Nem a sonka teszi az ünnepet, miniszterelnök úr!

H_A Címkék: húsvét ünnep sonka Orbán Viktor Facebook2014.04.21. 12:19

Nem mondanám, hogy összefutott a nyál a számban a miniszterelnök úr "Boldog Húsvétot" feliratot viselő, Facebook-fotón közzétett sonkája láttán, de tény, hogy visszás érzések kerülgetnek ezzel az ünnepi, fanatikusoknak minden bizonnyal szívet-lelket melengető, az alkalomhoz többé és kevésbé odaillő üzenettel kapcsolatban.

Szóval az van, hogy Orbán Viktor régi-új miniszterelnök méretes sonkával kíván boldog ünnepet mindnyájunknak. Azoknak is, akiknek természetesen jutott ekkora sonka idén is a húsvéti asztalra, azoknak is, akik talán még fényképen sem láttak ilyet. Mivel nem tartozom azok közé, akik Orbán Viktor szigorúan ellenőrzött közösségi oldalán véleménynyilvánítási szándékok által vezérelve garázdálkodni szoktak, ez úton fogom közzétenni ünnepi gondolataimat ezzel a csodálatos látvánnyal kapcsolatban.

orbansonka_normal.jpgBoldog Húsvétot, Magyarország!

Nekem kivételesen nem az jutott eszembe erről a fényképről, hogy mekkora sor kígyózott napokkal ezelőtt a Blahán egy tányér meleg étel reményében. Nem akarom demagóg szólamokkal sem elrontani az Orbán család étvágyát, és végképp nem érzem úgy, hogy Magyarország miniszterelnökének ne lehetne bármekkora sonkája ezen a frenetikus választási győzelem illatú húsvéton. Végső soron megérdemli, sokat dolgozik ő, több milliók sorsának felelőssége nyugszik az ő vállain, nehogy már abba kössünk bele, hány kilós sonkát tesz a családi asztalra.

Mindössze annyit tennék hozzá, hogy az emberi jóérzés határait feszegeti ez a fotográfia. Mert azt már mind tudjuk, hogy a miniszterelnök úr is ember, olyan mint mi: ha kivételesen nem cipővel mászik a megterített húsvéti asztalra, akkor sem veti meg a finom falatokat. Azért meg végképp álságos volna megszólni őt, hogy a sonka előtti reggeli pálinka kissé homályossá teszi a tekintetét.

Azzal is tisztában vagyok hogy a választási kampány rögtön a választások megnyerésének másnapján kezdődik, de sokkal emberibb és keresztényibb lett volna ennek az országnak a sonkátlan felére való tekintettel, ha Orbán Viktor megkímélt volna minket ettől a pofátlanul hivalkodó látványtól. Nem azért, mert neki ekkora sonkára futja, másoknak meg egyáltalán semmilyenre nem futja, hanem mert a feltámadás ünnepe, az általa sokat hangoztatott kereszténység nem arról szól, hogy egy Facebook-fotó kedvéért gátlástalanul beletoljuk a nép arcába a gondosan elkészített sonkánkat.

Azt hiszem, néhány fokkal kevesebb magamutogató, nyálcsorgatást célzó populizmus és kicsit több visszafogottság, szerénység, alázat ránk férne így a feltámadás ünnepének esthajnalán. Mert nem a sonka teszi az embert, miniszterelnök úr. Az ünnepet meg végképp nem.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr96065488

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.04.22. 10:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomwar 2014.04.22. 10:20:52

@Muad\\\'Dib: Kapitalizmust emlitettel? Nalunk az van?

tomwar 2014.04.22. 10:22:37

@Valóraváltógép: Gyerekkorhazrol beszelunk, gyoker!! Menj be egy bolcsodebe, ovodaba, es talalni fogsz gyerek meretu WC-t. Mert tudod, azt gyerekeknek epitik....ahogy a GYEREKKORHAZAT is.
FELFOGTAD!?!?

Muad\\\'Dib 2014.04.22. 10:23:15

@tomwar:
Igen, egyelőre az, bármennyire is szeretnének egyesek mást belemagyarázni. Ugyan a szabad-rablás válfaja megy már a rendszerváltás óta sajna, de attól még egyelőre az.

mcc 2014.04.22. 10:27:14

Hagyományosan a szegények pátyolgatása a baloldal dolga. A jobboldal dolga a középosztály erősítése, esetleg a gazdagoké, de a mieink nincsenek rászorulva. Úgyhogy nem értem, mivel kellett volna köszöntenie az országot, egy félbevágott főtt tojással?

Valóraváltógép 2014.04.22. 10:28:15

@tomwar: Két gyönyörű fiad, akiket kórházba kell hurcolászni, és egy anya, aki képtelen volt eltartani addig, ameddig kellett volna. Nem sok. De a csóriprolijának különleges budija legyen, mert az neki jár. :))

Elmégy te a búsba. :)

@belekotty: pssszt. Menj szépen, és szüljél valamit.

Valóraváltógép 2014.04.22. 10:30:28

@NekemNemEzKell: Cirkusz. Az inteligencs ballib értelmicség demonstrálja a választási kudarcuk valós okait. Nem kell ide közvéleménykutatás, meg statisztika. Ez a kőkemény, pőre valóság.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.04.22. 10:30:59

Elég szar cikkecske, izzadtságszagú. Szanyikapitány fizette vajon? Azért lehet benne pálinka is.
A sonkával mi a baj? Én is ilyet vettem, tilos?

Ez az emberek meg éheznek szöveg meg demagóg hazugság.

fizetekmegegysort 2014.04.22. 10:31:55

@tomwar: nem, nem fogta fel, nem is akarja. Karakterszámra fizetik...:)

tomwar 2014.04.22. 10:32:30

@Valóraváltógép: Nos, ha vallalod, hogy beszarsz addig, amig elolvasod megegyszer, amit irtam akkor MINDKETTO bitet, ami az agyadban van hasznald arra, hogy ertelmezed a kovetkezo szavakat:

GYEREKKORHAZ
GYEREKWC

Utana, ha tovabb baszogatod anyamat, a fiaimat, esetleg a csuti haverod faszat a seggeden keresztul rangatom ki a szadbol. Azt vagy tuleled, vagy nem...utobbi esetben koszond meg nekem.

tomwar 2014.04.22. 10:34:18

@Muad\\\'Dib: Fokozodo allami beavatkozas es az ujraelosztas szintje szamomra nem erre mutat....de ki tudja, vegul is Marx szerint a kapitalizmusbol lesz atmenet a kommunizmusba.

tomwar 2014.04.22. 10:35:05

@fizetekmegegysort: Ket bittel nem is fogja...bar tettem neki javaslatot a jobb felhasznalasra....

Valóraváltógép 2014.04.22. 10:35:48

@kasu: Nekem tetszenek, olyan kis nyomorékok. A fidesz támogatói között sok a véleménykülönbség, néha szívesen ki is basznának egymással, és van hogy meg is teszik... de amíg ott a közös ellenség, én elgáncsolom, te a hátára ugrasz, és valaki aki éppen arra jár, eltöri a nyakát. Aztán majd lehet hogy egymásnak megyünk, de utána, és nem akkor.

Ha van nyolc libsi, abból négy egymást fogja püfölni, egy mutogat rájuk, hogy micsoda hülye állatok ezek, kettő néz bambán, majd elvonulnak egy sarokba egymást seggberakni... a maradék egy szál hülye meg kiáll a bánda elé, szónokolni a semmiről. Nagyjából ennyi.

TetraB 2014.04.22. 10:35:48

Kétféle irigység van szerintem.
Az egyik amolyan pozitív irigység, ami ugyan irigykedik a másikra, de nem sajnálja tőle, inkább arra sarkallja, hogy neki is legyen.
A másik a negatív irigység, a dögöljön meg a szomszéd tehene is típusú. Sajnos ez a fajta úgy érzem, jobban jellemző.
Nekem sok szegényebb vidéki rokonom van, de mindig meg voltam lepődve, ha vendégségben voltunk, mekkora terülj-terülj asztalkámat voltak képesek varázsolni. Nincs LCD TV-jük meg okostelefonjuk, de jeles alkalmakkor a magyar ember kitesz magáért étel és ital tekintetében.
Szintén nem vagyok a Fidesz-fan táborban, de véleményem szerint Orbán bármit posztolt volna, biztos sokaknak nem tetszik. Én a sonkát elfogadhatónak tartom, ha már posztolni kell valamit.

fizetekmegegysort 2014.04.22. 10:36:14

@tomwar: nem. El van foglalva az a kettő, tudod: beszív-kifúj. Ezt ismételgeti nehogy elpatkoljon.

Valóraváltógép 2014.04.22. 10:40:53

Na a két legszebb hülye egymásra talált. Költözzetek össze, és csináljatok egy kommunát. Járhatnátok együtt kórházba a kölykökkel.

Muad\\\'Dib 2014.04.22. 10:43:46

@tomwar:
Eddig sem volt tiszta kapitalizmus nálunk, és most sincs.
De ettől függetlenül én magáncégnél dolgozom, magáncégekkel üzletelünk, nemzetközi multikkal állunk kapcsolatban, melyek közül több magyarországi leányvállalatot tart fenn, és magánbankokkal intézzük a pénzügyeinket. Ez nekem eléggé kapitalizmusnak tűnik.

Valóraváltógép 2014.04.22. 10:44:15

@tomwar: No, csak kimászott belőled a civilizáció. :) Nem kellett sok. Állatok vagytok ti, fél perc alatt leolvad az a mikronnyi kultúrmáz.

Valóraváltógép 2014.04.22. 10:45:28

@Muad\\\'Dib: Ez csak az elmútnyócév csökevénye.

fizetekmegegysort 2014.04.22. 10:48:34

@Valóraváltógép: vigyázz, ne írj sokat, megfulladsz! Tudod: kilégzés-belégzés! Koncentrálj! Kár lenne érted, ki lenne itt a libsibolsizó bohóc?

Valóraváltógép 2014.04.22. 10:49:39

@fizetekmegegysort: Szüljél még valamit te is. Hátha az jobban sikerül. :)

Vombatus Ursinus 2014.04.22. 10:51:13

@Valóraváltógép: Neked egy gyereket kellene összehoznod először, de hát még ahhoz is hülye vagy. Orbántól nem lesz gyereked, ne reménykedj!

kasu 2014.04.22. 10:52:50

@tomwar: Tudok értelmeset írni sőt mutatni: mégpedig a mostani 4 és várható 4 évet.:-)
Nem értem a közpénz dolgot. Ha Parlament körüli tér épül, Várbazár, buszok, stadion, bármilyen közösségi döntés születik, kifogás jön, miért pont az.
Indok: pl. amikor állnak a szegények az ingyenkajáért. A mai nyomort sok év előzte meg... erre is kéne gondolni! A másik: sonkát mutogat a "közellenség", amikor az okostojásnak a gyereke meg éhezik otthon. Persze internete van az illetőnek, hogy tudjon kifogásokat írni, meg hülyeségeket :-) Nektek nem az a baj, hogy közpénz, hanem hogy valami egyáltalán történik. Nem lehet kiborítékolni a pénzt és mindenkinek a neki jutó párezer foritot odaadni... bár ez jól hangzana:-)
Személyesen senkit nem akarok megbántani, egy kalap alá venni, lenézően nyilatkozni, sem rólad, sem senkiről. Azt szeretném, nézzetek fel és vegyetek észre dolgokat. Akikben bíztatok cserben hagytak és akiket (meg akit) gyűlöltök nagyon sokakért próbál tenni.

fizetekmegegysort 2014.04.22. 10:54:05

@Valóraváltógép: Jajj, bele ne zavarodj, az Istenért! Tegnap még szaranya voltam, akire nem kéne gyereket bízni mert buzit nevel belőle, mint minden libsi. Ma meg szüljek? És minél sikerüljön jobban, kicsirigó? Nálad? Mert ahhoz pl elég ha papucsállatkát tartok, az is értelmesebb...

Valóraváltógép 2014.04.22. 10:54:27

@Vombatus Ursinus: Nem, én a fizu kölyeit tartom el, meg a tomwarét. No meg a tiédet.
Most hogy mondod, te még nem is meséltél a sajátodról. Miféle baja van? Kehesség? Génhiba? Allergia? Nem bilizik?

Rendezzünk apababa fórumot! :)

tomwar 2014.04.22. 10:54:56

@Valóraváltógép: Kulturaltan vitatkozni kulturalt fellel lehet. Te nem vagy az.
Talan ha Seneca bolcsessege meg lenne benned, mint a fonokodben, egyesek szerint...

Valóraváltógép 2014.04.22. 10:55:40

@Vombatus Ursinus: Vagy legalább olyan izé... pauszpapír?

Valóraváltógép 2014.04.22. 10:57:39

@fizetekmegegysort: Szerintem te ne vedd a szádra Istent.

kasu 2014.04.22. 10:59:49

@Valóraváltógép: Nem gondolom ellenségnek, aki itt él és nem pont azt gondolja, amit jómagam... Mit bánom én a magánügyüket, hogy kit szeretnek és hogyan, persze ne legyen etalon, és kötelező. Ennél fontosabb dolog, hazában, nemzetben kellene gondolkodni. A dolgokat az dönti el, mi igaz és mi nem, nem pedig hogy KI mondja.
Ezért hányadék a gyf féle bohóckodás, a politikai pedofílozás és egyéb mocskok balról. De látjátok a lib. oldal nagyrészt csendben van, a szerencsétlen Fodor állt ki... a többinek ennél sokkal több esze volt.Kivárnak. És ha kialakul az új gazdasági erő, amit kétségtelen meg kell teremteni, akkor az okos lib. ott lesz, semmi kétségem. Jól is teszi, mindenki boldogulására.

fizetekmegegysort 2014.04.22. 11:01:06

@kasu: én ere csak egyet szoktam kérni a Fideszes ismerősöktől. Csukd be a szemed, lásd mint egy filmet, ahogy épül a sok stadion, várbazár, miegymás. Közben lásd, ahogy sok ember szegényedik, nincs normális oktatás mert pénzt vonnak ki, az eü romokban. Most lásd a stadionavatót, igen szép lett, fontos a sport. Most közelít a kamera az avatón a boldog emberekre, a sleppre, az új milliárdosokra, a díszpáholyra, és az ország vezetőjére, aki .... Gyurcsány Ferenc (bajnai, mesterházy, bárki balról). Snitt.
Még mindig egyetértesz, még most is a Várbazár meg a stadion a legfontosabb???

fizetekmegegysort 2014.04.22. 11:02:52

@Valóraváltógép: szerintem te egy pajzán gondolat se voltál, mikor én elsőáldozó. Tudod, én már az átkosban is számra vettem Istent, napi rendszerességgel. Úgyhogy kussolj, a vallás nem a tiéd, a hit sem.

tomwar 2014.04.22. 11:06:42

@kasu: Eloszor is, koszi a normalis szavakat.
Masodszor: egy szot se szoltam a Kossuth ter, a Varkert, sot semmi mas ellen. Nekem konkretan jelen esetben a sonka ellen sincs kifogasom, nem tartom epp jopofanak, de istenem, nem vagyunk egyformak.
A kep hattereben nem latszo, a husvetnak diszletet ado stadion a tarsaival egyutt viszont NAGYON.
A poszt iroja masok ehezo gyerekeire hivatkozot, szerintem is tullott a celon, de a demagogia komoly fegyver az orbani kellektarban is ervek helyett. Ez nem menti fel, de maganemberkent ugy gondolom joga van a velemenyehez - ahogy Neked is jogod van vitatkozni vele.
Igazad van, a nyomort nem Orban Viktor termelte ki, nem az o miniszterelnokoskodesei alatt szuletett....csupan nem erzem azt, hogy tett volna ellene, vagy tenne. Egy pantlika nem tesz nemzetive semmit - se szavakat, se tetteket, se epuleteket....ahogy a hazugsag sokszor ismetelve nem valik igazza.
Az en mercemen Orban Viktor megmerettetett es konnyunek talaltatott...ahogy mas is.
Az utolso mondatod szep, csak nem ugy igaz, ahogy Te gondolod.: azok a "sokak" nincsenek annyian, mind gondolod, de joval tobban, ahogy en szeretnem. Egy percig se hidd el, hogy azok kozott ott vagy Te, vagy en, vagy egy egyszeru allapolgar: az a huberesek hada.

Vombatus Ursinus 2014.04.22. 11:06:54

@Valóraváltógép: Te még magad sem tudod eltartani, te szerencsétlen, azért írogatsz itt naphosszat A kajapénzbe azért beszállsz, vagy azt is anyád fizeti a nyugdíjából?

Valóraváltógép 2014.04.22. 11:07:02

@kasu: Ilyen szavazótábor mellett teljesen mindegy mire várnak, vagy mit mondanak. :) Az emberekhez ez van közel, ezt látják, és ezt érzik naponta. A szirénázó, hisztérikus picsát, aki mondja a magáét, ha kell ha nem, és mindent kiforgat. Az elbaszott lúzert, aki prolisorból küzdötte feljebb magát, és azt hiszi, most valaki lett. Az idiótát, aki évek óta ugyanazt a három szót vakkantja be mindenhova, és megmagyarázza magának, hogy ezzel semmi baj sincs...
nézed őket, és hányhatnékod támad.

Onnantól politizálhat bárki bárhogy, ez a nyomorék csőcselék lebeg majd a szemed előtt, és nem Schiffer, meg Bajnai.
Ami nagyon jó, mert tulajdonképpen önmagukat iktatják ki mindenhonnan. Csak el ne szabaduljanak egyszer. :)

tomwar 2014.04.22. 11:07:59

@Valóraváltógép: Az en gyerekemet? Nocsak? Es megis hogyan? Felettebb erdekelne...

Valóraváltógép 2014.04.22. 11:10:54

@Vombatus Ursinus: Na, nem mondod, hogy minden rendben vele? Legalább egy kis bélféreg? :)

fizetekmegegysort 2014.04.22. 11:11:32

@Valóraváltógép: kicsirigó, a gyerekeimet a férjemmel mi tartjuk el. Nem te. Ne hidd magad ekkora embernek!

Valóraváltógép 2014.04.22. 11:11:33

@Vombatus Ursinus: Na, nem mondod, hogy minden rendben vele? Legalább egy kis bélféreg? :)

nzk 2014.04.22. 11:11:54

@fizetekmegegysort: ez milyen jó... mondjuk, hiába próbálkozol akár ezzel is sztem... véglények. nem értik.

tomwar 2014.04.22. 11:12:33

@fizetekmegegysort: Detto. Egyik sem erti....mondjuk alig van egypar, ez is teny.

Valóraváltógép 2014.04.22. 11:13:57

... Attól tartok, kénytelenek lesztek felelősséget vállalni az eszmepajtásaitokért, kedves @kasu: . Nem irigyellek.

Valóraváltógép 2014.04.22. 11:17:15

És csak jönnek, mint legyek a darabszarra. Lenyűgöző. :)

fizetekmegegysort 2014.04.22. 11:18:59

@nzk: én ezt annyira sajnálom! Komolyan. Miért nem lehet az ember kritikus a sajátjaival/önmagával? Én pl rosszul voltam a balos "kampánytól" és örülök, hogy ilyen formában végre elsüllyednek. Orbánnak meg 2010ben drukkoltam és azt kívántam legyen bölcsessége a 2/3hoz. Pedig se jobbos nem vagyok, se nem kedvelem, sőt kifejezetten ellenszenves fickó. De ettől még lehetett vilna nem pitiánerkedni, államférfi módra viselkedni. Engem ez a mérhetetlen arrogancia nagyon zavar.

nzk 2014.04.22. 11:32:02

@fizetekmegegysort: nem tudom a választ sajnos, mert én mindig az voltam. éppen ezért elhűlve nézem, milyen emberekkel kell osztozkodnunk ezen az országon. mintha amúgy nem lenne baj épp elég... nem tudom, ezek az agyhalottak hol élnek, mit látnak/hallanak, nem vagyok hajlandó elhinni, hogy komolyan gondolják, amiket leírnak. ráadásul, érvelni nem tudnak, csak gyűlölködni, de ezt is úgy állítják be, mintha te tennéd, csak mert nem szimpatizálsz az ISTENÜKKEL. ez esetben ballibsi vagy és/vagy gyűlölködsz. ennyit tudnak. hiába mondod el nekik, hogy nem, nem vagy baloldali, utálod az összes politikust, akkor is ballibsi vagy. kész. egyszerűen nem értem, komolyan. pont ezért nem megyek bele egyébként olyan értelmes, megmagyarázós, esetleg szemfelnyitogatós kifejtegetésekbe, mint te, mert semmi értelme. mert a gyereked "úgyis buzi lesz, és majd terjeszti e betegségeket, szemüvegért meg sétálj el 1 másik boltig", ugye... elképesztő. őszintén remélem, hogy a legtöbbjük tényleg pénzért csinálja ezt, máskülönben nagyon nagy a baj... :S

Vombatus Ursinus 2014.04.22. 11:32:31

@Valóraváltógép: Itt az említett "darab szar" te vagy, csak hogy tisztában legyél a hasonlatoddal.

Netuddki. 2014.04.22. 11:36:27

Tévedés! Nem sonka az hanem lófej...

Netuddki. 2014.04.22. 11:40:08

@nzk: Látszik nem sokat forogsz a blogokon. A "ballibsi" amolyan "qrva anyád, hogy nem fideszes vagy" kategória. Azt hiszik a balfaszok, hogy így kulturáltan szidhatják azokat akik nem az ő kutyájuk kölyke, pedig nem. A kultúra meg olyan messze áll tőlük mint vassalbert a szerénységtől...

Vombatus Ursinus 2014.04.22. 11:42:28

@Valóraváltógép: Jaj, egyem azt az érzékeny lelked... Menj anyucihoz, hátha megvigasztal!

Valóraváltógép 2014.04.22. 11:43:06

@kovi1970: Régebben olyasmi volt, mostanában inkább a az összevissza picsogó debilidióta szinonímája, aki a szabadságra meg a demokráciára hivatkozik, de azt érti alatta, hogy neki jogai vannak, másnak meg kuss legyen. :)

Valóraváltógép 2014.04.22. 11:44:02

Vombi, hagyjál. Unalmas vagy, nem érdemes játszani veled. Folyton beleszarsz a dömperbe.

nzk 2014.04.22. 11:50:53

@kovi1970: ahhh, értem és köszönöm. :) sajnos a lényegen nem változtat. fájdalmas a sötétség. isten mentsen meg tőle, hogy ilyen emberekkel kelljen közvetlenül 1 levegőt szívnom.

Netuddki. 2014.04.22. 11:54:53

@Valóraváltógép: "Régebben olyasmi volt, mostanában inkább a az összevissza picsogó debilidióta szinonímája"

Hehe! Nyilván azokra érted "az összevissza picsogó debilidiótát" akik ész nélkül ballibsiznek...

kasu 2014.04.22. 11:55:49

@Valóraváltógép: valami oltári hülyeséget olvastam most. "Kénytelenek leszünk felelősséget vállalni az eszmepajtásainkért?" Hogy értendő? Majd ti lőttök bele a Dunába, ha elmúlik a fidesz-éra?
Esetleg a mi szüleinknek felelősséget kellene, kellett volna vállalni az orosz megszállás és rendszer miatt? Kádár miatt? Esetleg neked a pinoccio és társai miatt? Miért lenne az jövőbe mutató bűn, hogy hiszek a most már bekövetkező rendszerváltásban?
Nem vagyok egyedül ezzel!:-) Olyan tényezőket kell megerősíteni, akiken nyugodhat egy másik, az európai nemzetekhez sokkal jobban hasonlító rendszer, akik nem a kölcsönpénzből és az ami tesóktól hozzák a zsozsót, maguknak persze, és konzerválták a kádári nyomort 20 éven át. Igen ki kell őket mozgatni a hatalomból, politikailag és gazdaságilag egyaránt. Más alapokra van szükség. Persze a veszteség fáj, aki veszíti a jó lapokat, az fáj neki, káromol és mocskolódik. A magánember meg mindig a hatalom ellen van, akárki is gyakorolja, hacsak nem fognak rá pisztolyt.
Ok. legyen téma a stadion. A foci hatalmas üzlet. Nagy befektetés, óriási haszon, klubnak, országnak, nemzetnek. Mindenhol akkor lett komoly nagy foci, amikor befektettek, építettek. Jött a foci is és nézz körbe, mindenhol arat. Ez is gazdasági hatalmat testesít meg. Én bízom benne, hogy feljön a focink és lesz benne öröm meg üzlet is. Ez a cél. Itt is rendszerváltás kell, küzdelem lesz, ki csinál jobbat, eltűnnek a megélhetési edzők és a tehetségtelen gittegylet. Minden radikális lépés elvezet a lehetséges fejlődéshez.
Nyilván a romos egészségügy és a többi romhalmaz is sorra kell kerüljön. Van ami sokkal több időbe tellik és nagyobb falat. Ezekben látok lehetőséget. Akik eddig vezették az országot, azokban nem látok. Felhasználhattak mindent és semmire nem jutottak. Várjunk kicsit... és tegyünk magunk is, amit lehet, saját magunkért, a nemzetért. Nézzetek tv-t, mennyi nép büszke a múltjára és becsüli magát mindenféle módon, térrel, katonával, zászlóval, himnusszal és kiállással a nemzetéért. Mondjuk az EU-ban is.
Mutatok egy példát: Németország. Nemcsak az egyesítésért vállaltak megtorpanást, hanem ma is egységesen kiállnak a német érdekekért. Aki nem magyarnak is a nemzetéért és önmagáért kell dolgoznia.

Bell a Donna 2014.04.22. 11:58:33

@mcc: Össze is hoztak vagy 2milliárd adósságot.
Csak a szociálisan érzékeny MSZP.
És ez "a legnagyobb kormányváltó erő".

fizetekmegegysort 2014.04.22. 12:03:11

@tomwar: Nekem van jó néhány értelmes jobbos ismerősöm, kritizálják is Orbánt tisztességesen! Érdekes módon mindegyik "származásilag" jobbos. Mély családi gyökerek, évtizedes/évszázados hagyományok, gondolkodásmód, olykor nemesi rang köti őket a jobboldalisághoz. Ők olyanok, akiket még az ötvenes években szatyorba dugva vittek keresztelni a szüleik, és akkor is hívők voltak mikor nem volt divat, de az ember az egzisztenciájával játszott. Velük olyan jókat lehet ezekről a dolgokról vitatkozni, és mindig kiderül, hogy bár más a gondolkodásmódunk, nagyon sok alapértékben egyetértünk, még ha máshonnan is közelítjük meg. Na nekik semmi közük a slepphez, a megélhetési jobberekhez.

eßemfaßom meg áll 2014.04.22. 12:04:48

Mit képzel magáról egy miniszterelnök, hogy husvétkor amikor mindenki sonkázik, képes egy bárki által kb 5-6e Ftból megvásárolható Sonkával pózolni. Felháborító, ilyet csak diktátorok képesek megtenni.

balfaszok vagytok ti ballerliberálisok de nagyon.

Vombatus Ursinus 2014.04.22. 12:13:26

@Valóraváltógép: Te meg másokéba szarsz bele folyamatosan, de hát ilyen ez a troll-élet. Te választottad magadnak. "Csapásokat adunk és csapásokat kapunk". :)

Valóraváltógép 2014.04.22. 12:36:04

@kasu: Hogyhogy hogy lenne értendő? Beégtek. Szégyenkeztek szépen, hogy ezekkel vagytok egy platformon... persze franc tudja, lehet hogy ti nem vagytok azok a fajták. Azt viszont meséld már el nekem, ki etet be azzal a rettegésben kéjelgő fajtáddal, hogy itt bárki bárkit meg akarna ölni?
No nem mondom, a libsikből hamar kibújik a gyilkos véna, de a többiek?..

"A magánember meg mindig a hatalom ellen van, akárki is gyakorolja, hacsak nem fognak rá pisztolyt. "

Ez a hülye jellemzője, és nem a magánemberé. :)

@kovi1970: Nem. :)

@Vombatus Ursinus: Nem, nem.

Valóraváltógép 2014.04.22. 12:39:21

@fizetekmegegysort: Ez bájos. Kicsit olyan, mint amikor a kurucinfón azzal villognak, hogy "nekem bezzeg vannak ám buzi ismerőseim, és nem is bűzlenek annyira, tényleg". :)

tomwar 2014.04.22. 12:42:14

@kasu: Az eszmefuttatasodban ket ordito hiba van:
1. A profi futtbalban van penz, viszont nem adoforintok/eurok/dollarok, stb.
2. A sorrend eleg hibas: elobb stadion, utana korhaz? Ki lesz a nezo, ha mind kehes?

fizetekmegegysort 2014.04.22. 12:46:30

@Valóraváltógép: kicsirigó, ne vedd magadra! Te a slepp vagy, és erősen bűzlesz!

tomwar 2014.04.22. 12:47:01

@fizetekmegegysort: Az en felmenoim kozott inkabb a baloldali, szocdem vonal, a nejemnel foleg jobbos, kereszteny, ispannal, kacagannyal, halom katonai rendjellel...stb.
Ehhez kepest ugyanabban az AVH-s bortonben "udultek", s kerultek ki nyomorekkent, testileg, lelkileg.
Ennek a nepnek nincs szuksege ellensegre, gyart sajat maga...s mivel kicsiny orszag, csak egy csocselekre futja: az meg hol voros csillag, hol meg kulonfele keresztek alatt masirozik.
MINDANNYIUNK BUNE, HOGY HAGYJUK.

fizetekmegegysort 2014.04.22. 12:52:01

@tomwar: én is így gondoltam sokáig. De ma már úgy gondolom, ez az igényszint: kenyér (rezsicsökkentés) és cirkusz (stadion). Ennyi. Ebben az országban ez a többség igénye.

Valóraváltógép 2014.04.22. 12:53:59

@fizetekmegegysort: Mikor érezted úgy, hogy mi különösebben "szóba álltunk" volna? :)

Valóraváltógép 2014.04.22. 12:54:35

@tomwar: Azt olvastam, hogy kancigánnyal. :DD

2014.04.22. 12:55:31

@Valóraváltógép: Valamiért én az ellenzéknél látom hogy vadítanák a népet, és csak ott. "
Békemenet?

2014.04.22. 12:59:41

@Valóraváltógép: aki a szabadságra meg a demokráciára hivatkozik, de azt érti alatta, hogy neki jogai vannak, másnak meg kuss legyen. :) "

Orbán Viktor Az EU bizottsága előtt.

Valóraváltógép 2014.04.22. 13:00:03

@Könnyen elkaptuk, uram!: Azok aránylag szelidek. Kicsit sétálgatnak, lóbálnak pár vackot, aztán hazamennek gyereket csinálni. Már olyat, ami majd hasznos tagja lesz a társadalomnak, nem ilyen szedettvetett izé.

Valóraváltógép 2014.04.22. 13:02:16

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ne orbánviktorozz nekem, Orbán Viktor 1 darab ember. Tehetséges, de szarból várat ő sem tud építeni, még ha próbálja is, igen tisztességesen.

Nézd meg, mennyi hülye fröcsögött itt ma, meg tegnap, és hogy, meg egyáltalán, az első icipic provokációra. Ezek lennének a jog, a szabadság, demokrácia letéteményesei? Előbb bízom Kim Dzsong Unra...

2014.04.22. 13:05:38

@Valóraváltógép: Szerintem te ne vedd a szádra Istent."

Ez mi akar lenni? Tilos dícsérni az Istent, mert te mondod?

2014.04.22. 13:08:14

@Valóraváltógép: Ja, elnézve a békemenetet, épp aktív gyerekcsináló korban vannak. Mondjuk, jobb is, ha nem szaporodik az olyan, akinek meg kell mondani a véleményét. Merthogy saját maga képtelen kialakítani.

2014.04.22. 13:10:45

@Valóraváltógép: Tehetséges, de szarból várat ő sem tud építeni, még ha próbálja is, igen tisztességesen. "

Ezt hogy érted? A gazdaság szar, vagy a társadalom, vagy az egész ország?
mondjuk nem tartom tisztességes szarvár építésnek, hogy meghamisítják a statisztikákat, aztán büszkén belehazudják a képedbe, hogy növekedtünk! Te meg eszed a szart, mert tortának mondták. Igaz?

Valóraváltógép 2014.04.22. 13:11:07

@Könnyen elkaptuk, uram!: Éppenhogycsak. Demonstrációs és nevelő célzattal. :)

Nézz csak fel a jobb felső sarokba. Az van ott, hogy 22071, és ebből 71 sem volt, aki hozzászólt. A többi 22000 csak nézte, valameddig.
Legalább 8-10 ezer meg odafigyelt annyira, hogy tisztában legyen vele, mennyire veszélyesek és károsak vagytok, és hogy miért jobb ettől BÁRMI. 8-10 ezer ember, aki észnél van, az szép nagy tömeg ám.

Ők a szabadság biztosítéka ebben az országban. Nem ti, akik már belebolondultatok a gyűlöletbe.

tomwar 2014.04.22. 13:12:51

@fizetekmegegysort: Es a icc az, hogy kifizettetik vele az ingyencirkuszt es az alamizsnat is! :-((

Valóraváltógép 2014.04.22. 13:13:00

@Könnyen elkaptuk, uram!: Mit akarsz mondani? Foglald össze, szép, velős, rövid mondatokban. Mondjuk háromban. Legfeljebb.

tomwar 2014.04.22. 13:13:37

@Valóraváltógép: A kancigany nalatok van...ha mar az en terfelemre toltad a versenytancost....

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.04.22. 13:15:05

Drága LMP, de milyen áron?

Öt emberük került be a Parlamentbe, de hogyan, milyen áron, mert tagságuk, támogatójuk, szakemberük nincsen?
Kb. 700-800 millió közpénzt tapsoltak el haveroknak, rokonoknak, a kampány alatt. A taglétszámuk a múltkori választás óta 600-700 főre csökkent. Van olyan megye ahol 5-6 párttag él jól meg az állami pénzekből. Minimális a támogató, segítő, aktivista csapat, ezért 1000 forintos órabérért gyüjtötték nekik az aláírásokat. Komoly fideszes segítséggel jutottak be múltkor is és most is kellett a help. Lásd még frakcióalakítás lehetősége, óriásplakáthelyek átadása, stb...A jelöltjeik 20 %-a "kényszerjelölt" volt, Schiffer A. külön kérésére -hogy meglegyen a létszám- indultak el. Ha ő nem lenne, már rég nem lenne LMP. A szakadással szakemberek, kameraképes személyek távoztak ( Karácsony, Jávor, Szabó T. Szabó R, Schering...)mögöttük nagy az űr. Hány hiteles, szakmailag elismert szakembert tudtak felvonultatni a Róna bácsin kívül? A 2010-es maradék csapatból is sorra lepattantak ( Vágó, Osztolykán, Ertsey..) Van azért pár lelkes, képzett, aktív emberük, de azokkal elég mostohán bánnak. A legnagyobb gond talán a párt vezetése, igazgatása, szervezeti kérdései. Vida titkár, Gál irodavezető, Horvai pénzügyi vezető, Angyal Károly pártigazgató szakmailag nagyon gyengén muzsikál. Ezt a pártigazgatót "a harkányi büfést"nem is tudni honnan kukázták. Indulni akart az EP listán -talán érettségije sincs- mikor szóltak neki, hogy nem kéne. A választmány végre személyi változtatásokra készül, még az ÁSZ vizsgálat előtt. Az átláthatóságról, pénzügyi szabályosságról ne is beszéljünk Kifelé "üvegzseb", belül trükközés, zsebbe pénzek, facebook hírdetések, felesleges kiadások. A pártigazgatót Baranyából hurcolják szinte két naponta ide Pestre. Mi pénz ez is? Van LMP, de milyen áron és meddig. Ki lesz az új Parlamentben aki megunja, oszt jó napot, kilép? Schiffer LMP András , Szél "duracell" Bernadett, Sallai Róbert "bioparaszt" Benedek, Schmuck "rutinos" Erzsébet, Ikotity "atya" István ? Mit tettek a zöldpolitika terén? Nem zöldek ezek , hanem csak zöldfülűek

2014.04.22. 13:15:45

@Valóraváltógép:
Jó, leírom három mondatban, hogy te is megértsd:
1, hazudnak neked, te meg elhiszed
2, olyan buta vagy, hogy azt hiszed, aki nem ért veled egyet, az "ballibsi"
3, olyan buta vagy, hogy Orbánt minden fölött álló félistennek gondolod, aki minden kinyilatkoztatásával igazat szól.

fizetekmegegysort 2014.04.22. 13:16:37

@tomwar: és hacsak vele! De én attól tartok, ennek az egésznek az árát a mi gyerekeink fogják fizetni, kamatostul.

Valóraváltógép 2014.04.22. 13:18:42

@Könnyen elkaptuk, uram!:

1. Nem tudhatod.
2. Ez ennél bonyolultabb, de zanzásítva jah.
3. Te ugye ballibsi vagy? :D Ne válaszolj, nem érdekel igazándiból. :)

Annyi okos ember van itt, cseverészgess velük. Én meg addig is, a magam kis buta módján imádom a félistenemet. :D

2014.04.22. 13:21:23

@Valóraváltógép: Nem ti, akik már belebolondultatok a gyűlöletbe."

Itt csak te gyűlölködsz.
De nézzük: Magyarország azért áll ilyen "jól" gazdaságilag, mert az átkozott USA (nem ballibsi gyűlölködés) pénzt nyomott a piacokba. Mert az átkozott EU (nem ballibsi gyűlölködés) pénzt tol a felzárkóztatásra, amiből Orbán épít. Átad. Büszkélkedik. Elmagyarázza, hogy íme, az építőipar is. De meg nem köszöni, és nem mondja el őszintén, hogy az építőipar nem nőne, ha az EU nem adna pénzt, amit mi okosan felhasználunk.
Olyan cigány tempó ez, na.

2014.04.22. 13:23:01

@Valóraváltógép: Bocs, ha túl bonyolult, nem egy iskolában végeztünk.

Valóraváltógép 2014.04.22. 13:23:36

... és ha jó leszel, nem mesélem el nekik, hogy lehet hogy ismerjük egymást. :)

tomwar 2014.04.22. 13:33:54

@Valóraváltógép: Hogy ne volna...most kacaganyoltam egyet!

tomwar 2014.04.22. 13:35:28

@Valóraváltógép: Haaat, a sajat vara eleg szepre sikerult...mondjuk nem is szarbol epitette (ugyesen) hanem az en penzembol(is).

smartdrive 2014.04.22. 14:21:19

nehogy már idehozd a Blahát. Orbi legalább fizetett a sonkájáért

kasu 2014.04.22. 16:24:51

@tomwar:
Édes látomás: a kehes néző a pazar stadionban! :-)
Profi foci sosem lesz libastadionban. Persze nincs rá garancia, hogy aztán majd harcba szállunk a VB címért?! Azt lehet tudni, hogy a megújulás útja csak ez lehet. Képezni kell, tanítani, legyen hol játszani, és ahova kimegy a néző. Tényleg azt hiszem, hogy kiszelektálódik a gittegylet, akik eddig is a semmiből éltek foci címen. Vezetők, "sporttársak..." és kamufocisok, kis túlzással játékosoknak hívták őket. A fiatal előtt cél lehet, hogy ő tényleg focista akar lenni. Mindenhol iskolák működnek. Csoda pályák a kicsiknek is. A profi világban pedig óriási láncok, akik a ruhától az egyéb cuccig mindent árulnak, vendéglátás, utaztatás... Miért baj, ha felzárkózunk és sikeresen belekerülünk ebbe a hatalmas bizniszbe! Ráadásul a jó foci tényleg nagyon szórakoztató...

narmer 2014.04.22. 21:03:41

Ha a szerzőnek csak ennyi jut, ha annyira kisstílű és hülye, hogy képes egy sonkából ekkora hűhót keríteni az nagy témaszegénységre, noh daczu demagógiára utal. Arra a sonkára, ha szűken számolom vannak heten, és valszeg a Lévai család egyik disznójának a son kája.Ha csak ennyire telik inkább nem írj
semmit.Egyébnként tényleg mit kellett volna tennie, szeletenként szátosztani a Blahán?

tomwar 2014.04.23. 09:35:00

@fizetekmegegysort: Remelem az enyeim mar nem. Faj de muszaj menni.

tomwar 2014.04.23. 09:39:17

@narmer: Pedig mar orultem, hogy Lorinc disznaibol meg lett legalabb egy sonka:-))

fizetekmegegysort 2014.04.23. 09:51:32

@tomwar: Sajnos mi is ezt tervezzük...:( Azért kíváncsi leszek a 2015-17es kivándorlási számokra.

tomwar 2014.04.23. 13:15:31

@fizetekmegegysort: En ertelmes, gondolkozo, es boldog gyerekeket szeretnek...nem masirozo, bertapsolo, buta droidokat.
A nagyszuleim, a szuleim es en is vegigcsinaltam...eleg volt. Mar ruhellem...

Valóraváltógép 2014.04.26. 19:47:04

@tomwar: Akkor esélyed sincs mást csinálni belőlük. Legfeljebb a frusztrációdat oltod át a gyerekbe. :)

@fizetekmegegysort:
Támogatom az ötletet. Pénzed van, vagy adjak kölcsön? Majd megadod, vagy nem, sebaj, megtérül. :)

tomwar 2014.04.28. 08:06:15

@Valóraváltógép: Frusztraciomat? Megis melyikre gondolsz?
süti beállítások módosítása