Orbán Viktor lelkesítő jó híre fészbukkosoknak

H_A Címkék: foglalkoztatottság KSH Fidesz Orbán Viktor Facebook videoüzenet2014.01.30. 22:46

Aszonta a mi Viktorunk, saját közszereplői Facebook oldalán, csütörtök este, csúcsidőben felpakolt videoüzenetében, hogy "Jó estét, fészbukkosok, jó hírem van!" És, hiszitek vagy nem, csípőre tette a kezét. Spontánul ha nem is. De hogy a drámai hatás igazi legyen, egyúttal jól neki is támaszkodott a miniszterelnöki íróasztalnak, és szinte önmagától megrészegült, elcsukló hangon közölte: "közzétették a foglalkoztatási és munkanélküliségi adatokat, amelyek nem egyszerűen csak jók, még csak nem is kiválóak, hanem egyenesen lelkesítőek." Ha már mindenáron, minden mesterségesen feltuningolt, a valóságtól tetszőlegesen elrugaszkodott adatból választási kampányt előkészítő témát kell generálni, nekem is lenne néhány észrevételem ehhez a felhőtlen lelkesedéshez.

Hát, fene tudja. Testtartás ide vagy oda, Viktorom! Most semmi kedvem belekötni ebbe a lazasággal palástolni kívánt tenyerestalpas beállásba, maradjunk annyiban: biztos én egy másik filmet nézek - tudom, hogy ennek semmi köze a foglalkoztatáshoz - azt írja ez a gonosz balliberális média, hogy itten elszállt a magyar valuta, hogy 312-nél is járt a minap az euro (tudod, az az euro, ami a fülkeforradalom idején sacckábé 262-nél járt). Igaz, nem tehetsz te erről, szóval én kérek elnézést, csak úgy megjegyeztem.

A széles nagyközönség pontos tájékoztatása kedvéért akkor leírom, mit mondtál, lelkesedésben élen járó egyetlen Viktorom.

Egy év alatt több mint százezerrel nőtt azok száma, akik munkából élnek meg Magyarországon. Különösen jó hírem van a fiatalok és a nők számára, mert az ő esetükben évtizedek óta nem dolgoztak annyian, nem találtak annyian munkahelyet, mint az elmúlt hónapokban. Mindez bizonyíték arra, hogy az irány, amelyet közösen jelöltünk ki négy évvel ezelőtt, jó, sőt biztató, sőt meghozta a várt és kívánt eredményeket.

A világért sem akarnék ellentmondani ennek az újabb csodálatos sikersztorinak, de mivel még nem sikerült tisztára mosnotok idegenlelkű, rendszerkritikus agyamat, és ha már így a "Fészbúkkon" is egyre elszántabban szembe kell szállni a baloldal előretörésével, a megszólítottság okán, halkan szólni szeretnék: valahogy már megint akad egy-két apró szépséghibája ennek a fehér ing alatt fehér trikós, optimistán túlcsorduló prezentációnak.

Sajnos a KSH adatainak lelkesítő jellege velem nem feledtette el a 1,5 millió munkahely beváltatatlan ígéretét. Apropó: meg tudná mondani valaki ebből a négy milla tizenötezerből konkrétan mennyi a minimálbér alatt kereső közmunkás? Viktorom? A versenyszférában mi a helyzet? A külföldön dolgozó, egy évben három napot dolgozó magyarok is benne vannak ebben a mágikus, mesebeli statisztikában, amellyel remélhetőleg addig jóllakunk, amíg legközelebb újra hírekkel jelentkezel? Na ugye.

Úgyhogy ne fenyegess, és ne ígérgess, Viktorom! A padlás tele van ezekkel a lelkesítő hírekkel. Miszerint végre jogállam van, 4 millió fölött a foglalkoztatottság, hasít a gazdaság. Lassan olyan érzésem van, mintha harminc évet repültünk volna vissza az időben, és bárhova kapcsolok, minden adón a lelkesítő jó hírek jönnek szembe, amelyek köszönőviszonyban nincsenek azzal a valósággal, amely naponta körbevesz.

A siralmas állapotokat kiugró sikereknek nevezni, és azokon önfeledten lelkesedni azoknak megy, akiknek a tettekre ha nem is, gátlástalan hazudozásra van stratégiájuk. Jópofa ez a kaján vigyor az arcodon, de az én "fészbukkos" agyamnak nem jött be ez a lelkesítő jó hír. Kicsit és halványan azért remélem, hogy április 6-án kicsit alábbhagy ez az arrogáns lelkesedésed.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr395790615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gin74tonic 2014.01.31. 00:49:08

VezenyloTabornok ha lelkesedik akkor lelkesnek kell lenni!!! Nem igaz hogy nem lehet lelkesedni egy kicsit! kiteszi a szivet lelket, ejjel nappal dolgozik - mindenki lathassa - es ez a hala?? Faszomba....

jogalany 2014.01.31. 01:35:27

A sok munka elhizlalja. Egyébként nincs rászorulva kicsinyes adat előhuzigálásokra, biztosan nyerni fog a fidesz. Gyurcsány elintézte betette a lábát az MSzP előszobájába és ki is mondta a rettenthetetlent, lesz megszorítás, ha nyernek.
Nem fognak.
Apropó adatbázis, tessék inkább nekem azt megmondani miért is zártan kezelik a lottószelvények adatbázisát? csak nem azért mert így lehet vele csalni?
Gyors számítás és csodásan ritka nyerési eséllyel állunk szembe, amivel még soha sehol a lottók történeteiben. Az USA-ban 7 lottó társaság igazgatóját tartóztatta le az FBI mert csaltak az adatbázissal, eltüntették a nyertes szelvényeket, hogy tovább halmozódhasson a nyeremény, aztán betettek egy nyertest, aki az Ő emberük volt, pont úgy ahogy nálunk történik. Onnan vették a rendszert.

Jhonnyq 2014.01.31. 01:44:03

Milyen öreg szar már ez az Orbán bameg...
Rendesen úgy néz ki mint ami.
Egy ittragadt pufajkás kiöregedett komcsi:)

lehunyjaketszemet 2014.01.31. 04:15:57

A lènyeg, hogy ő sosehazudik.

JitterAee 2014.01.31. 05:06:08

Volt egyszer egy olyan hogy dübörög a gazdaság.
Az is ordas nagy kamu volt ahogy ez is.

Argus 2014.01.31. 06:29:47

Most miért bántjátok? Az ő virtuális valóságában így látja.Körülveszi csupa mosolygós sikeres ember.Egy aranyos nővérke pedig időnként finom pirulákkal kényezteti

Don Quixote de la Ferko 2014.01.31. 06:55:44

@jogalany:

Már megint hülye vagy?

Prezentáld az ötöst nyerő, de nem kifizetett szelvények tömegeit. Ja, hogy ilyen nincs, csak az agyadban.
Kezeltesd magad.

Nyilas Mise 2014.01.31. 06:59:31

30évet? a francot

kőkemény FEUDALIZMUS van

O.Viktor visszarepíti népét EZER évvel ...

Nyilas Mise 2014.01.31. 07:01:12

@jogalany: nem is akar senki más nyerni

ez egy lepacsizott 70év komcsi ügynökökkel...

siffer vona bajnai fleto kövér orbán...
ezek tuti az első vonalbeli ügynökök...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.01.31. 07:02:28

No látom, ezt a blogot is a Soros pénzeli...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.31. 07:12:17

Hát igen..

Az MSZP csicska blogger vonza a Gyurcsány seggnyalókat ahogy illik.

Ha Orbán alatt egy darab új munkahely nem teremtődött volna, már akkor is sokkal többet tett volna az országért, mint komcsi kedvenceitek MSZP-s elkúrásától, mely következményeként megduplázódott a munkanélküliségi ráta.

miketbeszéltek 2014.01.31. 07:14:58

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
A rendszerváltás óta egy kormány sem alkalmazott ilyen echte kommunista módszereket, mint ez!

Blogger Géza 2014.01.31. 07:18:19

Miféle 1,5 millió??? Ekkorát azért nem kéne hazudni, elvtársak. A Fidesz CÉLKÉNT (és nem ígéretként) tűzte ki, hogy 10 ÉV ALATT 1 millióval több munkahely legyen, kompenzálandó a 2002 és 2010 között elveszett munkahelyeket. Amikor még nem lehetett látni, hogy 2012-2013-ben az eurózóna leghosszabb recessziója következik be, ami persze nem nagyon segített ebben. De ha mostani trendek tovább folytatódnak, igen komoly munkahelyszám-növekedésre van esély 10 év alatt. (És ha nem 1 millió lesz, hanem csak fele, az is baromi nagy eredmény amúgy. Hiszen javul az eltartó/eltartott arány, és tovább lehet csökkenteni az SZJA-t.)

doominogame · http://www.doominogame.com 2014.01.31. 07:19:00

És akkor ütemes taps: Éljen Viktor, Éljen Viktor, Éljen Viktor...
Nekem ez ismerős. Mintha lett volna olyan rendszer, ahol a főmufti parancsára ugrott a gazdaság. De mintha vélném, hogy ordas nagyot bukott. É-Korea még húzza.

miketbeszéltek 2014.01.31. 07:23:13

Mint előző hozzászólásom is mutatja, sok mindenben egyetértek a poszt írójával. Viszont nem értem, miért gondoljátok, hogy ez a pökhendi stílus hitelesebbé teszi a véleményeteket? (Azért a többes szám, mert ez többször tapasztalható, ez legalább nincs tele trágársággal.) Tegeződni pedig haverokkal szoktunk, vagy- a szólás mondja- akikkel együtt őriztük a libát, nem "idegen" személlyel, aki történetesen miniszterelnök....Aki nyilvánosság elé lép, bizonyos normáknak illik megfelelnie, ez a posztírókra is vonatkozik!

doominogame · http://www.doominogame.com 2014.01.31. 07:25:50

@Blogger Géza: Szevasz Géza. Üdítő, hogy itt vagy. Legalább mi egyszerű emberek nem maradunk hivatalos megmondóember nélkül. De jó is ez így, hogy nem kell erőltetnünk az agyunkat, mert itt vagy TE, mint mindenhez értő Fidesz Fenomén. Vagy egyszerűbben: Fidesz Szoponc.
Kifigyeltelek, neked nem számít napszak, téma, hozzáértés, csak nyomhassad a Fidesz Szerelem Dumát.
Mert mi a büdös kurva nagy különbség aközött, hogy célként tűzte ki, vagy megígérte?
Te agyhalott, vedd már észre, hogy a foglalkoztatási statisztikába belevették a külföldön dolgozókat, meg a fél-éhbérért melózó közmunkásokat. Egyik sem tesz semmit hozzá a nagy kalaphoz. Meg a munkanélküli statisztikából kihagyták azokat, akik az idő múlásával már nem jogosultak munkanélküli ellátásra.
Te ezt tényleg nem érted, vagy direkt nem akarod érteni pártparancsra?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.01.31. 07:26:18

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: @Blogger Géza: Így van. A bukott baloldalnak semmi sem drága, hogy a fertőt terjessze, akár hazugság, csúsztatások által. Vissza akarnak lopakodni a hatalomba. De a büszke és bölcs magyar nép ezt nem fogja hagyni. A bukott baloldal buta bolondjai (alliteráció) soha többet nem juthatnak a hatalom közelébe.

No? Ez jól sikerült, mi?

ephart 2014.01.31. 07:33:25

Orbán:jelentem a nemzetidegen judeobolsik 2014 után is pusztán ajvékoló súlytalan Politikai Statiszták maradnak

É2I 2014.01.31. 07:42:14

Propaganda az agyhalottaknak. De az akinek ellopták a nyugdíjának egy komoly részét - azt elherdálták - és továbbra is rájuk fog szavazni, meg is érdemli.
Én meg elvándorlok, mert másik választás csak a fegyver lenne, de az nem az én világom.

csak egy néző 2014.01.31. 07:44:16

A felcsuti facebook oldaláról:
"Heiner Höving A jövő csak akkor működik, Orbán Viktorral
László Turgyán meg anyáddal"
"Tamás Füstös Éljen soká drága Miniszterelnök Úr!!!
István Rencsevics Szerintem is éljen soká csak ne itt hanem valahol dél amerikában,ez a rengeteg mese amit elmondott négy év alatt megfeküdte a gyomrunkat. Anderzen és Hári János közös szerzeménye ez az ember!!
Tetszik · 9 · 9 órája"

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.01.31. 07:47:19

"meg tudná mondani valaki ebből a négy milla tizenötezerből konkrétan mennyi a minimálbér alatt kereső közmunkás? Viktorom?"

meg. és ez a post akkor ért volna valamit, ha megtetted volna, mert ez lett volna a kritika lényege. enélkül a post nulla.

tomwar 2014.01.31. 07:47:36

@É2I: Nekem is elherdaltak a MANYUPOM....a szemetek....2,6MFt-bol alig 4 millio maradt....rohadekok!

felcsutisuttyo 2014.01.31. 07:51:58

A NÉZŐPONT ÉS A SZÁZADVÉG (a FIDESZ FIZETETT PROPAGANDAIRODÁI ÉS BOSZORKÁNYKONYHÁI) beszálltak a választási esélyek "mérésébe" AMI NEM MÉRÉS !!... HANEM HAZUG PROPAGANDA...nEM IS ÉRDEMES ELOLVASNI ÉS ARRA FIGYELNI.
egyszerűen be vannak szarva a rohadék Fidess gazemberek, mert tudják ha veszítenek akkor az egyben leszámolás is lesz velük KEMÉNYEN!!!!! Most úgy Gyurcsányoznak mint még soha:DDDDD a barmok, pedig Gyurcsány csak képviselő lesz...

nu pagagyí 2014.01.31. 07:54:08

Sztálin elvtárs is belevette a gulágon serénykedőket a statisztikába, hogy bizonyítsa a teljes foglalkoztatást. Nálunk kb. háromszázezer közmunkásnak titulált kényszerfoglalkoztatott serénykedik közpénzen, értéket nem termelve. Ha hozzáadnánk a vattaemberek* létszámát a hivatalos statisztika eleve meghamisított számához, akkor 18%-os munkanélküliséget kapnánk. Siker ez! Nem kicsi, nagy.

*a szép emlékű cuclizmusban, vattaembernek, a gyárkapukon belüli felesleges munkaerőt hívták.

lavór 2014.01.31. 08:05:37

Nehéz eldönteni, kinek is van igaza...

index.hu/belfold/2014/01/30/egyesben_megyunk_padlogazzal/

Az üres frázisoknak kéne hinnünk vagy a száraz számoknak? Ez a kérdés, magyarok.

Pipas 2014.01.31. 08:10:33

@nu pagagyí: "közmunkásnak titulált kényszerfoglalkoztatott serénykedik közpénzen, értéket nem termelve"

Mire alapozod, hogy ezek kényszerfoglalkoztatottak és nem termelnek értéket?

Annyit segítek, hogy a "nincs pénzem, ha nem megyek dógozni" nem számít kényszerfoglalkoztatásnak. ;)

Mad Mind 2014.01.31. 08:11:50

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Igazad van, több gazdagokat segítő törvényt kéne még hozni, tanulja meg az aljanép, hogy ki mennyit ér.

Mad Mind 2014.01.31. 08:14:19

@Blogger Géza:
Nem éppen az elő beröfögése volt az egymillió új munkahely egy éven belül, aztán finomított 10 évre, csak a szelektív emlékezet a narancsködben. Bár az is igaz, hogy a 10-ből már eltelt 4 és a közelében sincsenek, még az 1 milliónak sem. A kényszermunka izé közmunka nem nevezhető munkahelybővítésnek.

Mad Mind 2014.01.31. 08:16:37

@miketbeszéltek:
A bloggolás, mondjuk "baráti" beszélgetés. Ha te miniszterelnökurazol barátaid körében is, akkor minimum sznob vagy. Ha odamennék orbánchoz és letegezném, akkor igazad lenne.

Poszt Olok001 2014.01.31. 08:19:07

Hmmm... ezek szerint a munkaidö az ällami bertrolloknak 7 orätol van. Az összes 7 ora utän par perccel röppent rä a posztra. :) Tenyleg...fiuk..istenbiza nem fogom elmondani senkinek, elvegre nem ott elek, de megtennetek,h megirjätok nekem, hogy mennyit kaptok ezert a "munkäert"?

@Magyarország jobban teljesít:
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: @Blogger Géza:

Megtennetek, hogy reagältok arra is, hogy a statisztikäkba kik szämitanak dolgozonak? Illetve en leborulok a läbatok ele, ha elmeselitek (ahogy a poszt iroja is kerdezi), hogy pontosan mennyi ebben az überszuper foglalkoztatäsi adatban a külföldön dolgozo, es a közmunkäs. Addig sajnos a fäjos hätammal nem fordulnek Mekka fele orbiistent imädni. Ha ezt nem tudjätok pontosan megmondani, akkor nem neztetek utäna,h igaz-e a baromsäg amit ällitanak es igy hiteltelenek vagytok.

@Blogger Géza:
Az eltarto/eltartott aräny javult azzal is, amikor lecsökkentettek a munkanelküliseg regiszträciojänak az idötartamät. Tenyleg a közmunkänak mekkora SZJA, TB es adovonzata van?

É2I 2014.01.31. 08:21:07

@tomwar: Ezt kifejtenéd? Tényleg érdekel. Mivel az egyéni számla még mindig nem működik (vagy csak nem tudok róla). Szóval honnan vannak ezek a számok?

tomwar 2014.01.31. 08:21:44

@Pipas: A kozmunkasokkal elvegzetetett ertekteremto munkak a munkanelkuliseget gerjesztik....hiszen ki akarna kifizetni egy vallalkozot, ha "berelhet" olcso rabszolgat....

Blogger Géza 2014.01.31. 08:22:45

@doominogame: Semmiféle statisztikából nincsenek kihagyva azok a munkanélküliek, akinek már nem jár támogatás, ez egy baromság.

A különbség a cél és az ígéret között az, hogy azt lehet megígérni, amit a kormány (+parlament) önmaga meg tud valósítani (pl rezsicsökkentés, SZJA-csökkentés), a célhoz viszont az egész ország együttműködése szükséges. (Jelen esetben munkát vállalni akaró emberek + munkahelyet teremtő munkáltatók.)

Blogger Géza 2014.01.31. 08:24:09

@Mad Mind: Na hol ez az egy év alatt 1 milliós röfögés? Várom a hiteles forrást. Szerintem szedjél valami memóriajavítót, rád fér...

nu pagagyí 2014.01.31. 08:25:01

@Pipas: Elég megvizsgálni, hogyan változott az egy foglalkoztatottra eső GDP. Mivel az nem nagyon növöget, így a foglalkozatotti létszám meghamisítása a versenyképességi mutatóban üt vissza. Utóbbi számról is kellene valamit hazudni, hogy az előbbi hihető legyen.

tomwar 2014.01.31. 08:27:10

@É2I: Az OTP megszunesevel kaptam egy ertesitot, hogy mekkora vagyont adtak at az altalam valasztott, meg mukodo penztarnak. A befizetesek rovatban 2.6MFt szerepel, az atadott vagyon 4MFt.
Rovidesen mindenki megkapja az eves elszamolast a tavalyi evrol.
Az onkentesem is hozott tobb, mint 14%-ot...

felugyelet.mnb.hu/data/cms2391441/nyp_hozamok_2003_2012.pdf

EGYENI SZAMLA? Hany eves vagy, kiralyfi?:-))) - bocs, ezt nem hagyhattam ki....

dr Smittpálelnökúr 2014.01.31. 08:34:54

Itt van blogger géza, a szemét rohadék, aki kitúrt a fenséges valag elől, pont, amikor bele akartam lefetyelni. De azt mondta, hogy az ő nyelve szarosabb, és imádja nyalni őfensége seggét.

nu pagagyí 2014.01.31. 08:36:32

@Blogger Géza: Én is fájlalom, hogy kevés az olyan sikertörténet, mint a Közgépé, vagy a MAHIR-é. Talán a többiek azért nem sikeresek, mert nekik már nem jut semmi lehetőség.

Poszt Olok001 2014.01.31. 08:46:38

@nu pagagyí: Tudod nekem azert furcsa, hogy a KESZ kiesett a fityesz holdudvaräbol...pedig az elözö kormänyzäsnäl ök voltak az atyauristen az epitöiparban..ha jol emlekszem.

tomwar 2014.01.31. 09:20:23

@Blogger Géza: Semmifele idohoz nem volt kotve.

Kesobb, amikor rakerdeztek, eloszor a ciklusra, kesobb 10 evre igertek. Ha nem igy emlekszel, elokeresem....

A foglalkoztatasbovulest 100%-nak tekintve a novekedes 40%-a kozmunkas, 26%-a kulfoldon dolgozo magyar, a maradeko osztozik az allami es versenyszfera... a KSH elnoke szerint, a radiointerjuban mondotta. Ebben:

inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-611721

Blogger Géza 2014.01.31. 09:30:20

@tomwar: Keresd nyugodtan, ugyanis egyértelműen le van írva a programban, hogy 10 év. (Ha egy újságíró ezt elhallgatta, az az újságíró sara.)

A KSH elnöke korrekt számokat mond, valóban, ezekre a csoportokra lehet osztani a növekdesét, tehát messze nem igaz a másik gyakori hazugság, hogy csak a közmunka miatt emelkedett volna.

É2I 2014.01.31. 09:33:15

@tomwar: Ja, hogy te még hiszel a mesékben. Az OTP kereste meg azt a hozamot. Te átadtad az államnak -meg se köszönték - és már el van költve. És ami nincs az ugyebár nem kamatozik. Ha nem napokon belül mész nyugdíjba, hanem úgy 20 év múlva, ne lepődj meg, ha azt mondják: járni, jár, csak nem jut.
Az OTP egy magán cég (sikerült kézen-közön átjátszani csányi zsebébe)ami próbál minél több profitot termelni úgy, hogy neked is jusson, az állam meg egy feneketlen kút, ami láthatóan csak herdálja a pénzed.

Blogger Géza 2014.01.31. 09:33:27

@nu pagagyí: Attól, hogy a sajtó csak a KÖZGÉP-re izgul rá, más is nyer. Pl. most Szegeden is a STRABAG-Swietelsky nyert. Csak ilyenkor valahogy nem indul el a hisztihullám a sajtóban, meg a blogokon, fene se érti...

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2014.01.31. 09:37:27

@Blogger Géza: Valóban, évi 100.000 új munkahelyet ígért.
Az eltartó/eltartott arány ellenben NEM javult, mert a közmunkások ugyanúgy az adófizetők pénzéből közmunkálkodnak, nem járulnak hozzá a GDP termeléshez. Úgyhogy csak a szerkezet alakult át. Lehet, hogy a közmunkás most eltart valakit, de őt meg én tartom el az adómból.

A külföldön dolgozó magyarok meg szintén nem növelik a magyar GDP-t.

tomwar 2014.01.31. 09:38:30

@É2I: Nem, nem adtam oda az allamnak. Engem egy cigany se zsaroljon.

♔batyu♔ 2014.01.31. 09:39:22

Mit kell ezen problémázni?

1. mennyien dolgoztak 2009 decemberében?

2. Mennyien dolgoztak 2014 decemberében?

tomwar 2014.01.31. 09:43:13

@Blogger Géza:
A kozmunka nem munkahely. Ezt azert szogezzuk le. Ahogy az erte fizetett 47.000Ft-ot a 22.000Ft segellyel szembe allitani sem tul korrekt...ahogy kozmunkasokat "magancelra" hasznalni sem az...

tomwar 2014.01.31. 09:43:54

@♔batyu♔: Nemetorszagban? Mert ugye azt is beleszamoljak....

dr kíváncsivagyok 2014.01.31. 09:45:25

@♔batyu♔:
""Az, hogy fölhangosítottuk ezt a részt, az szerintetek belenyúlás a hangsávba?"

A műsorban "vitapartnerként" szereplő két propagandista morog valamit, hogy "Szerintem nem".

Válaszolhatok én is a riporteri kérdésre?

Bizony az, belenyúlás. Sőt, tudatos manipuláció, félrevezetés, egy hírtudósításban szereplő történés torzított tálalása. "

Erre kossél nyakkendot...

É2I 2014.01.31. 09:46:16

@Blogger Géza: Na de 40%? Aminek kb 90%-a semmilyen értéket nem teremt, ergo nincs gazdasági hozadéka. A 26% külföldön dolgozó pedig ott adózik és ott is fogyaszt. A béréből jó ha 70% kerül haza, már ha kerül egyáltalán.
Marad 34% aminek minimum a fele közigazgatásban dolgozik, ami ugye megint csak kevés értéket teremt. Szóval nem érzem ezt egy olyan nagy siker történetnek.

♔batyu♔ 2014.01.31. 09:50:26

@dr kíváncsivagyok: Ne fárasszál már ilyen baromságokkal. A felhangosítás miért lenne belenyúlás a hangsávba. Mi a gondod, hogy hallatszik az, hogy a demokraták akasztatnának?

Szégyenled? Nagyon helyes.

♔batyu♔ 2014.01.31. 09:51:49

@tomwar: nem kell ragozni, ott van kettő darab kérdés.

Az uccsó természetesen 2013 decemberére és nem 2014 decemberére vonatkozik.

Ha az utolsó a nagyobb, akkor Orbánéknak igaza van, értelmetlen ragozni.

nu pagagyí 2014.01.31. 09:57:16

@Blogger Géza: Egyik munkán a Strabag a Közgép alvállalkozója, a másikon meg cserélnek. Tényleg, miért nem a KÉSZ nyerte a szuperlézer beruházást? Jobb ajánlatot adott és referenciáknak sincs híján, ráadásul magyar cég. Azért ne gondolkozz rajta sokat, nehogy végtelen ciklusba essél.

Blogger Géza 2014.01.31. 09:59:37

@É2I: Az a 70%, ami hazakerül, pont kiteszi a GDP 1-2%-át a magyar GDP-nek, nagyon is jelentős dolog. És már az nagy előny, hogy az illető nem terheli az itthoni ellátórendszert. Tehát egyértelműen pozitív a hozadéka Magyarország szempontjából, szemben azzal, mintha otthon ülne munkanélküliként, és valamilyen formában a többieknek kéne eltartani.

Ami meg az állami szféra létszámát illeti (amelyben benne vannak a közmunkások is), 2009 és 20012 között lényegében változatlan maradt: (A 2013-as éves adat még nincs meg.)

2009: 748 ezer
2012: 751 ezer

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qli008b.html

2013-ben valószínűleg magasabb lesz, mert most még jobban felfuttatták a közmunkát, de a 2010-2012 közötti erőteljes javulásnak lényegében semmi köze az álmi szféra növekedéséhez. Azzal csak a 2013/2102 javulás egy része magyarázható majd.

Tiborpapa 2014.01.31. 10:00:00

Aki ludas, az nem ludas, aki meg nem ludas, az a ludas. Értjük, Döbrögi uraság. (?)

nu pagagyí 2014.01.31. 10:00:26

@♔batyu♔:

Kiegészítelek:

3. Hogyan változott a statisztikai számbavétel módszere 2009 óta?

♔batyu♔ 2014.01.31. 10:07:12

@nu pagagyí: Érdekes, konkrétumokat még senki sem írt. A blogger sem.

Kivlov 2014.01.31. 10:15:33

a tavaszi választásnak egy pozitív hozadéka lesz a libsik számára. a heti hetesnek újabb 4 évre legálisan lesz municiója orbán ellen. :D

csak egy néző 2014.01.31. 10:23:06

@♔batyu♔:
"Ne fárasszál már ilyen baromságokkal. A felhangosítás miért lenne belenyúlás a hangsávba. Mi a gondod, hogy hallatszik az, hogy a demokraták akasztatnának?"
Azért baromarcú komám, mert így a hozzád hasonló idiótáknak van mire élvezni és hivatkozni, hát hiszen hallani lehetett a tv-ben.

Brix 2014.01.31. 10:26:54

"Ennyivel nőtt közmunka és külföldön dolgozók nélkül a foglalkoztatás: -400"
www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/ennyivel_nott_kozmunka_es_kulfoldon_dolgozok_nelkul_a_foglalkoztatas_-400.193885.html
Írta a Portfolio,a KSH adataira hivatkozva

A lényeg: a legalább 5 föt foglalkoztató vállalkozások esetében semmilyen áttörésről, vagy trendfordulóról nem beszélhetünk, ami a foglalkoztatást illeti...

♔batyu♔ 2014.01.31. 10:28:44

@csak egy néző: Ja, hogy ilyenkor baromarcú.

Belenyúlás a hangsávba azt jelenti, hogy letörlik és mást vesznek fel helyette. Az, hogy egy részét kihangosítják az még nem belenyúlás te ostoba.

Jó párttagként mantrázod az újabb MSZP-s hazugságot és még az sem érdekel, hogy egetverő ostobaság.

♔batyu♔ 2014.01.31. 10:29:22

@Brix: Mi ez a baromság?

Nőtt vagy nem nőtt?

WYW 2014.01.31. 10:31:13

@Blogger Géza:

200.000 munkanélkülit foglalkoztatnak a választási kampány idejére, azután mehetnek amerre látnak.

100 ezer kötetező képzésben vesz részt (a tananyagot lopták), 100 ezer meg különféle állami cégeknél téblábol (ld. MÁV) mert semmire sem tudják őket használni.

Nos őket simán le lehet vonni a sikerből.

béla a görög (törölt) 2014.01.31. 10:31:20

Nem tudom, mert a német híradót nem nézem, de gyanítom, hogy Merkel nem bohóckodik ennyit a németeknek.
Tisztában van azzal, hogy amíg szalad a szekér a németek kitartanak mellette.

Na most ez az ártány meg itt bohóckodik a közmunka programmal a XXI. században egy globális informatikai társadalomban a 27%-os ÁFA kulcs és a szar foglalkoztatási és adózási adatok mellett. Mert ha még a közmunkásokokkal egy globális kémprogramot íratott volna vagy műholdat építettek volna azt mondom jól van.

Ez az ártány olyan részeg önmagától, hogy már okádik mindenki.

♔batyu♔ 2014.01.31. 10:36:33

Úgy látom, ezek szerint Orbánnak igaza van, tényleg nőtt. Pedig direkt nem olvastam el a statisztikákat, kizárólag az itteni balliberálisok hsz-eire alapoztam.

Blogger Géza 2014.01.31. 10:36:57

@béla a görög: Merkel nem is lesz képes egyedül kormányozni, össze kell állni a vörösökkel.

♔batyu♔ 2014.01.31. 10:38:38

@Blogger Géza: Merkelnek az nem probléma. Összeállna ő bárkivel.

csak egy néző 2014.01.31. 10:42:10

@♔batyu♔:
"Belenyúlás a hangsávba azt jelenti, hogy letörlik és mást vesznek fel helyette. Az, hogy egy részét kihangosítják az még nem belenyúlás te ostoba."
Húúú vazze, ez nem semmi magyarázat.Szinte látom, hogy fröcsögtél volna, ha anno a bajai videónál a szocik "felhangosították" volna utólag a hangsávot, hogy mit is mondott a komátok a szállításokról.
Hogy csak téged idézzelek öcsém:
"Jó párttagként mantrázod az újabb fidióta hazugságot és még az sem érdekel, hogy egetverő ostobaság."

Blogger Géza 2014.01.31. 10:49:03

@WYW: 2013-ban (jan-nov adatok alapján) átlagosan 122 ezer ember volt foglalkoztatva közfoglalkoztatás keretében. A munkaerő iránti kereslet pedig erősen szezonális, tavaszi-nyári hónapokban a gazdaság többeket foglalkoztat alapból (mezőgazdaság, turizmus), tehát várató és természetes lesz a közfoglakoztatás 2014-es csökkenése.

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/let/let21311.pdf
(utolsó oldal)

És hát arra is gondolni kell, hogy a 2006-2010-es ciklus kb -2,5%-os GDP visszaesést mutatott fel, a 2010-2014-es kb +2,5%-ot fog, viszont egyedül 2014-2015-re önmagában 4-5%-os növekedés várható. Ami vélhetően meg fogja dobni a munkaerő iránti keresletet.

♔batyu♔ 2014.01.31. 10:52:23

@Blogger Géza: "viszont egyedül 2014-2015-re önmagában 4-5%-os növekedés várható"

Na most jól elszomorítottad őket.

WYW 2014.01.31. 10:54:10

@Blogger Géza:

A téli közfoglalkoztatásba 2013. november 1-jétől 200.000 ember kerül bevonásra, akiknek 50 százaléka képzésben is részesül. A Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) a Kormány döntése alapján a mintegy százezres létszámból 52.000 főt alapkompetencia képzésbe és felzárkóztató képzésbe (7-8. osztály) von, míg a fennmaradó közel 50.000 fő képzését nem Intézetünk végzi. (A 1704/2013. (X. 8.) Kormányhatározat rendelkezik „a 2013/2014. évi átmeneti időszak téli közfoglalkoztatásával összefüggő képzési program kérdéseiről”.)

olvasható a Türr István.....Intézet honlapján.
www.tkki.hu/page.php?pid=574

Mi ez ha nem kampányfoglalkoztatás?

tomwar 2014.01.31. 11:44:01

@♔batyu♔: 2008-hoz kepest (amikor a valsag elkezdodott) 2009-re jelentos, kb. 4%-os foglalkoztatossag csokkenes kovetkezett.
Nem tul korrekt a ket evet osszehasonlitani, de legyen, egyertelmuen a 2013-as adat nagyobb:
"A KSH munkaerő-felmérésének adatai szerint 2009-ben éves átlagban a 15–74 éves népesség körében a foglalkoztatottak száma 3 millió 782 ezer főt tett ki, 98 ezerrel kevesebbet az egy évvel korábbinál."

"A foglalkoztatottakból 3 millió 982 ezer fő volt 15–64 éves, ami 108 ezer fős növekedést jelent az egy évvel azelőttihez képest. Az említett korcsoportot
59,7%-os foglalkoztatási arány jellemezte, ez 1,9 százalékponttal több, mint 2012 IV. negyedévében."
Forrasok:
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/regiok/orsz/foglalkoztatasregkul.pdf
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/fog/fog21312.pdf
Mennyi a kulonbseg? 200.000fo? Mennyi a kozmunkas eves szinten, 200-300.000 fo... SZOVAL KOZMUNKA NELKUL NAGY BUDOS LOFASZ.

De Neked is itt van ket szam:
2010.aprilis - 19.323Mrd Ft
2013. december- 21.998MrdFt

Melyik a nagyobb?????

Forras: akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

béla a görög (törölt) 2014.01.31. 11:55:30

@♔batyu♔: Te egyszerű néplélek, te.

Szerinted a bolsilibsik nézik az ősparasztot, hogy a hozzászólások és a statisztika között bármiféle korrelációt felállíts?

Pusztán az ősparaszt nevének említésétől beindul az okádhatnékom, nem hogy még nézzem is az a barmot.
Olyan szinten primítiv a jelenlegi kormány, hogy köpni fog az ember akkor is amikor már rég nem lesznek. Érted?

Blogger Géza 2014.01.31. 12:37:55

@Poszt Olok001: Frászt javul, attól egy eltartott még nem válik eltartóvá, hogy már álláskeresési támogatás sem jár neki, ugyanúgy marad munkanélküli. Csak lehet, hogy pl önkormányzati segélyen tengődik. Vagy a családtagjai tartják el.

tomwar 2014.01.31. 13:20:03

@Blogger Géza: Geza, fentebb BATYU kerdezoskodott, en meg valaszoltam....utolag banom, hogy nem tettelek bele, de azert szivesen olvasnek toled egy nagyivu magyarazatot....

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.01.31. 14:37:33

@Poszt Olok001: Én nem tudok erre válaszolni. A buta narancs bértollnok vonalat képviselem ebben a minőségemben. Csak olyanokat tudok írni, hogy bukott baloldal, meg hogy nem leszünk gyarmat. :-)

jogalany 2014.02.01. 23:49:46

@Don Quixote de la Ferko:
Sajnos az sem publikus, hogy kik azok, nyertek, de csak a szelvény árát kapják vissza, a szabályzat szerint.
De az nem véletlenül nem publikus, hogy a játékosok nem tudhatják a huzás előtt, hogy a szelvényük bent van-e, vagy sem. Pedig ehhez joguk van. Véletlen ez? Nem.
Az USA-ban 7 lottótársaság vezetőit tartóztatta le az FBI, mert csaltak, és ezt onnan vették, mint rendszert.
Hogy lehet, hogy politikusok közt ennyi a véletlen, hogy nyernek és mindig milliárdokat.
Ma sem volt ötös, mert még kevés a nyeremény, 3 milliárdnál lesz nyertes, persze valahol a nyírségben egy részeges, nevetséges....
Téged fizetnek?

Don Quixote de la Ferko 2014.02.02. 08:36:48

@jogalany:

Prezentáld a csalódott, ki nem fizetett ötösnyertesek tömegét.
Összeesküvés elmélet helyett bizonyíts. Ha nem megy, akkor csak elmélet, tök mindegy, honnan vették a rendszert. Képviselődnél voltál már? Aláírásgyűjtés volt már? Amíg nem bizonyítod a vádjaidat, addig csak vagdalkozol, és annak ellenére, hogy nem fizetnek, én azt hiszem el amit látok, vagy amit hitelt érdemlően bebizonyítottak. A bizonyítás eddig neked még nem sikerült, csak a mesélés.

jogalany 2014.02.03. 21:43:25

@Don Quixote de la Ferko:
Csak egy kérdés?
Szted véletlen egybe esések sokasága az, hogy az utóbbi évek nagy nyereményei politikusoknál dagasztották a bukszát?
Horn - 2 milliárd
Megyó - 5 milliárd,
smitelő - 3,5 milliárd
hozomány - 3 milliárd
most töltődik a következő
Az eloszlás elmélet szerint sokkal több telitalálatnak kéne lennie.
Vagy szted véletlen, hogy nem nyílt az adatbázis kezelés rendszere? pedig a játékosoknak joga lenne tudnia, a szelvényük játszik -e, vagyis beérkezett-e, de nem mondják meg, mert ha megmondják, hogyan törlik ki ha mégis bejön egy simán játékosnak.
Te vagy vak vagy, hm vagy lefizettek.

csak egy néző 2014.02.03. 21:51:35

@jogalany:
Nagyon nem értek a szerencsejáték csalásokhoz, de, ha elmagyarázod, hogy, hogy lehet csalni, ha valakinek nincs is szelvénye, mert sms-ben teszi meg a fogadásait, megköszönném.

Don Quixote de la Ferko 2014.02.03. 21:55:48

@jogalany:

Van egy haverom. 2002-ben, amikor orbán elbukta a partit, azzal nyitott, hogy megyót csak azért választották meg, mert halálos beteg.

Rá emlékeztetsz a fanatizmusoddal.
Prezentáld a perek tucatjait, amikor valaki lobogtatja a nyertes, de ki nem fizetett ötös szelvényét.
Azt hallottad, hogy nyertek? Bizonyíték?
Abban az egyben igazad van, hogy nyílttá kéne tenni az adatbázisokat, de ehhez te kevés vagy.
Elárulok valamit. Nekem már volt négyesem. Ki is fizették. Szóval mesélj másnak.

jogalany 2014.02.03. 22:09:37

@Don Quixote de la Ferko:
A négyeseke nem érintik a halmozódást, azért fizetik ki.
Elárulom én számolok és már volt négyesem egy év alatt és hármasom is vagy 4 db.
De ha lenne ötösöm, azt nem kapnám meg, mert azt mondanák a szabályzatnak megfelelően, : a szelvénye adatátviteli hiba miatt nem játszott, így visszafizetjük a szelvény árát, 225 FT -ot. Tehát nincsenek, nem lehetnek perek.
Mindegy milyen módon veszel szelvényt, az adatok a műholdon keresztül jutnak az adatbázisba, ahol mindegyik egy sor.
Egy önmegsemmísítő progi képes ilyen sort kitörölni, és még a helyet is összehúzza, és mikor elég nagy a nyeremény, mondjuk 3 milliárd, úgyan így képes betenni egy sort ami megjelöli a nyertes szelvényt.
Szelvényt nyomtatni még te is tudnál otthon.
Szakértők szerint az ilyen beavatkozás nem több 20 sec -nál, a progi betöltést is figyelembe véve.
Ha a neten látnád + letölthetnéd az adatbázist már nem lehetne csalni, hiszen bárki láthatja, hogy nem is volt ilyen szelvény a nagy nyertesnek ki kiáltva, stb.
süti beállítások módosítása