Pezsgőt a Lendvay utcába!

H_A Címkék: összefogás demokratikus ellenzék előválasztás MSZP Gyurcsány Ferenc Mesterházy Attila Bajnai Gordon választás 2014 Együtt-PM2013.08.24. 11:33

"Ennek nagyjából most akkor vége van. Örülnék, ha nem lenne igazam, de attól tartok, hogy az Együtt-PM és MSZP közös indulásának feltételei ma széjjelhullottak. Ez a végjátszma." Én is szeretném, ha Gyurcsány Ferencnek nem lenne igaza, amikor emígyen vélekedik Bajnai Gordon és Mesterházy Attila cicaharcának pénteki fejleményeiről, a két alakulat vezetőjének legutóbbi nyilatkozatairól.

Az a baj, hogy Gyurcsány meglátásában viszont – ezúttal kivételesen (vagy nem) – rendkívül sok igazság rejlik, és ami még rosszabb: a Fidesz háza táján a fiúk igen nagy valószínűséggel csapdossák a térdüket a röhögéstől. Nem véletlenül, és nem is alaptalanul. A két legnagyobb demokratikus ellenzéki párt vezetőjének tegnapi sajtónyilvános performansza ugyanis mindannak a megcsúfolása volt, amit egymással valódi összefogásra törekvő, egymást tiszteletben tartó, a helyzet komolyságát érdemben felfogó és ennek megfelelően cselekvő politikusok a választások előtt alig több, mint fél évvel megengedhetnek maguknak.

A sértett óvodás szerepében tetszelegni, és a sajtónak részletekig menően ecsetelgetni a másik fél számodra érthetetlen lépéseit, legfeljebb egy dolgot bizonyít meggyőzően: az összefogás ördöge igenis a részletekben rejlik. Eddig is abban rejlett, bármennyire is próbálták azt jelentéktelennek tartva, minden alkalommal lesöpörni az összefogás asztaláról. Egyáltalán nem elég azt reggeltől estig hónapokon át szajkózni, ha az emberben nincs hajlandóság tudomásul venni, hogy ebben a versenyben valakinek szükségszerűen másodiknak kell lennie. Közhelyes, de annál nagyobb gyurcsányi igazság: "Kell a politikához némi bölcsesség és belátás, hogy megértsük, bizonyos csaták tovább nem vívhatók. Ez a csata tovább nem vívható, valakinek hátra kell lépni.”

Az egymás számára elfogadhatatlan ajánlatok időhúzásra játszó taktikája egyáltalán nem jött be, a bölcsességet és belátást felülírták a részben érthető személyes ambíciók, a kompromisszumra való hajlandóság szánalmas hiánya. Mindaz, amihez sajtónyilatkozatok szintjén legalábbis olyan nagyon közel érezték/érzik (?) magukat a felek, tulajdonképpen tegnap került valószínűtlen messzeségbe. A Bajnai által felvetett ajánlat (telefonos előválasztás a miniszterelnök-jelölt kiválasztására) és annak Mesterházy általi überelése (élőszavazásos előválasztás a jelöltek kiválasztására) valóban azt jelzi: itt nem valami elkezdődik, hanem éppen most lett vége.

Nem kell ahhoz szociológusnak lenni, hogy az ember belássa, micsoda naivitás azt hinni, hogy választói névjegyzék hiányában két hét alatt le lehet lekeverni egy ilyen, a magyarországi politikai gyakorlattól idegen, marha drága, következésképpen bizonytalan-megbízhatatlan eredményeket produkáló előválasztást, amelyet valószínűleg Kubatovék sem fognak ölbe tett kézzel figyelni. Hogy elég kibérelni egy-két kultúrotthont, és hömpölyögni fog a nép igazságot tenni abban kérdésben, amelyben Bajnaiék-Mesterházyék tárgyalások útján képtelenek.  

Márpedig alig több, mint fél évvel a választások előtt a fiúk még mindig technikákon vitáznak, mindkét fél a számára kedvezőbb stratégiát támogatja, miközben tulajdonképpen mindketten arra várnak, a másik mikor veszíti el a türelmét. Hogy aztán rásüthesse a bélyeget: ő az, aki ellehetetlenítette az együttműködést. Az eddigi időhúzás, taktikázás mostanra oda vezetett, hogy valóban kifutottak az időből, uraim. És minden sajtókamerák előtti megnyilvánulás, amellyel saját igazukat védik a másik ellenében arra utal: sajnos tényleg nem értik, hogy önöknek nem egymást, hanem Orbán Viktort kell legyőzniük.

Fatális hiba csúszott az ellenzéki összefogás mátrixába, mikor kaptok észhez, fiúk? Bajnai Gordonnak – a hozzá csatlakozók táborának ellenére, és megkockáztatom, elhibázott stratégiájának és eddigi kampányának köszönhetően – nem sikerült érdemben növelnie támogatottságát, amely elengedhetetlen volna ahhoz, hogy a miniszterelnök-jelölti pozíciót vindikálhassa magának. (És ne legyen igazam, még az is benne van, hogy ha végül nem ő lesz a jelölt, mostani támogatói is szépen sorban kiállnak mögüle.)

A másik oldalon Mesterházy Attila azt nem érti, hogy szavazóit felrázni nem most kell egy ún. hús-vér előválasztás útján, a többi ellenzéki párt, leendő szövetségese(i) rovására, elvileg erről kellett volna szólnia az elmúlt három évnek. Most az összekovácsolás, összefogás ideje van. Amit persze úgy elég nehéz elérni, hogy Nándornak és a hozzá hasonló nehézfiúknak nem lehet megmondani, hogy vissza kell lépni a másik fél javára, mert elvileg erről is szól ez a fránya összefogás.

Hát ezért van itt dráma, uraim, ahogy Gyurcsány kolléga is jelezte. És már nem sok idő van aludni a dologra. A Fidesznél már minden bizonnyal megrendelték a Colát és a pattogatott kukoricát. De ami a legnagyobb baj, hogy az egyszerű választó csak annyit lát az egészből, hogy önök már előre osztogatják a képzeletbeli koncot. Lehet vinni lassan a pezsgőt is a Lendvay utcába.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr735474495

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.25. 11:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elijah_Baley 2013.08.24. 12:18:18

én már csak egy kávét kérek :)

ursus artos 2013.08.24. 12:20:17

Mégiscsak úgy kell egy pártot vezetni, ahogy Orbán???
"... választói névjegyzék hiányában..." Mégis csak jó lenne az a regisztráció????

Mária 2013.08.24. 12:30:59

@ursus artos:

A választói névjegyzéket nem a választás előtt rakják össze, az a népesség-nyilvántartási adatok alapján egy folyamatosan frissülő, bármikor lekérdezhető lista.

Mc Master 2013.08.24. 12:34:32

Idézet a népszabadságból, Orbántól:
"/"Úgy látszik, a Ház ellenzék nélkül is működik, talán nem lesznek olyan élvezetesek a viták, és elvesztünk néhány megfontolásra érdemes érvet is."
(Miniszterelnökként arra reagálva, hogy az ellenzék kivonult a parlamenti ülésről. 1998, december)/"

Tizenöt éve lehet, hogy nem gondolta volna, hogy az ellenzék mára tulajdonképpen megsemmisül.

Mensikov 2013.08.24. 12:41:55

@jobbdemokrata: Én Selmeci Gabikának is fizetek egyet...

Sexual Harassment Panda 2013.08.24. 12:45:33

Vessetek a mókusok elé, de nekem Baknai Gordonról ez az idézet jutott eszembe:

"A lélek bőre. Ahogy a csontokat, a húst, a beleket és a véredényeket a bőr zárja körül s ez teszi az ember látását elviselhetővé, ép így borítja be a lélek indulatait és szenvedélyeit a hiúság: ez a lélek bőre"

Számomra Bajnai nem más, mint a "lélek Bőre"

Jolka40 2013.08.24. 12:55:47

@Sexual Harassment Panda: És ez áll - sajnos - csaknem az összes magyar politikusra.

Conchobar 2013.08.24. 12:56:00

@Sexual Harassment Panda: "Számomra Bajnai nem más, mint a 'lélek Bőre'" - Node, nem egészen Bajnairól van ám itt szó. Ott van a drogos Juhász és millás társai, meg az LMP disszidensei. Ők hogyan nyeljék azt le, hogy ők az MSZP kritikusaiból immáron az MSZP szekértolóivá válnak

pánpéter 2013.08.24. 13:00:02

@G. A. úr NERben: @jobbdemokrata:

csatlakozom, de ha lehet, én inkább egy jó rose fröccsel. :) csak jobb úgy nevetgélni a bolondokon. :)

Sexual Harassment Panda 2013.08.24. 13:02:15

@Conchobar: De könyörgöm, nyilván való hogy a nagyobb, erősebb párt jelöli a miniszterelnökjelöltet.
És ha Bajnai, a "lélek bőre"Gordon komolyan venné, amit mondd, hogy rendszer, vagyis rezsimváltás kell, mert különben atyaúristendemicsodakáoszlesszittenmostmánakkor, akkor igenis beállna Mesterházy mögé.
Ugyanis, ha valóban olyan súlyos a helyzet, hogy jövőre a demokrácia, a jogállam a tét, akkor L-várnám tőle, hogy "áldozza" fel magát a jogállamiságért, és demokráciáért.
De nem ez történik, átlátszó az egész.Nagyon úgy tűnik, nem a demokráciával, és a jogállamisággal van a baj, és a világvéga akkor jön el, ha nem fér hozzá a húsoskondérhoz.
Szomoró vagyok.
Vagyis fogalmazhatok úgy is:én egy búús panda vagyok!

Elijah_Baley 2013.08.24. 13:06:22

@pánpéter: fröccsöt szigorúan csak szürkebarátból, milyen Magyar vagy te, nem-e baloldali liberális értelmiségi?
:)

Foxtrotty 2013.08.24. 13:10:52

A hazai baloldal mindig is olyan volt mint valami zavaros mocsár, ami felülről nyugodtnak látszik, miközben odalent a mélyben különböző véglények élet-halál harcot vívnak egymással. Aztán egyszer csak felszínre bukkan valami Gyurcsány, elénekli a hattyúdalát aztán alámerül mint egy búvárkacsa, és várhatjuk mit dob megint a felszínre a televény.

Most csak annyi az újdonság, hogy a küzdelem a felszín közelében zajlik, inkább vízibalettra emlékeztet, ami Bajnai oldalán akár buzibalettnek mondható, hiszen azért rajong. Mesterházy meg igyekszik az egész MSZP szenior apparátust maga alá küzdeni mint valami vízipólós center.

Szórakoztatóbb ez mint a vizes VB volt Barcelonában, legfeljebb nem lesz belőle aranyérem, na bumm.

Csetepaté márki 2013.08.24. 13:11:56

A bolhák összeverekedtek, hogy melyiké legyen az oroszlán.

Conchobar 2013.08.24. 13:13:19

@Sexual Harassment Panda: "De könyörgöm, nyilván való hogy a nagyobb, erősebb párt jelöli a miniszterelnökjelöltet" - Az nem vitatható, hogy a támogatottabb félnek kell lennie a dominánsnak. Node az miféle összefogás, mikor az egyik fél akarja a képviselőjelöltek zömét, ő akarja adni a kormányfőt, ráadásul még a kormányfő kiválasztását is az ő szája íze szerint kellene megejteni. Ez így nem összefogás ám, hanem a másik fél csatlóssá, szekértolóvá degradálása. Már a degradálás is nehezen nyelhető, pláne az egykori kritikusok számára

Sexual Harassment Panda 2013.08.24. 13:16:04

@Conchobar: Ha valóban le akarják váltania kormányt, akkor miért ne?Vagy akkor csak kamu volt?

egyjózsi 2013.08.24. 13:16:41

Az egyik a hatalom visszaszerzése, s volt kádereinek a kárpótlását tartja szem előtt, a másik az ország jobbá tétele érdekében próbálja összehozni a "nagy népi összefogást" Orbán, s rendszere ellen. Na ki az egyik, s ki a másik?
Az Mszp ellenes, s egyben Orbán-ellenes szavazókat csak a Bajnai-féle formációnak van esélye az urnákhoz vinni!
Az Mszp nem kicsi, de fegyelmezett, szervezett tábora viszont könnyebben átállítható Bajnaiék oldalára.
Mesterházynak kell visszalépnie, csak akkor van esély Orbán leváltására! Én Dk szimpatizánsként ezt a verziót támogatnám nyugodt lélekkel...

Sexual Harassment Panda 2013.08.24. 13:19:03

@egyjózsi: Ja, hogy te DK szimpatizáns vagy!
Akkor mindent értek, és nincs több kérdésem.:(

... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.24. 13:20:06

Kétpárti parlament körvonalazódik. A Fidesz kormányoz, a Jobbik adja a demokratikus ellenzéket. Nekem tetszik, bár a nagykoalíciónak is örülni tudnék.

Így végre a radikálisok, szélsőségesek, rasszisták kiszorulnak, elvégre semmi keresnivalójuk egy demokráciában.

Foxtrotty 2013.08.24. 13:21:07

@Sexual Harassment Panda:
Bajnai " nem fér hozzá a húsoskondérhoz"

Bajnai nem fog éhezni, nem is azért akarja a hatalmat, hanem mert ezt kívánják a megbízói, akik benne látják az SZDSZ reinkarnációját. Akin keresztül el tudják majd érni, hogy minden kívánságuk teljesüljön, elég egy mail vagy az se mert kitalálja anélkül is.

Az MSZP-ben nem bíznak 100%-ig, ezért kell a nyakukra ültetni és az SZDSZ mintájára teljhatalmat, vagy legalább vétójogot adni neki helyi megbízottként. Nyilván óriási nyomás lesz majd a következő időszakban az MSZP-n, hogy vesse alá magát a se párttal, se tényleges kézzelfogható támogatottsággal nem rendelkező Bajnaiban megtestesülő kívánságuknak.

Nem ismerős valahonnan ez a szituáció?

Sexual Harassment Panda 2013.08.24. 13:23:49

@Foxtrotty: Először is, nincs olyan, hogy elég hatalom, elég pénz.
Sajnos Bajnai "megbízóinak" egy kicsit várnia kell.
Soros Gyuribácsi lehet már nem fogja megélni hogy az ő érdekei képviselődnek az országban.

Elijah_Baley 2013.08.24. 13:27:10

@Foxtrotty: hát, éheznie nem is a felső tízezernek kell, az a rendes szavazópolgárok dolga két voksolás közt :)

Blogger Géza 2013.08.24. 13:30:09

A végén úgyis megállapodnak majd. Az egyik vagy belátja, hogy jobb, ha hátralép (ezt csak Bajnairól tételezem fel - végül is ő egyszer már mondta, hogy 2010 után nem készül politikai szerpere, csak be kéne tartania az ígéretét), vagy majd így vagy úgy de legyőzi egyik a másikat (közvélemény-kutatással, előválasztással, bármivel). Itt kétesélyes a dolog. Viszont az egész cirkusz után akárki is kerüljön ki "győztesen", ez egész formáció szükségszerűen bukni fog. Mondjuk egyébkét sincs sok esélyük, szóval nem nagy kár.

A külön listás indulással az Együtt-PM talán még a parlamentbe be se kerülne be, ezt meg úgysem kockáztatják meg azok a megélhetési politikusok, akik már egyszer dezertáltak az LMP-ből, mert Bajnai mögött képzeltek el karriert maguknak.

Conchobar 2013.08.24. 13:30:23

@Sexual Harassment Panda: "Ugyanis, ha valóban olyan súlyos a helyzet, hogy jövőre a demokrácia, a jogállam a tét, akkor L-várnám tőle, hogy 'áldozza fel' magát a jogállamiságért, és demokráciáért" - Áldozza fel magát az MSZP és holdudvara érvényesüléséért (amivel annakelőtte ő már egyszer szembefordult) a jogállamiság visszaállításának délibábja alatt

CSENDES 2013.08.24. 13:35:58

MIvan? Mi van? felébredt a jobb kommenterek tábora?
Halló nertársak! Ennél azért nagyobb aktivitást vártam volna el. Vagy ugyanúgy lapítottatok, mint az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésekor? Vártátok, hogy a botrány kiforrja magát?

Blogger Géza 2013.08.24. 13:38:48

@G. A. úr NERben: Na ez a baj, már nincsenek rendes szavazópolgárok sem, akik éheznének, ha kimegyek az utcára, a fele normálisan néz ki, a fele meg (enyhén, közepesen vagy erősen) túlsúlyos, sehol nem látom a csontsovány éhezőket... A Fletó éhségsztrájkja is pár napig tartott, hát hogy fogunk így a CNN-nek éhező magyarokat betenni egy vágóképbe? Ej-ej...

Conchobar 2013.08.24. 13:38:56

@Sexual Harassment Panda: "Ha valóban le akarják váltania kormányt, akkor miért ne?Vagy akkor csak kamu volt?" - Orbán leváltásának megcélzása az ellenzékiek részéről az aligha tekinthető kamunak, a leváltás megindoklása viszont annál inkább. Ami meg magát az 'összefogás' jelszavát illeti, az bizony alkalmas a baloldali rivális csoportosulások zsarolására és meggyengítésére: akik a télen még támogatták a Millát (amely kritizálta a Fideszt és az MSZP-t egyaránt), azok most aligha elégedettek avval, hogy Juhászék az MSZP szekértolói lettek/lesznek

Elijah_Baley 2013.08.24. 13:43:03

@Blogger Géza: ejnye, ma már nem úgy van mint a középkorban meg afrikában, mióta a fejlett világban feltalálták a minőségi éhezést, azóta pont a kövéreket hívjuk éhezőnek és a soványakat jóllakottnak...

Blogger Géza 2013.08.24. 13:45:02

@egyjózsi: Az, hogy a DK-sok nem szeretik Mesterházyt, nem újdonság, hiszen olyan szép mesterien golyózta ki kedvencüket az MSZP-ről... Ha a gyurcsányisták meg akarják mondani, mi legyen az MSZP-ben, miért nem maradtak benne, miért léptek ki? És miért Gyurcsány Ferenccel van teliplakátolva az ország, ha az a kérdés, Bajnai vagy Mesterházy?

Krumpli Bogart 2013.08.24. 13:50:26

@Foxtrotty: A hazai baloldal mindig is olyan volt mint valami zavaros mocsár, ami felülről nyugodtnak látszik, miközben odalent a mélyben különböző véglények élet-halál harcot vívnak egymással. Aztán egyszer csak felszínre bukkan valami Gyurcsány, elénekli a hattyúdalát aztán alámerül mint egy búvárkacsa, és várhatjuk mit dob megint a felszínre a televény.

Úristen! Megpusztulok a röhögéstől.... :)))))))))

CSENDES 2013.08.24. 14:01:44

@Blogger Géza: Ez egy nagyon durva, nagy hazugság. Szégyellem magam a helyedben. Nem látsz csontsoványakat az utcán? Mit akarsz? Holtakat látni? Csontsoványakat találhatsz az ország keleti részén. Te hol élsz? És hogy ott nem látsz, az mit kell, hogy jelezzen. Nem lehetsz ilyen aljas...

Husz_János_Puszita 2013.08.24. 14:05:01

Pártoskodás, viszálykodás, turáni átok.
Béke poraikra.

Húsleves 2013.08.24. 14:09:54

Bajnainak nincs mitől tartania. Ott áll mögötte a Milla, akik már bizonyították a rátermettségüket a Pityinger projekt keretében Magyarország Alternatív Köztársasági Rapperének megválasztásakor.

Krumpli Bogart 2013.08.24. 14:10:10

Ebből semmiképp sem lehet jól kijönni, mert bár az MSZP a "nagyobb" (khm...), de a pártelnöke dugó sem lehetne a Bajnai seggében.
MA egy nímand, Bajnai meg egy szimpatikus, művelt világpolgár - csak azt nem értem, miért szűrte össze ezekkel a levet.
2014. mindenképpen a Fideszé, de Bajnai vezetésével egy párt bejutott volna és 2018-ra kormányerővé válhatott volna.

Vu, de ja vu 2013.08.24. 14:14:41

Nincs nagyon ínyemre, hogy Bajnai így végezte - mert számomra ő most 'kimutatta', mennyire a pozíció, nem pedig a szakmaiság a szándéka - bármennyire is szakmai tudna lenni:-(((

Mesterházy számomra mindig is súlytalan volt, bár nem vagyok rajongójuk (nekik sem), azért vezércikkeket szoktam olvasni és hát lehet hogy jó a szövege, de a stábja szarkupac - már elnézést attól, aki mégsem az lenne de sosem adott elő semmit:-(

Mondhatnám, hogy Jobbik, de nem teszem: nemzetközi fórumon is, itthon is leragadtak a "Magyarország nem ország, Nagy-Magyarország Mennyország" sablonnál, így hiába kérdezném a területi képviselőmet személyes bajokkal, sajnos őket nem a holnap érdekli, hanem hogy mi volt eddig... Pedig a válasz egyszerű: loptak-csaltak, hazudtak. És??? Legyen elszámoltatás!!!! Jó, jó, de holnap reggel ÉN hova menjek munkába??? A fijjuk úgy megsegítettek néhány nagyvállalatot, hogy azóta is az utcán vannak a melósai, ahol ÉN, MOST dolgozom, azok sem tudják, hogy mire számítsanak holnap vagy a jövő héten... Az egyéni vállalkozók zöme sz.rban van, de amúgy ez látszik mindenkin, mert alig hogy kifizetem az egy éves elmaradásom a banknál, sok fölösleges telefon meg burkolt nyomás-gyakorlás után, rá egy hónapra újra VIP-levelet hoz a posta, "egymilliót csak most", "kétmilliót csak most", megőrülnek a piacok, mert nincs kinek eladni, nincs vásárló erő!!!

Látszólag sima Fidesz-befutó lesz jövőre, zsibbadt ország zsibbadt lakóinak... ismét nem kell programot írniuk, az ellenzék maga nyírja ki magát, mindegy hogy bal vagy jobboldali: a Jobbikosok se örvendezzenek, mert "egyszer volt Budán kutyavásár", és ahogy egyszer nekik adtam a voksomat, mégegyszer nem lesz. A területi képviselőmnek - akire csak azért szavaztam, mert más Jobbikos képviselőkkel szemben nem az 'árja múltját' nyomatta, hanem társadalmi értékek képviseletét. Több mint két éve várok arra, hogy legyen képviselői fogadóórája, illetve válaszoljon a levelemre. Aki engem ennyire vesz komolyan, az (és a környezete) elvesztette a voksomat.

Ne menjek el szavazni??? De, elmegyek! Igaz hogy nincs ütőképes csapat a ligában, de amíg valami vagy valaki ellen nem lehet szavazni, addig ez a módszer marad: legyen újra Pinokkió:-DDD

Tudom, hogy mindenkit a hideg ráz ki tőle, de engem meg ettől a nagyotmondó, hazug, cinikus etc-etc grátzi szökevénytől ráz a hideg. Én Gyurcsányon tudok nevetni, mellesleg ÉN az öszödi beszédjét nem tartom olyan vérlázítónak, mint mások hallgatását. Mit mond (a költő)??? Hogy hazudtunk reggel-délben-este. Miért mondja (a költő)? Mert érzi, hogy hamarosan ezért felelni kell. Vagy mert van igazságérzete. Vagy mert hülye és eljárt a pofája. Sok mindent mondhatunk, egyet nem: hogy akkor és ott hazudott. Ő (nagy Ő) mondta ki először, hogy a király meztelen. Most is kellene egy kis-Rogán vagy egy Lázár vagy bárki, aki kimondja: Orbán meztelen, csak a Videoton-mez takarja (ja, a Videoton gyárat eddig miért nem mentette meg? A Samsung úszikMo-n mint hal a vízben, a Videoton és Orion, meg BRG, azok azt se tudják, mi az a LED, mi az hogy LCD???)

DK: +1! Ők is nyomi banda, de ők nem adóztatták meg a rokimat és zártak mellette ketrecbe munkavállalás szempontjából, ez a másik elmebeteg viszont megtette. Miért? Pénzt akart? Azt nem akarhatta, mert azonmód kifolyt a kezei közül. Akkor mit? Hát alattvalót... vazallust... vagy inkább jobbágyot... Akiknek feltétel nélkül dirigálhat, különben oda lesz a többi lóvé is!!! Szerzett jog??? Ha-ha, ki nem sz.rja le. Hogy korábban pont ő szólt az érdekükben??? Na, most meg az ellenükben. És??? I. Orbán király sok mindent megtehet, mert már elfelejtette, hogy az előző királyok idején a jobbágyok bizony néha 'odabasztak'... És hiába torolta meg akármelyik király, csak fennmaradt róla, hogy "bosszúálló mészáros", még ha nem is mondják ki... Koppány, Dózsa, Rákócziak és az Aradi Vértanúk, az '56-os eszme áldozatai (nem vérgőzösökre gondolok)...

Ki mondta, hogy ott a vége???

egyjózsi 2013.08.24. 14:15:55

@Blogger Géza: itt nem szerelemről van szó! Főleg nem, mert Mesterházy jobban elfogadja a DK-t mint az E-2014!
Gyurcsány pontosan azért lépett, ami miatt Bajnaiék nem akarnak az MSZP karjaiba sodródni!
Mesterházyval nem lehet választást nyerni! Bajnaival talán, de el kell hitetniük, hogy nem visszatérés lesz a korábbi mechanizmushoz. A választás megnyeréséhez mindkét tábor kell, sőt, még több... Ezt próbáltam érzékeltetni korábbi hozzászólásomban...

exlex 2013.08.24. 14:32:30

A külföldi zsidók által finanszírozott bajnai görény már a miniszterelnöki székbe képzelte magát.

Foxtrotty 2013.08.24. 14:48:08

@Sexual Harassment Panda:
Bajnainak sohase volt egy önálló gondolata, és nem is lesz, mert akkor már előrukkolt volna vele. Éppígy a hatalom akarása se önállóan jön, legfeljebb az ösztön szintjén, de az akarat máshonnan való.

Ezért amikor azt mondta, hogy nem akar hatalomra kerülni az éppolyan őszinte volt, mint az hogy most foggal-körömmel igyekszik megszerezni magának a kulcspozíciót. Csak akkor nem kapott rá megbízást, most pedig ez a házi feladata amit igyekszik pedáns módon megcsinálni.

Bajnai tehát a maga módján a legkövetkezetesebb a hazai politikusok közül, mert egy elvet követ: mindig azt csinálom amit mondanak fentről. Most ezt az ukázt kapta, és ha jó fiú lesz elnézik neki hogy közben megsüti a maga pecsenyéjét.

William Kidd 2013.08.24. 14:51:23

Made my day*

Ezen a blogon hugyosra rohogtem magamat. :-D

Foxtrotty 2013.08.24. 14:52:07

@CSENDES:
Legalább ők énekelhetik szívből, együtt a milliárdos Bajnaival és a pocakosodó Mesterházyval hogy fel fel te éhes proletár

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.24. 15:06:36

mind a kettő azt akarta, hogy legyen összefogás, mögötte. Így borítékolható volt, hogy ez lesz. :S

2013.08.24. 16:05:29

@Foxtrotty: "A hazai baloldal mindig is olyan volt mint valami zavaros mocsár, ami felülről nyugodtnak látszik, miközben odalent a mélyben különböző véglények élet-halál harcot vívnak egymással."

Kiváló jellemzés.

Lasombra 2013.08.24. 16:36:43

megnyugodhatnak a fidesz hitűek, ez eldőlni látszik.
újabb négy év Pocakkal.
az elrugaszkodás, szárnyalás és aratás éve után tovább folytatódhat a feritél!

William Kidd 2013.08.24. 16:40:45

Made my day*

Ezen a blogon hugyosra rohogtem magamat. :-D

Démonmac1 2013.08.24. 16:51:57

"újabb négy év Pocakkal. " :)))
Úgy látszik ezt érdemeljük:(

csak összefogással lehetne valamit kezdeni, ezek meg marakodnak a homokozóban...
süti beállítások módosítása