Az Egyesült Államok is báncsa a Viktort

H_A Címkék: liberalizmus bírálat Amerika Orbán Viktor EU The New York Times Wall Street Journal Washington Post2014.08.02. 12:47

Feleim, bántsák a Viktort! Ámerika bántsa a Viktort. Rendre jönnek, vagdalkoznak: Washington Post, The New York Times, és most már a Wall Street Journal is. És hát ugye az a baj, hogy ezek mind nem a Magyar Hírlapot és a kurucinfót összekötő tengely mentén elhelyezkedő sajtótermékek. És hát mi tagadás, hiába Bayer Zsolt bizonyítvány-magyarázó szitok áradata, ezek ott akkor sem azt értették meg a tusnádfürdői beszédből azt, amit kellett volna.

Még nem sikerült megtudnom, hogy a magyar kormány felszólította-e már Barack Obamát, hogy haladéktalanul rendelje el a fenti médiaorgánumok haladéktalanul szigorú adóvizsgálatát, így addig is, lássuk mit bírtak kiokádni magukból ezek a liberális monstrumok:

Washington Post: "Orbán bevezette a putyinizmust Magyarországon."

The New York Times: “Orbán azt hiszi, hogy semmit sem kockáztat. Az Európai Bizottság elnökének keményen kell válaszolnia. Kezdheti azzal, hogy kevesebb eu pénzt ad Magyarországnak, mint amennyit a 2014-2020-as periódusban terveztek. Felfüggesztheti Magyarország szavazati jogát az EU-ban, mert a kormány aláássa az uniós alapértékeket. Ha ezt nem teszi, akkor oda a bizottság szavahihetősége.”

Wall Street Journal: “Magyarország lassított felvételben történő átalakulása puha autoriter állammá provinciális problémának tűnhet Washington vagy Brüsszel számára Európa perifériáján, de Orbán Viktor csodálattal tekint Vlagyimir Putyinra és hozzá hasonló vágyakat dédelget.”

Most azon túlmenően, hogy innen nézve nyilván semmi baj nincs az RTL Klub összkormányzati csesztetésével, a hajléktalanok vegzálásával, a civil szervezetek pofán törlésével, az Alkotmánybíróság pofátlan megkerülésével, vagy a kisegyházak tönkretételével (a NYT helyében én azért még folytattam volna a sort) mégis jó látni, hogy a világ demokratikusabb - azaz nem Szingapúr és Kína felé evező - felén is feltűnt az, amit én a Fidesz legnagyobb bűnei közül a legnagyobbnak tartok. Konkrétan, hogy éppen 2010 után erősödött meg a Jobbik is, amelynek politikájában a Fidesz gyakrabban inkább bűnrészes volt, semmint konfrontálódott volna a cikkben nyíltan neonácinak nevezett párttal. Hogy immár a kormányzati retorikába épültek be azok a marginalizáló, kirekesztő rigmusok, amelyek mindennapi, összkomfortos gyűlölködéseink hangját határozzák meg. Nem részletezem, milliószor leírtam.

És persze tény: van annak valami diszkrét bája, hogy Orbán Viktor Erdélyben elhangzott beszéde kellett ahhoz, hogy ezek a kemény hangvételű bírálatok megszülessenek. És hatványozottan szomorú tény, hogy Orbán Viktor egyszemélyes vakmerő álmai miatt megint Magyarországon csattan az ostor. Már ha a New York Times felszólításának eleget tesz az Európai Bizottság. Rengeteg, korábban elképzelhetetlennek tartott döntés született már az elmúlt években ahhoz, hogy éppen, egy a külhoni magyarok szívélyes szeretetének, megnyugtató biztonságában elhangzott beszéd csapja ki azt a biztosítékot, amelyet itthon a bebetonozott kétharmad tanúsága szerint egy atomtámadás sem tudna kicsapni. Ami pusztán csak az utólagos legitimációja volt annak, ami itt a fejünk felett, távol Amerikától évek óta zajlik. Orbán önmegnyugtató beszéde olyanok előtt, akik minden körülmények között fejet hajtanak. Akiknek az sem tűnt volna fel, ha Kína és Oroszország között, Észak-Korea is megjelent volna a felsorolásban.

orban-kanape-4.png

Az új államszervezeti rend, ami Magyarországon épül: a munka alapú állam. És ez karakterét tekintve nem liberális természetű. Bár elismeri a szabadság fontosságát, de nem a szabadság köré szerveződik. Ezért figyel mindenki a nem feltétlenül demokratikus, de sikeres nemzetekre: Szingapúrra, Kínára, Oroszországra, Indiára, Oroszországra.(Orbán Viktor - Tusnádfürdő, 2014. július 26)

 

A visszhangból ítélve azt gondolom, hogy semmi másról nincs szó, mint arról, hogy a világ egyre nagyobb fele megértette, amit mi még nem: Orbán személyes ambíciója, hogy az egyetemes történelem könyvekben vastag betűkkel, piros keretben szerepeljen a neve. Ehhez nagyokat, vadakat, megdöbbentőeket kell mondani, és cselekedni. Ahhoz, hogy a világpolitikában, és majdan a világtörténelemben nyomot hagyjon az ember, márpedig rendszereket kell lebontani, ideológiákat megkérdőjelezni. És az a baj, hogy mi, akik a tévé elől, a kényelmes fotelból kiabálunk, ugyanolyan cinkosok vagyunk ennek a beteges becsvágynak a valóra váltásában, mint azok, akik elítélnek, felháborodnak, bírálnak, de meg sem mozdulnak. Várunk, hogy majd más menjen az utcára, másnak legyen elege előbb, mint nekünk. Abból, hogy a rossz emlékű Oroszország újra a nyakunkra lépjen.

Egyelőre én is várok. Arra, hogy Obama eleget tegyen a magyar kormány felszólításának. És közben elképzelem a polgári, keresztény (Bayer elvtársat is beleértettem) reakciókat: az egész amerikai sajtót kilóra megvették a magyarellenes, idegenszívű zsidók (kiállunk Palesztináért) azért, hogy egybehangzóan bírálják szent Viktorunkat. Tulajdonképpen meg akarják szerezni pálinkakészletünket és akácültetvényeinket. Szerencsére nekünk van Ő, az igaz, magyar szívű Viktorunk, aki mindig, mindenkor fényt jelent az éjszakában, és leleplezi ezt az alja nemzetközi összeesküvést. Hiába magyarázza a hanyatló Nyugat, hogy demokrácia kell, száguldanak a nyomorultak az összeomlás fele. De itt van nekünk Oroszország, hála, legyen, és segít nekünk legyőzni a kizsákmányoló EU-t. Meg Amerikát. Meg a gonoszt.

Ha tetszett, amit olvastál, vagy ha nem, de hiányzik egy "lájk" az életedből, csatlakozz az újonnan indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr516567707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.02. 18:59:04

Jó jel, hogy kritizálják Orbánt. Ez azt jelzi, lehet, hogy Orbán végre helyesen kezd majd politizálni.

fehérfarkas 2014.08.03. 01:42:28

Én szeretem a keleti országokat, és a kultúrájukat. A történelmükkel sokat foglalkoztam.
Az elmúlt pár évtizedben Orbán által említett országok valóban nagyon sokat fejlődtek - de nem az autoriter politikájuk miatt!!! Hanem a liberalizált gazdaságuk miatt!
A fenti országokban liberális gazdaságpolitika van - ahova szabadon mehet a külföldi tőke, a multik, a bankok. A fenti országok egyike sem szabadságharcol a multik/külföldi tőke/bankok/EU ellen. Az EU mindegyiknek fontos kereskedelmi partnere.
Bankok és egyéb pénzintézetek a tőszde szempontjából, pedig Szingapúr a világ egyik legjelentősebb pénzügyi központja (több mint 400 külföldi pénzintézettel). De Shanghai (Kína), Hongkong (Kína), Isztambul (Törökország), Mumbai (India), Moszkva (Oroszország) szintén a világ jelentős pénzügyi központjai közé tartoznak.
Vagyis gazdaságilag pont az ellenkezőjét csinálják mint az Orbán-kormány: liberális, ortodox gazdaságpolitikát az unortodox, szabadpiac-ellenes, államosító helyett.

A fenti országok valóban nem skandínáv típúsú demokráciák - de a gazdaságpolitikájuk liberális, ortodox, nyitott.
Autoriter rezsim unortodox (szabadpiac-ellenes, liberális ellenes, bankellenes, külföldi tőke ellenes), államosító gazdaságpolitikával = Észak-Korea, volt Szovjetunió, Kuba, Mianmar(Burma), Rákosi korszakbeli komcsi Magyarország.
Szingapúrról beszél Orbán, de a vlóságban Észak-Korea felé tart.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.03. 07:59:27

@fehérfarkas:

Pont ez Putyin titka: liberális gazdaságpolitika + szociális állam + konzervatív értékvédelem.

Éhes_ló 2014.08.03. 08:58:45

@farkas: Kinarol fogalmad sincs. Ami ott o
tortenik, annak a magadfajtak liberalizmusahoz semmi koze.
Kokemeny feudalis rendszer van, ahol a helyi mandarinok hata megett semmi nem tortenhet.

Az indiai "liberalis demokraciat" sem kell sokat keresgelni, eleg a vallasi es nemi agresszio legveresebb eseteire keresned, no meg arra, mely "demokratikus" orszagok nem irtak ala az atomfegyverkezessel kapcsolatos nemzetkozi egyezmenyeket.

Buktort sok mindennel lehet vadolni, de eszeben sincs es lehetosege sincs kinai, indiai terrort letrehozni.
Ne tevesszetek ossze a libsik hatalombkl vLo kiakolbolitasat a diktaturaval.
A ketto nem ugyan az, kerdezzetek meg a kinaiakat rola.

Kard 2014.08.03. 16:06:55

@Éhes_ló: Az a baj, hogy nem tudsz különbséget tenni a liberális társadalmi berendezkedés és a liberális gazdaságpolitika között. A kettő TELJESEN mást jelent. aki összemossa őket fogalomzavarban szenved.
Ezért is van igaz farkasnak. Az Orbán által felsorolt államok szinte mindegyikében liberális gazdaságpolitika van (talán az oroszokat kivéve, ott is inkább most fordul a dolog vissza, látszik is az eredménye, stagnáló gazdaság).

E.Katolnai 2014.08.03. 16:07:09

"az egész amerikai sajtót kilóra megvették a magyarellenes, idegenszívű zsidók" - nem vették meg, mindig is a kezükben volt, mint a Wall street bankjai, vagy mint a hadi ipar jelentős része ...
magyar embernek nem szabadna odafigyelni az ilyen büfögő mocskolódásra!

Kard 2014.08.03. 16:10:47

@Éhes_ló: Ebből kifolyólag pont engem se nagyon zavarna (kicsit azért igen), hogy basztatja az RTL Klubot ha közben tömegével jönnének ide a multik és mondjuk lenne egy 4-5%-os növekedés. Ez Kínában, Szingapúrban vagy esetleg Indiában. Viszont ő pont az ellenkezőjét csinálja, egyértelműen látszik, hogy lövése sincs a gazdasághoz és olyan emberekkel veszi körül magát akik nem szakértők hanem azt mondják amit ő szeretne hallani (lásd kancsal).

Darktrooper 2014.08.03. 16:15:10

Már régen el kellett volna zavarni ezt a szemét szarházit, tönkre teszi az országot a hülye politikájával. A leghülyébb miniszterelnöke most van ennek az országnak.

lavór 2014.08.03. 16:23:26

Orbán... illetve a tanácsadói ott tévedne, hogy Magyarország még nem olaj és gáz nagyhatalom. Na meg ásványkincsünk se nagyon van már. Úgyhogy amit szabad Putyinnak, azt nem szabad Orbánnak. Mi erősen függő nemzet vagyunk. Nincs mivel zsarolnunk senkit.

Jolka40 2014.08.03. 16:24:02

@Darktrooper: Na ezt mondd el a közTV-ben. Meg a Kossuth-rádióban.

igaz_ember 2014.08.03. 16:25:14

Nos, Orbán szeret provokálni. És jönnek az amerikai visszhangok. Mindig jót nevetek ezen, pont az USA fogja megmondani, mit csináljon az EU. És persze az USA egy liberális demokrácia. Nem fejtem ki felesleges is, aki ismeri például az elnökválasztás körüli nem egyedüli bonyodalmakat. Nixon vs Kennedy, vagy a Bush ügyet:) az nagyjából képbe lehet azzal is, hogy a mi rendszerünk sokkal közelebb áll az idealizált demokráciához a választás szempontjából is...de teljesen mindegy. A másik lehet is példálózni az elvesztett homokozó körül topogó síró és folyton nyugatra szaladgáló kisfiúkról is. Sajnos a mai ellenzék ugyanazt csinálja, mint amikor kormányon voltak.Ha Orbán nem provokálná őket, akkor nem is tudnának mit tenni kínjukban. Ez pedig baj, mert egy demokráciához kellene egy olyan hiteles figurákat felvonultató politikai ellenzék, akinek van programja. A nézzétek Orbánt már utálják nyugaton is nem program.
De ha már amerikai visszhang, érdekes lenne a bejegyzések megírása előtt olvasgatni mit írt a szürke dáma, a világ leghíresebb, agyonmagasztalt napilapja a vérben fogant Kádár- rendszer fénykoráról. A New York Timesnak fogalma sincs és nem is volt Magyarországról. Orbán és Putyin? Ez komoly? Na jó...:) Hmmm én nem kívánom az ellenzéknek, hogy megtapasztalja milyen ellenzékinek lenni Oroszországban...de ha már ennyire démonizálnak,

gerithegreat88 2014.08.03. 16:26:46

addig olvastam hogy Kuruc.infó. Szar poszt.

bloghal 2014.08.03. 16:29:24

orbán fideszéről jószerivel igaz, amit leírogatnak.

de azért gondoljuk csak meg, mióta lehetett ezt tudni ?

2002 óta

és mit hagyott a ballib az országra mégis ?

EZT a fideszt

vagyis ők ugyanúgy leszarták az ország sorsát, mint most a narancsbőrűek.

az orbán rezsim szilárd alapja már rég nem (csak) az agyhalott birka, hanem a TGM-féléktől megcsömörlött, jóérzésre vágyó honfitársaink

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.08.03. 16:31:20

hát jah...az american dream
Egyiptom,Afganisztán,Irak,Szíria,Líbia,Izrael
felfegyverzett mudzsahedinek anno...s lon Osama...Most meg Isis.
csupa csupa sikertörténet a demokrácia útján.

igaz_ember 2014.08.03. 16:31:21

De érdekes volt az írás, csak ne essünk hasra a nyugat véleményétől, mert nekik valójában csak az a lényeg, hogy dőljön kifelé a pénz az itteni vállalkozásaikból és ne izélgessék őket. Azért a nagy nyugati demokráciák, ha érdekükben áll simán együtt tudnak működni kemény vagy puha diktatúrákkal is...ami azért különös nemde? Szóval ebben a rendszerben pénz az úr és ebben bizonytalan tényező számukra Orbán...ennyi. Persze fel lehet ezt cicomázni.

Kitaszítva 2014.08.03. 16:37:39

@E.Katolnai: Te orbán TV-t nézel csak? Szar érzés olvasni az igazságot, látni hogy verik a cigány gyereket, nem de? Ennél sokkal szarabb ha az ember érzi a bőrén azt a sok gonoszságot amit ez a elmebajos patkány művel itt az országban.

nyiktonyeatszusztvujet 2014.08.03. 16:38:36

néhány agyhalott ugy tűnik ,összetéveszti a kőkemény államkapitalizmust a liberális gazdaságpolitikával :)))
Nagy elvetemültség kell ekkora csúsztatáshoz libbantak...

Kard 2014.08.03. 16:42:28

@igaz_ember: " És persze az USA egy liberális demokrácia." - nyilván igazad van, végül is nálunk teljesen elképzelhető, hogy mondjuk Polt Péter perbe fogja az Orbánt az alkotmány megsértéséért.

Éhes_ló 2014.08.03. 16:44:51

@Kard: nos elsőre is nem neked írtam.
Másodjára, hogy mit tudok és mit nem arról hosszasan vitatkozhatnék, ha ismernél, de mivel nem ismersz erről fingod sincs és nem is lehet.

Harmadjára pedig ahol a kőkemény autokrácia valamely egzotikus formája virul ott nincs gazdasági liberalizáció, hanem az van, amit az uralkodó (réteg) akar, mert a jóváhagyás(uk), döntés()ük nélkül a fű se nőhet és pl.még belépési engedélyt sem kapsz Kína adott körzetébe, nem, hogy beruházási engedélyt, vagy földet, területet. Hongkongban, Szingapírban a kínai félfeudális rendszerrel összefonódó triádok diktálnak, nekik (is) fizetsz adót és teszed, amit mondanak, vagy pusztulsz.
India detto.

Tehát azzal a hülyeségeitekkel, hogy autokratikus, diktatórikus, antidemokratikus rendszerek gazdaságaiban bármilyen a mai magyar helyzetet meghaladó, azon túlmutató (politikai,) gazdasági liberalizmus lenne alapvető tévedés.

Mindezt pedig olyan arroganciával és bármilyen helyismeret nélkül nyilvánítjátok ki, ami már már röhejes.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 16:49:28

Az USA-t nem tudom miért érdekelné a leberális demokrácia, amikor ott soha nem volt ilyesmi.

De még a NYT, WPtal ellentétben némileg érintett Európai Bizottság 2014es ajánlását sem a liberódemokrácia érdekli, hanem az hogy ne legyen bankadó meg szektoradó.

ehehe

avocado_ 2014.08.03. 16:54:55

@Éhes_ló:
"Harmadjára pedig ahol a kőkemény autokrácia valamely egzotikus formája virul ott nincs gazdasági liberalizáció, hanem az van, amit az uralkodó (réteg) akar, mert a jóváhagyás(uk), döntés()ük nélkül a fű se nőhet és pl.még belépési engedélyt sem kapsz Kína adott körzetébe, nem, hogy beruházási engedélyt, vagy földet, területet. Hongkongban, Szingapírban a kínai félfeudális rendszerrel összefonódó triádok diktálnak, nekik (is) fizetsz adót és teszed, amit mondanak, vagy pusztulsz.
India detto."

Szerencsére te szívesen élnél az így működő országokban ugye?

igaz_ember 2014.08.03. 16:55:36

Ami meg az RTL ügyet illeti...én egyetlen egy olyan saját gyártású sorozatot, filmet, műsort nem láttam még azon a kereskedelmi csatornán amely arra késztetni, hogy lánglelkű lovagként kiálljak mellettük. De amennyiben betartják a demokratikusan megválasztott országgyűlés - lett légyen bármilyen többség bal,jobb,közép, - által hozott törvényeket, felőlem rendben vannak. Azt se igazán értem, hogy miért nem lehetne reklámadó? Sajnos ez ilyen dolog, majd ha megnyeri a választást más párt majd módosítja, ha nem tetszik neki. Ez se fog zavarni. Nem fogom véresre zokogni a párnám, hogy juj, de miért lett a reklámadóból, macskakő adó? Ez a demokrácia, nehogy már külön listát írjanak, hogy ha megnyered akkor ezt vagy azt az adót ne vezesd be jó? Meg akkor a nagyvállalatokat ne piszkáld jó? Főleg a külföldi bankokat ne izéld, és akik meg valutában vették fel a hitelt a nemzeti szolidaritás jegyében hagyd az utcán koldulni mert így jár a szabad versenyben meg a liberalizmusunk az diktálja jó? Mert különben akkor ír majd a szürke dáma egy vezércikket, oszt juj. Mi lesz a magyar országgyűlés mozgástere? elmennek a srácok törvényhozás helyett egyet sörözni? És közben nyugodtan olvashatják az újságban mit is várnak tőlük?

Tiborpapa 2014.08.03. 16:59:50

Orbán méltóságos elvtárs úrnak van gaza, mert neki mindig gaza van. Akkor is gaza van, ha nincs gaza, mert ő maga a gazság.
Védjétek csak. Mindenki hülye, csak mi vagyunk villamos. Ja. Röhej.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 17:00:06

'Már ha a New York Times felszólításának eleget tesz az Európai Bizottság.'

Muhaha. Akkoe miért maradt ki a posztból hogy mit is nyilatkozott az EB? És Obama, Obama mit is nyilatkozott?

lombozódó 2014.08.03. 17:00:23

Sajna minden illiberális intézkedés ellenére a gazdaság nem fejlődik. / vezérünk tényleg nem ért a gazdasághoz :-))) /
Minden csak a nyilatkozatok szintjén hatékony.
A lényeg, hogy a sok ficánkolás után ha az EU meglépi a korlátozásokat akkor ugyan mi lesz az új ideológia pénz nélkül. Mert tényleg nekünk nem is kell a pénzük, van az nekünk adóból bőven.

magyar ember teli szájjal 2014.08.03. 17:01:47

Kutyát nem érdekel, mit mond az USA. A lényeg, hogy az EU kussol, a Néppárt kussol. Innentől mindenki tudhatja, hol a helye.

lombozódó 2014.08.03. 17:03:51

Liberal left wing trash 2014.08.03. 17:00:06
Hát az EU pénzek kifizetése az éppen áll.
De háborút kellene üzenni újra Amerikának. Az majd megteszi a hatását :-))))

fehérfarkas 2014.08.03. 17:04:34

@Éhes_ló:

Amiről írsz Kínában, az nem illeberalizmus, hanem az, hogy a kormány nem elég erős a helyi kiskirályokkal és korrupcióval szemben.
A kínai kormány tárt karokkal várja a befektetőket. És a nyugati világ bfeketetői, cégei 2,5 évtizede folyamatosan mennek oda.
Az, hogy a kormány feltételeket is megszab és bizonyos befektetéseknél részesedést kér, vagy akár kontrollálási lehetőséget, azzal nincs semmi gond, hiszen liberális gazdaságpolitikáról van szó és nem laissez-faireről. Orbán és hívei keverik össze a liberálist a laissez-fairet egymással.
A liberális gazdaságot az jellemzi, hogy vannak szabályai, korlátai, van kontrollja. A laissez faire az, amiben nincsenek szabályok, és a vállalkozások szabadon azt csinálhatnak amit akarnak (19. sz-i vadkapitalizmus, vagy a rendszerváltás éveinek spontán privatizációja Magyarországon).
Kína ugyanúgy liberális és protekcionista gazdaságpolitikát folytat mint az USA vagy Franciaország (csak mások az eszközei, mert egy 1,3 milliárdos fogyasztói piacról van szó, és 900 milliós munkaerőpiacról).

Politikailag pedig Kína akarva se lehetne európai demokrácia. Teljesen más a kultúra, történelem, hagyományok, mentalitás. Sőt, nem is lehet egységes Kínáról beszélni, mert egy olyan változatos országról van szó, amely majdnem akkora méretű mint egész Európa, viszont 2x akkora lakosságú, és az életszínvonalbeli, fejlettségbeli és kultúrális különbségek az országon belül nagyobbak mint Európában Albánia és Svédország között. De ez a politikai és nem a gazdasági vetület.

India Kínához hasonló nagyságú lakosságban (területben pedig Európa 1/3-a), és szintén nagyon változatos, heterogén, mintha nem is egy országban lennél. Habár India demokrácia, de látszik az, hogy nehéz összefogni a különböző tagállamokból álló országot, és a demokráciája döcög. Viszont gazdaságilag azóta indult meg rapid növekedése, hogy leszámoltak a szocializmussal és áttértek a liberális piacgazdaságra.
(Nyugat-Bengál állam és Kolkata/Calcutta volt India legovább kommunista tagállama - és Mumbai/Bombay is ezen időszak alatt vette át India gazdasági vezetését, hogy liberális piacgazdaságával a befektetők inkább odamentek mint a kommunista Kolkatába - pedig korábban Kolkata volt india gazdasági központja,
de az elmúlt 25 évben Kolkata is felhagyott a kommunista gazdaságpolitikával és bevezette a liberálisat, és azóta újra gyorsan fejlődik)

igaz_ember 2014.08.03. 17:04:35

@Kard: Oké, de azért nálunk a rendszerváltás óta még nem fordult elő olyan, hogy Robert Kennedy elmegy Texasba és lejatolja a választást a tesónak ugye? Sokak szerint persze nem volt ilyesmi. Hmmm...ja Kennedy a demokrata nyer Texasban ami kő republikánus egy tévé vita miatt.:) A Bush ügyet Irakban hagyjuk is, remélem megtalálta már a nukleáris fegyvereket. És most mi van? Iszlám állam, még gyilkosabb, mint Sadam...persze liberális demokrácia...az álmok hazája. A szegények kénytelennek katonának adni a fiaikat a háborúikhoz. Sok szegény fekete és spanyol ajkú harcolja meg a liberális demokráciájuk árát. Otthon szabadság, szabad fegyverviseléssel...teljes liberalizmus, az lő le aki akar. Ha már demokráciával példáloztok akkor Észak-Európán nézzetek szét, isten mentsen minket attól ami az USA-ban van.

lombozódó 2014.08.03. 17:06:56

A legnagyobb baj, hogy nincs már mit lopni a FIDESZ-nek :-))))) Ha ők nem lophatnak akkor más se lopjon már :-))

Liberal left wing trash 2014.08.03. 17:07:17

@lombozódó: Hát persze.

Sajna a ballib már beszaratta a gazdaságot, EU ide vagy oda. Persze az is hazugság hogy be vannak fagyasztva az EU pénzek (nem támogatások).

Úgyhogy lehet rettegni, hátha most elhiszik a kommunistáknak.

Éhes_ló 2014.08.03. 17:07:31

@avocado_: te nagyon hülye, hol írtam ilyet?

Darth_Vader 2014.08.03. 17:08:30

A NYT, WP, WSJ....stb Bolgár Gyuri bácsijai írogatnak. Nem kell velük foglalkozni, rangon aluli lenne.

sutyerák 2014.08.03. 17:10:22

Gavrilo Princip 5 perc alatt bekerült a történelem könyvekbe.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 17:12:17

1956ban hosszas tépelődés után az USA úgy döntött hogy Magyarországon győzött a liberális demokrácia.

Blogger Géza 2014.08.03. 17:13:25

A liberális demokráciától való elfordulás leginkább az USA elutasítását jelenti. Persze, hogy idegesek lettek. Méghogy valaki nem őket akarja másolni??? Mi az hogy itt nem hugyozhatja össze az aluljárót a hajléktalan... Elképesztő.

Blogger Géza 2014.08.03. 17:17:12

@lavór: Törökország, Kína, India és Szingapúr sem olaj- és gáznagyhatalom. Lakosságukhoz képest összességében inkább nyersanyagban szegényesnek mondhatóak.

Bambano 2014.08.03. 17:18:59

tehát egy olyan országban aggódnak a magyar demokráciáért, ahol a legutolsó témába vágó bírósági döntés ez:
www.hwsw.hu/hirek/52649/microsoft-adatvedelem-biztonsag-europai-unio.html

igaz_ember 2014.08.03. 17:19:28

No meg az hogy is van, hogy a szabadság hazájában van halálbüntetés, az EU-ban - ahol a démoni Orbán uralta Magyarország is tag - meg nincs. Jó lenne már nem komolyan venni az USA-t. És a kedvencem Obama: Itt vannak az oroszok elnök úr a spájzban, mondják a lengyel barátaink. Jó akkor európai megnyugtatás címen kis egységeket küldünk a Balti-államoknak, meg nektek, oszt jól nyugodjatok le ám...Hmmm a többiről nem is szólva. Német politika: csúnya ez a Putyin de kell az olaja, ne balhézzunk már, a magyaroknak meg ott van zseb Putyin, jól adjunk neki. Na jó gyerekek ez már egy komédia több felvonásban: Liberális demokrácia de csak okosan, ha kell a diktatúra is haver, ha elég nagy.

lombozódó 2014.08.03. 17:19:35

Liberal left wing trash 2014.08.03. 17:04:38
Kár , hogy nem olvasol és a Googlet sem ismered.
Ime egy a sokból:
444.hu/2014/07/22/egyetlen-filler-sem-jott-aprilis-ota-brusszelbol/

Ja és a magyarországi fejlesztések nagy része kb. 90- 95 % EU pénzekből!/ finanszírozásból valósul meg , na és persze hitelből.

lavór 2014.08.03. 17:20:41

@Blogger Géza:

És melyikük harapdálja azt a kezet, amelyik enni ad nekik?

Blogger Géza 2014.08.03. 17:23:02

@lombozódó: "Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2014 első negyedévében 3,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán. Nemzetközi összevetésben a magyar gazdaság negyedéves alapú növekedése – holtversenyben Lengyelországgal – a legmagasabb volt az Európai Unióban."

mno.hu/gazdasag/az-unio-elen-a-magyar-gazdasagi-novekedes-1230326

MasterCard 5112 7696 3185 4548 2014.08.03. 17:25:41

:
_______▒█░░▒█ ▀█▀ ▒█░▄▀ ▀▀█▀▀ ▒█▀▀▀█ ▒█▀▀█
_______░▒█▒█░ ▒█░ ▒█▀▄░ ░▒█░░ ▒█░░▒█ ▒█▄▄▀
_______░░▀▄▀░ ▄█▄ ▒█░▒█ ░▒█░░ ▒█▄▄▄█ ▒█░▒█
_______§§_________________________________§§
______§__§_______________________________§__§
______§__§_______________________________§__§
______§__§_______________________________§__§
_§§____§__§_____________________________§__§____§§
§__§___§__§_____________________________§__§___§__§
§___§__§__§_____________________________§__§__§___§
_§___§__§__§___________________________§__§__§___§
__§___§§§§§§§_________________________§§§§§§§___§
___§____§___§_________________________§___§____§
____§§§§_____§_______________________§_____§§§§
___§___§__§§_§_________§§§§§_________§_§§__§___§
___§___§__§__§_______§§_____§§_______§__§__§___§
____§§§§§§___§______§_________§______§___§§§§§§
____§___§___§_§____§__8____8___§____§_§___§___§
_____§§§___§___§___§___________§___§___§___§§§
________§§§§§___§_§_____________§_§___§§§§§
_____________§§__§§_§§§§§§§§§§§_§§__§§
_______________§__§_§__§___§__§_§__§
________________§_§_§__§___§__§_§_§
_________________§§_§__§___§__§_§§
__________________§§_§_§___§_§_§§
___________________§__§§$0n§§__§
____________________§__§§§§§__§
_____________________§§_____§§
_______________________§§§§§
▒█▀▀█ ▒█▀▀▀█ ░█▀▀█ ▒█░▄▀___░█▀▀█
▒█░░░ ░▀▀▀▄▄ ▒█▄▄█ ▒█▀▄░___▒█▄▄█
▒█▄▄█ ▒█▄▄▄█ ▒█░▒█ ▒█░▒█___▒█░▒█

▒█▀▀▀ ▀█▀ ▒█▀▀▄ ▒█▀▀▀ ▒█▀▀▀█ ▒█▀▀▀█ █ █ █
▒█▀▀▀ ▒█░ ▒█░▒█ ▒█▀▀▀ ░▀▀▀▄▄ ░▄▄▄▀▀ ▀ ▀ ▀
▒█░░░ ▄█▄ ▒█▄▄▀ ▒█▄▄▄ ▒█▄▄▄█ ▒█▄▄▄█ ▄ ▄ ▄

Liberal left wing trash 2014.08.03. 17:25:45

@lombozódó: Na és a karaván meg halad úgyhogy vagy a cikk hazudik, vagy te azzal a 90-95 százalékkal.

Magyarország kitünően teljesít!

Blogger Géza 2014.08.03. 17:25:59

@lavór: Miért, ki ad nekik enni?

Amúgy ha te kapsz mondjuk nyugdíjat, táppénzt, családi pótlékot a kormányzattól, akkor már innentől nem bírálhatod? Mi ez a szervilis, beszari hozzáállás? Sem Brüsszel, sem Washington nem egy szent, akit ne lehetne kritizálni.

Niebur 2014.08.03. 17:26:43

@Blogger Géza:
Gratulálok, sikerült saját magadat is alulmúlni.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 17:27:17

@lavór: Te miről beszélsz mi adunk enni az EUnak. Kussol is a szájuk.

EU 2014 GDP +0,2% Magyarország +3,5%

Pelso.. 2014.08.03. 17:28:35

@maxval, a gondolkodó birca: Hát hogyne, pont az a személyiség, aki ilyen, -bármilyen-, kritika hatására helyesen (helyesen kifejezésen külön fetrengene a röhögéstől a pártelit) politizál.

NemNick 2014.08.03. 17:28:41

@Kard: Pontosan. OV-t zavarják a szakemberek, folyton keresztbe tennének a brilliáns ötleteinek, holmi realitásra meg mindenféle szabályokra hivatkozva.
Az első kormányzás legnagyobb tapasztalat számára ez volt.
Meg is lehet nézni, akkor kikkel, milyen szakemberekkel vette körül magát - és most kikkel...

Éhes_ló 2014.08.03. 17:28:47

@fehérfarkas: Amiről írok, az a nemlétező politikai és gazdasági liberalizmus Kínában és Indiában.

A kínai kormány kemény feltételekkel és rigorózus belsó szabályozással, kiképzett strüómanokkal és jól képzett koppintóbrigádokkal várja a befektetőket, akik a technológiájukat önként és nem önként is meg kell osszák a nagya testvérrel.
A nyugati világ befeketetői, cégei 2,5 évtizede folyamatosan mennek oda - ezen - messze nem liberális - politikai és gazdasági feltételek mellett, mert a profitéhségüket kielégíthetik a képzett és korlátlan kínai munkaerővel - ha betartják a politikai-gazdasági feltételeket, tejelnek akinek kell és ahogyan kell.
3500 éves korrupciós és feudális gépezetet működtetnek szemrebbenés nélkül egészen a csúcsokig.
Ehhez a vállalkozói környezethez képest Magyarország a szabad vállalkozás paradicsoma, de az elérhető profit kisebb, a munkaerő pedig drága - ettől a különbségtől sikeresebb ma Kína.
A politikai és a gazdasági vetület nem szétválasztható egy diktatúrában (sem).

India csak papíron demokrácia, az emberi jogok többségét le se szarják, kezdve a vallási türelemmel bezárva a női-férfi egyenjogúsággal.
Ezt "a demokráciája döcög"-ésének nevezni kissé bizarr, de a véleményszabadságba és a kettőas mércébe belefér, hiszen buktor a diktátor és india a demokrácia...
Nem az én szégyenem ez a kettős mérce.
Gazdaságilag azóta indult meg rapid növekedése, hogy a politikai és gazdasági korrupciót az indiai állam szétesésében szabadjára engedték és aki a helyi hatalommal lepaktál, az azt tesz amit akar - ráadásul ehhez képzett, angolul elég jól beszélő végtelen munkástömeg társul és így az extraprofit biztosított.
Ha pedig ez megvan, akkor az atomfegyverek sem számítanak és az se, hogy minden létező atomfegyverkezési egyezményt leszarnak. A profit amerikai és globális szerelmeseinek és zsidó barátaiknak ez Irán esetében Casus Belli.
A fejlődésük nem a liberális (politikai) gazdasági rendszernek köszönhető itt sem, mint arra rámutattam.

Ezért ismét leszögezném, hogy bármiféle liberalizmus dogmaként való kezelése és számonkérése mondvacsinált párhuzamok kapcsán hiteltelen és nevetséges.
India, Kína annyira eltérő politikai-társadalmi környezet, hogy ennek összevetése még a kádári diktatúra gazdaságszervezésével sem lehetséges, mert még az is liberálisabb volt a hetvenes évek végétől, a mai magyar, pedig eu jogszabályi és szabványkörnyezetnek felel meg, mint a polgári jogot, nemzetközi jogot, szerzői jogokat, mint a devizagazdálkodását, mint a tőke fogadását, repatriálását és egyéb a liberális piacgazdaság alapjait illetően, melyek sem a kínaikanál nem léteznek a magyarral versenyképes formában, sem az indiaiaknál.

Buktort lehet ekézni bőven a korrupció, tehetségtelenség, bármi miatt.
De a fejéhez vágni azt, hogy kínai, indiai kollégái liberálisabb (politikai) gazdasági rendszert működtetnek rossz vicc.
Már csak a konvertibilitás és az utazás, lakhatás, tartózkodás, foglalkozás választás, munkaerőhöz hozzáférés, szabályozási-jogi környezet, a munkavállalás szabadsága okán is.

fehérfarkas 2014.08.03. 17:33:18

@igaz_ember: És ezzel most mit akarsz mondani? Csupán azt bizonyítod, hogy a politikai liberalizmust és a gazdasági liberalizmust összemosod egymással mert fogalmad sincs mi a kettő között a különbség.
De éppen ezért most nem olyan kifejezést használok, amit még az értelmezőszótár segítsgével sem tudsz megérteni, hanem egy másikat, ami ugyanazt jelenti, de talán könnyebb felfognod: piacgazdaság.
Nos, a piacgazdaságot nem a 19.sz-ban Adam Smith és társai találták fel. Ezt már az ókorban is alkalmazták (pedig akkoriban a fejlettebbek királyságok, a fejletlenebbek meg törzsi népek voltak). A nabateusok vagy Palmyra a szabad kereskedelem és a piacgazdaság révén váltak a saját koruk leggazdagabbjaivá. Egyszerű kereskedők népség voltak, minimális katonasággal (éppen csak annyival, hogy a rablóhordáktól meg tudják védeni magukat). De a kereskedelmet olyan professzionálisan űzték, hogy abból gazdagotak meg. Mindezt már az ókorban.
Politikailag nem voltak liberálisak, mert királyság voltak (a nabateusok elérve a gazdagság egy bizonyos szintjét letelepdtek és felhagytak a törzsi életmóddal és létrehozták a saját királyságukat, amely 300 évig fennállt).
Vagyis a szabad kereskedelmet és a piacgazdaságot nem a Nyugat találta fel, hogy megfertőzze vele a világot. És nem is hanyatlott soha sem. Azok teljesítenek rosszúl gazdaságilag, amelyek bezárkózottak, túlságosan korruptak, ellenzik vagy nehezítik a piacgazdaság működését, rpssz szemmel néznek a piaci szereplők sikereire és profitjára, és unortodox módszerekkel próbálkoznak (neoliberalizmus, kommunizmus, orbánizmus/matelcsyzmus).
(ja, igen, sokan összemossák a liberalizmust a neoliberalizmussal, pedig a kettő nem ugyanaz;
a neoliberalizmus egy szélsőséges elhajlás, amely a lassaiz-faire állapotokat tartja kívánatosnak, ahol nincs semmiféle korlát és ellenőrzés;
de az eredeti lieberalizmus nem erről szól, és az eredeti liberalimus a lassaiz-faire ellentéte)

lombozódó 2014.08.03. 17:40:40

@Blogger Géza:
Na és a költségvetés hiánya hogyan is áll. :-)))

igaz_ember 2014.08.03. 17:40:44

Én már látom az őszi választási ellenzéki programját a politikai blogokon: Ne szavazz Tarlósra mer akkor jönnek az oroszok, a kínaiak, meg a törökök a The New York Times is megírta. Nem is szavazhatsz többet mer jön Putyin.:) Itten kérem Viktatúra van, reklámadót kell fizetni...jaj:) Itten kérem, a bankok is felelősséggel tartoznak a viseld dolgaikért. Hát micsoda diktatúra mán ez? Választás is van itten kérem? És a kedvenc: öncenzúra igenis van!!!! Látom Aczél elvtársat, ahogy oldalra nézz az öregre, aki kacsint neki fent, miközben azt mondja: Ezt a TTT ügyet jól kitaláltad, ha valami bajuk van Orbánnal, rögtön jönnek az öncenzúrával, meg azzal, hogy nem hagyják őket írni, élni,kiadni...:)igaz ha valaki ezt le merte volna írni a mi időnkben....:)

Éhes_ló 2014.08.03. 17:42:14

@Kard: a "multik eljövetele" nem a siker mértéke.

A gengszterváltás óta jött ide multi bőven, ment is, amint adót kellett fizessen, és minő csoda:
- reálbérben mégis az 1979 évi alatt járunk, adósságban meg pont az ötszöröse van,
holott minden a "multiké" lett.

Aminek nincs társadalmi hozzáadott értéke - többet visz, mint hoz - azt nem kell ide engedni.
Ilyen egyszerű.
Nem?

Blogger Géza 2014.08.03. 17:44:35

@lavór: Frászt. Mi nem valami "gyarmat" vagyunk, aki ne kritizálhatná a központot. Az itt a nagy kérdés, hogy milyen mértékben kell nekünk átvenni más országok felfogását, belső berendezkedését. Ezeket a játszmákat le kell játszanunk. Mert az amcsik ugye ide akartak küldeni egy nagykövetet (valami szappanopera-rendezőt), aki majd "elmagyarázza" nekünk, milyen a liberális demokrácia. Nyilván azért, mert nekünk szerintük úgy kell táncolnunk, ahogy ők fütyülnek. Jeleznünk kell, hogy nekünk megvan a saját kottánk, majd abból játszunk. Ennyi.

Blogger Géza 2014.08.03. 17:45:47

@lombozódó: 4 év óta az unió elvárt mérték alatt van, és semmi okunk azt feltételezni, hogy ez megváltozna.

lavór 2014.08.03. 17:47:17

@Blogger Géza:

Szerintem jelezte a kormány, hogy saját kottából játszik. Pont erre jött a kritika. Majd most megint a kormány lép. Aztán meglátjuk, mi lesz.

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 17:47:42

Igaz_Ember:

Hagyd már ezt a hülye szöveget a Magyarországról "kidűlő" pénzről. Nem dől innen zsozsó senkinek sem... akinek van itt pénze, az menti ész nélkül. Magyarország kisebb, mint az USA 5 legnagyobb VÁROSA, egyenként. És akkor még nem is beszéltünk Európáról.

Az egész ország jelentéktelen a külföldnek - viszont Magyarország a NATO tagja. Mint ilyen, birtokában van egy sereg NATO információnak. Ha az elmebeteg Orbánod átáll Putyinhoz, Magyarország lesz az első NATO tagállam, amelyik átáll. Ezt még Magyarországon is árulásnak hívják. És meglátod, nem a háborodott elméjű miniszterelnököd, hanem az egész ország lesz áruló a világ szemében.

Téged is le fognak köpni külföldön, ha megszólalsz magyarul. Másképpen pedig biztosan nem tudsz...

hansoloo 2014.08.03. 17:50:13

demokrácia őshazájában - USA - olyan mélyen demokratikus lépések születnek, mint a fél világ lehallgatása, beleértve a német kancellárt, Guantanamo működtetése, és a sor még hosszan folytatható.

nagyon szomorú, hogy a hazai liberális (=bukott) megmondóemberek egyetlen mentsvára az, hogy de megírta a "Washington Post, The New York Times, és most már a Wall Street Journal is."
kit érdekel? azt írnak amit csak akarnak.
szánalmas és nevetséges, ez az "oda a demokrácia, nincs sajtószabadság, diktatúra épül" mantra. 4 éve toljátok ezt a faszságot, és közben újra buktatok egy választást 2/3-al. jah nem, nem egyet, hanem kettőt.
ti b+ semmiből nem tanultok.
ez az ajvékolás a belvárosi szivcsos agyúvá szívott idiótákon kívül a kutyát sem érdekli. és még csak észre sem veszitek, hogy mennyire ócska és szánalmas amit csináltok.
amíg ilyen blogok lesznek, addig Viktronak tuti nem kell aggódnia.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 17:51:04

@Tamás Csacsicska: 'Téged is le fognak köpni külföldön, ha megszólalsz magyarul.'

Megint a mantra. Ezt a balliberálisok már elérték, abban legalább nem kell hinni. Az már történelem.

igaz_ember 2014.08.03. 17:52:14

@fehérfarkas: Köszönöm a kioktatásod:) de szerintem ezt Éhes Lónak szántad, ha nem akkor meg olvass vissza mert tökre nem mostam össze semmit sem semmivel:)Az meg, hogy a nyugat mit terjeszt el vagy mit nem badarság, mindig a helyi viszonyokból kell kiindulni egy adott gazdasági vagy társadalmi politikának, amúgy meg a politikai és gazdasági liberalizmus előbb utóbb találkozik. Tessék már megnézni, hogy mi lett az 1968-as Kádár-kori reformcsomagból, ezt meg had ne részletezzük. Azt, hogy a piacgazdaság az tutti, arra meg csak annyit mondanék, New Deal, Kondratyev bácsi...stb...nézzetek Észak-Európára.

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 17:54:04

@Blogger Géza:

Az amcsik egyelőre nem küldenek nagykövetet Magyarországra. Ezzel érzékeltetik, hogy

a/ számukra Magyarország jelentéktelen,
b/ az országot nem tekintik politikai partnernek,
c/ elegendő egy ügyvivő és egy konzul az ügyek intézésére.

Ti el vagytok ájulva Magyarország jelentőségétől, de hát meg kell értenetek, hogy Orbán nem oszt és nem szoroz a nemzetközi politikában. Nemcsak az USA veszi őt semmibe, de egész Európa elhúzódik a közeléből, mert érzik a szar szagát, ami belőle árad. Ti csak azért nem érzitek, mert ti is nyakig álltok a szarban. Ez a helyzet.

igaz_ember 2014.08.03. 17:56:37

@Tamás Csacsicska: Szerinted a Te drága NATO-d megvédene téged bárkitől is az oroszokkal szemben? Tessék már történelem könyvet is olvasni, mert látom a nyelvkönyv az már sikerült. Simán a Lajta lenne a határ megint. Amúgy meg a legnagyobb hiba az oroszokkal összeveszni...a németek sem teszik...mi meg ugye legyünk hülyébbek, mondjuk nekik keményeket egy kis ország biztos tesz ilyet. Vágjunk oda az a fasza.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 17:58:05

@Tamás Csacsicska: Ezek szerint Magyarországnak annál jobb minnél távolabb tartjátok magatokat tőle.

Kérdés minek kommentelsz ide, ha Magyarország annyira jelentéktelen? Azér kéne, mi?

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 18:00:43

Ezért jó, ugyanis azt jelenti, hogy:

1. Hendéék nem vettek levetett USA haditechnikát aranyért

2. Clintonné és kis társasága nem tudja a patronált libsik segítségével megkötni Mo. számára "nagyon előnyös" üzletecskéit.

Orbánéktól gazdasági sikereket várunk és nem azt, hogy USA lapok dicsérjék.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 18:03:07

@Tamás Csacsicska: Jobb ha szólok, téged nem azért köptek le, hanem azért,mert megérdemelted.

Voltam pár helyen külföldön, elhiheted, nem a magyarok azok akiket leköpnek.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 18:04:20

@Liberal left wing trash: Meleg nekik Izrael és túl sok az arab.

röf 2014.08.03. 18:04:44

@hansoloo:
"nagyon szomorú, hogy a hazai liberális (=bukott) megmondóemberek egyetlen mentsvára az, hogy de megírta a Washington Post, The New York Times, és most már a Wall Street Journal is..."

Semmi különbség, egy tő(ké)ről fakadnak.
Hogy a térképen van "itteni" meg az "ottani" között néhány országhatár, meg pár ezer km víz, az a lényegen mit sem változtat.

fehérfarkas 2014.08.03. 18:06:58

@Éhes_ló:
Az, hogy Kína és India nem skandínáv típúsú demokráciák azt nem kell bizonygatnod. Ugyanis senki sem állítotott ilyeneket.
Az viszont tény, hogy Kína több évtizedes kommunizmus, államosítások után nyitott ki a világgazdaságra, és liberalizálta a gazdaságát.
India pedig több évtizednyi szocializmus után liberalizálta a gazdaságát.
Az, hogy nem tökéletesek nem cáfolja azt az irányt, amely felé a komcsi/szoci gazdaságpolitikát maguk mögött hagyva a liberális irányába indultak el, és az elmúlt 25 év ennek sikerét jelenti.
Hogy nem tökéletes és vannak miég hiányosságok meg hibák a kínai és indiai piacgazdaságban? Vannak.
Az USA gazdaságában is vannak hibák, mert az meg sokszor a liberálisból a fundamentalista neoliberális, lassaiz-faire irányába megy el - aztán a válságok alkalmával korrigál vissza.

2014.08.03. 18:07:25

Három zsidó lapnak nemtetszikarendszer, micsoda újdonság.

/ásít

fehérfarkas 2014.08.03. 18:11:51

@igaz_ember:

Igazad van. Mind a ketten Kard-dal vitáztatok, ezért kevertelek össze titeket, amikor a válaszadsra ráklikkeltem. Éhes_lónak szólt a hozzászólásom tartalma

Liberal left wing trash 2014.08.03. 18:13:12

Egyébként az ILLIBERÁLIS nem más mint nemzetiszocialista más szóval. Bartus már megírta:

nepszava.com/2014/07/velemeny/bartus-laszlo-egy-naci-beszed-anatomiaja.html

Bár igaza lenne. Ezután nem mondhatják hogy ANTISZEMITA a rendszer, csak antiliberális. Elkezdhetnek felépíteni egy új ijesztgetős szót.

Blogger Géza 2014.08.03. 18:14:04

@Tamás Csacsicska: Én úgy tudom, hogy csúnyán leégett a jelöltjük a bizottsági meghallgatáson, mielőtt egyáltalán Magyarországra ért volna, ezért inkább ide se küldték.

Nyilván sokkal jobban működik ez liberális mintaállam, amelyik még egy elfogadható nagykövetet sem tud kiizzadni magából. :) És ők erre nyilván büszkék is. De nekünk hadd ne legyen már ez példakép...

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 18:16:46

@imperial: Legfőképpen az nem tetszik nekik, hogy Putyin Mo-nak 572 dollár helyett 300-éert adja a gázt.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 18:16:53

@Blogger Géza: Megkérdezték tőle: - Hány millió zsidót irtott ki a fasiszta Horthy rendszer Magyarországon?

- Nem vágta a választ. Alkalmatlan.

Bambano 2014.08.03. 18:21:35

@Tamás Csacsicska: nem lehetünk az elsők, akik átállnak, Merkel hamarabb fog átállni, mint mi.

_most_ 2014.08.03. 18:26:00

legnagyobb, ahogy a kormány válaszol a kritikákra, ilyet szöveget tolnak, hogy aki Orbánt bírálja, az a rezsicsökkentést támadja, és az egyszeri fidesz szavazók még be is veszik ezt :D

igaz_ember 2014.08.03. 18:26:45

@♔bаtyu♔: :) igen pedig már sokkal jobb lenne ha magunk vágnánk el a gázvezetéket ami onnan érkezik, mert akkor lennénk igazán liberálisak...sőt szakítsuk is meg mindjárt az oroszokkal a diplomácia kapcsolatokat is...hátha jönne az amerikai nagykövet. Amúgy meg az USA diplomáciájáról csak annyit hogy volt olyan amerikai követ aki Nagy Imrének nem adta át a megbízólevelét 1956-ben, miközben CIA általa pénzelt müncheni Szabad Európa Rádió uszított a magyar forradalom miniszterelnökével szemben. A helyzet és a helyi viszonyok tökéletes ismerete...:) Na az a baj, hogy most se állnak jobban a dolgokhoz. Ezért nem éri meg komolyan venni őket a helyzetértékelésükben. Az oroszokkal is rendben kell lenni, kis népként jobb ha játszunk erődiplomáciát egy ilyen nagy közeli óriással. Mert ugye voltak már itt egyszer-kétszer...sajnos

Bambano 2014.08.03. 18:27:10

@hansoloo: attól, hogy helytelen, ha beleugatnak nyugatról a belügyeinkbe, még nem mennek jól a belügyeink.

én sem szeretem, hogy jöttment részeges cowboyok akarják megmagyarázni, hogy mit tegyek, de ettől ha a saját területemet érintő kormányzati döntéseket nézem csak, még mind orbitális f.ság volt. Kezdve a gyerekvédelmi csuhás pogromtól odáig, hogy a nemzetgazdasági miniszterünk (V. M.) minimálisan sincs tisztában a könyvelési szabályokkal az általa beadott törvényjavaslatok alapján.

Tehát még egyszer: attól, hogy az amcsik túllőnek a célon, amikor minket ugráltatnak, ezek még idióták maradnak.

_most_ 2014.08.03. 18:28:32

@♔bаtyu♔: mondjuk a Szovjetunió idejében szinte ingyen kaptuk a gázt, csak mert az oroszok ilyen jószívűek :D

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 18:28:51

@Tamás Csacsicska: Az a helyzet, hogy Európa az USA-tól húzódik el, mert ott érzi a szar szagát.

Merkel kezd rájönni, hogy az USA nem fogja az oroszokat pótolni, kezd leállni a német gőzhenger.

Ami nekünk sem túl jó, lévén mi sem az USA-tól, hanem a németektől és az oroszoktól függünk.

Csak a magadfajta ostoba, gondolom Izraelből, mert ennyire ostoba hazai zsidó nincs, osztja az észt.

Blogger Géza 2014.08.03. 18:29:18

@Liberal left wing trash: Amúgy képzeld el, mit szólna a hazai és nemzetközi liberális sajtó, ha tőlünk egy szappanopera-producert küldenének Washingtonba nagykövetnek csak azért, mert pénzzel támogatta a Fidesz kampányát! És ezek akarnak minket korrupcióról, demokráciáról, az állam elfoglalásáról kioktatni...

Az USA olyan, mit Bástya elvtárs: csak a szerénység hiányzik belőlük, minden más már tökéletes...

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 18:30:30

@_most_: És most ez mire érv te ostoba? Akkor most szakadjunk le a németekről is, mert ők is megszálltak?

Liberal left wing trash 2014.08.03. 18:33:08

@Blogger Géza: Hát az USA sosem volt szerény, és Orvbán se egy szerény gyerek. Az is uncsi tud lenni.

Témára: Az USA semmit sem szólt, egyelőre, nincs véleményük az illiberális nácizmusról. Szerintem rájöhettek hogy ezzel megint Orvbánnak segítenének be ősszel ha sokat verik itt a habot.

A lapoknál meg van megmondó mindenre meg az ellenkezőjére is, mer el kell adni ja lapot.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 18:34:35

@igaz_ember: Épp most nézem a TV-t, USA lap követeli, hogy az EU alkalmazzon szankciókat Mo. ellen.

Világkormány hehe...

Blogger Géza 2014.08.03. 18:34:40

@_most_: Azt nem, de annak idején Kádár mondhatta azt, hogy csak azért nem kell nálunk is kinyitni az esernyőt, mert Moszkvában esik az eső. Nagyon úgy néz ki, hogy a washingtoni és brüsszeli hatalmasságok ezt nem egészen így gondolják... Egy függetlenségére igen érzékeny népnél nem biztos, hogy diplomatikusan járnak el ezekkel az odamondogatásaikkal.

_most_ 2014.08.03. 18:38:44

amúgy vicc, hogy Orbán pár éve még az USA-ba rohant árulkodni Gyurcsányra a Déli Áramlat miatt, ma meg már Putyin faszát szopja, igazi elvhű ember :D Amúgy nem kell jóba lenni USA-val, USA gdp-je 16000 milliárd dollár, Magyarországé 125 milliárd, csak hogy lássuk melyik országnak lenne érdeke a sikeres együttműködés.

Blogger Géza 2014.08.03. 18:39:46

@Niebur: Bocsi, de hajléktalanok témáját a New York Times hozta fel. Mi a rossebért fáj egy new yorki újságírónak, hogy nem sajátíthatja ki magának egy budapesti hajléktalan a közteret? Akkor mi meg írjunk egy cikket a Magyar Nemzetben, hogy az ENSZ zárja ki az USÁ-t, mert túl sok négert börtönöztek be? Micsoda kreténség már ez?

ephart 2014.08.03. 18:40:06

nem USA hanem az USA zsidó médialobbi

_most_ 2014.08.03. 18:42:12

@Blogger Géza: Brüsszel vagy Moszkva között lehet választani, nem kétlem, hogy a kollaboráns kommunista fajtád inkább Moszkvát választaná.

Sexual Harassment Panda 2014.08.03. 18:42:35

Na ès ha az eu alkalmaznà az emlìtett szankciòkat?
Akkor Orbán kilèp az eubòl, ès aztàn se az eunak, se az usànak nem lesz semmi eszköze a hisztèriàn kīvül arra hogy beleugasson a belügyeinkbe.

Tudományos libsizmus 2014.08.03. 18:42:44

Az USA, amely kiirtotta egy földrész őslakosságát, majd megtizedelte egy másikét, bevezette az újkori rabszolgaságot, ma pedig törvényen kívüli koncentrációs táborokat tart fenn, befoghatja.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.08.03. 18:44:29

"És hát ugye az a baj, hogy ezek mind nem a Magyar Hírlapot és a kurucinfót összekötő tengely mentén elhelyezkedő sajtótermékek."

És ez kinek a problémája?

Bayerék biztos nem fognak rosszul aludni attól, hogy a zsidó tulajdonú amcsi médiában megy a szokásos hiszti.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 18:46:04

@Blogger Géza: Ezen én is elgondolkodtam, hogy mennyire nem értik a ballibsik sem a magyar mentalitást.

A magyar alapból rebellis, mindig is az volt. Orbánt sokan nem csípik, de egy Orbánt bíráló USA vagy EU addig egészen biztosan ellenség, amíg Orbánt demokratikusan választották meg. Ezért szívtunk mi annyit az évszázadok során, de ezért beszélünk még magyarul. Mindig eljött a pillanat amikor legyintettek, á a faszom szarakodik a magyarokkal, nem éri meg.

Blogger Géza 2014.08.03. 18:46:23

@_most_: Nálam nagyobb antikommunistát nem nagyon találsz, de ma már Moszkva sem kommunista. Frissíts, le vagy maradva. Ebben is...

Liberal left wing trash 2014.08.03. 18:48:51

@Sexual Harassment Panda: Miért, az USA-nak most milyen eszköze van?

Mi köze az USA álláspontjának az idézett újságírók véleményéhez?

Ha ők netalán elolvassák Bartus véleményét Orbánról nepszava.com/2014/07/velemeny/bartus-laszlo-egy-naci-beszed-anatomiaja.html

az Magyarország álláspontja?

Blogger Géza 2014.08.03. 18:49:22

@polyvinyl: Egyébként az, hogy még az amcsi zsidó szenátorok levele ellenére sem mondott le Magyarország a Gábriel arkangyalos emlékmű felállításáról, valószínűleg egyeseknek szúrja a szemét.

mrZ (törölt) 2014.08.03. 18:50:07

Itt egy pontos kép a nytimes-ról.
Meg úgy általában a corporate médiáról.
pbs.twimg.com/media/BtXK3GqIUAA20q4.png:large

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 18:51:26

@Blogger Géza: Ez elég ostoba, ennek magyarázhatsz:)

Ő is tudja, hogy Putyinék nem kommunisták, csak a hülyéjének egyszerűen nincs más indoka. Erre a helyett hogy kussolna, kihagyná most ezt a ziccert, bedobja jobb híján ezt, ez ennyire értelmes:)))

Tudományos libsizmus 2014.08.03. 18:53:08

@Blogger Géza:
A "nyugat" (a németeket leszámítva, feltéve, ha ők "nyugat") semmit nem tud Közép-Európáról. '90 után úgy szocializálódtak, hogy Magyarországon továbbra is a kommunisták kormányoznak, akik mindenkinek helyből kinyalják a seggét, csak Brüsszelből vagy Washingtonból vagy mindekitudjahonnan jöjjön.

Ez az, amit most nem értenek. Nem ehhez vannak szokva. Nem baj, majd megszokják.

lavór 2014.08.03. 18:58:22

@♔bаtyu♔:
Na ja, aztán megszálltak. :D

Mr. Waszabi 2014.08.03. 19:02:44

Orwell kérjen elnézést tévedése miatt. Nem 1984, hanem 2014. De korrigálható - 1956-ot is felváltjuk 2016-tal és szépen pariba jön minden.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 19:03:33

"A Sunday Telegraph szerint a tanulmány kimutatta, hogy a londoni GDP 350 milliárd font, azaz 440 milliárd euró, a brit gazdaság GDP-jének ötöde. Ez 2034-ig 640 milliárd fontra emelkedhet, ha Nagy-Britannia tagja marad egy megreformált, és a 28 tagországon kívüli kereskedelem bővítésében érdekelt Európai Uniónak. Amennyiben azonban nem változnak a feltételek, London GDP-je csak 495 milliárd fontra emelkedne az említett periódus végére.A londoni GDP az unió elhagyásával és a jelenleginél aktívabb külkereskedelmi politika alkalmazása nélkül 430 milliárd fontra korlátozódna. Az Egyesült Királyság kilépésével és saját, nyitott és aktív külkereskedelmi politika alkalmazásával azonban London 614 milliárd fontra növelhetné

További részletek: http://kuruc.info/r/4/131223/#ixzz39Lid0kRk"

Az értelmesebb ballibsik értik, London úgy érzi, EU nélkül több országgal kereskedhetne, mert az EU az USA-nak és Izraelnek van kiszolgáltatva.

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2014.08.03. 19:06:12

én aztán nem fogok az utcára menni. pl. a diáktüntiken 2012-ben, ahol az emberek fele agyhalott volt, a másik felük pedig kínzóan szervilis olyan eszmék iránt, melyekről egyébként fogalma sem volt? olyat szeretnél? vagy olyan szervezett csürhe-alakulatokra gondolsz, amilyeneket egyértelműen orbánék szerveztek a háttérből 2006-2010 között? a 2006-os beszéd utáni szeptemberről nem beszélek.

az ellenzék ne saját magával legyen elfoglalva, hanem szervezze meg a tüntetést, amelyiket akarja, szerezzen hozzá agyhalottakat, pénzt, fegyvert, paripát.

azt meg végképp kikérem magamnak, hogy az "orbáni rezsimben hibás" vagyok, abban a fidesz hibás, a cukorral-liszttel szavazókat lefizetők a hibásak, a béna ellenzéki politikusok a hibásak. Ez a felelősséggel vagdalkozás legalább akkora blőd kamuduma, amit a kádár-rendszer alatt élőkre szoktak ragasztani a kollektív bűnösség elvéről.

Hannibal ante portas 2014.08.03. 19:07:20

Ne legyen egy pillanatnyi kétségünk sem afelől, hogy ezek az amerikai "kemény hangvételű bírálatok" mind itthon, jól behatárolható budapesti "műhelyekben" születtek. Csak nem gondolja bárki is komolyan, hogy Amerikát érdekli, hogy Orbán mit mond Tusnádfürdőn, s még szinte el sem hangzott a beszéd, itt van rá a válasz. Az, hogy mi mennyire érdekeljük az USÁ -t látszik abból is, hogy milyen nagykövetet(asszonyt) fognak ideküldeni, aki majd itt osztja az észt: még a saját szenátusi bizottságuk is elkaszálta.
Megint az itthoni liberális körök vannak ezeknek az állásfoglalásoknak a hátterében, akik eddig is kiszaladtak árulkodni és köpködni: mint pl. Galamus csoport, a DK, a PM, Lierálisok, SZEMA és társaik. S ez nem más, mint színtiszta hazaárulás.

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 19:12:29

@Blogger Géza: Bezzeg a washingtoni magyar nagykövet Szapáry György nem égett le a Parlament külügyi bizottsága előtt... holott szegénykém az életben nem volt diplomata. Sebaj, éli a magyar nyugdíjasok vidám életét Washingtonban – szerencsére senkivel sem kell szóba állnia, mert sehová sem hívják meg.

feketeesfeher 2014.08.03. 19:19:15

@Hannibal ante portas:

Ja, biztos, hogy az összes vezető amerikai sajtóorgánumot budapestről szerkesztik. :)))))
Másként ez nem lehetséges.
:)

Liberal left wing trash 2014.08.03. 19:22:13

@feketeesfeher: Nyilván van itteni forrásuk, nem az ujjukból szopták ki az infót...mert alapból nem valószínü hogy sokan tudják a szerkesztőségben hogy hol van Magyarország.

lavór 2014.08.03. 19:24:24

@Hannibal ante portas:

Micsinájjunk, ide küldik az összes selejt politikusokat!
Baxunk ki velük, kűggyünk nekik mi is! Exportálhatjuk a semmirekellőket.

mrZ (törölt) 2014.08.03. 19:25:34

@Tamás Csacsicska:

Szapáry az összekötő az imf és a kormány között, felügyeli és magyarázza az itthon unorthodoxia néven ismert (imf által kitalált) kisérleti gazdasági modellt.

Nélküle csődben lennénk, a személyes kapcsolatai révén kaptunk lehetőséget.

_most_ 2014.08.03. 19:25:43

@Hannibal ante portas: persze, magyarországi liberálisok döntik el, mi jelenik meg az USA újságjaiban, mindig megnevetett ez az egyszerű jobboldali világkép :D

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 19:28:17

@feketeesfeher: Azért el lehet képzelni, hány hallgatta meg valóban Orbánt és hányat hívtak fel Bp-ről.

Persze nincs jelentősége, nem onnan kapjuk a gázt.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 19:30:51

@Liberal left wing trash: Igen, már Orbánék új alkotmányát is mind olvasta.

Már másnap és magyarul, merthogy nem volt még lefordítva.

Hiába, igen jelentős ország vagyunk:)))

_most_ 2014.08.03. 19:34:40

Ezt találtam:

"Orbán Viktor és kormánya nem a küldöldi gazdasági-pénzügyi szereplők, valamint médiacégeik érdekeit tartja szem előtt, hanem kizárólag a magyar emberek érdekeit képviseli, és az ilyen támadásoktól mindig megvédi Magyarországot." - Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke

"Kísérletük, hogy beavatkozzanak belügyeinkbe, kudarccal végződött és előre megmondhatom, hogy a jövőben is elutasítunk minden olyan kísérletet, mely a demokrácia ellenségeit külföldről támogatja. Ebben a kérdésben nem ismerünk tréfát és hajszálnyit sem engedünk, mikor dolgozó népünk érdekeit kell megvédenünk." - Rákosi Mátyás, 1949. május 8, Celldömölk

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 19:35:36

Azzal együtt a cikk egy méretes baromság, Mo-i ellenzéki vádak, de a primitívebbjei.

"Új rendszert vezethet be, amelynek legpontosabb mintája Vlagyimir Putyin államfő Oroszországa, de akadnak követői más országokban is."

Valószínűleg valami konzervatívabb SZDSZ-es lehetett a forrás, én a DK-ra tippelek.

millhouse 2014.08.03. 19:37:54

Persze, majd az amerikai sajtó röfög valamit, Magyarország miniszterelnöke meg majd hasra esik ijedtében.

Mindig jót mulatok ezeken a rinyáló blogokon, jaj mit írtak az amerikai újságok mi lesz mostmár mivelünk.

Mellesleg nem tudtam, hogy az amerikai újságírók bírálatát egyenesen az USA bírálataként kell kezelni, ez mióta van? Lemaradtam valamiről?

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 19:38:20

@_most_: Ez azért van, mert ostoba vagy. Egyetlen ország, egyetlen kormánya sem szereti, ha beleavatkoznak belügyeibe, így tudtál volna hasonlót idézni Kádártól Antalon át Merkelig.

Gondolom, annak idején már az élettérnél is sikoltoztál, hogy Orbán náci.

feketeesfeher 2014.08.03. 19:40:05

@Liberal left wing trash:
A dedikált régiós tudósítóik ismerik a saját szakterületüket.
Ezek a lapok ugyanis abból élnek, hogy megbízható információkkal szolgálják ki a fogyasztóikat. Nem tehetik meg, hogy nem ellenőrzött információk alapján írjanak.
Meglehetős nagy költséggel tartanak fenn egy saját tudósítói hálózatot, amelyik beszerzi, ellenőrzi és értékeli a továbbítandó információt.
Ezek a lapok ugyanis üzleti vállalkozások.
Nem túl sokszor adatik meg egy-egy munkatársnak a tévedés joga.
Abban biztos lehetsz, hogy bemondásra nem fog születni mondjuk egy NYT szerkesztőségi cikk. Azt úgy háromszor rágják meg, hogy miről mit írnak.

czjanos 2014.08.03. 19:41:16

@magyar ember teli szájjal: Várjuk csak meg a Junker-féle új Bizottságot!

bgp 2014.08.03. 19:44:13

@maxval, a gondolkodó birca: Nem hiszem, hogy Orbán liberális gazdaságpolitikára akarna áttérni. Ez ugyanis azt jelentené, hogy nem csak a seggnyalóinak van esélye.

Jenyei 2014.08.03. 19:45:12

@Darth_Vader: mármint a te rangodon aluli. Gróf, báró, kit tisztelhetünk benned?

Jenyei 2014.08.03. 19:45:52

@feketeesfeher: ja, amit nem, azt meg telavívbó :)

_most_ 2014.08.03. 19:47:26

@♔bаtyu♔: csak a vak nem látja, hogy Orbán-féle szabadságharc mennyire hasonlít a kommunizmusban meglévő imperialisták elleni harchoz, a retorika egy az egyben a kommunista időket idézi. De ezt te sose fogod észrevenni, mert csak egy ostoba náci vagy, akinek az USA gyűlölet elvette az eszét.

zobod 2014.08.03. 19:50:09

Ha lojális rendszert akarnak, akkor fizessenek. Azért van a nyugati-atlanti tömbhöz igazodó politikai rendszerünk, azért vesszük figyelembe az általuk preferált geopolitikai irányt, mert anyagi előnyt várunk tőle, semmi másért.

Az úgy nem működik, hogy a megítélt EU-s pénzeknek jó ha a felét le lehet hívni (nem csak nálunk!) és ha hatékonyabb szervezettel maximalizálni akarja egy kormány a pénzlehívást akkor a Bizottság április óta nem fogad be új számlákat, vagy hogy pl. lassan egy éve nincsen amerikai nagykövet és az eredeti jelölt is egy hollywoodi producer volt... mindezek ellenére elvárnák hogy úgy tegyünk, mintha mi sem történt volna? Persze szívük joga úgy dönteni, hogy nem kellünk, nincsen ezzel semmi gond, de akkor hümmögés se legyen, ha mi is ennek megfelelően cselekszünk.

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 19:57:16

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 18:28:51

Na, ha elfogytak az érvek, akkor jön a zsidózás. Az vagyok, csak nem Izraelből, hanem Kaliforniából. A tárgy-ismereted viszont csekély, ezért megpróbállak kicsit trenírozni:

Ad.1. Az USA és az EU éppen mostanság akar a szabad kereskedelemben megállapodni. Ez jobb lenne Magyarországnak is (vámmentesen exportálhatná a téliszalámiját Amerikába, már ha előtte rendesen kitakarítanak a húskombinátban). És zsidó létemre én is szeretem a paprikás szalámit… Sőt, személyesen ismertem Pick bácsit – aki nagy bánatodra éppen ugyancsak zsidó volt – szóval tartózkodj mindenféle gyanús szalámitól!

Ad.2 A világ manapság a globalizáció irányába halad. Ami azt jelenti, hogy a gazdasági verseny már nem országok, hanem globális szövetségek között kezd kialakulni. Ilyen globális hatalom Kína, Oroszország, az USA, a Japán által menedzselt Távol-Kelet, az Európai Unió és talán egyszer ilyenek lesznek az arab országok. A már létező globális hatalmak közül hátrányos helyzetben van az EU, mert 28 országot, számtalan nyelvet és jogrendet kell integrálnia, tekintet nélkül az egyes országok méretére. (Sokkal előnyösebb helyzetben van pl. az USA, ahol az egész nemzeten belül egységes az államigazgatás és azonos a nyelv.)

Ad.3 Magyarországnak az EU-ba kellene integrálódnia, hiszen Európa közepén van és mert ugye azért nem a farok fogja csóválni a kutyát - , de az elmebeteg miniszterelnökötök éppen az ellenkező irányba indult el. Az oroszoknál sokkal erősebb EU többet kínál Putyinnál (és nemcsak kínál, de konkrétan AD is nektek), okoskátok mégis a bizonytalan ígéretek és nem a konkrétumok irányába mozdul el. Pusztán azért, mert hülyeségével kiírta magát az európai országok többségéből és személyes bosszújából visz benneteket a semmibe. Mit gondolsz: Putyinnak mi haszna van Magyarországból? Mit tudtok adni az oroszoknak? Semmit. Csak kapni szeretnétek az EU-tól is, Putyintól is. Ám míg Európa a demokratikus berendezkedést kéri tőletek, Putyin mást vár el. Például most azt, hogy az ukránoknak tartsatok be… és Orbán meg is fogja húzni ezt. Micsoda örömötök lesz abban, ha az EU becsukja a kapuit (a NATO is megszabadul tőletek) és Záhonynál szembe kell majd néznetek az ukránokkal. Majd Hende Csaba odaviszi a nagybetegeteket és távcsővel nézhetik a frontvonalat.

Ad.4 Európa azért kér tőletek liberális demokráciát, mert az összes többi uniós országban ilyen a berendezkedés. Márpedig fontos, hogy egy szövetségen belül azonos értékek és megoldási módok legyenek – ez teszi lehetővé az integrálódást, tehát a globalizációt. Ettől lesz egyszer hatékony globális hatalom Európa, amelynek már ma is komoly kihívója az USA, a Távol-Kelet és Kína. És nem mellékesen az integrált Európában nem lesz többé országok közötti ellenségeskedés, vagy akár háború. Arról már nem is beszélve, hogy az integrált (globalizált) Európával senki sem mer majd ujjat húzni. Ha Magyarország képtelen az integrációra, akkor zárványként egyedül marad Európa földrajzi közepén. Mindenféle természeti erőforrás, tőke és barát nélkül. A következményeket talán nem kell taglalnom.

Ad.5 Fel kell tennetek magatoknak a kérdést: mindezt ti akarjátok így, vagy csak egy elmebeteg? Ha az ország többsége mindezt átlátja és helyesli Orbán politikáját, akkor induljatok el a magatok útján - a semmibe. Magyarország el fog veszíteni újabb 25 évet, ami a történelem kerekén semmiség. Ám ha a nép többségének mindehhez lövése sincs és csak az orbáni propaganda vezérel benneteket, akkor nagyobb a baj, mint gondoljátok.

Ad.6 Közben pedig cigányozhattok, zsidózhattok, pirézezhettek – ez nem fog benneteket előre vinni és nem fogtok sem megbecsülést, sem „tiszteletet” kivívni. Csak hülye kis pöcsöknek fog tekinteni benneteket a világ, akiket be kell zárni saját magukba, hadd érezzék jól egymást szagát.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 19:59:21

@_most_: Annyira hülye vagy, hogy már nekem fáj.

Orbán nem szabadságharcol, hanem meg akarja nyerni a választásokat. Ellentétben a magadfajta ostobával, realista. Az USA-ból a bírálat jön, Putyintól pedig az energia, ráadásul oda exportálhatunk is. Mégis mit csináljon te okos? Mondj egyetlen indokot, miért vesszen össze az oroszokkal? Mert annak idején megszálltak? Akkor a németekkel osztrákokkal mi van?

Liberal left wing trash 2014.08.03. 20:00:51

@feketeesfeher: 'Ezek a lapok ugyanis abból élnek, hogy megbízható információkkal szolgálják ki a fogyasztóikat. Nem tehetik meg, hogy nem ellenőrzött információk alapján írjanak.'

Pont úgy mint a Magyar Nemzet meg a Népszabadság. Mindenre találni szakértőt, meg az ellenkezőjére is.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 20:04:47

@feketeesfeher: Tudom, hogy az újságírás valahol a szubjektivitásról szól, de az, hogy Orbán Putyinizálódna egy méretes baromság, nem véletlenül annak a DK-nak a vádja, akik a szélsőballiben találhatók.

Orbánt inkább dicsérniük kellene, mert pontosan ugyanaz a baja mint az angoloknak, csak éppen eszébe nem jut kilépni, ő inkább reformálni akar.

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 20:05:43

@mrZ: Az IMF leszarja Magyarországot, ki lettek rúgva és nincs kedvük visszajönni. Ráadásul tisztában vannak azzal, hogy Orbán szava semmit sem ér. Magyarországot egyébként Fellegi Tamás állam-miniszter "lobbizza" Washingtonban, amint látható, drágán, de csekély sikerrel. Szapáryval senki sem foglalkozik, mert ez valamilyen formában a magyar kormányzat elismerését jelentené. Ő csak van.

feketeesfeher 2014.08.03. 20:07:00

Egyébiránt valóban rövid távon nem sokat nyom a latba egy-egy bíráló újságcikk, bár egy ennyire erőteljesen és egységesen megszólaló befolyásos sajtó jelentősen tudja rontani az ország külpolitikai pozícióit.
Ezeket az orgánumokat ugyanis viszonylag befolyásos döntéshozók olvassák, nem a középnyugat.

De valójában tényleg nem az számít magyarországon, hogy mit ír a WSJ vagy a WP vagy a NYT.

Ez pusztán egy adalék.

Ami izgalmasabb kérdés, az az, hogy Orbán gyakorlatilag egyszemélyben kívánja eldönteni, hogy a magyar társadalom milyen elvek mentén szerveződjön tovább. Ami amúgy még akkor is nonszensz lenne, ha orbán elképzelései nem véreznének erősen több sebtől.

Azért ugyan nézzünk már kicsit körül.
Mégis milyen dolog az, hogy a minelnök nagyhirtelen bejelnti, hogy "na, magyarok, holnaptól akkor ez lesz, mert ezt akarom".
Ilyen mértékű társadalomszervezési változásokat minimum kínos így előadni.

millhouse 2014.08.03. 20:09:14

@Tamás Csacsicska: Na, pont ezért a lekezelő, nagyképű stílusotokért utál titeket az egész világ.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 20:11:45

@feketeesfeher: 'Abban biztos lehetsz, hogy bemondásra nem fog születni mondjuk egy NYT szerkesztőségi cikk. Azt úgy háromszor rágják meg, hogy miről mit írnak.'

És ha nem vagyok biztos? Itt egy másik NYT cikk márciusból - www.nytimes.com/2014/03/02/sunday-review/how-did-hungarys-election-become-a-circus.html?_r=0

A cikk idéz két járókelőt meg Bajnait. Ennyi. Gondolom azt szerették volna ha Bajnai nyer, a magyarok szerencsére másképp döntöttek.

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 20:12:55

@Hannibal ante portas:

Az USA kormánynak a budapesti nagykövetség jelent, ezért ülnek itt a szakértőik. Azután a különféle állami hivatalokban vannak Magyarországra specializált hivatalnokok, akik a híreket szintetizálják és a hivatalok kijelölt útjain továbbítják a rendeltetési helyre.

A külföldi lapoknak pedig tudósítóik vannak Budapesten, ők leginkább ezekre támaszkodnak. Nem kell "árulókat" keresni: Orbán nem titokban, hanem nyilvánosan osztotta az észt - a tartalom elemzéséhez pedig nincs szükség a felsorolt "ellenzéki" szervezetekre. Az elhangzottak magukért beszélnek.

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 20:15:03

@millhouse:

Nem szereted az érveket ugye? Ne engem minősíts, hanem vitatkozz velem. Már ha a kurva anyázáson és a zsidózáson kívül vannak még érveid. Itt az alkalom, hogy egy büdös zsidót beletaposs a földbe.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 20:16:27

@feketeesfeher: 'Ami izgalmasabb kérdés, az az, hogy Orbán gyakorlatilag egyszemélyben kívánja eldönteni, hogy a magyar társadalom milyen elvek mentén szerveződjön tovább.'

A beszéd inkább fejtegetés volt, nem konkrét program. A fidesz választók tesztelése volt. Ők nem találják hülyeségnek, a szokásos mühelyeknek meg nem tetszik. Tehát lehet továbblépni.

Amit mondasz az teljesen igaz volt Gyurcsányra, aki A-t mondott, a választások után meg öszödön kiderült hogy az ellenkezőjét csinálta. Valóban egy személyben döntötte el hogy mi legyen.

Ha a fidesz választóinak nem tetszik az illiberális állam, akkor nem lesz belőle semmi.

_most_ 2014.08.03. 20:16:36

@♔bаtyu♔: azért össze veszni az oroszokkal, meg leszopni Putyint nem teljesen ugyanaz. Tudom, hogy neked jobbikosként kötelező szopkodni Putyin faszát, mert hát onnan jön a pénz, de Magyarország miniszterelnökében több tisztesség lehetne. Az oroszok előszeretettel használják a gázt politikai zsarolásra, és tudjuk mit kérnek a gázért cserébe, egy Moszkvához hű oroszbarát kormányt. A németekkel se árt vigyázni, különösen, mikor konspirálnak oroszokkal. A paksi atomerőművet megépítik az oroszok, hogy a német cégeknek legyen olcsó áramuk, tehát az oroszok jó járnak, a németek jól járnak, meg talán mi is jól járunk, de a történelmet ismerve ezt kétlem.

feketeesfeher 2014.08.03. 20:16:56

@Liberal left wing trash:
"A cikk idéz két járókelőt meg Bajnait. Ennyi."

Kár, hogy nem olvastad el a cikket.
Ami amúgy egy vasárnapi kis szines egy európai választásról, de meglehetősen alaposán járja körbe a témát.

Anselmo 2014.08.03. 20:18:30

A kurucinfó amerikai szerveren fut, tehát lényegében az is egy amerikai médium, amerikai vélemény :)

Hannibal ante portas 2014.08.03. 20:19:51

@Tamás Csacsicska: gondolom, remélem ezt te sem gondolod komolyan, csacsicska dolog lenne. Ez nem az USA hivatalos reakciója, hanem néhány pénzügyi potentát érdekkörében lévő újságé. Ehhez pedig a követségnek nem sok köze van.
Mindezen túl, a reakció túlzottan is "rapid" ahhoz, hogy szintetizálni meg miegyebezni lehetne. A beszéd elhangzott vasárnap, s csütörtökön jelent meg (4 nap!) az első "szerkesztőségi cikk". Ne legyünk naívak, eddig is így történt, miért történne most másképp?

PÉter Buzás 2014.08.03. 20:20:21

Remelem az 1000 eve luzer Koppanykodok Orban sorsara jutnak, vagyis az egesz magyar jobboldali csocselek Horthy sorsara jut. A barna szarbol voros szar lett.
Orban nem tett mast, mint lecserelte azideiglenesen hazanban allomasozo szovjet csapatokat a majd ideiglenesen hhazankban allomasozo orosz energia lobbira. A kulonbseg csak az, hogy az oroszok szamara nyeeesegesse tette megszallast.

Anselmo 2014.08.03. 20:21:25

A változás lényegét nem értem. A "balliberális" származású újságírók és politikusok szerint itt már évek óta fokozhatatlanul mélységes, mindent elsöprő diktatúra van. Akkor most ez fokozódott?

igaz_ember 2014.08.03. 20:22:31

@Tamás Csacsicska: Elnézést de nem értem miért kellene nekünk bármiért is lobbizni az USA-ba? Semmit sem kapunk és semmit sem adunk. Ez tiszta üzlet. Messze is vannak. Az elsődleges gazdasági partnereink az EU-ba vannak. Az energetikai érdekeink Oroszországgal kapcsolatosak. A lehallgatási ügy óta nem igazán veszi komolyan értelmes EU vezető az USA hőbörgését. Gázban vannak. Gazdaságilag, politikailag, és erkölcsileg is. Obama alatt minden szempontból visszaestek, amit ígért nagyjából az bukta. Külügyben katasztrófa, botrányok magyarázkodások sora, belügy szintúgy. És azt kell mondjam sajnos, egy stabil USA jobb lenne. Egyedül a számottevő haderő a tényleges ereje, egyébként felfújt lufi, amelyet csak azért nem szabad kipukkasztani mert akkor globális gazdasági válságot ás nemzetközi átrendeződést eredményezhet a nagyvállalatival és bankjaival együtt. Ezt már láttuk...sajnos. Persze ha ideges, hogy azt látja van egy közép-európai kis állam, amelyiknek nem olyan fontos már a szava, mint ahogy szeretné. Naná ha ki van akadva, ha az oroszok mennek a fejük után, persze, hogy nem tetszik neki a kínai gazdaság szárnyalása, és ki van bukva, hogy a legnagyobb szárazföldi haderővel és hagyományos fegyverzettel rendelkező NATO tag törökök sem szimpatizálnak vele...sőt! Barátságba kell lenni az USA-val, de neki menni az oroszoknak na az nem a mi pályánk, nagyon nem: itt van szomszédban, aztán ha nem lesz télen fűtés, azon az USA nem tud segíteni. Tanuljunk már a múltból: nekem lenne okom gyűlölni őket igazán: a nagyapám miatt, de nem legyünk már ökrök megint. Le kell számolni az orosz-fóbiával végre. Kis ország ne emberkedjen egy hatalmas szinte közvetlen szomszéddal, mert a memóriája a nagyhatalmaknak nem az elfelejt üzemmódban működik. Sajnos az USA csak szájjal segít vagy azzal sem lásd: 1956, tanuljunk már belőle. A szabadság jó dolog, de megtartani egy kis nemzetnek nem egy nagy szomszéd bosszantásával lehet.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 20:22:37

@Tamás Csacsicska: 'a tartalom elemzéséhez pedig nincs szükség a felsorolt "ellenzéki" szervezetekre. Az elhangzottak magukért beszélnek.'

- már csak ezért sem a tartalmat közli a NYT, a blogvilág, hanem az ellenzéki magyarázatokat.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 20:23:18

@feketeesfeher: Tehát idézi Bajnait, senki mást. Alapos munka.

Hannibal ante portas 2014.08.03. 20:23:20

@feketeesfeher: könnyen lehet, hogy Orbán elképzelései több sebből véreznek, de itt szó sincs semminek az eldöntéséről: egy nyilvános beszélgetésen különféle gondolatok felvázolásáról csupán. El kéne olvasni a beszédet, s nem csak az ellenzéki sajtó által örömmel idzett félmondatokat. De a gumicsont - effektus kíválóan működik!

Frau Janka 2014.08.03. 20:24:17

@Sexual Harassment Panda: neked mániád ez a kilépés, meg, h utána vissza kell fizetni minden eddigi támogatást.
nem fogunk kilépni; nem fognak kivágni; nem kell visszafizetni semmilyen támogatást

igaz_ember 2014.08.03. 20:24:20

@PÉter Buzás: Jó igazad van, de akkor honnan szerzel energiát meg olajat az oroszokon kívül? Működőképes és azonnal megoldást mondj és követni fogunk. Ja és persze nem tripla áron:) mert akkor meg azért fogod szidni őket, hogy háromszorosára nő mindenek az ára.

feketeesfeher 2014.08.03. 20:28:49

@Liberal left wing trash:
"Tehát idézi Bajnait, senki mást."

Idézi a hivatalos kormányálláspontot, Bajnait, Fritz Tamást és Csizmadia Lászlót, Lackner Zoltánt valamint egy fotóst mint civilt.

Teljesen korrekt kis szines.

millhouse 2014.08.03. 20:32:53

@Tamás Csacsicska: Nem kell, hogy én minősítselek, megteszed te azt saját magaddal.

Idézzél már légy szíves tőlem kurva anyázást, meg zsidózást.

1,Az USA és az EU közötti szabad kereskedelmi egyezmény nem lesz jó Magyarországnak, ha igazak az onnan kiszivárgott információk.
A téliszalámit eddig is eltudtuk adni.

2,Azért mert a világ a globalizáció felé halad, nem kell azt nekünk szeretni.

3,Magyarország be van integrálódva az EU-ba, ez nem vagy EU vagy Oroszország kérdés, sokan üzletelnek az oroszokkal, az más kérdés, hogy az USA érdeke az EU és Oroszország összeharagítása, meg is tesz mindent ezért.

4,Jó lenne már ha ráébrednétek, hogy Magyarországon nem mindenkinek a szíve csücske a "LIBERÁLIS DEMOKRÁCIA" Szerintem a lakosság nagyobbik fele szarik rá konkrétan.

5,Ezt az "elmebeteget" kétszer választották 2/3-al Miniszterelnöknek, erről ennyit.

6,Azon gondolkozz el inkább, hogy titeket minek tekint a világ.
Segítsek?

feketeesfeher 2014.08.03. 20:33:11

@Hannibal ante portas:
"El kéne olvasni a beszédet"

Szokásommal ellentétben -mivel nem vagyok mazohista- nem szoktam orbán beszédeket nézni.
Az első sajtóbeli megjelenések után viszont vettem a fáradtságot arra, hogy végig nézzem és hallgassam a teljes beszédet, és ha épp hivatkozni támad kedvem, akkor az mno szöveghű leiratát használom.
Szóval nem hallomások útján mondtam és mondok róla véleményt.
Azért néztem meg, mert már első pillanatban azt gondoltam, hogy ez egy politikai bomba, és határozottan azt gondoltam, hogy ezt a teljes valójában látnom kell.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 20:34:53

@feketeesfeher: + a cikket Kőmüves Anita a NOL publicistájával írta a szerző of kórsz

igaz_ember 2014.08.03. 20:35:10

@PÉter Buzás: Meg amúgy azt is leírtam már ide, hogy akkor a németek miért képesek megérteni, hogy az USA, és töb EU ország politikája így zsákutca? Ők is beengedik az oroszokat vagy mi? Ja ők nekik lehet reális politikát folytatni: mert nagy ország egy kicsi meg pitbullként harapja át Putyin torkát. Komolyan ne legyünk már komolytalanok.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 20:35:52

@feketeesfeher: Kicsoda Fritz Tamás és Csizmadia László?

Politikusok mint bajnai?

feketeesfeher 2014.08.03. 20:36:37

@feketeesfeher:

Kis értelemzavaró hiba, de korrigálom.

Szokásommal ellentétben most megnéztem orbán beszédét.

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 20:38:15

@Hannibal ante portas:

Egy politikai nyilatkozatra reagálni nem ugyanaz, mint egy hírt közölni. A hírnél fontos a gyorsaság, dea NYT cikke un. szerkesztőségi cikk volt, ami a lap véleménye. Szerzője rendszerint több újságíró - és a 4 napos "csúszás" esetünkben nem érv.

Más kérdés, hogy a NYT az USA egyik vezető napilapja, amit sok fontos ember olvas, vagy amit sok-sok fontos embernek kivonatolnak (a NYT hétköznap kb. 120, vasárnap kb. 180 oldalon jelenik meg). És mert a NYT a megbízhatóságáról ismert, innen tájékozódni bárkinek érdemes (nem csak a magyar belpolitikáról).

Még fontosabb, ha az USA - egymástól egyébként független - vezető lapjai ugyanazon az állásponton vannak. Ilyenkor még azok is elolvassák az eredeti cikket, akik csak kivonatosan kapják a információt. És nemcsak kormányzati tényezőkről van szó, hanem üzletemberekről, művészekről, más média vezetőiről (pl. tv társaságok) - így a dolog könnyen átmehet az egész amerikai médián és eljut a közemberekhez is. Egészen pontosan az egyébként eléggé apolitikus amerikaiak így jutnak néha érdekes külföldi hírekhez.

Amikor meg az orvosom - aki mellesleg kambodzsai, de persze tudja, hogy magyar származású vagyok - rám kérdez Orbán miatt, akkor nekem ég a pofám, hogy ilyen hülye miniszterelnökötök van. Mintha tehetnék róla...

tralalala 2014.08.03. 20:38:47

@feketeesfeher: hát volt már, hogy előbb jelent meg a magyar fordítás, mint a cikk maga :) Az időeltolódást nem vették figyelembe a szervezők :p

Hannibal ante portas 2014.08.03. 20:38:51

@feketeesfeher: hát, akkor talán érdemes mégegyszer. Elolvasni. A politikai bombával egyetértek: bizony bátor dolog egy liberálisokkal kitapétázott világban a liberalizmus végéről gondolkodni. És hasznos is.

feketeesfeher 2014.08.03. 20:40:53

@Liberal left wing trash:

Miután a cikk a CÖF plakátok ürügyén a választási kampányszabályozásról szólt, nem pedig egy általános politikai keresztmetszet, ezért a cikk a releváns szereplőket szólította meg.

Alapos, jó cikk.
Visszaigazolja az állításomat, hogy szakmailag képzettek a NYT külföldi tudósítói.

Majd akkor szólj, ha a cikkben találtál olyat, ami ténybelileg téves, vagy durva torzítás.

zobod 2014.08.03. 20:41:55

@feketeesfeher: ha már iylen figyelmes vagy, akkor elég világos kellene legyen, hogy nem Orbánt támadják, hanem az EU-t. Ne tegyél úgy, mintha egy provinciális, gazdaságilag nem éppen jelentős ország épp aktuális vezetőjének magánvéleménye bármit is számítana, legfeljebb ürügyet amin keresztül az igazi célpontot ekézni lehet. Ilyen alapon a lengyel külügyminisztert, a lengyel elit nyugati hivatalos szövetségesekkel szembeni szkepticizmusát és hát mint kiderült antiszemitizmusát is leleplező lehallgatási ügy politikailag jóval fajsúlyosabb téma, ha az leült rövid idő alatt, hidd el, ez is le fog. Nincsen itt semmiféle bomba, legfeljebb uborkaszezon. Esetleg még Ronald Lauder van, aki azóta folytatja pitiáner kis bosszúhadjáratát Orbán ellen, mióta páros lábbal rúgták ki Sukoróról.

igaz_ember 2014.08.03. 20:42:19

Amúgy még orosz téma: a fenének sem teszik, hogy mi van Ukrajnában. De kérdem én megéri ebbe belefolyni nekünk? Van ott orosz kisebbség is elég szépen. Nyilván nem egyértelmű, hogy mennyien akarják azt, hogy Oroszországhoz tartozzanak. De a nagy EU és USA ukrán külpolitikája csúfos kudarc...sajnos, és most ezért egy kis ország konfrontálódjon egy hatalmas ellenében? Csináltunk már ilyet többször is, azoknak könny és vér, borzalom lett a vége. Akkor is nagyobb országok segítségben reménykedtünk. Tényleg ezt akarjátok megint? Hol lenne ennek a vége?

Hannibal ante portas 2014.08.03. 20:42:28

@Tamás Csacsicska: nézd, Orbánról sok mindent lehet gondolni, egyet nem, hogy hülye lenne. De kérdezd meg az orvosodat vagy gyógyszerészedet, hogy milyen az ő kíváló kambodzsai miniszterelnöke. Meglehet, hogy ő van szarabb helyzetben. Persze Pol Pot után bárki csak jobb lehet, akkor ugyanis az orvosokat és gyógyszerészeket kiirtották...

Liberal left wing trash 2014.08.03. 20:44:06

@feketeesfeher: Szerintem nem alapos, hiszen a választáson induló politikai erőkből egész pontosan egynek a véleményét közli.

Nem nagy csoda mondjuk, ha a Népszabi újságírója írta a cikket, akinek a neve fel van tüntetve a NYT cikkben, kivéve a tényt hogy a Népszabiba ír.

feketeesfeher 2014.08.03. 20:44:54

@tralalala:
"hát volt már, hogy előbb jelent meg a magyar fordítás, mint a cikk maga"

A fordításhoz idő kell. Nyilván előbb kapja meg a fordító az eredetit, mint ahogy megjelenik.
Kaptak egy embargós időpontot, amit betartottak.
Aztán az, hogy a szerkesztő a kinti újságba végül mikor teszi be a cikket, az már nem a magyar fordító-szerkesztőn múlik.

Blogger Géza 2014.08.03. 20:45:23

@Tamás Csacsicska: A NYT olyan értelemben híres a megbízhatóságáról, hogy a liberális érdekek és szellemiség megbízható kiszolgálója. Meglepő lenne, ha tapsikolnának egy antiliberális beszéd hallatán. :) De a másik ügy..., az már tényleg a vég... Ha már a kambodzsai orvosokra sem számíthatunk! Amúgy Clinton esetében meg a fél világ azon csámcsogott, hogy miket művelt az ovális irodában, oszt valahogy mégis túlélte mindenki. Na amiatt aztán tényleg éghetett a pofája a sok gringónak...

millhouse 2014.08.03. 20:45:24

@Hannibal ante portas: LOL!

Ezen kifeküdtem. ÁÁÁÁÁ Nagyon jó!

Hannibal ante portas 2014.08.03. 20:46:04

@feketeesfeher: tudod, erre csak annyit mondanék, hogy a részigazságok halmaza nem maga az igazság. Főleg nem egy olyan világban, ahol még az is kiderülhet, hogy eddig félreértettük a kvantummechanikát...Milyen pitiáner dolog ehhez képest egy idióta NYT vagy WJ szerkesztőségi cikk!

feketeesfeher 2014.08.03. 20:47:12

@Liberal left wing trash:
Akkor szerinted nem.
Én ezen nem rugózom tovább, egyrészt mert közli a hivatalos kormányálláspontot, meg közli a cöfös álláspontot, meg közli az ellenzéki álláspontot.

Ha szerinted egy újságírónak az a dolga, hogy mindíg mindenről kérdezzen meg mindenkit, és írja is le, akkor te valamit nagyon félreértesz, de ha neked ez így jó, az a te dolgod.

Lordofearth 2014.08.03. 20:49:39

Orbánt nem lehet nem észrevenni. De számomra csak egy agitátor akiből lassan diktátor lesz. Nem ért igazán semmihez, de vannak támogatói a pénz illetve a mocsok oldalon, ez őt a túlélésre segítette. Az ember igazán semmihez sem ért, de ma ez akkora előnyökkel jár, hogy vígan megél belőle.

Blogger Géza 2014.08.03. 20:51:46

@feketeesfeher: Ez tévedés. Ez nem honlaptól lesz, az elmúlt 4 év is ennek jegyében telt. És minden lépést (de legalábbis többségüket) szakértői, minisztérium háttármunka és parlamenti szavazás előzte meg. Csak most kapott egy ideológiai alátámasztást.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 20:52:44

@feketeesfeher: A NYT minden magyar vonatkozású cikke végén megtalálható

'Anita Komuves contributed reporting' - a NOL újságírója

Blogger Géza 2014.08.03. 20:53:11

@Lordofearth: Szerinted nem ért a miniszterelnöki munkához és a pártvezetéshez? Akkor miért választották meg ennyiszer?

tralalala 2014.08.03. 20:53:39

@Lordofearth: Felhívtam a Miniszterelnök Urat, és tapintatosan, ám határozottan közöltem vele a véleményedet. Bár - karakteréhez híven - még erőt mutatott, hallottam, ahogy elcsuklik a hangja köszönéskor, és mielőtt a vonal megszakadt volna, elsírta magát: "Drágám! Még egy kommentelő, aki diktátornak tart!"

feketeesfeher 2014.08.03. 20:53:58

@zobod:

Alapértelmezésben én mellékesnek gondolom a saját szempontjaim szerint a WSJ és a többiek bírálatát.
Valóban, adnak valamit hozzá az én értékelésemhez, de én spec a cikkek megjelenése előtt is pont ugyanazt gondoltam orbán beszédéről, mint utána.

Durva, nyers, politikai vallomás egy orbán által kívánt központosított államvezérelte társadalmi és gazdasági rendről.
Amitől elsőre hányok, másodjára pedig felhorgad bennem a düh, hogy már megint mi a pöcsért akarják szétbaszni államilag az életem sokadszorra.
És az, hogy ez ellen az őrület ellen mégis mit lehetne tenni.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 20:54:01

@Lordofearth: Szerintem az Orbán előtti korszak 'szakértői' után mindenki valaki olyat akar, aki nem ért semmihez..:)

igaz_ember 2014.08.03. 20:58:50

@Lordofearth: Én ezt nem értem Gyurcsány idején mindenki benne látta a diktátort, le lehetett váltani. Orbánt is le lehet. Újabb menet 2018-ban. Hiteles ellenzéki politikusok, egy jó program és szavazok kellenek hozzá. De itt van az őszi forduló is, a lehetőség adott jó programok és alternatíva, hiteles emberek kellenek. Ennyi. Ezek nélkül írhat bárki bármilyen cikkeket, bármilyen nyugati lapban. A nyugat amúgy rosszul csinálja, nem látja át a belpolitikai helyzetet, de nem is akarják. És jobb ha tudomásul veszitek nekik mindegy csak keresni akarnak...azt meg ha nehezebben is de most is tudnak. Szóval ez csak a sírás, ha nagyon akarjuk mindenhol lehet találni lásd francia antiszemitizmus, azt hiszem Marie Le Pen neve ismerősen csenghet, ahhoz a mi szélsőjobbunk kiscserkész. Plusz azért érdekes, hogy az MSZP választok szavazták át oda. Ez is megérne egy misét. Nem mintha nem lenne ez is elég...de hát egyeseknek mindent lehet ugye, ha elég nagy az ország hozzá.

MasterCard 5112 7696 3185 4548 2014.08.03. 20:59:14

Ha lojális rendszert akarnak, akkor fizessenek. Azért van a nyugati-atlanti tömbhöz igazodó politikai rendszerünk, azért vesszük figyelembe az általuk preferált geopolitikai irányt, mert anyagi előnyt várunk tőle, semmi másért.

Az úgy nem működik, hogy a megítélt EU-s pénzeknek jó ha a felét le lehet hívni (nem csak nálunk!) és ha hatékonyabb szervezettel maximalizálni akarja egy kormány a pénzlehívást akkor a Bizottság április óta nem fogad be új számlákat, vagy hogy pl. lassan egy éve nincsen amerikai nagykövet és az eredeti jelölt is egy hollywoodi producer volt... mindezek ellenére elvárnák hogy úgy tegyünk, mintha mi sem történt volna? Persze szívük joga úgy dönteni, hogy nem kellünk, nincsen ezzel semmi gond, de akkor hümmögés se legyen, ha mi is ennek megfelelően cselekszünk.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 20:59:19

@maxval, a gondolkodó birca: Na az orosz seggnyaló elsőként hemzseg itt. Téged egyenesen Moszkvából fizetnek?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:02:23

@Éhes_ló: Lovacska, lovacska! Írd l még tízszer hogy libsi, hátha orgazmusod lesz! A liberalizmus és a liberális gazdaságpolitika két külön dolog. Akkora a különbség, mint a amikor az asszonnyal liberálisan megosztjátok a mosogatást, vagy ha beleegyeznél hogy dughassam a tudtoddal.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:05:22

Unortodox gazdaság politika

Álladósság

2010 május 19330 milliárd
2014 július 24990 milliárd

Blogger Géza 2014.08.03. 21:06:50

@Liberal left wing trash: Igen, ez a jól ismert nemzetközi liberális módszer: hazai liberális újságíró megírja - nyugati liberális sajtó átveszi - majd liberális újságíró boldogan kürtöli szét, hogy lám, az X nyugati újság is megírta, amit én mondok! Tehát akkor tutira igaz, mert azok ott "fent" nem tévedhetnek.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:08:01

@Blogger Géza: "A liberális demokráciától való elfordulás leginkább az USA elutasítását jelenti. "
- Jaj, Géza! Ez még tőled is sokk.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 21:08:02

@feketeesfeher: Elárulok egy nagy titkot. Az emberek 99%-a nem politikus. Magasról szarja le hogy oldja meg Orbán, nem azért szavaztak rá, hogy aztán őket tegye felelőssé ezért vagy azért. Orbánnak nyilván van egy véleménye és ha neki az, hogy a liberális módszer nem OK, akkor az.

Aztán majd el lehet dönteni 2018-ban, hogy bejött e vagy sem, de legfőképpen ne az USA-ba dőljön el.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:09:05

@Blogger Géza: Írd le még tízszer hogy liberális és akkor talán sikerül elélvezned!
liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális,

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 21:09:43

@millhouse:

1. Az USA és az EU közötti szabad kereskedelem arról szól, hogy tisztul a verseny a két globális régió között (tudnod kellene, hogy az EU összevont GDP-je nagyobb, mint az USA GDP-je), amit nem lehet többé vámokkal befolyásolni. Ez nagy segítség lesz pl. olyan európai cégeknek, mint a Mercedes, az BMW vagy éppen a Siemens (orvosi diagnosztikai készülékek), vagy akár a francia mezőgazdaságnak, esetleg az európai gyógyszergyáraknak. A téliszalámi eladásával komoly gondok voltak, a Pick márka nagy piacot vesztett azzal, hogy évekig behozatali tilalom alatt állt. Közben ugyanis számtalan olasz un. „száraz szalámi” elfoglalta a helyét...

2. A globalizációt nem kell szeretni, hanem meg kell érteni. Globalizálódás közben azért lehet még a székely himnuszt dalolgatni, József Attila verseit megzenésíteni, szép színházi előadásokat és filmeket alkotni, külföldi és magyar könyveket olvasni, utazni a nagyvilágban, stb. Senki sem akarja a magyar történelmi és kulturális értékeket elvenni tőletek. Sőt.

3. Az USA egy nagy ország, mostanában éppen befelé fordulóban. Az USA-nak érdeke a világban való nyugalom és vélhetően nem célja az EU és Oroszország szembeállítása. A világban eluralkodó nyugalom biztosít jó feltételeket az üzleti világnak, a háborúk, a feszültségek nem. Most sem az USA provokálta ki az Oroszország és Ukrajna közötti ellentéteket, hanem inkább Putyin vetett szemet Ukrajna egyes területeire.

4. Magyarországon azt sem tudja a nagy többség, hogy mi a demokrácia, pláne azt nem, hogy mi a liberalizmus. Orbánék csináltak marketing-szitokszót a liberalizmusból, a többség meg agyatlanul ismételgeti nélkül, hogy tudná, miről van szó. Egyébként a világ szempontjából ez teljesen mindegy: amit valaki nem tud, azt előbb-utóbb meg fogja tanulni. Addig pedig mindegy neki.

5. Külön vitát nyithatnánk a magyar választási rendszerről: az Alaptörvénytől kiindulva a választási törvények megállás nélküli módosításáig. Csak a példa kedvéért említeném az általam ismert USA "szokásait", ahol a törvények csak adott várakozási idő - rendszerint 1-3 teljes naptári év eltelte - után léphetnek életbe. Ehhez képest a Fidesz legutóbb a múlt hónapban, egyéni képviselői indítvány – tehát alapos vita nélkül - 3 parlamenti nap alatt átzavarta a fővárosi választási szabályokat, melyeket már a mostani, őszi választásokon alkalmazni kell. És ha akarja, akár öt nappal a választások előtt is hozhat törvényeket. Ennyit a választások tisztaságáról...

5. Az USA-t nagyon sokan utálják, sőt: gyűlölik. Az esetek többségében irigységről van szó, amit jól mutat, hogy az USA-ba a mai napig jelentős a bevándorlás: milliók szeretnének letelepedni itt. Ehhez képest elég csekély azon esetek száma, amikor USA állampolgárok vágynának külföldi letelepedésre (például Magyarországra). A világon sokan irigylik az amerikaiak személyes szabadságát, életszínvonalát, azt, hogy lehet perspektívájuk - ami nekik nincs.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:10:13

@Liberal left wing trash: Milyen friss a nicked. Ez vagy az ötvenedik.

liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális, liberális,

igaz_ember 2014.08.03. 21:10:27

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Azért az megvan nekem, hogy behívják az orosz nagykövetet a KÜM-be . Kedves Nagykövet úr, engedje meg, hogy kifejezzem nemtetszésünket az orosz katonai segítség miatt Ukrajnában. Felháborító, ezért nem kell nekünk paksi bővítés, sem olaj. Paksra meghívjuk a már sikeresen itt szereplő franciákat és megrendeljük az erőműbe nem passzoló fűtőelemeket, mint az ukránok. Mit mond, hogy az nem passzol bele és felrobbanhat. Ja hogy a franciák is elszúrták a tisztítást és le kellett zárni egy blokkot. Ugyan már de az akkor is fasza amerikai fűtőelem.. Tessék, hogy eddig viszonylag jó áron kaptuk az olajat. Oszt kit érdekel nálunk most úgy akarnak közlekedni az emberek mint a Flinstone családban. Az is amerikai rajzfilm ugye. Ja, hogy ha sokat szórakozunk elzárják...ja hát akkor majd a lakásokban eltüzelik a parkettát, csak úgy reálisan szoktunk politizálni nagykövet úr. Szóval enyje benyje.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:11:43

@Tamás Csacsicska: "Orbánék csináltak marketing-szitokszót a liberalizmusból, a többség meg agyatlanul ismételgeti nélkül, hogy tudná, miről van szó. "

Pontosan. A komcsi helyett van, mert abból ciki mód sok van köztük.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:13:43

@igaz_ember: "megrendeljük az erőműbe nem passzoló fűtőelemeket, mint az ukránok. Mit mond, hogy az nem passzol bele és felrobbanhat. "
- Na te se szigorlatoztál reaktorfizikából, az biztos.

Olvasd el ezt!

atombuzi.blog.hu/2014/02/01/paksnematombomba

Liberal left wing trash 2014.08.03. 21:13:48

Egyébként nekem semmi különös bajom nincs az USA-val. 1989ben és előtte ők voltak az egyik nagy példakép, és jórészt el is értük azt a szabadság szintet ami náluk van.

Innentől akkor vagyok még szabadabb ha több lesz a pénzem.

Szóval: Ad az USA pénzt? Mert én bárkivel alkuszom.

$pi$ 2014.08.03. 21:13:50

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: A liberalizmusból az SzDSz csinált szitokszót. Ezt midenki pontosan tudja.

igaz_ember 2014.08.03. 21:15:31

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Az lehet de te se akarj érteni a külpolitikához...előbb olvass egy kis XX. századi magyar történelmet.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:15:49

@igaz_ember: A dúsított urán kilója 130 dollár. Simán vehetsz. A BME-n pár diák könnyedén összedobja belőle a szükséges fűtőelemet, ha nagyon kell.

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 21:16:05

@Hannibal ante portas:

Nagyobb lenne a szerencsétek, ha Orbán csak hülye lenne. Sajnos olyan gazember, akinek idióta elképzelései vannak a világról. És egy olyan állami rezont hozott létre, ami elvtelenül, szolgai módon kiszolgálja őt. De majd amikor felelősségre fogják őt vonni, akkor a jogászai az elmebetegségére fognak hivatkozni. Kérdés, hogy mit fognak mondani a csicskái?

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 21:16:42

@Tamás Csacsicska: Ez azért ostobaság, mert akkor Svájcot miért nem utálja? Vagy a norvégokat.

Ostoba liberális lózungokat mondasz fel. Az USA-t a legtöbben egyszerűen azért utálják, mert veszélyezteti a világbékét, beavatkozik más országok belügyeibe.

Lám itt is, "újságok" javasolják, hogy az EU alkalmazzon szankciókat Mo. ellen.

Hogy a faszba, te mit szólnál, ha a Magyar Nemzet javasolná, hogy az ENSZ vezessen be szankciókat, mert az USA fegyverrel támogatja a sziriai felkelőket?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:17:00

@$pi$: Ebben speciel igazad van.
@igaz_ember: A magyar történelem ismerete miatt tartok Orbántól

igaz_ember 2014.08.03. 21:17:47

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Ja meg építenek nekünk blokkokat is a BME-s fasza gyerekek, meg csinálnak olajat, elmennek a zalaegerszegi olajipari múzeumba és ki fogják termelni ki bizony. Szóval csak neki az orosz kutyának bátran és hetykén.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:18:36

@♔bаtyu♔: "Az USA-t a legtöbben egyszerűen azért utálják, mert veszélyezteti a világbékét, beavatkozik más országok belügyeibe. "
Szóval akkor mégsem a USA liberalizmusával van a baj.
A narancskommandónak nem kellene bevetés el5t 1eztetnie?

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 21:18:51

@Tamás Csacsicska: És te ki a faszom vagy, mert láthatóan neked vannak ostoba elméleteid.

Méresd meg magad, demokrácia van, szabad, aztán meglátjuk mi lesz. Szerintem a kopogtatókat nem gyűjtenéd össze.

igaz_ember 2014.08.03. 21:20:32

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Én meg pont ezért félek tőletek, meg attól, hogy az USA a németeket is belerántja valami hülyeségbe, ami miatt majd nekem is szívni kell. Oroszország jelen állás szerint egy ereje teljében lévő nagyhatalom és nem egy rohadt jelzés a térképen. Nem dőlt le a kolosszus, inkább feltámadt...jó lenne nem piszkálni, háromszor megszívtuk...gondolom a negyedik nem kellene.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:21:14

@igaz_ember: ...ásít... a blokk építése és méretezése igen komoly feladat. Már a neutrontranszport egyenletek kiszámolása egy adott blokkra óriási feladat. Az üzemanyag egészen más tészta. Fingod nincs róla, inkább valami hajszőkítésról szóló témát válassz, az fexik az intellektusodhoz!

Hannibal ante portas 2014.08.03. 21:21:16

@Tamás Csacsicska:

"Ábrándozás az élet megrontója,
Mely, kancsalúl, festett egekbe néz."

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 21:21:31

@Blogger Géza:

Az orvosommal csak utalni szerettem volna arra, hogy az érdeklődő "egyszerű" amerikaiak is követik a magyar valóságot. (Legutóbbi a baltás azeri ügyére kérdezett rá.) Egyébként nem azt írtam, hogy kambodzsai, hanem azt, hogy kambodzsai származású - a családja egy része még mindig ott él. És egyébként kiváló orvos, akihez nem könnyű appointment-et kapni.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 21:22:26

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Inkább te vedd be a gyógyszereidet, mert látom vizionálsz.

Gondolod, hogy mindenkinek olyan ostobának kell lennie, mint a magadfajtának?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:23:14

@igaz_ember: "Oroszország jelen állás szerint egy ereje teljében lévő nagyhatalom és nem egy rohadt jelzés a térképen."
- Oroszország bevétele a energia exportból származik.
Max nukleáris konfliktusban erős, hagyományos hadviselést nem bírna gazdaságilag.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 21:23:47

@Tamás Csacsicska: Hogyne, szerintem akkora itt a kirekesztés, hogy négerlázadás is lesz. Négerek Orbán ellen.

Te nem vagy komplett b+:))))

Bambano 2014.08.03. 21:23:49

@Tamás Csacsicska: a fő probléma az, hogy papíron az eu tagállamok egyenlőek (max. méretbeli különbségekből adódóan kicsit más a súlyuk), de mégis mindenki úgy képzeli el az integrálódásunkat, hogy majd ők jól megmondják, hogy mi mit akarjunk.

az nem integráció, hogy nem lehet önálló gondolatod, hanem teli torokkal nyeld le, amit ők le akarnak tolni rajta. azt rabszolgaságnak hívják, ami ellen felétek, ha jól emlékszem, már elég régen tiltakoztak egy kiadósabb hirig során (Polgárháború megvolt?)

egyébként ne várd el, hogy szeressünk egy olyan országot, ahol törvénybe van iktatva az iparszerű kémkedés. és még hosszasan sorolhatnám az usa disznóságait.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:23:56

@♔bаtyu♔: Mit vizionálok? Ja hogy vízió amit idéztem tőled? :-))

Anselmo 2014.08.03. 21:25:19

@$pi$: "A liberalizmusból az SzDSz csinált szitokszót."

ezzel sokkal nagyobb kárt okoztak, mint azzal, hogy loptak reggel-este.
de ugyanígy a "demokratából" is szitokszót kezdenek csinálni egyesek, azért is nagy kár.
ha szar emberek használnak egy szót, akkor úgy látszik, a szó maga is szaros lesz.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 21:26:34

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Írd már ide, honnan? Mellesleg szeretném, ha itt legalább akkora liberalizmus lenne mint az USA-ban. Szabad fegyverviselés és a többi.

Ettől félnek legjobban a hazai kommunistából vedlett libsik.

igaz_ember 2014.08.03. 21:27:02

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Tudod te mit beszélsz hagyományos hadviselés. Uram atyám Oroszországot még nem foglalta el senki...és nem is fogja. Majd ha a kínaiak megveszik az EU-nak szánt nyersolajat és átállnak teljesen oda...akkor meg fogsz lepődni. Egyedül a németeknek van egy csepp sütnivalója ebben a tébolydában.
A orosz hadsereg kiképzés és fegyverzet szempontjából előbb elérné a Lajtát, minthogy kettőt pislantasz, ne akarj te hagyományos háborút se vívni velük. Plusz...izé földrajzból megvan, hol van a kis országunk?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:28:16

@♔bаtyu♔: Olvasgass egy kis történelmet! A SZU az USA gazdasági segítséggel viselt hadat! Na sicc vissza az általánosba. Ma meg már nem úgy viselnek hadat mint a 2. világháborúban.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 21:29:03

@Anselmo: A "demokrata" már régen szitokszó. Itt egyesek már tiltakoznak is ellene. A ballibsiért már egyenesen megsértődnek. (Amit meg is értek).

Blogger Géza 2014.08.03. 21:29:18

@Tamás Csacsicska: És hát mi is jellemezné jobban a magyar hétköznapokat, mint a többéves magánzárka után kegyelemmel elengedett baltás gyilkos meg Orbán - lényegében semmi újat nem tartalmazó - beszéde. Ebből is látszik, hogy milyen torz a liberális média.

Bambano 2014.08.03. 21:29:47

@Tamás Csacsicska: oké, az elmebeteg miniszterelnökünk putyint választotta. és ez rossz. oké.
de az, hogy Merkel is tárgyal vele, kvázi hátba döfve az eu-t, az jó? az, hogy a microsoft kémkedési ügyben lefeküdt putyinnak, az jó? hogy az apple is le fog, ha jól látom a mostani történéseket, az jó? Hogy a Wolksvagen ezerrel terjeszkedik az oroszoknál, az jó? Hogy a renault megvette a ladát, az jó?

Az oroszok pfujpfuj, de mikor az amcsikat ők hordják fel az űrbe, mert a remek usákoknak nincs használható űrhajójuk, az jó...

Az, hogy a cia nato tagot akart csinálni ukrajnából, az jó, az, hogy a nato be akart vonulni a krímbe, az jó, az hogy ezért az oroszok hamarabb bevonultak, az nem jó.

tehát az, hogy mindenki ezerrel törleszkedik az oroszokhoz, az helyes, az, hogy mi be akarunk állni a fő sodrásba és mi is törleszkedni akarunk, mint az összes többi, az nem helyes.

A legfinomabb, amit erre mondhatok, hogy kettős mérce.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:30:22

@♔bаtyu♔: "Az USA-t a legtöbben egyszerűen azért utálják, mert veszélyezteti a világbékét, beavatkozik más országok belügyeibe."
- Ezt te írtad, te fasz. Erre írtad hogy vizionálok.
Mit szívtál így este? Király anyag lehet.

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 21:31:29

@♔bаtyu♔:

Ja-ja, hacsak úgy nem...

Akkor Afganisztában nem a tálibok kezdték a cirkuszt, Szíriában is az amerikaiak fegyverezték fel Asszadot, anno Irán és Irak háborúját is az USA indította el. Éppen úgy, mint a szerb háborút is az USA provokálta ki, vagy most az ISIS térfoglalását Irakban. Esetleg szólhatnánk az Afrikában dúló öldöklésekről, a líbiai konfliktusról, vagy arról, hogy az USA exportálta a rakétákat a Hamásznak, a gázai övezetbe. Esetleg megemlíthetjük a Pakisztán-India között meg-megújuló konfliktusokat.

Megannyi eset, ami kizárólag az USA rovására írható. Ha mégsem így lenne, akkor cáfolj meg!

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:31:57

@igaz_ember: Senki nem akarja Oroszországot elfoglalni, te ostoba. Ezen már túl vagyunk. Olvass utána mi az a neokolonializmus!

Liberal left wing trash 2014.08.03. 21:31:59

@Tamás Csacsicska: '(Legutóbbi a baltás azeri ügyére kérdezett rá.)'

Remélem mondtad neki hogy Azerbajdzsán és az USA szövetségesek egymással, ahogy Örményország és Oroszország is.

Vagy nem?

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 21:32:52

@Blogger Géza:

Orbánra jellemző, meg azokra, akik ezért imádják Orbánt.

igaz_ember 2014.08.03. 21:33:27

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Hmmm ha nem segíti az USA az oroszokat mi lett volna ember? Amúgy meg az USA nemcsak az oroszokat segítette:) Land lease Act megvan gondolom te nagy történész...csak most az a szitú, hogy Kína simán add neki pénzt a nyersanyagért...plusz nem a kommunisták vezetik az orosz gazdaságot. Aki meg itt elkezd nekem a hagyományos fegyverzet fenntarthatalanságáról zagyválni, az meg tudja nekem mondani, hogy az oroszok ha annyira fenntarthatalan miért vesznek orrba-szájba fegyvert az EU-ból, nem Land lease alapon. Uram atyám ez még a BME-nél is jobb.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:33:50

Na mára elég volt. Nagyon gyenge ma a narancskommandó.

Államadósság
2010 május 19330 milliárd
2014 július 24900 milliárd

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 21:33:55

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Elhiheted, hogy az oroszokon nem az USA segítség segített.

"Kicsit" több történelmet olvastam mint te, ez elég egyértelmű. Az oroszokat legfeljebb az olyan "okosak" támadnák meg mint te.

A NATO elismerte el, hogy védelmi téren le van maradva az oroszoktól.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 21:35:52

@Tamás Csacsicska: Értem. Mindegyik megtámadta az USA-t, azok pedig nyilván visszavágnak.

Szerintem ezt gondold végig.

Bambano 2014.08.03. 21:36:02

@igaz_ember: valójában az oroszok nem mennek a saját fejük után. azt csinálják ukrajnában, amit az usa csinált koszovóban. ők csak megsmittelték a módszert.

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 21:36:18

@Bambano:

Igazad van. Oroszország bevonult - ez a valóság - a NATO pedig be akart, amit te állítasz. Majd akkor írj, ha a NATO vonult be Ukrajnába és az oroszok csak akartak.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:38:06

@igaz_ember: Uncsi vagy.
A háborúhoz gazdasági erő kell.
Fuss neki a GDP arányoknak!

hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_GDP_szerinti_list%C3%A1ja_%28nomin%C3%A1lis%29

Az oroszok kisebb mint Brazilia, és nyolcada az USA-nak.

igaz_ember 2014.08.03. 21:38:12

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Életem, a neokolonializmust itt emlegetni az súlyos félreértése az egésznek. Egy 45 utáni kommunista propaganda fogalmat emlegetni, amelyet éppen azok használtak, akik maguk is éltek vele azt gondolom minimum jelenteni a 2 VH utáni hidegháború kialakulásával kapcsolatos történelem áttekintését, de neked ebbe felesleges belemenned. Oroszország realitás, minden más meg hókusz-pókusz

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 21:38:17

@Liberal left wing trash:

Itt Orbánról beszélünk, ne csúsztass. Elengedett egy aljas gyilkost, ki tudja, milyen előnyök érdekében? Mi köze ennek ahhoz, hogy milyen országok között van diplomáciai kapcsolat?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.08.03. 21:38:26

Szerintem Viktor meg fogja kapni a jussàt érdemei szerint.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 21:40:11

@Tamás Csacsicska: 'Elengedett egy aljas gyilkost, ki tudja, milyen előnyök érdekében? Mi köze ennek ahhoz, hogy milyen országok között van diplomáciai kapcsolat?'

1. Orbán nem engedett szabadon senkit

2. Az előnyöknek vélhetően a diplomáciai kapcsolatokhoz, és nem a ki tudja milyenhez van közük...

Vagy nem? Csak gondolom ezt nem tudja az amerikai kérdező meg te sem.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:40:48

@♔bаtyu♔: Épp azt írtam hogy senki sem akar már háborúzni. De sebaj, mindig is tudtam hogy szelektíven olvasol. Orbán éppen Putyin seggét nyalja, hát neked most az a házi feladatod, hogy misztfikáld az oroszokat.
Na pá! Uncsik vagytok.

feketeesfeher 2014.08.03. 21:40:57

@Blogger Géza:
"Ez nem honlaptól lesz, az elmúlt 4 év is ennek jegyében telt."

Nem az okozott meglepetést, amit mondott, hanem az, ahogyan ezt végül durván és nyersen kimondta.

Persze, pont ennek a jegyében telt el az elmúlt négy év.
Ami a meglepi, az pusztán csak annyi, hogy most már elegendően erősnek érzi magát, hogy nyíltan a társadalom szemébe mondja.
És persze mert az a feltételezés, hogy az erő felmutatása az erő elfogadása is egyben.

Belpolitikailag ez a stratégia egészen biztosan sikeres Ezzel nincs vitám.
Választási szempontból is sikeresnek tűnik, ezzel sem lehet nagyon vitatkozni.

Az én problémám az, hogy tökéletesen bebizonyosodott, hogy zsákutca, de 14 év után is megyünk befele.

És miután a társadalmi párbeszéd gyakorlatilag megszűnt, és csak és kizárólag az intézményes állami parancsuralom működik, ezért valószinüsíthető a totális fejreállás, mert az menetrendszerűen szokott bekövetkezni.
Minden önreflexióra képtelen organizmusnak szükségszerűen bukás a vége.
Ennek is az lesz.
Nálam csak a személyes válasz a kérdés, miszerint is itt kell ellenállni, vagy el kell menni a vérbe, mert nekem is csak egy életem van, nem több. És az az egyet egy viszonylag komfortos környezetben szeretném leélni.

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 21:41:56

@♔bаtyu♔:

Na, hol van az USA Szíriában, Líbiában, Gázában, Indiában, Pakisztánban, Afrikában, Irakban is csak volt - ma már ott sincs. Meg is látszik az eredménye. Szerbiában is csak akkor lett vége a háborúnak, amikor az USA megunta a csetepatét - az EU önállóan nem sokra ment. Azóta a Balkánon csend van, a taszáriak meg visszasírják a támaszpontot bérlő amerikaiakat. Vagy rosszul tudom?

igaz_ember 2014.08.03. 21:42:40

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Igen de tudod belőled se lesz Ceasar utóda...itt vagyunk a szomszédban és nyersanyag függők vagyunk tudsz követni? Vagy neked is felteszem a kérdést honnan szerzel nyersanyagot, olcsón? Tudom a hátsó kertedben fúrtál egy kutat. Ja ha a GDP számítani csak, akkor van egy rossz hírem, tényleges konfliktusban senkit sem érdekelne Kelet-Európa. Jöhetsz a GDP-vel majd magyarázkodhatnál a Lajtánal az amerikaiaknak. Istenem minek is vitázni?

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 21:43:40

@Liberal left wing trash:

Ha nem engedte szabadon az azerit, akkor az hogyan került haza Azerbajdzsánba? Talán megszökött a magánzárkából?

igaz_ember 2014.08.03. 21:45:29

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Ki nyalja? Könyörgöm honnan lesz benzin a kocsitokba, meg fűtésünk? A németek is Putyin seggét nyalják? Te vagy unalmas...

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:45:32

@igaz_ember: A multinacionális vállalatok és a globalizáció nem más mint a neokolonializmus. Vedd már észre. A külföldi bankok nem rámolták le az országot? Fidesz nyalonc vagy, de az alap összefüggéseket nem érted amiket Viktor képvisel?
Igaza van hogy szívatja a multikat és a magyar érdekeket képviseli, ha közben nem tömné a zsebét és ésszel csinálná, miközben lebontja a demokráciát, még tapsolnék is neki.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:47:23

@igaz_ember: Te figyelj! Egyre jobban belelovalod magad. Én azt mondtam, hogy Oroszország már rég nem nagyhatalom, semmi többet. A többit te költ5ted.

Blogger Géza 2014.08.03. 21:51:33

@feketeesfeher: Szerintem meg nagyon is élénk párbeszéd zajlik. Régóta nem volt ennyire téma, hogy mit is akarunk, merre is menjünk, mik legyenek a priorizások stb. Sosem látott pluralizmus van a pártrendszerben, egymástól is nagyon különböző pártok vannak a parlamentben is. A sajtó is sokkal kiegyensúlyozottabb és sokszínűbb, mint régebben. (Beleértve a netes sajtót és blogokat is.) Persze a balliberálisok pozíciói minden téren gyengültek, ezért ezt sokként érik meg. Az, hogy a párbeszédben és választásokon kisebbségben maradtak, "párbeszéd hiányaként" élik meg. Pedig nem, elmondhatják és elmondják a véleményüket, csak nincs mögöttük elég támogatás, így nincs már érdemi befolyásuk. Ez van...

igaz_ember 2014.08.03. 21:55:02

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Ez nem neokolonializmus, nem használunk egy történelmi fogalmat olyan helyzetre amire már ott van az általad emlegetett globalizáció...egyszerűen azért nem mert mást jelent és más korban használja egy történész. Ha nem ezt teszed akkor partalan az egész. Plusz egyes vállaltok mögött már nem a nemzeti érdek dominál mint a neokolonializmusban. Hanem a tőke érdeke, ezért vannak olyan cégek, ahol a cégvezetők nem az anyaország szülöttei. Sőt a bevételük meghaladja egyes országok teljes bevételét. Te nem értesz egy alapvető gazdasági folyamatot. Plusz ezekben a cégekben nem az államok a részvényesek hanem cégek, bankok, amelyek szintén nemzetek felett állnak, ezért akarnak a nemzetállamok alkonyáról beszélni. Tök más az egész...nem tudom kitől tanultad ezt a marhaságot de olvas több történelmet. A tőke érdeke és a nemzet érdeke szétvált, ezt is jó lenne látnod...de ez hosszú mese és már a jelenkor. Ez ma nem neokolonializmus...és passz

igaz_ember 2014.08.03. 21:57:44

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Sajnos amit most láttál a Krímben pont azt jelenti, hogy Oroszország regionális hatalomból nagyhatalom lesz megint. Nézd meg a reakciókat és a tehetetlenséget. Ez van ez a realitás akár tetszik neked akár nem. Nekem nem tetszik, de nem lehet nekiugrani pitbull módjára.

feketeesfeher 2014.08.03. 22:00:42

@Blogger Géza:
" Szerintem meg nagyon is élénk párbeszéd zajlik."

Semmiféle párbeszéd nem zajlik.
Mindenki mondja a magáét.

A hatalom meg dönt ahogy dönt.

zobod 2014.08.03. 22:06:03

@feketeesfeher: Én ezt értem, csak a bizonytalan történelmünk figyelmen kívül hagyását nem értem... az elmúlt 100 évben, Magyarországon volt
- monarchia
- köztársaság
- proletárdiktatúra
- fehérterror
- Horthy-korszak
- német megszállás és nyilas terror
- köztársaság
- rákosi személyi kultusz
- Kádár-korszak
- és két évtizede egy demokratikus közélet, politikai és gazdasági rendszerében a nyugatihoz hasonló.

Mindez attól függően változott, hogy alakult a kapcsolatunk a környezetünkhöz, az európai- és világpolitikához, nagyhatalmakhoz. A kérdés most is az, hogy igényt tartanak még Magyarországra abban a nyugati politikai/gazdasági rendszerben amiben az elmúlt éveket töltöttük, vagy sem? Mivel a két legfontosabb nyugati hatalmi centrum hozzáállása az, hogy az EU egyelőre nem fogad be számlákat és nem is nagyon igyekszik hogy a saját maga által felvetett kérdéseire választ kapjon (a hírek szerint épp négy értékelő stáb nézi át az új pályázati/pénzosztási struktúrát), az USA meg még arra sem veszi a fáradtságot hogy akár egy operett-nagykövetet küldjön, így alighanem a válasz az, hogy nem kellünk. Hogy erre jó reakció-e, amit Orbán adott, az más kérdés, erről persze véleménye mindenkinek lehet, meg kell is hogy legyen mert minden vélemény jobb mint a közöny. De az tény, hogy ez amit mondott, csak az elutasításra adott reakció, nem pedig a hatalmi téboly megnyilvánulása, aminek láttatni akarod.

Úgyhogy nem értem, szerinted miért olyan meglepő hogy változnak a dolgok, főleg ha azért változnak, mert dobnak minket azok a nagyhatalmak, akik miatt éveken/évtizedeken át egy adott utat jártunk?

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 22:08:14

@Bambano:

Miért? Hol láttál egy amerikai a Majdanon? Tudod, így nagybetűvel.

Hannibal ante portas 2014.08.03. 22:09:55

Búcsúzóul egy rövid részlet a beszédből. Azt gondolom, minden szava vállalható, még az USÁ - ban is:

"Vagyis ami Magyarországon ma történik, értelmezhető úgy, hogy a mindenkori politikai vezetés ma arra tett kísérletet, hogy az emberek személyes munkája és érdeke, amelyet el kell ismerni, a közösség, a nemzet életével szoros összefüggésben álljon, a kapcsolat megmaradjon, és ez a kapcsolat erősödjön. Vagyis a magyar nemzet nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni, erősíteni, sőt építeni kell. Ilyen értelemben tehát az az új állam, amit Magyarországon építünk, illiberális állam, nem liberális állam. Nem tagadja a liberalizmus alapvető értékeit, mint a szabadság, és hozhatnék még néhányat, de nem teszi ezt az ideológiát az államszerveződés központi elemévé, hanem egy attól eltérő sajátos, nemzeti megközelítést tartalmaz."

Bambano 2014.08.03. 22:11:11

@Tamás Csacsicska: ha már helyesírást akarsz oktatni, akkor tárgyeset, egy t-vel. amerikait.

Bambano 2014.08.03. 22:14:16

@Hannibal ante portas: szerintem maradjunk annyiban, hogy a vállalhatósági kritériumaink nem passzolnak.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 22:17:18

@Tamás Csacsicska: Kiadták Azerbajdzsánnak mint elítéltet, ami teljesen bevett eljárás. Az azeriek engedték szabadon.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.08.03. 22:17:42

Egy biztos. Orbán jól időzítette ezt a beszédet. Alaposan az elevenükbe szúrt ballibéknek, viszont-uborkaszezon lévé-nem tudják elég jól kiaknázni. Így marad a saját levükben való párolódás..

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.08.03. 22:20:08

@Bambano: Még jó, hogy egy törpe minoritás tagja vagy..

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 22:20:57

@Bambano:

Elnézést a hibáért, valóban lemaradt a tárgyrag. Legközelebb majd pótolom.

És akkor hol is voltak az amerikaiak a Majdanon?

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.03. 22:21:51

Honnan veszi a felhatalmazást az amerikai Jew York Times, hogy felszólítsa az EU-t, mennyi pénzt utaljon Magyarországnak?

Persze a hazaáruló oldalnak ez tetszik, nagyon is.

Van egy rossz hírem: ennek a szennylapnak egyetlen darab szavazati joga sincsen sem Magyarországon, sem az EU-ban! Ha látnám az ehhez illő szerénységet, elgondolkodnék a kritikán, de így leszarom.

feketeesfeher 2014.08.03. 22:25:45

@zobod:
"nem pedig a hatalmi téboly megnyilvánulása, aminek láttatni akarod."

Ha úgy tűnt, akkor rosszul fogalmaztam.
Sosem gondoltam hatalmi tébolynak.

Az önreflexió hiánya pusztán egy rossz rendszer eredménye.
Nem téboly ez, hanem a valóság félreértelmezése.

feketeesfeher 2014.08.03. 22:26:35

@Hannibal ante portas:

Minden szava egy demokratának egyszerűen vállalhatatlan.

Bambano 2014.08.03. 22:28:05

@A megvalósult amerikai ólom..: oké, meséld el, hogy a traffik, földbérlet, takarékmutyi mitől lett nemzeti érdek?

Frau Janka 2014.08.03. 22:29:03

@Tamás Csacsicska: 2014.08.03. 21:41:56

az EU nem katonai szervezet, nincs hadserege

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.03. 22:30:05

De ha már itt tartunk.

Vajon az üstökösként felbukkanó, "Ha csak nem" címet viselő szélsőliberálás megmondó"blog"

1. hány fős szerkesztőséggel működik
2. munkájukért milyen javadalmazást kapnak a szerkesztők
3. kapott-e pénzt közvetlenül vagy áttételesen az Indextől, Norvégiától, Luxemburgtól, egyéb idegen államtól, külföldi szervezettől vagy annak magyarországi kirendeltségétől, multinacionális vállalattól, és ha igen, mennyit

?

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.03. 22:31:11

Esetleg az Egyesült Államoktól, nemzetközi zsidó vagy zsidó jellegű szervezetektől?

Blogger Géza 2014.08.03. 22:39:31

@feketeesfeher: Hát furcsa is lenne, ha bárki nem a maga véleményét mondaná. :) A balliberális oldal még nem szokott hozzá, hogy már nincs meg az az erős, meghatározó, blokkoló szerepe. Sem a közéletben, sem a parlamentben. Ők úgy képelik a párbeszédet, hogy elmondják magukét, majd a másik oldal ezt végrehajtja. :) Nos, ezek az idők tényleg elmúltak. Amikor nincs szükség kompromisszumra, nem kötünk kompromisszumot.

Blogger Géza 2014.08.03. 22:42:35

@Bambano:

A földreform megtízszerezte az állami földet bérlők számát.

A trafikreform csökkentette a dohányzást, különös tekintettel a fiatalok cigarettához férésére.

A takarékszövetkezeti reform biztosságosabbá tette a takarékszövetkezetek működését.

Bambano 2014.08.03. 22:51:59

@Blogger Géza:
"A földreform megtízszerezte az állami földet bérlők számát.": és akkor ennek konkrétan az a haszna, hogy?

"A trafikreform csökkentette a dohányzást, különös tekintettel a fiatalok cigarettához férésére.": meg földönfutóvá tette a régi traffikosokat, újabban az újakat is, mert érteni nem értenek hozzá, és nagyon megemelte a csempészett cigik arányát.

"A takarékszövetkezeti reform biztosságosabbá tette a takarékszövetkezetek működését.": egy lopással gyorsan államosították a takszövöket, ami még lehetne ner kompatibilis, utána eladták egy havernak. ez mitől nemzeti érdek, hogy az állami tulajdont átjátszák egy havernak?

2014.08.03. 22:54:52

Oda a fejlécbe nem azt kellett volna írni, hogy a Kárpát- medence anatómiája, hanem a Kárpát- medence agóniája.
Sokkal közelebb állna a valósághoz.

mikka 2014.08.03. 23:06:44

A cikk írója egy tudatlan köcsög.
És nekem mint polgárnak, jogomban áll ezt a nézetemet szabadon kifejteni. Akár van liberális demokrácia az országunkban akár nincs. A fenti állítás mindkét rendszerben működik.

Blogger Géza 2014.08.03. 23:07:04

@Bambano: 1) Hogy többen tudnak megélni belőle.

2) Ez már csak azért sem igaz, mert előtte gyakorlatilag nem voltak trafikok, így trafikosok sem.

3) Ez már megint micsoda hülyeség? Semmit nem loptak el. Ha lopást látsz, tegyél feljelentést. Amúgy a Takarékbank kivásárlása miatt nőtt a nemzeti tulajdon arány a bankrendszerben az igaz, és sokan úgy gondolják, hogy ez bizony nemzeti érdek. (Kevésbé hajlamos kivonulni a finánctőke, több profit marad belföldön.)

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 23:17:47

@Liberal left wing trash:

Tényleg... Az életfogytiglan elítélteket már csak úgy ki szokták adni. Talán beszélhetnél Magda Marinkoval az ügyben: meglátjuk, kikérik-e a szerbek és kiadja-e nekik őt Magyarország?

Liberal left wing trash 2014.08.03. 23:21:04

@Tamás Csacsicska: Nyilván diplomácia van a háttérben, de senki sem vádolta Magyarországot külföldről azzal amivel Te előálltál.

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 23:23:18

@Blogger Géza:

Géza, Géza: nyomod a hülyeségeket, amiket hallasz. A valóság a túloldalon van.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.03. 23:24:35

@Blogger Géza:

Így igaz, csak az számít, hogy kevesebben dohányozzanak, és a dohányosok minél kevésbé zavarják a többieket.

Amikor bevezették (szintén Orbánék), hogy a 18 alattiaknak nem lehet cigit eladni, akkor is nemzethalált vizionáltak. Le voltak szarva akkor is, most is.

Ráadás a mértékadó külföldi vélemények és kitüntetések fetisisztáinek (hazaáruló oldalnak):

"Monika Kosinska, az European Public Health Alliance (EPHA) főtitkára nyílt levélben gratulált Orbán Viktornak ahhoz, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Magyarországnak ítélte oda a Dohányzásmentes Világért 2013 kitüntetést."

www.bkik.hu/hir/7098-Edes-savanyu-kulfoldi-dicseret-Orbannak-jo-pont-a-trafikoknak

Bambano 2014.08.03. 23:32:11

@Blogger Géza:
1. nem, 20-30 hektáros földekből nem lehet megélni, az csak arra jó, hogy felmarkoljon egy kis támogatást. nem lehet értelmesen gazdálkodni akkora földterületen, ami egy rendes traktornak három órás munka.

2. nem voltak traffikok? akkor én vak lehetek... meg csomó kisboltban árultak dohányt, amik most tönkrementek. meg sok új traffik is tönkremenés határán áll, mert azt nem tudták, hogy ehhez érteni is kell.

3. az, hogy a takszöv tulajdonosi kör akarata ellenére erőszakkal tőkét emeltek, ezzel tulajdoni részt szereztek, és utána eladták másnak az egészet, az sima mezei lopás. igaz, fehérgalléros megoldás, nem piaci brifkó zsebtolvajlás.

de nekem még mindig az a nagyobb problémám, hogy gyakorlatilag bármikor rámtörhetsz, tudok neked mondani három disznóságot, amit mostanában követtek el úgy, hogy nem kell ismételnem magam.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 23:39:56

@Bambano: 'de nekem még mindig az a nagyobb problémám, hogy gyakorlatilag bármikor rámtörhetsz, tudok neked mondani három disznóságot, amit mostanában követtek el úgy, hogy nem kell ismételnem magam.'

Ez a legnagyobb gondod a rezsimmel?

Ezért a ballibeket választanád, vagy a nácikat?

igen-nem

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.04. 00:13:58

@Bambano:

Látom, járatos vagy a Nagykörúton belül a romkocsmák dohányfüstös világában éppúgy, mint a friss tehéntrágyával meghintett zsíros földeken.

Szerinted a Fejlett Nyugaton hányan élnek akkora földekből, amiket egy rendes traktor 3 óra alatt szánt föl? És miből gondolod, hogy mindenki búzát termel? És miből gondolod, hogy pont a búzában van és lesz a jó pénz a jövőben, a földtörvényből olvastad ki, vagy valamelyik PM-es sipánkától hallottad?

Gesanya 2014.08.04. 04:32:52

@♔bаtyu♔:Csodálkozom egyes kommentelők ostobaságán. A tiéden már nem, olvastam már amit valahonnan másolsz, mert ezeket egy ember nem képes ilyen otromba baromsgokként összeszedni.
ÉRVEKET nem általánosságokat kellene leirnod.
Bizony az USA utálatának legnagyobb része az irigységből fakad, abból a reménytelenségből, hogy ebből ki vagy rekesztve.
Szerinted veszélyezteti a világbékét, Putyin nem? éppen most?
Az USA a demokratikus értékek terjesztésében érdekelt, a liberális értékek terjesztésében érdekelt, hogy minden állam polgárai szabadon gondolkodhassanak, élhessenek.
56 után azért szidtuk amerikát, mert nem segitett a szabad világba jutni, akkor te most ennek örülhetsz, mert azzal hogy nem avatkozott be Magyarországon, megőrizte a világbékét. Talán még igaz is lehetne.

HunMag 2014.08.04. 08:06:16

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Oroszország nem nagyhatalom ???

Ennyire hülye még te sem lehetsz !!!

HunMag 2014.08.04. 08:23:55

@Gesanya: hát olyan nagy észkombájn azért te sem vagy...

"Az USA a demokratikus értékek terjesztésében érdekelt, a liberális értékek terjesztésében érdekelt, hogy minden állam polgárai szabadon gondolkodhassanak, élhessenek."

Remek példák erre Korea, Vietnam, Afganisztán, Irak...

Vagy éppen Izrael - a Vaskupola tesztelése, háborús körülmények közt, a liberális demokrácia szent nevében...

Putyin a kelet-ukrajnaiakat, Obama a cionista zsidókat képtelen pórázon tartani, pedig ha az összes arab nekiesik a zsidóknak, az legalább akkora világháborús veszély, mint kelet-Ukrajna...

Muad\\\'Dib 2014.08.04. 08:28:12

Az USA kritikájával qrvára felesleges foglalkozni. Mára már csak a legelvakultabb opportunisták nem hajlandóak beismerni, hogy nagy ámerikában valami irtózatosan félrement. Majdnem a legnagyobb arányban börtönzi be polgárait a világon - diktatúrákat megelőzve -, folyamatos botrányok az emberi jogok megsértése körül (patriot act és társai).
Szóval foglalkozzunk inkább a nyugatról érkező kritikákkal, amikre azt lehet mondani, hogy többé-kevésbé helytállóak. Mert még mindig jobb egy Merkel féle imperialista Németország, mint a rendőrállami irányba lépdelő USA....

Blogger Géza 2014.08.04. 08:29:52

@Bambano: Ami neked disznóság, annak más meg örül. Több gazdálkodó, kevesebb dohányzás, több nemzeti tulajdon. Evvan.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.04. 09:24:52

@Tamás Csacsicska:

"Az USA-nak érdeke a világban való nyugalom és vélhetően nem célja az EU és Oroszország szembeállítása."

Álmodj, királylány.

Az USA-nak dtratégiai célja az EU gyengítése, amit a mostani szaknciók erőltetésével szépen el is ér. Lásd Németország gazdaságának növekedését, vagyis inkább annak belátható megállását a szankciók miatt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.04. 09:30:29

@Istóczy úr:

Hagyd békén Bambanót, ő minden témában megfellebbezhetetlen szakértő. Inkább ismerd el a szakértelmét, mert úgyis okosabb, mint az itt kommentelők együttvéve.

Prézli Péter (törölt) 2014.08.04. 09:34:20

szemezgetve ...
Csacsicska Tamásról a "nomen est omen" ugrik be.
A politika soha nem az erkölcsről, nemes eszmékről, mint pl. a szabadság, stb. szólt, hanem a gazdaságról, a gazdaGságról, a piacokról, a hatalomról, amihez szorosan hozzátartozik a másik ország tönkretétele, javainak, tudásának megszerzése és polgárainak egyszerű fogyasztóvá degradálása. Röviden: a piacszerzés. Amikor valaki a szabadságot hirdeti és exportálja, az az ő szabadságát jelenti és az ő áruját ...
A globalizmus dettó: nyisd meg a piacodat! Amelyik ország védi a piacát, az hamar megkapja a bélyegeket.
A háborúról meg annyit ... nincs nagyobb gazdasági fellendülés, mint mikor beindul a hadigépezet és a Föld egy másik pontján védik a demokráciát és szabadságot.
Mikor és miért gazdagodtak meg pl. a Rothschildok? (Olvass utána: II. Frigyes, Napóleon...trallala)
Mi is tette az USA-t gazdasági hatalommá? Na mi? Hát a II. világháború. Jó üzlet volt. A vietnámi is, meg az iraki, amit Kuwait rendelt meg és fizetett ki.

Ha pang a gazdaság, generálj háborút, szigorúan csak magasztos eszmék védelmében...
És etesd meg a néppel ... mármint a tanulatlanabb, fogyasztóvá silányított réteggel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.04. 09:57:27

@Paul James Bhear:

Én épp ezen röhögök és sírok, felváltva:

"Rasmussen szerint Vlagyimir Putyin elnöknek az a célja, hogy befolyási övezetet hozzon létre a NATO szomszédságában."

(www.portfolio.hu/gazdasag/veszjelzest_kapott_a_nato_az_orosz-ukran_ugyben.3.202125.html)

Nem is tudom, az EU mit is próbált csinálni Ukrajnában, ill. a NATO mit is csinált, amikor Lengyelország, Magyarország, Románia stb. beléptek a NATO-ba

Ma Baker 2014.08.04. 10:32:18

A liberálisok (a tolerancia bajnokai) soha nem tolerálják ha valaki nem liberális. Ennyi a történet

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.08.04. 11:08:25

Narancsszoponcok takarodjatok! Átlàtszóak vagytok, mint a fing. Most az usàt kell szidni, làtom.

Gesanya 2014.08.04. 13:57:25

@HunMag: Nem értettél semmit.
Korea - lásd mi van Északkoreában.
Vietnam- lásd a jól működő szocializmusukat
Afganisztán - lásd a vallási és törzsi csoportok uralmát.
Irak- neked biztosan jobban tetszett amig abszolut diktatura volt.
Ne vagdalkozz, és dobj be neveket.
Kérlek gondolkozz néha, még , ha megerőtető is
Nem vagyok én észkombájn, de vannak érveim.
Te hogy állsz velük?

lombozódó 2014.08.05. 02:29:28

Nem jobb igy a cím:
....."Az Egyesült Államok is bántja a Viktort"

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.05. 12:26:24

@igaz_ember: Az oroszok szárazföldi hadereje töredéke technikában az USA haderejének. Egy országot meg már régen nem foglalnak el, csak megbuktatják a regnáló vezetést.

index.hu/index2/#bloghu/vilagesemenyek/2014/08/04/a_vilag_nagy_hadseregei_fegyveres_szervezetei

Már rég nem a katonák száma dönt.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.05. 12:29:36

@HunMag: Nem arról volt szó te fasz hogy nagyhatalom-e vagy sem. Arról hogy sem technikája sem gazdasága nincs egy USA-val szembeni konfliktushoz. Csak nukleáris téren.
Oroszország nem tud előhúzni tízezer repülőt és tíz hordozót a sufniból, márpedig a globális konfliktusokat ezekkel vívják.

index.hu/index2/#bloghu/vilagesemenyek/2014/08/04/a_vilag_nagy_hadseregei_fegyveres_szervezetei

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.05. 13:21:41

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Oroszország nukleáris ereje épp elég ahhoz, hogy mindegy legyen, katonailag vagy gazdaságilag nagy- vagy csak középhatalom.

igaz_ember 2014.08.05. 17:39:49

Hmmm:) ebben a táblázatban és leírásban az is szerepel, hogy a technika minőségét és a hadsereg harcértékét, taktikai fegyverzetet is figyelembe véve Oroszország a második legrátermettebb hadsereggel rendelkezik a világon. Egyébként a modern hadviselésben a felek között nemcsak a tömeg hanem a hatékonyság is számít. A legnagyobb gondjuk az, hogy nem tudnak eleget ráfordítani. De ez már nem új nóta a SZU idejében is ugyanez volt a probléma. Ezért kezdtek Hruscsov idején rátérni a taktikai fegyverarzenál és a rakétatechnika fejlesztésre, ami hosszabb távon azt jelentette, hogy a hagyományos hadászat képviselői elfordultak tőle és segítettek a megbuktatásában. De ez nem indok egy micron ország hőbörgésére. Az a vicc, hogy az általad beidézett cikk alátámasztja sokunk véleményét, hogy az USA nagyon szeretné ha az EU kemény oroszellenes álláspontot venne fel, mert ez az USA érdekét szolgálja. Kitörési lehetőség ebből akkor lenne, ha az EU-nak lenne saját komoly harcértékkel bíró hadereje. De nincs. Figyelembe véve a jelenlegi kemény kakiban álló EU gazdaságot és a közel 0 összteljesítményt meg a vitákat lásd UK nem is lesz ilyen. Szóval, az a helyzet, hogy ez is alátámasztja amit mondok, az USA ideges és gyalogként betolna minket is a frontvonalba... a verbális csatába egyenlőre. De Oroszországnak és az EU-nak sem érdeke ez. Minden szempontból - gazdasági - különösen teljesen más a helyzet. Egymásrautaltság van, felesleges a külpolitika üzengetés, diplomáciai vonalakon a hidegháborús retorika felesleges a szuperhatalmak kora lezárult és előre nem látható mozgások vannak folyamatban, Kína,India stb. Hosszabb távon az oroszokra még nagy szükség lehet mert a vízválasztó sokkal inkább Ázsiában lesz és felesleges lenne az oroszokat rákényszeríteni arra, hogy kelettel szövetkezzenek az EU ellen egy majdani konfliktusban, most ez is a tét lehet. Csak a németeken kívül ezt senki nem látja...a magyar baloldal meg helytartói és szervilis viselkedéssel, most éppen Washington-Brüsszel tengely mentén sorakoztatna fel bennünket olyasmi mellett aminek semmi értelme. Nem látok kivetnivalót a magyar külpolitikai irányvonalában, az orosz fóbia és orosz ellenesség többször visszaütött és megbosszulta magát, nem lehet Moszkvát figyelmen kívül hagyni. Minden más csak illúzió...ez az USA verbális csatája, vívja meg egyedül ha akarja ne szerezzünk rossz emlékeket egy nagy katonai hatalomnál, mert kevés gyalogból lesz vezér egy csatatéren, a hősködés sem gazdaságilag sem külpolitika gyümölcsöket nem hordoz csak konfliktust amire egy esetleges éles konfliktusban nagyon is emlékezni fognak. Amiért megérné egy hátbavágás a szövetségeseinktől...de ez kevés ahhoz képest amit vethetünk. Ennyi ez a reálpolitika a többi meg a mesekönyve való marhaság.

wolves84lb 2014.09.06. 13:58:53

@♔bаtyu♔:
""Kicsit" több történelmet olvastam mint te, ez elég egyértelmű. Az oroszokat legfeljebb az olyan "okosak" támadnák meg mint te. "

Jaj-jaj...batyu....ezeket te sem hiszed el,ugye? :))))

Kapd be te a batyufaszt :)

2016.01.03. 04:33:57

@♔bаtyu♔: Aktuális Kossuth nóta!

Orbán Viktor azt üzente:
Elfogyott a munkahelye!
De ha még egyszer azt üzeni,
Mindnyájunknak el kell menni!

Orbán Viktor az üzente:
Kékebb ma, az égkékje!
Országunk jobban teljesít!
Mint roma lova, megdöglik!
Mikor egy szál szénát eszik

Orbán Viktor azt üzente:
Mindenki Őtet kövesse!
Ő az új csoda, a messiás!
Ki jövőnknek új sírt ás!

Esik eső Karikára!
Orbán Viktor kalapjára!
Valahány csepp esik rája!
Annyi átok szálljon rája!

Ha az mind kővé válna!
Ráesne, mint választása
Az se volna néki elég!
Méltón büntesse az ég!
süti beállítások módosítása