Nem sül le a bőr a képéről?

H_A Címkék: áruló MSZP Fidesz Szanyi Tibor trafikmutyi Hadházy Ákos2013.07.13. 21:06

„Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol”. Aki nem él együtt Szanyi Tibor Facebook-os performanszaival, az valószínűleg nem gondolna egyből arra, hogy ez az egetverő szentencia tőle származik. Arra még kevésbé, hogy kinek szól ez az evidenciának szánt ítélet. Szanyi kapitány Hadházy Ákost, a szekszárdi trafikmutyit kiborító fideszes önkormányzati képviselőt nevezi árulónak, kihullott fidesz-pribéknek. Úgy tűnik, Kálmán Olga Hadházyval készített interjúja olyannyira megihlette az MSZP szolgálatos megmondóemberét, hogy az ex-fideszes megszólalását még extrába szánalmas vergődésnek is titulálta. Nehogy kevés legyen a tutiból.

Értem én, hogy mióta a politikusok életébe is nagy hévvel betört a Facebook, eggyel több felület kínálkozik arra, hogy unaloműzésként, jobb híján vagy csakazértis alapon valamit megosszanak a nyilvánossággal magasröptű gondolataikból. Ez speciell egy olyan, amiért felkelni is kár volt.  

Ugyanis nap nem telik el, hogy a jelenlegi kormánypárt ne szolgáltatna indokot a jogos felháborodásra, dühre, vagy esetenként szánakozásra. A legnagyobb ellenzéki párt képviselője valami érthetetlen fellángolástól vezérelve mégis azt a volt fideszest találta be, aki egyedüliként kimondta azt, amiért Szanyi nem olyan régen kidagadt erekkel a nyakán interpellált a magyar parlamentben. Amely interpellációjában nagyon helyesen nehezményezte, hogy a dohány java a Fidesz haverjainak és csókosainak kezébe került, hogy a kormány kisvállalkozók tízezreit tette földönfutóvá, és amelyben Németh Lászlónétól jogosan kérdezte, hogy nem sül le a bőr a képükről ezek után?

Nos, azt az embert árulózza le Szanyi, aki a fenti disznósághoz nem tudta a nevét adni.  Aki – mint nemrég írtam - szembehelyezkedett azzal a diktatórikus gépezettel, amellyel manapság, a dicsőséges mutyikormányzás idején, a hatalom berkeiből egyáltalán nem divat szembehelyezkedni. De amellyel ellenzékből Szanyi & Co. állítólag meggyőződésből nap mint nap szembehelyezkedik.  Azt az embert árulózza le Szanyi, aki felismerte és következményeivel együtt vállalta azt, hogy ez a Fidesz nem az a Fidesz, hogy elveivel semmire nem megy abban a pártban, amelybe egykor jó szándékkal lépett be. Ahol a tisztesség sokadrangú, és csupán a feltétlen lojalitásnak terem megélhetési babér.

Fogalmam nincs, hogy ez a megszólalás az MSZP véleménye is Hadházy Ákosról, vagy Szanyinak volt túl sok ideje a gondolkodásra, viszont nagyon érdekelne, ő személy szerint melyiket tartja előbbrevalónak. A pártfegyelmet vagy a tisztességet? A tisztességet, amelybe nem fér bele több tízezer ember eltaposása. Ha A, akkor miért kellene a Fideszt MSZP-re váltani 2014-ben, hisz az előbbi is ugyanúgy leárulózta Hadházyt, mint az MSZP-s Szanyi? Ha B, akkor meg hogy lehet ilyet nyilvánosan leírni? A jelenlegi fideszesek tényleg nem szolgáltatnak elég témát a megrökönyödésre, felháborodásra, szánakozásra? Biztos, hogy abba az emberbe kell belerúgni, aki fideszesként képtelen (volt) azonosulni a mutyival és kapitulál(t)?

Vajon aki ezt az embert árulónak nevezi, annak nem sül le a bőr a képéről? (Hogy az őszödi beszédet ki szivárogtatta ki, az egyáltalán nem érdekel.) 

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr415403529

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Trafikrablás: Az utolsó tangó 2013.07.14. 13:59:40

Viktor és János pontot tesz az ügy végére. Trafikrablás-trilógiánk befejező része. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.       

Trackback: Gyurcsány: Kutyaszorítóban 2013.07.14. 13:54:19

A Demokratikus Koalíció elnökének mozija közéletünk régi és új sztárjaival. A kapcsolódó anyagok itt láthatóak. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.         

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.14. 10:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Physim31419 2013.07.14. 11:33:28

@Alkibiádész77:
Nem tisztem megvédeni Szanyi kapitányt, és nem is akarom. De.
"Ugyanis nap nem telik el, hogy a jelenlegi kormánypárt ne szolgáltatna indokot a jogos felháborodásra, dühre, vagy esetenként szánakozásra" - írja a blogger, és hát igen, épp ez az! Miért csak a kábé kétszázharmincanyolcadik esetnél esett ez le Hadházy Ákosnak?
Azt is megértem, ha az index liberális törzsközönségének nem az MSZP és különösen nem Szanyi kapitány a favoritja. Nekem sem. Az viszont felettébb érdekes, hogy nálatok egy CD-másolási ügy a korrupció netovábbja,de hogy Gyurcsány vagy Bajnai milliárdjai honnan származnak, hogy ki, miből, hogyan támogatja most az E14-et, az nem érdekes. Megmondom egyébként honnan: ahonnan megbízást adtak az LMP-frakció szétverésére is. Schifferben meg Szanyi kapitányban nehéz sok közös pontot találni, de annyit azért mégis, hogy ezek a megbízók nemigen kedvelik őket. Aminek egy oka van: ők nem a nagytőke bábjai, mint a ti ikonjaitok.

Én nem vagyok fideszes, de egy ilyen feltűnési viszketegségben szenvedő paprikajancsi hülyeségeit kell komolyan venni?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.14. 11:35:17

@Alkibiádész77: Miből gondolod, hogy mindenkinek vannak ikonjai?

high up! 2013.07.14. 11:35:28

@Szanyi Tibor: "Büntetőjogi felelősségen tudatában kijelentem, hogy soha, semmilyen EU előtámogatási pénzek nem parkoltak a magánszámlámon, továbbá azt is, hogy a nővérem sem kapott állami megbízást CD-k másolására (habár ha lett volna ilyen, vagy bármilyen elvégzendő munka, az mitől problémás?)"

Hogy rohadnál meg közösen egy cellában a komcsi meg fideszes csalókkal, te korrupt pofázógép:

Az FVM-nek dolgozik az államtitkár volt cége

A földművelésügyi tárca (FVM) egyik, négymillió forintos közbeszerzési pályázatát az az Euro Info Service Kft. nyerte, amelynek egykori tulajdonosa Szanyi Tibor, az FVM politikai államtitkára. Szanyi alá tartozik az a vidékpolitikát érintő kommunikációs porgram is, amelynek keretében kiírták a kérdéses pályázatot. Bár Szanyi nővére jelenleg is a cég tagja, az ügyvezető állítja: semmilyen kapcsolatuk nincs az államtitkárral, és megérdemelten nyertek a pályázaton.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) politikai államtitkárát, Szanyi Tibor MSZP-s képviselőt tavaly bízták meg a vidékpolitikával kapcsolatos oktatási és kommunikációs feladatok koordinálásával. Ennek a programnak a keretében írták ki azt a közbeszerzési pályázatot is, amelyen végül Szanyi volt cége, az Euro Info Service Kft. nyert.

A cég egy európai uniós ismereteket tartalmazó CD-ROM-ot készített 2000 példányban, amelyre 4 millió forint támogatást kapott. A CD-ROM-ot a cég ügyvezetőjének elmondása szerint falugazdászok, illetve vidékfejlesztési menedzserek kapták.

A Cégadatbázis szerint Szanyi Tibor 1998-ig volt ügyvezetője az Euro Info Service Kft-nek, 2002-ig, a kormányváltásig pedig többségi tulajdonosa volt. Szanyi tulajdonrészét Madari Ákos vásárolta meg, aki 1999-től ügyvezetője a cégnek. A kft.-nek továbbra is tagja ugyanakkor Szanyi nővére.

Madari Ákos ügyvezető az [origo]-nak nyilatkozva visszautasította azt a vádat, miszerint azért kapta volna meg a megbízást, mert az FVM államtitkárának volt cégéről van szó. "12 éve forgalmazunk hivatalos EU-kiadványokat, amióta én átvettem a céget, ez a fő tevékenységünk" - mondta Madari. Közölte: a cég valóban egy családi vállalkozásként indult, amikor Szanyi Tibor megalapította, azonban az MSZP-s képviselő politikai karrierje építése közben fokozatosan kivonult a cégből. "Én pártonkívüli vagyok, nincs semmilyen kapcsolatom a politikával" - mondta. Madari hozzátette azt is: a cég megalakulása óta teljesítenek különböző állami megrendeléseket, függetlenül attól, hogy melyik párt van kormányon.

Az ügyvezető elmondása szerint a pályázaton első körben túl magasnak tartották a cég által ajánlott árat, amelyből végül a kft. engedett, így lettek ők a nyertesek. "Ezen nem gazdagodott meg a cég, épp hogy egy kicsi hasznunk lett" - állította Madari. Azt elismerte, hogy Szanyi nővére ma is a cég tagja, de mint mondta, ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen pályázatokon indulnak.

Kiss Elemér volt kancelláriaminiszter ugyanakkor még 2003 februárjában pont azért távozott posztjáról, mert volt ügyvédi irodája több állami megrendelést is kapott. Akkor a miniszterelnök utasítására minden kormánytagnak nyilvánosságra kellett hoznia, hogy az elmúlt 5 évben milyen cégekben volt tulajdonrésze, illetve tisztsége. Medgyessy Kiss Elemér távozása kapcsán azt mondta: bár a szerződéskötések törvényesek voltak, a jog és az erkölcs szabályai közül mindig a szigorúbbat kell figyelembe venni, és ez esetben az erkölcsi szabály a szigorúbb. "A kormány tiszta lappal indult, és ezt a tiszta lapot meg fogjuk őrizni" - állította a kormányfő.

Az [origo] megkereste az ügyben Szanyi Tibort, illetve a kormányszóvivőt, ám egyelőre EGYIKÜK SEM JELZETT VISSZA.

Gera 2013.07.14. 11:38:48

Szanyi országgyűlési képviselő, ennek az egész mai magyar politikai életnek-elitnek az egyik alapeleme, szerves része. Ott már nagyon kevés a tisztességes ember, önkormányzati szinten még sokan vannak. Az úgynevezett elit nyilván időről időre meglepődik, amikor szembesül ezekkel, nem ehhez szoktak hozzá. Az ő rendszerükben az ilyesmi árulás, az most mindegy, hogy melyik oldalt árulta el az illető, valójában nincsenek is oldalak, csak a rendszer van, azt árulta el Hadházy és Ángyán is.

high up! 2013.07.14. 11:46:08

Meg aztán arról is pár szót, hogy Szanyiék is a kezdetektől fogva (1998) a nagygazdasági oligarchát építgették, a családi gazdaságokat meg tudtaosan ugyanúgy tönkre vágták mint Orbánék:

– Hát a dolgok bizony így függnek össze, ha a termőföld tulajdonosa társaság is lehet, akkor természetesen ezek a direkt kifizetések már a társaságokat illetik, nem a földtulajdonosokat. És a társaságok természetesen lehetnének külföldi társaságok is. Sőt az sem elképzelhetetlen, hogy egy társaság csak a földtulajdon szerzés érdekében áll össze, majd később fölosztja vagyonát, beleértve a földet is, amely uniós gazdákhoz kerül. Látható, hogy itt mire megy ki a játék. Hogy még pontosabban megvilágítsam, mire megy ki a játék, szeretném idézni Szanyi Tibort, az MSZP EU-szakértőjét, aki – miután részt vett a Friedrich Ebert Alapítvány uniós ügyekről szóló szimpóziumán – a Népszabadság május 3-i számában, majd 4-én a Magyar Hírlapban a magyar parasztoknak csak vért, verejtéket és könnyeket ígért.

bepe22 2013.07.14. 11:54:45

Elit? Ezek mind - hogy Hofit idézzem - szopok-nyalok-gombot varrok - emberek, és felháborodnak, ha valaki másként viselkedik.

bepe22 2013.07.14. 11:56:15

Ja, és Szanyi Úr karakteröngyilkos lett.

Lajosforras 2013.07.14. 11:57:17

maradjunk talán hadházynál. hogy miért tette, mellékes. engem sokkal jobban aggaszt a politikai reakció. minden pártnál persona non grata lett egyszerűen azért,mert kimondta az igazságot. ha még egy "ellenségnél" is előrébbvaló az árulás ténye,mint maga az igazság, akkor engedtessék meg nekem, hogy egyenlőségjelet tegyek a fidesz és az mszp közé.

rockjano 2013.07.14. 12:09:40

Én úgy vagyok ezzel hogy teljesen megértem Szanyi indulatát a mostani rezsimmel kapcsolatban mégsem hiszem hogy ez a stílus hozna szavazatokat (amire hatalmas szükség lenne), másfelől a saját kormányzásukkal kapcsolatos hibákat ügyeket bizony próbálják elhallgatni, ilyen a dolog természete de ezzel én sem vagyok elégedett.

Egyet viszont tudok azt hogy hasonlóan hozzám egy rakás kisvállalkozót is merek a környezetemben akik az elmúlt 3 évben lehetetlenedtek el anyagilag egyszerűen azért mert a gazdaság teljesen leállt működni.

Én most úgy vagyok ezzel hogy nincsenek illúzióim a szocik és Szanyi kapcsán de mégis sokkal inkább ők mint ezek…
(minden jogos ellenérv ellenére)

rockjano 2013.07.14. 12:12:00

Amúgy én nagyon örülök hogy Szanyi személyesen beír egy ilyen fórumra és olvassa a kritikus (sokszor igaztalan) posztokat. Szerintem ez nagyon rendben van hogy itt védi magát, és fordít erre energiát...

Szanyi Tibor 2013.07.14. 12:14:38

@high up!:

Csak a személyes rész miatt: egy "tankönyv" megszerkesztése és kinyomtatása nem azonos a fénymásolással. Fogalmi zavarokban szenvedsz. Nem tudom, mi a foglalkozásod, ha egyáltalán volt/van ilyen, de ha mondjuk BKV ellenőr vagy, arra sem mondanám, hogy nézelődésért markolod fel a pénzt.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.07.14. 12:16:33

@rockjano:
Már bocs, de szerintem ezzel a "védéssel" megint csak magának és pártjának ártott.

A párom mondta az előbb, hogy ha az MSZP-re kell behúzni az ikszet (mint szükséges rosszra), akkor bal kézzel fog rajzolni, és utána 3x kezet mos...
Hát kb igy érez szerintem a többség.

Bell a Donna 2013.07.14. 12:18:10

@CSENDES:
Kösz, de nem a 62 vs 55% volt a lényeg.

Husz_János_Puszita 2013.07.14. 12:24:20

@Szanyi Tibor:

Tisztelt Szanyi Úr!

Az baj, ha a potenciális választók véleményét fröcsögésnek titulálja, meg sem hallva a mondanivalójukat. Tudja, nagyon bántó tud lenni ez a fajta mentalitás és segít a döntésben, hogy kit ne válasszunk. Itt nem elvakult hívek kommentelnek, hanem az utat keresők.

Nem célja az MSZP-nek megszólítani a bizonytalanokat? Mert ahhoz kellenek baloldali hadházyk. Kipakolás, felelősségvállalás nélkül nem fogják visszanyerni a hitelességüket soha.
Mi mindannyian ebben az országban éltünk az elmúlt 23 évben.

MACISAJT 2013.07.14. 12:25:07

@ODIV:

Adok pár közismert példát árulásra/árulókra és sorsukra:

"Mikor Júdás, az áruló, megtudta, hogy Jézust halálra ítélték, megbánta rút tettét. Visszavitte a bér gyanánt kapott 30 ezüstpénzt a papoknak és mondta:

- Vétkeztem, mert elárultam az Ártatlant.

De a papok és a vének megvetően így feleltek:

- Mi közünk van hozzá? Te lássad! Júdás ekkor kétségbeesett, mert nem volt hite és reménye Isten irgalmasságában. A 30 pénz égette a tenyerét. A templomba rohant, odadobta az ezüstpénzt és elmenvén - fölakasztotta magát. Íme, Péter magába szállván, bánatának könnyeivel megmentette lelkét; Júdást azonban kétségbeesésének kötele a kárhozatba döntötte."

Vagy Brutus.
De hogy a napi politikát se mellőzzük: lásd Dávid Ibolyka 2002 utáni pályafutását és sorsát a választók szemében....

Gera 2013.07.14. 12:27:20

@Kőmíves Kelemen: Szerintem el kellene felejteni ezt a hozzáállást. Ezek ebből élnek, felmutatni nem tudnak semmit, de ennek ellenére bizton számíthatnak rá, hogy előbb-utóbb visszakerülnek a hatalomba. Olyanra kell szavazni, akit támogatni tud az ember, ha nincs ilyen, akkor nem kell szavazni. Az alacsony részvétel csökkenti a nyertes legitimitását és előnyös a kisebb pártoknak. Én nem vagyok hajlandó még egyszer hülyét csinálni magamból azzal, hogy a "kisebbik rosszra" szavazok, három éve se jött be.

MACISAJT 2013.07.14. 12:32:51

@MACISAJT: ("Vagy Brutus.")

Ennek az árulásnak/árulóknak a történetét kihagytam:

Caius Cassius és Brutus , ők ketten lettek a Caesar meggyilkolásával végződő összeesküvés vezetői. Brutus Caesar elleni merényletben tevőlegesen is részt vett(„Et tu, mi fili, Brute?” – Te is, fiam, Brutus? )

Cassiust később legyőzte Antonius, mire öngyilkos lett.A második összecsapás három hét múlva volt amikor a republikánus hadak végleg vereséget szenvedtek. Ekkor Brutus is öngyilkosságot követett el.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.07.14. 12:35:59

@Gera:
1. Kisvállalkozó vagyok, az emberekből élek. Ha nekik nincs, akkor nekem sem.
2. Most születik az első gyerek. Nem vagyok hajlandó olyan óvodába/iskolába járatni, ahol agymosás folyik.

... és még van pár tétel.
Ezeket figyelembe véve sajnos azt kell mondanom, hogy szemen köpöm magam, ha nem megyek el választani jövőre.
90%, hogy nem az MSZP-re szavazok, 100%, hogy nem a Fideszre vagy a Jobbikra.
Én is igényelném az új, szeplőtelen kispártok térnyerését, de a választási rendszer átalakitása miatt az ellenzéki szavazatok szétaprózása is a Fideszt segiti.
Mindazonáltal szavazni KELL, még ha a Kétfarkúakra is ikszelsz.
Otthon maradni kicsit olyan, mint amikor ütközés előtt elengeded a kormányt, felemeled a lábaidat, és behunyod a szemed...

Szanyi Tibor 2013.07.14. 12:43:32

@Husz_János_Puszita:

Kedves HJP!

Nem szeretném a vasárnapomat az itteni marhaságokkal tölteni, mert megígértem a feleségemnek, hogy rendet csapok a téli cuccok között. Ennek ellenére hadd mondjak valami érdekeset.

Az itteni személyeskedő és zsigeri fröcsögő gyáva alakok picit sem potenciális szavazók, még kevésbé "bizonytalanok", hanem csuklóból elfogult idióták. Vannak vagy egytucatnyian, különösebben semmi dolgunk velük, elhanyagolható bagázs. Nem is fektetek egy fikarcnyi energiát sem a meggyőzésükbe, inkább csupán rögzítek bizonyos tényeket, hogy a baromságaik ne maradjanak szó nélkül.

Amibe fektetek energiát, az például az, hogy tegnap Inárcson voltam, ahol valódi, hús-vér, ám sajnos nyomorgó emberek között voltam, akiknek szintén van véleményük. Nekem sokkal fontosabb azzal a tegnapi 50 emberrel való találkozás és beszélgetés, mint itt huzakodni néhány jellemtelen, arctalan figurával.

Mindazonáltal bárkinek megadom a mail-címemet, ide bárki bátran írhat a valódi nevén, aki csak a nyilvánosság elől menekül: szanyitibi@gmail.com. Mit ne mondjak, ezek a "hősök" nem szoktak élni a lehetőséggel, mert akkor nem tetszeleghetnek a nyilvánosságra okádott agymenésükben. Sőt, most is felajánlom a személyes találkozás lehetőségét! Hétfő, azaz holnap este 6-kor, XIII. Hegedűs Gyula u. 8., MSZP iroda. Borítékolhatod, a kutya sem fog odajönni. Na, ennyit róluk! T

bgp 2013.07.14. 12:45:54

Gyanús ez az MSZP. Hirtelen nagyon egy követ fúj a Fidesszel. Egyelőre nem tudom elképzelni, de felmerült bennem...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.07.14. 12:49:45

@Szanyi Tibor:
Pontosan emiatt a nagypofájúság miatt vagyunk kiakadva.
Észre kellene venni a pártoknak, hogy egyre inkább az internetre tevődik át a kommunikáció, és a TÉNYLEGESEN szavazóképes, és szavazni is elmenő emberek jó része innen tájékozódik.
Az itteni fröcsögés pedig megmarad az utókor számára, visszaidézhetően.
A tegnapi inárcsi emberek már azt is elfelejtették, hogy ott járt, és leigérte nekik a csillagokat az égről.
Ugyanis a politikus igérgetését senki sem hiszi el, de a mocskolódása nagyobb hullámot vet.
Talán kellene/kellett volna a versenyszférában dolgozni pár évet, és akkor rájönne, hogy az "ügyfelek" fikázása hová vezet.

Gera 2013.07.14. 12:52:02

@Kőmíves Kelemen: Mondom, nem értek ezzel egyet. Ezt a hozzáállást használja ki messzemenőkig a két nagy maffia, a hátuk mögött egyként röhögik ki az embereket, hogy képesek ugyanazokat a levitézlett gazembereket újra és újra megválasztani, mert "szavazni márpedig kell!". Én addig nem szavazok, amíg nem lesz itt egy tisztességes liberális jobboldali párt.

Persze megtehetem, hogy szavazok az LMP-re annak mentén, hogy bennük talán van valami tisztesség, de ha egyszer szinte semmiben nem értek egyet a zöld kommunistákkal, akkor ez azért elég nagy kompromisszumkészséget igényel részemről :)

bgp 2013.07.14. 12:53:01

@MACISAJT: Ez az, ezt gondoljátok az összes szavazóról is. MSZP, fidesz egykutya.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.07.14. 12:54:01

@Szanyi Tibor:
Még annyit, hogy ezzel a legutóbbi beirásával az általam 10%-osnak fenntartott MSZP-re szavazást nullára redukálta.
Nem vagyunk sokan a családban, de sok kicsi...

Remélem megdicsérik az ilyen kommentelésekért a pártirodában.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.14. 12:55:06

@Kőmíves Kelemen: Akkor én már nem írom le ugyanezt. Majd Tibi is rájön talán jövő ilyenkor Szanyi őrvezetőként.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.07.14. 12:55:57

@Gera:
Sajnos nem tud nulláról, ismeretlen arcokkal felállni egy új párt, mert a két nagy (és a többi kicsi) összezárnak, és azelőtt kicsinálják, hogy porondra léphetne.
Valószinűleg az életed eltelik úgy, hogy várod a tökéletest.

huhhhu 2013.07.14. 12:56:09

@Szanyi Tibor:

"Az itteni személyeskedő és zsigeri fröcsögő gyáva alakok picit sem potenciális szavazók, még kevésbé "bizonytalanok", hanem csuklóból elfogult idióták."

"semmi dolgunk velük, elhanyagolható bagázs"

"hogy a baromságaik ne maradjanak szó nélkül"

"mint itt huzakodni néhány jellemtelen, arctalan figurával." etc. etc. etc.

Úgy látom a személyeskedés a maga kizárólagos privilégiuma. Ha viszont megfelelő választ kap, az már nem tetszik. Összeborulhat a fidesszel, mert semmivel sem különb. Maga is csak egy rossz ripacs. Magát el tudom képzelni szendvics-embernek, de felelős politikusnak, aki az ország, a nép sorsáról dönt, semmiképp.

Gera 2013.07.14. 12:56:23

@Gera: Az MKKP-ra amúgy szívesen szavaznék, ha lesz rá lehetőség. Egy ilyen viccpárt értelmesebb és tisztességesebb átlagemberekből áll, mint az úgynevezett elitünk.

Csumpitáz Béla 2013.07.14. 13:05:23

Nem tisztem megvédeni Szanyi urat, nem is tartozik a kedvenceim közé. /Bár mostanában egyre jobban élvezem, hogy nem próbál EZEKKEL politikailag korrekt hangnemet megütni, mert nem érdemlik meg!/ De szeretném felhívni a figyelmüket Hadházynak az interjú során Szanyira tett megjegyzésére: 14,56-nál tudathasadásos állapotúnak nevezte Szanyit.

Gera 2013.07.14. 13:06:20

@Kőmíves Kelemen: Nem a tökéletest várom, olyan biztos nem lesz, csak egy olyat, ami legalább valamilyen szinten megfelel.

Most komolyan, mennyit nyert az ország azzal, hogy a nagy játszma apró kis résztvevőjeként leszavaztam a kisebbik rosszra, a fideszre, miután a komcsik taccsra vágták az országot? Orbán kétharmada rám is hivatkozva halmozza egyik hülyeséget a másikra. Tök jó, akkor majd szavazok megint az mszpre, mint 2002-ben, mi? Miközben zéró felelősséget nem vállalnak azért, amit nyolc év alatt produkáltak. És ha véletlenül győznek a választáson, akkor majd ők is büszkén fogják hangoztatni, hogy a magyar nép őket akarja a gaz Orbán helyett. Nem normális kormányzást, hanem _őket_ és ez természetesen felhatalmazza őket bármire. Nem kérek ebből. Arról nem is beszélve, hogy mitől lennének ők jobbak Orbánéknál? Hogy ők alkotmányos keretek között demokratikusan teszik tönkre az országot? Hát ez tényleg mindent megér, baszki.

rockjano 2013.07.14. 13:08:41

@Kőmíves Kelemen: "A párom mondta az előbb, hogy ha az MSZP-re kell behúzni az ikszet (mint szükséges rosszra), akkor bal kézzel fog rajzolni, és utána 3x kezet mos…"

Hát lehet, megértem hogy így tesz de a lényeg az hogy behúzza-e a keresztet vagy sem… én ha kell behúzom (pedig sok gondom van velük de nincs más) már akkor ha megállapodnak az E2014-el.

Szanyi Tibor 2013.07.14. 13:08:52

@Kőmíves Kelemen:

Kedves KK! Látod mennyire hülye vagy? Inárcson az ég adta világon semmit nem ígértem meg senkinek. Azt se tudod, miért voltam ott! Csak nyomod a süket vakert! De elmondom: házavatón voltam, éspedig egy roppant szegény család viskójából lakható házat varázsolt a többi nyomorult, illetve a helyi baloldali közösség. Ezt ünnepeltük meg. Ők beszéltek, nem én. Tőlem csak azt várták, hogy vigyem hírét az ottani szolidaritásnak.

Husz_János_Puszita 2013.07.14. 13:09:16

@Szanyi Tibor:

Rendben, tényleg átment már személyeskedésbe az itteni diskurzus.
Azért csak hallgassa meg az MSZP a kritikus hangokat is, azt kérem. Van bennük igazság.
Az igaz beszéd az a hiánycikk, amire nagy kereslet van mostanság a közbeszédben.

sárkányfő 2013.07.14. 13:09:55

1. Hadházy egy nemzeti hős. Köszönjük neki hogy felvállalta a tettét.

2. Szanyi a stílusával pompás károkat okoz a pártjának, gratulálok, és még azt is eléri, hogy senki ne figyeljen oda a mondandójára, noha abban lehet hogy van részigazság.
Ha jól értem még azt sem fogta fel, hogy nem csak azok olvasnak blogot akik hozzászólnak, tehát már csak ezért is visszafoghatná magát. Önkiritika nulla, pofa nagy, ennyi erővel fideszes is lehetne.

3. Senki sem tökéletes (csak Szanyi Tibor...) Pl. a szintén hősként ünnepelt Ángyán is végigasszisztálta a fideszes pusztítást. Hadházy is biztos sok vállalhatatlan dologhoz adta a nevét, ahogy elnézem a személyiségét, saját naivitásának áldozata volt.
Horror sztorik hallatszódnak Szekszárdról, a polgármester saját hűbérbirtokaként (vagy találóbban: orbánságaként) kezeli a várost, úgy látszik a fideszeseknek a szabadrablás a default program.
Az, hogy még nincs börtönben a polgármester, önmagában bizonyítja hogy ez itt a balkán (horvátok, bocs, nem szó szerint értettem), egy szaros kis banán-autokrácia, és nem Európa.

4. Ettől még Hadházy egy hős, pláne ha azt nézzük, hogy az egész országból, a több száz - több ezer érintettből egyedül ő állt ki, hogy neki többet ér a becsülete mint a maffiatagság. Az összes többi hallgatott, országszerte, és mint tudjuk: "Vétkesek közt cinkos aki néma."

Szanyi Tibor 2013.07.14. 13:13:10

@Husz_János_Puszita:

Remélem, nem gondolod komolyan, hogy nem olvasom azokat a megjegyzéseket, amelyekre még válaszolok is.

rockjano 2013.07.14. 13:14:36

@Szanyi Tibor:
Kedves Szanyi Tibor

"Amibe fektetek energiát, az például az, hogy tegnap Inárcson voltam, ahol valódi, hús-vér, ám sajnos nyomorgó emberek között voltam, akiknek szintén van véleményük. Nekem sokkal fontosabb azzal a tegnapi 50 emberrel való találkozás és beszélgetés, mint itt huzakodni néhány jellemtelen, arctalan figurával."

A nagy kérdés az hogy ezek az emberek valóban elmennek-e szavazni, mert tapasztalat az hogy nagyon nehezen lehet őket rávenni, nagyon jó lenne ha elmennének.

Egyébként nekem tetszik az hogy ha nem fogja vissza magát, nekem OK, csak sokaknak talán kicsit sok, és néha kissé kevésnek érezzük a saját pártja és saját magával szembeni önkritikát (pedig bőven lenne miért).

A kritika miatt a teljes nevem: Bánáti János

Köszönettel
rockjano

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.07.14. 13:17:29

@rockjano:
Ebben a pillanatban az ország összes B.Jánosa feketelistára került mindkét nagy pártnál :DDD

sárkányfő 2013.07.14. 13:19:21

@Szanyi Tibor:
Te félnótás, tényleg nem vagy képes felfogni, hogy nem hülyézhetsz le nyilvánosan embereket még akkor sem ha, biztos vagy benne hogy igazad van? Most oktassunk ki a politikai kommunikáció dedós szintű alapjairól? Egy átlagember hülyézheti a politikust, a politikus nem hülyézhet vissza, ez alap, ez szakmai követelmény. Te meg türelmesen megvéded az igazad, nem kezdesz neki kocsmai beszólogatásoknak. Egy emberrel beszélgetsz, nem egy fideszessel. Kőmíves Kelemen speciel egy kurva jó fej, tök normális kommenteket szokott megereszteni, ha pedig úgy véled nincs igaza vagy téved akkor emberi stílusban kéne informálnod... áhhh, úgyse fogod fel vén bolond.

sárkányfő 2013.07.14. 13:26:27

@rockjano: Kár volt beírnod a neved, de már mindegy. Ha Szanyi úgy beszél a fideszesekkel ahogy megérdemlik, az nagyon helyes (valójában így kéne: "vádlott, álljon fel"), de itt az átlagemberekkel nem így kéne, de mondjuk ez is mindegy.

high up! 2013.07.14. 13:27:38

@Szanyi Tibor:

Csak égeted magad tovább? Először esküdöztél itt, hogy semmiféle közpénz ügye nincs a nővérednek. Majd amikor kiderült hogy van ilyen (amelyben te is nyakig benne vagy), akkor meg dumálsz meg terelsz mint egy sarokba szorított patkány.

Hogy rohadna rád a cella, amit kiérdemelt magának a magadfajta mocskos politikai fajzat. Itt ordibálsz, hogy a szekszárdi Fidesz a fél várost magának mutyizza le, errefel itt a papír róla, hogy te is ezt csinálod személyesen a családtagjaiddal.
És még a lebukás után is van pofád visszajönni néphülyíteni.

Husz_János_Puszita 2013.07.14. 13:31:39

@Szanyi Tibor:

Elolvasni és meghallani nem ugyanaz, bízom benne, az utóbbiról van szó.
Én bírom a szókimondásodat és tudom, hogy az egyszerű emberek majdnem mind így vannak vele. Sokak véleményét fejezted ki a középső ujjaddal a tisztelt házban. :D
A kritikám nem személyes, hanem politikai jellegű. Az inárcsiak sorsán felelős gazdaságpolitikával és hatékony intézményrendszerrel lehet segíteni. Az együttérzés kevés, a hangsúly a hatékonyságon van.

Husz_János_Puszita 2013.07.14. 13:33:30

Kezd eldurvulni a hangnem.
További szép napot!

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2013.07.14. 13:35:40

@Szanyi Tibor: " 7 éven át a gondolkodás nélküli szavazataival bőszen kiszolgálta a fideszes városvezetés minden disznóságát, s abban is biztos vagyok, hogy ennek ő is haszonélvezője volt"

Ó, ez az érzés nekem is ismerős, és én is megkaptam már a Kubatov-videó miatt ezt a kritikát - ha esetleg nem volt meg: vastagbor.blog.hu/2012/12/16/fidesz_top_secret_a_kubatov-lista_a_gyakorlatban

Hogy miért nem raktam ki azonnal? Egyrészt tény, hogy haszonélvezője voltam a rendszernek, másrészt hittem abban, hogy egy jó cél (=a 2002-10 közötti brancs elkergetése) érdekében az ilyesmi még "bőven belefér" kategóriába tartozik az azt megelőző 8 év disznóságai után.

Egyébként elgondolkodtam már sokszor, hogy vajon Hadházy Ákos, vagy épp én, mikor vagyunk nagyobb árulók: ha megtartjuk magunknak a tudomásunkra jutott disznóságot, és mélyen hallgatunk az egészről, vagy pedig akkor, ha a világ elé tárjuk azt? Esetleg ha álnéven szivárogtatunk őszödi mintára? Komolyan nem tudom. Bár annak fényében, hogy se Kubatov-lista, se szexárdi trafikmutyi ügyében nem hozott semmiféle változást a leleplezés, talán nem is igazán lényeges.

high up! 2013.07.14. 13:40:45

@rockjano: "Én most úgy vagyok ezzel hogy nincsenek illúzióim a szocik és Szanyi kapcsán de mégis sokkal inkább ők mint ezek…"

Én meg úgy vagyok ezzel, a Fideszre csak a legostobább birkák szavaznak, viszont a ballib úgyse tudja leváltani a Fideszt. Meg ráadásul ki az aki most már negyedjére akar bedőlni ennek a kriptokomcsi mauzoleum pártnak?

Így hát szavazni a középerőre kell, amelyik kikerülhetetlen koalíciós partner lesz, s így be tudja törni a hatalomra juttatott nagypártot. Ángyán vagy LMP avagy egy Ángyán-LMP összefogás elég értelmes alternatívát ajánl a két maffia párthoz képest. Főleg, ha Ángyánék megértik, hogy kell néhány valódi gazdasági guru, akikre felfigyel a nép, ha megszólalnak. Jelenleg ugye az LMP azt se tudja mi az a gazdaság, Ángyánék meg valamiféle Bogár-Drábik fertőzésben szenvednek a gazdasági vízióikkal. Ha ebből kigyógyulnak, még érdekesebbek lehetnek.

Husz_János_Puszita 2013.07.14. 13:40:55

@// Gery Greyhound:

Dehogynem lényeges. Mindig van egy utolsó csepp, amitől felpörögnek az események. Egyszer véget fogunk vetni a következmény nélküliségnek. Hogy mikor, azt nem tudom.

high up! 2013.07.14. 13:42:13

@// Gery Greyhound:

Hello Gery! Csak hogy tudd: aki nem droid, az tiszteli amit csináltál!

vajdasagi 2013.07.14. 13:46:53

@sárkányfő: Mi ketten nem mindig értünk egyet - de itt (ebben) teljes mértékben.

Szanyi Tibor meg annyira személyeskedő és sértő mondatokat írt az itteni beszélgetés során, hogy végül szügségét éreztem ezt le is írni. Pedig amúgy 100 blogos beszélgetésből kb. egyben szólok csak hozzá. Nos, kedves Szanyi Tibor: a többség szerintem így tesz. Tehát miközben Ön 10 emberrel van "párbeszédben", azt talán ezren olvassák. És mit mondjak: nem nagyon látom, ki az ebből a vélhetően ezerből, akit Ön a mostani szereplésével az MSZP irányába terel.

No, én mentem dolgozni, mert mi versenyszférás dolgozók tartjuk el az amúgy kiváló politikusainkat.

Bell a Donna 2013.07.14. 13:49:19

"(...)Eleve nem tudom, honnan veszi Szanyi, hogy mit szavazott meg Hadházy, illetve miként alakított ki képet a szekszárdi önkormányzati képviselői tevékenységéről. Hajlok arra, hogy ránézésre próbálkozott ezzel - illetve nem vette jó néven, hogy Hadházy épp őt kritizálta Kálmán Olga műsorában. Az ellenzék színvonaltalanságára ugyanis épp a vele egy műsorban szereplő Szanyit hozta fel példaként a szekszárdi képviselő.
...Az MSZP Kapitánya pedig inkább hallgathatna elvek kérdésében: épp neki nincs sok joga ezt másokon számon kérni, azok után, hogy virtigli baloldaliként oly sok éven keresztül szemet hunyt pártja neoliberális/neokonzervatív politikáján. Arról meg már ne is beszéljünk, Szanyi mi mindent szavazott meg eddigi parlamenti tevékenysége során.”

Alternatíva/Lakner Dávid

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.07.14. 14:02:59

Szanyi azért árulózik, mert az MSZP-ben is történtek már hasonló "árulások" dögivel.

Lásd Potrik botrány, Öszödi beszéd, Laborcz, Flores, ...

Ezt a bennfentesek árulásnak hívják, páran a bloggerrel egyetemben tisztességnek.

Én inkább önös érdekből elkövetett pártfordulásnak.
Nem hiszem, hogy a hazai mezőnyben vannak tisztességes politikusok.

A trafikbotrány meg önmagában vicc..
Szinte bármivel kereskednének a trafikosok, nagyobb haszon ütné a markukat. Igaz a felvevő piac bizonytalan lenne.
De 10-15% haszonért manapság senki nem kezd el dolgozni sem.
Jóval nagyobb ettől nagy általánosságban az üzleti kockázat.

Szanyi Tibor 2013.07.14. 14:06:19

@Bell a Donna:

Lám-lám, a tájékozatlanság mennyi ostobaságot szül. Ha vennéd a fáradságot, és a google-ban utána éznél, hogy világ életemben mit gondoltam a neoliberalizmusról, akkor kihagytad volna ezt a megjegyzést.

Szanyi Tibor 2013.07.14. 14:14:37

@// Gery Greyhound:

A vívódást és megnyugvást, illetve ezek bármilyen arányát sokkal-sokkal emberibbnek és méltóságosabbnak tartom, mint az ítélkezést, különösen a sületlen zsigeri észosztással szemben. ;)

rockjano 2013.07.14. 14:15:37

@Kőmíves Kelemen: Ez van mit tegyek :-)) Szerintem már régen rajta vagyok amúgy is...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.07.14. 14:16:22

@Szanyi Tibor:
Tiborkám..
Az egész IT szakma tudja, hogy nálad informatikai biztos korodban mindig az nyert, aki többet fizetett neked Nokiás dobozban.

Nyugi... A cégeveztők nem mernek szólni, mert jön még MSZP kormány egyszer, ha szerencsénk van sokára.

De mindenki tudja aki dolgozott a nálad pályázó cégek valamelyikében 2006 környékén.

Scagnetti 2013.07.14. 14:16:39

@Szanyi Tibor: Az egy dolog, hogy mit gondoltál róla. Mégis hagytad, hogy a pártod ebbe az irányba induljon, és nem álltál fel azzal, hogy te ebben nem veszel részt a továbbiakban. Fontosabb volt a biztos képviselői hely, mint a gerinced?

Ha már itt vagy, megkérdezem tőled is. Nem hiszem, hogy válaszolni fogsz rá, politikus erre a kérdésre egyenes választ még nem adott, de hátha.

Hogy lehet az, hogy három év ilyen kormányzás után még mindig magasan vezet előttetek a Fidesz? Nem gondoljátok, hogy a nép szemében ti semmit sem változtatok, és hogy a választónak annyi energiát sem ér meg, hogy a Fideszt lecserélje veletek, hogy a szavazófülkéig elmenjen?

rockjano 2013.07.14. 14:18:48

@sárkányfő: Iiiigen lehetne kissé visszafogottabb, de hát őt így szeretjük…

Ezzel együtt legalább élvezetes. Jobb őt nézni az Olgánál mint valami sótlan figurát :-)

rockjano 2013.07.14. 14:25:41

@high up!: No most ezzel az érveléssel az a gond hogyha LMP-re szavazol az viszont a Fideszt erősíti. Minden ellenük adott szavazat ami nem az ellenzéki tömböt támogatja az nekik kedvez ilyen választási törvényt találtak ki maguknak.

Ráadásul elég sanszos hogy a parlamentbe sem fognak bejutni az LMP-sek.

A normális jobboldali váltópárt meg ábránd. Ha akárki megpróbálkozik vele a fidesz azt fogja elsőként legyilkolni.

Egyébként Szanyi kapcsán te is visszafoghatnád magad kissé túl durvákat írsz, nem izléses...

Lajosforras 2013.07.14. 14:29:40

egyébként szanyiban annyit tisztelhetnétek, hogy egyáltalán beszáll a vitába. sem a kormánypárt,sem az ellenzék szerintem egyetlen politikusáról sem mondható ez el (dajcstomi kivétel,de csak akkor ír, ha az ápolója épp nem figyel oda). sem vona, sem bajnai,sem mesterházy nem veszi a fáradságot erre és bár távol álljon tőlem az mszp támogatása,de le a kalappal. talán már csak ezért megérdemelne valami normálisabb hangnemet.

Mária 2013.07.14. 14:31:56

@Scagnetti:

"Hogy lehet az, hogy három év ilyen kormányzás után még mindig magasan vezet előttetek a Fidesz? "

A nap kérdése!

Bell a Donna 2013.07.14. 14:34:20

@Szanyi Tibor:
Tibor, az idézőjel felismeréséhez még gugli sem kell.
Mellesleg (gy.k) feltüntettem az idézet szerzőjét is.

Szívesen elolvasom (nyilvánvalóan) magvas gondolataidat a neoliberalizmusról, amennyiben adz hozzá linket.
Kersgéljen utánad az, akinek érsz annyit.

Észmegálló 2013.07.14. 14:46:12

Tisztelt Szanyi Tibor!
A fentiekben ugyan nyilvánvalóvá tette, hogy a legkevésbé sem zavarja asz itt megnyilvánulók vélemény nyilvánítása, az egyedüli fontosnak a négyszeri megválasztását tartja. Talán igaza van, talán nem ... de akkor majd nagyot koppan és elhallgat.

Tudja, 52 évesen elmondhatom, hogy már olyan nagyon sokat nem fog változni az értékítéletem, illetve csak annyira, amennyiben azt az észlelt tények, illetve azok feldolgozása kényszerítik ki.

Ilyen változás az Ön személyét illető értékítéletemben is megnyilvánul.

Magamat mindig is baloldali értékek iránt elkötelezettnek gondoltam, nem kevés liberális beütéssel kiegészítve. Mai szóhasználattal tipikus "ballibsi" vagyok.

Az Ön megnyilvánulásait sokáig pozitív attitűddel fogadtam, mondván, végre valaki aki nevén nevezi a gyereket. Hogy az Ön számára is vizuálisan szemléletessé tegyem, a hozzáállásomat oldalra fordított, ökölbe szorított kéz, felfelé kiálló hüvelykujjal - jól jellemzi.

Aztán a baloldalnak óriási károkat okozó néhány verbális kirohanása miatt (pl. gyulai vagy a jelenlegi nyilatkozata) hüvelykujj becsukódott, a csukló 90 fokot felfelé elfordult, és a hüvelykujj szerepét a középső ujj vette át. Most itt tartok.

Arra szeretném kérni, hogy amennyiben a megszólalásaival nem szándékosan a Fidesz győzelmét akarja elősegíteni, akkor a baloldalnak akkor teszi a legjobbat, ha a továbbiakban csendben marad.

Ami a celebeknél bejön - vagyis mindegy, hogy mit, csak beszéljenek rólam - az a politikában óriási károkat tud okozni egy pártnak. Kérem, szívleje meg. Túl nagy a tét ahhoz, hogy elefántként összevissza rohangáljon a porcelánboltban.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.14. 14:52:45

Szanyi igazi piás, már a polfórumon rommá égette magát egykoron. igazi, prolitempóban nyomuló senkiházi.

Scagnetti 2013.07.14. 15:11:56

@Mária: Ezért nem is szoktak rá válaszolni.

Szanyi Tibor 2013.07.14. 15:29:41

@sárkányfő:

Kedves Félnótás Barátom!

Alighanem elment az eszed! A politikámat természetesen lehet kritizálni, de az olyan ócska, személyeskedő szövegre, amit itt nyomatsz, csak egy válasz létezik: ostoba! Nincs az a helyzet, amikor az egyik fél bármit megengedhet magának. Vagy ha van, az minden, csak nem normális.

Szanyi Tibor 2013.07.14. 15:30:44

@Mária:

Az úgy lehet, hogy tévedsz.

orti10 2013.07.14. 15:31:06

Tisztelt Szanyi Tibor!
Sosem írtam még bejegyzést, de majdnem minden blogot ill. kommentet végig szoktam olvasni, mint ahogyan szerintem sokan mások. Az alpári személyeskedés szerintem nem egy felelős politikusnak való, pláne úgy, hogy akiket itt többnyire szid, azokkal úgy tűnik, hogy közös a cél. Amúgy baloldalinak vallom magam.

Szanyi Tibor 2013.07.14. 15:33:49

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Látod, azért vagy komplett hülye, mert soha nem voltam informatikai biztos. Még konkrétabban: soha semmilyen IT-vel kapcsolatos kormányzati kompetenciám sem volt. Ökör!

Physim31419 2013.07.14. 15:33:52

@Szanyi Tibor:
Alighanem elment az eszed! A politikámat természetesen lehet kritizálni, de az olyan ócska, személyeskedő szövegre, amit itt nyomatsz, csak egy válasz létezik: ostoba! Nincs az a helyzet, amikor az egyik fél bármit megengedhet magának. Vagy ha van, az minden, csak nem normális.

Neked miért lehetett baromnak nevezni az erdélyi tüntetőket Kolozsváron? Kettős mérce?

taga20 2013.07.14. 15:39:37

@Szanyi Tibor: ön soha nem vot a kedvencem, ma sem az, de megértem az álláspontját. egy-két arcot pofán vernék itt, természetesen csak virtuálisan:)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.07.14. 15:44:19

@Szanyi Tibor:
Jó tudni Tibi.. :DD

hu.wikipedia.org/wiki/Szanyi_Tibor
A 2006. évi országgyűlési választásokon Budapest 19. választókerületében szerzett egyéni mandátumot. 2006 júniusától a Gazdasági és informatikai Bizottság, 2008. májusától az Európai ügyek bizottságának tagja.

Szanyi Tibor 2013.07.14. 15:45:47

@Scagnetti:

A politika az nem az eloldalgásról, hanem a küzdelemről szól. Igen sok esetben nyíltan ellenszavaztam a neoliberális intézkedéseknek. Leginkább nyilvánvaló esetként pedig azt őrzöm, amikor GyF beterjesztette a Reformszövetségnek nevezett neoliberális társulat ötleteit kvázi kormányprogramként, akkor az MSZP vezérszónokaként ezzel zártam a felszólalásomat: Köszönjük, nem kérjük!

Ami viszont sokkal fontosabb: én nem tapasztalom, hogy a Fidesz előrébb lenne, mint mi. Persze látom a sok közvélemény-kutatást, de ezeket darabra vajákosságnak tartom, midőn tudom, hogy még a saját táborunkban is igen sokan arról adnak számot, hogy a telefonos kérdezőbiztosoknak - biztos, ami biztos alapon - a Fideszt nevezik meg jóságosnak. Szóval engem inkább meggyőz annak a sok-sok embernek a közvetlen véleménye, akikkel ezerszámra találkozom nagyvárosokban és pici falvakban.

Szanyi Tibor 2013.07.14. 15:48:41

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Egy parlamenti bizottság tagjának lenni az gyökeresen más, mint a kormányzati kompetencia. Ma például az Európai ügyek bizottságának vagyok a tagja, de elég nagy baromság lenne azt gondolni, hogy bármilyen EU-pénz felett rendelkeznék.

Szanyi Tibor 2013.07.14. 15:50:17

@Physim31419:

A dolog úgy kezdődött, hogy ők torkaszakadtukból hazaárulóztak. Erre mondtam, hogy zsigeri barmok. Egy-egy. Hol itt a kettős mérce?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.07.14. 15:53:01

@Szanyi Tibor:
Beszélgetned kéne egy kormánytisztviselővel aki már tagja volt informatikai bizottságnak, és kőkemény döntéseket hoztak pályázatok tekintetében.. :DDD

Physim31419 2013.07.14. 15:55:09

@Szanyi Tibor:
"A dolog úgy kezdődött, hogy ők torkaszakadtukból hazaárulóztak. Erre mondtam, hogy zsigeri barmok. Egy-egy. Hol itt a kettős mérce? "

Ja, mint a kisgyerekek, ő kezdte, te csak válaszoltál, méghozzá a médián keresztül, teljesen egyenlő módon. De ha már itt tartunk, te és a barátaid kezdtétek a kettős állampolgárság elutatsításával. Ellenvélemény nem tolerálva! Mind barom!

Írj még ide, zsugorodjon csak a szocik szavazótábora.

Szanyi Tibor 2013.07.14. 15:56:35

@Husz_János_Puszita:

Kedves HJP!

Tudod, azok az emberek ott Inárcson nagyon örültek, hogy tehettek és tettek valamit. Ha odamész hozzájuk és a házépítést leszólva elkezdesz gazdaságpolitikáról, meg hatékony intézményrendszerről okoskodni, alighanem a hátadba állítják a csákányt.

Szanyi Tibor 2013.07.14. 15:58:07

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Na jó, szerintem bátran szállj le erről a hülyeségről! A parlamenti bizottságok semmilyen pályázatról nem hoznak semmilyen döntést.

Szanyi Tibor 2013.07.14. 16:01:12

@Physim31419:

Látod, ebben is tévedsz! Ott a helyszínen is hülyét csináltunk belőlük. A legviccesebb az volt, amikor az egyikünk leteremtette őket, hogy hol hagyták a sípokat, meg a dudákat? Erre ezek a barmok elkezdték egymást firtatni, hogy tényleg, hol vannak a sípok meg a dudák? ;)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.07.14. 16:02:10

@Szanyi Tibor:
Ha legközelebb nem kérsz Nokiás dobozt, vagy csak óvatosabb leszel, már megérte.. ;)

Physim31419 2013.07.14. 16:04:26

@Szanyi Tibor:
"Látod, ebben is tévedsz! Ott a helyszínen is hülyét csináltunk belőlük. A legviccesebb az volt, amikor az egyikünk leteremtette őket, hogy hol hagyták a sípokat, meg a dudákat? Erre ezek a barmok elkezdték egymást firtatni, hogy tényleg, hol vannak a sípok meg a dudák? ;) "

Tényleg tévedtem. Nagyon vagány gyerekek vagytok.

De másban is. Ezekkel a bejegyzéseiddel alulmúltad még azt a keveset is, amit rólad tartottam.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.07.14. 16:05:36

@Szanyi Tibor:

Egy utolsó gondolat ha megengeded..

Nagyon várom hogy egyszer valaki közületek, halála előtt pár órával, nappal, ír egy olyan memorandumot, ahol az összes általatok elkövetett és általa felidézhető disznóságról megemlékezik.

Ugyanez igaz a Fideszes fiúkra is.

Kéne egy nagytakarítás, és akkor tisztább lenne a közélet.
Lehetnél te az első pl, majd egyszer .. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.14. 16:10:56

Szanyinak nem az ideje hiányzik a gondolkodáshoz ám...

Tyreo 2013.07.14. 16:18:32

@Szanyi Tibor: Először is. Riszpekt amiért vállalja magát itt.
Másodszor. Mi a helyzet a magyar Ku-klux klánnal?
Égnek már a keresztek? :DD

J.László 2013.07.14. 16:19:55

Szanyi az MSZP XXI. századi Marosánja. Valakinek hoznia kell a rezervátum (XIII. kerület) szavazatait. Ennyi és nem több. Nem kell vele foglalkozni.

Scagnetti 2013.07.14. 16:24:51

@Szanyi Tibor: Akkor lehet, hogy határozottabban kellett volna fellépni, és megspóroltátok volna magatoknak (és ami fontosabb, az országnak is) a Gyurcsány-korszakot.

Valahogy éreztem, hogy megint a közvélemény-kutatók szerintetek fals eredményeire fogod a dolgot, miközben pár órával ezelőtt még simán elfogadtad a véleményüket a választási hajlandósággal kapcsolatban. Mikor neked tetsző eredményt mérnek, akkor igazuk van, egyébként meg nem? Ezzel hülyíti az MSZP a választóit is, aztán mégis vagy fideszes vagy független(nek álcázott) jelöltek nyerik az összes időközit, és még a fideszesnek nem nevezhető cégek is jelentős kormánypárti előnyt mérnek.
2014-ben mi lesz a magyarázat? A szavazófülkében is félt a nép, mert amúgy persze mind titeket akar? Nincs kétségem, a törzsszavazóitok elhiszik majd ezt is, ahogy minden hülyeséget. A fanatikus rajongó már csak ilyen, legyen fideszes vagy szoci, tökmindegy. De komolyan azt hiszitek, hogy kicsit is gondolkodásra képes szavazókat meg tudtok szerezni úgy, hogy közben nyíltan hülyének nézitek őket? Hiszen még azt sem ismeritek el, hogy valójában hogy álltok, azt meg még annyira sem, hogy ennek mi az oka.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.07.14. 16:30:27

@Scagnetti:
Nem beszélve arról, hogy a Fidesz a bizonytalanok között is vezet, a kutatások szerint.

Tyrion Lannister of Caster 2013.07.14. 16:36:17

Kedves Szanyi úr!
Sajnos, már a feleségének a mai takarításra tett ígéretét sem tartja be...
Azon senki nem lepődött meg, hogy a szocialista rendszer XIII. kerületbe telepített, ma már többségében a demencia különböző fokozataiban vegetáló proletár/munkásőr rétevek az MSZMP utópártja velük azonos erkölcsi és szellemi színvonalán álló jelöltjére adták voksukat...
Önt hallgatni viccesebb, mint annak idején Torgyán szövegein derülni.

Kommentelők, ne bántsátok szegény Szanyi elvtársat. Hétvégére nem kapott eligazítást, majd megmossák a fejét az alkalmatlan bejegyzéseiért...

Physim31419 2013.07.14. 16:36:18

@Tyreo:
"Riszpekt amiért vállalja magát itt."

Miért? Jópofáskodásból csinálja.

Physim31419 2013.07.14. 16:38:07

@Tyrion Lannister of Caster:
"Kedves Szanyi úr!
Sajnos, már a feleségének a mai takarításra tett ígéretét sem tartja be...
Azon senki nem lepődött meg, hogy a szocialista rendszer XIII. kerületbe telepített, ma már többségében a demencia különböző fokozataiban vegetáló proletár/munkásőr rétevek az MSZMP utópártja velük azonos erkölcsi és szellemi színvonalán álló jelöltjére adták voksukat...
Önt hallgatni viccesebb, mint annak idején Torgyán szövegein derülni."

A frakcióban is kínos, de el kell tűrjék, mert megint nyert a Sas József-szerető körzetben.

Tyreo 2013.07.14. 16:40:09

@Szanyi Tibor: És mivel az előző nem várok választ (nyilván nem is lehet adni, ha valakiből ennyire hülyét csináltak mint önből) így kicsit ki is fejtem mi a gond az ú.n. "demokratikus ellenzékkel". Mégpedig nem más mint a béna középszer. Ötlettelenek tehetségtelenek és bénák vagytok. Ugyan azt csináljátok mint a Fidesz. A maximum ami elmondható rólatok, hogy legalább a látszatra figyeltetek. Ennyi, és nem több.
De ez nem ér annyit, hogy önökre szavazzak. Már csak azért sem mert még ha véletlenül vissza is kerülnétek a hatalomba utána a Fidesz 4/5-el nyerne 18-ban. Azt meg inkább ne.

Szanyi Tibor 2013.07.14. 17:09:50

@Tyrion Lannister of Caster:

Nono! Az ígért rendezkedést (és nem takarítást!) becsülettel elvégeztem. ;)

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.07.14. 17:22:41

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Nagyon várom hogy egyszer valaki közületek, halála előtt pár órával, nappal, ír egy olyan memorandumot, ahol az összes általatok elkövetett és általa felidézhető disznóságról megemlékezik."

Akkor örökké fognak élni, mert a lista végtelen :D

Szanyi Tibor 2013.07.14. 17:32:06

@Scagnetti:

Kedves Barátom!

A szavakat azért találták fel, hogy különböző dolgokat lehessen kifejezni, tehát a szavaknak, szó-soroknak jelentésük van. Aligha hiszem,hogy sima elfogadásnak lehetne tekinteni ezt a korábbi megjegyzésemet: "Nem tudom, mennyi a bizonytalan szavazó, de támpontként elmondom, hogy a legutóbbi felmérések szerint 62 % a biztos szavazók kimutatott hányada."

Tehát azzal kezdem, hogy nem tudom. Így az elfogadás már eleve bajos. Főleg, hogy ez a mondat a bizonytalan szavazókról szól. Majd kimutatott hányadról beszélek, támpontként, ám nem a bizonytalanok, hanem a résztvevők vonatkozásában. Igen, ráadásul kimutatott támpontként, azaz itt sincs elfogadás, hanem egyféle kimutatásra utalok. Szóval kérlek, tedd te is azt, amit én, azaz először precízen elolvasom, akár többször is, amire hivatkozom. ;)

Egyébként a részt vesz-e (?) kérdésre nem szoktak túl rejtőzködő választ adni, persze a pártpreferenciára annál inkább! Mindazonáltal a közvélemény-kutatásoknak soha nem a sláger-mutatói az érdekesek, hanem a másodlagos preferenciák világa, amelyből sokkal több derül ki a majdani választások vonatkozásában, mint a direkt válaszokból. E téren viszont nagyságrendileg tudható, hogy a társadalom többsége megelégelte a Fideszt, továbbá a legnagyobb tartaléka a baloldalnak van. Ennek a tartaléknak a mozgósításán fáradozunk.

Libatolvaj takarodj 2013.07.14. 17:36:46

Nem csoda hogy Szanyi úr árulásról beszél.

az ő pozíciójából 100%-ig következik, hogy nyilvánvalóan tud olyan dolgokról amit az MSZP párt titokban tart a nyilvánosság elől. Szanyi úr megtehetné hogy kiteregeti a szennyest, és erre bizony indok kell hogy miért nem teszi. Hisz akkor ő maga is árulóvá válna.

Arról nem beszélve, hogy ha illegálisan (régebben ezt úgy mondták "titkosszolgálati eszközök alkalmazásával), lehallgatja MSZP-s politikusok tanácskozását és róla illegális hangfelvételt készítene. Ha valaki ezt teszi, akkor hogy máshogy lehetne leírni, mint árulót?

Nyilvánvaló, hogy Bajnaisták vagy MSZP-sek amikor egymás között vannak, azt hiszik hogy szabadon beszélhetnek, teljesen máshogy beszélnek maguk között, mint egyébként. A titkos lehallgatás akár áruló akár külső erő végzi ezért elég veszélyes fegyver.

És aki ilyennel él az már önmagában is kivívta az áruló nevet, ebben Szanyi úrnak igaza van.

Scagnetti 2013.07.14. 18:10:43

@Szanyi Tibor: Ennyire ne süllyedjünk már le! Te is tudod, hogy nem azzal az egy mondat értelmezésével volt itt a probléma. Inkább azzal, hogy míg az első esetben a kétség szikrája sem merült fel a mérés hitelességét illetően, addig a második esetben már megkérdőjelezted az egészet. Pedig ugyanazokról a cégekről van szó mindkét esetben. Ha ez egyedi jelenség lenne, nem szóltam volna semmit, de évek óta ezt tapasztalom az MSZP és a hozzá közeli sajtó kommunikációjában. Ha valami számotokra kellemetlen eredményt mérnek, akkor az biztosan nem igaz, meg fideszes megrendelésre készült, stb, míg ha véletlenül (ez a ritkább) olyan eredmény születik, amely tetszik nektek, akkor ott semmi kételkedés nincs.
2010 előtt is ez volt a helyzet, aztán mégis az lett az eredmény, amit előre megjósoltak a kvk-k. Szóval talán nem őket kellene kétségbe vonni, hanem azon elgondolkozni, miért van ez.
Megértem, hogy a szavazóitok előtt nem mutathattok gyengeséget, akkor sem, mikor gyengék vagytok. De van az a szint, ami már a szavazó totális hülyének nézése, és szerintem ez pontosan ilyen.
Ha meg tényleg így gondoljátok, az még rosszabb rátok nézve, mert azt mutatja, hogy más reményetek nincs is, mint hogy a kvk-k tévednek.
Azt most hagyjuk, hogy a szavazók jelentős része nem tart titeket képesnek a kormányzásra, de az még sokkal durvább, hogy a kormányváltásra sem. Mert a téves mérések elméletének a rendíthetetlen szoci szavazók kivételével nem sokan adnak hitelt. (Azok is csak azért, mert el akarják hinni.) Inkább azt gondolják, hogy ti tényleg annyian vagytok, amennyire mérnek titeket, és ennek a legfőbb oka, hogy sem a csapatotok, sem a szövegetek, sem a hitelességetek nem változik semmit. Vannak, akiknek elég az orbánozás is, hogy rátok szavazzanak, de ezzel még nem lesztek elegen.

Ezért a kérdésem továbbra is aktuális. Hogy vezethet előttetek a Fidesz három ilyen év után is?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.14. 18:55:44

@Scagnetti: Ránézel Mesterházyra, mindjárt tudod a választ.

Szanyi Tibor 2013.07.14. 19:21:48

@Scagnetti:

Szerintem meg ne értetlenkedj! Hosszú évek óta szajkózom, hogy nem sokat adok a kvk-k adataira, habár a trendek valódiságában kevésbé kételkedem. Erre adtam neked egy összefoglalõt a helyzetről, ahogy én látom.

A Fidesz kimutatott támogatottságának több oka is van, s nem csak az ellenzéki dimenzióban értelmezhetően. A populista-nacionalista demagógia mindig kemény táborra számíthatott Közép-Európában. Mindazonáltal a Fidesz mai, egynegyedesnek látszó támogatottsága rávilágít arra, hogy messze nincs itt kormány iránti lelkesedés. Az ellenzéki mozgalmaknak pedig nem a felkészülési időszakban, hanem a kampányban kell az egységet felmutatni, amennyiben kormányt akarnak dönteni.

Egyébként pedig ha megnézed visszamenőlegesen is a kvk-kat, akkor láthatod, hogy a választások előtt egy szűk esztendővel a számok soha nem vetítették előre a végső eredményt. A személyes élményem meg az, hogy az elmúlt 10-15 évben az ilyen netes fórumokon az összes marha nagy pofájú tudor kizárólag a vereségemet jósolta. Szóval van okom arra, hogy ne tulajdonítsak nagy jelentőséget az aktuális jóslatoknak.

Scagnetti 2013.07.14. 20:15:07

@Szanyi Tibor: Értetlenkednék? Ez új. Szerintem nagyon is értem, miért beszéltek így. Még meg is értem, csak rossz megoldásnak tartom. Ez sokkal inkább szól a már meglévő tábor további fanatizálásáról, mint új szavazók megszerzéséről, mert azoknak aztán mondhatod, hogy a kvk a hülye.

"A populista-nacionalista demagógia mindig kemény táborra számíthatott Közép-Európában."

Ez való igaz, de a baloldali-populista demagógia is, úgyhogy ettől még állhatnátok jobban is. (Egyébként a nacionalizmussal kénytelenek lesztek kezdeni valamit, mert az a fajta totális elutasítás, amit az SZDSZ, és sokszor ti is mutattatok inkább kontraproduktív volt.)

"Mindazonáltal a Fidesz mai, egynegyedesnek látszó támogatottsága rávilágít arra, hogy messze nincs itt kormány iránti lelkesedés."

Ezt nem is vitatta itt senki, legfeljebb pár hívő fideszes szokása. A többség velük sem szimpatizál, de ez nem jelenti azt, hogy titeket akarna a helyükre ültetni. Ti tényleg csak arra vártok, hogy a Fidesz kinyírja magát, és akkor majd automatikusan az öletekbe hullik a győzelem? Ez lenne a kormányváltási stratégia?

"Az ellenzéki mozgalmaknak pedig nem a felkészülési időszakban, hanem a kampányban kell az egységet felmutatni, amennyiben kormányt akarnak dönteni."

Mindig az egységről beszéltek, de mikor fogtok a hitelességről, szakértelemről és más, egy országot vezető politikusoktól joggal elvárható dolgokról? Nem csak az egység terén vannak hiányosságaitok, de a többség két forintot sem bízna rátok.

"Egyébként pedig ha megnézed visszamenőlegesen is a kvk-kat, akkor láthatod, hogy a választások előtt egy szűk esztendővel a számok soha nem vetítették előre a végső eredményt."

Soha? 2010-ben pl. pont az lett az eredmény, mint amit jósoltak. 2006-ban a kampányt tényleg jól megcsináltátok (alátámasztva nem kevés osztogatással), de nem hiszem, hogy megint elő tudtok húzni egy olyan dumagépet a kalapból, mint Gyurcsány, olyat meg főleg nem, akinek hinni is fog a nép. Az az MSZP logó nem a legjobb reklám még ma sem. Okokat lásd fentebb! Mesterházy, mint orbánölő? Hát ez nekem kissé hihetetlennek tűnik. És a Fidesztől sem várhatjátok, hogy még egy olyan szar kampányt csináljon, mint akkor.

"A személyes élményem meg az, hogy az elmúlt 10-15 évben az ilyen netes fórumokon az összes marha nagy pofájú tudor kizárólag a vereségemet jósolta. Szóval van okom arra, hogy ne tulajdonítsak nagy jelentőséget az aktuális jóslatoknak."

A személy szerint neked szóló jóslatokról nem tudok, csak arról, hogy egy alapvetően erősen balos körzetben voltál jelölt. Az országos átlag már közel sem ilyen. Még balos körzetekben sem hozzátok az időköziket, és bár lehet azt mondani, hogy messze még a választás, olyan nagyon azért már nincs messze. Pár hónap, és indul a kampány.

Libatolvaj takarodj 2013.07.14. 20:56:39

Szanyi úr, kifejtené bővebben azt amit a facebookon mondott? Mi szerint, idézem

"Immár napnál világosabb, hogy az őszödi ügykezelő maga Gyurcsány Ferenc és stábja volt."

mandiner.hu/cikk/20130713_szanyi_tibor_immar_napnal_vilagosabb
süti beállítások módosítása