Az össznemzeti riogatásról: a Fidesz megvédi a gyed extrát is

H_A Címkék: baloldal aláírásgyűjtés Fidesz rezsicsökkentés Pelczné Gáll Ildikó gyed extra2014.01.13. 14:48

Sokadszorra olvasom, hogy a kétharmados Fidesz kormány valaminek az azonnali hatályú megvédésére készül. A magyar tragikomédia egyik legújabb részében a gyed extrát kívánja oltalmazó szárnyai alá venni, amelynek érdekében a Fidesz női tagozata aláírás gyűjtési akcióba lendül. Pelczné Gáll Ildikó vezetésével - a politikai harcművészetről szóló folytatásos film soron következő epizódjában - a Fidesz kiáll a nők, az édesanyák mellett, szemben a szocialistákkal, akik ismét, immár nyíltan elárulják őket. Értsd, Gurmai Zita korábban úgy nyilatkozott: ha hatalomra kerülnek, a szocialisták eltörölnék a gyed extrát. Most azzal nem foglalkozunk, hogy a nevezett hölgy valóban ezt nyilatkozta-e, vagy hogy a gyes és gyed melletti munkavállalást 2011-ben éppen a Fidesz törölte el, választási szelek fújnak, az össznemzeti riogatásnál hatékonyabb kampányeszközt még nem találtak fel habonyárpiék boszorkánykonyhájában.

Miután az év első napjaiban a miniszterelnök úr többedmagával a rezsicsökkentés megvédésére és a nemes küzdelem pénzadomány általi támogatására szólította fel a híveket, és a Magyar Csapathoz való csatlakozás hazát megmentő szerepéről értekezett, ezúttal Pelcznén a sor, hogy megfejelje a történetet, hogy a nemlétező ellenség legújabb nemlétező fenyegetését zúdítsa a nyakunkba.

Harcra hív a kötelesség, hadrendbe kell állítani a gyedkatonákat, Selmeczi Gabriellát megszégyenítő rímekbe szedve kell Gyurcsány kormányzásának, Bajnai miniszterelnökségének és általában véve a baloldal gyalázatos, magyar családokra rárontó politikájának vészjósló fellegeit felrajzolni a rezsicsökkentett agyú magyar társadalom egére. Így áll össze tavaszra a helyes válasz a szavazóurna magányába kényszerülő magyar emberek fejében.

Pedig, ha jól értettem a Fidesz számára az ellenzék, a szocialisták, nem jelentenek semmiféle kihívást, nem hogy potenciális ellenfelet vagy reális veszélyt. A Fidesz állítólag tarolni fog ismét a választásokon, ezért aztán a női front ügybuzgósága, józan ésszel szemlélve, legjobb esetben is szánalmas. Arról nem beszélve, hogy a hamis riogatás magasiskoláját kijárt, a saját maga által gerjesztett, egyébként nem létező problémák megoldásában élen járó kétharmados kormány megint annyira hülyének néz minket, hogy azt sulykolja belénk: vannak közöttünk olyanok, akik önként dalolva elleneznék a gyed extrát.

A gyed extra megvédése következésképpen ugyanolyan álságos húzás, mint a rezsicsökkentés, a magyar haza függetlensége, a bankok és multik által kiszipolyozott magyar emberek, vagy éppen a magyar föld megvédése, és ha csak annyi lenne a célja az egész akciónak, hogy Pelcznének elfoglaltságot biztosítson szeretett pártja, akkor is felmerülne a kérdés: mi az oka annak, hogy egy teljhatalmú kormány éjt nappallá téve beteges kényszert érez megvédeni olyan ámokfutásra emlékeztető dolgokat, amelyeket az égadta egy világon semmiféle létező ellenfél nem veszélyeztet? Hát ez.

A megvédjük, harcolunk, ellenség hívószavak mögött egy hülyére vett ország képe húzódik, amelynek eldöntendő kérdőmondatokra követelt válaszok - értsd, totál értelmetlen aláírás gyűjtögetések - révén próbálják a nyakába varrni az elbaltázott kormányzati intézkedések felelősségét. Mert még egyszer: a napi politikával, és a társadalmi problémák szakmai tényszerűségével együtt nem elő ember mégis mit válaszolhat a csökkentésre vagy növelésre vonatkozó demagóg kérdésekre? Hogy kell a rezsicsökkentés, mert ha több pénz marad meg, az jobb mint, ha kevesebb maradna, vagy nem kell a rezsicsökkentés, mert mi többet szeretünk fizetni minden egyes szolgáltatásért? Hogy kell a gyed extra, mert a kevesebb pénz helyett mi a többet szeretjük a zsebünkben tudni, vagy á, dehogy kell a gyed extra, nekünk, magyar családnak annyira jól megy, hogy semmi szükségünk erre a nagyvonalú juttatásra? Hány ember lehet kies e hazában, akinek tépelődésre adnának okot a fentihez hasonló buta kérdések. Na, ugye?

Ettől még sajnos kizárólag erről szólnak a Fidesz nagyszerű aláírásgyűjtései, függetlenül attól, hogy rezsi, a gyed, vagy akár a nyugdíjak kérdése van terítéken. A populista adakozásra való bárgyú rákérdezések mögött a választási kampány dübörög, amelynek fideszes kínálati oldalán négy év után is csak a bukott baloldal nyolc évnyi kormányzásának horror történetei állnak, amelyek még mindig bevethetők, amelyek ezután lesznek csak igazán bevethetők.

Bennem viszont továbbra is egyetlen kérdés kavarog: ettől a nyomasztó demagógiától, e kegyesen felelőtlen választási adakozástól, illetve annak hosszútávú, beláthatatlan következményeitől ki menti meg ezt a "magyarembereknemkérnekabukottbaloldalból" országot: mostani és eljövendő nyugdíjasokat, rezsicsökkentett üzemmódban vegetáló, hálás, olcsón lefizethető, múltba révedő, megvezetett magyar embereket?

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr565755864

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.14. 12:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shopping 2014.01.14. 11:44:24

Pártállástól függetlenül.

Akinek van egy csöppnyi kis esze is, az SEMMIT SEM HISZ el abból, amit a pártok innentől kezdve a választásig ígérnek.
Egy céljuk van, a hatalom- és ezért a csillagot is lehazudják az égről.

Bár sajnos 10millióból ha 2 milliónak van meg az a "csöppnyi kis esze". Sajnos...

vittore 2014.01.14. 11:54:22

Okádok a fidesz kommunikációjától, a megvédéstől, a harctól... stb,de valljuk be:
1: működik a zemberek kajálják
2: a baloldal nem nyújt alternatívát.
Kétségbe ejtőnek látom a helyzetet.

DezInf 2014.01.14. 11:58:57

@Shopping:

Végre egy lájkolható vélemény!
Egyetértek:))))

luis5 2014.01.14. 11:59:30

"Most azzal nem foglalkozunk, hogy a nevezett hölgy valóban ezt nyilatkozta-e,"
Pedig erre egy egész blogot rittyentettél- persze Gurmai nyilatkozata zavarja apekoncepciódat. Megkeresheted az ATV-ben. Ezt mondta.
De másnap már önként aláírna a Fidesz-nek ezügyben :-DD
Nem vagy naprakész!!!!

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.01.14. 12:58:40

Aki érdekelt a jelenlegi diktatúra vagy a balos katyvasz újraélesztésében, az rájuk szavaz. PÉnzzel, állással, ilyen-olyan panamákkal megvették őket kilóra. Sok sikert a simlis, sunyi tolvaj "bizonyított" pártokhoz.

Az LMP nem lopott, nem csalt, nem hazudott, csak teszi a dolgát. Megszokta a magyar a simlit, a panamát, az aljasságot. Ettől kéne megvédeni meg a birkamenettől a Hazát!
De ezen kell változtatni, miért jó ez magyarok?
Hajrá zöldek, hajrá LMP!

HKata 2014.01.14. 13:00:22

".... vannak közöttünk olyanok, akik önként dalolva elleneznék a gyed extrát"

Februártól fogok dolgozni, 16 hós a lányom, úgyhogy jár a gyed extra. Fogom igényelni? Persze, annyira nem vagyok hülye, hogy lemondjak a potyapénzről. Helyeslem? NEM!!!! Mert nem fair. A lányom állami bölcsibe fog járni, tehát pénzbe kerül már így is, nem tisztességes, hogy emellett még én is felveszem a gyedet. Ismerős gyereke bölcsis csoporttárs, anyukának segítenie kell a nevelőpapa ápolásában, neki a bölcsihez le kellett mondania a gyedről, mert az nem vehető fel, ha bölcsis a gyerek (kivéve, ha a szülő dolgozik...). Úgyhogy én kapok fizetést+gyedet, ő meg gyest. Komolyan azt gondolja valaki, hogy ez így rendben van?

sas70 2014.01.14. 13:07:29

A fidesznek van nőtagozata? Hányan vannak, hárman?

fizetekmegegysort 2014.01.14. 13:33:08

Az egész gyed extra egy bazi nagy lufi. Gyed ugye a ded 2 éves koráig jár, maximáltan kb 130 ezer. Ennyit az kap, aki amúgy is elég jól keresett. Aki amúgy is elég jól keresett, az többnyire visszamegy melózni a gyerek egy éves kora után. A gyed extra elsősorban őket segíti.
Aki nem keresett jól, az eleve nem kap sokat, kb 70 ezer körül. Nos, ő lehet, hogx visszamenne, lehet, hogy kéne is neki a lóvé, csak sajnos a polcrakodói állására a tecsoban már másik 100 ember jelentkezett. Így azok, akik ilyen "lecserélhető" munkakörből jöttek el, nem gyed extrát, hanem lóf@szt fognak kapni: mivel megszűnt a MTben a kismamák védelme (köszönjük Fidesz) a visszajelentkezéskor a munkáltató postafordtával küldi is az elbocsájtó szép üzenetet.
Tehát megint kit segít a gyed extra? Azt akinek számít az a 70 ezer, mert kenyérre/fűtésre kell? Francokat! Épp mint HKata írta: azt, aki felveszi, de maga is igazságtalannak tartja.

Sírköves Slomó 2014.01.14. 13:34:43

'Gurmai Zita korábban úgy nyilatkozott: ha hatalomra kerülnek, a szocialisták eltörölnék a gyed extrát. Most azzal nem foglalkozunk, hogy a nevezett hölgy valóban ezt nyilatkozta-e'

- azt mindjárt gondoltam hogy most azzal nem foglalkozunk...:)))

Gyorgy Nagy 2014.01.14. 13:46:09

Gálné jólmeghizott az EU-s fizuból.

micsoda? 2014.01.14. 14:14:07

nSzóval tudom én, hogy észbeli különbségek vannak nálunk is, nemcsak a fejlett nyugaton, de! Ahogy a kormány párt reagál az ellenzék kampányára az felháborító. Mégis, hol van az a párt amelyik rosszat igér a választóknak. Már pedig a Fidesz igy állitja be az ellenzéket. Csak mellékesen;
a jelenlegi kormány kezdte el devizahitelezést,
a jelenlegi kormány adta a legkevesebbet a nyugdijasoknak, még a 2010-es fél százalék emelést sem épitette be az alapba. Rendezte irásban, a nyugdij emelés alapját./csak ezt kevesen veszik észre. Akinek sok van, nem érdeke, akinek meg kevés nem érti/
a jelenlegi kormánynál jobban nőtt a pártkatonák szerepe, mint bármikor.
Gyurcsány le tudott mondani, és 1 forintért vállalta a kormányfői tisztséget. Ja, és Bajnai kormánya idején kaptak kiemelt nyugdijat a 70 éves és afölötti idősek.
Legnagyobb hibája a kormánynak, a bizonytalanság. Talán még az is, hogy a nem termelő ágazatban az önálló gondolkodás kihalt:-)

Carada 2014.01.14. 14:17:16

@sas70: Nos igen, sokkal többen nem lehetnek. Kíváncsi vagyok, mit tudnának mondani, ha valaki megkérdezné őket, miért is ilyen alacsony a Fidesz politikusai, képviselői között a nők aránya? Gondolom, otthon maradtak és szorgalmasan szülik a gyerekeket, hogy ne kelljen átesniük a vak komondor túloldalára.

5perc 2014.01.14. 16:26:16

Szerintem meg a rezsicsökkentés biztosan egy nagy marhaság. Ha tehetném, betiltanám.
Mert szeretve tisztelt kormányzónk arról nem számol be, hogy másodlagos hatásként mekkora visszaesés volt az energiacégeknél a fejleszetésben, karbantartásban, és emiatt hogy (tíz)ezrek munkahelye került végveszélybe.
Régebben megszokott volt, hogy a kormányváltás után a nagy cégek fél-egy évig óvatosan hoztak döntéseket a beruházások terén. Most a 2010-es választás után nem indultak vissza a fejlesztések, a rezsicsökkentés óta pedig mindent befagyasztottak, egy csavart nem lehet kicserélni. Ez nem csak az energia cégekre közvetlenül, hanem az összes beszállítójukra is katasztrofális következményekkel bír. Összességében sokkal nagyobb kiesést jelent a gazdaságban, államháztartásban és közvetlenül a családokban, mint amekkorát "nyerünk" vele.
Persze kérdéses még, hogy az üzem- és kiszolgálás biztonságra hogyan hat.
Gondolom a telekom cégeknél is hasonló lehet a helyzet.

moareka 2014.01.14. 23:49:49

Megettem a kenyerem javát, s mint oly sokan a korombeliek megéltek egy néhány rendszert, de ilyet, mint a mostani,- lealázó, a népet hülyének néző tolvaj banda.
Még Rákosi is csak azt hajtogatta, hogy az imperialisták az ellenség,az imperialisták így meg úgy... /Na nem emelem piedesztára!/
Hányingerem van ettől az örökös harctól, ki a frásztól kell megvédeni mindíg mindent? Az aláírásgyüjtések,- a sok marha aki aláírta-adatgyüjtésről szóltak. Mert ha nem irják alá akkor nem lesz rezsicsökkentés? Ezt a 21.-ik században még felnőtt emberek beveszik? Hol élünk? Nem vagyok ellenzékpárti, egy cseppet sem, mert jó, hogy a sok nyavajgás után végre összefogtak, de egyet nem értek. Ezek a Fideszes gazemberek úgy tudják az ellenzéket mindenféle bukott bandának lehordani a parlamentben, hogy bicskanyitogató. A mamlasz baloldal meg soha nem reagál semmire, vagy csak lagymatagon.
Nálam kiverte a biztosítékot a Wittner asszonyság Horn Gyula betegségére való nyilatkozata. Ezt a némbert azóta sem tette helyre senki, vígan telefonálgat meg reklámujságot olvasgat a parlamenti közvetítésen.. Ha jól tudom, ez nekik munkahely....
Aztán jó lenne, ha a nagy harcban meg csapatépítésben arra is gondolnának, hogy a még munkában lévő embereknek ne kelljen gyomorgörccsel munkába menni, hogy mikor rugják ki őket... meg hogy a gyerek ne menjen éhesen iskolába, meg ne kelljen a fedelet félteni a feje fölött, meg akinek nincs pénze maszek orvosra, azt ne írja le az egészségügy. Na ezekre tessék aláírást gyüjteni!!!!!
süti beállítások módosítása