Orbán és Simicska megérdemli a jólétet. És mi van másokkal?

H_A Címkék: plakát sajtótájékoztató MSZP Fidesz CÖF Fritz Tamás2014.01.21. 19:16

Mivel nem lehetett olyan szerencsém, hogy a Civil Összefogás Fórumának gyengébbek kedvéért összehívott, értelmezési segítséget nyújtani hivatott sajtótájékoztatóján részt vegyek, de tekintettel arra, hogy a köztereken - ha akarom, ha nem - az "álbaloldal" háttérbohóccal felturbózott elrettentő arcai köszönnek vissza a civil szervezet által elhelyezett plakátokon, egy kisebbfajta misét megér mindaz, ami Csizmadia László és Fritz Tamás száját elhagyta kedden a Gellért Szállóban.

Nem mintha úgy érezném, hogy a gyengébbek közé tartozom, de azért mindenképpen, mert úgy vélem, Orbán és Simicska pontosan annyira érdemli meg a jólétet, mint amennyire Gyurcsány, Mesterházy, Bajnai vagy Hagyó Miklós. Bármit gondol is erről a CÖF és bármennyi, üzleti titok számba menő közpénzből próbálja az elmúlt nyolc év örökzöld rablómeséjével elterelni a figyelmet a Fidesz kormányzás húsba vágó aktualitásairól.

Tulajdonképpen semmi más nem történt, mint hogy a hőn szeretett kétharmad iránti lojális, feltétel nélküli imádat újabb utolérhetetlen hatásvadász sallangokba csomagolta Gyurcsány Ferenc és álruhás bohóctársai parazita ügyködéseit, akik "megsebezték a polgárok testét, lelkét, romba döntötték egzisztenciájukat, és a csőd szélére sodorták hazugságaikkal hazájukat."

A gyengébbek kedvéért tartott plakátértelmező, kétszereplős monológ nem azért bír felháborító erővel, mert a gyurcsányozás magasiskolájának szellemében mondjuk még a magánnyugdíjpénztárak kifosztását is a legfőbb bohóc számlájára írta, hanem azért, mert olyan primitív szentenciákat fogalmaz meg egy magát állítólag politológusnak tartó meggyőződéses CÖF-ös hangján keresztül, amelyeket nyugodtan sértőnek érezhet magára nézve bármely állampolgár, akinek van bátorsága összehasonlítani különböző kormányzati ciklusokat.

A magyar emberek elitellenességével, és kádári reflexeivel való manipuláció ugyan szép próbálkozás Fritz részéről, a Fidesz uzsorázó, oligarcházó, bankározó kormányzati retorikájának fényesre mosási kísérlete pedig majdhogynem briliáns húzás, de én valamiért nem értem, hogy ha Simicska kormányzat hátán történő meggazdagodása a világ legtermészetesebb dolga - nehogy már szegénynek egy lakótelepi panellakásban kelljen szorongania, Orbán Viktor szomszédságában - akkor Bajnai vagy Gyurcsány meggazdagodása miért üti ki a biztosítékot a nemzeti oldalon?

Nem gondolom, hogy ma Magyarországon csak korrupció, csalás, lopás, rablás útján lehet meggazdagodni. Nem állítom, hogy az MSZP berkeiben mindenki a tisztesség és becsület megtestesítője volna, de ne próbáljuk már ilyen arrogáns módon tisztára mosni a trafik- és földosztás, vagy Paks körüli kormányzati disznóságokat, nem beszélve a Simicska cégei által számolatlanul elnyert liciteket, pályázatokat. Az emberek lelkére és erkölcseire való apellálás szép dolog, de a korrupció, csalás, lopás, meggazdagodás továbbra sem jobb- vagy baloldali elköteleződés kérdése.Bármit is gondol erről a CÖF, remélhetőleg a kétszobás panellakásban nyomorgó magyar emberek zöme is tudja ezt. Bohóckodás, ide vagy oda előbb-utóbb megunja a magyar társadalom is ezt a baloldallal való riogatást, és rájön, hogy az elmúlt négy évben akárhonnan is nézzük,  a Fidesz kormányzott.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr755773840

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mert nekem ez jár 2014.01.22. 14:21:16

Kedves Naplóm! Megy már a panaszkodás pár napja, mert Fricz Tamás azt merte írni a Nemzetben (és meg merte magyarázni szóban a Gellértben), hogy Nekem, mint államférfiúnak és örökös kétharmados miniszterelnöknek, Magyarország fénylő csillagának, szere...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hungarisztan 2014.01.22. 05:06:02

Posztszerzőt nyomatékosan felszólítanám, hogy ne használja a nemzeti oldal kifejezést. Ez ugyanis – tévesen – azt sugalmazza, hogy létezik ilyen. Még rosszabb, hogy a kifejezés sugallja az inverz halmazt is, azaz az ún. nem-nemzeti oldalt. Ami nyilvánvalóan eme ellentétpár meghonosításán és közbeszédbe ültetésén fáradozók szája íze szerinti felosztás, ám e megosztás nem szolgálja sem a nemzet, sem a közérthetőség, sem a társadalmi béke céljait.
Számoljon el a lelkiismeretével a termicus technicus aljas kitalálója, használója, terjesztője – intelligens embernek azonban nem kötelező ezt a sértő, kirekesztő és hazug tematizálást átvenni.

Jenyei 2014.01.22. 12:00:43

@hungarisztan: nagyon szép és igaz első poszt volt.

tisztapista 2014.01.22. 12:01:25

A rencerváltás után még nagyon szokatlan volt a többpártrendszer, ezért boldog és boldogtalan is pártot alapított. Itt volt például a Palotás-féle vállalkozók pártja, és az akkori viccpárt, az Bodrogi Gyula-féle SZCSP - Színes Csokornyakkendősök Pártja.

"Köszönésünk az, hogy jólét,
jó lé nélkül nincs jólét."

Az akkori rencerváltó ifjak fel is néztek a művész úrra, és ezt el is tanulták tőle. Azóta is mindenki ezt fújja. Ma már szavak nélkül is megértik egymást.

politikailagnemkorrekt 2014.01.22. 12:03:34

Vau-vau-vau...

Bocs, de nem értem a felháborodást. Az egyik oldal grafikusa azt mondja, hogy Orbán meg Simicska maffiózó, szétlopta az országot, és közben csak ők élnek jobban. A másik oldal grafikusa azt mondja, hogy Gyurcsány, Mesterházy és Bajnai rosszul kormányoztak, és egy bohóckodás, amit az elmúlt időszakban folytattak, azaz nem kell őket komolyan venni.

Kampány van. Az egyik oldal plakátjai itt, a másik oldalé ott jelennek meg. És ez így lesz még két hónapig.

Ezzel most akkor hol a probléma??

stoppos76 2014.01.22. 12:05:58

@hungarisztan: Korrekt. \o/

Használjuk a nemzeti retorikával fűszerezett félkommunista megnevezést.

Mitzimackó 2014.01.22. 12:20:46

@politikailagnemkorrekt: sötétkém, nem a plakátokkal van baj, hanem azzal, amit ez a fritz mondott, ti. hogy a zsebnéró és simics megérdemlik a jólétet. mintha csak ők dolgoztak volna, holott az őrült megalomániás zsebnéró SOSE dolgozott sehol! ha megkapargatnák, hogy miből van milliárdos vagyona, 1000 évet kapna alsó hangon a lopásai, zsarolásai és hatalommal való visszaélés miatt. máshol ezért halál jár.

sas70 2014.01.22. 12:26:15

~: Mást is megérdemelnének!

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.01.22. 12:27:25

Nekem az az érzésem, hogy ezek a közpénzes bábok provokálják az állampolgárokat.

ursus artos 2014.01.22. 12:28:24

ne erőlködj, poszter!
A palkát egy, a jobb oldaltól ritkán látható szellemes üzenet.

Szelid sunmalac 2014.01.22. 12:33:41

@ursus artos: Abban tokeletesen igazad van, hogy a jobboldaltol igen tavol all a szellemesseg. Abban tevedsz, hogy ezuttal sikerult volna. Meg kulon magyarazoestet is rendezni kellett, mert a sajat nepuk sem ertette.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.01.22. 12:35:01

Egyébként miért vagy meglepödve azon, tisztelt Poszter, hogy egy olyan szervezet, mint a CÖF (aminek egyébként a finanszírozása önmagában is köztörvényes büncselekmény) nem a saját finanszírorozóját élteti.

Mit nem mondok, hiszen a CÖF erre hivatott. Közpénzen kormány-civil.

funfun 2014.01.22. 12:48:18

@ursus artos: olyan szellemes, hogy el kellett magyarázni, mi benne a szellemes.

Pamuk 2014.01.22. 12:49:22

Igazad van.
Vannak plakátok, és vannak üzenetek, amik át szoktak fordulni.
A jobboldal manapság teljesen elvesztette az eszét. Persze épp ilyen volt az mdf kormány 94-ben is. Közpénzen fenntartott hisztériás hazugságáradat.
El fognak tűnni ők is, nyugi.

Spacecake 2014.01.22. 12:50:32

@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: `hogy egy olyan szervezet, mint a CÖF (aminek egyébként a finanszírozása önmagában is köztörvényes büncselekmény)`

ezt higgyem el bemondasra, vagy esetleg ala is tudod tamasztani vmivel?

Énvezettem? · http://envezettem.blog.hu 2014.01.22. 12:51:33

@hungarisztan: terminus technicus... egyébként teljesen igazad van. :)

Tímár Mihály 2014.01.22. 13:00:38

Emútnyócév, Gyurcsányahibás, rezsicsökkentés.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.01.22. 13:01:59

Az emberek szerint a semmirekellők megérdemlik a jólétet. A választások után megint országgyűlési képviselő lesz Orbán, Kövér, Kósa, Lázár, Selmeczi, Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy, Vona.

Csató 2014.01.22. 13:03:45

Kádár nélkül ezek a senkik kb. porszívóügynökök lehetnének.
Ezek a Kádár rendszer, a kádári reflexek legnagyobb nyertesei és ezt ők is nagyon jól tudják.

Narancskommunista (törölt) 2014.01.22. 13:05:11

@hungarisztan:
Én ál-nemzeti oldalnak hívom a Fideszt, pont azért mert azt, hogy nemzeti oldalnak nevezik magukat, az az én szememben a hazaárulás egyik legaljasabb módja.

nnnnnnnn 2014.01.22. 13:15:11

csak azt nem értem az ilyen maszopnyik bloggereknek mint te vagy, miért kell úgy csinálni mintha nem imádnák az mszpt? úgy is rájuk húzod be az x-et, akkor minek nyomod itt a kamu szöveged?

fvipera 2014.01.22. 13:32:08

@hungarisztan: jogos. ezt a "nemzeti oldal" kitételt TGM esetében sem szoktam érteni. ha megengedő akarok lenni, akkor a műparaszt kifejezést javasolom, de valójában a kormány és holdudvara tolvaj, hazaáruló

dr kíváncsivagyok 2014.01.22. 13:37:23

"Szerdai rendkívüli testületi ülésén tulajdonosi hozzájárulást adott az V. kerületi önkormányzat az 1944-es német megszállás 70. évfordulójára készülő emlékműhöz. Az ülésen Rogán Antal (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: az emlékmű Magyarország szuverenitása megszűnésének pillanatát örökíti meg és szövegében is egyértelműsíti, hogy minden meggyilkolt, elhurcolt, meggyalázott embernek emléket állít, a több százezer holokausztáldozatnak és a közel tízezer más áldozatnak is."

Javaslom Rogán Toninak , hogy állítsanak emlékmuvet a tatárjárásnak is :

Megvadult tatár harcos éppen megeroszakol egy szittya magyar szuzlányt , kozben nem akar atomeromuvet építeni...

A mohácsi vésznek is :

Habzó szájú szpáhi éppen elvágja a torkát egy Selmeczi Béla nevu magyar vasári kikiáltó torkát ( A gyerek megmenekul , mert kiragadja a kezébol egy Simicska Tódor nevu koz-várépíto mester...)

dr kíváncsivagyok 2014.01.22. 13:39:08

@$$$=$$$:
"csak azt nem értem az ilyen maszopnyik bloggereknek mint te vagy, miért kell úgy csinálni mintha nem imádnák az mszpt? úgy is rájuk húzod be az x-et, akkor minek nyomod itt a kamu szöveged? "

Nem imádjuk , bazmeg,...de ha kell rájuk szavazunk, ha csak így lehet órvbánt megállítani...

martineden 2014.01.22. 13:40:50

@ursus artos: A palkát egy, a jobb oldaltól ritkán látható szellemes üzenet....Nagyon szellemes.Mint ejjel a temeto.Azert kell ket paprikajancsinak ilyen kenyszeredetten magyarazni.

Csató 2014.01.22. 13:42:10

@$$$=$$$: Én azt nem értem, azon túl hogy a fideszre húzod az ikszet, még miért kell orbánék seggét nyalni???

Netuddki. 2014.01.22. 13:42:30

@dr kíváncsivagyok: Tudok jobbat. Az orbán letolt gatyával a Magyarországot jelképező Gábriel arkangyalt szopatja. Közben kéjes vigyorra húzódik a vastag szája...

Netuddki. 2014.01.22. 13:45:12

@Csató: Én azt nem értem, hogy ezt a narancsbolsi trollt miért érdekli ki hova húzza az X-et. Főleg, hogy már elkönyvelték maguknak a "győzelmet".

Kivlov 2014.01.22. 14:02:34

mások is megérdemlik, ha nem csak a markukat tartják.

béla a görög (törölt) 2014.01.22. 14:12:03

Ezt a kijelentést én is néztem, olvastam.

Én nem ragadnék le 1-1 ilyen esetnél.
Egy olyan pártot amelyik közpénzen az adómból fenntart egy szervezetet amelyik utána elküld egyes embereket a fenébe másokat meg istenit (és a szavazókaz is) - nos azt a pártot egy barbár hordának tartom.
Meg kell nekik tanítani, hogy mi a civilizáció, meg kell őket tanítani késsel-villával enni, nem szarunk az asztalra, nem lopjuk el ami a másé, tiszteletben tartjuk a másik embert és tanulunk, hogy értsük a XXI. századot.

kewcheg 2014.01.22. 14:38:42

Néró mondta, miután porig égett Róma, hogy "végre valahára emberhez méltó házat akarok" ...majd az aranypalota építése közben azt panaszolta, hogy úgy él mint egy kutya, mert festékszag van, és vakolat pereg a hajába.Az ember semmit se változott kétezer éve.Panelban is lehetne lakni egyébként....

komplikato 2014.01.22. 15:04:12

@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: Nyugodtan leírhatod, "ingyen" Fidesz kampány KÖZPÉNZBŐL álcivilekkel.

Mindfield 2014.01.22. 15:07:40

"Orbán és Simicska megérdemli a jólétet. És mi van másokkal?"

Ugyan már! Az egész ország arról szól, hogy egyesek megérdemlik a jólétet, mások pedig nem. Pont. Vannak gazdagok, vannak szegények. Van, aki majd meg szakad a melóban (ha van neki), másnak már az ükapja sem dolgozott és az ükunokája sem fog. A lényeg az, hogy az ember felismerje, és elfogadja a saját helyzetét, és megbékéljen vele, hogy pillanatnyilag ő ott van ahol, majd, ha tud tegyen is ellene valamit, mert valójában nincsen bal és jobb, csak lent és fent.

stoppos76 2014.01.22. 15:10:51

@fvipera: "műparaszt" :D Kész. Szakadok... :D

Csató 2014.01.22. 15:12:09

@Mindfield: Csak van egy kis különbség, aközött, hogy valaki saját tehetségének köszönhetően kerül "fentre" vagy azért mert másokon átgázolva háromszoros áron kap állami megbízásokat. A lentiek pénzéből....
Nem sajnálnám Simicskától, ha a versenyszférában is megállná a helyét. De ott egy kalap szart sem ér, mégis a szar van "fenn".

Pop40 2014.01.22. 15:15:37

@$$$=$$$:

"csak azt nem értem az ilyen maszopnyik bloggereknek mint te vagy, miért kell úgy csinálni mintha nem imádnák az mszpt?"

Megpróbálom a helyzetet egy olyan példával megvilágítani, amit még egy magadfajta féleszű hülye is megért.

Börtönbe zárnak valami afrikai országban, és baromi éhes vagy. Választhatsz, hogy a sarokban rohadó patkányból falatozol, vagy ráfanyalodsz a száraz kenyérre, amit a börtönőr belökött az ajtón.
Nyilván te szíved szerint libamájat ennél, de mivel az nincs, a két rossz közül vagy kénytelen választani, s kizárásos alapon megeszed a száraz kenyeret a patkány teteme helyett. Nem azért, mert kívánod, hanem azért, mert jobb nincs, s a patkánynál azért ez is jobb.

A börtön a magyar közélet, az oszló patkánytetem a fidesz, a száraz kenyér meg az mszp. A libamáj pedig egy tökéletes, jelenleg nem létező párt.

A többit rakd össze az ujjacskáidon.

fvipera 2014.01.22. 15:21:40

@Mindfield: a probléma megértését segítené és nagyban árnyalná a véleményed, ha egyszer összeakadnál simicskával vagy nyergessel az üzleti életben.

Van kiút 2014.01.22. 15:24:33

2011-ben meguntam ezt a gusztustalan bandát mindig azt hittem , hogy jobbos vagyok. Ma már fogalmam sincs. Kimenekítettem a családom nyelv és ismeretség nélkül , azóta látom csak igazán , hogy mi folyik odahaza . Azóta a tavalyi évben kimenekítettem 26 honfitársamat a Bermudahármszögből " Esztergom " , és idén még 15-öt + a családjaik. Nekik 4-napos a munkahét és átlag 2500euró a havi nettójuk. NA ŐK JOBBAN ÉLNEK !!! S+O menjen a p..-ba

felcsutisuttyo 2014.01.22. 15:25:02

a Patkány FideSS banda plakátozik a CÖV-el együtt ...na itt van az ellen plakát!

kep.psharing.com/780545.jpg

Pop40 2014.01.22. 15:26:21

@Van kiút:

Orbántól meg Simicskától te még nyugodtan lehetsz jobbos, sőt.
Ők valami egészen mást képviselnek.

Van kiút 2014.01.22. 15:38:36

@Pop40: Tisztában vagyok vele , de 90% jobbos beálítottságú , közűlük egyik sem akar hazajönni Áprilisban , mi ez ha nem megerősítés !!

politikailagnemkorrekt 2014.01.22. 16:12:15

@Mitzimackó: Te aztán egy igen szofisztikáltan érvelő élőlény vagy! Gratulálok az Anyatermészetnek, amiért téged létrehozott, majd közénk, emberek közé engedett.

politikailagnemkorrekt 2014.01.22. 16:14:46

@Van kiút: Ekkora büdös nagy kamut rég olvastam már a neten:). Nyelvtudás nélkül 2500 EUR. Aha. Misi Mókus, és az Örökkön Termő Liget, ahol csak fekszik a mókus, és a mogyoró meg csak úgy hullik a szájába. Mondd, te most melyik komcsi pártház koszos pincéjéből kommentelsz, kis barátom?

kvadrillio 2014.01.22. 17:33:31

MI VAN ??? VANNAK EBBEN A ZORSZÁGBAN MÁSOK IS ????????!
MEGKÖKKENEK.......

kvadrillio 2014.01.22. 17:37:07

@kewcheg: HJAHHH...Néro halála: Bukását a felkelések okozták és az, hogy a szenátus Caligulához hasonlóan megelégelte őrültségeit. A birodalom recsegett - ropogott, felkelés tört ki Judeában és Galliában, ám az ő legnagyobb gondja mégis művészetének csiszolgatása volt. Amikor Hispánia helytartója, Galba császárrá kiáltotta ki magát és fegyverrel indult Róma ellen, a szenátus Nérót a haza ellenségének nyilvánította. A császárnak menekülnie kellet. Magára hagyatva végül 68. június 9-én egy szabadosa kardjába dőlve lett öngyilkos. Néróval kihalt a Julius-Claudius ház, amely az első öt császárt adta a római birodalomnak.

zobod 2014.01.22. 17:38:31

@fvipera: úgy teszel, mint aki nem tudja: TGM-nek és a hasonszőrűeknek a "nemzeti" egy pejoratív jelző.

fvipera 2014.01.22. 17:42:02

@zobod: szerintem tévedsz. olvasol pl. ÉS-t? a szövegkörnyezet szerintem egyértelműen arra utal, hogy tgm ezt nem viccnek szánja. pedig valójában az. orbánnál kevesen okoznak nagyobb kárt a nemzetnek. ezért vagyok megengedő, ha műparasztnak nevezem. igencsak eufemisztikus.

amúgy: kik hasonszőrűek TGM-mel. nem hiszem, hogy ilyenből több van, mint 3 ember.

zobod 2014.01.22. 18:17:22

@fvipera: én meg úgy érzem, mintha legalábbis arra utalna, hogy nemzeti = szektások, és nem ő az egyetlen. Orbán viszont nem műparaszt, hanem a magyar kultúra gyökerét adó paraszti világnézetet képviselő politikus. A liberális értelmiség médiasztárjai számára ez viszont valami taszító, avittas, értéktelen, silány dolog.

Pop40 2014.01.22. 19:21:41

@zobod:

Ez tényleg végtelenül megható, vérzik a szívem a sok szegény, meg nem értett "nemzetiért".

Esetleg ha a narancsmaffia nem azzal indokolná meg minden lopását-elkúrását, hogy az mennyire "nemzeti", Simicska lopásait, hogy ő a "nemzeti" vállalkozó, a "nemzeti" trafik(mutyit), lehet, hogy ez lenne a szó kicsengése.

Akkor kellett volna sírdogálnod, mikor Vitya először elkezdte a "haza nem lehet ellenzékben" szlogenjeit szajkózni, meg kisajátítani pl a kokárdát, mint NEMZETI jelképet. (Más tészta, hogy a többiek hülyék voltak, hogy hagyták.)

Innentől kezdve a "nemzeti" jelző ugyanis csak sok elhülyült narancsmajmot meg turulagyú idiótát jelent minden épeszű embernek.

Pop40 2014.01.22. 19:23:30

@Pop40:

kimaradt egy "nem"

lehet, hogy NEM ez lenne a szó kicsengése.

fvipera 2014.01.22. 23:30:38

@zobod: ismered azt a kifejezést, hogy hasznos idióta? így gondol rád orbán
süti beállítások módosítása