Selmeczi válaszol: "CSAK"

H_A Címkék: vagyonosodás Rogán Antal Selmeczi Gabriella Simon Gábor újságírói kérdés vagyonnyilatkozat-korrekció2014.04.03. 20:23

Semmiképpen nem áll szándékomban túllihegni a Simon Gábor és a Rogán Antal nevek által fémjelzett, utólagos vagyonnyilatkozat-kitöltési mizériát, a kapcsolódó korrupciós ügyletek közvélemény formáló-manipuláló hatását, az egyik és másik oldal politikai marketingfogásként bevetett ügyeinek súlyát. Minden amit erről gondolok, leírva található korábbi bejegyzésemben, és valószínűleg eszembe nem jutott újra elővenni ezt a történetet, ha Selmeczi Gabriella, a Fidesz köztudottan legprofibb kommunikátora nem ragadtatta volna magát egy távolról sem frappáns, de legalább felháborító reakcióra ezzel kapcsolatban.

Selmeczitől ugyanazt találta kérdezni egy szemtelen újságíró, mint ami egyébként teljesen jogosan foglalkoztathatja a választási kampány által hülyére szédített, de önálló gondolkodásra még talán képes választópolgárt is: vajon nincs-e hasonló logika Simon Gábor és Rogán Antal utólagos vagyonnyilatkozat-korrekciójában? Amellett, hogy kábé fölösleges volt szenátorasszonynak szegezni ezt a tendenciózus, rosszindulatú kérdést, annak ellenére, hogy nagyjából kívülről ismerjük a kormánypárti szóvivő sematikus, évről évre mit sem változó magyarázatait kis országunk nagy ügyeire vonatkozóan, számomra még mindig észbontó ez a pofátlan, impertinens, arrogáns pártutasítást hasbeszélő üzemmódban  végrehajtó nő.

Aki egy botrányos vagyonosodást feszegető kérdésre annyit bír kinyögni, hogy nincs benne logika. Miért? CSAK. Azt gondolom ebben a négy betűben tökéletesen összefoglalható az elmúlt négy év sajátosan fideszes logikára épülő alapvetése: másnak lopni bűncselekmény, nekünk lopni törvényes kötelezettség. És ha nem tetszik, akkor nincs benne logika. 

Nem igaz, hogy nem tudjuk: mióta Mészáros Lőrinc-féle Fideszhez lojális harcostársak vagyonosodása nem közérdekű adat, azaz mióta a korrupció-gyanús ügyekkel kapcsolatos miérteket meg lehet válaszolni arcpirító "csak úgy" típusú ellentmondást nem tűrő kinyilatkoztatásokkal, Selmeczi Gabriellától sem érdemes többet elvárni, mint amire szolgalelke predesztinálta. El lehet fogadni további négy évre (vagy nem) hogy egyeseknek istentől származó felhatalmazásuk van arra, amire ketteseknek nincs. Hogy választott képviselőink, a közjó érdekében éjt nappallá téve fáradozó polgármestereink, közpénzből száz meg száz milliócskákat felhalmozó politikusaink némelyike felmenthető ugyanazért a disznóságért, amelyért a másik táborba tartozónak kötél jár a  nyakába.

Azt kell mondanom, hogy olyan mérhetetlenül szánalmas, ami ebben az országban a jobban teljesítés  címszó alatt folyik, hogy az már majdnem félelmetes. Vegyük át még egyszer, és gondoljunk majd erre a szavazófülke magányában április 6.-án:

Újságíró: Ha Simon Gábor is korrigálta volna vagyonbevallását, mint Rogán Antal, akkor nála is minden rendben lenne?

Selmeczi Gabriella: Nincs logika abban a kérdésben, amit felvetett.

Újságíró: Miért?

Selmeczi Gabriella: Csak.

És nem, ez sajnos nem egy szőke nő ostoba válasza egy az értelmi szintjét meghaladó kérdésre, ez a bizalmunkkal felruházott, jogállamban bármikor felelősségre vonható politikusok viszonyulása az őket és nem utolsó sorban minket és a köz pénzét érintő problémákhoz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr505896203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.03. 20:32:27

Selmeczi fél a túl jó választási eredménytől, szeretne legalább 1-2 %-kal kevesebbet a Fidesznek.

Le Orme 2 2014.04.20. 09:35:39

Hülye kérdésre hülye válasz.

Le Orme 2 2014.04.20. 22:21:05

Az újságíró kérdése Selmeczihez olyan volt, mintha egy anyagyilkost és egy közlekedési szabálysértőt hasonlított volna össze. Ostoba kérdés, nem kell komolyan venni.
süti beállítások módosítása