A stadionalapú társadalom alapvetése

H_A Címkék: közpénz milliárdok stadionok magyar futball Orbán Viktor FIFA Pintér Attila nemzeti válogatott2014.09.18. 22:52

Lassan megszokjuk, volt időnk, lesz még időnk: minden második napra, hétre, hónapra jut egy hír, ami úgy kezdődik, hogy "Újabb stadion épül...". Ami különbözik, a földrajzi koordináták mellett, az összeg. Vagyis a milliárdok száma, amiből a merész álmok valóra válnak. Debrecen, Felcsút, Kispest, Szombathely, Ferencváros, Diósgyőr. 13 és fél, 4 és fél, 6 és fél, 8. Ki számolja? Elvesztettük a fonalat már rég. A lényeg, hogy  mindegyik a leglegebb sportkomplexum lesz: a legszebb, legmodernebb, legnagyobb, legfaszább. Amely mindenhol az utánpótlás-nevelés nagyszerű eszméjére hivatkozva legitimálja a grandiózus tervek megvalósítását. 

És persze ne feledjük a mindent eldöntő evidenciát sem: Akinek van szeme, az látja, hogy a magyar futball nagy jövő előtt áll. (Orbán Viktor miniszterelnök - Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia.hu, 2013. augusztus 4.) A vezérmotívum, amely átszövi életünket, vagy ahogy Parti Nagy Lajos mondaná: mert a futball a Fidesz kultúrpolitikája. Helyesbítek: a stadionépítés a Fidesz kultúrpolitikája, már kicsit kezdtem is aggódni, hogy erre a hónapra nem jut stadion projekt? És de, jut. Igaz, ma különösen groteszk volt pár óra eltéréssel olvasni az újabb stadion épül kemény milliárdokból kezdetű verset, meg a busás fájdalomdíj kíséretében menesztett szövetségi kapitányról szóló hírt.

Tudom, hogy Pintér Attilának, minden idők legrosszabb kapitányának semmi köze a stadionépítésekhez, az utánpótlás-neveléshez, sem ahhoz, hogy milyen fontos Bajnokok Ligája mérkőzések megrendezésére alkalmas létesítmények gombaszerű szaporítása olyan körülmények között, hogy a magyar futball-válogatott húsz helyet csúszik vissza a FIFA-ranglistán.

stadionok-v9_ck.pngforrás: 444.hu

Természetesen Pintér Attilának, miként a magyar futball jövőjét ébren álmodó látnokoknak, közpénzt felelőtlenül betonba öntő gazembereknek semmi felelősségük nincs abban, hogy miközben stadion nagyhatalommá varázsolják szép országunkat, a sportág döglődik, és eredmények helyett védhetetlenül gyalázatos eredményeket produkál. Elképesztő egy gondolatblokkban reflektálni arra, hogy miután valaki edzőként, szakemberként történelmi léptékű szégyent produkál a nemzeti válogatott élén, nem mond le önként, dalolva, hanem megvárja, hogy kirúgják. És mert kirúgták szegényt, bár természetesen értékelik az igyekezetét, fájdalomdíjként hozzávágnak egy akkora összeget, ami a magyar átlagfizetés több százszorosának felel meg (a már megkapott fizetése mellé legalább 15 millió forintot kap még, így összesen 60 millió forintot tudhat magáénak).

Azért, mert akinek van szeme, az látja. Igaz, hogy valamit teljesen mást. Hogy ebben az országban, amelynek kelet-közép-európai léptékkel mérve a legkorszerűbb stadionjai és legszánalmasabb focija van, úgy járja, hogy a teljesítmény abszolút hiányát átlagemberekre nézve arcpirító összegekkel honorálják. Mert úgy van az rendjén, hogy az önmaga karikatúrájává visszafejlődött magyar futball hulláján, stadionok sokasodjanak több milliárd forint közpénzből. Kétnaponta, hetente, vagy havonta jönnek az újabb és újabb látványtervek, megvalósíthatósági tanulmányok, koncepciók, víziók.

Tehát a nap híre: miközben mi BL-meccsek megszervezésére, és láthatatlan utánpótlás-nevelésre hivatkozva, újabb több milliárdos futballstadion nagyszerű tervét lobogtatjuk meg a búsa magyar nép feje fölött, a nemzeti válogatott húsz helyet rontva az 54. helyen landol a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség legfrissebb, csütörtökön - Pintér Attila szövetségi kapitány 60 milliós menesztésének napján - nyilvánosságra hozott világranglistáján. A sok milliárdhoz képest ez a fájdalomdíj természetesen nevetséges, de annál inkább példaértékű arra nézve, hogyan röhögnek pofán minket azok, akik szerint a (stadionokban mérhető) futball életünk, halálunk, nemzeti identitásunk alfája és omegája.

97333.jpg

A stadionalapú társadalom alapvetése: a magyar futball nagy jövő előtt áll. Egy távoli, valószínűtlen jövő előtt - fotó: borsonline.hu

Valószínűleg én is már régen alulról fogom szagolni a - valamelyik korszerű sportkomplexum árnyékában - virágba boruló ibolyát, amikor ezek az értelmetlen beruházások, egy önmagából kifordult korszak örök mementójaként fogják (az elkövetkezendő generációk nyakára ülve) tovább nyelni a további milliárdokat. 

Mert akinek van szeme, az látja. A FIFA, és mi, akik nem látjuk ezeket a világraszóló sikereket, pusztán a stadionalapú társadalom újabb, és újabb sarokköveit, és az arcunkba röhögő, valóságtól elszakadt kormányzati cinizmust, mi nem látjuk. Én azt látom még, hogy 2003-ban elhangzott egy ilyen mondat: "A futball megtanított a saját korlátaim belátására, és az alázatra is." Félek tőle, hogy erre a hatalmas, ironikus felismerésre szép lassan rámegy tyúkszaros, stadionalapú életünk.

Ha tetszett, amit olvastál, vagy ha nem, csatlakozz a nem oly régen indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr176709459

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.09.19. 17:00:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.19. 08:30:41

Na igen, ez valóban valami teljesen felesleges.

nandras01 2014.09.19. 17:44:48

azért annak örülhetünk, hogy orbán gyermekkorában nem űrhajós, vagy tábornok akart lenni.
akkor szopnánk csak igazán :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.09.19. 20:15:00

@nandras01: Nem lenne rossz, ha Magyarországon az űrhajózásra, vagy éppen a robotika kutatására költenénk ennyi milliárdot. Szóval szerintem jobb lenne, ha a miniszterelnök nem szotyiköpködő lenne. :-(

böIcsbagoly 2014.09.19. 20:29:16

@nandras01: Te ballibsi! Hogy mered bántani Orbánt aki csak felemeli végre az országot, a ballibsik ármánykodása ellenére?

kissgal 2014.09.19. 20:40:24

@böIcsbagoly: Vetesd már le a hályogot a szemedről te rabszolga, vagy cseléd fajta!Szókincs nincs több, csak ez a libsi. Aki nem helyesel az libsi! Mért nem mész még iskolába, ragadhatna rád még talán a koszon kívül valami. Vagy lehetnél éppen jehova is, azok is hasonló látásszöggel rendelkeznek. A nick nevedet meg cseréld már le, mert az sehogy sem illik rád. Illúzió, csak szeretnél az lenni!

miva? 2014.09.19. 20:53:59

mi a baj a stadionokkal? legalább lesz hol tömeges kivégzéseket lezavarni a következő választások előtt, ahol a NER ellenségei megkapják méltó büntetésüket. az a kétmillió akkor is pont így fog tapsikolni, mi meg elmondhatjuk 2023-ban a natgeo-n, hogy hogy is történt a dolog.

dr doktorka 2014.09.19. 21:08:10

@böIcsbagoly:

libsik? Hihi, azoknak még a nemzetközi vezérét is ismerjük: Orrbánya elvtársad, a wikiben:

1988 áprilisától a SOROS Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt. 1989 szeptemberétől a SOROS Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol LIBERÁLIS filozófia történetét hallgatta.

Politikai pályafutását gimnáziumi alapszervezeti KISZ-TITKÁRKÉNT kezdte. Közéleti hozzáállása saját elmondása alapján a honvédségnél eltöltött idő alatt változott meg gyökeresen, ahonnan teljesen más emberként távozott. Korábban a SZOCIALISTA rendszer naiv és ELKÖTELEZETT híve volt (MA IS AZ)

1992-ben a LIBERÁLIS Internacionálé alelnökévé, majd 1993-ban a szervezet végrehajtó bizottságának tagjává választották.
Orbán 1992-ig LIBERÁLIS elveket vallott, a pártja is ebben az időben szorosan együttműködött az SZDSZ-szel.

Hóbagoly: van ám hozott anyag a felcsúti parasztgyereknél!

böIcsbagoly 2014.09.19. 21:14:28

@kissgal: @dr doktorka: Libsikéim! Ti is a helyetekre kerülhetnétek! Csak ilyen ballibsi demokráciában nem tudunk veletek mit csinálni. Bezzeg a világháború után simán elvittük a feketevágó libsiket!

r. ftőrm. kmb. h. 2014.09.19. 21:15:09

A hetvegen mennyi is volt a nezoszam a Fradi-Felcsuton? 540? Otszaznegyven?? Aminek a negyede ujsagiro, a negyede a szotyis paraszt es köre altal kiparancsolt szolgalelkű agyatlan barom, a negyede az, akkor is kimegy, ha a hugyholyag-katéterét kell maga utan huznia, a negyede pedig rohogni akaró kulfoldi turista volt. Otszaznegyven. Par hete adták at.

böIcsbagoly 2014.09.19. 21:16:43

@dr doktorka: oxfordi Pembroke College-ban az angol LIBERÁLIS filozófia történetét hallgatta." legalább kiismerte a ballibsizmust és most tud ellene harcolni!

böIcsbagoly 2014.09.19. 21:20:41

@r. ftőrm. kmb. h.: A ballibsik 25 éves rombolását a magyar fociban, évekbe fog tellni a kormányfőnek amig rendbehozza.
Külömben is a nemzetmentő kormány első évei az államadóság elleni harccal és a gazdaság rendbe tételével telltek el. Most van már ideje a Miniszter Elnök Úrnak a magyar sport felemelésére is.

Larry Silverstein 2014.09.19. 21:23:55

Helyes. A fejlődés útja a baloldaliak megfolytása.

Tudományos libsizmus 2014.09.19. 21:25:26

A foci még mindig jobb kultúrpolitika, mint a "liberalizmus". De majd egyszer talán megértitek.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.09.19. 21:26:42

@böIcsbagoly:

Neked megjöttek rendesen a tankönyveid, szakmunkásképzős?

Larry Silverstein 2014.09.19. 21:28:05

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mér akinek nem az majd lecseréli a Zorbánt az összefosásra?

Ébresztő bazeg

Lucky Larry SiIverstein 2014.09.19. 21:28:08

@Larry Silverstein: "megfolytása"

Mondta a mama, hogy ne vegyünk ki az iskolából, akármennyire is hány tőled mindenki. Igaza volt. Talán ha maradtál volna, valamit beléd vertek volna helyesírásból.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.09.19. 21:29:41

@böIcsbagoly:

Jó, mondjuk ez poén.

@Larry Silverstein:

Stadionokkal? Vagy mi a lófaszt akartál mondani?

Lеncsés István 2014.09.19. 21:30:11

@Larry Silverstein: Hülye anonim ! Tanulj meg magyarul !

megfolytása :-(

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.09.19. 21:31:21

@Larry Silverstein:

Megjöttek vagy nem jöttek? Az nem válasz, hogy hajráfradi, te majom.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.19. 21:34:27

@Larry Silverstein: "megfolytása" :-)) Beszarok. :-))
Annyira, de annyira jellemző, hogy milyen sötét bunkók többnyire a masszív Orbán hívők.

Tudományos libsizmus 2014.09.19. 21:35:45

@dr doktorka:
Orbán 1988-ban 25 éves egyetemista volt. Szép is lenne, ha mindenki úgy halna meg, ahogy 25 éves egyetemista korában látta a világot:)

A középiskolai KISZ titkárságon kár lovagolni, mert az az ég világon nem jelent(ett) semmit. Jómagam munkahelyi (fizetetlen) KISZ titkár voltam az első munkahelyemen. Aztán mégis itt vagyok és nem vagyok komcsi, ahogy akkor sem voltam az. Nem tudom, éltél-e az elmúlt rendszerben. Ha igen, akkor minősített aljasság középiskolai KISZ titkárságon rugózni.

Ha '92-ben a liberális apámfasza alelnöke volt Orbán, az csak plusz pont, hiszen így valószínűleg jól tudja, miről beszél, amikor kétségbe vonja a "liberális demokrácia" életrevalóságát.

Larry Silverstein 2014.09.19. 21:37:07

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Jaja. A sötét meg a világos bunkók, a külföldi és belföldi, meg a gazdag és a szegény magyarok Orbán hívők főleg. Meg a többiek.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.19. 21:38:30

@Tudományos libsizmus: "Jómagam munkahelyi (fizetetlen) KISZ titkár voltam az első munkahelyemen."

Már az egyetemen, középiskolában sem volt kötelező KISZ titkárnak lenni. Hogy az voltál a munkahelyeden, az remekül mutatja a szervilizmusodat.
Na most nyomjál valami kemény riposztot, valami tököset, magas szellemi színvonalút. Libsizzél egyet!

_most_ 2014.09.19. 21:39:30

@Tudományos libsizmus: persze így utólag mindenki mossa a kezét, hogy ő aztán nem volt kommunista, ahogy németek közt se volt egy náci se, de ismerjük mocskos kommunista kisz titkár fajtád, aki most éppen fidesz szavazó, mert az érdekei úgy szolgálják.

Mérges 1234 2014.09.19. 21:39:45

Ó bazz, erre már az a kretén Lencsés fasszopó Istvánka is előkerült.

:D

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.19. 21:40:07

@Larry Silverstein: A gazdag és szegény magyarok is tudják, hogy kell írni hogy megfojt. Akik tanulták a magyart az állampolgárságért, mint te, azoknak okoz gondod a j és az ly használata.

Lencsés lstván 2014.09.19. 21:41:38

@Mérges 1234: Sértésed lepereg anonim ! Tanulj meg írni ! Addig nem reagálok rád . Nekem tényem van .

Larry Silverstein 2014.09.19. 21:43:02

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: na oszt ha kisz titkár volt akkor az összefosásra szavaznak majd a nípek a nagy rémületükbe, mint most 3x?

Jó hogy ilyen eredeti 5leteid vannak remélem kampánymelós vagy valamelyik kommunistánál.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.19. 21:44:01

@Larry Silverstein: Mindig jó lehet kacarászni a butaságodon és tájékozatlanságodon. Te vagy a blogoszféra egyik bohóca. :-))
"megfolytása" :-))

Larry Silverstein 2014.09.19. 21:44:12

@_most_: mindenki mossa csak van aki miniszterelnök van aki meg a dögkútban

vágod

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.09.19. 21:45:15

@Larry Silverstein:

Hát, az tuti, hogy én orbánhívőben még csak pénzért aljas gecit, meg korlátolt nyálcsorgató idiótát láttam... már eleve az, hogy valakinek ez az alak valamiféle eszményképe, mindent elmond az illető szellemi nívójáról.

Érdemes a Min. Elnökúr faszbúkja alatt a kommenteket olvasni, mint falfirkák egy ork kisegítőiskola klotyójában.

De hát te is olyan hülye vagy, mint a segg, olvasd vissza magadat.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.19. 21:45:46

@Larry Silverstein: Kit érdekel ki hova szavaz? A lényeg, hogy milyen sötét az a massza, ti, akik Orbán faszát szopkodjátok.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.09.19. 21:46:41

@böIcsbagoly: @Larry Silverstein:

Mivan, egy nicken nem elég ontani a narnacsfost, kisköcsög?

Larry Silverstein 2014.09.19. 21:46:55

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: jaja, kit érdekel, téged aztán soha.

nyihaha, hehe

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.19. 21:49:21

@Larry Silverstein: Látom ideges lettél, hogy ilyen összefüggéstelenül kezdesz írni. :-))
Kicsit "belédfolytottuk" a szavakat? Képtelen vagy "fojtatni" épkézláb mondatokkal?
Tudom, hogy "fojton" cikizünk és ez "folytogat" téged. :-))

Tudományos libsizmus 2014.09.19. 21:49:37

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
"Már az egyetemen, középiskolában sem volt kötelező KISZ titkárnak lenni."

Erre kivételesen ráhibáztál. Szerény személyem esetében "kötelező" volt, mert a góré a szárnyai alá vett, amit úgy értelmezett, hogy jómagam leszek a KISZ titkár, miután felmondott az akkori titkár. A viták elkerülése végett így lettem KISZ titkár.

Természetesen mindez nem tartozik rád, mindössze azért mesélem el, mert számtalan oka lehet egy pártállamban annak, hogy ki miben vesz részt.

Pölö a "liberálisok" harmadik kedvenc országának kancellárja (1966-1969) náci párttag volt. Honnan tudod, milyen körülmények között volt az?

De abba már ne menjünk bele, hogy a 25 esztendeje minden bokorban nácik után kutató "liberálisok" mostanság mosdatják a hitleri Németországot (lásd: németmegszállástagadás) és sztárolják az ukrán fasisztákat. Ehhez képest veritek a faszotokat, hogy Orbán 30 éáveel ezelőtt középsulis KISZ titkár volt.

Bekaphatjátok a faszt.

Larry Silverstein 2014.09.19. 21:49:48

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: faszom olvasgatja a faszbúkot, Orbánét főleg.

elég rá szavazni hogy a magatokfajta húzzon valami demokráciába villámgyorsan

hehe

_most_ 2014.09.19. 21:50:21

amúgy ez az egész focimánia nagyon emlékeztet a szocialista felfogásra, a vezér kitalálja, hogy mi leszünk a rezsicsökkentés és a foci országa, de senki nem meri megmondani neki, hogy ez baromság.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.19. 21:50:24

@Larry Silverstein: Nagyon erőltetett ez a "nyihaha". :-))
Nem megy neked így a "fojtatás".

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.19. 21:52:22

@Tudományos libsizmus: "Szerény személyem esetében "kötelező" volt, mert a góré a szárnyai alá vett"
- Aha. Szóval a kommunizmus haszonélvezői közé tartoztál.
Abszolút beleillik a rólad kialakult képbe.
Ez az! Csak "fojtasd" a vallomást!

Tudományos libsizmus 2014.09.19. 21:54:29

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
Mondtam az előbb, köcsög: bekaphatjátok a faszt. Fasiszta libsik.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.19. 21:55:54

@Tudományos libsizmus: Mi van? Ideges lettél KISZ titkárka? A fater meg munkásőr volt, mi?

Larry Silverstein 2014.09.19. 21:57:53

@_most_: jaja, lehet ezúttal már az összefosásra szavaznak a népek mer végre rájöttek hogy a kommunistákra emlékeztetnek az új stadionok

de ne fogadjál azér rá

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.09.19. 21:58:38

@Larry Silverstein:

Kíváncsi vagyok, ha mindenki elhúz, dolgozni melyikőtök fog, hogy legyen pénz stadionra meg lézerjancsira, te istenbarma...

Larry Silverstein 2014.09.19. 22:02:17

figyejjjed

index.hu/kultur/media/2014/09/19/12_ujsagiro_tavozik_a_nepszabadsagtol/

index szerint a Népszabi vidéki tudósítói hálózata nagy múltú, hehe. még jó hogy nem nagy jövőjüt írnak, phászeg.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.19. 22:07:38

@Larry Silverstein: Látom, nagyon elevenedbe vágott, hogy körberöhögtünk a "megfolyt" miatt. Most erőltetetten rossz helyesírással gépelsz. Kompenzálsz, öcsisajt, kompenzálsz! Olyan egyszerű vagy, mint a százasszög, simán átlátni a reakcióidon.
Az ilyen akolba való birka, mint te, Orbán célközönsége.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.09.19. 22:08:58

@böIcsbagoly: Anyád a ballibsi a repedt sarkával. Nyilvánvalóan ez okozza a te deffektedet is, te seggnyaló kutya.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.19. 22:11:28

@Larry Silverstein: Látom kínodban csak erőltetett röhögéssel tudsz reagálni.
A százasszög hasonlat kicsit túlzás volt, a százasszög hozzád képest mérnöki bravúr.
Neked már óvodában is faék volt a jeled.

contractor 2014.09.19. 22:14:45

Mielőtt ennyi stadiont felépítettünk, meg kellett volna kérdezni a gyerekeinket, hogy egyáltalán szeretnek-e és akarnak-e focizni? Matek óra helyett minden bizonnyal. Meg úgy hobbiból is 2X egy héten. Na de, hogy 5 edzés egy héten, meg meccs a hétvégén? Meg nyáron is edzés, amikor inkább a strandra megy mindenki? Na azt így már nem. Csak a saját 12 éves fiamról tudom. Pedig tehetséges lenne és nem én szerintem, de annyira már nem érdekli, hogy rendszert csináljon belőle. Én meg inkább ellene is vagyok a focinak.

Larry Silverstein 2014.09.19. 22:15:01

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: durva, mi? lehet hogy nyer az összefosás a klinton szavazatával.

vagy mégse

Larry Silverstein 2014.09.19. 22:16:41

@contractor: kötelező lesz a foci? nebassz!

Gribbin János 2014.09.19. 22:18:04

Ezt a Pintért még játékos korában kellett volna kirúgni két lábbal. Nála ocsmányabb és gusztustalanabb állat - addig még - nem fordult elő magyar pályán. Most meg még örökre el is kellene tiltani minden sporttevékenységtől, valamint a pályák látogatásától.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.19. 22:19:45

@Larry Silverstein: Kit érdekel a választás? Már csak röhögünk rajtatok birkák, hogy meddig tűritek balgán, hogy Orbán nyír titeket. Ezzel nyugtatod magad, hogy van még kétmillió ilyen barom mint te, akik szolgaian elmennek szavazni és akkor már azt hiszed attól eszetek is lesz? "Fojtassátok" csak!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.09.19. 22:20:02

Összegezzük, nézetem, miszerint minden fideszes 1 kurvanagy fasz, ismét fényes igazolást nyert.

És most foglalkozzunk értelmes dolgokkal, például nézzük az erkélyről, hogy röpködnek a denevérek.

Tudományos libsizmus 2014.09.19. 22:23:30

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
Most mesélj nekünk te is. Mi volt a faterod? Mi voltál te? Jelentettél a III/III-nak? Vagy a faterod jelentett? A házmester tempód erre enged következtetni:)

contractor 2014.09.19. 22:23:55

@Larry Silverstein: Nem azt mondtam, hogy kötelező lesz, csak azt, hogy alig van gyerek aki önként vállalja, hogy igazolt játékosként eljár valahová edzeni rendszeresen, meg a hétvégéjét is feláldozza a meccs miatt. Legtöbbször a szülői kényszer viszi oda őket, de leginkább a tehetségteleneket.

Larry Silverstein 2014.09.19. 22:26:35

@contractor: akkor akiből jó focista lett a világon az úgy született?

vagy a szülei kergették bele az élsport poklába? vagy hogy?

nem mintha érdekelne. épült valami, menjünk sírjunk inkább gecó.

hehe

contractor 2014.09.19. 22:29:43

@Larry Silverstein: Te tényleg egy világszínvonalú barom vagy és ez figyelemre méltó.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.09.19. 22:37:17

@böIcsbagoly: Ballibsi az egész világ és benne mindenki, aki nem viktorszoponc, igaz-e?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.19. 22:39:57

@Tudományos libsizmus: Én minek meséljek? Nekem nincs közléskényszerem mint neked. Te mesélted hogy melóban KISZ titkár voltál mert a főnök a szárnyai alá vett.
Jelentettél is? Írtál hangulat jelentést? Vagy csak simán alád durranthatott az öreg a fiúvécében hálád jeléül?

böIcsbagoly 2014.09.19. 22:42:08

@Pocakos focista: Rohadt ballibsi! Ne vedd a szádra a MINISZTERELNÖK URAT!

Tudományos libsizmus 2014.09.19. 22:49:06

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
Demszkyvel is összefutottál a folyosón, amikor leadtad a havijelentést, náci?

Lucky Larry SiIverstein 2014.09.19. 22:49:46

@Larry Silverstein: Meddig vihorászol hülye gyerek? Megmondalak anyának, aztán nyakon leszel baszva, hogy megint lejáratod magad az interneten. Meddig "fojtatod" ezt még?

Lucky Larry SiIverstein 2014.09.19. 22:53:47

@Tudományos libsizmus: Mi van már? Szívnád már vissza, hogy elmesélted kis kalandodat a főnököddel, KISZ titkárka? :-))
Most a melóhelyen te vagy a polgári kör titkára? Mert nagyjából ez a poszt való a te szervilizmusodhoz.

Lucky Larry SiIverstein 2014.09.19. 22:55:37

@Tudományos libsizmus: Mindenkinek nyilván való, hogy te alázatosan kiszolgálod mindig az éppen fennálló rendszert. A Kurt úrfi csak szépen szembesít téged vele és röhög rajtad.

Tudományos libsizmus 2014.09.19. 22:58:15

@Lucky Larry SiIverstein:
Jaj bocs, látom, nicket váltottál. Tehát meséld már el nekünk légyszi, mely SZDSZ-es náci mocskokkal szaladtál össze a BM-ben? Demszky? Magyar Bálint? Pető Iván? Tudod, akinek már a faterja is ávós pribék volt? vagy a Körmös Bauer fiával? Örülnénk, ha megosztanád velünk az élményeidet, hogyan ismerted meg ezeket a a fasisztákat.

Lucky Larry SiIverstein 2014.09.19. 23:00:32

@Tudományos libsizmus: Én nem váltottam nicket. Te váltottál faszt amit szopkodsz KISZ titkárka. :-))

Larry Silverstein 2014.09.19. 23:01:29

fasza írás, csak kevés benne az új.

mér jó az ha butapesten is dzsobbik lesz a második?

Tudományos libsizmus 2014.09.19. 23:09:02

@Lucky Larry SiIverstein:
OK, bocs. Az egykori SZDSZ vezére, Pető esetében tévedtem, mert a muterja is ávós volt, nem csak a faterja. Elnézésedet kérem.

dr doktorka 2014.09.19. 23:54:18

ÉLJEN ORRBÁNYA VIKTOR ELVTÁRS A SOROS ALAPVÍTVÁNYBÓL KIKÉPZETT LIBERÁLIS INTERNACIONÁLÉ ALELNÖKE!

mi az?

KOMMUNISTA CSALÁD?
SOROS TANÍTVÁNYA?
LIBERÁLIS NAGYVEZÉR?
INTERNACIONÁLÉ?

megfejtés: csak az Orbán!

dr doktorka 2014.09.19. 23:55:39

@Tudományos libsizmus:

Komcsi? Ávós? 3/3-as?

Csak a Fidesz kormány!

dr doktorka 2014.09.20. 00:04:21

@böIcsbagoly:
"Bezzeg a világháború után simán elvittük a feketevágó libsiket!"

Szóval ÁVÓs gyilkos voltál te fidióta köcsögházi? Korábban is sejthető volt, de kösz a beismerő vallomást!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.09.20. 08:14:28

@böIcsbagoly: Imádom ugattatni a szervilis kutyát. :-)Miért, ki a miniszterelnök "úr"? Megmondom: egy melós, akit közpénzből alkalmazunk. Nem több. Nem istencsászár, még ha ez neked hihetetlenül is hangzik.

böIcsbagoly 2014.09.20. 08:15:18

@dr doktorka: Nem voltam ávós. Csak akiről kiderült, hogy kézalatt szerzett húst azt elvittük a tanácsházára. A rohadt libsik szokása volt, hogy maguknak harácsoltak közösből és feketén levágták az állatokat.

böIcsbagoly 2014.09.20. 08:17:21

@Pocakos focista: Ez a melós fogja felemelni az országot abból a gödörből, amibe a ballibsik taszították.
A nemzetmentő kormány feje csökkenti az adósságot, a rezsit, miközben fejlődik az ország, kidobtuk a vérszívó IMF-et és tiszteletet vívunk ki az országnak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.09.20. 08:30:36

@böIcsbagoly: Mintha csak Kádár Jánosról beszélne egy agitprop munkatárs a '80-as években. Gratulálok. A vérszívó IMF olcsóbban finanszírozta az országot, az államadósság nem csökkent (az ellopott nyugdíjpénz ellenére sem), a rezsicsökkentés árát mindannyian fizetjük, ahogy az ún "bankelszámoltatás" árát is. Megemelték az ÁFÁ-t, a kereskedelmi szektoradók miatt minden drágult. Az eur tartósan 310 Ft felett, a benzin 400 felett. Szóval szarjál sünt.

Egyébként miért van nagy I a böLcsbagoly nicknévben? Ezt is úgy loptad, mint ahogy belőlem is volt egy időben "klón" egy betű elütéssel?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.20. 08:34:50

@Tudományos libsizmus: Mi van KISZ titkárka? Elszóltad magad és most kapálózól? :-))

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.20. 08:36:25

@Larry Silverstein: Annyira jellemző, hogy a sötét bunkók a jobbik szimpatizánsok. De itt ugathatsz, senki sem "folytja" beléd a szót. :-))

nu pagagyí 2014.09.20. 08:39:51

A felcsúti Cifra Stadion kilóg a sorból. Az ténylegesen lopott anyagból épült Orbán saját telkére. A despota nyilván megirigyelte Stadler Józsi bácsi dicsőségét.

A többi stadionra még szükség lehet, ha sikerül programokkal megtölteni és rentábilissá tenni. Nyilván nem a focit kell benne erőltetni, mert az a belátható 10-20 évben nem lesz jobb, ezért a nézőket sem vonzza. A focisták viszont segédkezhetnének a más műsorokhoz kapcsolódó tombolák lebonyolításában és az élőképeknél is felhasználhatók.

nu pagagyí 2014.09.20. 09:00:52

@böIcsbagoly:
"Bezzeg a világháború után simán elvittük a feketevágó libsiket!"

Csak kibújt a szög a zsákból! A tefajtádnak mindegy, csak diktatúra legyen. Egy liberális demokráciában ugyanis se verőlegényként, se besúgóként nem lehet érvényesülni, máshoz meg nem értetek.

Egyébként a világháború után Szálasit és Imrédit lógatták fel és nem azért, mert feketevágáson kapták őket. Kihagytad a koalíciós időszakot. Rákosi terrorrendszerének már nem volt köze a világháborúhoz, azt már ti csináltátok, ahogy szavaidból kiolvasom, a feketevágás a kötelező beszolgáltatásos időszakban volt bűntett, amikor még papíron volt magántulajdon, de a tulajnak csak a meló maradt vele, a munka gyümölcsét viszont a pártállam kisajátította a rendszert kiszolgáló gerinctelen férgek zabáltatására.

Amiről te

Larry Silverstein 2014.09.20. 10:29:19

@nu pagagyí: Ja pont ezért biztosított a zorbán helye mer a vörösöktől meg a nácikoktól jobban fosik a pórnép.

Mondjuk ettől szabad orbánt despotázni mer mér ne, meg hangosakat fingani is a kocsmában azt röhögni rajta.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.20. 12:24:51

@Larry Silverstein: Milyen rendes vagy! Már nem akarod a ballibsikbe "folytani" a szót. :-))
süti beállítások módosítása