Az ordító "mocskosbuzizsidózás" és a gondolkodó ember

H_A Címkék: kultúra tüntetés csőcselék művészet gyűlölködés nemzetgyalázás zsidózás uszítás Alföldi Róbert István a király2013.09.01. 02:52

Mindenféle elérhető szögből és megvilágításból igyekeztem tanulmányozni az Alföldi Róbert rendezése ellen irányuló, felháborodással egybekötött tüntetés híradásait, felvételeit. Látszólag nincs összefüggés, de arra jutottam, hogy megnyugodhatunk: minden rendben van, minden a helyén van István országában. A propagandával egyenesen arányosan dübörög a gazdaság, az oktatási rendszer fénykorát éli, jóléttől elégedett, derűs emberek járnak-kelnek az utcákon. Sőt. Magyarországot irigykedve, és egyre nagyobb tisztelettel fürkészi a gyarmatosításában érdekelt Európa. Egyetlen dolog van csupán, ami nem stimmel ebben az idilli képben.

Van egy felháborító, vállalhatatlan, gyalázatos rendezőnk. Aki nem elég, hogy egy „hazaáruló”, „mocskos buzi”, egy „nem tiszta”, „korcs”, „genetikailag rosszul kódolt”, „felemás” ember, de mindennek megkoronázásaként meggyalázta szent királyunkat, és (hallatlan!) történelmünk nagyjait nem szerethető, hanem ellenszenves figurákként ábrázolta. Aki magyar, nem nézi ezt meg! Pokolba vele!

Ilyen, és ehhez hasonló szavak egymás után helyezésével, gyomorból jövő skandálásával kívánt véleményt nyilvánítani az a mintegy száz, vagy több tucat (kinek melyik áll közelebb a szívéhez) magyarságában sértett ember, aki árpádsávba, magyar zászlóba, „Magyar vagyok, nem zsidó” feliratú pólóba, vagy csak egyszerűen önmaga valamilyenségébe burkolózva üvöltötte bele a vakvilágba a „mocskosbuzizsidó” valamennyi árnyalatát.

Elnéztem ezeket az embereket. Elnéztem, ahogy a sokunk számára teltházas előadásairól, hónapokkal előre eladott jegyeiről, provokatív, de minden esetben gondolkodásra és továbbgondolkodásra sarkalló produkcióiról, sikeres intézmény-menedzseléséről ismert Alföldi Róbert kicsapta a képmutatás és butaság biztosítékát ennél a maroknyi, borzasztóan szánalmas látványt nyújtó embernél. Akiknek zöme(?) bevallottan nem látta Alföldi rendezését, de  Vidnyánszky Attilához hasonlóan volt, van és lesz véleménye róla. Pedig ha látta volna, tudná, hogy érdemben miért sz*r és felháborító az, amiről úgy hallotta, hogy sz*ar és felháborító. Kifogásolhatná a művészi megvalósítást, a színrevitel módját, és nem érné be azzal, hogy Alföldi szexuális irányultságából levezesse a rendező valósnak vélt nemzetgyalázását, és a rendőrsoron túl lévő embertársai „mocskosbuzi” identitását.

Ehhez képest volt szerencsém elnézni, ahogyan a Bayer Zsolt-félék cizellált, választékosan csomagolt gyűlölködését utcára vitte ez a két számjegyű szókincsével esetlenül viaskodó, az árpádsávot magyarsága és a magyar kultúra védelmében lobogtató „csődület”, amelynek mocskolódó, fröcsögő sorfala közepette az Alföldi legújabb, gondolkodásra késztető darabja iránt érdeklődő békés, és meglehetősen heterogén közönség igyekezett bejutni az Arénába.

Van ennek a képnek egy szomorúan lehangoló olvasata. A társadalom perifériáját megtestesítő, elgyötört, leginkább idősödő arcokat, a kirekesztést, megbélyegzést hirdető pólók mögötti tudatlanságot, és az esetenként fiatal, zavart tekinteteket valami megmagyarázhatatlan, féktelen indulat hozta közös nevezőre. A lebutított csatakiáltásokban kifejezhető gyűlölet valami iránt, amit tulajdonképpen nem is ismernek. Ugyanakkor hiszem, hogy van ennek a képnek egy pozitív olvasata is. Amit a legtalálóbban talán így lehetne összefoglalni: miközben a gondolkodásra, reflexióra/önreflexióra vágyó több ezer néző megtöltötte az Arénát, odakint körülbelül száz elkeseredett, színházba valószínűleg ritkán, vagy soha nem járó, de Alföldi másságáról, és művészetének felháborító jellegéről annál markánsabb véleménnyel rendelkező, tájékozatlan, megvezethető, a gondolkodást zsigerből elutasító kisebbség hülyét csinált magából.  

Mert a száz és a több ezer közötti kontraszt nem csupán egy érdektelen statisztikai adat. Mint ahogy a céltalan, gyűlöletszínű üvöltés, és a békés, provokációt elutasító magatartás közötti ellentét sem lényegtelen mellékszála a történetnek. Alföldi Róbert mondta, hogy mindenféle hatalomnak ellensége a gondolkodó ember. Ha ez így van (tudom, hogy így van) akkor jó hír lehet, hogy az ellene szervezett, nevetségességbe fulladt tüntetés és a művészete iránti (több ezres) érdeklődés bebizonyította: van igény a gondolkodásra ebben az országban, bárhogyan vélekedik is erről a hatalom, és bármennyire is elutasítja azt egy kilóra megvehető, eltévelyedett nyáj.

És ami legalább ennyire fontos: nagyságrendekkel kisebb igény van a kereszténységre hivatkozó olcsó, öncélú zsidózásra. Arra, hogy saját magyarságunkat az egyetlen hiteles mércének tekintve, mások magyarságát pellengérre állítsuk. Arra, hogy a magyar kultúra állítólagos védelmében, felelőtlen véleményformálók uszító retorikáját mérlegelés nélkül követve, keresztre feszítsük a tőlünk különbözőképpen gondolkodókat.

Hibáival, szakmai értelemben vett mellényúlásaival együtt, Alföldi darabja ezúttal is azt kéri tőlünk, hogy gondolkodjunk. Az egymás magyarságának megkérdőjelezéséig menő, parttalan ízlésviták ellenére talán ez lehet a legnagyobb erénye ennek a megosztó, új Istvánnak: hogy sokakat, és egyre többeket késztethet gondolkodásra. És ahol sok ezer, gondolkodó ember kíváncsi a művészetre, ott egy százas nagyságrendű csőcselék ordító buzizásának nincs létjogosultsága. Ott bárkinek vitatható lehet az ízlése, de soha semmilyen körülmények között nem kérdőjelezhető meg az identitása.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr25486790

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyne lenne véleménye? Leküldték a pártközpontból! 2013.09.01. 18:45:49

Vidnyánszky Attila ügyesen hozza a primitív, moslékzabáló, hatalomhoz törleszkedő zsírparaszt archetípusát. Pontosan azt a karaktert, amit Sur, Solt és Bese bocskaiba bújtatott alakjával figuráz ki az Alföldi-féle István, a király feldolgozás. A tehets...

Trackback: Hogyvoltoztam az István, a király Alföldi-féle feldolgozását 2013.09.01. 18:43:30

A sztori akár ma is játszódhatna: kampányharcok, nagygyűlések, seggnyalók, exit poll, szlogenek, múltba révedés, jelenkori dráma. Reformokra készül a kormánypárt. A pártelnök neve Géza, helyettese az européer szemléletű Vajk. Csatlakozna a nemzet a Ke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.01. 09:11:24

"mindenféle hatalomnak ellensége a gondolkodó ember"

Na, ez Alföldi legnagyobb tévedése. Az anarchistát és a gondolkodó embert összekeverni óriási hiba.

H_A 2013.09.01. 16:12:39

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Kifejtenéd, hogyan jutottál erre a következtetésre?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.01. 16:48:46

@autognomia:

Szerintem nyilvánvaló. Minden hatalom összemosása abszurd és gyerekes hozzáállás.

H_A 2013.09.01. 17:26:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: mondjuk a kérdésre nem sikerült válaszolnod, de sebaj. Arról nem beszélve, hogy az összemosás legalább két dolgot feltételez.Az összemosandókat. Ez így távolról sem nyilvánvaló, de legalább zavarosan semmitmondó.:) mármint a "minden hatalom összemosása". Például mivel?

mojoking77 2013.09.01. 18:14:35

@autognomia: Bocs, hogy beleszolok de valoban felreerthettel valamit, vagy pedig nagyon buta modon altalanositottal...
A hatalom nem egyenlo a diktaturaval.
Most vagy mindenfele diktatura ellensege a gondolkodo ember, vagy mindenfele hatalomnak ellensege az anarchista ember...
Semmi gond, de ezt tenyleg javitsd ki, mert igy szimplan hulyeseg. Udv:

sztrugackij 2013.09.01. 18:36:24

A hatalom tényleg nem egyenlő a diktatúrával.
Attól Alföldi kijelentése még igaz.
Elég csak azokra a tudatlanokra gondolni, akik beszopják a rezsicsökkentést,nem képesek kiszámolni, hogy mennyibe került az IMF hitel visszafizetése,zsidó világkormányt vizionálnak és még folytathatnám.
Csak a butákat lehet megvezetni.

sztrugackij 2013.09.01. 18:56:09

@fidesz=mszp:

Nem.Lásd az általam fentebb említett csoportkategóriákat, kiegészítve azokkal, akik szerint egy MSZP rajongókat mutató youtubos videó a válasz az egész felvetésre.
Ezúton is kösz a kiegészítést.

bunk0 2013.09.01. 18:56:11

az ilyen alfoldi-féle pitiáner provokációra nem csoda ha ez a reakció. a polgárpukkasztásnak is vannak határai ugyanis.

ha valaki rendezne egy olyan színdarabot amiben pajeszos zsidók szűzlányokat áldoznak (szigorúan csak átvitt értelemben, esetleg szatirikusan), akkor azt is megtapsolnátok mert "merész" és "gondolkodásra ösztönöz"?

nandras01 2013.09.01. 19:01:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: először felhorgadt bennem, a "hülyeséget beszélsz" automatizmusa, azután - szerencsére - gondolkodtam egy kicsit.
és be kellett látnom, hogy igazad van.
a poszt egészét, a mondanivalóját és igazát, természetesen nem annulálja, de ez a mondat valóban szerencsétlen és félreérthető.
ja, és egyébként az idézett mondat nem alföldi tévedése, hanem a poszt írójáé - csak a pontosság kedvéért :)

nandras01 2013.09.01. 19:03:20

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: hoppá... az utolsó mondatomat visszavonom.
csak a pontosság kedvéért :)

sorstalan gáz 2013.09.01. 19:13:58

Alföldi is csak egy variáció arra, amit tagadni próbál. Az őt felemelő véleménydiktatátorok ugyanúgy részei egyfajta hatalmi játszmának, mint a választott közhatalom. Azzal a különbséggel, hogy őket senki nem választotta meg, hanem jókor voltak jó helyen, jó szolgálatokat tettek egy másfajta hatalomnak egykor. Vagy befolyásos apuka gyerekei, mint ő maga

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2013.09.01. 19:22:15

@bunk0: kár mindig a vélt zsidó értékek kifigurázásával érvelni. alföldi valószínűleg éppúgy nem azonosítja magát a kaftános hászidokkal, ahogy a drag queenekkel sem. ahogy én sem azonosítom magam az istván-korabeli magyarokkal.

ha te igen, akkor lehet, hogy számodra sértő lehet az akkori világ alternatív értékelése, de akkor ebben a világban sem tudsz élni, mert ki kéne kapcsolnod az internetet meg az áramot, és lóval járni halászni.

faszér' kell mindenen felháborodni.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.09.01. 19:33:13

A liberális süpredék lételeme a normális ember provokálása,és a normalitás gúnyolása.A buzi zsidó robertától nem is várt senki sem mást mint provokációt.Az benne a szomorú,hogy az elmebeteg autista "demkoratikus ellenzéki" meg ennek tapsikol,és hazó pofával vonyít a gyönyörtől.Aztán meg forgatja a szemét,hogy "nem szeretik a melegeket","nem szeretik a zsidókat" az atvs szektás haverokkal.

SergioLeone 2013.09.01. 19:33:31

@sorstalan gáz: ez hülyeség,akkor én is tiltakozzak a Rómeó és Julia ellen?
-Vagy az orbán kormány ad pénzt a ROMA Rómeó és Júliára....
Arra is ez a reakció majom jobbosok?:))

zsg? 2013.09.01. 19:38:05

A csőcselék igazsága, amit egy nyíltan értelmiség ellenes kormány legalizál. Ezt prezentálja híven a kormánytámogatással orditozó kisebbség. Nem akarok társadalom politikai eszmefuttatásokba gabalyodni, ezért csak egy, mindenki számára látható és látványos dologra hívom fel a figyelmet.

Az egyik oldalon (nagyrészt) konszolidáltan öltözködő és viselkedni tudó emberek. A másik oldalon (nagyrészt) kétes megjelenésű, kétes higiéniai állapotban lévő és viselkedni nem tudó emberek.

Ez független minden magasabb rendű (világnézeti, politikai) kérdéstől. Ez a tahók és normálisak két különböző világa, akiket (még) elválaszt egy kordon. Nem kétlem, hogy nemsokára olyan is lesz, amikor a kordon hirtelen eltűnik és a csőcselék megindul.

kéjsóvár_éticsiga 2013.09.01. 19:43:05

Én láttam a darabot, szerintem Alföldi egyik legrosszabb rendezése, nekem nem tetszett, szerintem rossz benne a színészi teljesítmény. Ez egy eléggé gyengus, középszerű rockopera volt eredetileg, nem nagyon lehet belőle remekművet létrehozni... de hogy felháborító lenne? Ugyan... :D

Amorphis 2013.09.01. 19:46:17

Fasznak kell az N+1-ik posztban is megmagyarázni azt, hogy az IK Alföldi rendezésében valójában zseniális alkotás lett, csak a sok hülye nem érti...

Szar lett aztán jónapot, függetlenül nemi, faji és politikai identitástól!

És nem azért lett szar, mert Alföldi egy "ballibbuzizsidó", hanem azért mert középszerű énekesekkel, középiskolás koreográfiával, lejárt, szájbarágos kliséket pufogtatva lett előadva, egy közvélemény szemében kultikussá vált darab.

pocokman 2013.09.01. 19:48:47

Szerintem meg teljesen korrekt Alföldi mondata. Nem azt jelenti, hogy egy nem diktatórikus rendszerben legyünk anarchisták, diktatúrában meg szabadságharcosok. A hatalmon levőket még egy demokráciában is féken kell tartani, különben előbb-utóbb könnyen elmegy a rendszer a diktatúra irányába (és ez igaz fordítva is, a tömeget is kontrollálni kell). Röviden: fékek és ellensúlyok. Ehhez értelemszerűen gondolkodó emberek kellenek. Egy jóhiszemű demokrata vezetés is követhet el hibákat, úgy vélik, hogy az amit éppen tesznek az csak jó lehet, holott lehet, hogy nem ismerik körültekintően a valóságot, valakik pedig jobban rálátnak a problémás részekre. Ezt nem én találtam ki: Egy vállalatnál minél alacsonyabb szintről indul el valami, annál torzabban érkezik meg annak híre a vezérigazgatóhoz, már ha megérkezik egyáltalán (klasszikus példa Hofi sztorija arról, mikor a faluban megszületik 3 malac). Ugyanez van az állam vezetésében is. Szóval a hatalmon levőknek vezetni kell, a vezetetteknek pedig részt kell ebben venniük úgy, hogy elsősorban gondolkodnak. Nagyon gyakran a két fél érdekei pedig ellentétesek egymással. Az már egy másik dolog, hogy véleményem szerint a mai Magyarország elmozdult a diktatúra felé (még nem diktatúra!), így a gondolkodó ember fokozottan ellensége a hatalomnak.

devilstrueface 2013.09.01. 19:49:33

A szemüveges csini tüntetőlány volt a legértékelhetőbb.

Számomra pl nem sok újat adott az Alföldi-verzió. Már az eredeti megnézése után is azt gondoltam amit, és továbbra is. Amúgy honnan szedték az emberek, hogy Koppány drogos? Torda gyújtott egy spanglira...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.01. 19:51:09

@zsg?: Régen is így volt. Gondolod, hogy pl. a Csepel Művekben a reszelővel egész nap sétáló alkoholisták mások voltak, mint a most ordítozók? Csak nem láttad őket az utcán, mert bevitték volna őket 2 perc alatt.

Behajtó70 2013.09.01. 19:54:51

Lejárt a mandátuma, újat választottak helyette. Erre nekiállt hisztizni, hogy mindenki homofób, meg náci. ti meg bégettétek ugyanezt, mélymagyaroztok, stb.

Mégis mit vártok? Tényleg, mi lenne nektek a jó? Vagy kötelező szeretni mindent, amit ti diktáltok? Amikor ti mentek tüntetni, az véleménnyilvánítás? Hát hány embert náciztatok ti már le alaptalanul?

Tényleg visszataszító egy stílus. Szégyen. És még ti beszéltek véleményszabadságról, meg demokráciáról?!

láplidérc 2013.09.01. 19:55:14

Amorphis: az is meglehet, hogy tévedek, de én ezt szándékoznak vélem. A néptánc-elemek, melyek annyira erőltetettek, oda nem illőek, a középszerű zenei rész, az egész groteszksége és hogy nincs egy szerethető karakter sem: ez mind mi vagyunk ma és így kezeljük a múltunkat is, értékeinket, mindent. Ezek vagyunk mi, magyarok az úr 2013-ik esztendejében. Fájdalmas szembesülés a valósággal.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.09.01. 20:01:16

Lehetne egy fasza holokauszt remake is.Lenne benne buzi orgia a táborban,fekália,spangli,trabant,vizeletben ázó dávid csillag (mind robertától lopott ötlet).Szerintem sikeres lenne a most bőszen tapsikoló lebsik közt is.Hisz az ilyen modern és európai

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2013.09.01. 20:06:42

@Behajtó70: mikor nácizott és homofóbozott Alföldi?
valami forrás van erre vagy csak bégeted mások után?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.01. 20:08:22

@autognomia:

Van rossz hatalom, jó hatalom, jobb, rosszabb, nem szabad mindet összemosni.

zobod 2013.09.01. 20:10:56

El kellene tudni fogadni a mélytoleránsoknak is, hogy egy sokak számára maradandó élmény egykori mű zeneileg eléggé gyenge, dramaturgiailag pedig megosztó újrarendezés egyesekben indulatokat fog generálni; pláne úgy, hogy az eredeti művet meg sem közelítő rendezését aktuálpolitikai szurkapiszkára használja a magát kissé túlértékelő, félreállítása miatt folyamatosan duzzogó egykori szoclib rezsimtibi Alföldi. Az iránta érzett nem alaptalan ellenszenv homofób és antiszemita jelszavakba foglalása persze nagyon ciki, ebből a jobboldal legszélének is ki kellene nőni, mert ez így nem fog menni. De a nem megfelelő és mindenképpen kerülendő stílusú megnyilvánulások mögött rejlő indulat azért nem teljesen alaptalan.

csavari 2013.09.01. 20:16:54

autognomia

A buzi (alföldi) és a gondolkodás egymást kizáró tényezők! Az egy genetikai hulladék, selejt, egy szellemi korcs!

röf 2013.09.01. 20:23:28

"Hibáival, szakmai értelemben vett mellényúlásaival együtt, Alföldi darabja ezúttal is azt kéri tőlünk, hogy gondolkodjunk."

Gondolkodtam.
És ugyanoda jutottam, mint ahol a gondolkodás előtt voltam.
A rakás szar, az egy rakás szar.
A huszonhatodik szerecsenmosdató blog után is szar.
Kenegessétek nyugodtan.

fizetekmegegysort 2013.09.01. 20:30:16

@láplidérc: Épp ezért a háborgás: túl jó tükör.

Éhes_ló 2013.09.01. 20:54:57

Nehéz erről a rókáról még több bőrt lehúzni, de úgy látszik most épp ez a parancs.
No de így?

Ma a hir24 is fontosnak tartotta -a posterrel megegyezően kirekesztő és előítéletes stílusban - kaserolni alföldit.
Dőltek az szdsz-es toposzok ott is itt is bőséggel:
- árpádsáv, magyar zászló, mocskolódó, fröcsögö, társadalom perifériáját megtestesítő, elgyötört, leginkább idősödő arcok, kirekesztés, megbélyegzés, tudatlanság, zavart tekintetek, megmagyarázhatatlan, féktelen indulat, lebutított csatakiáltások, gyűlölet, zsidózás, csőcselék.

Eléggé el nem ítélhető módon sem a postban, sem a TV híradásában nem volt megemlítve a nácik kapcsán a genetikailag alávaló, a bőgatyás, az árvalányhajas, kakastollas, barackpálinkás, mélymagyar, mucsai.

Szerintem fontos lenne ezt folytatni és minden lehetséges helyen és alkalommal ilyen alpári módon minpsítgetni, leszólni, mi több alföldiszerűen intezíven provokálni azt a még nem kellően agymosott békés többséget, amelyiknek nem számottevő de annál radikálisabb része nem átall a szabad szólás és gyülekezés, valamint a véleményalkotás polgári demokratikus szabadságjogával ilyen hihetetlenül sunyi módon visszaélni.

Azt persze számításba kell venni, hogy a jobbik és a fidesz táborát is erősíti és segít megérteniük mennyire intoleráns, kirekesztő és előítéletes a kultúrmarxizmusát gyakorló ballibbant véleményterror, de ahol fát vágnak ott van forgács is.

A nácizás is nem kellően hangsúlyozható fontos csoportképző elem, ezért is fontos, hogy a poster és a riporterek is nyakra főre használják, mert sajnos magára valamit adó jobber immár nem is foglalkozik olyan tüntetéssel, megnyilatkozással, amit ajvékolva nem náciznak le baloldali véleményvezérek ezer helyen zuroffal és a washingtontól telavívon át kohn banditáig tartó zsidó lobbival karöltve.

Ami még nagyon fontos lett volna a postban is, és a hírműsorban is, az a holokausztra való emlékezés és a holokauszt mai kiemelkedő jelentőségének hangsúlyozása, és a magyarok soha el nem évülő megbocsáthatatlan felelősségének kiemelése István király kapcsán, aki alföldeisítve természetesen egy liberális filoszemita volt a korabeli kersztény egyházzal karöltve, amikor a rasszista antiszemita mélymagyarokat halomra ölette a szemét pogány vezérükkel együtt, aki ppiont eme negatív jellembéli tulajdonsága miatt alakított egy kábszeres, alkoholista, többszörösen elítélt bűnöző.
A művészeti értelmezés kiterjesztésében még van fejlődni valója a posternek és alföldinek is, ha fel akar nőni a zuroffi magasságokba!

Elképesztő, hogy az antiszemitizmus ejrópaji fővárosában a zsidók elleni atrocitások, pogromok napi fenyegetése alatti rettegés légkörében zajló zsidó nyári fesztivál egyik fontos sabbatja telhetett el a holokausztra történő bármiféle hivatalos megemlékezés nélkül.
Egyszerűen tűrhetetlen, hogy ahol nácik ilyen tömegben előfordulhatnak, ott ne legyen holokauszt is és a poster liberális elkötelezettségét ez sajnálatos módon erősen megkérdőjelezi!

Ez kettő nagyon fontos csoportképző fogalom (náci holokauszt)csak egymással említve hatékony erő és ez a kettő együtt az, ami a tyúknál értelmesebb magyar jobboldali szavazót visszatart a bármilyennek is hazudott, maszkírozott libbant agymosodára szavazástól.

A következő alkalommal elvárható minimum a nácizás mellé a holokausztozást is műsorra venni!

Szabadság, elvtársak és éberség!

Napkutya 2013.09.01. 21:01:12

Akár jobbról, akár balról, MINDEN politikus szarházinak SZÜKSÉGE van egy ellenségre, -mindegyiknek, akit zavar, ha a füttyösei gondolkodnak...

Ezt, már láttuk ebben az országban, az elmúlt néhány évtized alatt.

Tény: Alföldi egy üvegló.
IGEN JÓ üvegló.

MINDEN gondolkodásképtelen, egyszerű lelkű, buta, orránál fogva vezetett, ostoba parasztnál ki fogja verni a biztosítékot, akármit is tesz le az asztalra, akár itthon, akár nemzetközi szinten.

Szerintetek, a Fütyülős-köpködős sváb-szerb-horvát betelepített magyarok közül, HÁNY jár rendszeresen színházba, hogy ezt el tudja dönteni???

Valaki, megmondja neki. Ő, erre büszke. NINCS esze, de tartozik valahová.

HÁNY olvasta, mondjuk az Ezredfordulót, Boldizsártól?

Csak kérdezem...

kamarti 2013.09.01. 21:05:35

@zobod: el kellene már fogadni a nem mélytoleránsoknak is, hogy sokan megnézték és sokaknak tetszett. Akik odamentek, szabad akaratukból tettek így és váltottak jegyet - azoknak sem volt kötelező, akik eleve fortyogva mentek (tudnám, minek? hogy aztán azt mondhassák, drága pénzért, hogy na ugye? ennyire senki nem lehet sötét, gondolná az ember - és mégis). Az meg, hogy valaki jegyet vált, aztán mégse tetszik, amit lát - hát ilyen van, moziban, színházban, kiállításon, vagy könyvesboltban is vehetsz olyan könyvet, ami aztán mégse jön be. Ez is benne van a pakliban.

Az, hogy egyesek - B. Zsolttól Vidnyánszkyn át a buzizsidózókig - az összmagyarság nevében kérik ki maguknak azt, ami nekik jó esetben nem tetszett, rossz esetben nem is látták - na az a felháborító. Ki hatalmazta fel őket erre? a kétharmad bakker vagy mi a lófütty?
Nem kötelező szeretni a darabot, elismerni Alföldit - de kihirdetni, h mit kéne mindenkinek gondolnia erről, aki eléggé magyar - hát tényleg menjetek a pcsába már.

Kim Jong Un 2013.09.01. 21:07:41

"A társadalom perifériáját megtestesítő, elgyötört, leginkább idősödő arcokat"

Csak nem egy DK tuntetesen voltal te libsi szardarab? :D

Kim Jong Un 2013.09.01. 21:10:55

De. Amugy meg. Az alfoldi zsido vagy nem zsido? Az hat! buzi vagy nem buzi? Az hat! Akkor most mi is a gond?

-JzK- 2013.09.01. 21:12:47

Miben áll a kulturális ízlésbeli különbség?

Nézzétek meg: www.youtube.com/watch?v=WN79ti93NBY

Ez a rész fontos itt: 0:35:40 - 0:38:45, ahhoz tekerjetek...

Napkutya 2013.09.01. 21:13:28

@Kim Jong Un: Örülök, hogy meglett a nicked, kb. annyi eszed lehet, mint modorod.

MOST tiltottalak ki minden megjelenítésből.
Innentől, még digitális hulladék sem lehetsz nálam és még egy-két helyen.

Nagy dolog az internet!

Jenyei 2013.09.01. 21:13:52

Az ember válogassa meg a barátait, meg azokat akiknek ilyen-olyan plecsnit odaad. Ezt az alapszabályt Szörényi durván megsértette, amikor ezt a közismert farkat kitüntette.

Jenyei 2013.09.01. 21:22:24

@Mikóka Kálmán: sőt tovább megyek: még olyan iszonytató ballibsi-zsidóbérenc ármány is lehet, hogy a buznyák-Alföldi azt a hazugságot viszi színpadra, hogy a magyarok Szent Dicső Államalapító Királya a saját édestestvérét szörnyű brutalitással megölte, felnégyelte, és a csonak darabokat széthordatta az országban. Mint tudjuk Solymosi Eszter drága kiontott vére óta, ilyen szörnyűséget csak az idegenszívű magyargyűlölő zsidrákok képesek elkövetni.

kvadrillio 2013.09.01. 21:32:48

eccerű ez, mint a faék ! van 1 rockoperánk, ami megdobogtatja a zemberek szívét. csináltak belőle egy változatot, amiben a sÜndisznnyóó WC KEFÉHEZ HASONLÍT, PISTA PEDIG HITLERRE.vagy orbánra.., A PUDING MEG SZARRA...

...EZEKET A HASONLATOKAT A MA EMBERE NAP MINT NAP MEGTESZI...rockopera nélkül is, de bármilyen feldolgozása, változata nélkül is...

MER A N ÉP...NEM HÜLYE !

(AMIT ALFÖLDI MOST MEGCSIONÁLT, ARRA A NÉP MÁR A RENCERVÁLTOSZÁS ELSŐ ÉVEIBEN RÁGYÖTT ! :D )

AV AGY ALFÖLDI FÖL-FELTALÁLTA A SPANYOLVIASZT !

SergioLeone 2013.09.01. 21:34:25

@Jenyei: Akkor az a királyunk is zsidó aki megvakitatta az ellenfelét?
VAZUL
hu.wikipedia.org/wiki/Vazul

GÁZok vagytok mind...

Jenyei 2013.09.01. 21:37:23

@SergioLeone: bakker, nem is vagyok vérmagyar, hogy ezt kifelejtettem. Csurkára mondom írni akartam ezt is... hát persze hogy Vazul is zsidrák volt :)

Napkutya 2013.09.01. 21:37:50

@Jenyei: Jaj, hát gyakorolt könyörületet is!
Kit is vakíttatott meg?
Rokon volt?

Hozzáteszem: A mostani "ősmagyarok" tekintélyes része betelepített sváb, felvidéki, kideríthetetlen, a mai Szlovákiából, -no, és néhány lelkes vállalkozó az Erdélyi Fejedelemség ismeretlen migrációiból, -de, alighanem, föld nélküli román...

Ebből a csapatból, a legtisztábbak talán, a dél-bácskai nemesek, akik lábon hordták ki a törököt.

Hajrá Magyar!

mojoking77 2013.09.01. 21:42:38

@Kim Jong Un: "Amugy meg. Az alfoldi zsido vagy nem zsido? Az hat! buzi vagy nem buzi? Az hat! "
(Ritkan reagalok erdemben trollokra, de ez rohadt magas labda).
Mondd kis kocsog, azt honnan tudod, hogy az Alfoldinek metelt a farka? Zavart, hogy szopas kozben nincs ami csattog?

zobod 2013.09.01. 21:45:37

@kamarti: ugyan már, az egész balliberális oldal azon van megsértve évek óta, hogy vannak, akik nem úgy gondolkoznak ahogy szerintük kellene. Most ugyanezt kapják vissza az ügyeletes liblingjükben, ennek ellenére mégis megsértődnek, hogy milyen alapon akarja bárki is számonkérni az Alföldin, hogyan rendezett. Hát pont olyan alapon, ahogy a baloldali-liberális kulturális közélet hangadói próbálták világnézetüket és értékrendjüket egy időben számon kérni a nekik nem tetszőkön. Ez van. Persze válasszuk ketté a reakciókat, az Alföldi származásán, nemi identitásán őrjöngő,létszámukhoz képest - nyilván hátsó szándékból fakadóan - nagy médianyilvánosságot kapó polgártársak reakciói nem helyesek.

mojoking77 2013.09.01. 21:47:11

@Napkutya: Ne mar... Orom szivatni az ilyen kis senkihaziakat, mint ez a ketto is itt.. Gondolj bele. Vasarnap es ez a ket kreten (vagy egy, tobb nickkel) egesz nap itt baszt a rezet. Szerinted egy biztonsagi or valahol, vagy egy 55kg-os, 17 eves pattanasos kocka, akinek ezzel telt az egesz nayari szunete? Nem elvezet az iyeneken rohogni?

SergioLeone 2013.09.01. 21:51:32

@Kim Jong Un: Most verte tönkre te majom a fideszt:))

szuperkrumpli 2013.09.01. 22:17:01

Igazi műértő színházi közönség tüntetett Alföldi ellen! A 2 iq-val rendelkező hobbinácik és a 2 fogú öregasszonyok akik anno a mónika show castingján azonnal vip gold besorolást kaptak!

szintetikus 2013.09.01. 22:24:06

Gondolkodó ember? Hol?
Ugyan, egyik oldalon sincsenek. :)

val 2013.09.01. 22:26:48

Nem véletlen, hogy pont az István a királyt rendezte ez az ősmagyar. Az viszont megnyugtató, hogy nem követelik százezrek (esetleg milliók) a bebocsátást egy-egy ilyen előadásra. Az is megnyugtató, hogy ezeknek a szadeszmaradványoknak láthatóan fogalmuk sincs, hogy mivel lehetne a mai fiatalságot befolyásolni. Színházzal nem lehet. Rockoperával anno sikerült, hisz a rock volt a kor internetje.

Nos, azok szerencsétlenek, akik az eredeti István a király által "ihletve" ma is köztünk járnak, tevékenykednek teremtik pro és kontra újra ezt a kultuszt. Ezek miatt van folyton címlapon a "mű". Ezek azok, akik történelmi ismereteik nagy részét egy rockoperából szerezték. (Lásd: koppányhívők.) Szánalom.
A Szörényi-Bródy nevű kétfejű hülye anno nagyon örült, hogy ilyen sikeres művet alkotott, nem gondolva arra, hogy az akkori diktátor és elvtársai nem csettintettek, hanem egyenesen ujjongtak, ugráltak örömükben. Hogy gondolta bárki is, hogy egy valóban nemzeti előadás a diktatúra egyik legsötétebb időszakában az akkori legnépszerűbb médiumon keresztül tömegekhez juthat el? Hogy ezt engedték volna? Hogy gondolhatta ezt bárki is komolyan?

Nem hibáztatok senkit, de Alfölditől kezdve, a neki csápolókon át a mű meggyalázásáról beszélőkig mind annak a mocsoknak a részei, ami itt a rendszerváltáskor feltört (előtte pedig érlelődött). Majd ha ez a mocsok elfolyik, lemossuk, akkor lehet itt bármi objektivitásról beszélni.

The Seer (törölt) 2013.09.01. 23:41:42

Ha ezek az igazi magyarok, akkor köszönöm, de nem akarok magyar lenni semmilyen téren.
Az összes egy tudatlan lecsúszott alkoholista fasz.

DR. Smit Pal 2013.09.01. 23:59:31

"Alföldi darabja ezúttal is azt kéri tőlünk, hogy gondolkodjunk."

Hagyjuk mar ezt a faszsagot. Ez 88. iras, ami ugy tesz, mintha ez az ize, barmilyen szempontbol is egy ertekelheto szinhazi teljesitmeny volna.

Az Istvan Kiraly meggyalazasa, egy primitiv szanalmas undor kelto bosszu volt, amiert ezt, a romanokat a nemzetibe trianont unnepelni meghivo buzernyakot lemereszeltek valtani.
Es jellemzo, hogy az rtl ehhez aszisztalt. Mi a fasznak kellett ezt bemutatni, mi fasznak kell errol a provokaciorol ennyit beszelni ?

bgp 2013.09.02. 00:03:27

@autognomia: A jó hatalmat a rossz hatalommal, mit nem lehet ezen érteni. Most kivételesen birka jól mondta :D
A gondolkodó ember nem egyenlő az anarchistával.
Birka még hisz benne, hogy van olyan hatalom, amelyik nem ellenséges a gondolkodó emberrel. Ez, ha jól belegondolsz, elég erős hit a demokráciában.

bgp 2013.09.02. 00:10:15

@SergioLeone: Azért 300 szavazó még nem az ország. Orbánnak van elég pénze szavazókat venni ha megszorulva érzi magát. Itt nem volt tét.

H_A 2013.09.02. 00:15:34

@bgp: Köszönöm a magyarázatot. Ennek így van értelme. Mondhatni: korrekt:)

fourgee 2013.09.02. 00:20:15

" És ahol sok ezer, gondolkodó ember kíváncsi a művészetre, ott egy százas nagyságrendű csőcselék ordító buzizásának nincs létjogosultsága."

Egy fasiszta, náci államban (vagy kommunistában) valóban nincsen helye, viszont egy demokratikus, liberális államban még a legostobább véleményeknek is helyük van. Több milliárd ember él a Földön, nem lehetünk egyformák, nem tudunk ugyanúgy gondolkodni.

fourgee 2013.09.02. 00:23:48

@DR. Smit Pal: "Es jellemzo, hogy az rtl ehhez aszisztalt. Mi a fasznak kellett ezt bemutatni, mi fasznak kell errol a provokaciorol ennyit beszelni ? "

Azért, mert az RTL előtte és utána (nem láttam élő adásban, de valószínűleg közben is) reklámokat ad le, amikből bevétele van. Ha van valami, amivel botrányt kavarhatnak, az azon felháborodott, RTL-t nem néző emberek is nézni fogják, így a hirdetők mégtöbb emberrel tudják megnézetni a reklámjaikat. Ez nekik jó, mert sokan látják és jó az adott televíziónak is, mert értékesíteni tudják a horror áron adott reklámidőt. Ennyi. A pénz az úr :)

komplikato 2013.09.02. 00:27:22

@Kim Jong Un: Biztos nehéz lehet a rengeteg IQ-val felfogni, de azt jelenti amit írt, hogy ha beleszakadsz se fogja látni amit ide hánysz a fórumra. :D

Vincenzo90 2013.09.02. 00:44:55

"Azé' me' kultúra."

Még szerencse, hogy az ilyen okos, gondolkodó emberekből több van. A bennt ülők és kint állók közt a különbség nem minőségi, hanem anyagiakban és sznobságban keresendő. A kultúrált magyar meg csendben elmegy kisebb színházak előadásaira, melyeket nem sző át a politika se kívülről, SE BELÜLRŐL, vagy ha igen, akkor nem ilyen primitív szinten, mint amit Alföldi, és az ellene tüntetők művelnek.

kiwirágós kivirradtig 2013.09.02. 01:45:20

@Jenyei:
Nem volt az édestestvére volt, hanem a nagybátyja, és még abban sem vagyok biztos, hogy első fokú (azaz nem tesója volt Gézának, csak unokatesója).

Amúgy abban a korszakban ez teljesen megszokott eljárás volt, és nemcsak nálunk.

@Napkutya:
"Ebből a csapatból, a legtisztábbak talán, a dél-bácskai nemesek, akik lábon hordták ki a törököt."
Bácskát a tatárok kissé korábban teljesen kipusztították, szóval az ottani magyarok is leginkább horvátok meg szerbek valójában.

kiwirágós kivirradtig 2013.09.02. 01:49:33

Én egyébként ezt a művet eredeti változatban sem szeretem, de akkor legalább olyanokra bízták az éneklést, akik nem buktak meg már általános iskolában énekből minden évben, hanem az ország akkor legjobb énekeseire.

Most meg hang nélküli pöcsökre, kivétel Tompos Kátya - érdekes, őt nem zavarta, hogy nincs belőve a hangtechnika?

A rendezés pedig kifejezetten átgondolatlan szar volt.
És nem azért mondom, mert a nemzeti érzéseimet zavarta volna. Azt az egyet pont nem tette.

nandras01 2013.09.02. 02:08:20

@csavari:
"A buzi (alföldi) és a gondolkodás egymást kizáró tényezők!"

te sem mennél át a turing teszten...

delano 2013.09.02. 02:12:24

@Behajtó70: "Mégis mit vártok? Tényleg, mi lenne nektek a jó?"

Megmondom mi a lenne a jó te szerencsétlen. Az lenne a jó, hogy akit érdekel a darab, az nyugodtan elmehetne megnézni, anélkül, hogy a retardált, szellemi fogyatékos, alkoholista söpredék ordítozását kéne végighallgatnia.

"Vagy kötelező szeretni mindent, amit ti diktáltok?"
Ezt a baromságot honnan veszed? Azt szeretsz, amit akarsz. Tőlem nyugodtan nézheted otthon a melegpornót minden este, engem nem zavar. De cserébe te se ugass bele abba, h liberálisoknak / szociknak / épeszű jobbosoknak mi tetszik.

"Amikor ti mentek tüntetni, az véleménnyilvánítás? Hát hány embert náciztatok ti már le alaptalanul?"
Akik ott elborult/eltorzult arccal buzizsidóztak, azokat nem ok nélkül nácizták le.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.09.02. 07:14:46

hejj szép Magyarország, ha ez lenne az egyetlen bajod..juhhé, hogy egy ilyen eleve ócska történelemhamisító darabot hogyan rendezett újra egy nímand?!
mindenesetre az tény, alföldi darabja elgondolkoztat. arról, hogy egy önmagában hazug sztori, hogyan lesz jobbos ikon, majd ikonná válva hogyan gerjeszt öncélú és ostoba vitát. nevetséges.

Neonknight 2013.09.02. 07:25:38

Engem nem a politikai mondanivalója húzott fel. Sokkal inkább az, hogy zeneileg tönkretette a darabot.
Egy kitűnő rockoperát musicallé silányított azzal, hogy az eredetivel ellentétben nem rockzenészeknek adta a kulcsfigurák szerepét, hanem rockzenére alkalmatlan színészeknek.
Ráadásul a zenei alap tempóját és hangzását is sok helyen indokolatlanul megváltoztatta. Egyszerűen kiölte a rockoperából a rock-ot.

Conchobar 2013.09.02. 07:35:24

"Arra, hogy saját magyarságunkat az egyetlen hiteles mércének tekintve, mások magyarságát pellengérre állítsuk" - Ha önmagunk hozzáállását állítjuk mércének 'a gondolkodásra késztető Alföldi művészete' tekintetében, akkor miért nem akarjuk azt elfogadni, hogy mások hasonlóképpen cselekedjenek a magyarság tekintetében? Miért nem akarjuk elfogadni azt, hogy más tulajdonságokhoz hasonlóan a magyarsághoz sem elég a saját állításunk? Miért nem akarjuk azt elfogadni, hogyha a mások egyébb tulajdonságaiban (pl.becsületessségében, jóhiszeműségében) kételkedhetünk, akkor azt megtehessük magyarságuk tekintetében is?

Conchobar 2013.09.02. 07:43:27

@delano: "Akik ott elborult/eltorzult arccal buzizsidóztak, azokat nem ok nélkül nácizták le" - Persze, hogy nem ok nélkül, vissza akartak vágni a kapott címkéjükért (a buzizsidózót csak homofób antiszemitának lehet tekinteni. Képzelőerővel, túlzással lehet nácinak, anyagyilkosnak, tömeggyilkosnak mondani, egyáltalán az adott korban és kultúrkörben a legnegatívabbnak tekintett jelzőt ráaggatni)

no_successful2 2013.09.02. 07:47:13

A Robi darabja elgondolkoztat ?

Hát igen, elgondolkoztam, és megerősítve érzem magam jobboldali beállítottságomban.

2013.09.02. 07:57:33

Kit érdekelnek a zsidók, a cigányok, a buzik! Ez itt Magyarország, a magyar emberek hazája és szerencsére olyan kormány van hatalmon, amely tudatában van ennek.

fourgee 2013.09.02. 08:00:30

@no_successful2: Engem elgondolkodtatott, de nem a politikai nézeteimen, hanem azon hogy miért kellett ezt így zeneileg elb...altázni.

Kb. mintha Gordon Ramsayt beküldenék egy műtőbe azzal a jelszóval hogy jó chef, bontott már szét egész malacot, ezért valószínűleg műtét közben is jó lenne hiszen jól bánik az éles késsel. :)

BKV reszelő 2013.09.02. 09:02:10

@DR. Smit Pal: Na, mesélj akkor a meggyalázott I. Istvánról te proli, de igyekezz, nehogy az időbélyeg a postodon mutassa, mennyit google-ztál a hülyeségért, amit mondani fogsz. Tehát? Mi van a faszkalap Istvánnal, akit a keresztények szentté avattak cserébe azért, hogy az addig erős magyarságot megosztotta és a keresztény "értékek" követőivé tette? Elárulta a népét.

windex 2013.09.02. 09:33:55

@Jenyei: és milyen jól tette! :-) nyilván te is ezért emmlítetted ezt a sztereotípiákkal szembenő, nem elkötelezettség és érzelmi, hanem értelmi alapú lépést :-)

windex 2013.09.02. 09:43:04

@Lindalinda: te nem vagy tudatában annak, hogy ez a kormány is leszarja vastagon, hogy ez itt a magyar emberek - akik cigányok, zsidók, svábok, tótok, szerbek, sokácok, szászok, kunok, jászok, csángók, bunyevácok, bolgárok, ugye - hazája. viszont a kommunista időkben elsajátított rutinnal nyomják a patetikus operett szöveget a magyar emberekről - ahogy a komcsi időkben a munkásparasztokról - megint a felületes, manipuláló kamuszövegnek adva teret a hiteles magyar kultúrával szemben. te meg elhiszed ezt is. kár, kis tájékozódással többet lehet tudni :-)

windex 2013.09.02. 09:47:42

@FILTOL: na, végre valami érdekes! a te esetedben mit jelent, hogy hazug sztori?

Netuddki. 2013.09.02. 09:49:46

Szerintem meg valahol el kellene már kezdeni azt, hogy megmutassuk nem kérünk többet a zsigeri buzizókból, zsidózókból, libsizőkből. Egészen idáig úgy voltak kezelve mint a szólásszabadság velejárói. Holott amit művelnek annak semmi köze nincsen a szólásszabadsághoz.
Ahogy viselkednek az nemcsak a blogok házirendjét, hanem sokszor a törvényeket is sérti. Nem muszáj valakinek hozzászólni ha csak antiszemita, rasszista, a többi hozzászólót sértő hozzászólásokra futja tőle.

Nem tudom a blog.hu -nak mi az érdeke? A minél több hozzászólás generálása, akár úgy is, hogy ilyen kétes elemeket is megtűr. Vagy az, hogy megtartsa a normálisabb hozzászólókat és valódi viták alakuljanak ki.
Ugyanis megfordult a fejemben, hogy a jövőben ignorálom a blog. hut -ha nem tesz a fentebb említettek megfékezése ellen. Ugyanis ha semmit nem teszünk akkor mit várunk ugyanezen elemektől az utcán? És vica versa...

windex 2013.09.02. 09:52:48

@Kim Jong Un: jó hely az, ahol még a szar is liberális - vagyis tiszteletben tartja a vallás és a lelkiismeret szabadságát, és nem engedi, hogy a hatalom a magánszférába behatolva manipulálja a társadalom tagjait és így az egész társadalmat. hehe, te ezt érted? :-)

Baldrick68 2013.09.02. 10:08:33

@bunk0:
"
ha valaki rendezne egy olyan színdarabot amiben pajeszos zsidók szűzlányokat áldoznak (szigorúan csak átvitt értelemben, esetleg szatirikusan),"

Ebben a témában érdeklődj az új színháznál, gondolom ott lenne keletje egy ilyen darabnak.
És ha majd a darab ellen tiltakoznak a zsidók, akkor írjál róla posztot.

windex 2013.09.02. 10:10:37

@DR. Smit Pal: sajnos a véleményedet nem lehet komolyan, de még számba se venni, lévén színházról nyilatkozol, de nem a darabot elemezve, hanem érzelmi-ideológiai alapú elköteleződés okán. tudsz követni? mert mondjuk ha valami olyasmiről szólnál, hogy a színpadon azt láthatjuk, hogy istvánék milyenek koppányék szemszögéből - elnyomó hatalom, egy idegen vallás pártolói, stb - közben azt is, hogy koppányék milyenek istvánék felől nézve - dúvadak, több ágyassal, hedonizmussal, kegyetlenséggel, lázadással, a kor és a történelem jelenségeit meg nem értve - továbbá miközben mi láthatjuk mindkét oldal vívódását, meggyőződésének alakulását stb. kiderülne, hogy egy magyarság történet sokkal egyetemesebb, és egyetemesebb kérdéseket feszeget. és láthatunk egy kísérletet a könnyebb azonosulás érdekében ezeket a mai ember tüneteivel és ismerős megjelenési formájában történő megjelenítésre: pl a hatalom erőszakosságának, és a lázadók szubkulturális szokásainak - egy kis spangli, korunk mézsöre, a bográcsozás, stb - ábrázolása - és folytathatnám. de neked már a középiskolában nem ment túl jól az irodalomórán az elemzés, ugye? mert ez a mély ptosszal átitatott pocskondiázás köszönőviszonyban sincs se a darabbal - ami kultikus, és szakrális, ugyebár :-) - se a régi, se a mostani előadással, ti. nem elemzi azokat. és a vélemény nem egy elemzést követ. hanem érzelmi felhorgadás elemzés helyett. szóval ezért nem lehet értékelni a véleményedet. tudsz követni? namost, ha a téma közelébe akarnál kerülni, javaslom a középiskolai irodalom anyag átismétlését, lehetőleg tanári segítséggel, és sok elemzéssel, vers, regény, novella, színdarab, mindegy :-) biztos fog az menni

Baldrick68 2013.09.02. 10:16:30

@Kim Jong Un:
Azért érdekelne, hogy honnét lehet tudni azt hogy Alföldi buzi és,vagy zsidó?

Tiborpapa 2013.09.02. 10:33:12

Nem szeretem a gulyást, a túrós csuszát meg édesen eszem, szalonna nélkül, de ezt lehetőleg titokban tartom, mert még hazaárulónak neveznének egyesek. :)

♔batyu♔ 2013.09.02. 10:39:18

@Baldrick68: Jó a felvetés, a válasz viszont téged minősít. Miből gondolod, hogy csak az Új színház rendezne olyan darabot, amiben zsidó témákhoz formabontó módon nyúlnak hozzá, kivetítve a ma aktualitására?

Mintha nem tudnád, hogy bárki csak felvetné a rendezés lehetőségét, aznap repülne a stábjával együtt a hires liberális "tolerancia" miatt.

♔batyu♔ 2013.09.02. 10:40:57

@Baldrick68: Innen:

Buzi: Nyilván megvan a hire az éjszakában
Zsidó: Bármit csinál, nem bukhat bele.

windex 2013.09.02. 10:56:43

@Baldrick68: Kim Jong Un nyilván tapasztalatból beszél. biztos túl van már néhány gój ellenes orgián :-)

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.09.02. 11:03:35

@csavari:

"A buzi (alföldi) és a gondolkodás egymást kizáró tényezők! Az egy genetikai hulladék, selejt, egy szellemi korcs!"

Mondod ezt te, aki nyilván egy helikopter vagy.
A világ számos híres színpada tárt karokkal várná őt, csak rendezzen náluk.

Ostoba vagy - mondanám, de nem teszem.

2013.09.02. 11:06:52

Ti csodálatos, kiválasztott, felsőbbrendű kultúrnép. Világ urai, és parancsolói, ti. Akiknek mindenki más csak zéró bites buta barom, aki nem azt látja bele a csodálatos elvont és mindenre tökéletesen igaz választ adóan kinyilatkoztató "művészetetekbe", amit az atyamestereitek szavaira belé kell látnotok.

Akik nem esnek hasra egy, már csak a hiperdivatos elferdültsége miatt is külön agyonajnározott, félprofi kultúrcelebtől, és az ő ötvenedrangú szellemi hordalékától, akit és amit ugyanezen atyamesterek arra használnak fel, hogy ezt az országot piszkolják be vele. Sok hasonló kaliberű más héroszotokkal és 'műalkotásaikkal' egyetemben.

Akik csupán 4 elemis házmester-ivadékok, meg színházat soha, még messziről se szagolt, vérivó csőcselék lehetnek veletek, meg a hozzátok hasonlatosan szintén kiváló, szuperművelt, mélyenszántó gondolkodású és

abszolút magasrendű cigányokkal szemben, és természetesen akik még csak azt se tudják, hogy István kicsoda volt, nemhogy az alphöldyyy kicsoda, s róla csak annyit, hogy egy magyargyűlölő b. zs. és ennyi aztán elég is. Nekünk.

Ezt bírom bennetek, már egy jó ideje, ezt a kíméletlen dölyföt, ezt a megfellebbezhetetlen igazmondást, kérlelhetetlen reánkpirítást, beolvasást, leteremtést, etc.

Hát ezennel is sokadjára leborulok a mindent meghaladó szellemi, lelki és filozófiai magasságotok előtt, amellyel minket, méltatlan páriákat önfeláldozó módon táplálni igyekeztek, disznókként vetve bennünket a gyöngyeitek elé,

amelyeket legnagyobb bánatotokra és nemtetszésetekre akkor sem fogunk megérteni, és a magunkévá tenni, ha a legdemokratikusabban is fogtok minket agyonverni, ha netán, a múlt század sok nektek kedvező fordulatához hasonlatosan, újfent alkalmatok adódna erre.

Egyébként ÉN IS megkérdezném, SOKADJÁRA: mi volna, ha valaki a szélballibberek által oly hőn imádott és becsülve tisztelt történelmi avagy vallási figurákról, népvezérekről, forradalmár ideológusokról, régi fíloszokról, meg művészekról, és az ő nem kevésbé cifra balhéikról alkotna hasonlóan "odamondogató" meg "leleplező" és "tükröt tartó" műveket, és tárna elétek azokban a színházakban, művészmozikban, kiállításokon,
könyvtárakban, etc. melyek látogatásától akkora az arcotok, hogy be lehetne vele teríteni a Holdat? Persze ez megint csak az a kérdés, amelyre egy büdös betűt sem szoktatok válaszolni.

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.09.02. 11:12:12

@DR. Smit Pal:

A művészet akkor éri el célját, ha "provokál", ha gondolkodásra késztet.

AR darabja ezt teszi - ha hinni lehet a kritikáknak. Sajnos még nem láttam.

Mit is tehetett volna a rendező? Megrendezi a mű v_1.2-es verzióját, vagy pedig a v-2.0, ami a saját értelmezése, mai köntösbe csomagolva?

Az eredeti verzió kontextusa olyan volt, amilyen, de sokat tett hozzá annak sikeréhez - megjegyzem, nekem sose tetszett.

Ami most van, az egy teljesen más környezetben, egész más "elvárások" mellett állítódott színpadra - és véleményem szerint nagyon helyesen, ennek megfelelő volt a dramaturgia.

Az embernek az az érzése, hogy BÁRMIT is csinált volna AR, ugyanez a fikázás lenne...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.02. 11:22:07

A tüntetőkről:

1. Bevallottan (csek index videó) nem is nézte meg jó részük még 20án se a tvben, mert "nehogy már ilyeneket nézzenek" ergo: olyan ellen tüntettek amiről fogalmuk sincs.

2. Nem így kellett volna tüntetni, hanem mondjuk az Újszínházat, vagy a Nemzetit telt házzá dúsítani rendszeresen ezzel mutatni, hogy nem AZ (Alföldi) a színház hanem EZ (Dörner, vidnyánszky), Jah, hogy ez drágább, mert jegyet kell venni? Vagy színházba menni nem olyan jó "buli", mint a tüntetés?! nigga please...

2013.09.02. 11:47:41

Valóban.

Államalapító Szent István király ünnepéhez ezek szerint pontosan ez a felfogás és szemlélet dukál, ahogy ezt e 'művészúr' ihletetten tolmácsolja. Gyakorlatilag a szélballib bulvárkultúra színvonalán.

Mondok én erre valamit. Egy július negyedikei amerikai vurstli alkalmi színpadán is több értékes minőség és hazaszeretet jelenik meg, ha nemzeti témájú darabokat visznek színre, akár csak a helyi highschool vagy ad absurdum egy motoros bár amatőr színészei is.

És eszükbe nem jutna bármiféle aktuális ottani "diktatúráról" szőtt hagymázas víziót belekomponálni, vagy más kiszólásokat eszközölni, legyenek bár a demokraták avagy republikánusok oldalán. Főleg pedig magát a NÉPET nem aláznák meg annak orra előtt.

Hisz az ő egykori és mai "szabadságuknak" is rengeteg testvéri és bennszülött vér kiontása volt az ára, mégis ütődött lenne az a rendező, aki a Függetlenségi Nyilatkozatuk óriási változatába csomagolná be őket az előadás végén.

Itt nálunk viszont arról van szó, hogy évek óta idomított közönség és favorizált ideológiájuk egyik nagyon ügyeletes házikedvence megint megmutatta, hogy büntetlenül csinálhat azt a magyarsággal, amit csak akar - az ájult hódolók tapsvihara közepette.

És mivel az eszme szent nevében ő és produktumai mérvadóak, szóljanak bár akármiről, nagyon helyes, amit tesz, mert ezzel ismét üthet egyet vagy többet a 'hazát', 'nemzetet' és a hagyományokat még mindig komolyan vevőkön,

mit is a kedves törzs- és támogató közönség kárörvendő röhögéssel élvez, újra, meg újra, s ha az érintettek hangot adnak a nemtetszésnek, akkor meg annál inkább, mert ugye "elevenbe talált" az, ami "tükröt tartott".

A nagybetűs művészet nevében, a bölcs fíloszok által a művészethez teljesen analfabétának kikiáltott széles tömegek előtt, melyek folyamatos hergelése és a hergeléstől való feldühödöttsége miatti, megalázó kicsúfolása a nevezett 'rétegértelmiségi' fogyasztók egyik legjobb szórakozása,

ahogy fentebb is kimondja valaki, teljesen nyíltan, és gátlástalanul, bár igazán fogalma sem lehet róla, miféle figura billentyűzi be a neki nem tetsző véleményt, de azért mondja róla a fejébe sulykolt szélsőliberális víziót, mint pl. pattanásos recskabajnok, vagy biztonságiőr, meg ilyenek, amin igazi kultúrember módján csak még jobbat röhög.

Gratulálok ehhez a felfogáshoz, na, így fog benneteket csak még jobban szeretni ez az ország, ha eddig még nem szeretett volna túl benneteket, hát ettől a mindenhonnan állandóan ömlő megvető csúfolástól és fikázástól aztán majd tutira ti lesztek megint a nyerők.

panelburzsuj 2013.09.02. 18:52:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

...kerek csokoládé, lukas csokoládé... - de Gombóc Artúr még ennél is többféléről tud

Bircaiskoltársad volt?

Napkutya 2013.09.02. 22:10:34

@kiwirágós kivirradtig: Igen. Kissé pongyola voltam.

Bár, talán vannak kétségek...

Nem spilázom: Norman Davies: Európa története.
Nálunk: Osiris 2000,2002

Ha időtükröt nézünk, akkor elég jó.
Szerintem.

P.S.: Ja, és élvezetes olvasmány. Öreg, kopott szőrű amatőröknek is!

betamàs 2013.09.03. 13:24:15

Én úgy érzem, hogy engem, mint magyart mélyen megsértett, azáltal, hogy a Koronát börtönként jelenitette meg, a törvényről nem is beszélve.

Napkutya 2013.09.05. 17:59:55

@betamàs: Nehéz ezt így általánosítani.

Pongyolán fogalmazva: A legtöbb jogász, első évesként, még a római jogból megtanulja, hogy a működő állam első, és legfontosabb dolga, hogy monopolizálja a jogot az ítélkezésre, és a törvényesen végrehajtott erőszakra.

Lett koronánk? Lett. Így van jól.

Mivel járt?
süti beállítások módosítása