Amikor a miniszterelnök felesége is aláírást gyűjt

H_A Címkék: választási kampány feleség aláírásgyűjtés Orbán Viktor General Electric2014.02.18. 18:05

Kicsit nem figyeltem oda, és elkezdődött a választási kampánnyal óhatatlanul együtt járó aláírás gyűjtési népnemzeti tömeghisztéria, amely minden bizonnyal szolgáltatni fogja az újabb meg újabb, gusztustalannál jóval gusztustalanabb PR-fogások tömkelegét az érdeklődő és kevésbé érdeklődő szavazók számára. Amelyekre minden bizonnyal felemeli, de leginkább nem emeli föl fejét a búsa magyar, így valószínűleg arra sem húzza el a száját, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felesége késő este ugyan biza milyen alapon ronthat be a magyar családok otthonaiba abban a választókerületben, amelynek fideszes jelöltje Fónagy János államtitkár.

Nem mintha nem lenne hősies és tiszteletre méltó cselekedet egy miniszterelnök feleségétől, hogy kiveszi a részét abból a munkából, amely férjeurát és parancsolóját újabb négy évre visszajuttatja az ország élére, de az Orbán Viktor élő és viruló Facebook oldalán közzétett, erről tudósító 40 másodperces manipulációs kísérlet a maga nemében minden groteszkségi rekordot megdöntött. Dacára annak is, hogy minden idők legnagyobb dunai árvize óta tudjuk: a Fidesz és Orbán kommunikációja verhetetlen a populizmusban, demagógiában és az olcsó, de rendkívül hatékony mesterkéltségben, ez az újabb kampányszagúan valóság idegen, megrendezett sztori elkeserítő képet nyújt arról, hogy mi vár ránk itt április 6-ig.

Túl azon, hogy a General Electric képviselőivel leginkább középiskolás fokú angol szókinccsel kedélyeskedni már önmagában is vicces (végül is nem olyan tragikus, belátom), túl azon, hogy felfoghatatlan miért érdekelheti ezeket az embereket, hogy Magyarország miniszterelnöke hány üveg vörösbort képes kinyitni miután késő este, a napi robot után hazaérve azt tapasztalja, hogy felesége nem tartózkodik otthon, és némiképpen aggódva azért, hogy talán a Fidesznek még sincs annyi lelkes aktivistája, mint amennyiről szól a fáma, elképesztő ez a gyengébbek kedvéért feliratozott, megrendezett színjáték. (És nem azért, mert Viktor balján Szijjártó Petike - ki más? - tölti önelégült fejjel borospohárba az ásványvizet.)

Persze van úgy az ember, hogy nincs otthon az asszony, és előkapja a borosüveget, de ha már így alakult, egy ország miniszterelnöke nem feltétlenül köti ezt egy multinacionális cég vezetőinek orrára, mert enyhe trágyaszag lengi körbe a stratégiai megbeszélést. Persze, mióta tudjuk, hogy a mindenség is a magyar sikerekkel mérhető, tulajdonképpen szóra sem érdemes a történet. Bár tény, hogy azért megnéztem volna egy-két boldog magyar fejet, amikor Anikó asszony becsenget, hogy a Fónagy Jánosnak kellene aláírni. Vagy Pistikének. Vagy Marikának.

Hát így. Dübörög a kampány, mi meg zabáljuk. Két pofára. És beengedjük a miniszterelnök feleségét este 8 után is. Vagy nem. Vagy csak egyszerűen rácsodálkozunk, de leginkább már rá sem csodálkozunk arra, hogy az agymosás milyen elképesztő távlatait képes megnyitni előttünk a jelenlegi kormánypárt néha egészen szórakoztató, foltokban elkeseredésre hajazó választási kampánya. 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr965821054

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.19. 10:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IPetya 2014.02.19. 11:30:50

A történet megerősít abban, amire én már korábban is gondoltam, hogy otthon a feleség az úr. Egy többgyermekes családanya eleve uralkodó helyzetben van.
Ha nincs otthon akkor lehet borozni!
Az aláírás gyűjtés egyébként jó kaland, semmi pénzért nem hagynám ki. 24 éve csinálom. Szándékosan nem az ismerősökhöz megyek, mert szeretek ugyan beszélgetni, de nagyon lassan haladok. A mostani aláírásgyűjtés tapasztalatai. Sehol sem fogadtak ellenségesen. Nem a rezsicsökkentés a sláger, hanem a családi adókedvezmények. A nagymamák a Fideszre fognak szavazni.

Gérard Duchemin 2014.02.19. 11:31:33

Paraszt ez az ember, és sajnálom a nejét, hogy neki ilyen bunkó jutott.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.19. 11:32:07

Jobb az az angol a középiskolásnál, sokkal jobb. Ha minden középiskolás fele ennyire tudna, nem lenne gond Mo-n a nyelvtudással.

Gérard Duchemin 2014.02.19. 11:32:30

@IPetya:

"A nagymamák a Fideszre fognak szavazni."

Na jó, de nem mindegyik.

Muzsikok közt 2014.02.19. 11:42:06

'Túl azon, hogy a General Electric képviselőivel leginkább középiskolás fokú angol szókinccsel kedélyeskedni már önmagában is vicces'

No, akkor lehet sorolni azokat a magyar politikusokat, akik jobban tudnak kedélyeskedni bármilyen nyelven...hehehe

Muzsikok közt 2014.02.19. 11:44:02

@maxval a gondolkodó birca: Nincs gond a magyar fiatalok nyelvtudásával, szvsz. Bármikor van olyan, mint amit megismertem Szlovákiában, Csehországban, Ausztriában. Vannak persze jobbak (holland, skandináv), meg rosszabbak (spanyol, olasz, francia) bőven.

IPetya 2014.02.19. 11:48:13

@Gérard Duchemin: Vannak Gyurcsányhívő nagymamák is, de akikkel én beszéltem azok normális nagymamák voltak!
A Gyurcsányhívő öregek már bemutatkoztak! Szegény Somogyi Zoltán kikotyogta.
„Amit a baloldalon műveltek az ATV-vel sokan, az maga volt a szégyen. Én a magam részéről kiszállok ezzel a kormányt aktívan kritizálók közül, mert megijedtem attól, hogy tulajdonképpen kik is követelik itt maguknak a hatalmat.

Zöldek Pártja · http://zoldekpartja.hu 2014.02.19. 11:48:26

Farkas Bertalan a Zöldek Pártja színeiben indul az országgyűlési választásokon

Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós indul a 2014-es országgyűlési választásokon. A nyugállományú dandártábornok, vadászrepülő és kutatómérnök a Zöldek Pártja színeiben méretteti meg magát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 3. számú választókerület egyéni jelöltjeként.

www.htmik.hu/farkas-bertalan-a-zoldek-partja-szineiben-indul-az-orszaggyulesi-valasztasokon/

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2014.02.19. 11:59:46

@maxval a gondolkodó birca: A többes és az egyes szám kezelésébe meg az igeidők egyeztetésébe rendszeresen beletörik a bicskája. De az átlag magyar középiskolásnál tényleg jobb. EU-s vezető politikusok java részéhez képest viszont röhej, ahogyan beszél (és nem a kiejtés a baj, mert az tökmindegy, amíg követhető, hanem a nyelvtani hibák szégyenletesek).

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.19. 12:00:33

csodálkoznék ha akár 2 aláírást is gyűjtene. Még abban se vagyok biztos, hogy ő maga aláírja. :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.19. 12:01:22

Van egy magyar mondás, hogy ökör iszik magában.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.02.19. 12:02:19

@IPetya:

És egy jó kis aláírásgyűjtés után milyen jól esik elpukkantani egy Kölyökpezsgőt, és a Dankó Rádió diszkrét dallamai mellett felütni Orbán Viktor Elvtárs valamelyik kötetét...

Hát, csak megcsináltuk: mégis tévedés lett utólag a rendszerváltás.

Mária 2014.02.19. 12:02:34

Választási munkamegosztás:

1. a Fidesz kampányol, ahogy kell
2. a balos ellenzék hörög, meg visítozik hozzá

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.19. 12:02:50

@IPetya: A nagymamákat nem érdekli az adócsökkentés, őket a rezsicsökkentés és a nyugdíjemelés állította a Fidesz mellé.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.19. 12:05:38

@Zigomer Trubahin:

Én nem hallottam semmilyen fatális hibát. Abszolút jó szint, kb. B2 és C1 közötti, a kiejtés pedig az átlagmagyarénál jobb, kb. 80 %-os.

Muzsikok közt 2014.02.19. 12:06:24

@maxval a gondolkodó birca: de neked millyen tapasztalatod rossz(abb)? Meg minél? Mindenki tuggya meg celeb vagy hogy TE bolgáriában csapatod.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.19. 12:07:41

@Muzsikok közt:

A MAGYAROK idegennyelvtudásáról beszéltem természetesen.

Mária 2014.02.19. 12:08:47

@Online Távmunkás:

A nyugdíjemelés biztos nem. Fel voltak háborodva a 2,6%-os emelésen.

Muzsikok közt 2014.02.19. 12:15:30

@maxval a gondolkodó birca: a bolgáriai multis magyarokéról? mit tudhacc te másról?

Állítsuk meg a ......... 2014.02.19. 12:15:33

Be kár, hogy nem az asszony kapta elő a borosüveget.
Jól fejbebaxhatta volna a zurát.

És nem beborozott, hanem bedrogozott.
Xanaxra inni drogozásnak számít.

Egyébként az angol nyelv dadogás szintű ismerete egy volt oxfordi ösztöndíjastól nagy gáz.

Egyéves Önkéntes 2014.02.19. 12:18:47

@maxval a gondolkodó birca: 80%-os??? Mi ez a slendriánság??
Tőled legalább két tizedesnyi pontosságot várunk el!

zsebatya 2014.02.19. 12:19:25

Azért a gyűjtés gyakorlatára kíváncsi lennék. Tudomásom szerint a kormányfőnek és közvetlen hozzátartozóinak folyamatos védelem jár - Anikó asszony két TEK-essel a háta mögött nyomta a lakáscsengőket? Felettébb életszerű.
Vagy jópofának szánt szimpla füllentés az egész?

Állítsuk meg a ......... 2014.02.19. 12:19:43

oOFF

Csak engem zavar, hogy magyar köztévé tegnap este nem adott élő közvetítést a szomszédban zajló csetepatéról?

Az összes külföldi hírcsatorna, ha másképp nem is de legalább a műsoruk alatt egy kis balakban közvetítette a vérontást.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2014.02.19. 12:23:33

@maxval a gondolkodó birca:

I went home late night = late at night
I realized that my wife is not at home = was not at home
I was said by the kids = I was told by the kids
that she is collecting = she was collecting (bár itt értelmezhető szó szerinti idézetként is talán)
collecting the signatures = collecting signatures
which is necessary = which are necessary
on the stuence (vagy mi) = in the constituence
wifes = wives (jól hallhatóan f-fel ejti)

És akkor most az olyanokat, amik véleményesek, vagy ráfoghatjuk azt is, hogy normál angol módra lenyelt egy szótagot, mint amikor pl. a collect elé nem tett to-t, fel sem soroltam.

Ennyit Orbán angoltudásáról.

sírjatok 2014.02.19. 12:29:41

@Zigomer Trubahin: ráttenetes, ráttenetes. Szerintem egy angolásznak kellene vezetni az országot, akkor biztos mindjárt minden jobban menne!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.19. 12:33:59

@Mária: Ki volt felháborodva? Nem hallottam ilyesmiről, én csak az elégedett bólogatást látm, amikor a nyugdíjemelésről megkapják az ertesítőt...
Az utóbbi években az inflációnál és a fizetéseknél is gyorsabban nőttek a nyugdíjak és a rezsicsökkentés is a nyugdíjasoknak fontos, náluk a rezsi a kiadás nagyobb része, mint a munkaképes korúaknál.

dr kíváncsivagyok 2014.02.19. 12:36:22

"keleti típusú diktatúrák utánzásához viszont (melyhez sokkal több kedvük lenne) gyökeresen kellene átalakítaniuk az országot (melytől egyelőre ódzkodnak). "

Ódzkodnak ??
Teljes erobol nyomják....

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2014.02.19. 12:47:11

@zsebatya: Én meg pont elképzeltem magamnak, ahogy Orbánnét kereskedelmi ügynököknek és hittérítőknek kijáró vehemenciával utasítja el valaki az ajtóból...

elwood 2014.02.19. 12:59:33

egyébként remek, én is ezt fogom mondani.
éjjel megyek haza, kérdi az asszony, és merre jártál ?
hát izé, aláírást gyűjtöttem fónagy jánosnak ...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.02.19. 13:00:33

"Túl azon, hogy a General Electric képviselőivel leginkább középiskolás fokú angol szókinccsel kedélyeskedni már önmagában is vicces"

Viktor csak a munkáját végzi. A nemzetállam erejét kihasználva küzd a munkások jogaiért a globáltőkével szemben.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2014/02/munka-es-toke.html

flort 2014.02.19. 13:02:25

@Muzsikok közt: Te, láttad már a honlapját (.co.nr, nem .bg)?
Néhány fotó kivételével (a többségük egyébként semmibe vezető link) semmi sem utal rá, hogy nem itt élne. Ellenben egy cirill betűt használó országból gyakorlatilag hiba nélkül nyom napi >18 kommentet (vásár- és ünnepnapokat is beleszámítva), tulajdonképpen egyetlen utalás nélkül a bulgáriai dolgokra (v.ö. a csehszlovák kém irodalmi munkásságával). Szerepelnek viszont utalások a magyar aktuálpolitika témakörében és meglepő módon nem a külföldön élő állampolgárok szavazati jogáról.

Lehetne még mondani, hogy a digitális térben éli ki magát, de az unokaöcsém szégyellné, ha az említett honlapot ő tartaná fent.

Mindenki azt mond magáról, amit akar, de azt hiszem, hogy a barátunk csak manírként utalgat arra, hogy nem is itt él.

BaliTibi 2014.02.19. 13:41:57

Felcsuti sötét tahó, tudtuk eddig is.

J.László 2014.02.19. 13:51:05

Hallotta már valaki teszem azt, Demszkyt angolul beszélni? Na kérem, az egy katasztrófa.

Shopping 2014.02.19. 13:55:20

Pedig esküszöm én hittem benne, hogy a feleség esetleg normális, csak a férj bolondult meg.

Mekk Meister 2014.02.19. 13:58:57

@Salemi boszorkány: Jogos, csatlakozom!! Nem hittem a szememnek, hogy a szokasos agypusztito musorok mennek.

béla a görög (törölt) 2014.02.19. 14:00:20

Igen, itt most nagyon egyetértünk.

Néztem a videót, hallom a hangját - mondom ez az ember másnapos, nem kicsit. Hallgatom, mit mondd megbontok egy üveg bort, asszony sehol, merthogy vadul aláirást gyűjt, mert hogy nálunk ez a szokás és mindezt reggel kicsit furcsa hangon...
Mondom ez az ember részeg. vagy legalábbis nincs magánál. Ez még egy baráttól is erős kezdés lenne reggel, ez a súrmó paraszt meg elvileg miniszterelnök lenne...

Megértem, hogy asszony "elment kopogtatózni".
Azt is megértem ha az elkövetkező pár évben "végigjárja az egész országot".

Vitéz.László 2014.02.19. 14:25:50

gazsuláló büdös hitvány dakota...
hazaáruló ajjas bűnszervezetének...
fogja az ország... tönkretesz mindent...

Ducasse 2014.02.19. 14:27:57

Hát ami azt illeti, gáz, nagy gáz, hogy Pokornyi helyére ezt a levitézlett vén ózdi kommunistát találta csak a FIDESZ!!! Vajon miért nem Ózdon indítja, ott már 1980-ban is PÁRTBIZOTTSÁGI tag volt ismeri a nép!

Vitéz.László 2014.02.19. 14:28:08

@Zigomer Trubahin: a hitvány rohat ügynökben hiába tolta a komcsipárt és a soros a sok zsét és küldte kembridzsbe...

politikailagnemkorrekt 2014.02.19. 15:53:02

Vaú-vaú, milyen furcsa is mindez!
Vajon Klára asszony nem szokott Fletóval karöltve főzőcskézni a Facebookon? Vajon Michelle Obama mi a lóf@szt csinált választási kampányban az USA-ban, ha nem jótékonysági alkalmakon simogatott fogyatékos, fekete, hajléktalan kis buksikat, valamint kiskutya-menhelyeket látogatott? És mégis: elmondaná nekem valami, mi ezzel a gond? Ez egy ilyen játék, ilyen játékszabályokkal. És igen, lesz benne még vendégvárás, újszülött zebra etetése az állatkertben, kátyúzás, szalagátvágás, valamint épületes vita a miniszterelnök-jelölti vita megrendezhetőségéről folytatandó kampányfőnöki megbeszélés helyszínéről. Lesz asszonyverés, ittas vezetés, kurvázás, korrupció, felcsúti stadion, közpénz-szórás, hazaárulás, Amerika, Izrael, kommunistázás, fasisztázás, ki mire buzdítja híveit a templomban, kampánycsend-sértés, titkos videók, és még számtalan egyéb nyalánkság.

De könyörgöm: így választjuk mi, és még számtalan ország a vezetőit, ebből élnek a politikusok, a politikai elemzők, a (bulvár) média, fotósok, reklámcégek, valamint kreatív ügynökségek. És?

És jobb lenne Észak-Korea? Ott aztán nem b@szogatják négyévente a szegény szavazók nyugalmát; valamiért mégsem élnék ott... (És most lehet kórusban béégetni: DE-HIS-MÁR-OTT-ÉLÜNK-DIK-TA-TÚ-RA-VAN-RET-TEG-JÜNK!!)

Vicces:)

nu pagagyí 2014.02.19. 15:53:33

Olyan szintű ez az ember, mint Kádár volt. Az sem mondott soha semmi értelmeset, ő is csak a háttérben kavarta a trutymót, ahhoz értett igazán. Kádár legemlékezetesebb mondása talán az volt, hogy aszongya: "elvtársak a krumplileves legyen krumplileves!". Körülbelül ezt fogjuk hallgatni ismét húsz évig, ha nem zavarjuk el udvartartásostól ezt az embert.

politikailagnemkorrekt 2014.02.19. 16:03:14

@Zigomer Trubahin: Aha. Csak azt felejted el, hogy:

1.) bármelyik átlagos amerikai akciófilmben több a nyelvtani hiba,
2.) Sting (angol szakos tanár eredetileg) énekli: "She don't like to hear me sing" a she's too good for me c. dalban. Ezért középiskolában egyes jár angolórán. Te megbuktatnád őt is?
3.) Ha hallottad már Barrosot, Günther Verhaugent, vagy egyéb eurokratákat angolul beszélni, akkor nem írnál ilyeneket,
4.) A nem native speakerek által használt angol (sajnos vagy sem) egy teljesen lerontott nyelv; mégis ezt használják az EU-tól a business szféráig kábé mindenütt. EZ van.
5.)Hallottál már angolt bármilyen más nyelven megszólalni? Mert én ritkán, de bár ne hallottam volna..

Szóval szerintem felesleges ott kötözködni, ahol nincs valós probléma. Voltak nyilván hibák az elmúlt 4 évben (is), de Orbán angoltudása szerintem nem tartozik közéjük.

nu pagagyí 2014.02.19. 16:07:34

@Mária: A Fidesznek lenne pénze kampányolásra, hiszen tele van hirtelen meggazdagodott mecénásokkal. Ennek ellenére csak szánalmas rezsifórumokra futja, ahol a magáncégek kifosztásából eredő szajrét osztogatja verbálisan.

Amivel összetéveszted, az a CÖF kampánya lehet, amely mocskolódó plakátokban testesül meg. A CÖF saját bevallása szerint "független" civil szervezet. Nincs köze a Fideszhez és az adófizetőkhöz sem, nem is tartja fontosnak, hogy elszámoljon a forrásaival, mert annyira független, hogy közpénzt el sem fogadna.

De az is lehet, hogy a független közmédiával kevered a Fidesz-kampányt, mert az meg pártatlan, sokrétű tájékoztatást ad, amelyet szigorúan felügyel a Médiatanács.

moareka 2014.02.19. 16:10:17

@IPetya: Nem minden nagymama békamenetes, nem kellene általánosítani.
A nagymamák nem egy homogén agyament tömeg, hanem értelmes, érdeklődő, mi több,- eszénél lévő hölgyekből álló
csoport. Furcsán hangzik?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2014.02.19. 16:11:55

@Gérard Duchemin: Sajnos a nyugdíjasoknak továbbra is semmi sem drága az aktívak kontójára.

moareka 2014.02.19. 16:41:43

@Online Távmunkás: Hol látott elégedett bólogatást, a békemenetben?

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2014.02.19. 17:00:03

@politikailagnemkorrekt:

1.) egy átlagos amerikai akciófilmben - láttam már pár százat - nincs nyelvtani hiba.
2.) Sting szövege szleng. Ennek is megvannak a maga nagyon pontos szabályai, pl. doesn't helyett don't-ot, were helyett was-t mondanak. Azt csak a tájékozatlanok hiszik, hogy szlengben, gettóban beszélt nyelvben stb. összevissza lehet mondani akármit. Don't helyett doesn't-öt pl. soha az életben nem mondanának a Harlemben sem. Wives helyett wifest vagy tell helyett sayt sem. Ez pont olyan, mint hogy lehet ugyan magyarul suksükölni meg nákolni, de olyat nem mond a legnagyobb suttyó sem, hogy "tedd oda a tányért az asztalről". Aki ilyet mond, az nem tud magyarul.
3.) Hallottam beszélni az összes eurokratát, sokszorosan jobban beszél a java részük, mint Orbán.
4.) A nem native speakerek által használt angolban egyáltalán nincsenek olyan szintű hibák, minthogy összekevernék a say és a tell igét. Ez alapfokú probléma. A normális nemzetközi angollal szemben az szokták a native speakerek felhozni, hogy nem idiomatikus. Szerintem spec. inkább baj lenne, ha idiomatikusabb lenne, mert nehezebben lehetne megérteni.
5.) Ez nem tartozik a tárgyhoz.

@sírjatok: Nem, csak arról volt szó, hogy tud-e olyan szinten Orbán angolul, hogy mondjuk egy szerződésről négyszemközt tárgyaljon. Nem tud. Szerintem ez 2014-ben már probléma.

Haloperidol 2014.02.19. 17:02:48

@Zigomer Trubahin:
Alapbol en nem nagyon birom (sot, nagyon nem birom) Vityat.
DE.
1. FOLYEKONYAN beszel angolul.
2. Az altalad felsorolt hibak nem kulonosebben befolyasoljak a mondottak ertelmet.
3. En is lattam/hallottam egyes nagyon magas pozicioban levo EU-s hivatalnokokat angolul beszelni, es Orban semmivel sem rosszab naluk.
4. Barcsak a magyarok 10%-anak az angoltudasa megutne ezt a szintet.
5. Barcsak a magyar parlamentben ulok 10%-anak az angoltudasa megutne ezt a szintet.

Te nyilvan extra-szuper-felsofoku nyelvizsgaval rendelkezel es hobbibol szinkrontolmacsolsz valamint verseket forditasz es eredetiben olvasod Shakespeare-t. Jo neked, nyilvan nem mindennapi az ilyen nyelvtehetseg. En - bar 3 eve Angliaban elek - nagyjabol hasonlo szinten beszelek, talan kicsit jobban.

nyünyüge 2014.02.19. 17:03:49

Emberek! Ezzel a történettel nem az a gond, hogy milyen az angolsága, vagy volt-e éjszakai borozás és miért, hanem hogy miként szabad egy üzleti reggelit ilyen otrombán kampánycélokra felhasználni!

Mert a borozás, meg a későig aláírást gyűjtő feleségről szóló videómese nem a GE-nek szól, hanem a választóknak.
Akik egy csomagban kapják, hogy a miniszterelnök úr új munkahelyek ügyében tárgyal egy óriáscéggel, a felesége időt-fáradtságot nem kímélve kampányol, ...., és ez az egész történet annyira emberi és annyira megkapó.

Mária 2014.02.19. 17:10:16

@nu pagagyí:

"A Fidesznek lenne pénze kampányolásra, hiszen tele van hirtelen meggazdagodott mecénásokkal. "

A baloldal is tele van.

nu pagagyí 2014.02.19. 17:17:58

@Mária: Azok nem most gazdagodtak meg hirtelen.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2014.02.19. 17:18:57

@Haloperidol: A kérdés az, jól beszél-e Orbán angolul. Nem beszél jól, nem éri el az advancednek vagy felsőfokúnak tekinthető szintet. Persze megérteti magát gond nélkül, és ha van olyan társaság (magyar politikusok, Magyarország, ahogy mondtad), ahol vakok között félszeműként így is király lehet, akkor egészségére. De olyanokat ne mondjunk, hogy "Orbán kiválóan beszél angolul" és más effélék. Max. azok szemében, akiknél dicsőség, ha valaki, még ha törve is, de folyékonyan tud beszélni egy idegen nyelven.

(BTW az megvan, amikor két éve az EU-s költségvetési felügyeleti vitán az éjszakai tárgyaláson Orbán nemet mondott a szerződésre, másnap reggel viszont már azt nyilatkozta, hogy szó nincs arról, hogy ő ott nemet mondott volna? Ezt pl. simán okozhatta a nyelvtudásának az alacsony szintje: aki így beszél, nyilván nem képes arra, hogy szerződések bonyolult szövegében, finom jelentésárnyalatok között biztonságosan eligazodjon.)

Mária 2014.02.19. 17:24:45

@Zigomer Trubahin:

"Don't helyett doesn't-öt pl. soha az életben nem mondanának a Harlemben sem."

Még ha csak olyanokat nem mondanának. De ott állítólag olyanokat mondanak, hogy odee, tryna, bruva, meg ilyenek.

Vitéz.László 2014.02.19. 17:27:28

@Zigomer Trubahin: szerintem eccere gerinctelen (hazudik) és eccere alkalmatlan

HITVÁNY dakota

cigánykodik, gazsulál stb...

nekem biztos nem miniszterelnököm....

nu pagagyí 2014.02.19. 17:51:37

@Mária: Most, a mostani tolvajokról szavazunk, nem a korábbiakról. A következő választáson pedig majd a azokról, akik a mostanin bizalmat kapnak.

Amúgy, kérdésedre válaszolva, nem teljesen mindegy. Ha már lehet lopni, akkor az a helyes, ha széles tömegeknek megadatik és nem csak néhány kiválasztottnak. Az igazi persze az lenne, ha meg sem fordulna ilyesmi az emberek fejében, de ehhez mindenkinek magát kell először legyőznie.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.19. 18:06:49

@moareka: Szerencsére nincs békemenetes ismerősöm.
Én a családban és volt kollégák, szomszédok körében is azt tapasztaltam, hogy a nyugdíjemelésnek mindig örültek, kormánytól függetlenül, a mértékére nem hallottam panaszt. Persze egyesek sírnak, hogy kicsi a nyugdíj, de általában nem a nyugdíjemelés hónapjában.

IPetya 2014.02.19. 18:10:46

@moareka: A normális nagymamáknak csak egyetlen szempontjuk van és az az unokájuk helyzete!
Ezt csak az unokáikat szerető nagymamák értik!

IPetya 2014.02.19. 18:15:07

@Online Távmunkás: Aláírásokat gyűjtve az én nagymamáimat az adócsökkentés is érdekelte4

moareka 2014.02.19. 22:43:38

@IPetya: Igazat adok Önnek abban, hogy a normális nagymama legfontosabb szempontja az unoka!!!! Abban már nem, hogy csak és egyetlen. Arra próbáltam reflektálni előző kommentemben, hogy érdeklődők, s a világ dolgaira nyitottak vagyunk, mert hogy én is három unoka nagymamája vagyok. És végtelenül szeretem őket. Más lapra tartozik, de sok minden mellett az adócsökkentés is érdekel.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.25. 14:14:42

@Gérard Duchemin: ne sajnáld, ő is ilyen családba született
süti beállítások módosítása