Magyarország 2013: az árvízvédelem és a rezsicsökkentés országa

H_A Címkék: összefogás támadás árvíz havazás Fidesz Orbán Viktor EU rezsicsökkentés Polgári Magyarországért Díj rezsiharc2013.12.15. 17:12

Amikor pedig az Európai Unió egy újabb igazságtalan támadásra készült a rezsicsökkentés miatt Magyarország ellen, betört az országba az évszázad dunai árhulláma, és a magyarok két heti szakadatlan küzdelem során legyőzték a természeti csapást. (...) Ma már tisztán látni, hogy ez fordította meg a lelkekben a már feladás felé araszoló érzéseket. Ez hozta meg a lelki fordulatot, ez hozta meg a győzelmet. Ezután elhittük, hogy amit eddig elvégeztünk, nem volt hiábavaló. És valóban (…), jönni is kezdtek sorban a látványos gazdasági eredmények. Jó érzés, hogy végre annyi év után nyugodtan, kellő mértéktartással, arányérzékünket megőrizve () arra gondolhatunk, magunk is elhihetjük, volt értelme a küzdésnek.

Ha nem is könnybe lábadó szemmel, de legalább elképedéssel vegyes megütközéssel olvashattam el újra meg újra Orbán Viktor pénteki, idei évre vonatkozó, a fenti elképesztő logikára épülő számvetését, amelyet a a Polgári Magyarországért Díj átadóünnepségére időzített. Nem kizárólag azért, mert egyúttal azt is megtudtam, hogy a két eddigi lehengerlő sikeren felbuzdulva Rogán Antal már a harmadik rezsicsökkentésen dolgozik (irgalmazzon nekünk a rezsicsökkentés úristene) hanem mert a magyar emberek árvízkor tanúsított példás összefogásának a megtámadott, de a testünk árán is megvédelmezett rezsicsökkentés győzelmével való ilyetén cinikus összemosása legvadabb álmaimat is felülmúlta. Mégis mi köze egyiknek a másikhoz, miniszterelnök úr?

Abba már régen beletörődtem, hogy nincs annyi rezsicsökkentés, amit ez a kormány újabb és újabb mandátumokért cserébe ne volna hajlandó a szájára venni, már csak azt nem értem, hogy miért is nem jut minden hétre egy újabb rezsicsökkentés, ennyi erővel a választásokig elérhetnénk a csillagos eget is akár. Venezuela éppen elég messze van ahhoz, hogy az áramon és távfűtésen havonta megspórolt pár ezerből boldogan, hálásan és öntudatlanul berúgjon a magyar proletár anélkül, hogy akár egyszer is végiggondolná, hová vezet az árak merev állami ellenőrzése. Én viszont Orbán Viktor eszméjének futását követve, végiggondoltam: jön majd az újabb mitikus, istenek által küldött árvíznek eladható természeti katasztrófa, amellyel a közműszolgáltatások romló színvonalát, az eléggé valószínűnek tűnő kimaradozásokat röhögve meg lehet magyarázni a gátról. Hogy mikor éppen meg akartak támadni minket ezek az idegen szívű, EU által irányított közműcégek, az Úr szeme lenézett turulba született magyarságunkra és annak kiválasztott vezérére, és küldte a vizet ide ránk.

Aki szerint amikor rájöttünk, hogy összefogva, vállat a váll mellé téve képesek vagyunk megállítani a természet erejét, minden átfordult bennünk. Ebben az évszázadban - eltelt belőle kemény 13 év - ekkora dunai árvíz még nem sújtott minket. Mekkora nagy igazság ez, miniszterelnök úr! Igaz, hogy március 15-én sem volt még ebben az évszázadban akkora havazás, mint amekkora alatt idén mindenfajta kormányzati, katasztrófavédelmi intézkedés csúfosan alulmaradt. Ha már a számvetés ideje volt, erről is illett volna pár keresetlen szót szólni, nemdebár?

Főleg azért, mert a magyar emberek segíteni akarásával, önfeláldozásával, összefogási készségével már akkor sem volt semmi baj. A lelki fordulat, ha van ilyen, már akkor bekövetkezett, Orbán elvtárs, igaz, hogy az ön kormányának nem sok köze volt hozzá. A lelki fordulat már akkor bekövetkezett, amikor - miközben a kormány sajátjai, legjobbjai (Magyar Hírlap, Echo TV, Széles Gábor) teljesítményét díjazta -  a magyar emberek teát osztottak, két kézzel mentettek, helyiségeket tettek szabaddá, szállást és fűtést biztosítottak, élelmiszert, takarót, pelenkát, gyógyszert, ivóvizet adtak, telefonáltak, szerveztek, intéztek. Nem vártak gumicsizmás, szavazatokért és hatalomért a hétköznapi hősöket túlsziporkázni akaró miniszterelnökökre ahhoz, hogy cselekedjenek.

Pedig az a havazás sem volt igazságosabb vagy igazságtalanabb, mint az Európai Uniónak tulajdonított megannyi támadás, amelyet a rezsicsökkentés agymosásával próbálnak éjjel-nappal szavazatokra váltani. Mint ahogy azt sem gondolom, hogy a "látványos gazdasági eredmények" propagandája mögül meg szabadna és meg lehetne feledkezni arról például, hogy négymillió ember nyomorog a létminimum alatt,  hogy minden harmadik pénzt kereső polgár minimálbérért dolgozik, vagy hogy a jobbnál jobb gazdasági intézkedések miatt szép lassan London lett a második legnagyobb európai magyar város.

Messzemenően egyet értek azzal, hogy az idei dunai árvízi védekezésben részt vevőket elismerés illeti, nemes dolognak tartom, hogy a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány nem feledkezett meg ezekről az emberekről. Azt sem esik nehezemre elismerni, hogy a Fidesz kormányzás nagyszerű teljesítményét figyelembe véve, Orbánnak tökéletesen igaza van abban, hogy az idei év legnagyobb sikerének ez a fajta emberi összefogás tekinthető.

Csak hát éppen a "kellő mértéktartás és az arányérzék megőrzése" hiányzik ebből a számvetésnek alig nevezhető miniszterelnöki győzelmi propagandából. Az árvíz fölött aratott népnemzeti siker összemosása az EU által megtámadott rezsicsökkentés mégis kierőszakolt győzelmével, illetve az egyszerű emberek példás összefogásának kormányzati kisajátítása egyszerűen gusztustalan. Ennek a gőgös, önreflexióra képtelen megzuhantságnak semmi köze a magyar emberek összefogásának eredményességéhez. Az van, hogy nincs annyi számjegyű rezsicsökkentés, sem évszázados árvíz, amennyi ezt a vélt vagy valós ellenségekkel állandóan riogató, hatalommániás vezetőt beláthatatlan ideig le tudná nyomni az emberek torkán.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr405690826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jpmjpm 2013.12.15. 18:33:44

"...a két eddigi lehengerlő sikeren felbuzdulva Rogán Antal már a harmadik rezsicsökkentésen dolgozik..."

vajon miért nem a németh szilárd dolgozik ezen? :)

jpmjpm 2013.12.15. 18:37:10

"Ma már tisztán látni, hogy ez fordította meg a lelkekben a már feladás felé araszoló érzéseket. Ez hozta meg a lelki fordulatot, ez hozta meg a győzelmet. Ezután elhittük, hogy amit eddig elvégeztünk, nem volt hiábavaló. És valóban (…), jönni is kezdtek sorban a látványos gazdasági eredmények."

nyilván egy árvíz miatt az elbaszott gazdasági politika is rögtön pénzt fial. az árvíz is olvasta a NER-t.

nandras01 2013.12.15. 19:47:11

addig rendben van, hogy a kellő mértékben megválogatott közönség előtt baromságokat beszél orbán, de azt már nehezen veszi be a gyomrom, hogy egyetlen gondolkodó lény sem akadt, aki a hátsó lábaira emelkedve elküldte volna a náthásba ezt a pojácát.
lehet, hogy az elhíresült pisa teszt még hízelgő is ránk nézve..?

nandras01 2013.12.15. 19:49:15

... és az árvíz az nem olyan valami, ami nagyjából minden évben legalább egyszer előfordul errefelé..?

Wagem 2013.12.16. 09:07:16

Nyomjátok selejtes libsi szarok.Fizessetek több rezsit,és ha netán legközelebb árvíz lesz,remélem a putritok is beszakad.
Ugathattok itt bár mit...a rezsi csökkentés eredménye képpen havi 8.ezerrel kevesebb díjat fizetek.
Bassza a csőrötöket mi..??
A rezsicsökkentés sikerét semmiféle balos mocskolódás nem tudja felülírni.
És láss csodát!!
Az EU-n beül egyre többen veszik át ezt a módszert.
De tudjátok mit??
Legyetek becsületes hazafiak../nektek nem fog menni soha../
Fizessétek ki a tavalyi szolgáltatói díjakat!!Tömjétek degeszre a rabló multik valagát a pénzetekkel.
Mert nem elég nekik a bolsik által beígér fix eszközarányos nyereség.
Szegények..!!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.16. 09:16:16

@nandras01: nem, az árvíz mindig amolyan derült égből villámcsapás nálunk, ahogy télen a hó, nyáron a meleg is...

fda 2013.12.16. 09:30:09

Szerintem meg kellene szavaztatni, hogy kell-e kordában tartani a lakossági fogyasztókkal hatalmas erőfölénnyel rendelkező szolgáltatókat. Ez ugye a rezsicsökkentés lényege.

Azután pedig a kedvezőbb tarifa csak annak járjon, aki megszavazta. Egyébként most is bárki megteheti: a számlákon a kedvezmény ki van számolva, utalja át aki akarja.

Számomra hihetetlen, hogy aki sok évtized után kiesett az évtizedes hatalomból, és a saját velejéig szétrohadt, önmagát felszámoló rendszerét sírja vissza, azért miért nem lehet tévedésből sem egy intézkedésre azt mondani, hogy ez jó ötlet volt.

reálisan 2013.12.16. 09:32:16

Jól muzsikál a FIDESZ! Akinek meg nem tetszik amit csinál irány az őshaza - Közelkelet!

csababácsi 2013.12.16. 09:35:19

@jpmjpm: Mert kijelentette, hogy ehhez nem ért.

csababácsi 2013.12.16. 09:37:25

@fda: Sajnos a lényeget nem érted, vagy nem akarod érteni.

zsg? 2013.12.16. 09:42:54

Rezsicsökkentés: az ostobaság tort ül a józan ész felett. Az önálló gondolkozásra képtelenek meg zabálják a szart, amit eléjük tesznek. Ez a kontraszelekció államvallássá emelése, az állami csöcsön élősködők, az ostobák és a szolgalelkűek világa.

Népszavazás, mi? Már nem vagyunk messze attól, hogy - szigorúan az állam szociális érzékenységének fokozására - bizonyos életszínvonal alatt kettőt érjen a szavazat....

Acsabi44 2013.12.16. 09:45:23

Amúgy innen már csak egy ugrás, hogy EU-s drónokkal lőtték szét a vörösiszaptározót

én már a fény gyermeke vagyok 2013.12.16. 09:58:25

Újra és újra elolvasod Legjobb Exportcikkünk számvetését? Nem vagy kicsit perverzecske?

♔bаtyu♔ 2013.12.16. 10:09:02

Nagy a gond ballibsiéknél, ez a rezsicsökkentés nagyon betesz nekik, tiltakoznak ellene kézzel lábbal.

A rezsicsökkentést (az újabbat) amúgy az teszi lehetővé, hogy amúgy is csökken az energia ára, de az oroszok pluszban is csökkentik. Ráadásul Orbánék a szlovákokkal, csehekkel együttműködnek. Szerencse és menedzsment.

Ballibsi pech, de előttük is szabad volt a pálya. Azonban ők magasról szartak erre, Gyurcsány cége kapott egyedül 8% kedvezményt az áramárból, viszont mindenféle Kapolyi féle stróman szedhette ki az energiából a pénzt és gondolom, rendesen oszthatott vissza az MSZP és SZDSZ-nek.

Miközben olyan baloldaliak voltak, hogy majd szétszakadtak.

♔bаtyu♔ 2013.12.16. 10:12:57

@nandras01: És mivel küldöd el okoska? Ne csökkentsen rezsit? Fejezze abba a multiadót és terhelje teljesen a lakosságra?

Kepa 2013.12.16. 10:15:22

"Hogy mikor éppen meg akartak támadni minket ezek az idegen szívű, EU által irányított közműcégek, az Úr szeme lenézett turulba született magyarságunkra és annak kiválasztott vezérére, és küldte a vizet ide ránk." :)))

Kosz, jol indul a napom ! :)

Kalmár 2013.12.16. 10:16:52

"Az van, hogy nincs annyi számjegyű rezsicsökkentés, sem évszázados árvíz, amennyi ezt a vélt vagy valós ellenségekkel állandóan riogató, hatalommániás vezetőt beláthatatlan ideig le tudná nyomni az emberek torkán."

Tényleg durva volt, ahogy a gázszámla 20%-os csökkentését ez az erőszakos kormány lenyomta az emberek torkán! :)))

Bezzeg az Mszp,(a szociálisan érzékeny és demokratikus erő)példamutató finomsággal és empátiával emelte 300%-kal a gáz árát....

Mekkora hülyék vagytok ti balliberók!
Ha nem tudtok mit kezdeni a témával, akkor kerüljétek!!
Ez így öngól!

nandras01 2013.12.16. 10:19:55

@♔bаtyu♔: mert amúgy nem lakosság fizeti meg a nagy rezsicsökkentést, meg a multiadót, meg a telefonadót, ja, és a csekkadóról se feledkezzünk meg... kihagytam valamit?
hallottál már valaha az ingyenebéd és a valóság viszonyáról..?

csak egy néző 2013.12.16. 10:21:21

@Wagem: @♔bаtyu♔: @Kalmár: @reálisan:
Ranschburg Jenő
"-Magyarországon sokan agykéreg nélkül léteznek, vagyis nem gondolkodnak, kizárólag az érzelmeik vezetik őket. Közülük kerülnek ki mindazok, akik piedesztálra emelnek politikusokat és hódolnak nekik"

Lovag Mihály 2013.12.16. 10:22:15

itt csak ti, ballibek riogatjátok a csendes többséget az állandó náciveszéllyel, diktatúrával és a sajtószabadság megszűnésével. nem láttam posztot a nemrégi mszp-s dzsemboriról, amikor a szocik kizavarták a sajtót az egyik figurájuk hisztizésére.

ekat 2013.12.16. 10:31:10

@Wagem: Jó olcsó vagy nyolcezerért, "hazafi"....

Lovag Mihály 2013.12.16. 10:37:45

@ekat: ejj a liberális értelmiség, a demokratikus ellenzék felsőbbrendűségűségének tökéletes megnyilvánulása. lenézni azt akinek sokat jelent 8e ft. ilyenkor azért csak kibújik a szög a zsákból és nyilvánvalóvá válik a politikai motiváció amit a hajléktalanokkal kapcsolatban hisztiztek.

ekat 2013.12.16. 10:44:21

@Lovag Mihály: :) Amúgy nem politikai motivációm van, hanem véleményem dolgokról. A hajléktalanok pl. igenis tűnjenek el az aluljárókból.

oolti1207 2013.12.16. 10:49:14

@Wagem: Ugathattok itt bár mit...a rezsi csökkentés eredménye képpen havi 8.ezerrel kevesebb díjat fizetek.te barom a főnököd azt mondta hogy ,106.000sporolunk 1 évben kérdem én hogyan a fűtés szezon okt-ápl-ig tart ami 7hónap durván 7*8000=56.000 akkor,hogy is van ez vagy te nyáron is fűtesz agymósott?

Wagem 2013.12.16. 10:57:55

@oolti1207:
Átlagosan te agymóósott cigány.
Lassan írom,hogy te is megértsd.Á-T-L-A-G-O-S-N.!!
Értelmezted nyomorult??

Lovag Mihály 2013.12.16. 10:59:00

@ekat: jólvan, nem akartam bunkó lenni, csak már besokalltam az ellenzék rémhírterjesztéseiből.

Wagem 2013.12.16. 10:59:55

@ekat:
Hát persze a putridban Ózd környékén ennél biztosan több.
Sok a pulya..nagyon szapora voltál Rómeó.

Wagem 2013.12.16. 11:03:33

@csak egy néző:
Egyesek meg az X-faktort,a Való világot,győzőkét,Fekete Pákót emelik piedesztára.
Naa..ezek közé tartozhatsz te is.
Gondolom jó vastag agykéreggel.

Wagem 2013.12.16. 11:11:42

Januártól jön a harmadik rezsi csökkentés.
Epét fogtok hányni hazátlanok.

nyünyüge 2013.12.16. 11:15:15

@jpmjpm:
Németh Szilárd még az első kettőért harcol a gaz szolgáltatók ellenében, akik képtelenek a rezsicsökkentés i ötletek tempóját követni a számlázási rendszerekben.
Muszáj is lesz állami kézbe venni őket, ha ennyire bénák:).

csak egy néző 2013.12.16. 11:16:18

@Wagem: Kiskancsó! Válasz helyett csak téged idézlek IQ huszár.

"Wagem 2013.10.31 17:15:42
@Fullánkos Algol:
Kurva.....anyád!
Fekete Pákó...apád
Wagem 2013.10.11 10:38:57
@high up!:
Meg a jó kurva anyádét,amelyik vörösre van baszva.
Wagem 2013.10.09 15:16:13
Nekem Fekete Pákó is teccik.. :-)
Ugye nem baj??
Wagem 2013.10.02 08:31:13
Te meg döntsd meg a büdös kurva anyádat a húgod hátán te patkány.
Tökös kis akció lesz."

J.László 2013.12.16. 11:16:41

Mire beköszönt a tavasz, a pszichiátria tudománya újabb kifejezésekkel lesz gazdagabb: rezsimánia, trafikmánia.

Wagem 2013.12.16. 11:21:17

@csak egy néző:
Benyaltad a horgot cigány.
Ez is volt a célom.
Kihoztalak a sodrodból zsidókám.
De nem zavarlak tovább okádj csak nyugodtan.
Nekem szereztél egy jó napot.
Puszííííí...cica!!

csak egy néző 2013.12.16. 11:30:49

@Wagem:
Fidióta polgártárs!
Mintha te lennél nem kicsit, nagyon ideges. Már nem is tudsz figyelni, hogy miket okádsz ide. Hogy lehetnék egyszerre cigány és zsidó? Mesélj már kretén komám?
Vagy csak attól akadtál ki, hogy téged idéztelek,te kis népművészeti cserépedényke?
Szebb lett a napom. Csak így tovább!

high up! 2013.12.16. 11:41:48

@Kalmár: "Mekkora hülyék vagytok ti balliberók!"

Az a nagy baj ám Okostóni, hogy a fidesz bagázsod lett a 21.századi Kádárjános mozgalma. Aki meg ennek a röghözkött tenyészállománynak a butaságait kritizálja, az nem csupán balliberó. Hanem pl: polgári, európai, nemzeti érzelmü. Vagy alternatív vagy akármi. Szóval rengeteg ellenoldala van Orbanescud tenyésztett birkaállományotoknak.

Teccik tudni, amit Orbanescu csinál, az állomány tenyésztés (egy a vezér, egy a birkaállomány). A mindennapi abrakot megkapjátok, gondolkodni nem kell, csak zabálni. A PISA teszt már előrejelzi a Nemzeti Elkúrás Rendszerének a sikerét: a 15 éveseknél már csak egy icipici ooktatási reform hiányzik és épp olyan lebutított ostoba birkák lesznek mint ti, az apáik, nagyapáik.

A büdös életben nem lehet a ti állományotokkal utolérni Európát meg a civilizációs eredményeket. És még ujjongtok is, hogy mekkora lúzerei vagytok a történelemnek.
Csak el ne felejtsd drága Nemzeti Átbaszott: az Orbanescui 10%-os elit eközben exponenciálisan gazdagodik belőletek birkákból, és jóesően röhög, ahogyan irtjátok egymást proletárok.

Kepa 2013.12.16. 11:47:11

@nandras01: Nem erdemes, a lenyeg az, hogy vegre O is kapott valami kezzelfoghatot ! Es ha a kis ember ugy erzi megbecsulik, vegre O a kiraly, meg fegyvert is kepes fogni, barki ellen .

Es, ez mar neki karacsony !! Sot az Uj ev is mamorban telik majd. :)

Wagem 2013.12.16. 11:52:14

@csak egy néző:
Elmagyarázom neked te kis butus.
Az egyik a faji hovatartozása,a másik szitok szó.
Választhatsz..!!
Amelyik jobban teccik.
Puszíííí..kis édes!..a fiúdnak is..
Ha netán kolbászt ebédelnétek... :-D

csak egy néző 2013.12.16. 12:00:47

@Wagem:
Gyenge vagy, mint a libafing.
Apropó, láttalak az új Vidnyánszky darabjában (ha egyáltalán tudod, hogy ki ő), te voltán felcsatolva a szamár ágyékára, mint egy méretes f...sz.
Pá cicuska.

Kalmár 2013.12.16. 12:03:06

@csak egy néző: Te, akinek nyilvánvalóan van agykérge, velünk szemben, megmondanád, hogy mitől rossz ha megszüntetnek olyan szerződéseket, ahol garantálva van a profit? Miért rossz gazda a magyar állam és miért jó a francia, német stb?
Leszarták a fejlesztéseket és minden beruházáshoz extra állami pénz járt.
Miért jó, ha a magyar gáz árát egy olyan külföldi cég tárgyalja, akinek tuti pénze van?
Nem fog erőlködni.
Miért nőtt 300%-kal a gáz ára, ha a világpiacon energia többlet kínálat van már 10 éve?

Semmi értelmeset nem tudtok írni a témában.
Te is csak arra vagy képes, hogy másokat köpködj.
Így tűntök el a történelem szemétledobójában, leleplezve, átkozódva, megszégyenülve.

high up! 2013.12.16. 12:09:46

@♔bаtyu♔: "Nagy a gond ballibsiéknél, ez a rezsicsökkentés nagyon betesz nekik"

Hogyne barátom. Apád Kádár rezsicsökkentési világát szopta be rendesen, te meg az Orbanescuét.

Teccik tudni, apádék, nagyapádék ott lelkendeztek amikor Rákosiék államosítottak, Kádárék rezsit csökkentettek, megállítoták a kőolaj árrobbanást Hegyeshalomnál, nem engedték begyürüzni az imprilista inflációt a KGST országokba. Hajjajaj, de szép idők is voltak azok! Micsoda sikerekkel!

És most végre újra itt van egy Kádári bátorsággal és szakértelemmel megáldott vezér elvtárs, az Orbenecu. Vele végre újra le lehet győzni az imprilizmust (EU), végső győzelemre lehet vinni Magyarországot!

Hú b+ fidióta tenyészállatok, nektek tényleg ekkora sötét lyuk van a fejetekben?
Zabáljátok a Kádári világot rendesen. Csak teccik tudni, ma már nem kell 30 évet várni a végső összeomlásra, mert a globalizált világban a férgese szerencsére hamarabb kiirtásra kerül.
Szóval a következő ciklusban jön majd a Nemzeti Átbaszás számlája. Ne felejtsétek el, hogy azt a számlát mindenki fizetni fogja (csak úgy, mint most), nem fognak a fidióták felmentést kapni a sarc fizetés alól. Fidióta és ballibsi egyformán lesz megszopatve Nemzeti Vezér elvtárs által.

csak egy néző 2013.12.16. 12:12:47

@Kalmár:
Rezsiharcos komám, remélem tudod értelmezni.
"A Magyar Energiahivatal tájékoztatása szerint országosan 52 milliárd forintos támogatást kapnak a hőszolgáltatók, amelynek a fele jut az öt vidéki nagyvárosba – Pécsre, Szegedre, Miskolcra, Debrecenbe, Győrbe –, valamint Budapestre. Az egyes cégeknek szánt segítséget bonyolult számítással állapították meg, az összege maximum a működési kiadások és bevételek közötti különbözet lehet. A kompenzáció azért is jelenthet sokat a cégeknek, mert az energiahivatal számításai szerint a lakossági és a nem lakossági fogyasztók távhő-díjakból származó hátraléka meghaladja a 18 milliárd forintot.
Ez pedig közel kétszer annyi, mint a tolnai megyeszékhely, Szekszárd egész évre szóló költségvetése. A Pétáv Pécsi Távfűtő Kft.-nél még tavaly decemberben úgy számoltak, hogy az intézkedések nyomán 600 millió forint bevételkiesést kell lenyelniük, ám mégsem így lett. A társaság igazgatója, Vida János szerint a karácsony előtt megjelent határozat alapján ezt a kiesést nagyrészt kompenzálja is az állam. Mindezzel együtt nincsenek könnyű helyzetben, jegyezte meg, mert a vezetékadóval, valamint a hatósági árak bevezetése miatt 230 millió forintot vontak el tőlük."

high up! 2013.12.16. 12:15:04

@Kalmár:

Barátom, te csak Orbenscu hamis jelszavait mondod itt fel. A történet teccik tudni ott kezdődik, hogy az energia ára kétharmadban adókból áll, amit állam bácsi tetszőlegesen emelget annak érdekében, hogy minél töbebt tudjon kaszálni az energia eladási árából. Te meg itt rinyálsz a világpiaci áron toporogva.

Ajánlom figyelmedbe azokat a cikkeket, amelyeket szalemberek írnak, nem pedig a Századvég trolljai meg Bandzsigyurka tenyészállománya.

komplikato 2013.12.16. 12:15:41

@♔bаtyu♔: "Fejezze abba a multiadót és terhelje teljesen a lakosságra? "

Még jó, hogy most nem ez történik ... :D

high up! 2013.12.16. 12:18:22

@Wagem:"...a rezsi csökkentés eredménye képpen havi 8.ezerrel kevesebb díjat fizetek."

Szia Doctorandus Matematicus! Hogy jön ki az "Elmúttnyóc" ezer? Örömödben, hogy ócsóbb a záram, az Eke TV-t most már le se kapcsolod müsorzárás után?
Meg a szolit nyáron is bekapcsolod mert hát minél többet jár, annál többet takarítasz meg?

Kalmár 2013.12.16. 12:22:52

@csak egy néző: Hülyekomám!
Egy energia piac nem a lakosságól áll csak!
Ugyanezt a szart ettétek a vasútnál is.
A profitot termő részt eladták, a személyszállítást meghagyták az aófizetőknek, majd leépítették ,mert veszteséges...
Ha kell valakinek a zsíros közületi piac, rendezze a lakosságit is!
nem csak itt van ez így!

csak egy néző 2013.12.16. 12:25:12

@Kalmár:
Ezt is ízlelgesd egy kicsit hülyekomám.
"az oroszok igen jó stratégiai érzékkel az energiabevételeikből meghatározó energetikai részesedést kívánnak venni a térségben, így orosz kézbe kerülne a MOL tengeri kijárata, továbbá paksi beruházásunkat próbálják technológiailag (is) magukhoz kötni. Ezzel a magyar energiapiacon az orosz dominancia megmarad, sőt tovább nő,
amihez a magyar kormány lelkesen asszisztál. Az Európai Unió felé kőkemény "szabadságharcot" folytató kormány a keleti nyitás jegyében lelkesen teszi szét a lábát az orosz igények hallatán. Pedig ellenzékben, 2007-ben még milyen kemények voltak ezirányban. Ízlelgessük csak Orbán akkori szavait:
Most ez nem katonai megszállást, hanem gazdasági érdekszférába sorolást jelenthet. A kormány ezt a veszélyt vagy nem érzékeli, vagy nem aggasztja, sőt mintha elő is segítené ezt a veszedelmes folyamatot. (...) Tegyük világossá: nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni!

Kalmár 2013.12.16. 12:26:52

@high up!: Tehát (a te matekoddal zsenikém) szocik csak giga energiaáremeléssel tudtak 3% alatti hiánnyal költségvetést csinálni?
Ja nem, úgy sem!

Triplázás után az állanmadósság is duplázódott.
A munkanélüliség dettó!

Faszán kormányoztak nem?

Kalmár 2013.12.16. 12:28:42

@csak egy néző: Milyen gyorsan tudsz témát váltani!
Ég a farkad vége, hogy így rallizol?

csak egy néző 2013.12.16. 12:37:52

@Kalmár:
Gyakorold az új szlogent fidióta komám.
Szeretem a rezsimet,
Mert csökkenti a rezsimet.
Ennyi nektek elég is.

Netuddki. 2013.12.16. 12:42:04

A mini szterelnök úr inkább arról regélne miért is mutattak nekik fityiszt ott az annyit szidott EU-ban amikor az árvízkárok után tartotta volna a markát!

Mellesleg most kaszálták el a cukor fordított áfáját. Erről miért kussol a fideszes "köz" média? he?

komplikato 2013.12.16. 12:42:52

@Kalmár: Te meg milyen szelektíven nem válaszolsz azon posztokra, amikben tételesen cáfolnak téged ...
Másrészt mi köze van a jelenlegi impotens és inkompetens kormány ámokfutásának az előző szintén impotens és tehetségtelen szerencsétlenek ámokfutásához? Miért is lenne BÁRMIRE érv???

Lencsés István 2013.12.16. 13:39:22

" .... Nincs annyi rezsicsökkentés, amit ez a kormány újabb és újabb mandátumokért cserébe ne volna hajlandó a szájára venni. .... "

Nem mandátumokért csinálja , hanem a MAGYAR emberekért .

Kalmár 2013.12.16. 13:42:29

@komplikato: mutass egyet macskajancsi!

Kalmár 2013.12.16. 13:45:14

@csak egy néző: Ismét egy szép tételes cáfolat....ja nem, csak egy új köpés.

Ne hagyjátok abba pancserek!!

Ismételgessétek csak, hogy a rezsicsökkentés rossz!
A rezsi emelés pedig értünk van!

Hajrá! Irány a feledés, tehetségtelen barátaim!

csak egy néző 2013.12.16. 13:54:41

@Kalmár:
Csak egy utolsó kérdésem lenne.
Ha mindazt, vagy csak a felét, amit a felcsuti gazdád és kurmánya csinált a 4 év alatt, (ugye nem kell sorolnom a mutyikat?), ha ugyanezeket a szocik csinálták volna, akkor most mi lenne??
Akkor is ugyanígy vélekednétek??
Ha kérhetném, akkor őszintén.

uud 2013.12.16. 14:00:52

milyen az idő, Óbudán:)?

zeddez 2013.12.16. 14:05:23

@Wagem: ne zavarjon, hogy abból engednek most neked 8k-t, amit elötte felemeltek az utóbbi 1-2 évben. Ha meg Qrbán nagyon ugat az árak miatt, nem értem miért nem hozza vissza a 2001-s árakat? Ja hogy a világpiacon is drágább lett közben, és ő azt eddig a cocik nyakába varrta, de erről diszkréten hallagat a magadfajta fideszdoidok előtt...?
az meg végképp ne zavarjon hogy a mai nettó keresetek a 2009-s 80%-t érik reálértéken, nnyivel lett drágább átalgabn minden, de van olyan is, ami 70%_l drágább lett Qrbán apád alatt

high up! 2013.12.16. 14:15:53

@Kalmár:

jaj de nagy birka állomány vagy te barátom! Hát ki a f.szom méri az életet a szocikhoz? Csak ti lebutított tudású Orbán birkák. Szerintem ti már rájszolni se tudtok egy Bajnai fotó vagy egy szoci szegfü hiányában.

Barátom Orbanescu eredményeit a NORMALITÁSHOZ (tudományossághoz, gyalkorlati eredményességhez, az Európához való konvergeniciához) kell mérni, teccik tudni? Nem pedig a Nagy Októberi Szocialista forradalomhoz vagy gyúrtcsány Totó kutyájához.

Csak a hülye ad felmentést a lófax tehetségtelen, nemzet pusztító vezérének azzal, hogy "na de a szocik alatt is vóttak dógok".
B+, ha nincs semmi eredménye Orbanescudnak abból amire megválasztották, akkor valld be, hogy nincsen! Lóvá (helyesebben: birkává) tette a választóit, ez van.

Amúgy ne ijedj meg, de már egy ideje teljesen világos a fidióta tábot felé küldött kormány propaganda: azzal már meg se próbalkoznak a fidióta médiamajmok, hogy a fidesz eredményeiről beszéljenek, ehelyett rendre azzal hiszterizálják a birkáikat (Eke TV stb), hogy "na de ha visszajhönnek ezek, hát akkor mi lesz az országgal?"
Szánalmas befosás uralkodik a fidióta tenyészállományban.

jolaca 2013.12.16. 14:56:31

@Lencsés István: Ó Te álomarcú lány!...
De nincs Veled semmi bajom; inkább @Kalmár dolgozót nem értem, hogy a kezdeti érvelgetéseiből miért kellett lesüllyednie @Wagem büdösparaszt szintjére. Jött volna a fülesére egy valósidejű figyelmeztetés, hogy nem elég kemény, vagy csak egyszerűen "qui se ressemblent s'assemblent" (szabadon: a szél összesöpri a szemetet)?

Ami inkább zavar, az "kéremszépen brüsszeli Uraim, ne arra figyeljenek, amit mondok" emberünk erkölcsi-etikai töpörödöttsége. Többféle koldus üli fényesre kereszténységünk templomlépcsőit: egyik alamizsnát kap, és hálálkodik, másik nem kap, és elkönyveli, aztán van, aki nem kap, és szitkozódik. Utóbbi kellemetlen, és a többiek sem szeretik. De olyan, hogy elteszi a kapott alamizsnát, leutolsókurafizza azt, akitől kapta, miközben tovább káromolva fél kézzel tovább kapaszkodik a köntösébe, másik kezét újabb adományért nyújtva - hát ilyen csak nekünk van! Nemzeti megbecsültségünket öregbítendő...

jolaca 2013.12.16. 15:47:23

@Lencsés István: Inkább ne feszegessük a dolgot.
Jöbb úgy, hidd el.

jolaca 2013.12.16. 15:48:13

@jolaca: Jöbb = jobb. Öngól.

Lencsés István 2013.12.16. 15:54:34

@jolaca: Nincs mit feszegetni , mert férfi vagyok .

Wagem 2013.12.16. 17:24:50

@high up!:
Nem cica..nyáron a medencéimet fűtöm.
De honnan is érthetnéd te ezt,amikor az ózdi népfürdőbe jársz tisztálkodni.

délioldal 2013.12.16. 17:38:41

Addig megy ez a rezsicsökkentés, hogy a végén nem lesz szolgáltató akiknek fizethetünk. Inkább a fizetéseket kellene emelni, nem?

@Lencsés István: Te egy kis fogyatékos bolond vagy, akinek annyi esze van amennyi látszik. És ez a tény, nem amiket te firkálsz állandóan. És még bizonyítanom sem kell, mert leírtam és ez innentől így van addig amíg meg nem cáfolod azzal, hogy bizonyítasz bármit is az állításaid közül. Szóval várom a nyelvtani szabályaid bizonyítását te sötét, alulképzett bohóc! Gyerünk, mutasd meg, hogy férfi vagy, ne csak a szád járjon! Elő a bizonyítékokkal végre! Nyár óta képtelen vagy mutatni bármit is, hogy lássuk, nem csak üres szavakkal dobálózol, hanem valóban igazad van és helyesen oktatsz ki másokat, miközben azok az emberek, akiknek beszólsz már rég megcáfolták a "tényeid". Gyerünk, bizonyítsd be, hogy igazad van. Be tudod, vagy csak jössz megint a félrebeszéléssel és égeted magad tovább?

Lencsés István 2013.12.17. 10:23:12

@délioldal: A rólam kialakított véleményed nem érdekel , mert hazugság . Az eszem , több mint a tiéd . Kötőszóval ( és ) nem kezdünk mondatot . Én csak akkor kommentelek , mikor tényem van . Te neked anoniman sosem lesz igazad . A tény attól tény hogy nem kell bizonyítani . Nem oktatok ki senkit , alapdolgot várok el , van különbség . :) ;) Szövegértelmezésből IS 1 - est kapnál . :D Aki anonim az nem ember csak emberszerű lény , tehát hazudsz IS , ráadásul fosva , ami szánalmas , igaz vicces is . :D :D :D + :D Idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Nem érdekel az anonimok véleménye .

délioldal 2013.12.17. 10:46:35

@Lencsés István: Na figyelj te gyökér! Itt egy könyv ami az Akadémiai Kiadó gondozásában jelent meg és fel van töltve az alábbi oldalra. Javaslom olvasgasd és ne fárassz az öntelt ostoba faszságaiddal többet. Fogalmad sincs a magyar nyelvtan szabályairól, de nyilván ez nem a te hibád, hanem az iskoláé ahol elfelejtették a fejedbe verni rendesen. Az már más kérdés, hogy annyi eszed van, mint egy marék lepkének és képtelen vagy elfogadni a valódi tényeket, miközben a sajátjaidat nem tudod bizonyítani sem.
Na itt a könyv, te idióta. Ajánlom figyelmedbe a 75. oldaltól az írásjelek című fejezetet. Persze lehet nem ártana ha elolvasnád az egészet szépen, lassan, figyelmesen. Le is tudod tölteni, mivel pdf formátumban van feltöltve. Jó olvasgatást, te szellemi fogyatékos!

www.magyarhelyesiras.hu/mhsz.pdf

Lencsés István 2013.12.17. 11:09:02

@délioldal: A rólam kialakított véleményed továbbra sem érdekel , mert hazugság , ha ez nem jut el , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . A link nem tény . Amit írok az a tény . Fárasztalak ? :D Akkor minek reagálsz ? :D Te szerencsétlen . :D Én nekem van fogalmam a magyar nyelvtan szabályairól , azért lett 5 - ös a nyelvtan érettségim , és te csak irigykedsz . :) ;) :D Én meg már sírva röhögök . :D :D :D + :D A tény az pont azért tény , mert nem kell bizonyítani , ha ez sem jut el , első mondat jön .

délioldal 2013.12.17. 11:16:01

@Lencsés István: Te tényleg nagyon hülye vagy. Szerintem ne erőlködj, még a végén tele lesz a pelusod. A szavaid nagyjából annyit érnek, mint te. Semmit. Egy nagy nulla vagy. Neked nem tényeid vannak, hanem komoly problémáid. Menj el orvoshoz és vizsgáltasd meg magad.

délioldal 2013.12.17. 11:23:04

@Lencsés István: A másik... Elolvastad a 75. oldaltól a könyvet? Nem? Akkor kussolj és olvasd el! Az legalább majd meglátszik rajtad. A legjobb lenne ha egy életre eltakarodnál a nyomoroddal együtt a blogokról. Vastag a bőr a pofádon az biztos. Más már felkötötte volna magát egy lámpavasra, de te még mindig erőlködsz a butaságaiddal. Nem szoktad elszégyellni magad? Azért elég kínos amikor egy egész ország tart bolondnak, nem?

csak egy néző 2013.12.17. 11:27:09

@délioldal:
Ne fecsérelj sok energiát,időt erre a barom @Lencsés István:-ra. Ennek hiába próbálsz bármit is megmagyarázni, ez az idióta, a net bohóca, előre lehet tudni a válaszait, "tényeit". Nem veszi észre a kreténje, hogy itt mindenki csak szívatja. Ez a hülye gyerek olyan, mint a viccbéli vadász, szopni jár ide.

Lencsés István 2013.12.17. 12:24:06

@csak egy néző: A rólam kialakított véleményed nem érdekel , mert hazugság . Amit meg akar magyarázni , az hazugság . Minek írjak újat , ha ez sem jut el ? :D Nem szívat a sok anonim , hanem nem tud mit kezdeni a tényekkkel , van különbség . :) ;) :D Az a hülye aki mondja . 26 évesen nehezen lehetnék gyerek , szóval még hazudsz is fosva , ami szánalmas , igaz vicces is , így legalűbb sírva röhögök . :D :D :D + :D Neten nem lehet szopni .

csak egy néző 2013.12.17. 12:57:57

@Lencsés István:
A rólad kialakított vélemény érdekeljen, mert nem hazugság (bííbíí). Amit meg akar magyarázni, az nem hazugság (bííbíí). Minek írjak újat, ha ez sem jut el? De biza szivat (szopat) a sok anonim (és nem fosva), mert neked nincsenek tényeid, csak rögeszméid, van különbség. Az a hülye, aki a utoljára mondja (bííbíí). 26 évesen nehezen lehetsz gyerek, neked agyilag mégis csak sikerül,, mert te egy sikeres gyerek vagy és nem fosva (peluscsere megvolt?) szánalmas kis pöcs vagy, igaz vicces is, így "legalübb" sírva röhögnek rajtad. :D szóköz :D szóköz + szóköz :D A neten bizony lehet szopni, mert te mást sem csinálsz. Habar szerintem te a való világban is csak szopol, kiskancsó.

Lencsés István 2013.12.17. 13:04:39

@csak egy néző: Nem érdekel , mert hazugság , ha ez nem jut el , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . A bííbíí mutatja mennyire szint alatti vagy .... Amit meg akar magyarázni , az hazugság , ha ez nem jut el , első mondat jön . A rövidítés szint alatti . Kötőszóval ( de ) nem kezdünk mondatot . Neten nem lehet szopatni . Az anonim = fosva , szövegértés egyes neked . Nekem csak tényeim vannak , akkor kommentelek csak . Az a hülye aki mondja , ha nem jut el , első mondat jön . Agyilag sem vagyok gyerek . 26 évesen már nincs szükség pelenkára . Idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) neten nem lehet szopni , ha nem jut el , első mondat jön . Én tényt írok a neten , a sok anonim meg próbálkozik , én meg röhögök . :D :) ;) A való világban IS sikere vagyok , ne irigykedj . :) ;) Ember hogy lehet kancsó ? :O :D Te tömegszerencsétlenség . :D A témával kapcsolatban ( amivel kapcsolatban megírtam a tényt ) nem tudtál rám reagálni semmit , mert egy nagy nulla vagy , és ezért személyeskednél , de olyan idióta vagy hogy azt sem tudod hogy azt név nélkül nem lehet , te böszme . D :D :D + :D

csak egy néző 2013.12.17. 13:12:27

@Lencsés István:
Jól van Pistike, mehetsz játszani a homokozóba. Tudod: sál, sapka, nagykabát.

délioldal 2013.12.17. 13:56:07

@csak egy néző: Mondasz valamit. Elég korlátolt szegény Lencsés Pityu! Nem nagyon akarja észrevenni, hogy ő a hülye és nem a másik 100 ember téved akiket állandóan becsmérelni próbál a maga módján, a 10 szavas szókincsével, amiket úgy szed össze innen-onnan. Az ilyeneket a Spártaiak a sziklán hagyták, nem? Ha lenne annyi esze, utánanézne a dolgoknak és csendben maradna, de úgy látszik kevés hozzá a sütnivalója. Szegény még dicsekszik is a nyomorával. Ennél mélyebbre nem is tudna süllyedni. Így még embert nem láttam önmagát égetni. És megteszi újra és újra. Hatalmas!

Lencsés István 2013.12.18. 10:13:16

@csak egy néző: Nem vagyok " .... Pistike .... " , azaz tanulj meg olvasni . Majd a gyermekemmel fogok is játszani a homokozóba . :) ;)

csak egy néző 2013.12.18. 10:50:03

@Lencsés István:
Pistukám,megint mosolyt varázsoltál orcámra. Köszi. Csak nem azt akarod mondani, hogy gyereket akarsz csinálni??
Ne tetézd a bajt.

Lencsés István 2013.12.18. 11:01:34

@csak egy néző: Nem vagyok a " Pistukád .... " azaz tanulj meg olvasni . Én nem vagyok egy mocskos buzi ám mint te , csak megsúgom . :) ;) :D Neked orcád van ? :D Igen , végülis igaz , mocskos pofád van ! :) ;):D A rövidítés szint alatti . Igen lesz gyerekem , és az nem baj , hanem a jó tetézése , szóval ne irigykedj hogy neked csak a segglyuk maradt . :) ;) :D

csak egy néző 2013.12.18. 11:05:57

@Lencsés István:
Pityuka megnyugszik, mert, ha ideges leszel, nem fog sikerülni az aktus. Nem venném a lelkemre. DDDDD

Lencsés István 2013.12.18. 12:15:14

@csak egy néző: Nem vagyok " Pityuka .... " , azaz tanulj meg olvasni . Nem vagyok ideges , röhögök rajtad , hogy a ténnyel nem tudsz mit kezdeni amit a mocskos pofádba toltam , és csak személyeskedsz de olyan idióta vagy , hogy azt sem tudod hogy azt név nélkül nem lehet :) ;) :D :D :D + :D Neked nincs lelked , emberszerű lényeknek nincs lelke ( Ember név nélkül nem vagy . ).

csak egy néző 2013.12.18. 13:05:24

@Lencsés István:
Istvánka!
"( Ember név nélkül nem vagy . )"
Sajnos te még névvel sem. DDD

délioldal 2013.12.19. 09:03:36

@csak egy néző: Tudod-e, melyik négy billentyűről van lekopva a felirat Pityuka gépén? A t, é, n és y. Ja és a space is viseltes...

csak egy néző 2013.12.19. 10:05:23

@délioldal:
Így valahogy. Eleinte bosszantott ez z idióta, de miután megnéztem ezt a gyökeret a facebook-on, azóta csak röhögök ezen az idiótán. Íme a mai ébredés utáni remeke a Vatagbőr blogon:
Lencsés István 2013.12.19. 09:03:48
" .... Már nincs hírértéke, de Hoffmann Rózsa megint hazudott .... " .

HOFFMANN RÓZSA SOHA nem hazudott .

Lencsés István 2013.12.19. 10:47:34

@csak egy néző: Nem vagyok " Istvánka .... " , azaz tanulj meg olvasni . Idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) ;) Én EMBER vagyok , ne irigykedj te mocskos buzi . :) ;) :D :D :D + :D

csak egy néző 2013.12.19. 11:25:15

@Lencsés István:
Pistuka!
Ilyen szavakat, hogy "mocskos buzi" (ugye pontosan idéztelek?) egy kulturált Hoffmann Rózsika fan nem használ. Mit szólna Rózsika, ha ezt hallaná, hogy hogy beszél egy öntudatos fidióta??

Lencsés István 2013.12.19. 13:08:51

@csak egy néző: Nem vagyok " Pistuka .... " , azaz tanulj meg olvasni . Idézel , pontosan tedd , ha ez nem változik , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . Ilyen nincsenek , hogy . : " Hoffmann Rózsika , fidióta .... " .

csak egy néző 2013.12.19. 13:38:42

@Lencsés István:
Ok nem Pistuka, hanem kispöcs. Mostantól ez lesz a neved, kisbetüvel. Pontosan idéztelek fidióta kispöcs, egyébként te tudsz ezen a négy mondaton kivül mást is? Nem ártana órákat venni a nagyszerű magyar tanárodtól, mit szólna ehhez a mondatodhoz kispöcs? Pontosan idézlek "Ilyen nincsenek , hogy "
süti beállítások módosítása