A rezsicsökkentett magyar lyukacsos atlétája

H_A Címkék: kampány szavazás választások Fidesz Magyar Csapat rezsicsökkentés Beke Sándor rezsigyűlés2014.01.29. 20:54

Január első napjaiban írtam arról, hogy a szilveszteri kijózanodáson felbuzdulva, Orbán Viktor miniszterelnök másodmagával, azaz Rogán Antallal karöltve, levélben hirdette meg a rezsicsökkentés gonosz erőkkel szembeni megvédését gyakorlatba ültető Magyar Csapat megalakulását. Amelybe - másokkal ellentétben - én történetesen nem kértem a felvételemet, következésképpen behívót sem kaptam. Ez viszont egyáltalán nem gátol meg abban, hogy figyelemmel kísérjem a toborzás folyamatát, azokat a rezsigyűléseket, amelyeken a Fidesz képviselői mozgósítanak, terveket szövögetnek, ismertetnek, harcra buzdítanak. 

Mivel most nem kívánok újra azon rugózni - tátva maradt szájjal megtettem a maga idején - hogy micsoda elképesztő arrogancia szükséges ahhoz, hogy a toborzó kormánypárt pénzadományt is kérjen a leendő csapattagoktól, akarom mondani, rezsicsökkentés által megrészegített/megrészegült Fidesz-szavazóktól, arról ejtenék pár elengedhetetlen szót, mit is gondolnak ezek a fiatal demokratákból bősz rezsiharcosokká avanzsált, még mindig köztiszteletben álló hölgyek, urak rólunk, a politikai egyenletben négy évente oly hasznos ismeretlenek szerepét betöltő idiótákról.

E tekintetben - legnagyobb sajnálatomra és megrökönyödésemre - ko(ó)rdokumentumnak számít az a riport, amely betekintést nyújt abba, miként vélekedik a tömeg mozgatásához kiválóan értő, újabb négy éves mandátumra, és több számjegyű rezsicsökkentésre készülő Fidesz nehéztüzérsége arról a - szerinte - fölöttébb tájékozatlan, átlag(os) magyar emberről, akinek a szavazatára viszont oly nagy szüksége lesz áprilisban. Ha csak a fele hangzott volna el annak, amit az origo.hu újságírója ezen a címen lejegyzett a tudatlan birka magyarokról, akkor is majdnem evidens: még azoknak is felháborító, és sértő lehet "AztSzeretnémHogyMindenkiFejébenTotálisKáoszLegyenAmikoFelállInnen" Beke Sándor kampánystratéga expozéja, akik nem véletlenül és okvetlenül elvakult Orbán szimpatizánsok.

Az önmagában nem annyira meglepő vagy érdekes vonatkozás, hogy a rezsicsökkentést megvédő harci alakulat csatakiáltása éppen a "De ha nem is szavaznak ránk, el kell velük hitetni, hogy nincs alternatíva, ne szavazzanak a szocialistákra" életfilozófia, ezért ez nem a legnagyobb baj ezzel az akciófilmmel, amelynek főszereplője a rezsicsökkentés, a Fidesz harci propagandája és az esküdt ellenség. Hanem?

Tisztelt "Totális Káoszt az Emberek Fejébe" Sándor! Lehet, hogy a választásra jogosult buta magyarok legalábbis fele nem tudja megnevezni a demokrácia egyetlen elemét sem. Még az is lehet, hogy az átlag magyarnak történetesen fingja nincs, a társadalom hány százalékát tartják el a kis- és középvállalkozások. (És akkor mi van?) Ahhoz sem fér kétség, hogy 125 emberből esetleg csak 2 tudja hány százalékkal csökkentették a rezsit (vajon besült a propaganda?). Simán elképzelhető, hogy birkáék azt sem tudják, mennyit fizettünk vissza az IMF-hitelből, és a tömegek lélektanát oly magas szinten értő stratéga-énünk meg van győződve róla, a bunkó magyar ember a demagógia igazságára fogékonyabb, mint a valódi igazságra, hogy nem látja át az összefüggéseket, csak érzései vannak. Valóban? (Végül is ha a Fidesz támogatottságát nézzük, akkor még akár igaz is lehet, köszönjük a freudi elszólást, Sanyi!)

Tisztelt "Totális Káoszt az Emberek Fejébe" Sándor! Vágom én, hogy nem lehet mindenki képzett közgazdász, sztárügyvéd, vagy a politológia felkent doktora, sőt, arra is nyugodtan mérget vehetünk mindketten, hogy a Való Világ, az X-faktor, vagy az Éjjel-nappal Budapest sokkal inkább eléri a magyar társadalom zömének ingerküszöbét, mint bármilyen közéleti-politikai-gazdasági agytágítás. De tudja mit? Annak a típusú embernek, akit önök meggyőzni akarnak minden áron, akinek szavazatáért hétről hétre elkeseredetten csökkentik a rezsit,

"...aki vasárnap délután hazamegy a munkából, bont egy sört, ledől a kanapéra, keresi a meccset a tévében, és közben az anyjával beszélget. 55 éves és van egy lyukacsos atlétája."

nos, ennek a megvetett, lenézett, hülyére vett has-magyarnak,  aki állítólag okosabbnak hiszi magát mindenható Viktorunknál - bármennyire hihetetlen - lehet, sőt van véleménye a világ, a haza, a politika dolgairól, saját, és gyerekei jövőjéről, mert minden egyes kormányzati döntés következményeit kénytelen közvetlen környezete és saját bőrén érzékelni. Ha akarja, ha nem. Nem ez az első alkalom, hogy önök ilyen méltatlan módon beszélnek nyilvános fórumokon azokról az emberekről, akiknek jóvoltából négy éve kedvükre vizitdíjazhatnak, tandíjazhatnak, kórházi napidíjazhatnak,hazudtunkreggeldélbenestézhetnek, és elmúltnyolcévezhetnek.

De mivel soha egyetlen szó nem esik arról, hogy önök mit műveltek  ez alatt a négy év alatt, amíg megállás nélkül elmúltnyolcéveztek, és mivel önök a gyűlölt ellenfél lopását elégséges alapnak tekintik még nagyobb méretű, gátlástalanabb lopásokra, van némi esély rá (Sanda Ipsos bármit is mondana erről) hogy előbb-utóbb eszmélni fog ez az 55 éves, tévé előtt sört kortyolgató, anyjával beszélgető, az összefüggéseket nem értő magyar. Hogy csak addig van rá szükség, amíg behúzza az X-et, azután mehet a levesbe a lyukacsos atlétájával. Nincs annyi rezsicsökkentés, és totális káosz a fejekben, amely megakadályozhatná ezt az öntudatra ébredést. Szerintem fájni fog, Sándor!

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr625788177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsebatya 2014.01.30. 11:38:49

Hm. Miből gondolja, hogy a lyukacsos trikós népesség valóban feleszmél egyszer? Kádárnak, Horthynak, Ferenc Jóskának is megvolt ez a réteg, bántak is vele kényükre-kedvükre. Most sincs máshogy

Csató 2014.01.30. 11:44:27

És mi van azokkal akik nem az anyjuk mellett söröznek a tévé előtt egy lyukacsos atlétában?
Velünk mikor fog bárki is foglalkozni?

elwood 2014.01.30. 11:48:01

"mit is gondolnak ezek a fiatal demokratákból bősz rezsiharcosokká avanzsált, még mindig köztiszteletben álló hölgyek, urak rólunk"

sajnos helyesen gondolkodnak. a magyar társadalom a dél-amerikaihoz hasonló polgárság nélküli tömeg. vékony gazdaságilag független elittel, és hatalmas demagógiára fogékony tömeggel. venezuela, argentína útját járjuk most. ők 60 éve rezsit csökkentenek és süllyednek egyre lejjebb.

mivel itt az eu-n belül elég közel van az ellenpéda (csak az osztrák határon kell átmenni, hogy ismét vágyjunk a tőkések kizsákmányolására) talán van valami esély, hogy még 4-8 év után talán eszmél a tömeg, de simán lehet 20-30 év is.

dr kíváncsivagyok 2014.01.30. 11:55:07

2002-ben volt véleményuk a zembereknek...
Most is van , de ez jobban fájni fog Orvbánnak és bunbandájának !
Van 2.5 millió megvezetett szavazójuk...
na és ???

zsebatya 2014.01.30. 12:00:52

@dr kíváncsivagyok: Az a gond, hogy így is megnyerik a választást.

Wagem 2014.01.30. 12:04:59

Rólad..??
Azt,hogy egy ócska libber bocskoros tahó vagy.
Nagyon fáj nektek ez a rezsicsökkentés.
Nem tudtok belekötni.
A harmadik után pl.a gáz 25% olcsóbb mint az öszödi állat regnálásakor.
Úgy hogy...kussolhattok!!

csapos1 2014.01.30. 12:37:27

@Wagem:

a rezsicsöki nem fáj
az fáj, hogy ilyen rezsicsökkentértelmű szektetudatú hívőkkel vagyunk összezárva ebben a kis országban, mint te

ne válaszolj
leszarlak

Phteven 2014.01.30. 12:40:26

@Wagem: Kisszívem! A rezsicsökkentéssel csak annyi baj van, hogy nem saját magát szabályozza a piac, hanem az állam nyúl bele. Egyszerű példa, de a tankönyvekben is szerepel: Lehetne több versenytárs, felügyelve, hogy a kartelezést kizárják, akkor egymás alá licitálnának árban. A mi esetünkben, amikor az állam nyúl bele, akkor annak a végeredménye egy csomó munkanélküli ember (mert leépítenek), folyamatosan lerohadó infrastruktúra (mert nincs pénz fejlesztésre, karbantartásra). Ellenben a bedőlt szolgáltatókat megveheti az állam, amit utána valamelyik havernak tovább passzol. Ezt ellensúlyozandó az emberek zsebében marad egy kisebb összeg, ami gyakorlatilag egy nagybevásárlásra sem elég. Tovább fokozom: Pont a rászoruló réteg keresi rajta a legkevesebbet. Épp úgy, mint az egykulcsos adóval. Gondolj csak azokra, akik fával fűtenek, vagy épp csak egy szobát, hogy meg ne fagyjanak. Hosszú távon fenntarthatatlan a dolog, előbb, vagy utóbb vissza fog ütni. Ezt politikai állásponttól függetlenül be lehet látni. Tetszik érteni?! Javaslom, húzd kis a seggedből a fejed, töröld meg a szemüveged és nyitott szemmel csodálkozz bele a világba!

safranek 2014.01.30. 12:46:50

olyan ez a Rezsi Brigád, mint gyenge gyerek a játszótéren, akit folyton szivatnak. Aztán lemegy az apukája és azt mondja, na fiam itt vagyok, most visszadhatod.
Kérdés, hogy észre vesziek-e hogy túlzásba estek, vagy hogy közben az apu már hazament. Esetleg gondoltak-e arra, hogy mi lesz másnap.

kvadrillio 2014.01.30. 12:55:47

Brutálisra sikerült a Klik eltitkolt átvilágítása

Spirk József

2014. január 27., hétfő 11:29 |

Hibás gazdasági döntések, valótlanságok állítása, rossz vezetési stílus és a jobbító javaslatok figyelmen kívül hagyása – sok egyéb mellett ezeket a megállapításokat írta le a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnökének tevékenységéről Szabó Balázs miniszteri biztos, miután hetekig vizsgálta az államosított közoktatás legfőbb irányító szervét....

....remélem EZT AZ UTÁNOZHATATLANUL ALULTELJESÍTŐ MAREKNÉ DR PINTÉR ARANKÁT AZONNAL KIRÚGJA HŐS VEZÉRÜNK, ORBÁN A VIKTOR UGYE ???!

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.01.30. 12:59:16

Simán beleillik az eddigi NER-önjellemző egyenletbe:

1. Zelmút nyócév
2. Birkamenet.
3. "Magyarország jobban teljesít"
4. "Rizsacsökkentés"
5. cöf-plakátértelmezés az GYOGYÓS NER-jobbágyoknak.
6. most meg a maradék GYOGYÓST akarja elszipkázni fidesz-maffia. Remélem sikerülni fog...

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.01.30. 13:01:47

Gyűlnek a cöf-plakátot értelmezni képtelen GYOGYÒSOk, gyűlnek:

@Wagem:

kvadrillio 2014.01.30. 13:04:27

HMMM....REZSICSÖKKENTÉS ???
A 2004-BEN MÉG 7000 FT-OS TÁVFŰTÉS 2012-RE 56.000 FT-RA EMELKEDETT, EMELTÉK.
NU, MOST EBBŐL A 2.....3...10 % MIT IS JELENT ?????
HÜLYÍTÉST !
AZT JELENT ! :o)

kvadrillio 2014.01.30. 13:14:08

@kvadrillio:

A vezetők és vezető tisztségviselők illetménye, munkabére, és rendszeres juttatásai, valamint költségtérítése, az egyéb alkalmazottaknak nyújtott juttatások fajtája és mértéke összesítve
Az aktuális vezetői illetmény és jövedelemtáblázat az alábbi linken érhető el:

CXXII törvény 2013.08.06.PDF

MILLIÓS FIZETÉSEK, CAFFETERIA.....STB....HOGY A TÖBBI ENERGIASZOLGÁLTATÓK VEZETŐI JUTTATÁSAIT NE IS EMLÍTSEM ! EZÉRT KELLETT EMELNI A TARIFÁKAT, NO MEG AZ ÁLOMADÓSSÁG KIFIZETÉSÉHEZ IS KELLETT A MANI ! :)

kvadrillio 2014.01.30. 13:16:25

@kvadrillio:
főtáv zrt
1. A közfeladatot ellátó szerv éves költségvetése, számviteli törvény szerint beszámolója vagy éves költségvetés beszámolója

link

2. A közfeladatot ellátó szervnél foglalkoztatottak létszámára és személyi juttatásaira vonatkozó összesített adatok

link

3. A közfeladatot ellátó szerv által nyújtott, az államháztartásról szóló törvény szerinti költségvetési támogatások kedvezményezettjeinek nevére vonatkozó adatok

link

4. Az államháztartás pénzeszközei felhasználásával, az államháztartáshoz tartozó vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő szerződések

link

5. A koncesszióról szóló törvényben meghatározott nyilvános adatok

link

6. A közfeladatot ellátó szerv által nem alapfeladatai ellátására fordított kifizetések

link

7. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztések leírása, valamint az azokra vonatkozó szerződések Főtáv ZRT

link

8. Közbeszerzési információk (éves terv, összegzés az ajánlatok elbírálásáról, a megkötött szerződésekről)

link

sas70 2014.01.30. 13:21:55

Csakhogy ez a sörtvedelő, anyjávalélő, lukasatlétás egyszer felkel a fotelból, böfög egyet és odaszól a kedves mamának:
-Anyám! hozd a csizmám, megyek szavazni a kormány ellen!

2014.01.30. 13:24:28

"A demokrácia ellen a legjobb érv egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval" Churchill

Mérnork 2014.01.30. 13:35:52

Szar lehet a ballibsiknek, két választást (2002, 2006) lazán megnyertek azzal, hogy a orbitális demagóg faszságokat beigérve (2002-ben ráadásul be is tartották) lenyomták a viszonylag realitásokkal kampányoló fideszt. De ugye ők se hülyék, belátták, hogy Mo.-n csak demagóg faszságokkal lehet választást nyerni, hát kitalálták a rezsicsökkentést, amit szegény balfaszok hiába próbálnak überelni. Ráadásul vannak olyan hülyék, hogy még meg is próbálják megmagyarázni, hogy mér szar, ha valaki olcsóbban kapja a gázt/villanyt mint előtte. Mer ugyi a szegény kisebbségi, aki lopott fával tüzel, meg rácsatlakozik a villanyoszlopra, na az ebbül semmit nem vesz észre, ilyen genyo ez a fidesz!!! ;-)))

kvadrillio 2014.01.30. 13:36:50

Orbán Viktor: határozott értékrendű családokra épülő ország lehet ...
inforadio.hu/hir/belfold/hir-610648‎
7 napja - Csak az az ország lehet erős, amely határozott értékrenddel bíró családokra épül - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön .

...ühümmm.....DE EHHEZ TE BIZTOSÍTOD ÉVEK ÓTA A MUNKANÉLKÜLISÉGET A FIATALOKNAK, AZT, HOGY CSAK A SZÜLEIKKEL ÉLJENEK , MERT NEM TUDNAK MIBŐL LAKÁST VENNI..., AZT, HOGY NYUGODTAN ÖNGYILKOSOK LEHETNEK, MERT ÚGYIS CSÖKKENTENI KELL TOVÁBB AZ AMÚGYIS DRASZTIKUSAN LECSÖKKENT MAGYAR NÉPERSSÉGET......

kvadrillio 2014.01.30. 13:39:16

@kvadrillio:
Drasztikus népességcsökkenés Magyarországon

MTI

2013. március 28., csütörtök 21:09 | [aznap frissítve] |

Több mint negyedmillióval csökkent Magyarország népességének száma. A csökkenést csak a bevándorlás mérsékelte. A nemzetiségek közt első a cigányság, akiket a németek és a románok követnek.
Címkék
ksh, népszámlálás, népességfogyás

Magyarország lakosságának létszáma 9 millió 937 ezer 628 volt a 2011. október 1-jei népszámláláskor, ez 260 687-tel kevesebb, mint amennyi 2001. február 1-jén, az előző összeíráskor volt - mondta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálásért felelős elnökhelyettese csütörtökön az összeírás végleges adatairól szóló budapesti sajtótájékoztatón.

....DE AZÉRT CSAK NYOMD A KÁBÍTÓ SZÖVEGEIDET A TRANSZBA ESETT HALLGATÓSÁGODNAK VIKTORKA.....

kvadrillio 2014.01.30. 13:41:50

@kvadrillio: ÉS EZ A STAT.ADAT SZERINTI CSÖKKENÉS VALÓSZÍNŰLEG SOKKAL TÖBB...AZ ANTALLJÓZSEFI 15 MILLIÓS VOLT LÉLEKSZÁMHOZ KÉPEST

Mérnork 2014.01.30. 13:44:34

@kvadrillio:
Mer 2001 és 2011 között a patásorbán személyesen gyilkolta le őket.

Kulmar 2014.01.30. 15:06:13

@Wagem: a tények:

2008. február 85,7 Ft + 20% ÁFA 102,8 Ft
2008. december 99,6 Ft + 20% ÁFA 119,6 Ft
2009. december 89,2 Ft + 25% ÁFA 111,5 Ft
2011. december 103,0 Ft + 25% ÁFA 128,8 Ft
2012. december 105,7 Ft + 27% ÁFA 134,3 Ft
2013. december 86,2 Ft + 27% ÁFA 109,5 Ft

Ezek az I. árkategória árai 34,1 MJ/m3-rel számolva
2010-es számlát nem találtam :(

béla a görög (törölt) 2014.01.30. 15:49:50

Fideszes esetén azt a jelzőt, hogy "köztiszteletben álló" azt el kellene felejteni.
A fanatikus talán még a legfinomabb jelző ami lehetne helyette mondani. A többit az most hagyjuk.

nandras01 2014.01.30. 15:55:53

"...meg van győződve róla, a bunkó magyar ember a demagógia igazságára fogékonyabb, mint a valódi igazságra"
speciel ebben tökéletesen igaza van annak a spindoktornak.
ha nem így lenne, akkor a fidesz a fasorban sem lenne.
talán csak a (politikailag)megboldogult torgyán doktor volt képes anno annyi demagóg baromságot összehordani, mint ma a fidesz.
sajnos, a fidesz érez rá pontosan a magyar nép lelkére, hogy egy tál (mai)lencséért az anyját is eladná az átlagmagyar.

Kulmar 2014.01.30. 16:12:01

@Mérnork: lejjebb ill. innen nézvést feljebb van pár adat a rezsi árairól. Vesd össze a dollár/forint kereszttel és rájössz, hogy árat csökkenteni nem csak úgy lehet, hogy közlöd a szolgáltatóval mennyiért adhatja az adott terméket.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.01.30. 16:22:13

Remeg Rogán, izzad Lázár,
Füllentésre utal e jel:
Manipulált itt a gázár
S Magyarország jobban tejel.

Fejődik a nép, a marha,
S nagy számot lát rezsicsekken.
Hahotáz sok oligarcha
S térdet csapkod, csak úgy nyekken.

Lerobban sok ovi, isi,
Nagy homály van, kevés pixel.
Választás lesz, áprilisi,
Aki magyar, megy és ikszel.

;-)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.01.30. 16:31:44

A rezsicsökkentés kommentjeit olvasva azon gondolkodom, hogy mekkora volt az agycsökkentés mértéke az utóbbi 10-15 évben...

felucca 2014.01.30. 16:42:09

Pontosan a poszt által felvetetteken gondolkodtam, más szavakkal.

Én úgy fogalmaztam meg, hogy van egy edény, amiben a (hozzávetőleges, relatíve legnagyobb) igazság van. Ez előbb-utóbb kicsurog.

Jelenleg a fizikai nem ismer tökéletes tömítőanyagot, minden kicsurog, elillan, csak idő kérdése.

A Fidesz azt hiszi, hogy rendelkezik ezzel a tökéletes tömítőanyaggal.

Hát nem, az igazság ki fog csorogni, akkor is, ha Rogántóni két tenyérrel tapasztja a lyukakat.

Ja, igen. Olcsóbb lett a gáz, tényleg. De engedjék meg, hogy leszarjam ezt, amíg félművelt, gumicsizmás, tahó bugrisok próbálnak meg csicskáztatni.
süti beállítások módosítása