Nemzeti testnevelés: a milliárdos stratégia

H_A Címkék: tanácsadás sport kormány stratégia testnevelés Balogh Gábor Nemezeti Fejlesztési Ügynökség testnevelési stratégia Magyar Diáksport Szövetség2013.09.28. 00:58

Olvasom, hogy 2,2 milliárdért íródik a legújabb (nemzeti) testnevelési stratégia. Tudniillik ennyit nyert el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán a Magyar Diáksport Szövetség. Ebből indul el a „T.E.S.I. – Mindenki testnevelése” elnevezésű kiemelt projekt. Ha valaki nem tudná, a szövetséget Balogh Gábor, Orbán Viktor miniszterelnökségi sporttanácsadója vezeti. Az egyik a sok közül.

És bár egy ilyen hír hallatán a magyar ember már réges rég fel sem emeli a fejét, azért diszkréten nyújtsa fel a kezét az, aki eme összeg töredékéért ne érezné képesnek magát arra, hogy a „Testnevelés és sport” műveltségterületet érintően szakmódszertani fejlesztésekre, az országosan egységes fizikai állapot mérési-értékelési rendszer kialakítására, és a a komplex iskolai testmozgásprogramok szervezésében megálmodott diáksport önkéntes, mozgalmi fejlesztésére vonatkozóan hozzátegyen valamit. Ha nem is stratégiai mélységekben, de mondjuk józan paraszti ésszel körbejárva a kérdést. 

IpFUlLd.jpgMint minden komoly stratégiai vállalkozás, ez is a sokrétű koncepció kidolgozói kényelmének megteremtésével, a zavartalan gondolkodáshoz elengedhetetlen infrastruktúra megalapozásával kezdődik. Ebből a sorból a kedvencem a 35 nagy teljesítményű, digitális irodai telefonra költött 3,1 millió forint. Ami nekem, stratégiai józan paraszti gondolkodásra képes emberként annyit tesz, hogy közel 90 ezret fizettek egy készülékért. Ítélje meg a nyájas olvasó, sok-e ez, vagy kevés, és egyáltalán mihez érdemes viszonyítani. Tekintettel arra, hogy a stratégia kidolgozásán nem több, nem kevesebb, mint 60 ember dolgozik, nettó rosszindulatúság volna azért elmarasztalni az MDSZ-t és Balogh Gábort, mert havi másfél milláért 7 darab autót bérelnek. Hatvan osztva héttel: több mint nyolc és fél emberre jut egy autó.  A két megvásárolt KIA Ceed mellett így is hat és fél embernek kell bezsúfolódnia egy autóba ahhoz, hogy szimultán üzemmódban jól menjen a munka az ország különböző helyszínein. A 31 millióra rúgó grafikai tervezés, vagy a szerverekre, laptopokra, asztali számítógépekre és fénymásolókra költött 55 millió meg igazán nem tétel. Ami kell, az kell. Nem ez a baj.

Nem az a baj, hogy különféle stratégiai fontosságú megkerülhetetlen stratégiákra bőkezűen adakoznak Orbánék. EU-s pénzekből, közpénzekből. Az a baj, hogy lassan négy évnyi kormányzás után a Fidesz még mindig milliárdos stratégiák kidolgozásán mesterkedik, amelyek a gyakorlatba ültetéstől ugyanúgy fényévekre vannak, mint a fülkeforradalmi vállalások idején. Az a baj, hogy ennek az egész stratégiásdinak jelen esetben sincs sok köze a realitáshoz. A jóérzést, az erkölcsöt hagyjuk, ahhoz soha nem is volt. A Fidesz számára egyetlen realitás létezik: a pofátlanul és kendőzetlenül az egyik zsebből a másikba vándoroltatott pénzeké. Itt van egy újabb hangzatos, és rendkívül költséges lufi: mindannyiunk testnevelése.

Bár nem vagyok a mindenek felett álló ismerője és szakértője ennek a területnek, a józan, paraszti eszemre hagyatkozva (egyidejűleg figyelembe véve az EU-s pénzek célirányos elköltésének kötelezettségét, illetve az NFÜ támogatandó fejlesztések, beruházások kiválasztására vonatkozó korlátlanul szabad döntési jogát) mégiscsak égbekiáltónak érzem, hogy egy stratégia kidolgozására 2,2 milliárd forintot lazán odaítélnek a fiúk. Értem én, hogy Orbán körül mindenki stratégiákat tervez meg tanácsad, de felfoghatatlan, hogy de facto mit dolgozik ezért a pénzért az említett 60 szakember. Szakember?  Én azt hiszem, hogy ezen a bizonyos Testnevelési Egyetemen (amelynek éves költségvetése a felét teszi ki a testnevelési stratégia kidolgozására szánt összegnek, és hol van még a gyakorlatba ültetés) lennének olyan valódi szakemberek, akik értenek is hozzá. A testneveléshez, ezer oldalas stratégiákon innen és túl. Persze nem lett volna túl jó ötlet rájuk bízni a feladatot, mert ők ennek a töredékéből tető alá hozták volna a feladványt, és nem maradt volna zsozsó. Elmutyizható, szétosztható, megfelelő zsebekbe csúsztatható. 

A világért sem szeretnék a demagógia csapdájába esni, de ennyi pénzből (nem ebből, hanem ennyiből) a nemzeti testnevelés látványosabb eredményeihez rövid idő alatt sokkal közelebb kerülhettünk volna. Bár nem hiszem, hogy a stratéga urakat túlságosan zavarná a filozófálásban az a tudat, hogy megszámlálhatatlanul sok iskolában a tornatermek szerepét az osztálytermek töltik be. Még mindig. Igen nagy gátat szabva az egyenes gerinc fejlődésének, és az izomzat megfelelő erősödésének.  (Persze ez csak egy banális példa, a stratégiai kényelemről jutott eszembe.)

A történet diszkréten cinikus bája mindezeken túl a kivitelező, a megbízott, a nyertes stratéga személye. Mert a papírforma szerint, a pénzt egyetlen pályázóként teljes egészében a Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó elnökletével működő szövetség nyerte el. Nem valami himi-humi, ismeretlen, pártpolitikailag elkötelezetlen szakember. Hanem az az egykori öttusázó, aki Orbán egyik sportügyi tanácsadója a sok közül. Aki egyébként a kormányváltás óta fáradhatatlanul dolgozik a Miniszterelnökségen. (Valószínűleg nem az ő hibája, hogy az elmúlt három évben nem vele és eredményes munkájával volt tele a sajtó.)  Aki havi bruttó 747 880 forintot kap ezért a munkáért. Akit - szerződése szerint - „a sporttal kapcsolatos koncepciók, programok” szakértői tanácsadójaként tartanak a holdudvarban, konkrétan beletartozik alapmunkakörébe a szövetségben végzett stratégiaírás is. És akkor mi van? Ugyanazért a munkáért most még a nyakába sóztak egy édes terhet: egy 2 milliárdos keretet, amelyből vígan gazdálkodhat. Vagyis ugyanazért a melóért immár kétszer jár neki az elismerés. (Hogy akkor miért kell több sportügyi tanácsadó és minisztériumi szakember, akinek a feladata reggeltől estig a különféle stratégiák kidolgozása, azt ne tőlem kérdezzék, nem tudom.)

Emellett nagyon örülök, hogy a Fidesz-KDNP kormány ennyire szívén viseli a nemzet testnevelésének kérdését. Az Orbán Viktor mániákusan imádott focijába ölt milliárdok mellett ez a 2,2 szóra sem érdemes. Bár azért érdekelne, hogy a versenysport hosszú távú eredményességét megalapozó tömegsport fejlesztése, azaz a nemzeti testnevelés mikor fog a valóságban is találkozni ezzel a kiemelt projekttel. Vagyis mikor kerül a gyakorlatba ültetés fázisába ez a minden bizonnyal nagyszerű, nem olcsó elképzelés?

Addig is pipáljuk ki a kipipálandót: a magyar kormány által eddig már számolatlanul eltapsolt milliárdok sorában ez is egy felejthető, aprócska tétel. Az államilag támogatott, intézményesített pénzlenyúlás, Fidesz által tökélyre fejlesztett n-edik változata. Amelynek viszont számtalan előnye van, próbáljunk meg örülni nekik. Legalább hatvan párthű katonának biztosít fizetést. További pénzeket tehet zsebre Balogh Gábor a munkakörében el nem végzett munkája elismeréséül. Legalább hét embernek van ingyen kocsija, tranzakciós illetéktől mentes bankszámlája. És lényegében több mint kettő milliárd forintból oszthat vissza magának a Fidesz. Pontosan annyit, amennyit nem szégyell. Akiknek meg az összes többi mellett a milliós nagyságrendű, közpénz zabáló tanácsadói szerződések, és kamu pályázatok miatt lett elegük az elmúlt nyolc évből, nyugodjanak meg: semmit nem láttak még. Holnap jön a következő. Következmények nélkül.

Nekünk meg sport és nemzeti testnevelés helyett egyelőre marad a "stratégia". Ha egy kis szerencsénk van, még bőrbe is kötik.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr185536221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2013.09.28. 13:52:01

Legalább csinálnak hozzá valami fedősztorit, már a lopásra értem.

regress 2013.09.28. 14:01:28

elmentek ti a nemzeti "kedvesanyátokba"

2013.09.28. 14:02:14

@Pickles: minek? 2/3 ellen semmit nem lehet tenni

Megoldó 2013.09.28. 14:12:59

Ez jó volt, kár hogy itt kizárólag egy nagyon véres forradalom tenné helyre a dolgokat szerintem.

Mert amíg következmények nélkül ezeket meg lehet csinálni, addig meg is fogják, mindegy ki van épp hatalmon.
Az csak külön balszerencse hogy ezek épp abszolút gátlástalanok, szemben a szocik gátlásosságával.
Az viszont korántsem biztos, hogy ha megint kormányváltás lesz, nem alkalmazzák ezeket az új módszereket.

Szóval a véres forradalom az egyetlen ahol nem lenne következmény nélküli az ország szerintem.

jpmjpm 2013.09.28. 14:21:15

"A 31 millióra rúgó grafikai tervezés, vagy a szerverekre, laptopokra, asztali számítógépekre és fénymásolókra költött 55 millió meg igazán nem tétel. Ami kell, az kell. Nem ez a baj."

az a baj, hogy tekintve ezen dolgok piaci árát, az 55 millió bazi sok. igaz az 55 millió ici-pici része a 2 milliárdnak.

jpmjpm 2013.09.28. 14:26:25

"...amelyek a gyakorlatba ültetéstől ugyanúgy fényévekre vannak..."

a gyakorlatba ültetés nem megy sosem. pofázni geci sokat tudnak mindenről. jelen esetben 2.2mrd-ért pofáznak.

a nemzeti testnevelést azzal kellene kezdeni, hogy van elegendő tornaterem és sportpálya az iskolákban.

xvxvxv 2013.09.28. 14:30:55

az úrhatnám, kivakaródzott ex-lakótelep-lakó fideszbolsevikok - szigorúan mise után - le se hajolnak annyiért, amennyit a rossz arcú kommancs ministráns fiúk átlagban loptak.

egyszerűen kiköpnek Zuschlag Juliska 70 milliója hallatán. viccelsz?

láthatólag egy cseppet sem aggódik ez a legalja, totálisan amorális népség. minek? ha a szájukba szarnak, azt is vigyorogva köszöni meg nekik a borzalmas fidesz-tagság. akkor meg minek? arra viszont mendég gondosan ügyelnek, hogy Kerecsenkor lökjenek százezret az egyik csángó iskolának egy kis libsi-bolsizással nyakon öntve, majd a könnyeikkel küszködve eléneklik a Porlik, mint a sziklát - ezt ugyanúgy nagykanállal kajálja az ingyér párthívő talpas közalkalmazott fidesz-szavazó, mint a II. kerületi, most így-úgy kitömött, volt párttitkárok és feleségeik, a jelenlegi keresztény magyar uralkodó-osztály.

Blogger Géza 2013.09.28. 14:36:25

az MDSZ az eduline-nal azt közölte: nem a testnevelési stratégia megírására, hanem egy komplex, 3 nagy összetevőt tartalmazó program megvalósítására nyerték el a támogatást. "Sor kerül a Testnevelés és sport műveltségterületét érintően szakmódszertani fejlesztésekre, az országosan egységes fizikai állapot mérési-értékelési rendszer kialakítására és a diáksport-önkéntesség mozgalom fejlesztésére a komplex iskolai testmozgásprogramok szervezésében. A projekt keretein belül egyebek mellett 7200 testnevelést tanító pedagógus akkreditált képzését szervezzük meg. A teljes projekt 2014. december 31-én zárul.

Makkasz 2013.09.28. 14:39:26

Egy stratégia kidolgozásán (bár testnevelési stratégia eleve értelmetlenség), ha komolyan veszik dolgozik egy 3-5 fős szaakmai csapat, fő munkája mellett, bevonva az érintetteket (ez így megy cégeknél, mindenütt a világon).

Ugyanis a stratégiát megalkotásába nem bevonni a végrehajtókat, akik tudják mi a helyzet, végzetes a megvalósításban.

60 fős szervezet, 60 főállású ember még EU gazdasági stratégiájának összerakásához is sok lenne.

Normálisan egy államtitkár felvenne egy embert főállásban koordinálni a programot, ő irányataná a stratégiaalkotás és 3 osztályvezető segítené. Az egyész kerülne 300.000 Ft/hóba, mondjuk 1 évig + a csapatmunkába bevont emberek (tesitanárok) + pénze a + elfoglaltságra, meg a 4 ülésre egy év alatt.

Tragédia a lopási vágy és szakmai tudatlanság ilyen kombinációja.

Remélem vannak erős lámpavasak a környéken

Blogger Géza 2013.09.28. 14:39:39

"Bár nem vagyok a mindenek felett álló ismerője és szakértője ennek a területnek"

Ez biztos. Mielőtt elkezdjük a hőbörgést, talán minimális utánajárás nem ártana.

"Nekünk meg sport és nemzeti testnevelés helyett egyelőre marad a "stratégia""

Ennél jóval több történt már ezen terülten (napi testnevelés bevezetése) , talán ezekről is lehetett volna írni valamit.

"A világért sem szeretnék a demagógia csapdájába esni"

Ez sem jött össze.

xvxvxv 2013.09.28. 14:54:05

@Blogger Géza: "hőbörgés"

egyszer már írtam. ritka egy szarmeber vagy te, apám.

dr. Aullah 2013.09.28. 14:54:21

@Blogger Géza: Látom a tényekbe nem tudtál belekötni, csak a poszt tolóba. Ez már védhetetlen.

acetil 2013.09.28. 14:54:34

Ez már nem is lopás, ez szabadrablás... mint a tatárok...

MiKeyRuLeS 2013.09.28. 14:55:10

A Tocsik-ügy annak idején 800 millió forintért kicsapta a biztosítékot, ma már csak legyintünk a 2,2 mrd-ra. Az egész Testnevelési kar két éves költségvetését kapták meg Baloghék, ő, mint öttusázó, biztos jobban ért hozzá (irónia!), mint a sporttudományok hazai képviselői.

Napi testnevelés bevezetése? Amikor a gyerekek ülnek a folyósón és olvasnak, vagy mobiloznak, mert nincs a teremben hely, vagy sok helyen terem sincs?

Kb ennyi bölcsességet várunk a 2,2 mrd elköltése után is.

Blogger Géza 2013.09.28. 14:57:12

@dr. Aullah: Látom, nem sikerült elolvasnod azt, amit bemásoltam. 7200 tanár továbbképzést és hasonlókat előadni úgy, hogy "lenyúlás" több mint védhetetlen.

2013.09.28. 14:57:36

@Blogger Géza:

Megint véded a védhetetlent ugye?
Jól felsültél az alacsony infláció adósságra gyakorolt hatásán a minap.
Miért nem jössz vissza oda is égni egy kicsit, miután úgy sunnyogtál el, mint egy szánalomtömeg? ;)

panelburzsuj 2013.09.28. 15:00:35

@Andy_73:

Géza kedveli az újabb és újabb kihívásokat.

Blogger Géza 2013.09.28. 15:01:29

@Andy_73: :D Én nem felsültem, hanem bebizonyítottam, milyen ostobaságokat írtál a magas infláció védelmében. Tudom, hogy ez fáj, de törődj bele, így jártál. :D De még egy bizonyíték a magas inflációpártiak hülyeségére:

"A Nobel-díjas tudós ugyanis a csoportjával 13 sikeres felzárkózást elérő ország eredményeit értékelte, és ezek alapján az alábbi közös jellemzők adódtak:

- Nyitott, export orientált, a világgazdaságba szervesen integrálódott gazdaság,
- Makro stabilitás, alacsony infláció, fenntartható közkiadások,

..."
www.portfolio.hu/gazdasag/mindent_elrontunk_amit_lehet.1.189824.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

lobster thermidor 2013.09.28. 15:04:36

Na akkor számoljunk csak egy kicsit, hogy mekkora összegről eltapsikolásáról van itt szó, vagyis mennyit takarítanak be Baloghék.
Úgy áll a matek, hogy a 2014 december 31-ig, tehát az elkövetkező 15 hónap alatt kötelezően elköltendő 2200.000.000,- forint havi lebontásban 146.666.667,- forint.
A jobb érthetőség kedvéért egy hónapot 30 nappal számolva, ez naponta 4.888.889,- forint szétszórását jelenti, beleszámítva a pihenő, és ünnepnapokat is.
Az biztos, hogy ez az pénz nem csak a tanulmányt elkészítő sleppnek lesz jó üzlet, hanem a nyilvánvalóan azonos körből kikerülő, 7200 testnevelő képzését végző cégeknek is valóságos aranybánya lesz .
Bár bennem is felmerül az a korábban mások által már megfogalmazott kérdés, hogy az egyébként diplomás testnevelőtanárokon még mi a büdös lóf@sz-t lehet ennyi pénzért képezni...
Most majd megtanítják őket arra, hogy hogyan kell nemzeti bukfencet hányni, vagy hogy kell dobálni a nemzeti medicinlabdát?
De közben tegnap Balogh Gábor a beszerzéseket firtató kérdésre azért még odanyilatkozott. Elárulta, hogy a 7 darab KIA Ceed gépkocsin nem a projekt vezetői fognak furikázni, hanem a 3200 iskolába fogják kihordani a papírokat. Bennem azért felmerül a kérdés, hogy azokat az autókat csak kell valakinek vezetnie is, tehát emberek csak fognak jönni, menni velük.
Na most én úgy tudom, hogy hazánkban létezik egy Magyar Posta nevű állami tulajdonban levő szervezet, ami azért jött létre, hogy ilyen, és hasonló küldeményeket elvigyen A pontból, B pontba. De ha az állam elégedetlen a saját cégével, vagy valamiért nem bízik benne, akkor ott vannak az erre a célra szakosodott vállalkozások, s ha leszerződnek velük, akkor sokkal olcsóbban eljuttatják a küldeményeket bárhova, mint egy személygépkocsi a természetesen nem ide - oda furikázó főnökökkel, hanem csak egy szimpla gépjárművezetővel.

Igaz persze, hogy miért is lenne jó egy lopásra szakosított szervezetnek a DHL, UPS, és a még tucatnyi más ilyen cég, ha minden ésszerűen gazdálkodó nagy magánvállalkozás, és multi ezeket a csomagszállítókat bízza meg. Azt meg már le sem merem írni így a 21. század második évtizedének harmada táján, hogy én például nem papírokat küldözgetek, hanem e-mailekben intézem a dolgaimat.
Természetesen jóindulatuk kinyilvánításaként ezek után elvárnám Balogh Gáboréktól, hogy a hasznos tanácsért megdobjanak az alkalmazása nyomán megtakarított pénz egy részével.

2013.09.28. 15:07:43

@Blogger Géza:

Tényleg ennyire ostoba vagy, hogy még mindig nem tudod megkülönböztetni a magától kialakuló inflációt az erőltetettől?

Mi a rákért nem állítjuk akkor törvényileg mindennek az árát úgy évente, hogy az infláció 1% körül legyen max te zseni mondd már meg nekem!

A te ostoba agyad legendás!
Ha nem mondtam ott el neked vagy 20-szor, hogy a mesterséges árképzés a baj akkor egyszer sem, de nem számít a magad fajta hülye csak hozza azokat a forrásokat, ahol nem erről van szó.
És még hivatkozol is rá, mintha számítana ebben az esetben.....

2013.09.28. 15:08:44

@lobster thermidor:

"7200 testnevelő képzését végző "

Hogy erre mi szükség lehet??

panelburzsuj 2013.09.28. 15:10:04

@Makkasz:

Tudod mi a fura?

Hogy az egyébként a neten nagy számban futkorászó "nemzeti radikálosok" milyen ügyesen elkerülik az efféle témákat feszegető helyeket.

Valahogy úgy tűnik nekem, hogy sokkal jobban elvannak az "absztakt lámpavassal", mint a feketén-fehéren pofánkba lökött "politikusbűnözés" elleni konkrét fellépéssel.

acetil 2013.09.28. 15:11:56

ezen a héten se volt szükségem kávéra, minden nap nyomták a vérnyomást:

- orbán közli hogy sose mondta forradalomnak 2010-et
- bajai választási csalás, mert megtehetik
- hangfelvétel a 100 milliós korrupcióról
- videó a kokainozóról
- most meg ez a lenyúlás. kétezer-kétszáz-millió-forint a nemzetikurvaannyukat.

egy hagyományos olasz maffia tempója ezekhez képest belassult nyugdíjas nénik totyorgása az idősek otthonában.

mrs. white 2013.09.28. 15:15:02

@Blogger Géza: Kedves Géza. Az egységes állapot felmérésre már idestova eyg Cooper nevezetű ember feltalálta a róla elhíresült tsztet. Hozzávalók :( tisztamint egy szakácskönyv)
- Végy egy darab futópályát (nem kell újat építeni habár mostanában szarják az ilyesmit de régi is megteszi).
- Végy egy darab stopper órát (rengetegnek kellene lenni de ha minden kötél szakad akkor max 1000 forintos áron beszerezhető ha senki nincs a közelben akinek vóna digitális karórája) ha nagyon sokat akar költeni a a kormányzat a lidl-ben éppen 3999 forintos áron pulzusmérős is volt amivel még a visszaált pulzus idejét figyelve szintén adatok nyerhetők. Nagy tételben biztos egy átlagos lidl árréssel számolva kb 2000 forintért beszerezhető. A kerépározásomhoz ilyet használok merem minenkinek ajánlani.
- Futni kell 12 percet és a táblázat majd megmutassa az edzettségi táblázatot a lefutot táv függvényében. Ezt ócson baráti áron adtam inygyé és már egy pont ki is van húzva.
Telefon és fax levelezés személyes látogatások utazgatás gk fenntartás helyett javaslom az email használatát. Sokkal költséghatékonyabb.
Természeteen semmi kivetnivalóm az ilyen nagyívű stratégiai projektek megvalósítása kitalálása ellen. Egy problémám van. Jelenleg nem valamelyik közel keleti olaj hatalom, usa, németország, norvégia stb. gazdaságáról beszélünk, hanem magyarországról, ahol pl 8 hónapja tartozik a kórház a cégemnek az elvégzett szolgáltatások ellenértékével mert nincs pénze. A fiam az öt napi testnevelésből 4 et az aulában illetve az osztálytermebe vetkőzve futva tölt
(ezért is hasznos a cooper teszt már gyakorlatilag testnevelés gyanánt mást nem végeznek. Ja ez egy városi iskola a város legnagyobb kézilabda méretű termével ami három részre osztható mobil falak leengedésével). Szóval nem a leghátrányosabb helyzetű iskoláról beszélünk. Valami ellenvetés vagy én látom rosszul? Ja és szerintem budaörsre sem kellene egy utcába három focipálya.

2013.09.28. 15:17:36

@mrs. white:

" A fiam az öt napi testnevelésből 4 et az aulában illetve az osztálytermebe vetkőzve futva tölt"

Nézd a jó oldalát!
Legalább nem utcai ruhában kell tornáznia..... ;)

Blogger Géza 2013.09.28. 15:25:42

@mrs. white: Az az igazság, hogyha pl. az EU ad egy keretet, amit valami hasonlóra kell elkölteni, akkor kell szervezni egy programot, ami ezt lefedni, és jöhet a pénz. Nem lehet csak úgy szétosztani a tornatanárok, vagy pláne kórházak között, mert neked épp egy kórház tartozik. Ezt sose feledjük el.

mrs. white 2013.09.28. 15:30:03

@Andy_73: Nézem én de a fiam és a lányom idén kb. kilen új tanárral ismerkedik. Az osztályfőnök megy angliába azt mondta, hogy ebben Ő nem akar résztvenni. Peidg híreks zerint most jön nekik a kánaán. Már egy hete ment a suli még nem volt meg négy tanár közte az osztályfőnök de neki kedd este szóltak , hogy szerán hol tanít és osztályfőnök lesz. A múlt héten elment a tornatanár most mán az sincs. Pedig oktathatták vóna őt a 7200 egyikeként nemtom mi fasz baja ezzel a csudálatos rendszerrel. A gyerek most szólt hogy a héten nem kapott reggelit (pedig ki volt fizetve) na nem baj ennyivel támogattam a NER-t. Ha azt mondom hogy fejetlenség van akkor nagyon enyhén foglalmztam. Ha az alapvető funkcióit ellátná az iskola akkor lehetne nagyokat álmodni és új strukturákat kitalálni de már azzal boldogak lehetnének ha az iskolák az alapvető minimális funkciók ellátására képesek lennének. Ha az megvan akkor majd lehet elbaxni pénzeket meg lenyúlni de addig alázat és pofa alapállás.

Makkasz 2013.09.28. 15:32:21

@panelburzsuj: Oh, a fidesz szellemi honvédelme, larry silverstein meg blogger géza mindig beleszaladnak a késbe, minden témába. Ha konkrétumot, elemzést kapnak elhallgatnak, ha én kérek abszolut nem témábavágot küldenek.
A teljes elvtelenséggel, gondolkodási képesség hiányával, erkölcstelenséggel nem tudunk mit kezdieni.

A fidesz alkotta, komolyan veendő hülyeszavakból, kifejezésekből íme néhány:
- márványszilárdságú alkotmány,
- nyugdíjvédelem,
- állami cég (ennek van egy kis erotikus töltete, vagy csak az én fejemben?),
- látványsport,
- testnevelési stratégia,
- rezsicsökkentés,
- békemenet,
- TEK,
- parlamentőrség,
- szellemi honvédelem,
- stadionépítés,
- kosárfonószakos,
- vendégmunkás,
- londoni mcdonads,
- piros fenékpötty.

Ekkora balfaszbandát a hátán még nem hordott a föld.

cellular 2013.09.28. 15:35:42

Mi ez a vérvörös liberálbosevizmus már itt is? (Blogger Géza kivétel) Hát nektek semmi se jó? A kormányunk ennyire fontosnak látja a testnevelést, az egészséges mozgást mindenek előtt, és erre nem sajnálja a pénzt sem.

Ma amúgy is valami Magyarország szeretlek nap van állítólag. Arra is hiába költ a jótékony kormányunk egymilliárdot, ti elégedetlenkedtek.

Egyébként pedig nagyon jó az elképzelés: az egyetemeket elsorvasztjuk, majd a friss diplomásoknak jó kis képzéseket tartunk milliárdokért. Aki meg nem ért egyet vele, az idegenszívű, hazaáruló, nem magyar, nem része a nemzeti együttműködésnek, nem a magyar emberek érdekeit képviseli, stb.

Szóval tessék örülni, mert így is +60 embernek lett munkája, és nem fognak kint az utcán fagyoskodni. Ami különösen jó is, mert különben vinnék is őket a börtönbe, ahol a mi pénzünkön tartanák el őket. Tehát ez a pénz csak azért kell, hogy ne a mi pénzünkön tartsák el őket.

Arra azért kiváncsi vagyok, hogy mikor szakad a kormányunk fejére mind az a szar, amit kevert. Mikor fog végérvényesen összerogyni a rendszer. Addig mindenképp hatalmon kéne őket tartani. Hosszú távon csak úgy gyógyulhatunk meg, ha először belegebedünk. Dőljön szét az egészségügy (már a végsőket rúgja - hol van már a hordágyágnesezés...), szakadjon az államra az államosított közműcégek minden deficitje, omoljon össze a közoktatás, legyenek egyetemi csődök, de olyanok, mint ELTE, BME, SZTE, DE, tehát a tényleg nagyok. A trafikok egy része már most bedől, pedig nem rég nyitottak. Szóval kell még pár év, mire tényleg minden a fejükre szakad, én azt remélem, hogy egy sima többséggel fognak rendelkezni majd akkor...

akist 2013.09.28. 15:36:08

...és ez így megy cca. 23 éve. A jó tanács sokat ér, egyre többet!

Makkasz 2013.09.28. 15:36:42

@Blogger Géza: Gézuka, arra elegendő lett volna a sportból élő 50.000 ember közül egy államtitkárt megbízni, hogy alkossa meg a stratégiát. Egy fő asszisztens és négy 50 fős munkamegbeszélés költségéből kijönne a mindenkinek, EU-nak is megfelelő testnevelési startéigia. Költség= 12*300.000 (asszisztens bére) +4*500.000 (munkamegbeszélések)* 1000*1000 (bevont tesitanárok extraórái utáni extrabér) =6,6 millió Ft.

De a Deloitte is megcsinálná szívesen, mondjuk 45 millióért, garantátan EU ütésállóra.

A testnevelési stratégi egy felháborító pénzlopás, mondjuk 10.000. a listában.

panelburzsuj 2013.09.28. 15:41:45

@Makkasz:

Mertek nagyobbat hazudni.

Évekig működött is.

De egyre többen igyekeznek "kihátrálni" mögülük. Vagy legalább megúszni a nyilvános hozsannázást. A "való életben".

Onlibe bozótharcosokat persze mindig lehet majd vásárolni. Bármilyen célra.

cellular 2013.09.28. 15:41:48

@Makkasz: És ez is jó taktika, mert ha minden nap bejelentenek egy milliárdos lenyúlást, akkor a magyar emberek már tényleg egyre immunisabbak lesznek erre. Arra figyelnének fel esetleg, ha egy hétig senki nem kapna sehány milliárdot.

De hát így is van még milliónyi ember, aki rájuk szavaz majd, köztük néhány százezer írni és olvasni is tudó. Gyakorlatilag ezt igénylik. Egy normális világgal ezek az emberek nem tudnának mit kezdeni.

cellular 2013.09.28. 15:46:01

@panelburzsuj: Szerintem meg sokan vannak, akik ezt ingyen, szerelemből teszik. És ha még mindig teszik, akkor gyakorlatilag NINCS olyan dolog, ami ebben őket megváltoztathatná. Ha maga Orbán Viktor tenne valami nagyon erkölcstelen és nagyon büntetőtörvénykönyvbe ütközőt nyilvános helyen élő egyenes adásban, egyesek akkor is meg lennének győződve, hogy az igazából Bajnai Ferenc volt álruhában - a fanatikusabbak szerint meg nem is álruhában.

Tehát tényleg bármit tehetnek, mert aki most velük van, már nem fog elmenni. Azzal ugyanis valami olyasmit kellene beismerniük, amire az eddigi életüket alapozták (ezért hülyeség ilyen formában a párthűség). Nem irígylem őket.

Blogger Géza 2013.09.28. 15:47:41

@Andy_73: "Mi a rákért nem állítjuk akkor törvényileg mindennek az árát úgy évente" Kissé le vagy maradva, már nem a kommunizmusban élünk. :)

Blogger Géza 2013.09.28. 15:49:45

@Makkasz: Még mindig nem esett le, hogy ez nem egy stratégiaírás, hanem egy 2014 év végéig tartó komplex program, benne többek között 7200 tanár képzésével?

panelburzsuj 2013.09.28. 15:52:02

@cellular:

Géza nem "bárgyú hívő", hanem részvényes.

Hidegvérű "kommunikátor", nem "lelkes idióta".

Blogger Géza 2013.09.28. 15:52:53

@mrs. white: De hogy te is boldog legyél:

"A többlettámogatás harmadával csökkenti az egészségügyi intézmények jelenlegi tartozását. "

www.origo.hu/itthon/20130928-pluszpenzt-kapnak-a-korhazak.html?sec-2

panelburzsuj 2013.09.28. 15:55:14

@Blogger Géza:

Nem mindegy, minek hazudod?

Hány nickname-t sikerült már meggyőznöd, Géza? Hányan mondták eddig Blogger Géza magyarázataira, hogy "ahá, így már végre értem, bocsika a tamáskodásért"? :)

Blogger Géza 2013.09.28. 15:56:46

@panelburzsuj: Hogyne, nagyon sok eszközöm van a magyar piacon, és semmi kedvem ahhoz, hogy a baloldal megint hatalomra kerülve csődbe illetve csődközelbe vigye az országot. 1995 és 2008 elég volt...

Blogger Géza 2013.09.28. 16:00:01

@panelburzsuj: Alapszabály, hogy indexen nyilvánosan senki semmi ilyesmit nem ismer be. A leghülyébb ismétli tovább a baromságait, a kevésbé hülye legalább elhallgat. :) Lelkük mélyén persze sokan átértékelik a dolgokat, ebben biztos vagyok.

Makkasz 2013.09.28. 16:01:05

@Blogger Géza: Olyan nincs hogy stratégiaírás, csak olyan hogy stratégia alkotás. Ahogy le is írtam a folyamatát.

Nekem ár volt módom többször stratégia alkotásban észtvenni, azt irányítani és a gyakorlatba ültetni. Fogalmad nincs miről beszélsz.

A stratégiát nem alkothatja meg egy 60 fős különítmény. Sokszor maga az elkészítés nagyobb értéket ad mint a megszülető stratégia.

Aligha hiszem hogy stratégi végrehajtásra oktatni kellene. Az nem egy külön szakma. Magint nagyot akartál mondani, nem sikerült.

A stratégia felé elköteleződni kell (a szakmaiságot már főiskolai éve alatt és a gyakorlatban rég magunkba szívták). Ezt bevonással (valódival) szokás biztosítani. A 60 fős csúcsszerv ennek az ellenkezője. A fióknak készítenek valamit, amit soha nem sikerül bevezetni. Nem hinné hogy a kétnapos, egyhetes továbbképzések ezen bármit segítenének.

Ahogy mondom, szakmaiatlanság, ostobaság és lopási vágy elegye hozza ki ezeket a baromságokat.

panelburzsuj 2013.09.28. 16:03:42

@Blogger Géza:

Nem a "baloldaltól" fosol te, Géza.

Azzal mindig ki tudtatok egyezni. Az osztozkodásban is, a műbalhékban is.

Az egész "kétpárti kartellkormányzás" összerogyásától görcsölsz.

laji 2013.09.28. 16:03:51

Engem viszont az érdekelne, hogy mikor nyúlták le azt a pénzt, amiből itt fizetik a bértollnokokat, hogy nyomják a bal-libsi demagógiát...
Egy több mint 30 000 intézményt magába foglaló rendszernek már önmagában az átfogó felmérése (infrastrukturális feltételek, szervezeti kultúra, stb.) is nagy kihívás. A fejlesztés, change management nem abból áll, hogy "figyu, ne tornasorral kezd már az órát, mer' amikor én voltam gyerek, sz@rul esett, hogy én vagyok az uto'só..."

cellular 2013.09.28. 16:03:53

@Andy_73: Erre azt mondják, kis türelem még, mert nagyon új a rendszer. És majd nagyon jó lesz, csak be kell járatódnia.

És az sem baj, ha a folyosón tesiznek a diákok, sőt, eddig volt luxus, hogy külön terem volt erre. Bár lassan a mellékhelyiségek is luxussá válnak, wcpapírra már régóta nem futja.

A többi meg a tanárok gondja, akinek az egész nyár szünet, annak kuss a neve. Illetve az így számított órabérük is milyen király.

Milyen érv szokott még jönni? A szocik sokkal gonoszabbak voltak, gyurcsány pedig az elmúltnyolcév.

panelburzsuj 2013.09.28. 16:06:22

@Blogger Géza:

Valahogy mégse láttalak senkivel se "beszélgetni".

Pedig velem is megesett ilyesmi jópárszor - úgy, hogy nem mondhatnám magamat kimondottan simulékony stílusú szerepjátékosnak...

Blogger Géza 2013.09.28. 16:12:48

@panelburzsuj: Attól jelen pillanatban teljesen felesleges félni, bár Baja aligha reprezentatív az országra nézve, mégis az elő két jelölt elvitte a szavazatok 88%-át.

Blogger Géza 2013.09.28. 16:14:29

@panelburzsuj: Pedig van rá példa (legutóbb pl. maxval), de ahhoz kell bizonyos értelmi és kommunikációs szint, amit az ide írogatók kb 90%-a sajnos nem hoz, ez van...

panelburzsuj 2013.09.28. 16:18:39

@Blogger Géza:

Maxval aztán tényleg naccerű referencia a "racionális párbeszéd"-re! ... :)

mrs. white 2013.09.28. 16:19:38

@Blogger Géza: Nem vagyok boldog mert ha 80-90 milliárdos adóságra adnak harmincat akkor még 60 milliárddal még mindíg tartoznak valakinek.
A másik pedig szerintem az, ha hatósági árak vannak aminek a világpiachoz nincs köze és embereket azért rúgnak ki állásaikból mert kell a helyük egy kevésbé hozzértő de a párt iránt elkötelezettnek, vagy folyamatosan államosítanak, vagy rendeletekkel törvényekkel kikényszerítik, hogy vállalkozásodat másnak ad vagy befejezd, (pl trafik törvény), vagy embereket kiretusálnak fényképekről azt kommunizmusnak hívják vagy legalábbis erősen kommunista jellemvonás.

feketeesfeher 2013.09.28. 16:19:43

@Blogger Géza:

Ezt hívják úgy, hogy bla...bla...bla....

Mondjuk aki egy ilyen semmitmondó, soha számon nem kérhető, általánosságokkal dobálódzó ökörségen nem tudna leírni, az nem is kaphatna kétmilliárdot.
De mivel tud, és a segge is meg a nyelve is jó helyen van, hát kap.

mrs. white 2013.09.28. 16:25:17

@Blogger Géza: Van egy rossz hírem elég sanszos az összezuhanás most is. Szerencsés esetben a válaztásokig elmegy a szekér de utána már nem lesz fáklyás menet (legfeljebb béke). Pont úgy járnak mint Fleto csak a kifutása egy kicsit véleményesebb mert a fidesz lényegesen erősebb talán többet megtehet megtesz mint erőszakszervezet. Abból meg a jóisten se tudja, hogy mi lesz.

Blogger Géza 2013.09.28. 16:34:09

@mrs. white: Na, mondjuk idén kit retusáltak ki miféle fényképről? (És nem adatvédelmi okokból.) Ha ez ennyire elterjedt, biztos tudsz rá példát...

A trafik-rendszer nem más, mint a hasonló nyugat-európai rendszerek (pl osztrák, olasz) átvétele. Semmi köze a kommunizmushoz. Sajnos sokak fejében még mindig az a téveszme él, hogy aktív állam = kommunizmus. Pedig rohadtul nem....

cellular 2013.09.28. 16:43:17

@Blogger Géza: Mert akit kiretusálnak, az onnantól nem látszik a képen. Ha meg nem látszik, akkor honnan tudhatnánk, hogy valamikor szerepelt a képen?

Egy-egy eset van, amikor kiderül, vagy csak jóval később.

A hírszerkesztés központosítása és kézben tartása pedig sok esetben már szükségtelenné teszi a retusálást, hiszen nem, hogy adásba nem kerül, de fel sem veszik a vitatott jelenetet. Az is érdekes, hogy az MTVA milyen összegeket költ el évente.

cellular 2013.09.28. 16:44:15

@Blogger Géza: A trafik rendszerrel nem az az elsődleges gond, hogy van. De ezt te is tudod. Meg azt is, hogy mi az igazi probléma vele.

bulista 2013.09.28. 16:47:05

Gratulálok mindenkinek az újabb Kókler Gejza bloghoz...

Vombatus Ursinus 2013.09.28. 16:54:17

@Blogger Géza: Az apád faszát Géza...
Mit jelent ez a mondat nemzetiül: „Ennek megfelelően a projekt keretein belül sor kerül a „Testnevelés és sport” műveltségterületet érintően szakmódszertani fejlesztésekre, az országosan egységes fizikai állapot mérési-értékelési rendszer kialakítására, és a diáksport önkéntes mozgalom fejlesztésére a komplex iskolai testmozgásprogramok szervezésében.”

feketeesfeher 2013.09.28. 16:59:27

@Blogger Géza:

Nyugat-európában még csak nyomokban sem hasonlító rendszerek vannak.
Miután ott nem lehet ennyire könnyet leuralni a társadalmat.

panelburzsuj 2013.09.28. 16:59:34

@Vombatus Ursinus:

Mit jelentene?

A lovesz jó helyre került - kendtek meg örüljenek, hogy még óbégathatnak.

feketeesfeher 2013.09.28. 17:02:42

@Vombatus Ursinus:
"Mit jelent ez a mondat...."

Azt jelenti, hogy "fingom sincs mire, de hétszentség hogy elköltöm azt a 2.2 milliárdot."

mrs. white 2013.09.28. 17:03:25

@Blogger Géza:1, Lomnici
2, Osztrákoknál is az éppen aktuális kormánypárt családtagjai barátai kedvenc vállalkozói nyertek 90%-ban.

A Rendkívűl sikeres osztrák mintában éppen a 15-20% a trafikosoknak visszadja a trafikot.
A, Mert kevesebbet dohányoznak
B, Mert a kapcsolodó termékek nem mennek (jegy újság stb)
C, Kb egy éve mondtam, hogy iszonyatos baromság (talán azért mert trafikom volt és értek hozzá) mert 3-4%-al lehetetlen nyereségesen üzemeltetni ha pedig felemelik az árát akkor úgy visszaesik a fogyasztás, hogy azért veszteséges.

Ezt szerény jövedelmezés fejében 15 év tapasztalata és három és félperc gondolkodás után jutányosan adtam volna. Nem kellett volna 2,2 milliárd pár száz misiért milliárdos jövedéki adót mentettem volna meg a költségvetésnek ami most nem fog befolyni.

panelburzsuj 2013.09.28. 17:19:04

@mrs. white:

Talán nem túlzás, hogy korábban a dohány volt a "kapcsolódó termék" a nagy boltokban, és a "horog" a kicsikben. De a forgalamazók neme dohányból éltek: a "nagyok" nem akarták máshová terelni a bagóst, a "kicsik" meg a szeszből, üdítőből, édességből profitáltak.

"Csak" dohányért kevesen fognak mindennap elbaktatni. Még akkor se, ha egyáltalán van hova. Helyette jön a heti-kétheti kartonos-zacskós "nagybevásárlás".

CICMÓK 2013.09.28. 17:20:17

Zuschlag János egy amatőr volt!!!

Blogger Géza 2013.09.28. 17:27:20

@mrs. white: Lomnici miféle fényképet retusálták ki idén?

feketeesfeher 2013.09.28. 17:31:45

@CICMÓK:

Ja, ez úgy 30 Zuschlag, az kábé 210 év letöltendő.
:)))

niklex 2013.09.28. 17:31:52

Tessék örülni, hogy ebbe a kormányba nem épülhet be a maffia !

kvadrillio 2013.09.28. 17:48:16

ezért van 3,2 millió szegény Magyarországon ???

kvadrillio 2013.09.28. 17:48:54

ezért van 3,2 millió szegény Magyarországon ???

"Akit gyakran megjelölnek spamelés vagy támadó hozzászólások miatt, annak hátulra sorolódik a megjegyzése." ,,,és etz mit jelent, hopgy TÁMADÓ HOZZÁSZÓLÁS ?????

Vombatus Ursinus 2013.09.28. 17:51:17

@Blogger Géza: Gééézaaaa! Fordítsd már le nekem az imént idézett mondatokat, nehogy hülyén haljak meg!

Vombatus Ursinus 2013.09.28. 17:52:34

Panelburzsuk, feketeefeher: Nahyjából én is ezt gondolom, de kíváncsian várom Gézánkat. :)

Kivancsi 2013.09.28. 17:58:51

@Blogger Géza: te géza?

téged ezert fizetnek, hogy mint anyatigris vedjed a viki-gazdat és csapatát?
hetvegen duplabér jár remélem nem ingyen habzik a szad?
tuti, hogy te is kanyaritasz magadnak vmi kis mutyit ezért!
de remelem nem az adofizetők piizit kapod hanem 90%ban EU-s lovit raksz zsebre!

a napi 5millabol tellik egy főallasu blogolora is!
ezekutan teljes mértékben megértelek :):):)

ha nem igy van akkor te hulye vagy........

panelburzsuj 2013.09.28. 18:11:10

@Andy_73:

Szabályzat, űrlapok, kiképzés - csak a stratégiában megálmodott "szoftver" terítése megér további 3-4 milliárdot.

Aztán kell majd "egységes" stopperpark, mifene...

Van ebben még tartalék.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.09.28. 18:26:25

@Blogger Géza: Én már meguntam, hogy bármiről is meggyőzzelek. Szeretsz segget nyalni és kész! Amúgy meg menj a jó kurva édes anyádba és ott próbálj meg rábeszélni mindenkit, hogy az orbán-kormány milyen fasza dolgokat csinál.

mrs. white 2013.09.28. 18:27:44

@Blogger Géza: Idén sehol, pedig te egy tájékozott bloggazda lennél nem? Utána kell nézni. Kicsit messzebb kutakodj.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.09.28. 18:28:13

@Andy_73: "Ez úgy mekkora tétel lehet? :))))
Hasonlítsuk majd össze a 2 milliárdhoz."

Erről kérdezd ezt a barom Bloggert! Ő majd megmagyarázza.

MEDVE1978 2013.09.28. 18:39:29

Na, itt is el kell oszlatni egy-két idióta tévképzetet. Ez a projekt EU pénzből megy. Az EU pénzt operatív programok szerint csoportosítva osztják ki. Olyan is van, hogy tornaterem-felújítás, építés, de az nem ez a terület. Ez a TÁMOP-nak az a része, ahol módszertanokat gyártanak le. Éppen ezért nem lehet belőle tornaterem-felújítást fizetni. Sajnos annak is csalódást kell okoznom, aki különösebb gondolkodás nélkül azt mondja, hogy "adjuk oda a tanároknak a pénzt". Bizony, sajnos ezt sem lehet megtenni, mert ez EU pénz, a gonosz unió pedig nem arra adja, hogy Gyula bá fizetése magasabb legyen. Ez a legtöbb EU projektre igaz, tehát, ha egy ÁROP projektből köztisztviselőket képeznek mondjuk, abból sem lehet pénzt adni az orvosok béremelésére vagy több lélegeztetőgépre.

MEDVE1978 2013.09.28. 18:42:44

@Andy_73: A google a barátod. Valószínűleg a projekt kedvezményezettje közzétette mit csinál majd. Azt valószínűleg nem, hogy mennyiből, de hogy mit azt igen. Segítek, az sem valószínű, hogy ez csak egy 20 oldalas stratégia (a cikkekben már ott volt pár ezer ember képzése) és egyszerűen azért, mert az EU szeret eredményeket is látni, ha támogat egy projektet.

Hé Gazsi! Én? Milyen tyúkot?! (törölt) 2013.09.28. 18:58:09

@Blogger Géza: Igen, izé, Géza az van, hogy olyan fasza gyerekek vagytok, és annyira nincs esélye az ellenzéknek, hogy csaltatok bazmeg

444.hu/2013/09/28/tenyleg-csaltak-egy-bajai-korzetben-ugyhogy-ujra-fognak-szavazni/

Van rátok szó szerinted? Nincs!

mrs. white 2013.09.28. 19:01:41

@Blogger Géza: A frissen halál drgágán vásárolt gáztározóból egy javaslat szerint eladják a párnagázt. Tudod ami azért van, hogy kihajtsa a bemupált gázt a tározóból. Ha nincs benne gáz akkor az nem tározó csak egy luk a földben mint szóda szénsan nélkül. Az egész tározó nem ért annyit amit adtak érte gázostul tározostúl, gáz nélkül meg konrétan szart se ér. Elvileg azé találták ki mert 2008 vagy 2009 környékén már nem volt környező országokban de itt se sok. Most szarásig a piac gázzal, ezért nem is gondolnak rá, hogy lehet ez még másképp is. Ukrajna soha nem veszik össze Oroszokkal (mint minden télen).

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.09.28. 19:04:13

@Blogger Géza:
Te, Gézuka!
Én értem, hogy te, egy szimpla fideszribanc vagy, de...
Szánalmas, sőt egyre pitiánerebbek a magyarázataid, romlik a minőséged, a mennyiség még a régi bolsevik ideológia mellett sem pótolja azt!
Amúgy mennyiért is szopsz, nyalsz és varrsz gombot?
Hidd el, NEM FIZETNEK MEG TÉGED RENDESEN!
Hozzád képest a régi, pl. a Kövér elvtárs féle megélhetési bolsevikok is komoly egyéniségeknek tűnnek! :)
Tudod, pl. Piktor, a KISZ titkár, aki a "rendszert lebontotta", meg hasonló marhaságok... HITELES, KOMOLYAN! :D
Egyszerűen szánalmas vagy, ahogy próbálsz mellédumálni és relativizálni ezt a szart! Értem azt is, hogy neked ezért, mint minden rendes hímringyónak fizetés jár (nálatok hogyan hívják??? Szopópénz, vagy rollerjárulék?) ezért, de olyan átlátszó és nevetséges a szereplésed, hogy legalább nick-et válts néha, hisz ha a neved feltűnik, az röhejesen egyenes út NEKED a szopórollerre történő felszállásra!
Valahol értem azt is, hogy te büszke fideszbolsevik vagy, aki felvállalja, hogy hülyének nézzük - mint anno a '80-as években a kisköcsög KISZ titkárokat a középsuliban is kiröhögtük, vagy az OLYAN spicliket a katonaságnál, mint amilyen VALAKI volt tőletek...
Amúgy nem zavar téged, hogy a jelenlegi kormányban több a KISZ, MSZMP tag-titkár és III/akármi spicli, mint az előző kormányokban volt? :D
Értem én, há'de persze, NEMZETI!
Szerencsétlen balfaszok vagytok csak, de nem nemzeti!
Viszont így lehet röhögni rajtatok! :D

"Egyre több magyar keres munkát az Európai Unió gazdaságilag fejlettebb országaiban. A külföldi munkavállalás sok kockázata közül a legjelentősebbek azok, amelyeket egy esetleges betegség, baleset vagy munkanélküliség hoz magával. Mivel a tagországok társadalombiztosítási és ezen belül az egészségbiztosítási rendszerei jelentősen eltérnek egymástól, a csalódások és váratlan többletköltségek elkerülése érdekében még a munkavállalás előtt érdemes ezeket részletesen megismerni - hívja fel a figyelmet a LeitnerLeitner adótanácsadó cég legfrissebb tanulmánya.
A munkanélküliség, a kedvezőtlen munkakörülmények és a bérek reálértékének csökkenése miatt egyre több magyar keres munkát az Európai Unió gazdaságilag fejlettebb országaiban. Körülbelül 300 ezren az Egyesült Királyságban, 100 ezren Németországban, 50 ezren Ausztriában dolgoznak, és körülbelül 50 ezer magyar él és dolgozik a többi uniós tagállamban."

Ők SEM kérnek belőletek! Géza, új állást kéne keresned...
A Kék Osztriga Bár hátha visszavesz még téged!

Hé Gazsi! Én? Milyen tyúkot?! (törölt) 2013.09.28. 19:21:33

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem fog tudni válaszolni neked. Lerendelték Bajára, el kell tüntetni a nyomokat, illetve új, kreatívabb módszert kell találnia a választási csalásra. Ez most minden Fideszes fő feladata.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.09.28. 19:45:03

@Hé Gazsi! Én? Milyen tyúkot?!:
A meleg, zsidó kampánytanácsadó fog újabb útmutatásokat újra adni Piktor követőinek?
Értem én... akkor Gézukának ott e helye... :D
magyarnarancs.hu/belpol/finkelstein-fidesz-tanacsado-a-var-esze-83588

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.09.28. 20:10:29

„Nem tudtok olyan eszközt elképzelni, amit be ne vetnének. Magyarországot és a magyar embereket a volt kommunisták adták a spekulánsok, a bankok és a multik kezére. Ez az igazság. A pufajkát öltönyre cserélték, de a mentalitás ugyanaz. Vannak, akik azt mondják a kommunistázás ma már üres beszéd: a kommunisták már kikoptak, a mai MSZP-sek pedig már fiatalabbak, mint mi vagyunk. Meglehet. De én azért azt gondolom, hogy ahol dinoszauruszok vannak ott vannak bébiszauruszok is. Az öregek pufajkát hordanak, a fiatalok elegáns öltönyöket. Mikor mi a világdivat. Ők azok, akik mindig készen állnak arra, hogy Magyarországot ismét átadják a gazdasági gyarmatosítóknak”.

Mondta a Kommunista Ifjúsági Szövetség egyik volt titkára, akinek az apja a Magyar Szocialista Munkáspárt pártitkára volt, mindene a komcsiknak volt köszönhető, a hátszele, a lakása, a munkája... :D
YESSSSS!
Ekkora faszt! :D
Géza! Ekkora komcsit még te is ritkán látsz! (Előröl, merthogy te hátulról, csak a nyelveddel kényeztethető részét látod!)
süti beállítások módosítása