Hoppál Péter és a választások utánra halasztott igazságszolgáltatás

H_A Címkék: per választások igazságszolgáltatás szóvivő tárgyalás halasztás civil szervezetek Fidesz Hoppál Péter Magyar Helsinki Bizottság2014.02.20. 21:54

Miközben Ukrajnában változatlanul ropognak a fegyverek, miközben következésképpen néhány hálás Facebook fotó kedvéért Orbán Viktor miniszterelnök a magyar-ukrán határon játssza az agyát (félreértés ne essék: nem a mesterlövészek útjába állás céljából ment oda), miközben a CÖF mégsem az orosz-magyar barátság megerősítése okán vonul utcára, és miközben a Fidesz gőzerővel keresi a politikai ellenfél választási kampányban lejáratható újabb Simon Gáborjait, elég sanszos, hogy sokunk figyelmét elkerülheti az alábbi túlságosan is fontos hír: a bíróság körében felmerült objektív okból halasztotta el a Fővárosi Törvényszék a Magyar Helsinki Bizottság által Hoppál Péter Fidesz-szóvivő ellen indított személyiségi jogsértés miatti pert.

Hogy kit érdekel? És hogy mi ebben a sztori? Ránézésre senkit nem érdekel, ránézésre nincs itt semmiféle sztori. Merthogy egyébként, különféle, lehetőleg konkrét indoklások és a fellebbezés esélyétől megfosztott bírósági végzések kíséretében Magyarországon bármikor elnapolható lehet bármilyen mezei tárgyalás. Mondjuk február 12-ről április 9-re. Csakhogy ez nem egy közönséges per. Ez a Fidesz egyik első vonalba tolt arca ellen indított eljárás. És az sem érdekel, hogy nyilvánvalóan nem jönne túl jól választási kampány idején itt semmiféle botrány, amelynek főszereplője a jelenlegi kormánypárt.

Pedig Hoppál Péter cifrákat mondott világ életében, vagy ha nem is, de szépreményű szóvivő pályafutása során mindenféleképpen. Hoppál szerint ugyanis az van, hogy amerikai pénzből finanszírozott álcivil szervezetek (álcivil szervezet a Fidesz szerint pl. Társaság a Szabadságjogokért, Magyar Helsinki Bizottság, Haza és Haladás Alapítvány, Eötvös Károly Intézet, Nők a nőkért Együtt az erőszak ellen, Háttértársaság a melegekért, Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, MONA Magyarország Női Alapítvány, Krétakör Alapítvány, Amnesty International Magyarország) a Soros Györgyhöz köthető amerikai pénzügyi körök dollármillióin szapulják a Fidesz kormányzását, valamint "ez a pénzügyi kör segítette kiképezni azokat a fiatalokat is, akik a Fidesz-székház elleni törvénytelen és erőszakos akciót hajtották végre", stb.

Nem az én tisztem eldönteni, hogy Hoppál arrogáns, a társadalom különféle szegmenseinek (már ha a nők, vagy a melegek példának okáért egyáltalán a társadalom egyes részeit képezik hős, nemzeti szóvivők szerint) képviseletét ellátó civil szervezetekkel kapcsolatos kijelentéseinek igazságtartalma a bányabéka seggét, avagy a csillagos eget súrolják. A magyar igazságszolgáltatástól viszont joggal várhattam el, hogy a február 12-i tárgyalást ne halasztgassa nagyvonalúan az országgyűlési választások utáni időpontra, függetlenül az ítélet előjelétől, a történet várható kimenetelétől.

Mert ugyan nem tudom, hogy a Fővárosi Törvényszék hány február 12-i tárgyalást tolt el április 6 utánra, de mert nevetségesnek tartom, hogy az objektív okok helyett még a szánalmas bírósági túlterheltségre sem volt képes hivatkozni, amikor megkímélte a Fidesz kampányát egy Hoppál-ügytől, de mert Hoppál büntetlennek remélt fröcsögése amúgy sem hozható a demagógia közös nevezőjére Simon Gáborok több száz millióival, haladjunk, feleim, nincs itt semmiféle látnivaló.

A magyarországi igazságszolgáltatás újfent benyalt a politikai hatalomnak. És akkor mi van? Semmi. A botrányokat hagyjuk a választás utánra. A német megszállás botrányosan megosztó emlékművével is várhatunk májusig, nehogy már Hoppál ügye fontosabb- sürgősebb legyen, és bekavarjon esetleg a választás kimenetelébe. Április 6 után aztán meg már végképp nem lesznek objektív okok sem. Vagy ezért, vagy azért.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr345824615

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.21. 13:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mad Mind 2014.02.21. 08:57:08

Mondhatnám, hogy meglepő, de nem az. Ha egy párt irányít mindent, akkor nincsenek független hatalmi ágak.

Laciii 2014.02.21. 09:07:27

Hű ez aztán a választásokat eldöntő horderejű botrány ám a javából :)

♔batyu♔ 2014.02.21. 09:11:11

A magyar igazságszolgáltatás 2006.október 23-a után nyalt be rendesen a hatalomnak.

Olyannyira, hogy az összes eljárást érvényteleníteni kellett. Sajnos, a kommunizmusból itt ragadt, kommunista ítélkezési módszereket használó bírók kiselejtezése nem sikerült, mert az EU megakadályozta.

szonár 2014.02.21. 09:30:01

Egyébként a küülföldről pénzelt társadalmi szervezeteket valóban korlátozni kellene - orosz mintára.

szonár 2014.02.21. 09:41:58

@ausländer Sipi: Nem indokolt, de próbálkozni lehet. Legfeljebb majd diktatúrázol egy kicsit, ha az ügyészség kidob a feljelentéssel... ahogy szoktátok.

dr kíváncsivagyok 2014.02.21. 09:48:18

Lám-lám...milyen fuggetlenek is a magyar bíróságok Fideszes vezetéssel ?!
Fogadok , Simon ugyét gyorsítva intézik...és láthatjuk még a választás elott rabláncon...

dr kíváncsivagyok 2014.02.21. 09:50:59

@♔batyu♔:

"Sajnos, a kommunizmusból itt ragadt, kommunista ítélkezési módszereket használó bírók kiselejtezése nem sikerült, mert az EU megakadályozta. "

De hiszen ez egyszeruen "nyugdíjpolitikai " vagyis RENDÉSZETI kerdés volt ...nem ?????

Barnanyelvu,... ápr. 6 - ig még jól fogsz keresni...

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2014.02.21. 09:56:19

@szonár: meg lesz meg ennek a bojtje, szonar elvtars, nem lehet egy egesz eletet a 21. szazadban diktaturak szoponcakent eltolteni. annak kovetkezmenyei lesznek;-)

ki fogja a nyugdojadat fizetni, te szerencsetlen?:-)
orban? a rezsiharcosok? mert bizony mi, parszazezren mar a labhunkkal szavaztunk ellenetek - bar nekem meg fog erni most 500 frankot, hogy hazautazzak aprilisban x-elni egyet pluszba:-)

kisebb lenne a buntetes, ha most elkulditek orbant, simicskat, kovert, poltot, habopnyt nyugdijba,. mert minnel kesobb tortenik meg, annal kemenyebben fogtok rabaszni:-)

mert az ne legyen ketseges, hoghy nagyon kemenyen meg fogtok bunhodni ertuk:-) ne gondolj most olyan fideszes-stilusu lincseles igergetesere. siman gazdasagilag fogtok belerokkanni es ha majd indulsz a kuka fele megroggyant ven fideszeskent kajaert, akkor jusson eszedbe: a patkanynak negy laba van. elobb fog odaerni:-)

Mária 2014.02.21. 09:59:05

2006-ban meg a költségvetési hiány adatait titkolták el a szocik a választások előtt, amikor a törvény előírásait semmibe véve megtagadták a költségvetési adatok előírt időpontban történő, szabályszerű közzétételét.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2014.02.21. 10:01:42

@Mária: tehat a fidesz semmivel sem jobb, mint a szocik.
erre gondoltal?:-)

saci02 2014.02.21. 10:10:49

Fel a Fidesz, hiaba nyeri a valasztast, es ezt a felelmet szorja kozenk...

Gera 2014.02.21. 10:19:26

Szerintem nincs száz ember itthon, akit érdekelne ez a Hoppál ügy. Most komolyan, ki a túrót érdekel a fidesz szóvivőjének napi aktuális sárdobálása? Nem értem, miért kellene politikai okokból elhalasztani egy ilyen ügyet. A rajongókat abszolúte nem hatja meg ez az egész egyik oldalon se, ez a napi rutin része, a bizonytalanok meg azt se tudják, ki az és nem is érdekli őket, a Magyar Helsinki Bizottság meg még annyira se.

tobeor 2014.02.21. 10:19:56

Hír a közszolgálatinak nevezett Fidesz-Pravdából:

"Terroristázta a kijevi tüntetőket a Magyar Rádió"
444.hu/2014/02/21/terroristazta-a-kijevi-tuntetoket-a-magyar-radio/

Ott a hangfelvétel is, tényleg terroristáznak.

Csináljátok csak rohadék fideszruszkik, csináljátok csak... Minél gátlástalanabbak vagytok annál nagyobb lesz a pofára esés a végén.

Mária 2014.02.21. 10:32:36

@ausländer Sipi:

Erre gondoltam :)

Mind a két oldalt elkapja az emlékezetkiesés, amikor a saját módszereikre kellene emlékezni, amelyek pont olyan mocskosak, vagy még mocskosabbak, mint az ellenfél módszerei.

különvélemény 2014.02.21. 10:38:16

Egy bíróság tárgyalást halasztott?
Példátlan!

Ez csak a mocskos fideszdiktatúra műve lehet.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.02.21. 10:45:01

Hoppál Péter s Hoppéter Pál
Hatalomnak csúcsán serpál.
Felkísérik oda Viktort
Ülvén nép-nemzeti víg tort.

Folyik a tor, fogy a pálesz...
Tárgyalás? Az sohamá' lesz!
Hopp, Pálpéter marad tisztán!
Így szeretünk, Abszurdisztán!

:)

laci_52 2014.02.21. 10:50:25

Nincs szó itt semmiféle benyalásról, Hoppál ügye egyébként sem nagyon van mostanában a közérdeklődés középpontjában.

Jobb lett volna, ha elkezdik a tárgyalást, az ügyvéd új iratot nyújt be, ezért aztán a másik fél elnapolást kér, mondván, még nem tudta áttanulmányozni és a választ megfogalmazni.

A halasztás ilyenkor is legalább két hónapot jelent...

szonár 2014.02.21. 10:54:35

@ausländer Sipi: az átkozódás, fenyegetőzés felesleges és szánalmas. Hidd el, nem csak ti tudtok dolgozni, akik elhúztatok innen...

csak egy néző 2014.02.21. 10:56:15

Az 5 -sz tagkönyv igazi demokrata tulajdonosának eme igen kulturált mondata akár hoppácsak petire is vonatkozhatna, akár egymás mellé is állhatnának.

"közben az a mosoly ül a pofáján, amit az ember szívlapáttal szeretne letörölgetni, sok érzéssel, odafigyeléssel."

politikailagnemkorrekt 2014.02.21. 10:56:16

Ez a cikk semmi más, mint figyelemelterelés. Bizonyított tény, hogy a HaHa, az EGyütt/PM, és a hozzájuk csapódó álcivilek aktivistái az elmúlt évben egy-két hónapos (kiképző) tanulmányúton vettek részt az USA-ba. Onnan importáltak a magyar tüntetési kultúrától (eddig) merőben idegen elemeket, lásd székházfoglalás, Sándor palota provokatív "elfoglalása".

Azért arra kíváncsi volnék, hogy hány percig maradnának ÉLETBEN (nem, nem letartóztatnák őket) ezek a kis nyikhaj f@szok az USA-ban, ha megpróbálnának a Capitolium, vagy a Fehér Ház erkélyére felmászni. Kábé egy. Ha pedig véletlenül kettő, akkor a CIA főnöke másnap benyújtaná a lemondását. Na, ennyit a demokráciáról. Amelyhez amúgy k...vára nem tartozik hozzá a Sándor palotás provokáció. Csak azért kellett, hogyha a hajuk szála meggörbül, lehessen diktatúrát kiáltani. Csak éppen ez borzasztóan együgyű, kiszámítható és gyenge "hadművelet" volt, amelynek szegény Antall József kormánya még talán felült volna, de ma már ide azért több kell, kedves anarchista elvtársak...

szonár 2014.02.21. 10:56:33

@tobeor: Hogyne, valóban tök jó, hogy egy rakás neonáci szemléletű béközép-rajongó lőfegyverekkel rohangál...

Éppen egy Irak van kialakulóban a szomszédban, rajtaok meg kitőrt a szánalmas russzofóbia...

szonár 2014.02.21. 10:58:00

@Frady Endre: Ez legalább jópofa. :)
5*

dr Smittpálelnökúr 2014.02.21. 11:13:37

@szonár: "Egyébként a küülföldről pénzelt társadalmi szervezeteket valóban korlátozni kellene - orosz mintára."

Aha. Akkor a románoknak is korlátozniuk kéne - orosz mintára, ugye? Pl. a romániai magyar szervezeteknek adott támogatásoat. Vagy a szlovákiai szervezetekét is a szlovákoknak.

komplikato 2014.02.21. 11:14:42

@♔batyu♔: Idejöttél erre a fórumra, eljátszottad, hogy te valójában jobbikos vagy, de megvéded a drága kormányt abban amivel egyettértesz.
Ehhez képest NEM volt olyan gáz, necces vagy ciki téma amiben nem nyaltál volna be nekik. Már a tarkód is sz*ros. Szerinted van élő ember aki nem gondolja, hogy az idejáró tucat nicknéven észt osztó fizetett bértrollok egyike lennél?

A "kollégáid" némelyike legalább néha ad a látszatra.

komplikato 2014.02.21. 11:16:06

@szonár: Szánalmas russzofóbia? :D
Hát igen, mindig KURVA JÓL jártunk az oroszokkal. Kb. mint a franciákkal is ...
Meg igen jó képessége van országunknak mindig a "jó oldalra" állnia bármilyen konfliktusban. Arról híres.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2014.02.21. 11:37:24

@szonár: ez nem fenyegetozes es nem atkozodas, hanem siman a kovetkezmenyek felvazolasa, amivel te, fideszes percemberke leven nem lehetsz tisztaban:-)

IPetya 2014.02.21. 11:50:43

@saci02: Én is félek, hogy az arrogáns banda újra hatalomra kerülhet. Az ép eszűek, még ATV ügyét szolgálók is megdöbbentek!
Somogyi Zoltán
„Amit a baloldalon műveltek az ATV-vel sokan, az maga volt a szégyen. Én a magam részéről kiszállok ezzel a kormányt aktívan kritizálók közül, mert megijedtem attól, hogy tulajdonképpen kik is követelik itt maguknak a hatalmat. Bojkottot addig mindenképpen tartok, amíg nem jön egy komolyabb bocsánatkérés a DK részéről az ATV hétvégén is keményen dolgozó munkatársaitól.

szonár 2014.02.21. 12:08:50

@komplikato: Ha mindig rossz oldalra állunk, akkor mi a megoldás? :P

Egyébként az oroszokkal volt, hogy jól jártunk. És sokszor nem jártunk jól a Nyugattal sem.

Nem akarok tábort váltani, Magyarország maradjon, ahol van. De hagyjuk már ezt a szánalmas oroszgyűlöletet.

szonár 2014.02.21. 12:09:37

@ausländer Sipi: Naná, majd Te megmondod, mi lesz a következmény. :)

Tipikus. :P

Reszelő Aladár 2014.02.21. 12:15:50

Veres Jánosék 2006-ban az előző év költségvetésének az eredményét, és minden idők egyik legynagyobb hiányát sikerült eltitkolniuk.
A hivatkozás az volt, hogy nem akarnak a választási kampányba beavatkozni az adatok nyilvánosságra hozatalával.
Az egyik egy becsületsértési/rágalmazási eljárás. A másik egy ország gazdálkodásának eltitkolása. Bár ez utóbbi kétségtelenül nem büntetőügy.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2014.02.21. 12:17:24

@szonár: persze, hogy megmondom:-)

hiszen te nem latod a kockazati besorolast, a tomeges elvandorlast es a forint fossa valtozasat:-)

es nem latod, hogy meg itt, svajcban is tema orban es rablobandaja:-)

mondjuk lehet csak nem akarod latni, hiszen elvakit a rajongasod. es ez csak rosszabb lesz:-)

a szetkurt oktatasbol csak alulmuvelt fideszesek fognak kijonni, akik nem alkalmasabbak a szalagmunkanal tobbre es jobbra, tehat nbem erdemesek jobb es tobb fizetesre. aki keves marad ertelmes az meg fogja magat es ugyanugy elvandorol olyan helyre, ahol megbecsulik es nem kell egy csapat sudribunkoval egetni magat a munkahelyen, ahol kontraszelektalt, seggnyalo fonokok lesznek a szakerto vezetok helyett. mint a szocializmusban.

mit gondolsz, ennek felviragzas es tejjel-mezzel folyo kanaan lesz a kovetkezmenye?:-)

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2014.02.21. 12:19:56

@Reszelő Aladár: ez felmentes akar lenni a fidesz szamara?:-)

fura az ertekrended, ahol azzal magyarazod a kormany buntetougyekbe beleavatkozasat, hogy mas is saros mas ugyekben. ugyanis ez abszolut nem ad a fidesznek es hando tundenek felmentest.

Blogger Géza 2014.02.21. 12:20:10

1) Mint már többen leírták, nagyon el van szakadva a valóságtól az, aki azt hiszi, hogy egy ilyen pernek (végeredményétől függetlenül) bármiféle komoly hatása lenne a választások végeredményére.

2) Van egy olyan érzésem, hogy a bíróság röhögve el fogja hajtani a Helsinki Biztosságot, mert a közéleti szereplőknek ennél ezerszer durvább kritikákat is le kell viselniük. (Hacsak a Helsinki Bizottság egy Ft támogatást nem kapott Amerikából, és akkor esetleg valótlan tényállítással befuthatnak a célba)

3) Ha mégis valamilyen hatása lesz az ügynek, az inkább az lesz, hogy a Fidesz népszerűsége nő, minél többet van napirenden ez az ügy, mert a közvélemény összekapcsolja a Bajnai és Mesterházy meglehetősen gyakori amerikai útjait és a (részben) Amerikából pénzelt civil szervezetek kormányellenes kritikáit. És a magyar nép többsége nem annyira szereti, ha külföldről akarják elfütyülni, hogy ő hogyan is táncoljon.

Blogger Géza 2014.02.21. 12:23:03

@ausländer Sipi: Mi köze ennek Handó Tündéhez??? Vélhetően influenzás lett a bíró és kész. Miután sikerrel megakadályoztátok, hogy Handó Tünde ilyenkor a gyorsabb ítélkezés érdekében átcsoportosítson ügyeket a egyes bíróságok között, így lassabb lett az ítélkezés. Ennyi.

különvélemény 2014.02.21. 12:28:23

@Reszelő Aladár: "ár ez utóbbi kétségtelenül nem büntetőügy."

Nem, az alkotmánysértés.

tobeor 2014.02.21. 12:29:05

@szonár: Köszönjük jóelvtárs, látom neked már rendesen átmosta az agyad a csicska-Tv :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.21. 13:25:56

az azért nem semmi, hogy ugyan az a párt köszöni meg a civilek segítségét a la békemenet. :)

mert ugye ők viszont rendes civilek, nem álcivilek, mi?

Mária 2014.02.21. 15:16:52

@ausländer Sipi:

"tehat a fidesz semmivel sem jobb, mint a szocik.
erre gondoltal?"

Nem erre godoltam :)

A Fidesz MÁS, mint a szocik.

Sok szempontból életképesebb, és jobban a katalizátora lehet annak, hogy a társadalom végre felnőjön, mint a szocik.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2014.02.21. 17:34:18

@Mária: gyorsabban bekovetkezik ukrajna?

ugyanis az ukranok pontosan a viktori utat nem hajlandoak tovabb kovetni.

csak egy néző 2014.02.21. 22:29:35

Szerintem a fityeszben, valami speciális szempontok alapján választják ki a szóvivőket vagy csak lombikban gyártják ezeket az idióta szóvivőket. Selmgeci kuszafogú, Zsigó Róbert idióta, bukott cukrász, Kocsis Máté pubi alapjáraton egy debil, barom, Hoppácska Petike pedig egy igazi "poliészter", aki minden hangszeren játszik. (Én is tudnék neki ajánlani egy igazi humán hangszert) Már csak a fityeszes pártvezetőknek is kötelező Finkelstein és Birnbaum urak gyűlöletkeltő tanfolyamának egy "speciális" tagozatát kell elvégezniük, ahol megtanítják ezeket a kreténeket szemrebbenés nélkül, folyamatosan hazudni és már állhatnak is a mikrofon mögé. Hányni kell ettől a moslék bandától.

states1 2014.02.23. 03:16:55

Maradjunk annyiban, hogy ez az ügy akkor sem érdekli a kutyát sem, ha nem halasztják el április 6-dika utánra. Már csak azért sem, mert minden "civil" szervezet be van kötve valamelyik politikai oldalhoz, párthoz. A CÖF ugyanúgy, mint az itt felsoroltak. Mindegyik kizárólag a másik oldalon keresi a csomón is a kákát, a sajátjának szemében pedig a gerendát sem észleli. Pénzelni meg nyilván pénzelik őket, különben nem működnének.

states1 2014.02.23. 03:34:12

@csak egy néző:
Az a baj, hogy ebben a műfajban Török Zsolt teremtett utolérhetetlen és ismételhetetlen iskolát, ami a politikusi zombiságot illeti, hozzá képest az összes fideszes szóvivő a szellemi horizonton delel.
süti beállítások módosítása