Itt a világvége: Obama is bántsa Viktort!!!

H_A Címkék: külpolitika bírálat civil társadalom Magyarország Barack Obama Clinton Globális Kezdeményezés2014.09.24. 14:17

Akkor most itt a saját magam számára is megjegyzendő nagy igazság, amelyet a mai naptól különösen érdemes lesz nem szem elől téveszteni: Orbán Viktor megcsinálta a szerencséjét. És a mienket is. Az Egyesült Államok elnöke, aki ugyan nem a világ ura, de kétségtelenül a világ vezető politikusa, Magyarországot elrettentő példaként hozta fel a Clinton Globális Kezdeményezés gáláján, ami a civil társadalom elhallgattatására irányuló ügyködést illeti. Ugyanazon az előkelő lapon, ahol kis hazánk mellett Egyiptom, Venezuela, Kína, Oroszország és Azerbajdzsán is megjelenik. Ez azt jelenti - tetszik, vagy sem - Orbán Viktor valamit megkerülhetetlenül csinál.

Eddig még volt, ahogy volt: ilyen-olyan európai és amerikai szennylapok, levitézlett politikusok, lefizetett gyűlölködők vették a szájukra Magyarország miniszterelnökének nevét, vagy nevének említése nélkül tagadták meg a tiszteletet tőlünk. Mától ez nem igaz. Barack Obama ingerküszöbét is átlépte az, amit Magyarország kormánya elművel a véleménykülönbségek elnyomása érdekében.

„Oroszországtól Kínán át Venezueláig könyörtelen rajtaütéseket láthatunk, amelyekkel a jogos véleménykülönbségeket próbálják bomlasztó nézeteknek beállítani. Olyan helyeken, mint például Azerbajdzsán, törvényekkel próbálják ellehetetleníteni a civil szervezetek működését. Magyarországtól Egyiptomig szabályozások végtelen sorával és nyílt megfélemlítéssel zaklatják a civil társadalmat. És szerte a világban zaklatják, támadják és ölik azokat a bátor férfiakat és nőket, akik fel merik emelni a szavuk.” - ez hangzott el szó szerint Obama szájából, akinek kételyei vannak, és beszéli az angol nyelvet, első kézből ITT meggyőződhet róla.

És most nem kommentálom az újonnan kinevezett bohóc-külügyminiszter reakcióját, mert egyszerűen felforr az agyvizem a szabadságszerető magyar néppel való takarózástól, attól, ahogyan a minősíthetetlen kormányzati intézkedések felelősségét - amelyek miatt egyáltalán nem a magyar népet bírálja a világ - az istenadta magyar nép nyakába próbálják varrni a valódi felelősök. Mert Szijjártóék "ténybeli alapjai" természetesen nem esik egybe az amerikai demokrácia ténybeli alapjaival. Aki a Nemezeti Nyomozó Iroda (NNI) által lerohant gyanús civil szervezetekkel szembeni kormányzati erőfitogtatás történetét nem ismeri, vagy a szabadságszeretet megnyilvánulásának érzi, ITT olvashat egy összefoglalót.

orbán.jpg

 forrás: Facebook (Párbeszéd Magyarországért)

Különben meg egy büdös, félretájékoztatott nigger ne ugasson be Magyarországnak, mikor az USA bántsa a niggereket. Ne feszegesse a húrokat ez a CNN bulvárhírei előtt Coca-Colát büfögő amerikai társadalom szégyene, mert ha a Békemenetet és az összes Gripenünket ráuszítjuk, elmegy a kedve ettől a tiszteletlenségtől. Különben is milyen dolog az, hogy úgy mer kritizálni ez az afroamerikai, hogy még azt sem tudja melyik Magyarország 3. legnagyobb városa? Mit tudhat akkor a civil társadalomról?

Kemény ellenérvek, lássuk be. Közben meg az a büdös nagy igazság, hogy ilyen kontextusban a rendszerváltás óta még soha nem volt szó Magyarországról (arról nem beszélve, hogy egy hét leforgása alatt egy hivatalban lévő, és egy volt amerikai elnök hangján keresztül). Lehet azt mondani, hogy Obama régen (vagy soha nem) járt Magyarországon, ki lehet oktatni demokráciából és szabadságszeretetből. De sajnos pontosan azért vette a szájára Magyarországot, mert az Egyesült Államokban alapelv az, amit nálunk naponta sárba tipor a regnáló, szabadságot gyűlölő államvezetés: „Nem mi, a vezetők vagyunk ma a legfontosabb emberek itt. Hanem a civil társadalom vezetői, akik sok szempontból tartósabb eredményeket érhetnek el. Mert ahogy a mondás tartja, nem az elnöké vagy a miniszterelnöké a legfontosabb cím, hanem a polgáré.”

Ám tény, hogy Magyarország egy olyan helyévé vált a világnak, ahol szemrebbenés nélkül vegzálhatják a civileket, miközben a szabadságszerető, bégető birkanyáj elhiszi, hogy az egész világ, most már Barack Obamával az élen összefogott ellenünk. Hogy az egész nem szól másról, mint hogy irigylik tőlünk a hungarikumnak számító rezsicsökkentésünket (és barackpálinkánkat), a kínaihoz hasonlóan fejlődő gazdaságunkat, az egyiptomihoz hasonló nevezetességeinket, az azerihez hasonló földgáz- és kőolajtartalékainkat, és az orosz gázunkat.

Hát visszafordíthatatlanul téma lettünk a világpolitikában. Igaz, hogy elrettentő, de legalább megkerülhetetlen. Orbán Viktor megcsinálta a szerencsénket.

Ha tetszett, amit olvastál, vagy ha nem, csatlakozz a nem oly régen indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr426727061

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.09.26. 16:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes_ló 2014.09.24. 15:07:07

Értem én, hogy bozót gyurinak és ejrópaji, hazai barátainak jobban tetszett a tüntetőket véresre verető-lövető, belvárost lezáró, tüntetéseket orrba szájba betiltó elqró, de a pech az, hogy hiába hillary milliói, a libás leégett, a kib&szott magyar választók nem szeretik a kóser kosztot.
Hiszti van no, mert ennek a kétharmada másodszorra már nem tréfa. A bankokat is szopatják.Az álcivil barátainkat is szopatják. Valamit tenni kell, mert ami nem megy demokratikusan, majd megy fenyegetéssel, terrorral a kedves amerikai és ejrópaji haverok szerint.

De ezt most hogyan?
Listázgatunk, listázgatunk?
Izrael tömeggyilkosságai nuku?
Ékorea, Katar, Szaúd-Arábia vagy Irán nincs listán békenóbeldíjaskám?
Ez komoly, vagy elgurult a gyógyszere valakiknek odaát?

Kiket hallgatott le buktor a világban?
Kiket rabol el, tart, kínoz bírósági ítélet nélkül fogságban buktor erőszakszervezete, titkosszolgálata?
Kiket gyilkoltat le buktor hadüzenet nélkül drónokkal, bérgyilkosokkal?
Hol robbantott ki máig véget nem érő háborúkat buktor?

Bocsi, ezt maki és elődei teszik, nem ez a túlfejlett szavazóbázissal rendelkező miniducse.

Ezek után gondolom majd lesznek itthon is célzott likvidálások, kapunk demokráciát a bankoktól vagy F17-esektől, néhány jobber guantanamora kerül miután az NSA feldolgozza a makira és kedvenceikre veszélyes terrorista nácik lehallgatott beszélgetéseit, emailjeit.
Várhatjuk, hogy szíriai, iraki szinten meghozzák nekünk a demokráciát a kedves maki emberei a CIA-val karöltve fegyveresen lövöldözve, mint a kies kijevben.

Köszönjük, mi nem kérünk belőle, bár vannak itt páran akik már elélveznek a halvány esélyétől is, hogy amit a demokratikus választásokon nem tudtak elérni, majd elérik helyettük és a választóik helyett a nagy testvér és ejrópaji csicskái által felbérelt fegyveresek.

De nekünk itt, erőlködhetnek akárhogy - trotillal sem jön be a kóser kosztjuk.
Elvagyunk magunk jól, mint már párezer éve és túléltünk itt már pár hasonló nagy arcot, tatárt, törököt, németet, habsburgot, szovjetet.
Őket is túléljük.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.24. 15:23:59

Nem, ennél ez bonyolultabb.

A jelenlegi magyar kormány hintapolitikát igyekszik folytatni, nem áll ki büszkén az amerikai érdekek mellett, ezért érik támadások.

Kb. mint Hitler és Horthy viszonya 1943 környékén, ez van ma Obama és Orbán között.

Ha Orbán megpróbál kiugrani, Horthy sorsa lesz az övé: jön a megszállás.

CORSO 2014.09.25. 07:44:39

@Éhes_ló:
@maxval a bircaman:

Jézusom... csak annyit tudok remélni, hogy kurva messze aktok tőlem...

CORSO 2014.09.25. 07:45:16

Lemaradt egy L betű...

Éhes_ló 2014.09.25. 08:23:08

Magyarországon 31130 (azaz harincegyezer-egyszázharminc!) civilszervezetnek ajánlották fel az SZJA 1%-át (ado1szazalek.com/ervenyes_civil_kedvezmenyezettek)2013 évi adóbevallásokban.

Ezen felül, helyi nem adószámos "civil" szervezetből, ijász, sakk körből, népdalkörből, iskolai támogatók köréből, helyi templomi közösségból lehet még ugyanennyi.

Lézer jani parancsára ezek közül kevesebb mint két tucatot vizsgálnak és kevesebb mint féltucat adószámát függesztették fel. Ez 7,4 tízezrelék azaz 0,073884% vizsgálat alá vonását és 1,85 tízezrelék, 0,0185% felfüggesztését jelenti!

Eközben a szabálytalanságok miatt NAV által az 1%-os adományozásból kizártak száma 1444 (ado1szazalek.com/kizart_civil-kedvezmenyezettek_2014).
Ez 4,6%.

No persze ezrét az 1444 civilért egy cikk, egy szó se szólt.

Ez a tízezrelékekben mérhető, kevesebb mint kéttucat "civilre" a normál 4,6%-os NAV tiltólista után érvényesített sajátos megfontolásokat tükröző "ingerküszöb" valami olyasmi lehet, mint szaddam atomfegyverkezése, amit valamiféle tömegpusztító fegyverkezésre váltott le a kedves nobelbékedíjas háborús bűnös lehallgatócsászár kínzómester nem kevésbé setét elődje, meg a nem kevésbé sunyi és hazug ejrópaji csicskái.

Értjük mi a harvardi kvótabajnok feka tréfáját, csak nem szeretjük.
süti beállítások módosítása