Ez a diktatúrátok lényege, Bayer elvtárs!

H_A Címkék: harc szabadság diktatúra liberális demokrácia Orbán Viktor Magyar Hírlap Bayer Zsolt2014.07.30. 19:11

És akkor mindig jön műelemző Bayer Zsolt és szájba rágja, hogy Orbán Viktor szerző hogy gondolta. Természetesen mindig megfogadom magamnak, hogy nem, Bayer Zsoltról többet nem, nem, semmit. Viszont úgy alakult, hogy megtudtam ettől az elkötelezett tollforgatótól: én is azon kloákák, senkiháziak, csődtömegek, nyomorultak, kretének, fizetett rettegők, hétpróbás gazemberek, végromlásban szenvedő, fertőzött, semmirevaló, felesleges, elviselhetetlen, rohadt, pusztulásra ítélt, aljas idióták táborát gazdagítom, akik nem értették meg Orbán Viktor liberális demokráciát temető beszédét. Ennek okán úgy érzem reagálnom kell Bayer válogatott, nekem is célzott szitok-átokáradatára, amely a Magyar Hírlap mai számában díszeleg.

Némiképpen simogatja liberális, demokratikus értékek iránt elkötelezett lelkemet, hogy a csahos kutya már megint a legmagasabb hangfekvésben ugat, és köpköd a szélrózsa minden irányába. Továbbra is azt gondolom, hogy akinek igaza van, annak fölösleges habzó szájjal üvöltözni. És akkor ki-ki döntse el magában, hogy Orbán Viktor megkésett visszhangjának igaza van-e vagy sem, amikor az igényesnek alig nevezhető átkozódás módszerét választja arra, hogy megmagyarázza nekünk, véglényeknek, mit is akart mondani a főnök elvtárs Tusnádfürdőn.

Bárhonnan nézem, és bármiket is okádott az arcomba ez a kifinomult stílusú lojális kutya, a véleményemet fenntartom: az az emberi lét, amelyben a szabadság megkerülhető, legjobb esetben is másodrendű tényező, az a társadalmi berendezkedés, amely a megfoghatatlan, dagályos nemzeti sikerességet a szabadság fölé helyezi, kerülendő, elkerülendő, elítélendő. Bayer tehát az emberi szabadság eltaposásának nemes gondolata hallatára tapsol, és teszi ezt olyan stílusban, hogy a cigányok megsemmisítésének gondolata ártatlan versikévé szelídül mellette. Ezért nem is kívánom műelemzés tárgyává tenni ezt a gonosz Amerika, rothadó kapitalizmus visszatérő motívumokból építkező demagóg állásfoglalást. Két mondatot emelnék ki a kontextusból:

"Mindig kell harcolni valaki ellen, ez a diktatúrák lényege.(...) Cserébe lehettek ti is szabadok, és ha dolgoztok, kapHATtok enni. Coki."


Fején találtad a szöget, Bayer elvtárs! Harc Brüsszel ellen, az EU ellen, az USA ellen, a buzik ellen, a cigányok ellen, a kommunisták ellen, az államadósság ellen, a norvégok ellen, a civilek ellen, a szabad pálinkafőzést kritikusai ellen, a magyar akácot kiirtani akarók ellen, a közműszolgáltatók ellen, a bankok ellen, a multinacionális cégek ellen, a gyermektelenek ellen. Örökös harc. Ez a diktatúrák lényege. És pontosan ez zajlik a szemünk láttára immár ötödik éve alakuló szép új világban. Ez a diktatúrátok lényege. Azé a munkaalapú társadalomé, amelyben lehetünk mi is szabadok, mi, gusztustalan kloákák, és ha dolgozunk, talán enni is kapunk, ha ti úgy akarjátok.

De mi van azokkal, akiknek évek óta nincs állásuk, vagyis NEM DOLGOZNAK, Bayer úr? Mi van azokkal, akik több szakmával a zsebükben, az egykor perspektívá(ka)t nyújtó életpályájukat a hajukra kenve nyomorognak a ti közbenjárásotokkal is elcseszett oktatási struktúra miatt? Mi van az állandó, visszamenőleges hatályú törvénymódosításaitokkal, amelyek minden kaput végleg bezártak emberek százai, ezrei előtt? Mi van velük, Bayer? Ha nem dolgoznak, ne is egyenek most, hogy már közmunkásnak sem kellenek, noha ti állítólag visszaadtátok a kétkezi munka becsületét? Ezeknek az embereknek szerinted lenyomható a torkán, hogy Ororszországban és Szingapúrban kolbászból van a kerítés?

Hát igen. A szervilis beosztott újabb arrogáns ajvékolása: akinek véleménye van, horribile, más véleménye van, az közönséges kloáka, senkiházi, csődtömeg, de főleg büdös liberális. Jelentsen e szó bármit. Úgy értem bármit. (Általában a fizetett rettegő és a hétpróbás gazember rokon értelmű fogalmát értik alatta.)

Ha tetszett, amit olvastál, vagy ha nem, de hiányzik egy "lájk" az életedből, csatlakozz az újonnan indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr316560063

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.07.31. 16:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

high up! 2014.07.31. 11:27:37

Azt hallottátok, hogy a barom Bajjerescu anno mérföldgyüjtő kártyát váltott ki a Nömzöti Sólyom Airwaysre?

Ja persze tuggyuk, a légitársaság azért ment csődbe, mert a múlt század elején a libsik belepisiltek az uszoda vizébe.

FOLYTASSUK!

wolves84lb 2014.07.31. 11:29:41

@♔batyu♔:
"Undorodnak tőletek na, még egy LMP is fehér kesztyűben nyúl a magadfajtához. Pedig csupán attól, hogy benne van a liberális a nevében, nekik sincs esélyük."

Mármint mi van az LMP nevében? OMG......:)))) Azt ugye nem most tudod meg, h az LMP-ben az L nem a liberálist jelenti? :))))

high up! 2014.07.31. 11:30:14

Mi az?

Suttyó
panleproli
komcsi
AVH-s ügynök
offshore lovag
3/3-as ügynök

egy pártban?

Megoldás:
CSAK A FIDESZ!

2014.07.31. 11:30:25

@$$$=$$$: "az mszp-szdsz és utódpártjai szimpatizánsa."

:-DDD

Veetee 2014.07.31. 11:31:43

@Istóczy úr: De Franklin mondta, még ha nem is szó szerinti az idézet:

"Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety." This was first written by Franklin for the Pennsylvania Assembly in its Reply to the Governor (11 Nov. 1755)

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 11:46:54

@Veetee: Jó idézet, akkoriban legalább az amerikaiak 10%-ának volt választójoga.

Mindenki értelmezheti kedvére.

flort 2014.07.31. 11:52:06

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: én is. Kevés szórakoztatóbb okostojás van nála, aki ennyire nem érzi hogy hogyan működik a világ.

jolaca 2014.07.31. 11:52:28

@Veetee: Istóczy úrral nem érdemes vitába szállni; neki úgy tűnik, arra van kihegyezve a feladata, hogy minden új libsi-bolsi-civil-demokrácia-stb.-gyanús bejegyzésre rávetődjék a megjelenést követő percekben, bayer-stílusban mocskolódjék egy keveset (többre nem futja), majd az alaphang(ulat)ot így megadva elhúzzon a következőre. Percalapú számlázás.

(Néha élek a gyanúperrel, hogy ő maga Bayer, és ezzel a nicknévvel gyűri le abbéli keservét, hogy magyar felmenők híján őkelmének a nemesi "y" nem a neve végére sikeredett...)

willcox 2014.07.31. 11:56:04

Orbán nagyon okos, roppant ravasz és remekül manipulálja az embereket. Hatalmas rajongó tábora van, isszák szavait
bármit megtehet, mégsem fordulnak ellene. A harcos retorika remekül működik, eléri célját, remekül megosztja az embereket, eközben a miniszterelnök és hűbéresei nagy iramban gazdagodnak.
A baj csak az, hogy ennyi szegény ember nagyon régen volt országunkban, versenyképességben szinte leghátul vagyunk Európában, demokráciánk fényévnyire van a skandinávokétól.Nem mennek jó irányban a dolgok. Igazi államférfiak kellenének!!!

Veetee 2014.07.31. 12:04:48

@jolaca: Ilyen rengeteg van, minden blog tele van velük (bár istóczy úrral másutt nem találkoztam). Csak azt nem értem, miért jó nekik, hogy itt trollkodnak - én se megyek az ő játszóterükre, hogy a homokozóba sz@rjak...

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 12:08:39

@jolaca: Viszont veled ellentétben szellemes figura.

colonel Tigh 2014.07.31. 12:09:13

Ahogy Kövér megmondta: kommunista kutyából nem lesz demokrata szalonna. Háát, Viktor és sleppjéből nem is lett...

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 12:10:05

@willcox: Miért ne szidhatná Orbán a demokráciát, ha 2010 óta megtudtuk hogy Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy a demokraták?

Nem veszíthetett semmit.

Anselmo 2014.07.31. 12:12:00

@oszt jónapot: "Nabazmeg, akkor most kiderült, hogy tényleg a liberálisok a buzik."

elég sokat buzizol. szerintem érdemes lenne elgondolkodnod, miért mindenről ez jut eszedbe.

jolaca 2014.07.31. 12:13:11

@Csuti Ördögüző: Ebben nem vitatkozhatok Veled.
Ez ízlés és igény kérdése.

jolaca 2014.07.31. 12:20:10

@colonel Tigh: Neked is meg fogja említeni Csuti Ördögűző, hogy nem vagy vicces.

És igaza lesz. Amit leírtál, az nem vicc...

colonel Tigh 2014.07.31. 12:23:03

@Csuti Ördögüző: a vicc az, hogy ha ezektől a libsikomcsizós emberektől egyik napról a másikra megvonnád mondjuk azokat a jogokat, ami a liberalizmusból eredeztethető és csak azért élvezhetnek mert demokrácia van, na ezek véglények visítanának a leghangosabban, és panaszolnák tele rekordidő alatt a fórumokat - más nick alatt, ofkorz. Ja, hogy mondjuk akkor nem is kommentelhetnének? Többek között. Érdekes módon nem kell se a demokrácia, se a liberalizmus a magyarnak, mégis a Angliába, a kapitalista fertőbe megy az összes, nem pedig É-Koreába. De majd gejza vagy az okos birka mindgyá' mögmondja mijé.

willcox 2014.07.31. 12:23:58

@Csuti Ördögüző: Miért ne szidhatná, ha jobbá akarja tenni. De nem így van sajnos. Rossz az irány, rossz a cél. Nagyon naivnak tűnök mikor leírom, hogy igazi államférfiak kellenek, hogy elinduljunk felfelé.
Puritán, értelmes emberekre kellene szavaznunk, akik nem a saját zsebüket nézik. Oldalaktól függetlenül elég a romlott vezetőkből.

colonel Tigh 2014.07.31. 12:24:02

@jolaca: Egy pillanatig se gondoltam, hogy az. Sőt, ez nagyon szomorú...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2014.07.31. 12:25:11

Bayert nem szabad komolyan venni, egyszerűen csak élnie kell valamiből. Mivel érteni nem ért semmihez, nem marad neki más, mint benyalni annak, akinek van valamije. Az egyetlen bibi, hogy Orbánnak csak egy segglyuka van és sok a nyelv körülötte. Csak az jut nyaláshoz, akinek hosszabb a nyelve, mint a többieknek...

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 12:27:34

@willcox: Szidással semmit nem lehet jobbá tenni, csak ha alternatíva is van. Ha az alternatíva a ballib meg az a 20 éves váltógazdaság ami mögöttünk van, akkor nem veszthetünk semmit.

'Puritán, értelmes emberekre kellene szavaznunk, akik nem a saját zsebüket nézik'

Vegyük csak sorra mit akar a LIBERÁLIS DEMOKRATA EU Magyarországtól:

- hagyd békén a multikat
- hagyd békén a bankokat
- emeld a segílyt
- szüntesd meg a közmunkát

És mit akar a NEMDEMOKRATA Orvbán:

- mennyetek a picsába!

Nagy csoda-e, ha nem kell a liberódiktatúra?

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2014.07.31. 12:29:40

"Harc Brüsszel ellen, az EU ellen, az USA ellen, a buzik ellen, a cigányok ellen, a kommunisták ellen, az államadósság ellen, a norvégok ellen, a civilek ellen, a szabad pálinkafőzést kritikusai ellen, a magyar akácot kiirtani akarók ellen, a közműszolgáltatók ellen, a bankok ellen, a multinacionális cégek ellen, a gyermektelenek ellen"

Igen buzikám, ezek létező harcok, konkrét végeredménnyel. A ti "harc"aitok meg megfoghatatlan faszságok, harc a gyermekéhezés, a rasszizmus, az antiszemitizmus, meg a tobbi homalyos, dagalyos bullshit ellen. Es ha penz kell drogra, rendeztek egy rock a drog ellen koncertet.

Van letezo harc, ami elvegzendo munka, meg vannak a liberalis alharcok, ami olyan mint a vattatepes, jol el lehet benne faradni, de a vatta utana ujra osszecsomosodik, es ujra lehet tepni.

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 12:29:59

@colonel Tigh: angliába senki sem a demokrácia miatt megy. Lásd. a 6 millió magyarból vagy 600 ment el a fideszre szavazni a londoni követségre.

Ez egy agyament bolsi bullshit.

colonel Tigh 2014.07.31. 12:31:21

@Csuti Ördögüző: Csak az a baj, hogy jobban élek mint négy év múlva...

willcox 2014.07.31. 12:33:03

@Csuti Ördögüző: Mikor puritán értelmes embereket írtam, nem Orbánra gondoltam. Politikusként gazdagodott meg brutálisan, mint ahogy a környezete is. Ilyen emberek nem viszik előbbre Magyarországot.

Éhes_ló 2014.07.31. 12:35:09

"Mindig kell harcolni valaki ellen, ez a diktatúrák lényege.(...) Cserébe lehettek ti is szabadok, és ha dolgoztok, kaphattok enni. Coki."

Ez pont olyan, mint a vég nélküli harcotok:
- a nácizmus,
- a fasizmus,
- az antiszemétizmus,
- a holokauszttagadás,
- az intolerancia,
- a vallásosság,
- az "avitt letűnt értékek",
- a család,
- a középosztály,
- a nacionalizmus,
- a szólásszabadság,
- a gyülekezési szabadság,
- a művészi szabadság,
- a történelem nem szátok íze szerinti értelmezése,
- a nektek nem szimpatikus emlékművek, emléknapok, megemlékezések ellen.

Az iszlamizmus, a terror és a terrorellenes harcotok csak a hab a tortán.

Talán a saját "harcaitok" számát kellene csökkenteni, majd számon kérni ellenfeleiteken a hasonlóan pozitív lépéseiket.
De nem megy, szemmel láthatóan.

Minden esetre ez jó út a sokadik bukásotokhoz, ezér eszetekbe ne jusson változni és változtatni.
Nekem ez így kóser.

nemecsek ernő áruló 2014.07.31. 12:36:35

@wmiki:

Kádár: A haldokló nyugat

Orbán: A haldokló nyugat

A többi csak duma!

ggiza 2014.07.31. 12:42:46

"megtudtam ettől az elkötelezett tollforgatótól: én is azon kloákák, senkiháziak, csődtömegek, nyomorultak, kretének, fizetett rettegők, hétpróbás gazemberek, végromlásban szenvedő, fertőzött, semmirevaló, felesleges, elviselhetetlen, rohadt, pusztulásra ítélt, aljas idióták táborát gazdagítom,"

Valóban az vagy. Itt meg is vég is lehetett volna, az utána írt sok baromság teljességgel érdektelen, nulla.

colonel Tigh 2014.07.31. 12:43:34

@Csuti Ördögüző: Na figyi csak, kurva könnyű lengetni a narancs zászlót cca 2000 km-ről, a biztos megélhetés mellett. Abban a létbiztonságban, amihez baromira semmi köze a Fidesznek. Kíváncsi vagyok négy év múlva mennyien fognak onnan a fityiszre szavazni. Vagy mondjuk mit gondolna, ha hazajönne, és megpróbálna munkát keresni az a kiscsillió, szoba festő, bar tender, amivel ott bőven jól él, de itt mit csinálna? Ja, de most látom 600-at írtál? Ez most komoly? Bocs, hát én vagyok a hülye, hogy ilyenre felveszem... Tudod te hányan élnek kint folyamatosan? 1,4 millió magyarnak van már angol adószáma... nyilván nem tartózkodik ott ennyi magyar egyszerre, de ez a szám nekem többet mond a te 600 fitymás szavazódnál, már bocsánat.

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 12:51:15

@colonel Tigh: 'Na figyi csak, kurva könnyű lengetni a narancs zászlót cca 2000 km-ről, a biztos megélhetés mellett.'

Abszurd faszság. Ha egy szó is igaz lenne a ballib hazudozásból úgy a londoni gazdasági menekültek százezrével szavaztak volna az Összefosásra.

Kacsura 2014.07.31. 12:52:59

@Nzoltan: Néha te is jöhetnél. Nem kellene mást tenned, mint elismételned, amit az előbb írtál. De aztán gyorsan szedd a lábad...

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 12:53:49

@willcox: Jó lenne ha érdemi kérdésekre reagálnál nem ezt a proli fost nyomnád.

J.László 2014.07.31. 13:01:26

Jáj jáj jáj, ezen a héten is felszámolták a demokráciát! Most már muszáj lesz kivándorolnom Indiába: a világ legnagyobb demokráciája + mindenki cigány. Ideális hely egy liberális számára:D

Lémusz 2014.07.31. 13:04:09

"akinek véleménye van, horribile, más véleménye van, az közönséges kloáka, senkiházi, csődtömeg, de főleg büdös liberális."
Nem tudom, hogyan tűnt fel ez az kijelentés. A politika, és az újságírás hangvétele már rég óta ilyen. És mielőtt azt hinnétek, teljesen egyetértek a szerzővel, ezen írás hangvétele sem más. Programok híján a pártok már csak a gyűlölet fenntartásával képesek fenntartani szavazótáborukat. A liberális eszmékkel azonban nem fér össze ez a hangvitel. Egy magát liberálisnak valló ember szájából olyasmit hallani, hogy "ha hatalomra kerülünk elintézünk benneteket" visszatetsző dolog.
Ha valaki a bűnözés esetében elnéző, és a megelőzésre koncentrál, akkor a politikában sem teheti az ellenkezőjét.
Visszatérve a hangvitelre. Nálam pártszimpátiától függetlenül lejáratja magát, aki nem megfelelő stílusban kommunikál. Még akkor is, ha szerintem igaza van.

_wood_ 2014.07.31. 13:10:03

nem írogat! kaszát fen, palackot tölt, riszt spájzol..!

mikka 2014.07.31. 13:22:15

Tehát...a magyar baloldali-liberális sajtó és megmondó emberek szerint én, mint európai polgár,
ha független, önálló, szuverén Palesztin államot akarok, tisztességesen megrajzolt határokkal, akkor fasiszta, náci állat vagyok. HA egyetértek a budapesti, Szabadság téri szobor állításával, a magyarországi német megszállás minden sértettjére, áldozatára emlékezve, akkor is náci, fasiszta disznó vagyok.

Ez a ti liberális demokráciátok.
Köszönöm nem kérem.
Ahogy a magyarok többsége sem kéri, kérte.
Viszlát a szavazófülkében, köcsögök.. :)

Szúnyog 2014.07.31. 13:23:30

Ez az a hisztiblog, amely sosem szólt a címéről (a Kárpát-medence politikai anatómiájáról), hanem csak egy napi hányás az indexen.
Ennyit is ér az egész.

Andy73 2014.07.31. 13:39:30

HA-HA, HA-HA

Tényleg vicces, ha valaki diktatúrának nevezi egy EU-tagországot, ahol szabad választásokon nyert a kormány.
Egy rakás párt indult, mások is nyerhettek volna, ha megfelelő alternatívát kínálnak.
Nyilván egyszerűbb itt fröcsögni, mint egy épkézláb ellenzéki pártot létrehozni.
Vicces, vagy inkább szánalmas.

high up! 2014.07.31. 14:01:08

@Andy73:

Így van, nem diktatúra van itt, hanem 80%-nyi ÁTLAGHÜLYEMAGYAR. Akiket 2002 óta kenterben sz-pat minden kormány, de őt nem ez érdekli, hanem annak örül, hpgy a tuskó hordószónoka okosnak, szorgosnak, az EU esze felett állónak nevezi őt.

Átlag 10 évenként azért az Átlaghülyemagyar lassan csak felfogja a csökött kis IQ-jával, hogy hát ez a vezér is átb.szta. Ilyenkor fogja magát az Átlaghülyemagyar, oszt becseréli a régi diktátort egy újra. Viszont az új is tudja amit a régi: szop.sd az Átlaghülyemagyart, miközben feldicsőíted a nagyságát - ettől a gatyára lekopasztott Átlaghülyemagyar csak még jobban fogja szeretni a vezérseggét.

Már most röhögök, amikor 2018-ra majd mindegyik Átlaghülyemagyarnak leesik a tantusz, aztán rohan majd Suttyófidiótáktól el a Suttyóbbikhoz (Jobbikhoz), hogy "stukstúra" változást eszközöljkön ki az élete megjavításában.
Nem normális ez a nép.

FOLYTASSUK!

k0Jack 2014.07.31. 14:01:56

el szoktam olvasni az ilyen politikai blogbejegyzéseket (na jó, nyilván nem mindet), meg a kommentek többségét is, és egyszerre szórakoztat és borzaszt el a tapasztalható hozzáállás, légkör, hangulat...

fehérfarkas 2014.07.31. 14:06:18

www.youtube.com/watch?v=Ug6RCIkJgOs&feature=youtu.be
Orbán Viktor 2007.10.23. beszéde - ajánlom figyelmébe ezt a beszédet az összes fidesznyiknek és Orbánt szerecsenmosdatónak. Vagy a memóriájuk rossz, vagy a tükröket már rég leszerelték a lakásukból, vagy már hozzászoktak, hogy saját maguk szembeköpésével zuhanyoznak, vagy annyira sötétek, hogy bármivel és annak ellenkezőjével is megetethetőek.
Aki 2007-ben Orbán fenti beszédéhe tapsolt, és ez alapján fröcsögött a szoci-kormányra, az hogyan tapsikolhat Orbán mostani beszédének?

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 14:13:32

Orv Bán egy zseni. Úgy dicsőíti Magyarországot az orosz sajtó mint a barátját.

Mindezt úgy hogy az EU dugja a lovettát a bugyinkba, továbbra is, tehát nem vesztettünk, csak nyertünk.

Mégis ki a f*szt érdekel hogy az európai balliba lapok szerint putyinszopó a Zorvbán?

hajrá gecik

Andy73 2014.07.31. 14:27:16

@high up!: Nem szeretem az általánosítást, se azt, ha a népemet leszólják.
A közvélemény kutatók szerint nincs lényegi változás a választások óta, a Fidesz most is 2/3-dal nyerne. Ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak, 4 év múlva is biztosan nyerni fog. A 2/3-ad természetesen sohasem garantált, de egyelőre nem mutatkozik komoly alternatíva az ellenzéki oldalon.

jolaca 2014.07.31. 14:27:42

@fehérfarkas: Nyugodj meg, egyetlen ilyen kordokumentum sem fog egyetlen hívőt sem gondba ejteni. Ahhoz gondolkozni kell, akkor meg már nem vagy hívő. A keresztény vallások alapjait is a "Credo quia absurdum" (Hiszem, mert lehetetlen) erősíti - akkor mit várjunk el Mária országának átlagpolgárától?

Saját tapasztalat: soha olyan Fidesz-szimpatizánssal nem találkoztam, aki emlékezett volna (sic!) ős-Orbánék önmeghatározására, miszerint ők az SzDSz ifjúsági csapata. A Főnök ennél már régen tovább is lépett: ha kell, előző napi kijelentését is szemberöhögve tagadja le.

jolaca 2014.07.31. 14:30:13

@Csuti Ördögüző: ...és Te erre büszke vagy.

Meghajolok emberi nagyságod előtt!

Lémusz 2014.07.31. 14:45:01

@high up!:
Tudhatnád, hogy a demokrácia alapja a nép bölcsessége. Ha megkérdőjelezed a nép szellemi színvonalát, akkor a demokráciát kérdőjelezed meg.
A "80%-nyi átlaghülyemagyart" nem tudom hogyan számoltad ki. A valóság azonban az, hogy a választópolgárok egy kis része szavazott a FIDESZ-re, még kisebb részei az ellenzéki pártokra, a nagy része viszont úgy döntött, hogy nem látja át ezt az érzelmileg túlfűtött, az adatok meghamisításával számháborúzó, valódi programokat mellőző kampányt. Ők mint ti sem, nem olvasták végig az új alkotmányt, nem végeztek jogot, hogy eldöntsék, melyik jogász hazudik, sem közgazdasági iskolát nem végeztek, hogy lássák, a foglalkoztatottak száma, vagy a munkanélkülieké a mérvadó. A káromkodós, egymást gyalázó stílus pedig mindegyik párttól eltaszították őket
Ezért úgy döntöttek, nem döntenek.

Ha valaki más szellemi képességeit kérdőjelezi meg, mert másként gondolkodik, az számomra ellenszenves dolog.
"Vannak okos emberek, akik hülyéskednek, és hülyék, akik okoskodnak."

Göntér László 2014.07.31. 14:48:55

Bayer Úrnak ez a nézőpontja és azt hiszi, hogy ez a valóság. Gondolom, hogy téved.
Az én látomásom: Egy nagy átlátszó üveglapot tesznek a négy sarkát alátámasztó álványra. Erre az üveglapra állítanak egy lovat. Mi pedig különböző helyekről nézzük ugyanazt a lovat. Ezután megkérnek bennünket, hogy mondjuk meg, hogy milyen a ló és rajzoljuk le,az elképzelésünket. Mindenki lerajzolja azt, amit látott. Az egyik előlről, a másik hátúlról, a harmadik az ő szemszögéből. Ezután a rajzolók elkezdik egymás képeit szapulni, hogy te jobboldali vagy, te meg baloldali, pedig mindkettő ugyanazt látta, csak más szemszögből. Hiba azt hinni, hogy az én nézőpontom a helyes. Én azokat tartom igazából értelmiséginek, akik tisztában vannak azzal, hogy a valóságot ők csak a saját nézőpontjukból látják és ez a nézőpont nem általánosítható a a teljes valóságra. Szerintem az ilyen értelmiségit el sem lehet pusztítani

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.31. 15:02:56

@Anselmo: Diktatúra? Egy közép langyi diktatúrában puskatussal vernék le a veséjüket a kommentjeikért.
Nyisson már ki valaki egy Indexet, egy Origót, Hvg-t, Népszabit, kapcsolja be az ATV-t a Hír24-et vagy a Klub rádiót, és aztán mondja jó szível hogy diktatúra van!

Lémusz 2014.07.31. 15:07:38

@Csuti Ördögüző:
Remélem nem hiszed el, hogy a jelen helyzetben Oroszország az Ördög, az USA pedig az Isten, aki EU angyalokat küldött, hogy Ukrajnát Kánaánná változtassák.
A valóság az, hogy a nagyhatalmi csatározásokban az USA Oroszország határaihoz ért.
Mi viszont az USA uszítására nekiugorhatunk Oroszországnak - aminek persze az volna a vége, hogy kapunk, az USA pedig távolról figyeli - vagy megpróbálhatunk mindkét féllel jó kapcsolatokat ápolni.
Kíváncsi leszek, hogy az EU elvek alapján Oroszországot elítélő Lengyelország milyen segítséget kap majd a demokrácia bástyáitól az Orosz embargó miatti zöldség és gyümölcsválsághoz.
Remélem azért kapnak, de ez a lépés elárulta, hogy az Oroszország nem az egész világgal fog szembeszállni, hanem csak a hozzá közelebb álló részéhez. Ezzel is tesztelve az EU szakítószilárdságát.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.31. 15:09:57

@mikka: Jól összefoglaltad. A "náci" kifejezést annyira kiüresítették, hogyha egyszer majd valóban jönnek az igazi nácik, már senki nem kapja fel a fejét a szóra..

oszt jónapot 2014.07.31. 15:10:33

@Anselmo: Ja, én kezdtem seggben csempészett telefonokról értekezni. :D

s 2014.07.31. 15:13:42

Békeidőben 313 forint egy euró.

A válság legrosszabb ideje alatt volt ehhez mérhető.

Oroszországot most fogja szétbaszni a világ pénzügyi rendszere szilánkokra. Pedig Oroszország nagy ország, tele ásványkincsekkel és energiahordozóval. Az orosz állampapírok kereskedésének a tilalmát csak azért nem rendelték el, mert az nagyobb válságot okozna a világban, mint az amerikai ingatlan balhé volt 2008-ban.

Magyarországot úgy fogja elsöpörni a legközelebbi világgazdasági vihar, mint tornádó a tollpihét. Mert nekünk semmink nincs, csak a nagy pofánk. Akkor majd teljesül orbán álma. Egy nem demokratikus, nem liberális rendszer első akasztott vezetője lehet, amennyiben nem sikerül kurva gyorsan elrepülnie valamelyik faszom banánköztársaságba.

oszt jónapot 2014.07.31. 15:17:56

@A megvalósult amerikai ólom..: "Diktatúra? Egy közép langyi diktatúrában puskatussal vernék le a veséjüket a kommentjeikért."
Ez bejönne, mi? Kisnyilas.

csabakirályfi 2014.07.31. 15:19:24

Ennek a Zsoltinak kicsit rövid a memóriája, mert írt ö másként is:
... ekkor alakult ki az az állapot, melyet a Fidesz akkori szóvivője és mai szószólója, Bayer Zsolt így jellemzett:
„...én, az alapító atyák egyike dr. Simicska Lajos és Tóth Béla miatt hagytam el a pártot. Ugyanis nem szerettem őket. Nagyon nem. Dr. Simicska körül egyre több lett a fegyveres őr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia alsón. Meg a titok is egyre több lett, s a titkok számának emelkedésével párhuzamosan sűrűsödtek a fontos arcú fószerek, akikkel nem lehetett emberi szavakat váltani nőről, kajáról, piáról.”

Aszongya, elhagyta a pártot. Mostanában meg aszongya, övé az ötös számú tagkönyv?! De különben van stílusa, az egy mondatra eső jelzők száma senkinél nem magasabb, mint nála... És nem is akármilyen jelzők!!

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.31. 15:20:54

@Göntér László: Ha elfogadom a hasonlatodat, akkor ez nem csak Bayerre igaz, hanem a túloldalon található értelmiségiekre is. Ők is csak a saját nézőpontjukat fogadják el egyetlen lehetségesnek.
Az viszont nem nézőpont kérdése, hogy Bayer ordas nagy csúsztatásokra hívta fel a figyelmet az Index és a Népszabi kapcsán. ( A cím is erre utal.)

Halihó 2014.07.31. 15:21:27

@Göntér László: Szerintem Bayer csak a ló szerszámát látta. Alulról.

Halihó 2014.07.31. 15:22:30

@oszt jónapot: Ezek szerint Kádár alatt nem is volt diktatúra.

Macropus Rufus 2014.07.31. 15:26:17

@Istóczy úr:
en.wikiquote.org/wiki/Benjamin_Franklin

tudod: gúgli a jóbarát.
és nem kell itt adni az űberokost. Én pl. nem tudtam, hogy ezt Benjamin mondta, ezért rákerestem, és láss csodát, tényleg ő mondta.

Macropus Rufus 2014.07.31. 15:34:33

Sztem az alapvető gond ott van, hogy sokan úgy vélik egy diktatúra olyan mint pl. ÉKoreában van v. Romániában volt. Nem nem.

"A diktatúra olyan politikai rendszer, ahol az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat."
ennyi. Van itt olyan, hogy lövetni kell? Meg betltani blogokat? Nincs. Szóval jóreggelt kedves nem diktatúrában élők.

"A diktatúra lehet totális (ha az élet minden területére kiterjed) és puha (ha az élet bizonyos területeire nem terjed ki, például a gazdasági tevékenység módjára). A diktatórikus főhatalom élhet a nyílt terror eszközével és lehet csupán autoriter hatalomgyakorlás, amikor is a vezető tekintélye vagy más nem demokratikus politikai kényszer jellemzi az államhatalmat."
namost Viktorka nem egy autoriter hatalomgyakorlást szeretne tök véletlenűl? Oroszoknál ez van. Neki meg az nagyon szimpi. Szóval fel lehet ébredni, itt diktatúra készülődik, de sok helyen már érezhetően jelen van.

de akinek a magyar oldal nem okés:
"A dictatorship is a type of authoritarianism , fundamentally different to democracy , in which politicians regulate nearly every aspect of the public and private behavior of normal people."

van_itt_valaki? 2014.07.31. 15:59:52

@bjela szila: Namost a tej meg lisztérzékenyekkel mi a baj? Értem én, hogy egy utolsó kommunistának, mint te, elvtárs, mindenki ellenség, na de ennyire? Szerintem meg minden nagymagyarországos matricával meg pólóban szaladgáló egy buzi...

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.31. 16:34:15

@oszt jónapot: A te bőséges kommentelési tevékenységed önmagában mutatja, hogy nincs diktatúra:)))

Anselmo 2014.07.31. 16:37:36

@oszt jónapot: "Ja, én kezdtem seggben csempészett telefonokról értekezni"

és ha azt mondom, segg, arról neked a homoszexualitás jut eszedbe? tájékoztatlak, hogy a nők is rendelkeznek ilyen testrésszel. Bár, ha akkora diktatúra van ahogy a posztoló mondja, akkor nyilván te is a börtönből nezetel, szóval szakértő lehetsz férfisegg témában, nem is kellene erről vitatkoznom veled.

Nzoltan 2014.07.31. 16:53:12

@Krutzifix: Nem nyomom narancs dresszben. Nekem nem tetszenek. Nem elég radikálisok. De ettōl még a mostani liberálisoknál nagyobb balfékek nincsenek.

Nzoltan 2014.07.31. 16:56:56

@feketeesfeher: Kipróbáltam. Napi 10 rugóért nem találni munkást. Nem agysebészt, hanem fizikai munkást. Pedig követ sem kellett volna törni. Ismerōseim detto. Aki megbízható, az meg nem ér rá, heteket kell rá cárni.

jolaca 2014.07.31. 17:15:00

@Nzoltan: Akkor én valamiről lemaradtam? Te és ismerőseid nem találtak havi 210e Ft-ért (átlag munkanapszámon számolva) munkára vállalkozót. Ez ugye azt jelenti, hogy a sorbaállással elérhető közmunka kényezteti el őket... Ezért gondolom, hogy valamit elnéztem.

Veetee 2014.07.31. 18:06:10

"Harc Brüsszel ellen, az EU ellen, az USA ellen, a buzik ellen, a cigányok ellen, a kommunisták ellen, az államadósság ellen, a norvégok ellen, a civilek ellen, a szabad pálinkafőzést kritikusai ellen, a magyar akácot kiirtani akarók ellen, a közműszolgáltatók ellen, a bankok ellen, a multinacionális cégek ellen, a gyermektelenek ellen. Örökös harc. Ez a diktatúrák lényege."

Hehe, ezt én írtam tegnap délelőtt a Magyar Hírlap cikk alá. Sosem gondoltam volna, hogy egy hozzászólásomra egyszer egy blogposzt építeni fog. :)

egerészölyv 2014.07.31. 23:06:23

Ez jó: valaki Bayer stílusát ezerszer ordenárébb stílusban pocskondiázza.
És ez az apróság elkerüli a posztoló híveinek figyelmét.

egerészölyv 2014.07.31. 23:08:04

Persze az alapprobléma ott van, hogy Bayer cikke számos tényt, számos igaz megállapítást tartalmaz, de ezekre a fröcskölődő, betegesen gyűlölködő posztoló valamiért nem fordított figyelmet.

egerészölyv 2014.07.31. 23:11:04

@nu pagagyí: a te stílusod állati eredetről tanúskodik.

egerészölyv 2014.07.31. 23:13:23

@oszt jónapot: egy olyan világban, ahol te és a bandád mondják meg, ki a normális, valóban csak illiberális eszközökkel lehet rendet teremteni. De abbal belenyuvadtok.

egerészölyv 2014.07.31. 23:15:07

@oszt jónapot: most éppen ti b¤szódtok szét, de félholtan még frecskendeztek egy kis sárgás savót, mint gömbászka a csizmatalp alatt.

egerészölyv 2014.07.31. 23:17:40

@Merlot: újabb gyurcsányista érv.

egerészölyv 2014.07.31. 23:19:00

@Könnyen elkaptuk, uram!: te vagy. Nézz tükörbe. Egy ocsmány vadállat.

egerészölyv 2014.07.31. 23:19:42

@fvipera: cáfolnád, kérlek? Vagy csak fröcsögsz?

egerészölyv 2014.07.31. 23:20:48

@Veetee: a négerek biztos rá szavaztak.

egerészölyv 2014.07.31. 23:23:36

@Halihó: valahogy mégis a budiban végezte a Kádár-rendszer. Ezlrt is bűzlik a fejétől ;)

fehérfarkas 2014.08.01. 00:16:01

@A megvalósult amerikai ólom..:

Akkor ennyi erővel a Kádár rendszer sem volt diktatúra, mert ott volt Hofi, Markos-Nádas, Nagy-Bandó András, valamint nagyon sok kritikus cikk és könyv jelent a rendszer működésével kapcsolatban. De valahogy mégsem mondjuk a Kádár rendszert demokráciának.
Egyébként az általad említett sajtótermékek a Fidesz hatalomra kerülése előtt jöttek létre és azért tudnak ilyen kormánykritikusak lenni, mert a Fidesznek szerencsére nincsen elég hatalma felettük. Az internet korszakában az 1950-es években leragadt fideszes mentalitású médiacenzorok nagyon könnyen kijátszhatóak - ez a mi nagy szerencsénk.
Szerencsére a Fidesz nem tud mindenből kézivezérelt közmédiát, és agitprop pártsajtót csinálni (mint amilyenek a Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Heti Válasz, Demokrata, Hír TV, Echo TV, TV2). Ráadásul az RTL Klub megszivatásával Európa egyik legnagyobb TV társaságát haragították magukra, amelyik most elkezdett rendes híradókat készíteni (ha az elmúlt 4 évben a meghunyászkodás helyett szintén normális híradókat készített volna, akkor ma nem lenne a Fidesznek 2/3-a).

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.08.01. 00:48:30

@fehérfarkas: Na ne röhögtess már. A Kádár rendszer viszonyait hasonlítani a maihoz..Látszik hogy fiatal vagy. Egy bizonyos szintig megtűrték a kritikát-okosan-de bármi csak a párt megfelelő szerveinek engedélyével jelenhetett meg. Hofinak megengedték hogy udvari bolondként fricskázza a vezetést, de ő is csak azt mondhatta a tv-ben, amit engedélyeztek. Egyfajta túlnyomás szelepnek szánták az ő tevékenységét. A Markos-Nádas számai egyébként közel sem voltak olyan rendszerkritikusak mint Hofié, és később is kezdték az ipart, akárcsak Nagy Bandó.
Ma bármelyik blogban bármi megjelenhet, a vezetés nem kontrollálja sem az írott sajtót, sem a könyvkiadást, sem az elektronikus médiát.
Ahol ilyen mennyiségű ellenzéki média jelen lehet ,ott egyszerűen ostobaság diktatúráról beszélni.
Az RTL szennyhiradóinak pedig nem igazán látom komoly eredményét, de csinálják, hiszen egy demokráciában megtehetik..

2014.08.01. 08:58:44

@$$$=$$$: értem. én objektíven szemlélem a dolgot. objektíven nézve pedig 2002-óta a fidesz a legjobb."
Ez nem objektív. Ez relatív. Tudod, valamihez hasonlítod. Nem fos ez, csak kaka. Keményebb. Ezért jobb?

2014.08.01. 09:03:20

@egerészölyv: Biztos, hogy velem beszélgetsz? Mert nem idézed, mire válaszolgatsz. Ja, aki gondolkodni mer, az hazudozó, ocsmány vadállat. Mennyi ma a forint? Tudod, ennyivel több az államadóssága. Amit neked kell kifizetni...
Hogy szerepelnek focistáink? Tudod, neked kell kifizetni a stadionok árát is. Nomeg a képzésük (?) és bérük is téged terhel...
Ha Bajer ugat, vele csaholsz te is?
Ha vonul a konda, te is ott röfögsz?
Vagy képes vagy kritizálni is néhány dolgot?
Ja, nem. Te ázsiai vagy. Miniszterelnököd megmondta, mire tart.
De te ennek örülsz...

pocaklakó minimanó 2014.08.01. 10:14:22

@fehérfarkas:

De a gondolatbűnig még nem jutottál el, ugye?

egerészölyv 2014.08.01. 19:44:38

@Könnyen elkaptuk, uram!: fröcsögsz, mint egy pukkadozó locsolócső. És amikor valaki a piszkodba nyomja az orrodat, pislogsz, mert nem érted, mi az a szag.

wotan 2014.08.03. 18:03:14

Csak ennyit ragadnék ki a nagyszerü elemzésböl:
"Mi van azokkal, akik több szakmával a zsebükben, az egykor perspektívá(ka)t nyújtó életpályájukat a hajukra kenve nyomorognak a ti közbenjárásotokkal is elcseszett oktatási struktúra miatt "
Hát nem. A miatt nyomorognak, mert az elvtársaid (te magad is?) eladtátok-elloptátok jószerével az ÖSSZES TERMELÖ ÜZEMET! Ma jártam a MOM-nál, egykor Európa egyik tudásbázisánál - egy emléktáblát hagytatok belöle! Na ide tüntek a munkahelyek, egyebek mellett ez a nyomor egyik fö oka. Ùgy hogy csandesebben, barátocskám.

Sance · http://freakcinema.blog.hu/ 2014.08.03. 19:31:30

@bjela szila: 185 cm magas vagyok, eléggé kigyúrt testalkatú és 90 kg. Nem vagyok tej- és lisztérzékeny, liberális viszont igen (na nem a Fodor Gábor féle vonal híve, az csak az ő fejében létezik). Mondd, milyen érzés a jobboldali média által üresre pucolt agyú hülyének lenni?

bendeguz33 2014.08.03. 21:31:30

Mit is mondott ez az ember? Nem kell nektek demokrácia Magyarok, jobb nektek a diktatúra majd mi( vagyis én ) megmondjuk,hogy mit és hogyan csináljátok!

fog- és Bulawayo magiszter 2014.08.04. 23:29:38

@Sance: nem kell bizonygatnod, hogy libbant vagy. Ordít a stílusodról.

Sance · http://freakcinema.blog.hu/ 2014.08.05. 03:43:44

@fog- és Bulawayo magiszter: Én is szeretlek. További jó árokásást, egyszer kész lesz az a gödör!

fog- és Bulawayo magiszter 2014.08.05. 11:21:09

@Sance: könyörgöm, Schmitt levadászásakor is árokásásról vijjogtatok?

borzimorzi 2014.08.05. 21:55:17

@Csuti Ördögüző: Az EU április óta konkrétan egy kanyi vasat sem dugott Orbán bugyikájába. Innét fuss neki megint.

Üdv:
b

Bertalan Kiss 2014.08.08. 17:28:25

Érdekes, a megvadult liberálfasiszta csőcselék és szószólói rendszeresen mindenről megírják a véleményüket. Természetszerűleg kifordítva, álságosan, hazudozva és magukat támadhatatlan demokratának feltüntetve. Igaza van Zsoltinak, egyetértek minden szavával. Itt nem lehet béke, ezt a liberálfasiszta bandát el kell távolítani a közéletből. Rosszabbak, veszélyesebbek, mint anno a német fasiszták voltak. Anarchiát teremtenek, kirekesztenek és a legemberibb értékekből cinikusan gúnytárgyat fabrikálnak. A mostani liberalizmus rosszabb, mint a sztálinizmus volt, de hasonló állapotokhoz vezet, ha nem lépünk fel ellene! Propagandája is azonos azzal, goebbelszi és sztálini jegyekkel! Ballibes eszköztár: "Jó propagandista használ igazságokat, féligazságokat és hazugságokat, szelektál az információk között, bonyolult témákat vagy gondolatokat leegyszerűsítve ad elő, az érzelmekre játszik, támadja az ellenfelet, és gondosan megcélzott hallgatósághoz szól egy ügyet hirdetve." Na, ilyenek a liberálfasiszák,vigyázzatok velük!
süti beállítások módosítása