2038-ban is csak a Fidesz!

H_A Címkék: baloldal ellenzék önkormányzati választás Fidesz Tarlós István Bokros Lajos Szigetvári Viktor Együtt-PM Falus Ferenc2014.09.29. 22:17

És eljött a nap, amikor minden baloldali (nem, nincs olyan, hogy jobb vagy baloldali) de legalábbis a Fidesz stadionalapú társadalmat építő illiberális eszméit ellenző jó magyar ember azt mondja: eddig és ne tovább. Aki emlékszik a parlamenti választások estéjén narancssárgába boruló Magyarország térképére, amelyen egyedül Budapest bírt megkülönböztetett színnel, az tudja, hogy a főpolgármesterségért folyó versengés minap lejátszódott bohózata végképp padlóra küldte az ellenzéket. Nevezzük ellenzéknek, bár erős túlzásnak érzem a megfogalmazást. Innen már lejjebb nem lehet esni. 

Ha valaki elhitte, hogy Budapest balról bevehető, hogy van ember, aki erre a hatalmas teljesítményre képes, annak ma végképp jó lesz leszámolni az illúziókkal. Ha csak annyi lenne az egész, hogy a regnáló főpolgármester egyik, egyetlen (?) némi elhanyagolható eséllyel rendelkező kihívója visszalép két héttel a választások előtt, már ez is elég lenne ahhoz, hogy a kutyakomédia jusson eszembe. És most hagyjuk azt is, hogy ebből a szenilis cuki nagyapára hasonlító, ártatlanul naiv emberből hogyan csináltak idiótát ugyanolyan politikai antitalentumok, mint ő. Nem az a vödör víz, egyáltalán nem arra gondolok. Nem az ő feladata volt eladni magát, és akiknek el kellett volna, még a piacra sem voltak képesek kivinni.

Engem most az sem érdekel, hogy ezek után Tarlóssal szemben Bokros Lajosnak lehet esetleg az égadta világon semmire nem elegendő +3% támogatottsága, szemben Falussal, akinek állítólag még annyi sem volt. Nem érdekel, hogy a csomagjáról elhíresült Bokrosnak világnézetileg mi köze van/lehet a baloldalhoz? Azt gondolom, a legnagyobb szégyene ennek a cudar színjátéknak az, hogy a Falust jelölő Együtt-PM-ből a PM kihátrált amögül a Bokros Lajos mögül, akinek a javára saját jelöltjük visszalépett. Az, hogy szegény nem tudott arról, hogy vissza akar lépni, szintén elhanyagolható aspektus. Hab egy kesernyés ízű tortán.

kapcsolati_halo-1160x644.jpg

 A baloldal jelenlegi állapota (forrás: 444.hu)

Kulcskérdés itt az, hogy egy támogatottság nélküli virtuális párt - igen, az Együtt-PM-re gondolok - amelynek nevéhez egyetlen jelentős momentumot tudok kapcsolni (tudniillik Bajnai Együtt2014 Gordon naftalinból való kiemelését, amely pár keserves hónapot leszámítva szinte egybeesett újrahasznosításának kudarcával) botrányosan hülyét csinált az ellenzéki térfélből. Egy nyilvánvalóan alkalmatlan jelöltet erőltettek rá az amúgy is önkívületben fetrengő baloldalra, hogy aztán visszaléptessék annak a javára, akit ideológiai okokból viszont nem hajlandóak támogatni. Mi van??? Minek nézik ezek az emberek saját választóikat?

Még egyszer mondom: engem egyáltalán nem foglalkoztat ebben a pillanatban, hogy Bokrosnak körülbelül annyi esélye lenne megnyerni ezt a választást, mint Demszkynek, vagy Gyurcsánynak. Itt az elv a baj, és ez az iszonyú intellektuális, humán erőforrás szintű csőd, ami a Fidesz ellenzékét jellemzi. Magamból is kiindulva attól tartok, hogy ezzel a briliáns húzással sikerült elérniük az érintetteknek, hogy a még magukat Fidesz-ellenes, baloldalinak valló fővárosi magyar emberek is inkább a tévé előtt várják meg az október 12-i voksolás eredményét, és semmilyen körülmények között nem asszisztálnak ehhez a cirkuszhoz.

Cinikus érvelések, megújulási ígéretek, a választási rendszer álnok módosítása mától nem ellenérv az alkalmatlanságra. Nincsenek vállalható, támogatni érdemes, támogatással bíró jelöltek a baloldalon. Nem tudom, lesz-e ember a talpán a baloldalon, aki ezt a paródiát nem a jelenlegi kormánypárt számlájára akarja majd írni. Aki ilyen módon veri át saját szavazóit, az nem érdemel esélyt semmire.

Semmiképpen nem vagyok megvádolható Fidesz-szimpátiával, de ez az ellenzéki borzadály nálam kiütötte a biztosítékot. És most szólok: nem úgy ismerem Szigetvári Viktort, és nem létező pártját, hogy kiáll, és férfiasan bevallja: ezt elkúrtuk, elvtársak. Márpedig ez kötelező volna akkor is, ha Bokros szereplése ugyanúgy nem kecsegtet a méltó vereség halvány ígéretével, mint Falus esetlen, sajnálatraméltó, elképesztő alakítása. 

Úgyhogy Tarlós István szerintem kér egy kávét. Mi meg törődjünk bele: ilyen kilátások mellett 2038-ban is csak a Fidesz!

Ha tetszett, amit olvastál, vagy ha nem, csatlakozz a nem oly régen indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr496744767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.30. 08:32:05

A baloldal akkor éled fel, ha előbb a ballib veszedelem elgágogja hattyúdalát. Azaz nagyon helyes, hogy a ballibák öngyilkos hajlamai egyre erősödnek.

Balt 2014.09.30. 11:58:31

"Innen már lejjebb nem lehet esni."

De, lehet, az a csoda, hogy még ilyen "magasan" vannak.

2014.09.30. 14:23:34

Hiaba esnek folyton pofara, nem tanulnak belole. Szerintem az egesz baloldal most mar ketsegbeesetten tizkorommel kapaszkodik az eddig megszerzett mandatumaikhoz, helyezkednek, vitatkoznak, osszefognak, egymasra mutogatnak, taktikazgatnak es egyik sem veszi eszre hogy ebbol a jo magyar nepnek nagyon elege van!

belekotty 2014.09.30. 14:26:13

@maxval a bircaman: Birca az első és rögtön ballibázik.

nu pagagyí 2014.09.30. 14:27:46

Semmi gond nincs Bokrossal. A demokraták nyugodtan szavazhatnak rá.

Bokros alternatívája a szervilis Tarlós, aki asszisztált az önkormányzatiság felszámolásához, a főváros vagyonvesztéséhez. Szervilis seggnyalása pedig méltatlan a fővároshoz, ráadásul eredménytelen is. Tessék választani!

Peterpapo 2014.09.30. 14:31:58

Én ezt nem értem. Ha egy esélytelen jelölt van akkor az a baj, ha azt visszaléptetik, akkor meg az a baj. Nekem erről az egészről ez jut az eszembe:

Részlet a dalból:

Ha szemezek vele, akkor az a baj.
Ha nem szemezek vele, az a baj.
Ha csak öt percig csinálom, az a baj.
Ha egész éjszaka szemezek vele, az a baj.

De ha én odamegyek hozzá, az a baj.
Ha nem megyek oda hozzá, az a baj.
Ha elkérem a számát, az a baj.
Ha nem kérem el a számát, az a baj.

Ha 20-as vagyok, az a baj.
Ha 30-as vagyok, az a baj.
Ha 70-es vagyok, az is baj.
Ha 80-as vagyok - az nem lehetek -, az is baj.

Ha foglak, leteperlek, az a baj.
Ha csak becézgetlek, az a baj.
Vicceset mondok, az nem baj,
sőt, általában az a legkisebb baj.

Hogyha belelátok a fejedbe, az a baj.
De ha nem látok bele a fejedbe, az a baj.
Ha felveszem a papucsot, az a baj.
Ha nem veszem fel, felfázok, az a baj.

Peterpapo 2014.09.30. 14:34:56

Meg azt szeretném megkérdezni a bloggolótól, hogy szerinte mi lett volna, vagy mi lenne a helyes megoldás?

nu pagagyí 2014.09.30. 14:35:58

@maxval a bircaman: Lehetnél igényesebb is. Szerintem egy normális ember nem kér Tarlósból repetát. A zseniális kampányindítóból pedig kiderült, hogy Falus sem lett volna jobb.

nu pagagyí 2014.09.30. 14:38:34

@Peterpapo: Belga! Az lehet a baj, hogy egy átlagos Fidesz hívőnek egyik ellenzéki jelölt sem felel meg és erről nagyon sok blogot tudnak írni.

Peterpapo 2014.09.30. 14:44:18

@nu pagagyí:

Én egyébként azt sem értem, hogy miért probléma, hogy az MSZP országosan nem támogatja Bokrost? A budapesti párttanács támogatja és azt gondolom itt ez a lényeg.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.30. 14:48:48

@nu pagagyí:

Nekem Tarlós szimpatikus volt még évekkel ezelőtt is. Szókimondó, független ember.

A legjobban azt tetszett, amikor visszavonta a Demszky által beígért támogatást a perverz "olimpiától", s a külföldi nyomásra sem ingott MEG.

inebhedj - szerintem 2014.09.30. 15:03:41

@nu pagagyí:

Inkább az a baj, hogy a cseppet sem Fidesz hívőknek sem képes megfelelni az ellenzék, innentől pedig (gyakorlatilag túlzás nélkül) a vakhitűek harca folyik a vakhitűek ellen, ti. mindenféleképp Fidesz(-KDNP :) ) támogatók (ha Tarlós, Tarlós, ha más más, de Fidesz) kontra mindenféleképp MSZP-Együtt-PM-DK(-* :) ) támogatók (ha Falus, Falus, ha Bokros, Bokros, ha Demszky, Demszky, ha Bajnai, Bajnai, de mindenféleképp "demokratikus"), csak mivel a mindenféleképp Fidesz-... támogatók száma magasabb, mint a mindenféleképp MSZP-... támogatók száma, így a meccs nagyjából be is fejeződött.

A nem mindenáron támogatókat (kívülállók) viszont egyik oldal se tudja becsábítani a saját táborába, mivel egyik oldal sem üti meg sem a komolyan vehető, sem a szakmailag alkalmas, sem a megbízható, sem az őszinte, sem a felelősségteljes szintet (mondjuk igazából csak indokolatlan költői túlzásnak tekinthető efféle egyik oldal - másik oldal különbségtétel is a kínálatban). Szóval a kívülállók okosan, logikusan és jogosan választják a kocsimosás méltóságteljes vasárnapi programját, a kutyaütőkre szavazgatást és ezáltal az egzisztenciateremtést majd elintézik azok hívei.

Az a baj.

bölcsbagoly 2014.09.30. 15:12:04

@inebhedj - szerintem: persze, persze, a kivülállók az észkombájnok....főleg, hogy javarészük lumpen elem, vagy csak a mának élő, vegetáló bunkó, esetleg még infantilizmusba merevedett suttyó fiatal, megkeseredett vén szatyor, stb..

bölcsbagoly 2014.09.30. 15:15:13

@inebhedj - szerintem: aki ma nem talál maga számára megfelelő ideológiát képviselő pártot, az vagy a végletekig tájékozatlan, vagy a felhőkben járó idealista. De a legtöbbet csak a mai tyúkszaros élete érdekli s nem a jövője. Odáig nem látnak a saját orruktól.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.30. 15:26:02

A választások után Havas a vendégeivel azon kesergett, hogy a nagytudású, nem megélhetési Karácsony Gergely nem jutott be a jóba, és ezt a választási rendszer szégyenének tartották. Hogy egy Karácsony. Hogy Egy Karácsony.

A libatolvaj az újkori magyar történelem legnagyobb illuzionistája. Sajnos most nem ér rá elmagyarázni, mi a helyzet, mert targoncát tologat a gyárban.

Egy biztos: az USA növelni fogja a nem állami csöcsön lógó szervezetek (ún. NGO-k) állami támogatását, mert ez így nem állapot.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.30. 15:28:23

A PM pedig a legeszdéeszebb alakulat az egész magyar történelemben, ami még a jelenlegi hazaáruló oldalon is egyedülálló jelenség.

nu pagagyí 2014.09.30. 15:33:09

@inebhedj - szerintem: A közös jelölés nem nagyon megy az ellenzéknek. Faluson például az MSZP húzta fel az orrát. Az eredmény az lett, hogy programot már nem is raktak mögé, tervezett kampány jelei sem látszottak, amit meg magától összehozott az tényleg röhejes volt.

A közös jelölés sokadik kudarcából talán okulnia kellene az ellenzéknek. Ne háttéralkukban válasszák ki a legalkalmatlanabb jelöltet, hanem mindegyik párt/szervezet nevezze meg azt, akit legalkalmasabbnak talál és dolgozza ki a programját (figyelembe véve más megnyerhető csoportok igényét is), majd a jelöltek nyílt vitája után a pártok által valamilyen arányban delegált tagok szavazzanak. A nyertest viszont onnantól mindenki támogassa, akit egy közös kampánystáb segíthetne.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.30. 15:34:49

Mesterházy megpróbálkozott vele, hogy eltakarítsa az SZDSZ-eket: a Bitókat, a Hellereket és hasonlókat az MSZP közeléből. Ez nem tetszett.

Most akkor ott van Falusi meg a Bokros. Ezt akartátok, nem? A Bokrost, a Kunczét, a Demszkyt. Akkor miért a sírás?

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.30. 15:36:38

@nu pagagyí:

Semmi mondanivalótok nincs az országnak, csak a még megszerezni is reménytelen koncon marakodtok. Szanyi kapitány Brüsszelből röhög rajtatok.

nu pagagyí 2014.09.30. 15:38:51

@Istóczy úr: Állami csöcsön a kormányoldal lóg. Fürtökben sorjáznak a magánszemélyek, a luxus profitot kasszírozó magáncégek és civilnek hazudott politikai szervezetek. A csöcs kizárólagos, a 44%-os támogatottságú fidesz-bolsevik maffia saját tulajdona. Gondolom, te is azt szívod, úgyhogy újat nem mondok neked.

Ad Dio 2014.09.30. 15:40:51

@nu pagagyí: @Peterpapo:

"Az lehet a baj, hogy egy átlagos Fidesz hívőnek egyik ellenzéki jelölt sem felel meg és erről nagyon sok blogot tudnak írni."

Tekintsük el attól hogy létezik-e és ha igen milyen is egy "átlagos Fidesz hívő"... de ha azokra a szavazókra gondolsz, akik a Fidesz mellé tették le a voksukat, akkor azért ez a kijelentésed tévedésen alapszik. Ha csak magamból indulok ki, azt kell mondanom, hogy nagyon-nagyon elkeserít a baloldal állapota. Sőt! Most már nem csak hogy elkeserít, de egyenesen kezd baromira bosszantani az a látványos amatőr idiotizmust, amit ezek a marhák merő passzióból politizálásnak titulálnak. Ez a viselkedés ugyanis lassan a., lehetetlenné teszi a javulást, hisz mégis ki az a - legalább közepes képességű - új arc, aki ehhez a lúzer bandához betársulna???? b., Másfelől legalább a "demokratikus baloldal" minden egyes bénázásával folyamat erősíti a szélejobbot. Frankó.

Kedves baloldali polgártársak! Ne magyarázzátok már meg a fekáliáról hogy csoki!!! Mondjátok meg a politikusaitoknak, hogy ebből a bénázásból egyszer s mindenkorra elegetek van! Aki ilyen szinten ostoba barom, az pusztuljon a politikából! Ne védjétek és ne takargassátok őket! Hívjatok be új arcokat, ha nem megy másképp úgy, hogy kigolyózzátok a régieket.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.30. 15:40:56

Még el sem kezdődött a meccs, de máris lebőgött a nemzetközileg is elismert szakértői oldal.

Természetesen nem lesz semmi következménye, hiszen ettől még a Szabó Tímea, a Bitó, a Karácsony, a Szigetvári jó szakemberek, hát még a Bajnai.

És különben is, egyszer az Orbán is kikapott 51-49-re két győzelem között.

Eközben a szakértői oldalon a jó jelölt legfontosabb kritériuma, hogy ne legyen nyilvánvaló a kötődése a szakértői oldalhoz.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.30. 15:43:47

@Ad Dio:

Ha tényleg kormányt akarnának váltani, meg korszakot, azzal kezdenék, hogy lehúznák magukat a klotyón. De nem ez a céljuk, ezt csak a hasznos hülyéiknek mesélik, akik egyre kevesebben vannak, de ahhoz éppen elegen, hogy a hazaáruló oldal valamiféle tényező maradjon, még ha formális hatalom nélkül is.

IdomitottFoka 2014.09.30. 15:44:34

@Istóczy úr: Még az aszdéesznél is eszdéeszebb!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.30. 15:44:41

És Szigetvári állítólag egy szakértő, sőt választási szakértő. :D:D

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.30. 15:50:39

"A térség társadalmi, politikai, ideológiai értelemben való differenciálódása az elmúlt 30 év során döntően aszerint ment végbe, hogy ez a pusztító világerő milyen SZDSZ-t hozott létre az adott országban." (Bogár László)

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.30. 15:51:49

@doggfather:

Szigetvári a szakértői oldal legtiszteletreméltóbb szakértőinek egyike. És ha azt tekinted, hogy mekkorára tudta felfújni a Bajnai-lufit, ez nem is alaptalan.

bölcsbagoly 2014.09.30. 15:52:42

@nu pagagyí: hahaha, de ehhez dolgozni is kellene (nem is keveset), no ez az ami nem megy a ballibáknak!

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.30. 15:53:48

Milyen kár, hogy a jó Bajnai nem vállalta a jelöltséget! Pedig ő biztosan nyert volna! De majd a Bokros. Alkalmas jelöltből szerencsére nincsen hiány, 2019-re is marad még vagy két tucat remek ötlet.

inebhedj - szerintem 2014.09.30. 15:56:54

@bölcsbagoly:

:)
Nomen est omen, mi?

Ha így átfutod a bölcs szavazók és támogatottjaik elmúlt huszonX éves munkásságát, nem lehet, hogy még sincs igazad?

Nem, az kizárt, biztos igazad van, a nem szavazók végtelen tájékozatlansága, felhőkben járó idealizmusa, és tyúkszaros öncentrikussága, meg a jövő iránti közömbössége lesz az oka a haza íves s míves felemelkedésének, és bizonyára nem az, hogy a szavazókra legalább ennyire (vagy épp sokkal inkább) jellemzőek ezek a megfontolt és megalapozott jelzők.

Tudományos libsizmus 2014.09.30. 15:57:09

Tarlós a magyar politikus "kaszt" legnagyobb arca. Méltán lesz megint polgármester.

Az ellenzék megérett a teljes pusztulásra, ha utolsó mentsvárukban (Budapest) sem képesen jelöltet állítani. Kész röhej. A "baloldal" egy "konzervatívot" támogat:) Bokros persze soha nem volt "konzervatív", de hát a libsik jönnek mostanában folyton ezzel a szamársággal.

nu pagagyí 2014.09.30. 15:57:56

@Istóczy úr: Hiányzik egy radikális szervezet az ellenzéki oldalon. Sokan azt hiszik, még mindig demokrácia van. Ami késik, persze nem múlik. Mondanivalónak elég lehet, a Mészáros-féle földbirtokok felosztása azok között, akik megművelik, no meg az állami és önkormányzati pénzek egyre pofátlanabb magánzsebekbe való csatornázásának berekesztése, a szerény fizetésből feltűnően gazdagodó politikusok elszámoltatása.

nu pagagyí 2014.09.30. 15:59:48

@bölcsbagoly: Nem könnyű egy olyan rendszerre átállni, amit percenként változtatgat az ellenfél (ellenség).

Peterpapo 2014.09.30. 16:03:01

@Ad Dio:

Sajnos nem lehet tőlük eltekinteni, mert ahhoz túl sokan vannak. Mind a mellet, hogy hasonlóan érzek én is, mint te a baloldallal kapcsolatban, én nem akarom megmagyarázni a fekáliáról, hogy csoki, viszont azt gondolom, hogy ezeknél még a fekália is jobb.

Szép gondolat, hogy zavarjuk el ezeket a fészkes fenébe, csak azt kellene megmondanod, hogy hogyan tegyük? te is azt mondod, hogy nincs már új arc, aki betársulna ezekhez, akkor meg hogyan hívjunk be új arcokat? Ha nem társulnak sehova, akkor súlytalanok, mert sajnos mindkét oldalon sok a megrögzött, elvakult szerencsétlen, a maradék meg pont leszarja a politikát. Attól, hogy kigolyózok egy régit, nem lesz egy új helyette. Az egészet egyben kellene lecserélni, de arra meg nincs lehetőség. Szóval jó, okos dolgokat mondasz, csak megvalósíthatatlanok.

Szúnyog 2014.09.30. 16:09:23

@nu pagagyí: a tömény balfaszság után marad a demokratázós szöveg. Szánalom. Ahogy az is, hogy te beszélsz szervilizmusról. :)

bölcsbagoly 2014.09.30. 16:12:20

@inebhedj - szerintem: a szavazóknak legalább van véleményük arról ami van és amit szeretnének, még ha ezt jórészt csak a fülke magányában vallják is be!

belekotty 2014.09.30. 16:13:04

@maxval a bircaman: Jaja, mert ebből látszik hogy vagy megszállott, vagy fizetett vagy, annyit is ér a véleményed.

@bölcsbagoly: diagnosztikálsz?

@Tudományos libsizmus: A KISZ titkár úr is itt van.

@Szúnyog: EU támogatások összegét tudod már?

Peterpapo 2014.09.30. 16:14:07

Szeretem a jobbereket. Arra van nagy arcuk, hogy lassan 30 éve nem kaptunk fociban Világ- és Európa Bajnokság-on. Na persze itt most nem a selejtezőkre gondolok. Arra annyira büszkék, hogy 27%-os támogatottsággal van kétharmaduk. Szánalmas. Az a legnagyobb örömük, hogy évek óta vergődik a baloldal és így nincs igazi ellenzék és nincs igazi alternatíva elzavarni ezt mocskos, hazug, tolvaj bandát. Szerintem inkább szomorú, hogy ilyen a politikai elit Magyarországon.

bölcsbagoly 2014.09.30. 16:17:34

@nu pagagyí: ne gyere a sokszor megcáfolt marhasággal a választási rendszerről! A kedvenceid is változtatták amikor nem volt a kedvükre (s utána meg visszacsinálták, ld. a 94-es ÖK -i választások szabályait). Mikor meg a kedvükre volt vagy nem akarták, vagy nem is tehették volna meg, mert Horn kormánya óta nem volt meg hozzá a jogosultságuk. Orbánéknak meg megvan, másodjára is. Amúgy, sehol sem látom a választási törvényben, hogy azt írná valahol, hogy az ellenzéknek tilos nyernie! Máskülönben hogy lenne 10 egyéni helye a parlamentben?

bölcsbagoly 2014.09.30. 16:18:39

@belekotty: érvelsz is vagy csak belekotyogsz? libuska, libuska...

Ad Dio 2014.09.30. 16:21:46

@Peterpapo:

Sajnos nem hiszem hogy van más mód egy politikus ellen, mint hogy nem szavazol mellette. Keress meg a maradékból a legkisebbnek látszó rosszat és szavazz rá. Lehetőleg ne a Jobbik legyen az, bár sok régi baloldali protestál velük, szerintem nem vezet előre.

Persze kezeld a "tanácsomat" kritikusan, nehogy az jöjjön ki, hogy a jobber behúzott a csőbe. Mert most tényleg nem ez vezet. Általában sem, de ez most mindegy. ha é baloldali lennék kerek perec megvonnám a bizalmat ezektől. Aztán pusztuljanak!

bölcsbagoly 2014.09.30. 16:22:12

@Peterpapo: na persze, hiszen mind a balosság, mint a libsiség az infantilizmus letagadhatatlan jele! S mit vársz el egy infantilistől? Ja, hogy Fletó, Libás, Bokros meg társaik nem infantilisek, persze, hogy nem, ők az infantilizmuson felhizlalt gátlástalan, szélhámos gazfickók!

Peterpapo 2014.09.30. 16:23:12

@bölcsbagoly:

Nem az ideológiákkal van a baj, hanem a szereplőkkel. Hangzatos ideológiája mindnek van, csak pont leszarják, hogy mit mondtak öt perccel azelőtt (Ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek!) Ki is mondta ezt Okos uhukám?

nu pagagyí 2014.09.30. 16:24:22

@Szúnyog: Nem tudok kihez szervilis lenni. Ez az ellenzéki oldalon nem olyan egyszerű, mint a hatalmi maffiánál, ahol az egész égboltot betölti a nyalnivaló.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.30. 16:25:26

@belekotty:

Ne magadból indulj ki. Nem mindenki pártkatona.

Peterpapo 2014.09.30. 16:28:04

@Ad Dio:

Tudod az a baj, hogy ma Magyarországon nagyon sokan nem valaki mellett szavaznak, hanem valaki ellen. Bevallom ezek közé tartozom én is, mert véleményem szerint Viktornál bárki jobb lenne. Még az akárki, vagy a valaki is. Ha jobb oldali lennék, inkább levágnám a kezem, minthogy Viktorra, vagy a Jobbikra szavazzak. Szerintem Te is tedd ezt, hátha ettől a baloldal is meg tudna újulni. Persze nem kell megfogadni a tanácsomat, csak úgy mondom.

Peterpapo 2014.09.30. 16:29:32

@bölcsbagoly:

Viktorhoz képest így is csak kispályások. Mellesleg te meg csak simán agyatlan idióta vagy, de ez legyen a te bajod.

Peterpapo 2014.09.30. 16:31:22

@bölcsbagoly: Ja és a balosság az infantilizmus egyik letagadhatatlan jele? Mondod ezt te? Viktor mit fog szólni? Akkora bolsevik, mint ide Lacháza. ;)

Ad Dio 2014.09.30. 16:33:52

@Peterpapo:

Nem állunk messze ami a véleményünket illeti. Csakhogy jelenleg számomra a legkisebb rossz továbbra is a Fidesz. De nyitott vagyok alternatívákra. Legyen az a MoMa, az LMP vagy akár egy balról érkező - értelmes - alternatíva.

Peterpapo 2014.09.30. 16:37:11

@Ad Dio:

Hasonlóképpen vagyok én is az új vállalhatóbb alternatívákkal kapcsolatban, de számomra viszont ez a szerencsétlen baloldal a kisebbik rossz.

nu pagagyí 2014.09.30. 16:45:22

@bölcsbagoly: "A kedvenceid is változtatták amikor nem volt a kedvükre (s utána meg visszacsinálták, ld. a 94-es ÖK -i választások szabályait)."

Akkor sem tudott alkalmazkodni az akkori ellenzék, így hát tarolt a kormánypárt. Nyilván nem tetszett neked, ha sérelemként sorjázod a mostani változtatás indoklásaként. De nem vagy olyan bölcs, hogy kedvenceidet hasonló mércével mérd.

Egy ilyenfajta szabálymódosításnak csak egy választással később szabadna életbe lépnie, ha nem hátsó szándék vezeti megalkotóit.

Szúnyog 2014.09.30. 16:56:04

@nu pagagyí: a jelenlegi választási szabályok nem tiltják a jelöltállítást, az összefosásnak még sincs jelöltje. Ez a lényeg, a többi meg csak duma.

nu pagagyí 2014.09.30. 17:06:37

@Szúnyog: Viszont Tarhálósnak vannak ellenjelöltjei. Aki nem kér belőle, majd leszavaz azokra. Ha sokan nem kérnek a jelenlegi főpolgi szervilizmusából és kádári suk-süköléséből, akkor megbukhat.

Netuddki. 2014.09.30. 17:27:07

Azzal, hogy a "bal" oldalt rugdosod, szerinted mitől lesz itt jobb (hehe!)?

Qrvára unalmas már amikor a fidesz által irányított "köz" médiából mást sem lehet hallni így választások körül, hogy közpénzen fizetett megmondóemberek köpködik a zellenzéket, utána meg tövig benyalnak a fidesznek. Te melyik vagy? Fizetnek neked ezért? Akkor?

Vannak sokkal fontosabb dolgok is. Például aszíjjártó hogyan lopta össze a 170milkás vityillóra valót? Mert az tuti, hogy nem törvényesen szerezte rá a pénzt. Van is egy tippem, azt is tőlünk lopták. A nagy kérdés, hogy a szíjjártó ha nem akkora halacska, akkor hogyan osztották fel az ebül szerzett pénzt egymás közt a fideszesek?

bölcsbagoly 2014.09.30. 17:28:11

@nu pagagyí: tehát akkor mi a franc bajotok van a választási törvénnyel?

Lord_M_ 2014.09.30. 17:28:50

Holgyeim, Uraim, ez itt a problema.
A blog elovezeti, hogy az aktualis ellenzek, mar megint hulyet csinal magabol, gyakorlatilag eloadja a Brian eletebol az ongyilkos elit alakulatot (most jol megmutattuk!) majd karjukat szettarva ertetlenkednek, hogy veszitettek... es akkor hopp hopp errol is a kormany tehet.
Erre mi a reakcio? egymasnak esnek a kommenttarsak. Remek. Nah, ez az amit mind a kormanyoldal es az ellenzek is nagyon szeret. Nem veluk foglalkozik senki. Ok toketlenkedhetnek, csinalhatnak barmit, a felmerult hibakat a kommentelok _egymason_ verik le.

A blogbejegyzes szaraz valosagot kozol, hogy az ellenzek ostoba. Mar elnezest. Nincs az a torveny / valasztasi rendszer ami ezt okozhatna. A nem letezo valodi tamogatottsag, a rendezetlenseg, a kapkodas, nem a valasztasi torvenybol adodik.

Le akarjak valtani a jelenlegi vezetest? Nosza, fogjanak egy vallalhato arcot, alljon mindenki moge, es teljes erobol toljak vegig vele a kampanyt... Ha veszitenek? levonni a konzekvenciakat, a felelosoket levaltani, es erot gyujteni a kovetkezo valasztashoz.
De igy? ez megint olyan mint amikor a valasztasok elott talaltak ki, hogy mi lesz a nevuk... hogy kik lesznek benne... aztan megse... megis... jaj... de...

vegul ott alltak leforrazva, hogy dehat dehat... es (hopp) errol is a kormany tehet.

Tan csak nem Orban Viktor szemelyesen intezte el, hogy ne talaljanak magunknak nevet? Tan Lazar Jani ferkozott a soraikba es intezte el, hogy ne legyenek kepesek megegyezni a kozos jelolt neveben? Ugye nem?

Tessek ezt ugy elkepzelni, mint amikor a csata elott a satorban osszegyulnek a tabornokok, es a masnapi utkozetet beszelik meg... illetve megsem, mert mindegyik kesik, aztan egyik masik nem beszamithato, aztan azon vitatkoznak reggelig, hogy melyikuk szarnysegedje fujja meg a trombitat... meg pontosan hova tegyek a zaszlot...
Aztan reggel amikor eljon a tamadas idopontja, ott allnak strategia, tervek es mindefele felkeszultseg nelkul. Mig a tuloldalon allo csapat jol szervezett rendben meginditja az utkozetet...

es a vegen... amikor a csapat veszitett? nos a tabornokok nem azon gondolkoznak el, hogy mit csinaltak rosszul, hanem birosag ele citaljak a szarnysegedet, mert, hogy rosszul fujta a trombitat... es emiatt(!) veszitettek.

Igy latom en kb az ellenzeket, ott vannak ezek a harcedzett oreg rokak, akik tudnak ezt - azt... kiveve, hogy hogy kell egyuttmukodni. Azon vitatkoznak, hogy ki vigye a zaszlot, mig a tuloldalon a szervezett es rendezett kormanyoldal egyszeruen keresztulgyalogol rajtuk... es utana mindenki szettarja a kezet... hogy dehat nem ezt beszeltuk meg... es mindenki hibas, csak ok nem.

Kedves kommenteloknek meg nem egymas torkat kellene atharapni, hanem mondjuk elni a valasztasi jogaikkal es mondjuk nem szavazni, vagy akinek van parttagsaga, esetleg alulrol szervezve felfele eljuttatni egy normalis jeloltet... vagy kilepni es alapitani egy uj partot... ertem en... ez mar nem megy most oktober 12 elott... de 18ig van ido. Addigra az MSZP es minden mas ertelmetlen csapat lehuzhato a klotyon... az az otvenakarhany szazaleknyi szavazo akik a kormany ellen szavaztak, meg kepes lehet egy megfelelo embert a szekbe ultetni es vegre valamerre haladni.

Es tippelem, hogy sok jelenleg tartozkodo is beallna mogejuk, ha ertelmes alternativat kinalnanak.

Minden mas, kizarolag a FIDESZ es kesobb a JOBBIK malmara hajtja a vizet. Hiszen no az elegedettlenkedok szama, no az alulmaradottak szama, azok pedig egy ido utan, legyenek akarmilyen szelidek is, beallnak a leghangosabb moge... es az a Jobbik lesz. Akkor pedig lesz fulvakaras. Nem feltetelezek semmi rosszat most, de az tuti, hogy par tyukszemre ra fognak lepni... jobban es fajdalmasabban mint a Fidesz teszi most... az pedig semmi jora nem fog vezetni.
(es akkor a maradek MSZP persze ezt is verheti a Fideszre, csak mar megint ott leszunk, hogy sehova nem jutunk.)

Jahh... nem... gondolom addig megtobben mennek kulfoldre...

Tudom, hogy elcsepelt, de az egyetlen megoldas az osszefogas... csak nem a politikusok kozott (mert azt lattuk mire vezet) - hanem koztunk, valasztok kozott. Igen TE es O kozotte is. es TE es En kozottem is. csak igy lehet rendet tenni.

szerintem.

bölcsbagoly 2014.09.30. 17:31:38

@IGAZI_kovi1970: te hülye vagy? Már a ballibsi média is megirta, hogy a szüleitől kapta+hitelt vett fel! Különben böngészd az ingatlanhirdetéseket Budán , de akár máshol is és százával találsz ennél drágábbakat is. Mindet lopással szerezték szerinted? Ja, hogy magadból indulsz ki, akkor OK!

rockjano 2014.09.30. 17:38:49

Sajnos teljesen igaz. Persze ettől még a fideszrezsim egy kicsit sem lesz jobb de az un. ellenzék teljesítményéra szavak sincsenek…

Rwindx 2014.09.30. 17:39:46

Ha ezek után sem jöttök rá hogy a kedvenceitek akárhonnan is nézzük a szarnál is szarabbak, akkor mikor?

Ideje lenne új pártoknak színre lépnie, akiknek sem elvben sem erkölcsben, sem személyekben semmi köze a jelenlegi ellenzékhez. Akkor lesz alternatíva, addig csak pöcegödör van, a felszínen úszó kisebb nagyobb darabokkal.

Mondjuk úgy sejtem ezt ti is pont annyira szeretnétek mint a fidesz.

Szúnyog 2014.09.30. 17:56:22

@IGAZI_kovi1970: olyanok vagytok mint az 50-es évek MDP-s elvtársai.
Itt van egy vér-ballib blog, s már a vesztőhelyre küldenéd, mert nem próbálja a védhetetlent is megmagyarázni.
Kabaré, evtársak, igazi kabaré. Jól szórakozom. :)

bölcsbagoly 2014.09.30. 17:57:37

@Lord_M_: igazad van, de:
1, a ballibák eleve infantilisek (kivéve a szélhámosaikat), s mint ilyenek nincs önértékelésük, bűntudatuk, önkritikájuk.
2,.sohasem fogják elismerni, hogy valamit rosszul csinálnak, ergo minden érvelés falra hányt borsó velük szemben.
3. de kénytelenek vagyunk ellentmondani nekik, mert különben meghunyászkodásként értékelnénk a visszafogottságunkat, s naiv laikusok meg elhinnék a badarságaikat.

Tudományos libsizmus 2014.09.30. 18:16:34

@IGAZI_kovi1970:
A libsi média szerint a szüleitől kapta. Az nem lopás.

nu pagagyí 2014.09.30. 18:20:46

@bölcsbagoly: A választási törvény csak egy része a csalássorozatnak. Hozzátartozik még a közpénzből finanszírozott permanens kormánykampány, a fideszTV-ként funkcionáló agymosó közmédia, az üzleti titokká átminősített közérdekű adatok sora, az ügyészség feltűnő politikai aktivitása, a közpénzből feltőkésített oligarchák médiapiaci nyomulása, az önkormányzati jogok elvétele, az állami vezető posztok megszállása pártfunkcionáriusokkal és azok rokonaival, valamint üzletfeleivel, az agyoncentralizált állami szférában alkalmazott megfélemlítés, a magántulajdonok fosztogatásából és közpénzből folyó populista pénzszórás.

nu pagagyí 2014.09.30. 18:22:58

@Tudományos libsizmus: A szülei meg "közbeszerzésből" gazdagodtak, főleg akkor, amikor fiacskájuk is a hatalom közelében volt. Akárcsak Orbán papa.

bölcsbagoly 2014.09.30. 18:28:15

@nu pagagyí: a választási törvények mindenkire egyformán előnyösek és hátrányosak! ez is pont olyan blabla mint a többi.
Szerinted a mostani kormánynak is a balliba holdudvart kellene preferálnia?

nu pagagyí 2014.09.30. 18:37:08

@bölcsbagoly: Ebből nekem csak annyi jön le, hogy saját magadat tartod minden igazság kútfőjének. Ergo, a külső szemlélő által rögtön szembeszökő ostobaságod soha nem fog felismeréssé válni benned, annál inkább számíthatunk valamiféle sértettségre. Nem lenne ez új keletű számodra, hiszen sokáig hasztalanul küzdöttél a kondér melletti helyért, mivel korábban csak a teljesítmény számított. Ez a rendszer a tiéd, a szervilis középszeré. Én nem kérek belőle.

nu pagagyí 2014.09.30. 18:39:39

@bölcsbagoly: A kormánynak minden polgárát tisztelnie kell, nem lehet részre hajló és főleg nem működhet gazdasági maffiaként.

tralalala 2014.09.30. 18:41:08

@nu pagagyí: "hiszen sokáig hasztalanul küzdöttél a kondér melletti helyért, mivel korábban csak a teljesítmény számított"

:D

nu pagagyí 2014.09.30. 18:49:18

@tralalala: Nomen est omen: "tralalala".

bölcsbagoly 2014.09.30. 18:55:14

@nu pagagyí: rosszul jön le. Amúgy milyen teljesitmény számitott korábban? A maffióta?
A kormánynak senkit sem kell tisztelnie,viszont mindenkinek egyenlő lehetőségeket kell biztositania. Neked milyen lehetőséged nincs biztositva?

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.30. 19:16:59

A kisebbségi "demokraták" alapvető tévedése az, hogy nekik kellene itt bárkit is megváltani. Pedig éppen ellenkezőleg: a történelem dögkútjában van a helyük.

dukeekud 2014.09.30. 19:19:05

Kar hogy a Falusi kiszallt, mert az egesz orszag jol szorakozott rajta. Jo lett volna, ha meg leforgat par filmet.
Amikor egy buta lohoz hasonlitotta magat, az nem volt gyenge.

nu pagagyí 2014.09.30. 19:20:50

@bölcsbagoly: Speciel nem árulhatok cigit, no meg jó fizető támogatást sem tudok termelni a szarért-húgyért kapott birtokomon. Arról már nem is beszélek, hogy iskolaigazgató sem lehetek, mert nem állok rokoni/üzleti viszonyban a mindenható KLIK vezérrel. Ráadásul a plázámat is megfúrták, pedig az én kockázatom és pénzem lett volna benne. Nem nyertem továbbá vasútépítési lehetőséget sem abból a fajtából, amelyik utána ugyanolyan lenne, mint amilyen előtte volt. A hibákkal teletömött matekkönyv írását is másra bízták, olyanra aki most ismerkedik az alapokkal.

nu pagagyí 2014.09.30. 19:22:37

@Istóczy úr: Most, hogy feljöttél a csatornából, lemoshatnád magadról a szart.

bölcsbagoly 2014.09.30. 19:25:25

@nu pagagyí: miért is nem? Pályázhattál volna, nemde? DE az állambácsi senkinek sem igért nyerést is! Ami nem lehetsz az csak azért van, mert nem teljesited a feltételeket s ha igen, akkor van jobb nálad. nehéz elfogadnod?
Amúgy, műár leírták a topik elején hogy azok az állitólagos hibák csak valamelyik hülye Mendrey-hivő fantáziájában léteznek! Ahogy a biológia/irodalom/történelem tankönyvekben levők is.

nu pagagyí 2014.09.30. 19:46:17

@bölcsbagoly: Cinizmusod végtelen. Haszonélvezőként, nyilván pontosan ismered a rendszert. Feltűnhetett, hogy miért olyan magas a szubjektív pontok aránya a pályázatoknál. Talán arra is emlékszel, hogy a Fidesz-hatalom első törvénye az volt, hogy közbeszerzésnél elég egyetlen érvényes pályázat, majd láss csodát, egy idő után mindig csak a Közgép adott be ilyet. Miért nem pályázott más is? Mivel elég bölcsnek tartod magad, ha már voltál bátor az önminősítésre, ki fogod találni. Kíváncsian várom a megfejtést!

bölcsbagoly 2014.09.30. 20:01:15

@nu pagagyí: savanyú a szőlő? a link már az elején be volt téve....nem érdekel egy szennylap véleménye se.....

béla a görög (törölt) 2014.09.30. 20:10:27

Imádom mikor meg akarják magyarázni egy baloldali szavazónak, hogy mi hogy van.
Rohadtul nem érdekel Bokros világnézete.
1) Takarítani kell azzal ami van.
2) Ha a fidesz szétcseszi az önkormányzatokat - márpedig szétcsesz minden amíg lehetősége van rá - akkor is takarítani kell.

Én szavazok és nem a fidesz vagy a baloldal. Nekem jó Bokros, úgysem számítok nagy mozgástérre, de takarítani kell.

3) 2010-ben ahogy én mondom 'büntettem' az MDF-re szavaztam épp Bokros miatt - jujj jobb - túl tudtam magam tenni az ideológián. Úgyhogy most sem zavar.
4) Tarlós meg a többi fideszes is jobb tenné, ha a saját dolgával törödne. Nem kell aggódniuk tudni fogom hová tenni az [x]-et baloldaliként.

Remélem előbb-utóbb leesik a 20 fillér - hogy nem elvi síkon (intellektuálisan) takarítunk (most hogy az Együtt-PM balfaszkodik vagy az MSZP vagy a DK - nem mindegy?) - te mész oda a fülkéhez, te húzod az [x]-et és gyakorlatban söpörsz ki valakit aki büdös neked.
Márpedig minden ami Fidesz az büdös!
De ha neked még több tanulópénz kell abból, hogy foszt ki az állam nevében a fideszmaffia akkor csak moralizálj tovább.
A baj csak az, hogy nekem is kárt okozol vele.

bölcsbagoly 2014.09.30. 20:31:50

@béla a görög: takaríts a görögöknél...s vidd Bokrost is magaddal, ha annyira jó számodra.
Soha fel sem tételeztem rólatok, hogy valamit is intellektuálisan tennétek. sorry...

Netuddki. 2014.09.30. 22:26:34

@bölcsbagoly: @Szúnyog: @Tudományos libsizmus: Látom érzékeny téma nálatok a szíjgyártó új kecója. Próbáljátok magyarázni a megmagyarázhatatlant. Aptyok, annyok 80milkát hozzávágott a fiacskájához? Hát ezt is csak a balfasz 1 bites fideszdroidok veszik be.
Tavasszal a simonon rugóztatok hetekig (nagyon helyesen), akinek az összes vagyona körülbelül annyi volt mint ennek az ingatlannak az ára. Most akkor mi az akadálya a szíjgyártónál egy vagyonosodási vizsgálatnak? He? Hiszen nincs semmi félnivalója, ti mondtátok balfaszok!
Engemet még az is érdekelne, hogy miből fogja a havi félmilkás rezsit kipengetni! A rezsit! Értitek balfaszok! Höhö!

Tudományos libsizmus 2014.09.30. 22:32:09

@IGAZI_kovi1970:
Hozzád se szóltam te leszakadt proli.

nu pagagyí 2014.09.30. 22:57:25

@bölcsbagoly: Idézetek a drágán vett fércműből. A matekban sajnos nem lehet halandzsázni, mint az erkölcstanban, meg a történelemben. Utóbbiaknál még süketelhetnél egy sort.

nu pagagyí 2014.09.30. 23:01:59

@Istóczy úr: Hát a dögkúthoz képest még finom voltam. Felesleges álfelháborodnod, hiszen rutinos fröcsögő vagy, a PC meg már nem divat.

Krisz11 2014.09.30. 23:04:19

Most aztán még vagy 12-16 évig hallgathatjuk a balliberális virnyogást, hogy minden milyen rossz, milyen antidemokratikus.
Fárasztó... Jó éjszakát.

Brix 2014.10.01. 00:04:32

"Itt az elv a baj, és ez az iszonyú intellektuális, humán erőforrás szintű csőd, ami a Fidesz ellenzékét jellemzi"
A humán erőforrás szintű csőd, valójában az anyagi csődöt takarja. A Fidesz elrendezte, hogy az ellenzéki pártok kivérezzenek anyagilag, ezért van humán erőforrásból hiány. A valóban potens emberek el sem vállalnak semmilyen jelölést, mert eleve vesztésre vannak ítélve. A maffia államban a választás csak színházi előadás, az ellenzékkel a bohóc szerepét játszatják el...

bölcsbagoly 2014.10.01. 07:53:42

@IGAZI_kovi1970: hülye vagy, kevered a szezont a fazonnal. A rezsit meg honnan a fészkes fenéből veszed, amikor még felújitva sincs a ház?

bölcsbagoly 2014.10.01. 07:54:52

@Brix: mégis hogy rendezte el? Elzárta az állami csapokat? Miért, az járt nekik alapból?

Szúnyog 2014.10.01. 13:22:03

@IGAZI_kovi1970: Figyelj proli! Egyetlen szót sem szóltam a Szógyártó házáról, ugyanis nem az a téma.
süti beállítások módosítása