Nem útszéli homofóbia? Dehogynem!

H_A Címkék: homoszexualitás férfiasság maszkulinitás Férfiak Klubja Válasz.hu2014.07.08. 18:20

Még megnevezni nem tudtam az érzést, amely annak olvastán tört rám, hogy immár több tízezres nagyságrendűre duzzadt a férfiak férfiasságáért aggódók virtuális klubjának társasága. De ha már a Budapest Pride utórezgéseinek legutolsó hullámainál tartunk, úgy gondoltam, megpróbálom értelmezni azt, amit első olvasásra nem sikerült, de ami ennek kapcsán fölöttébb témába vágó. Hogy tudniillik, mit bír jelenteni ez a férfiasság háttérbe szorulásával kapcsolatos aggodalom. Értem én ezt? Vajon a klubot alapítók valójában mitől rettegnek, mit féltenek? És egyáltalán a való világban létezik-e az a fenyegetés, amely indokolja a kérdés ilyetén megközelítését?

Mielőtt a gondolataimat életre hívó cikkben foglaltakra reflektálnék, tisztázzuk: ha jól értem, nem elsősorban szexológiai megvilágításban kell értelmezni ezt a féltő aggódást. Vagyis a tisztelt urak nem saját hálószobai teljesítményük miatt frusztráltak, hanem a férfiasságot, mint kulturális-történelmi-viselkedésbeli mintát próbálják óvni. De kitől is? A Facebook-oldalon megjelölt küldetésük egyik pontja így szól: "Hozzunk létre új egyességet férfi és nő között! A mostani mesterségesen szított háborús állapot, a férfiak állandó és általános degradálása és a szétzilált férfi-nő helyzet nem engednek életteret a párkapcsolatainknak, családjaink boldogságának! Új egyesség kell ahhoz, hogy asszonyainkkal egy szép és értelmes életre visszatekintve együtt öregedhessünk meg!" A nagyobb baj az, hogy Böjte Csaba, Berecz András, Csík János, D. Nagy Lajos, Sárközy Tamás, Klapka György, Litkey Farkas, vagy a néhai Erőss Zsolt neve számomra nem jelent garanciát arra nézve, hogy a megismerés rögös útját megjárva, felérjek  a megértés csúcsára.

ferfiak_klubja_lead_fill_850x370.jpg

A fenti kiemelés önkényesen tőlem származik, és csupán azért tettem, mert már ezen a ponton nem értem miről beszélnek ezek az emberek. Nem tudom, kik azok, akik mesterségesen szítanak háborús állapotot, kik azok, akik a férfiakat állandóan és általánosan degradálják, és az se derült ki számomra, kik azok, akik szétzilálják férfi és nő harmonikusan mesébe illő kapcsolatát, illetve gátat szabnak annak, hogy értelmesen, együtt megöregedhessenek? Ki ellen jött létre a Férfiak Klubja?

Jön az egyetemes segítség a fórum alapító atyjától, Bedő Imre közgazdász-üzletembertől, akivel a Válasz.hu készített interjút, és aki a szánkba rágja, mit fed ez a mozgalom. Számomra attól váltak hiteltelenné, és nevetségessé az interjúban foglalt nemes eszmék, hogy a felvezető nem hagyta ki a a hatalmas, meleg undortól szétfeszülő ziccert, miszerint "A minden bokorban homofóbiát sejtő LMBT-aktivisták megnyugtatására rögzítjük: a kezdeményezés nem valamiféle útszéli melegellenes akció, sőt, olyan emberek adták hozzá a nevüket, mint...." Vagyis ha jól értem, attól, hogy mondjuk Klapka György szerint az van, hogy "könyvek százai, bestsellerírók sokasága akarja elhitetni velünk, hogy a férfiértékek elavultak, hasznavehetetlenné váltak, a nők minden területen értékesebbek, hatékonyabbak, a férfiasság véghanyatlásban van, és el fog tűnni", akkor ez egy megkérdőjelezhetetlen létigazság.  Lehet, hogy én nem olvasok elég bestsellert, de valahogy álproblémának érzem ezt "a férfiak el vannak nyomva" dolgot. Az a kivetnivalóm ezzel a megközelítéssel, hogy egy olyan veszélyes és romboló evidenciát emel négyzetre, illetve termel újra ezáltal, amely a közgondolkodást is formálja, és amelyből bőven láthatunk ízelítőt, nem csupán a Budapest Pride előtt, után, közben. Hogy tudniillik a homoszexuális férfi feminin, vagyis a férfiasság tekintetében egy veszett ügy. Márpedig pontosan ez a primitív előítélet a magyarázata a homofób támadások hevességének.

Ezzel szemben én úgy tudom, a kurrens elméletek már évtizedekkel ezelőtt arra a teljesen világos következtetésre jutottak, hogy tetszik vagy sem, a férfiak nem alkotnak homogén, koherens blokkot a patriarchátus rendszerén belül, így tehát egyes maszkulinitások maguk is alárendelődnek, marginalizálódnak más maszkulinitásokhoz képest, mivel a férfiasság ugye nem egyféle, hanem millió árnyalata van neki. Vagyis ha a férfiasság egyebek mellett "tartást, udvariasságot, dicsőséget, erőt, tudatosságot, megbízhatóságot, biztonságot, barátságot, döntésképességet, vérszerződést, harcot, célt, pénzt" jelent - ahogy a neves úriember fogalmaz - akkor ezek csupán egy heteroszexuális, férfiasságáért aggódó férfi ismérvei lehetnek? Feszüljek meg, ha értem.

Ha e fórum küldetése valóban a konszenzus létrehozása, egymás értékeinek, "másságának" elfogadása, megértése, beleértve a zárójelben megszólított, férfiaktól különböző nőket is, akkor nem értem hogyan lehet ezzel a címmel - "Nem útszéli homofóbia – a férfiak férfiasságáért aggódók klubja" - népszerűsíteni azokat az helyenként nemes elveket, amelyek miatt a Férfiak Klubja létrejött. Felmerül bennem a kérdés: vajon a legbőszebb, legsúlyosabb előítéleteket - nőkkel, másként élőkkel, másként gondolkodókkal kapcsolatban - nem éppen ezek a szóban forgóhoz hasonló "férfias" kiállások hívják életre?

ferfias ferfiak.png

Biztos vagyok benne, hogy a tisztelt tagok egyetlen alapvetése az, hogy a "férfiasság" csak a "nőiességhez" viszonyítva érthető és értékelhető. Valószínűleg ezért is szólítják meg weboldalukon a híveket misszió-ismertetőjükben így: "Férfiak (és Nők)!" Biztosan tudják azt is: férfias vagy nőies attitűdök a körülményektől, és neveléstől függően sokfélék lehetnek, akár változtathatók, és változnak is. Mert ez az élet rendje. Férfiasan vagy nőiesen viselkedni ma már egészen mást jelent, mint ötven vagy száz évvel ezelőtt, ez egy mondhatni természetes változási folyamat. Portörlés helyett ideje volna továbblépni. A rossz hír számukra az lehet, hogy nem tudjuk: a jövőben milyen viselkedést tartanak majd férfiasnak vagy nőiesnek, és egyáltalán lesz-e még szükség ilyen megkülönböztetésre. Vagy pedig nemétől függetlenül bárki elsajátíthat bármilyen viselkedést, beállítódást és jellemvonást.

Most akkor kössük fel magunkat? Riogassunk azzal, hogy a férfiasságnak leáldozott? Lábszagú poénokra (A vicc szerint egy kisfiú megkérdezi a papáját, hogy milyen az igazi férfi. „Olyan valaki – magyarázza az apja –, aki felelősséget visel a családjáért, jó példát mutat, védelmet és hátteret nyújt nekik.” A fiú válasza: „Akkor olyan férfi szeretnék lenni, mint anyu.” ) és Bruce Lee örökségére hivatkozva aggodalmaskodjunk mások maszkulinitásának hanyatlásán, nem létező problémát kovácsolva kicsinyes, mások másságával mit kezdeni nem tudó frusztrációinknak engedelmeskedve? Ehhez adná a nevét Böjte Csaba?

Nekem van egy jobb ötletem: mivel szerintem a férfi akkor is férfi, ha nem jár klubba, Bruce Lee helyett Ferenc pápa legyen a kötelező olvasmány. "Ha egy ember meleg, keresi Istent és jószándékú, akkor ki vagyok én, hogy megítéljem őt?" Ha az ember férfi, akkor is férfias lehet, ha nem méricskéli folyton saját férfiasságát, és nem hasonlítja a másokéhoz. Mint ahogy egy férfi akkor lesz igazán erős, megbízható, udvarias, azaz férfias, ha nem ítél meg másokat. És ha nem kreál ő maga mesterségesen háborús állapotokat.

fotók: Facebook

Ha tetszett, amit olvastál, vagy pont nem, de legalábbis hiányzik egy lájk az életedből, csatlakozz az újonnan indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr856484525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.08. 19:21:35

Ferenc homokpápa a kedvence az összes ateistának és homokosnak. Véletlen lenne ez?

sterimar 2014.07.08. 23:50:40

"nem tudjuk: a jövőben milyen viselkedést tartanak majd férfiasnak vagy nőiesnek, és egyáltalán lesz-e még szükség ilyen megkülönböztetésre"

A többség megnyugtatlak tudja. Ugyanolyat, mint már évezredek óta.

Egyébként meg mi ez,valami újabb ratyi blog?

_most_ 2014.07.09. 00:32:38

ha jól értem, akkor van egy oldal, amin a férfiak azon nyafognak, hogy el vannak nyomva, meg nem élhetik meg a férfiasságukat, ez azért elég buzis :D

Fekete Mamba 2014.07.09. 00:53:34

Ki ellen jött létre a Férfiak Klubja?

Egyébként az igazi férfitól se nőnek, se gyereknek, se agyban már kasztrált nyünyükéknek nem kell félni, épp ellenkezőleg, számíthatnak és támaszkodhatnak rá. Pár maszkulinistától eltekintve ez nem is téma egyébként.

gizmo26 2014.07.09. 02:28:34

Egy igazi férfi nem élvez el prosztatamasszázs közben.

tisztapista 2014.07.09. 06:14:19

Ha valaki megijed a férfiasságtól, akkor a baj nem a férfiakban van. Ne csináljunk álproblémákat, ha 100 homokos aláírásával igazolja, hogy neki baja van a dologgal, akkor majd el lehet gondolkodni.

Addig ez a cikk csak félelemből való önkorlátozás egy túlbuzgó posztolótól.

dr Smittpálelnökúr 2014.07.09. 06:50:33

@tisztapista: te egy szót sem értettél a leírtakból, ugye?

Te hülye fasz.

Gáz van! 2014.07.09. 07:05:19

Mondd csak, te buzeráns | buzerátor | buzi | fartúró | homár | homi | homokos | homó esetleg langyi vagy?

igazi Ténytár 2014.07.09. 07:24:29

@ Meg tudja valaki mondani, hogy miert van az hogy az allitolagos uber-macsho nemzeti magyarjaink ALLANDOAN a meleg ferfiakkal es buzitemaval FOGLALKOZNAK?

Cia, Cia, LATEN...

chepunk 2014.07.09. 07:53:42

Sértődött, deklasszált, idióták akik még gyávák is! Csak így tudják exponálni magukat!Ha olyan nagyon hű de férfiasak akarnak lenni tessék várják őket zsoldosként Szíriában, Ukrajnában, Irakban... Ja azt már nem. Ideje lenne, ha legalább neki állnának dolgozni a szarháziak, és akkor tán még férfinak is érezhetnék magukat, nem kéne "magukra írni"...

OftF 2014.07.09. 08:09:15

Hehehe én sem értem, de azt se, hogy ez a bejegyzés miről szól. A kommenteket se. Megyek a klotyóra.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.09. 08:44:50

@chepunk: nőként is mehet zsoldosnak akárki
te úgy látom csak az agressziót tartod férfiasnak, közben a nőkre ugyanúgy jellemző az agresszió, mint minden más élőlényre

@ténytár: ez egy hülyeség, csak a homoklobbi bizonygatja, hogy mindenki buzi, aki homofób
most akkor ugye vannak a buzik, meg a homofóbok, akik ugyanúgy buzik, meg vannak, akik

ez olyan, mintha a nácik azt mondták volna, hogy aki antifasiszta, az valójában látens náci
vagy a négerek azt mondják, hogy aki rasszista, az valójában néger vagy legalábbis négerszerető
vagy a zsidók mondanák, hogy aki antiszemita, az mind zsidó valójában, csak nem tudja elfogadni magát
vagy egy férfigyűlölő feminista valójában férfi a lelke mélyén...
ugye milyen abszurd?

ezzel szemben a homofóbia egy teljesen vállalható nézet

oszt jónapot 2014.07.09. 09:59:22

@_most_: Pont ez jutott eszembe. :D

randomuser1 2014.07.09. 10:10:21

@maxval, a gondolkodó birca: az ateistáké biztos nem, a homokosoké is csak addig, míg rájönnek, franci úgy értette, a buziság a zsidókersztény isten végtelen szeretetéből jutó próba, aminek buziként úgy tucc megfelelni, ha csomót köcc a pöcsödre, másként nem megy.

Nancsi 2014.07.09. 10:15:15

Van aki a kígyóktól vagy a pókoktól undorodik, van aki a buziktól. Nincs ezzel semmi baj se. Persze sokan nem értik ezt, mint ahogy a pókoktól való undort se értem mondjuk én. Mindenesetre inkább legyek homofób, mint homokos - ennyi :-)

T mint T 2014.07.09. 10:15:48

Nokent szamomra ertelmezhetetlen a nok altal elnyomott ferfi kategoria. Pont hetfon jott ki a statisztika, hogy pl a munkaeropiacon atlag 50ezerrel keresnek kevesebbet a nok ugyanazert a munkaert, mint a ferfiak (szemben a 40ezres 2012es adattal).
Illetve a csaladon beluli eroszak kb 95%-at is ferfiak kovetik el nok es gyerekek serelmere.
Ugy gondolom, hogy van egy reteg, amely igencsak sok szabadidovel rendelkezik, ezert aztan tul sokat foglalkozik masok eletevel. Regen ezt a kispadon dumaltak ki magukbol az utcan az oregek. Ma facebookoznak. Esetleg eloszor mindenki a maga portajan sepregethetne, mielott rendbe akarja tenni masok intim szferajat. Ezt gondolom eme aggodo ferfiakrol.

blacklord 2014.07.09. 10:16:49

@_most_: +1
Bár szerintem ez a melegekre nézve sértő, teszem hozzá. :-)

TrollSlayer 2014.07.09. 10:17:38

"Egy férfi nem sír!".....És ez csak egy, a sok léleknyomorító butaság közül.

sdani 2014.07.09. 10:20:30

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!:
Nem, nem egyátalán nem abszurd. Teljesen jó a párhuzam, minden esetben félelem táplálta gyűlöletről van szó, csak a félelem okai különböznek. A homofóbiánál pont a saját szexuális orientációjával való szembenézés okozza a félelmet, ami gyűlölethez vezet.

randomuser1 2014.07.09. 10:23:27

@TrollSlayer: te kis butus, az igazi férfiak nem sírnak, csak néha látványosan izzadnak a szemükkel!

mrZ (törölt) 2014.07.09. 10:28:36

Kedves Hipok Rita.

Egy férfi már miért ne kreálna háborús állapotokat?
Mindenki azt csinálja, még te is ezzel a poszttal.

gizmo26 2014.07.09. 11:31:05

Én nem nézek focit, mert az is egy hatalmas buziság, hisz a focisták minden gól után ölelkeznek, mint rossz buzik. Attól buzul el a sok férfi, mert futball-t néz. Azért kéne harcolni, hogy végre tiltsák be ezt a buzis sportot.

gizmo26 2014.07.09. 11:32:16

Az urológust meg tiltsák meg, mert megerőszakolja a férfiakat.

randomuser1 2014.07.09. 12:04:14

@gizmo26: a focilabda formája a rendes hetero férfiakat a nők kerekded formáira emlékezteti és tudatalatt növeli a potenciót, amit hűtött komlós ital vágycsökkentő hatásával ellensúlyozunk meccsnézés közben, veled viszont komojj gondok vannak.

OftF 2014.07.09. 13:35:01

@gizmo26: A "buzis sport" olyan, mint a "menetes csavar". Felesleges a jelző.

randomuser1 2014.07.09. 14:04:33

@gizmo26: igen, de a nő is alapvetően csak pár tíz liter víz, tizenkiló szénszármazék meg párkiló egyéb kemikália, osztakkor mire fel a nagy rajongás?

Krisz11 2014.07.09. 15:51:35

Úgylátom lehet megint sírbékolni. Itt egy facebook csoport, amin megint kívül rekedtek a buzik. Szőrnyű diszkrimináció!!
Mivel a búzák ugyebár nem férfiak, csak max hímneműek, lehet megint miért harcolni, hogy ők ebbe a csoportba megint nem tudnak beletartozni.
De hiába vennék be őket férfiak akkor sem lennének.
Amúgy szánalmas ez a buzi osztályharc. Olyan normalitáspárti csoportok mindíg lesznek akik nem kérnek belőlük, akár hogy akarják tiltani.

gizmo26 2014.07.09. 16:22:33

@Krisz11:Ha meg nektek hülye csoportokban kell bizonygatni a férfiasságotokat, akkor veletek is valami probléma lehet tán nem? Hiába károgtok, a többség szépen-lassan elfogadja a létezésünket, és végül kiharcokunk minden jogot ami most még elképzelhetetlen, csak kis lépsekben kell haladni, és türelemmel kell lenni. Nem véletlen, hogy évről-évre egyre több felvonuló ünnepel mi napunkon, és egyre kevesebb az ellentüntető.

Krisz11 2014.07.09. 19:03:02

@gizmo26: "végül kiharcokunk minden jogot ami most még elképzelhetetlen"

A buzik a normalitást akarják kiharcolni, amit sohasem kaphatnak meg. A legnagyobb tüntetés meg felvonulás pedig azokban az országokban van, ahol a legtöbb joguk van. Így a buzik vergődése sosem fog megszűnni. Egyetlen korlátotok van, hogy a normális társadalom meddig engedi a pórázt.

randomuser1 2014.07.09. 19:21:10

@Krisz11: a norma az konszenzuson alapul, koronként és kultúránként változik. amúgy minél keletebbe megyünk, annál komolyabb a jónép normakotrollja, jobb helyeken a hűtlen asszonyt is savban oldják az önkéntes erkölcsrendészek, nehogymá...

Krisz11 2014.07.09. 19:33:48

@Emmanuel Goldstein: Egy dolgot kell megérteni. Nekünk, akik magunkat hetero-nak, normálisnak gondoljuk jogunkban áll elutasítani a buziságot. Jogunkban áll rossznak tartani azt.
A buzik éljék a maguk mindennapjait, de minket (a közösségeinket, a csoportjainkat, az egyházainkat)erőszakkal ne akarjanak megváltoztatni.
Alkossanak maguknak közösséget, csoportokat, egyházakat, mint az episzklopális, és legyenek el azzal, a normálisakat meg hagyják békén.
És akár mind1 is hogy kinek van igaza. A buziságot ugyan úgy Isten adta jogunk elutasítani, mint mondjuk nem szeretni a csoki fagyit, vagy mint bármi másban választani.

gizmo26 2014.07.09. 19:35:18

@Krisz11: A liberalizmus és a blobalizáció előbb-utóbb felszámol mindent ami korlátozza és elnyomja az egyéneket, pl szexuális diszkrimináció, nyelvek, vallások, nemzetek. Akkor majd bűntudat nélkül kipróbálhatsz mindent mindenkivel, nem lesz aki elítél miatta. Bárhova mész, mindenhol mindenki befogadó liberális ateista hippi lesz, akik nem akarnak háborúzni, csak szeretkezni.

randomuser1 2014.07.09. 19:46:41

@Krisz11: istenedre hivatkozva, a magad szintjén tőlem azt utasítasz el, amit akarsz, hisz a te istened csak egy túlhaladott tudományos teória, ha hiszel benne, jó, ha nem szereted a málnafagyit, az is jó, de másokra ne erőltesd már rá mit nyaljanak.... érdekes módon nyugateurópában a prájdra kimennek heterók is és nem buzulnak elfele tőle, ti mitől fostok ennyire?

Krisz11 2014.07.09. 19:56:38

@gizmo26: "Bárhova mész, mindenhol mindenki befogadó liberális ateista hippi lesz"
Ez álomvilág. Ráadásul önellentmondás, és így értelmetlen. Ha mindenki elfogadó lesz, akkor a homofóbokat is elfogadja a búza kisebbség.

Krisz11 2014.07.09. 19:58:26

@Emmanuel Goldstein:
A normálisak egyszerűen csak elutasítják a vonaglást. Meg a buzi propagandát. Ennyi.

Krisz11 2014.07.09. 20:00:51

Amúgy szerintem bízzuk az evolúcióra, majd az eldönti. Úgyis az az egyetlen mértékadó.

randomuser1 2014.07.09. 20:01:31

@Krisz11: én nem utasítom el, és normális vok, erre varrjál gombát :)

randomuser1 2014.07.09. 20:04:00

@Krisz11: mennyi idős az emberi faj? és még mindig vannak buzik, akkor msot várjunk még 1-2 millió évecskét, vagy meg vagy győzve?
:)

Krisz11 2014.07.09. 20:29:51

@Emmanuel Goldstein: " mennyi idős az emberi faj? és még mindig vannak buzik"
Csak közben tett az emberiség egy evolúciós lépést előre. Ennek a lépésnek köszönhető az állatokénál magasabb szintű erkölcsi normarendszer, és közvetetten ugyan, de ennek köszönhetők a homofóbok is

randomuser1 2014.07.09. 20:35:53

@Krisz11: sőt, bizonyos kultúrákban már túlhaladott nézőpont, persze aki a keleti nyitás bűvöletében él, annak abszolút valós reália...

gizmo26 2014.07.10. 01:11:44

@Krisz11: Akkor nem, ha a létezésüket kérdőjelezik meg, és akarják megszüntetni. Akkor az alapvető növédelmi reflex felülírja az elfogadást. Ugyanezért korlátozzák pl. a zsidók is a plaesztinok jogait is, mert féltik az életüket.

Krisz11 2014.07.10. 09:12:39

@gizmo26: A zsidók hódítóként lépnek fel palesztinában. Bármit is csinálnának a palesztinok, a falurombolás és telep építés folytatódik a megszállt területen. Szerintem te ezt nálam is jobban tudod. Az ensz már számtalanszor elítélte őket az összes tagállam egyetértésével/szavazatával (usa-t kivéve)

gizmo26 2014.07.10. 12:50:08

@Krisz11: CSak visszavették a saját földjüket, ahonnan elüldözték őket. Ugyanezt csinálták a kárpát-medencei nemzetek is 1920-ban, mikor 1000 év után elzavarták a magyar hódítókat az ősi földjeikről.

Krisz11 2014.07.10. 14:35:59

@gizmo26: A Magyarok senkit nem üldöztek el. Letelepedtek itt kb 1 millióan a kárpát medencében, volt elég hely mindenkinek, eszükben sem volt kiírtani az itt élő népeket, a zsidókkal ellentétben. Ostoba.
Az viszont igaz, hogy a Filiszteusok (vagyis a mai Palesztinok) régebben éltek ott Kánaán földjén mint a zsidók.
Remélem te is kitakarodsz Izraelbe vagy New Yorkba. A búzákat ott jobban kedvelik.

gizmo26 2014.07.10. 14:55:40

@Krisz11: Még pár generáció, és a cigányok megalakítják a saját államukat Kelet-Magyarországon, te meg majd mosolyogni fogsz hozzá, mivel kevesek és gyávák lesztek, hogy cselekedjetek ellene (már most is azok vagytok). Utána még pár évszázad, és eltűnik ez a nagyképű szánalmas magyar nép a Kárpát-Medencéből. Hülye kis goj.

pocaklakó minimanó 2014.07.10. 15:09:31

@T mint T:

"Illetve a csaladon beluli eroszak kb 95%-at is ferfiak kovetik el nok es gyerekek serelmere."

Vö.: www.theguardian.com/society/2010/sep/05/men-victims-domestic-violence

Krisz11 2014.07.10. 17:57:47

@gizmo26:
"Még pár generáció, és a cigányok megalakítják a saját államukat Kelet-Magyarországon"

Kelet-Magyarország szegény, itt nem tudnak kin élősködni, a cigányság amúgy sem az az államalakító tipus. Majd megalakítják Malmö-ben (vagy csak átvándorolnak oda élősködni), vagy a homokosok fővárosában, Berlinben. Lol, most olvasom: "Tel Aviv redefines itself as Gay Capital of the World"

"Akkor nem, ha a létezésüket kérdőjelezik meg, és akarják megszüntetni. Akkor az alapvető növédelmi reflex felülírja az elfogadást."

Ezek szerint csak egy maradhat, vagy a homofóbok, vagy a buzik. De mivel a Magyar igazából türelmes nép, nem itt fog ez kibukni.
Viszont alig várom, hogy az ortodox és ultraortodox zsidók lemeccseljék ott felétek, hogy kinek van helye Izraelben. Tudtommal felétek nem kamionokra másznak fel, hanem kalasnyikovval lőnek a buzikra.
Szóval kíváncsian várom a végeredményt, szerintem az ortodoxon nyernek, már csak a szaporodást figyelembe véve is.

gizmo26 2014.07.10. 18:21:25

@Krisz11: Nem hiszem el, hogy még mindíg eteted a trollt :-)

temperaltno 2014.08.25. 20:02:56

"nem tudjuk: a jövőben milyen viselkedést tartanak majd férfiasnak vagy nőiesnek, és egyáltalán lesz-e még szükség ilyen megkülönböztetésre. Vagy pedig nemétől függetlenül bárki elsajátíthat bármilyen viselkedést, beállítódást és jellemvonást."

Kedves blogger. Nagyon nagyon remélem, hogy nem ennyire sötét az emberiség jövője!
süti beállítások módosítása