Magyarország harmada jobban teljesít: éhezik

H_A Címkék: statisztika gazdaság válság éhezés Magyarország OECD2014.03.19. 00:25

Miközben tájékoztató anyagnak álcázott hirdetések formájában dübörög a kormányzati pénzből finanszírozott, "Magyarország jobban teljesít!" győzelmi csatakiáltásra épülő Fidesz-kampány, az életünk minden területét átfogó monoton propaganda ellenére olvasom, hogy Magyarország közel harmada éhezik. Igaz, a pontosság kedvéért föltétlenül hozzá kell tennem: nem a Fidesz szerint, hanem a jó magyar emberek saját bevallása szerint. Tudom, hogy ennek aligha van jelentősége most, amikor ismét történelmi fordulópont előtt áll az ország, de azért az újabb mandátum felé vezető, töretlenül diadalmas menetelés közepette nem volna haszontalan jelentőséget tulajdonítani ennek a nem kicsit mellbe vágó adatnak.

Az van, hogy a válság előtti évekhez, azaz a népnemzeti riogatásra kiválóan alkalmas elmúlt nyolc év részét képező 2006-2007-hez képest közel kétszer annyian vannak Magyarországon, akik úgy érzik, élelemre sincs elég pénzük. Az OECD felmérése szerint 2011-2012-ben a magyarok 30 százaléka tartozott ide. 2006-2007-ben ez az arány még 17 százalék volt.

Nem mondom, hogy a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet által szolgáltatott adatokra mindig minden körülmények között mérget kellene venni. Nem gondolom, hogy az OECD 34 tagállama közül Magyarország az egyetlen, ahol a gazdasági válság hatásai a szegényebb réteget érintette legsúlyosabban. És még csak azt sem akarom sugallni, hogy a válságkezelésben egyedül Magyarország maradt alul

Pusztán arra szeretném felhívni a választási kampányra görcsösen fókuszáló, az ország népét a rezsicsökkentés alamizsnájával felelőtlenül kábító uraknak, hogy vannak más statisztikai adatok is, mint azok a kozmetikázott számsorok, amelyek azt hirdetik, hogy a jólét, és az egzisztenciális biztonság országa vagyunk, amiért örök hálával tartozunk nagyszerű, megkérdőjelezhetetlen felhatalmazással bíró vezetőinknek.

Legjobb esetben is elgondolkodtató, reálisan szemlélve viszont leginkább kétségbeejtő képet fest közmunkások vállán álló, a hajléktalanok vegzálásában élen járó, rezsicsökkentett országunkra nézve, hogy a "Volt-e az elmúlt 12 hónapban olyan alkalom, amikor nem volt elég pénze élelmet vásárolni magának vagy családjának?" kérdésre a magyarok 30,8%-a igennel válaszolt. Elkeserítő, hogy e rendkívüli teljesítmény tekintetében pusztán Mexikó és Törökország bizonyult "jobbnak" nálunk. Ugyanakkor végképp felháborító, hogy a kormánypárti mantrákban szitokszóvá minősített elmúlt nyolc évhez képest majdhogynem megduplázódott azoknak az aránya, akiknek az alapvető élelmiszerek beszerzése is komoly gondot jelent. Úgy értem, a táplálkozás, mint biológiai, létfenntartási szükséglet kielégítése.

Selmeczi-félék nyelvére lefordítva:az OECD is csupán azért létezik, hogy Magyarország felbérelt ellenségeinek utasítására újabb és újabb aljas támadásokat intézzen minden idők legsikeresebb, a világnak unortodoxiából példát statuáló kormánya ellen. Ha nem volna végtelenül szomorú a történet, a fentihez hasonló keserű cinizmussal akár el is viccelhetnénk. De a helyzet egyáltalán nem annyira vidám, mint amennyire a közérdekű politikai reklámok sejtetni, ránk erőltetni próbálják.

Úgyhogy Magyarország egyre több tekintetben jobban teljesít: az éhező magyarok száma csupán egy a sok közül.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr585868772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.19. 07:23:11

Annyit azért hozzátennék: azt, hogy nem jut minden napra libamáj, kicsit erős éhezésnek nevezni.

Mo-n NINCS éhezés.

Spermahajder 2014.03.19. 15:44:48

@maxval a gondolkodó birca: Te már csak tudod, hisz kitűnő rálátásod van a történésekre a kies Bulgáriából.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.19. 16:21:19

@Spermahajder:

Pontosan, erre ráhibáztál. Valóban kitűnően ismerem a magyarországi valóságot.

nandras01 2014.03.19. 19:34:51

@maxval a gondolkodó birca:
etiópiai szintű éhezés valóban nincs, de ezt nem is állította senki.
van azonban alultápláltság, egyoldalú és a testi igényeket éppen csak kielégítő táplálkozás, hiányos táplálkozás miatti fejlődésbeni visszamaradottság...
mit gondolsz, miért áll kilométeres sor, amikor ingyen kaját osztanak? gondolod, hogy nincs jobb dolguk az embereknek?
és írod, hogy "kitűnően ismerem a magyarországi valóságot"- ismered a faszt. osztod az eszet, a fűtött szobából, kiadós ebéd után nagyokat böfögve és kurvára meg vagy elégedve magaddal.
birca, te egyre nagyobb hülyeségeket beszélsz.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.20. 07:37:26

@nandras01:

Magyarul nincs éhezés. Ez esetben érdemes nem használni az "éhezés" szót, s nincs gond.

A kilométeres sor meg PR-akció, ezt te is tudod.

nandras01 2014.03.20. 08:59:42

@maxval a gondolkodó birca:
"A kilométeres sor meg PR-akció"
pr-akció, aha...
nincs több kérdésem.

Spermahajder 2014.03.20. 19:24:04

@maxval a gondolkodó birca: "A kilométeres sor meg PR-akció"...
Már elég hosszú ideje olvasom különböző blogokon a "munkásságodat", eleinte még itt-ott rokonszenvvel. Azonban az idő múlásával és hozzászólásaid tartalmának fölényes kinyilatkoztatásokká válásával az a kevés rokonszenv elfogyott. Az idézett, fidesz-droidhoz méltó mondásod pedig felteszi a koronát nagyképű megnyilvánulásaidra.
Ne fáraszd magad a reagálással.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.20. 21:15:47

@Spermahajder:

Miféle Fidesz? A ballibek alatt is voltak ilyen PR-akciók. A krisnások egyik bevállt pénzharácsolási módszere ez.
süti beállítások módosítása