Erre már Zrínyi is megfordul a sírjában

H_A Címkék: tüntetés polgármester közmunkások Fidesz Bajnai Gordon Szigetvár Kolovics János2013.07.12. 20:14

Nem irigylem Bajnai Gordont. Úgy tűnik, nem csupán ellenzéki, barátainak hitt partnereiről derült ki, hogy a vele való összefogás helyett leginkább ellenfélnek és elszigetelendő tényezőnek tekintik, de a Fidesz kétharmados rettegésének is ő az ellehetetleníteni kívánt állandó áldozata. Aki nem mellesleg azért is keményen szív, mert képtelen lemosni magáról Gyurcsány Ferenc áldásos örökségét, és egyszer és mindenkorra elhatárolódni attól a politikustól, akinek  személye sötét fellegként tornyosul bármiféle kormány- és rendszerváltás fölé.

Persze, akinek ennyi ellensége van, aki ekkora össztűzben kénytelen tartani magát a céljaihoz, akinek félreállításáért úgy tűnik, mostmár jobb- és baloldal öntudatlanul is összefogott, annak nem mindennapi erőfeszítés tenni a dolgát, és a sarokbaszorítási kísérletek ellenére megtalálni, merre nyílik a sima út.

A Fidesz legutóbbi ellene irányuló akciója, Szigetvár polgármesteréhez, Kolovics Jánoshoz köthető, aki kétharmados rettegése közepette csütörtökön közmunkásokat "vezényelt ki", hogy a településen tett látogatása ellen tüntessenek. Ebben a szabad és demokratikus országban, amely hitem szerint Magyarország, Bajnai Gordonnak legalább annyi joga van Szigetváron lakossági fórumot tartani, mint az ottani közmunkásoknak ellene tüntetni. Hasonlóképpen Kolovics polgármester úrnak joga van elfogadni, de akár el is utasítani a szembesülést az előadást tartó politikussal.

Egyvalamihez viszont senkinek nincsen joga, még neki se: embereket arra kényszeríteni, hogy akaratuk, és esetleges politikai meggyőződéseik, elveik ellenére, opcionális, de kötelezően választható üzemmódban demonstráljanak az önkormányzat fideszes vezetőjének nem tetsző politikus ellen. Vagy akárki ellen, akinek simán nem jön be az arca. Nos, a Békemenetnek a regnáló kétharmados kormány védelmét szolgáló menetelése abszurdumát Szigetvár hős vezetőjének ezennel sikerült überelnie. Annyi gerinc természetesen nem szorult belé, hogy Bajnai felkérésének eleget téve, személyesen odaálljon, és sérelmeit szemtől szemben elmondja neki a lakossági fórum keretében, de szigetvári hősi mivolta arra rábírta, hogy másokat toljon előre maga helyett a szent ügy érdekében.

És lehet magyarázkodni, uraim, hogy senki nem vezényelt ki senkit, hogy ezeknek a minimálbér durván feléből tengődő embereknek legkedvesebb szabadidős kikapcsolódásuk Bajnai Gordon ellen tüntetni. Hogy ezek a közmunkások – és csak ők egész Szigetvár lakosságából – hamisítatlan fülkeforradalmári lelkiismeretességből ragadnak seprűt, lapátot, ásót és kapát, hogy a volt miniszterelnök ellen demonstráljanak. Több mint három év kormányzás után, lehet még mindig Bajnai Gordon miniszterelnökségének sikertelenségeit felmelegítve újra meg újra terelni, de ez már lassan mindennek a legalja. Valószínűleg Szigetvár egykori hősei nem értenek túl sokat ebből a jelenkori, szabadságharcos nemzeti rettegésből. Nem kétlem, hogy erre a gusztustalan akcióra még Zrínyi is megfordul a sírjában.

Mert nem csak az a baj ezzel a érthetetlen, ügybuzgó, mások kilátástalan egzisztenciájával játszadozó hivatali visszaéléssel, hogy minősíthetetlen, nem csak az a baj, hogy szabad országban szabad embereket bármire kényszeríteni lehet, hanem az is, hogy önök közpénzen karaktergyilkolásznak. Igaz, ahol közmunkásokkal követ is lehet töretni, ott Bajnai Gordon ellenében ugyanezeket az embereket utcára is lehet vezényelni. Mert a Fidesz ezt is büntetlenül megteheti.

És leginkább azért mert önök, fideszesek a legalsótól a legmagasabb szintekig, rettegnek. Kétharmaddal a hátuk mögött, a dübörgő sikerpropaganda szólamai dallamára és annak ellenére. Önök –akárcsak a baloldal megújulásra képtelen fele – rettegnek Bajnai Gordontól. Miért?

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr835402416

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Közmunkás lakodalmas 2013.07.13. 16:32:55

Miféle násznép az, amelyik a mélyszegények nyomorán gúnyolódó rasszista mulatósra ropja? Tényleg erre az agytompító otrombaságra van ma igény a vidéki Magyarországon? Tényleg attól lesz könnyebb annak, akinek még munkahelye és szerény fizetése, vagy e...

Trackback: Önmaga ellen szervez tüntetéseket Bajnai Gordon, hogy vádaskodhasson? 2013.07.13. 16:30:39

Senkit nem érdekel, hányan voltak kíváncsiak a "libásra" Szigetváron, mert a média nem ezzel van tele, hanem az állítólagos közmunkásokkal, akiket az önkormányzat állítólag kivezényelt tüntetni Bajnai ellen. Ügyes terelés. Bizonyítan...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czjanos 2013.07.13. 17:48:59

@Astor5: Ha Bajnai Gordon "szarul érezte magát", akkor az azért volt, mert a hatalom megalázta a közmunkásokat: tüntettek vagy nem kaptok másnap kenyeret.

Husz_János_Puszita 2013.07.13. 17:49:12

@nu pagagyí:

Nem olvastalak, mégis ugyanarra jutottunk mindketten. :D

Napkutya 2013.07.13. 17:50:59

@Husz_János_Puszita: Én azt látom Délen, hogy aki a legjobban osztja az észt, hogy ő "így ismer akárkit, és úgy intéz el bármit", az a leginkább beáldozható senki a FIDESZNÉL.

DE!!

AZ a kurva nagy baj, hogy valaki elhitette velük, hogy Ők ETTŐL valakik.

Ezek a barmok, akkor is oda szavaznak, ahova küldik őket, ha közben már hitelre veszik a párizsit a gyereknek tízóraira, vagy havonta spórolnak a rezsi csekkekre.

Husz_János_Puszita 2013.07.13. 17:54:03

@Napkutya:

Majd belelóg a bilibe a kezük.

nu pagagyí 2013.07.13. 17:55:13

@moloy: Ugye, nem gondolod komolyan, hogy egy közmunkás legnagyobb gondja, hol tüntethet Bajnai ellen? Ugyanolyan átlátszó manipuláció, mint a Gyurcsányon tettlegességig felháborodott fradi B-közép, pedig legtöbbjük még azt sem tudta ki a miniszterelnök.

nu pagagyí 2013.07.13. 18:06:15

@Husz_János_Puszita: Feltűnő, hogy egy pisz sem hallatszik a Fidesz-táborból. Mindenki kussol és összeszorított seggel igyekszik megfelelni a kiszámíthatatlan felsőbb akaratnak. A belső terror kivülállóként is érzékelhető: lelkiismereti megnyilvánulás, önálló vélemény fejvesztést von maga után (Ángyán, Hadházy).

ob.szerver 2013.07.13. 18:09:01

"képtelen lemosni magáról Gyurcsány Ferenc áldásos örökségét, és egyszer és mindenkorra elhatárolódni attól a politikustól, akinek személye sötét fellegként tornyosul bármiféle kormány- és rendszerváltás fölé."

A posztjaidból azt a következtetést vonom le, hogy nem vagy a NER feltétlen híve.

Éppen ezért figyelemre méltó, hogy milyen készségesen és kritikátlanul veszed át a valóság fidesz agitpropos narratíváit, amelyek az alappillére a gyurcsányahibás.

A ballib jelenlegi problémái nem kevéssé erednek abból, hogy hol hallgatólagosan, hol szemlesütve, hol cinkos kárörömmel asszisztálták végig Gyurcsánynak a fidesz agitprop általi karakter legyilkolászását. Nagy hiba az ellenoldal narratíváinak átvétele azok lebontása helyett, ami valóságtartalmuk hiánya miatt nem lenne túl nehéz feladat, és saját, ezzel ellentétes narratívák felépítése és terjesztése. Ha a ballib továbbra is hagyja magát leszalámizni, akkor tálcán kínálja fel saját vereségét.

A helyzet az, hogy Gyurcsány a mai napig a ballib legtökösebb, legjózanabb, legértelmesebb arca. A Nézőpont 0,4%-án pedig a gatyájába élvezhet aki erre gerjed, a valóságban lesz majd meglepetés. Pontosan amiatt a légkör miatt, amelyben még ballib oldalon is gáznak minősül kinyilvánítani a Gyurcsány-szimpátiát.

Lehet Gyurcsányt bírálni, és szánj neki egy posztot, ha tetszik. Kifejtheted benne a véleményed Gyurcsány kormányzati tevékenységéről, annak erényeiről és hibáiról, hozamáról és veszteségéről, vagy mostani aktivitásának a kormányváltást célzó hasznáról vagy káráról, de ne ragadj le a fidesz által gerjesztett tönkretetteazországot meg szemeketlövetettki primitív szintű démonizálásnál.

Legyél egy kicsit igényesebb magaddal.

Astor5 2013.07.13. 18:12:02

@czjanos: Na ne mondd. "Hé, Józsi, mész füvet kaszálni az árokpartra ma, vagy inkább fújjogsz-lábatlógatsz Bajnai szófosásain? Belátom, az utóbbi sokkal nehezebb meló; megérteném, ha az előbbit választanád, de sajna nem lehet. Marad a sokkal izzasztóbb Bajnainakfintorgás." Kretén:DD

Astor5 2013.07.13. 18:12:53

@czjanos: de a lényeg még mindig az, hogy Gordonkának lebiggyedt a szájaszéále :PP

Husz_János_Puszita 2013.07.13. 18:15:50

@nu pagagyí:

Egyre komikusabb helyzeteket teremt az önszorgalomból végzett megfelelni akarás.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.07.13. 18:18:03

Van netán valamiféle listája a Szigetvári közmunkásokról a posztírónak, hogy így sikerült beazonosítani az ellentüntetőket ?

Biztos nem volt véletlen 1-2 nem közmunkás, akinek nem tetszik Bajnai ?

Tekintve a statisztikákat lehet volt ilyen is nem ?

Aztán arra nézve van bizonyíték, hogy bárkit kivezényeltek ?

Vagy csak a szokásos ballib hacsaknem fröcsögést hallhattuk...

A valóság vélhetően az lehet, hogy a polgármester a közmunka helyett megengedte a tüntetésen való részvételt.
És mivel dolgozni szarabb, mint tüntetni, így a közmunkások tüntettek.

De hogy kényszerítés lett volna, vagy éppenhogy Bajnai ellen senki nem megy magától tüntetni, az már igencsak politikai abszurd.

Szélmalomharcos 2013.07.13. 18:18:38

Megértem ha a garantáltan semmitmondó Bajnai szeánszokból valami világtörténelmi eseményt akar csinálni a dollárkötegekkel fizetett kampánystáb. De Bajnai akkor is csak unalom marad, akár tüntetnek ellene, akár nem

OminózusZsé 2013.07.13. 18:27:09

@ob.szerver: keress ra a Gyurcsany cimszora a blogban!

Napkutya 2013.07.13. 18:27:47

@Szélmalomharcos: "dollárkötegekkel fizetett kampánystáb"

Mondd cimbora, Te ingyen vagy értetlen hülye?

Troll. Mi más?

Már megint.

OminózusZsé 2013.07.13. 18:30:07

@Trompf: Nezd mar meg a videot, baratom! A polgarmester valaszol a sajat csopp csokos szajaval...

Szélmalomharcos 2013.07.13. 18:33:25

"önök, fideszesek a legalsótól a legmagasabb szintekig, rettegnek ... rettegnek Bajnai Gordontól. " -így a poszt

Bajnai legfőbb mentora és támogatója, kampánydollárainak legnagyobb felhajtója - és a Magyarország elleni lejárató kampányok fáradhatatlan dinamója - Charles Gáti szerint viszont:

"Gati szerint a civil szférát elnyomják, megfélemlítik és megvonják tőlük az anyagi támogatást" miközben Orbán fehér lovon járja az országot

index.hu/kulfold/2013/07/13/a_lohaton_bevonulo_horthyt_imitalja_orban/

Döntsétek már el hogy ki retteg kitől!
Az ehhez hasonló libsi ajvékolások már azzal megbuknak, ha egymás mellé rakja valaki őket

Kalmár 2013.07.13. 18:35:33

Én "Fideszes" vagyok.
Rettegek Gordontól, Fletótól, Attilától.

Miért?

Mert egy hétre elegendő pénz volt a kasszában 2008-ban.Az IMF hitel nélkül tönkrementünk volna.
Mert 800.000 rokkantnyugdíjast tartottunk el.
Mert 40 évesen nyugdíjba mentek a rendőrök és több 100ezres fizetést kaptak az adómból, ami mellett kényelmesen dolgoztak, mert a trafipaxozástól csak a könyökük dörzsölődött fel...
Mert folyamatosan emelték a csal pótlékot ami alanyi jogon jár, így alapozva meg az gyermekbizniszt a legalsó rétegekben. Nem dolgozó, családokban 4-5 gyerek született. A dolgozókban 0-1
Mert a bankok mondták meg mi az irány.
Mert a határon túli magyar, az román volt.
Mert bolgár nato barátnak álcázva orosz kémeknek adtak ki minden nemzetbiztonsági adatot.
Mert a chf hitelekre bíztattak és nem szüntették meg úgy, mint a szomszédaink időben.
Mert a több munkát bümtették, feketézésre sarkalva minket.
Mert pár ember tulajdonában lévő nyerőgépbe ment milliók pénze.
Mert évente 30ezer ember halt meg a cigitől és senki nem tett semmit.

Mert .......stbstb.

Mert nem akarok többé olyan világot, amilyet a szocialisták csináltak.
Nincs egyetlen olyan intézkedés amire büszkék lehetnének.
Hazudtak reggel este meg éjjel.(ismerős?)

Mert elrabolják a jövőt.

Igen a mostani kormány reményt ad.
Aki dolgozik, gyereket nevel, azt segíti.
Ez a nemzet túlélésének reménye.

Napkutya 2013.07.13. 18:36:11

@Szélmalomharcos: Szerintem, azon kellene elgondolkodnod, hogy TE alighanem LELKESEDÉSBŐL csinálod, vagy maximum hat forint húszért, meg a dicséretért.

Eközben a Gazdád, ebből, -meg a többi hülyéből-, házat épít az unokának.

Gondolkodj!

csavari 2013.07.13. 18:37:05

autognomia

Aljasabb vagy mint aminek hittelek! Ahhoz Zrínyi Miklóshoz aki életét adta a HAZÁÉRT hasonlítani ezt a többszörös gyilkos tolvaj lakhely áruló söpredéket felér egy hulla gyalázással! Nagyon remélem, hogy te is úgy végzed mint a patronáltad által kifosztott családok! Ez a mocskos féreg csak hasznot húzott az országból és lakóiból és minden tette az ország ellen irányult!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.07.13. 18:40:07

@Astor5: Szerinted Gordonka itt olvassa a hozzászólásodat? Hülye. :-)

Szélmalomharcos 2013.07.13. 18:41:00

@Napkutya:
Bajnai egy stróman, világéletében másokat képviselt jó pénzért, erre kapja a támogatást a Gati papa által felhajtott amerikai szponzoroktól

www.civilosszefogas.hu/component/content/article/1-friss/363-bajnai-gordon-reagalt-a-civilek-kampanyara.html

Szélmalomharcos 2013.07.13. 18:48:08

@Napkutya:
Nem vagyok valami fideszhívő, nem is érné meg rájuk szavaznom, ha nem lenne az egykulcsos adó. De egyelőre ők képviselik ezt, szemben a Bajnai meg MSZP féle szociáldemagógokkal, nem is beszélve a többi progresszív csürhéről, akik folyton jótékonykodni akarnak mások pénuzével, na ez az amiből nem kérek

Napkutya 2013.07.13. 18:49:36

@Szélmalomharcos: Jaj Cimbora, Rettenetesen hülye vagy.

Beszopattak, -de nekem, semmi kedvem sincs ínhüvelygyulladást kapni gépelés közben a tanulatlanságod miatt.

Olvass már több mindent, kérlek, vazze!!!!

Bírósági határozatokat. Nemzetközi anyagokat. Végzéseket. Minden ott van a neten, és a Narancs pufajkások sem tudnak belenyúlni, mondjuk egy Times-ba. Bár, ezt itthon soha nem fogod látni..!

(Bár, Neked, alighanem, már AZT is elmagyarázták, hogy MIND hazudik, -csak a FIDESZ nem.)

KINEK az orrában van karika????

Szélmalomharcos 2013.07.13. 18:59:42

@Napkutya:
Kicsit sokat markolsz egyszerre, aztán csak annyi marad a kezedben, mint a Hajdú-Bét károsultjainak a legvégén. Persze mindent meg lehet magyarázni, sőt még a semmit is meg lehet, csak jó ügyvédek, és jó kampányemberek kellenek hozzá. Vagy olyan gyenge lábakon álló bizonyítékok, mint amikkel alá akarják támasztani, hogy Szigetvár népe amúgy rajong Bajnaiért, csak a felbérelt csőcselék tüntet ellene

Ez egyébként még majdnem igaz is lehet, mert Szigetvári Viktor rajong Bajnaiért, amíg tolja neki a zsuzskát

Napkutya 2013.07.13. 19:04:39

@Szélmalomharcos: ITT van vége!

Ha az az érved erre a témára, (észérvek helyett) hogy Hajdú-Bét, akkor pont az az olvasatlan tahó vagy, aki majd lángosért, kávéért, meg 35 százalékos pláza-csekkért megy szavazni a FIDESZ busszal.

Hajrá fülkeforradalom!

ermi71 2013.07.13. 19:18:48

Akkor nézzük a leltárt. A Fidesz tönkretette a 90 években önállóan induló KDNP. Utána szétverte az MDF-et.Megfingatta majd megbuktatta a liberálisokat.Hazavágta a független kisgazdákat. Megbuktatta többek között Torgyán Józsefet, Dávid Ibolyát,GYurcsány Ferencet. Medgyessyt közvetve buktatta meg. Most Bajnai Gordont lehetetleníti, el és ha nem sikerül a választás akkor elintézi Mesterházy karrierjét is. Na ja. Én azt mondom ha tényleg ennyire hatásos a Fidesz gépezet, akkor méltán nyerik meg a választásokat.De nem az. Az összes felsorolt párt és személy, saját magának köszönheti hogy oda került ahova került.

nu pagagyí 2013.07.13. 19:30:05

@Szélmalomharcos: Most veled jótékonykodnak mások pénzéből. Pedig sem okosabb nem lettél, sem hasznosabb. Nem érdemelnél többet. Nézz rá az országra, ezt tudjátok sok pénzért. Indokolatlan pazarlás a jóléted.

anyadmajma 2013.07.13. 19:36:08

@Szélmalomharcos: elég ostoba lehetsz te is.
A fidesz fél a Bajnaitól, mert potenciális ellenfél, és egy az Isten, de orbán még nagyobb. A nyugat meg fél az orbán vezette fidesztől, mert erősen emlékezteti őket a 30-as évek fasiszta-náci rendszerére.(abból meg tudjuk mi lett. amúgy emlékeztet a 40-50-es évek komcsi rendszerére is)
Ez nem éppen a róka fogta csuka esete.

anyadmajma 2013.07.13. 19:37:16

@nu pagagyí: höhö, ez a @Szélmalomharcos: biztos benne van a jobbik által emlegetett 600ezer magyarba. Dögöljön meg a szomszéd tehene.

2llkedő 2013.07.13. 19:39:14

@Kalmár: "Mert 800.000 rokkantnyugdíjast tartottunk el."
Mit tett volna a fidesz, ha Fletóék elkezdik a felülvizsgálatod? Lángokban állt volna Budapest?

"Mert 40 évesen nyugdíjba mentek a rendőrök és több 100ezres fizetést kaptak az adómból, ami mellett kényelmesen dolgoztak, mert a trafipaxozástól csak a könyökük dörzsölődött fel..."

""""Az évek óta anyagi gondokkal küzdő rendőrök lépése egyértelmű üzenet a kormány számára: a hivatásosok élet és munkakörülményei, az állományban a jövővel kapcsolatos bizonytalanság indokolttá teszi az elkeseredett emberek lépését. A rendőri állományban egyértelművé vált, hogy a Gyurcsány-kormány megélhetési válságba taszítja az embereket. A rendőrök a megszerzett jogaik elvesztésétől tartanak, attól, hogy Gyurcsány Ferenc kormányának elképzelései szerint nem mehetnek 25 év szolgálat után jól megérdemelt pihenőre.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a somogyi rendőrök lépését olyan jelzésnek tekinti a kormányzat felé, amely megmutatja, hogy a rendőri állomány egzisztenciális ellehetetlenítésével a kormány működésképtelenné teheti a rendvédelmi szervezeteket. Attól tartunk, hogy a somogyi rendőrök példája nem lesz egyedi, s több száz elkeseredett hivatásos követheti őket országszerte.

Kérjük a rendészeti minisztert, hogy a hivatásosok nyugdíjazásával kapcsolatos szigorítási elképzeléseit az állomány megnyugtatása, a rendőrség működőképességének fenntartása érdekében vonja vissza.

Lázár János
Fidesz - Magyar Polgári Szövetség
Védelmi Kabinet vezetője""""

vajdasagi 2013.07.13. 19:40:01

@ermi71: Igen, hatékonyan csak az országunk gazdaságát veri szét a Fidesz. A politikai ellenfelek (vagy szövetségesek) lecsúszása az elsősorbanaz ellenfelek (vagy szövetségesek) gyengesége miatt történt.

Szélmalomharcos 2013.07.13. 19:45:29

@Napkutya:
@Napkutya:
Hajrá B mint Borókapálinka! Normális országot! Kormányozzanak a szakértők a falnak! Ezt üzeni a hangodon Lady Gágágá Gordon

Szélmalomharcos 2013.07.13. 19:50:55

@anyadmajma:
"nyugat meg fél az orbán vezette fidesztől, mert erősen emlékezteti őket a 30-as évek fasiszta-náci rendszerére"

Hány embert végeztetett ki, börtönzött be, hányat veretett meg a karhatalommal politikai okból, hány pártot tiltott be az orbán vezette fidesz?

Azt már meg se kérdem, ki lehet szerinted az a nyugat, és beletartozik-e a National Security Agency országa

2llkedő 2013.07.13. 19:53:05

@Szélmalomharcos: "Hány embert végeztetett ki, börtönzött be, hányat veretett meg a karhatalommal politikai okból, hány pártot tiltott be az orbán vezette fidesz? "

Ami késik, nem múlik. Jön még a kutyára teherautó. Várd ki a végét.

anyadmajma 2013.07.13. 19:55:05

@Szélmalomharcos: Hülyegyerek, a zorbán megmentette a devizahiteleseket, leszámítva zat a 3000 azaz háromezer embert, aki 2010 óta öngyilkos lett a lakáshitele miatt.

buta vagy, mint a raklap. A diktatúra ilyen emberekre épít. Amikor ilyen emberek irányítottak országokat, meg lehet nézni mi lett belőle. Sőt, Afrikában és Ázsiában ma is vannak ilyen országok.
Ha isten létezne, nem hagyná, hogy ilyen ostoba eberek szülessenek.

anyadmajma 2013.07.13. 20:02:11

@Szélmalomharcos: Hát, a KÉtfarkú Kutya Pártot pl. jelen állás szerint ugyan nem tiltotta be, mert nem is engedte megalakulni. Meg még sok másikat sem.
De ezeket a nácikomcsi fideszfanokat csak a tények nem zavarják.
Ha mondjuk nem keresett volna csak állami pénzből tavaly a simicsk napi 9millót, Ha nem a szájerné mondaná meg, hogy melyik bíró mit ítéljen, ha az egészségügy költségvetését nem cserélte volna fel az orbán a Videoton Fc költségvetésével, akkor talán máshogy nézném a dolgot.
De az orbánhoz képest a gyurcsány az igazmondó juhász volt. pedig annak is a kurva anyját.

yard 2013.07.13. 20:22:46

Ez azért még nem a világvége. Majd ha a tanárokat vezénylik ki túlórában, hogy dobálják meg, vagy a zárt intézeti agyleépülteket, vagy a lengyel exportfülkéseket, no akkor mondhatjuk, hogy ímé, eljött a Kánaán.

barázda_billegető 2013.07.13. 20:33:11

@ob.szerver: Teljesen egyetértek. Egyébként is igen unalmas már a gyurcsányahibás mantra (főleg az elmúlt 3 év után). Én személy szerint például nem tudom, hogy Mesterházi mennyivel lenne jobb Gyurcsánynál Orbánnal szemben.

exlex 2013.07.13. 20:33:33

Szarok a George Soros zsidó által pénzett magyarellenes Együtt pártra.

Szélmalomharcos 2013.07.13. 20:44:21

@anyadmajma:
Te majom, a kétfarkú kutyát nem Orbán tiltotta be, hanem a bíróság nem volt hajlandó asszisztálni egy bohóckodáshoz

Végén még azzal jöttök, hogy Orbán csak azért nyert 2014-ben, mert betiltotta a hatalmát fenyegető kétfarkú kutyát

Nero Bianco 2013.07.13. 20:45:51

@Szélmalomharcos:
"nem is beszélve a többi progresszív csürhéről, akik folyton jótékonykodni akarnak mások pénuzével, na ez az amiből nem kérek"

A fideszes rezsicsöki, extraadó, devizaszarakodás mind mind államhatalmi baszakodás mások pénzével, jótékonykodás olyanoknak, akik nem szorulnak rá mások pénzével.
De azért csak szavazz rájuk.

yard 2013.07.13. 20:47:06

A kétfarkú kutya valami olyasmi mint az öregedő megélhetési politikusok fiatal demokratái.
Mondom fiatal. Mondom demokrata.

yard 2013.07.13. 20:49:37

Közben a PC-m lelassult, kattog össze-vissza, nem tenném a fejem a tőkére, hogy nem vacakolnak benne a fiatal demokraták.
Ti rátennétek?

azbesztos 2013.07.13. 20:54:22

Rrregnénk bajnaitól, egy libafostól? Retteg a rosseb.

Netuddki. 2013.07.13. 21:09:48

@Szélmalomharcos: "Hány embert végeztetett ki, börtönzött be, hányat veretett meg a karhatalommal politikai okból, hány pártot tiltott be az orbán vezette fidesz?"

Ez csak azért van mert annyira a kezükben összpontosul a "hatalom", és annyira nulla az erkölcsi érzékük, hogy egyszerűen levegőnek nézik azt aki joggal felszólal a cigánykodásaik ellen.

Mellesleg annyira nem hülyék, hogy tudják az általad felsoroltakat nagyon nem nézné jó szemmel az EU. De nincs is a hátuk mögött egy nagyhatalom amelyik beavatkozna ha a zemberek felkelnének ellenük.
Amúgy meg sajnos a 23 év alatt a zemberek ingerküszöbe is csak egyre magasabb lett és az éppen regnáló "hatalom" folyamatosan kriminalizálja őket.

De a helyetekben nagyon nem lennék ennyire nyugodt, már qrvára elegünk van ebből a kuplerájból amit 23 év alatt a választott vezetőink csináltak ebből az országból...

vajdasagi 2013.07.13. 21:18:28

@Szélmalomharcos: Nem a végén jövök azzal, hanem most azonnal. Én a Kétfarkú Kutya Pártjára szavaznék, ha megengedték volna nekik, hogy megalakuljanak. És attól tartok, hogy százezer fölötti szavazatot kaptak volna. Hiszen amilyen pátjaink nekünk vannak, ahhoz képest egy viccpárt tökéletes. Az alapítóiról hihetem joggal, hgoy nem hétpecsétes gazfickók. És nincs egy lázár jános sem a közelükben. De hát ezt a Zorbánék is tudják, és így nem is engedik meg a párttá alakulást.

tlvajferi 2013.07.13. 21:55:52

hát, a bajnaitól nem csaka fideszeseknek kell rettegni
hanem az átlagpolgárnak is
- le fogja nyúlni a kis fizut, nyugdíjakat
- be fogja vezetni az ingatlanadót, nemcsak a milliárdosoknak, azok úgysem fizetnek, hanem az átlagpolgár 47nm-es ksi lakására is,
- ki fogja menteni a nemzeti bank tartalékot off-shoreba
- és még hiteleket is felvesz, hoyg legyen mit fizetni az onokáknak

Szélmalomharcos 2013.07.13. 21:58:18

@vajdasagi:
Fején találtad a tőgyét a 2farkúnak! Neked bevallom, csak ne mondd el senkinek, hogy én is erre szavaznék, ha biztos lennék abban hogy nem buzi qtya. Mert farok és farok között van azért különbség, meg az se mind1 hogy mit csinál azzal

Bajnai például már gyanús, jövőre lehet hogy már a férjével akar felvonulni azért forszírozza a buziparádét

Nero Bianco 2013.07.13. 22:06:58

@Szélmalomharcos:
"Bajnai például már gyanús, jövőre lehet hogy már a férjével akar felvonulni "

Lesz még ennél lejjebb is részedről, mint "buzi Bajnai"?
:)))

Mondjuk szerintem lesz. :)))

yard 2013.07.13. 22:07:35

@tlvajferi: és megfordíttatja veled a Dunát, hogy az alja is szellőzzön.

yard 2013.07.13. 22:12:26

@Szélmalomharcos: Bajnai nős, feleségétől 2004 óta külön él, egy leány- és egy fiúgyermekük van. Jelenlegi élettársától egy kislánya és egy fia született.

beavereater 2013.07.13. 22:41:49

@Szélmalomharcos: Bocsi, a brit tudósok nem kerestek még a lábon kihordott agyhalálod ügyében? Mondjuk neked az se tűnne fel:-)

Bogyó 2 2013.07.13. 23:38:13

@Kalmár: Nem kicsit egyoldalú ez az értékelés, hanem nagyon! Jellemzően egy-két kivételtől csakis a gazdasági kérdésekre koncentrál,ismét egy példa a kádári alamizsnáért egy kis szabadságot, demokráciát -féle gondolkodásra. Nem is sorolom az Orbán-kormány antidemokratikus lépéseit, mert egy antidemokratának felesleges ezzel érvelni. Akik szerint semmi probléma nem lenne azzal, ha Fidesz-egypártrendszer lenne, azoknak kár mondani bármit, politikai kultúrából és érzékenységből az elégségest se ütik meg, s valóban az ázsiai gondolkodás felé közelítik ezt a mindig is Nyugatra igyekvő országot. Mert azért a legtöbben még közülük is úgy gondolják, hogy az átlagember élete azért azokban a multik által befolyásolt és sanyargatott uniós vagy kvázi uniós országokban a mint Norvégia, Svájc a legjobb, s nem a baráti Kínában, Oroszországban vagy Azerbajdzsánban. Persze vannak turbóturulok, akik ezt is tagadják, de egyelőre még jelentősen kisebbségben. Fel is kellene már nőni abból, hogy a politikát a jó és a rossz harcaként értelmezzék egyesek, sok gond volt a szocikkal, de most ez a Kánaán? Reményt adnak? Szerintem meg ennyire még senki nem vette el! Ugyanazt szopják be mint amit Hitler és Rákosi alatt is nyomtak, hiszen ott is dicsőség volt szülni a hazának. Mikor fogják már föl, hogy nem állam bácsinak kellene megtörölni a taknyos orrunkat és hálásnak lenni, ha a közmunka, a trafik vagy a kormánytisztviselőség mellé még pénzt is ad a gyerekre, hanem olyan gazdaságot működtetni, ahol magunk megkeressük azt, ami kell ahhoz, hogy lehessen négy gyerekünk? Egyelőre ettől nagyon messze vagyunk.

Bogyó 2 2013.07.14. 00:26:54

De azért nézzük!

"Mert egy hétre elegendő pénz volt a kasszában 2008-ban.Az IMF hitel nélkül tönkrementünk volna."

Igaz, hogy elcseszték. De azért a világválságot nem illik kihagyni a dologból.

"Rokkantnyugdíjasok, 40 éves nyugdíjasok, bankok"

Elég régóta így volt. 1998 és 2002 között kik is kormányoztak?

CSP. Rengeteg helyen van ilyen juttatás, s azok se változatlanok. Egyetértek, hogy a jól keresők gyermekvállalási kedvét kell erősíteni, de ez is sokkal bonyolultabb kérdés, mint a szocik nyakába varrni, világtendencia, hogy a gazdag országokban nincs annyi gyerek és nálunk se rohantak most a cégvezetők, nagyvállalkozók gyerekeket csinálni.

"Mert a határon túli magyar, az román volt."

Ez egyszerűen hazugság. Sose mondtak ilyet egy felvidékire:-)De komolyra fordítva se igaz, akkor is működött sok támogatás, a magyar igazolvány stb. Tény, volt mit javítani a dolgon, de az igaz, hogy nem kérdőjelezték meg a határokat, s nem akartak a körükből újabb szavazókat szerezni maguknak, hátrányos és igazságtalan helyzetbe hozva a ténylegesen itt élőket, akik a döntésük következményeit is viselik. Ez egyébként tipikus példa, miként dobott sutba a jogászokból álló fideszes gárda évezredek óta kialakult jogi és demokratikus alapelveket.

"Mert bolgár nato barátnak álcázva orosz kémeknek adtak ki minden nemzetbiztonsági adatot."

Persze, Rajk Lászlót is felakasztották!

"Mert a chf hitelekre bíztattak és nem szüntették meg úgy, mint a szomszédaink időben."

Én személyesen emlékszem arra, hogy abban az időben is a Tv-ben többször is hallottam, hogy elmondták, olyan pénznemben adósodjunk el, amiben a jövedelmünk keletkezik, ha már adóssá akarunk válni. Hogy most ezt is eltagadják, az más kérdés. A bankoknál lehet, hogy más volt a helyzet. De egyrészt senki mögé nem álltak pisztollyal, hogy vegyen új autót és építsen nagy házat és ilyen hitelből. Aki beszámítható, tudja, hogy az árfolyamok változóak. Tudhatja azt is, hogy 10 év alatt sok minden lehet, 25 év alatt pláne. A kormányt hibáztatni, amiért nem kezelte kiskorúként az embereket, érdekes, bár tényleg sokan azok, látom. Remélem, holnap az alkoholt is betiltják, hiszen sok az alkoholista, de a disznóhúst is be kellene, mert az érelmeszesedés is gyakori! Másik dolog, hogy 2008-ig kifejezetten jó volt a devizahitel, akik pl. 4-5 éves hiteleket vettek fel 2004 táján, jól jártak vele.
"Mert a több munkát bümtették, feketézésre sarkalva minket."
????
"Mert pár ember tulajdonában lévő nyerőgépbe ment milliók pénze."

Aha. EZ most igaz. Ugyanis a nyerőgépek alól két kivétel van talán. Azelőtt minden faluban volt. Persze, nem jó dolog, és talán jobb így, de az én pénzem miért nem ment bele?

"Mert évente 30ezer ember halt meg a cigitől és senki nem tett semmit."

Ez se igaz. Mindig is voltak felvilágosító kampányok. A cigarettázás elleni harc világtendencia, ebben az évtizedben vezették be a korlátokat sorban Európában, szóval azért ez nemcsak a Fidesz érdeme, bekapcsolódtak ebbe, de lehet, hogy egy másik kormány is megtette volna, és ők se tették meg ezt sem mondjuk 2001-ben.

"Mert nem akarok többé olyan világot, amilyet a szocialisták csináltak."

A szocik nem csináltak világot, ők csak az adott világot irányították, sajnos eléggé rosszul. A sikertelenségükben a saját mohóságuk mellett azonban a Fidesz hataloméhes aknamunkája és antikonstruktivitása is jelentős volt.

"Nincs egyetlen olyan intézkedés amire büszkék lehetnének." De leginkább azért, mert nem hoztak intézkedéseket. Persze ez is baj, de ártani nem ártottak olyan maradandóan. Hiszen a Fidesz már minden bajt helyrehozott, nem igaz? De amit ők csináltak, az talán évtizedekig se kerül helyre.

"Hazudtak reggel este meg éjjel.(ismerős?)"
Ismerős, mert Gyurcsány legalább beismerte a pártja előtt. Ők be se ismerik, de elég megnézni egy Híradót, aztán kimenni az utcára. Arcpirító az a prpaganda és gyalázkodás, ami ott folyik, s az az elhallgatás azokról az ügyekről, ami nem illik bele az imidzsbe, a napi Bajnai-gyalázkodás, maffiabaloldalazás meg már végtelenül szánalmas.

"Mert elrabolják a jövőt." Mások meg a magánynyugdíjat.

"Igen a mostani kormány reményt ad."
A klientúrának és fanatikus antidemokratáknak, árvalányhajas ábrándokat kergető nacionalista hőzöngőknek.

"Aki dolgozik, gyereket nevel, azt segíti."
Lásd 47 ezres közmunkás bér, felsőoktatás ügyei, a falvak tönkretétele.

"Ez a nemzet túlélésének reménye."
A nemzet egy kisebb részének, a kialakuló kasztrendszer felső rétegének, a jó "elvtársaknak" akik szakmai felkészültsége kevésbé számít a hűségüknél. A köztársasági elnöktől az AB-n át a Kormánymegbízottakig és tankerületvezetőkig vagy még lejjebb a trafikosokig. És ahol így működik egy ország, az nem jó a kiválasztásnak, s így az országnak, a többségnek. Egy országnak nem jó, ha szétszakítják a nemzetet ők-re és mi-re. De itt ez történik. S ez bizony tragédia. Elveszni látszik a hatalom leválthatóságának illúziója. Hogy a döntés a miénk. S akkor vége a demokráciának, a szabadságnak.

rockjano 2013.07.14. 01:26:19

@Bogyó 2: Jól szóltál bogyó….

De Kálmánt nem fogod meggyőzni.

Ha holnap kiderül hogy Orbán otthon titokban csecsemőket erőszakol meg és a fejüket a falhoz csapdossa a Kálmán féléknek az sem lesz baj, az is csak szoci ármány lesz majd….

Teljesen menthetetlen népség...

százhuszat verő gumibot 2013.07.14. 01:40:06

@Nero Bianco:
Azt akarod mondani, hogy Bajnai nem tartozik közéjük, csak néhány buziszavazatért nézte végig a hererázogatós produkciót a Toldiban a Meleg Napok megnyitóján?

Argus 2013.07.14. 06:01:50

@Kalmár:Én baloldali vagyok, de te is biztos román vagy.

Argus 2013.07.14. 06:08:22

@tlvajferi: Nagyon sötét vagy.Bespájzoltál narancsból?

ob.szerver 2013.07.14. 07:04:23

@Kalmár:

"Mert (a szocik) elrabolják a jövőt.
Igen a mostani kormány reményt ad."

Nem akarom ízekre szedni a baromságaidat, egyrészt lusta is vagyok, másrészt értelmetlen is lenne.

Egy dolgot tegyél meg lécci. Menj fel a KSH oldalára, és keress olyan számsorokat, amelyek volumenindexeket mutatnak az előző és azonos időszakához képest az emút3évból. Tengernyi ilyen van, a gazdaság és társadalom minden szegmenséből.

Ezt követően gondolkodj el azon, hogy miért van az, hogy alig van 100% feletti érték. Ehhez tedd hozzá, a 3000 milliárdos nyugdíjvagyon nyomtalan eltüntetését (ami mára már 5000 milliárd fölött lenne) és gondolkodj el azon, hogy ki rabol el mit, és ki kinek ad reményt.

felcsutisuttyo 2013.07.14. 07:58:08

A KURVA ANYJÁT A SZIGETVÁRI POLG MESTERNEK, AKI A KÖZMUNKÁSOKAT KIVEZÉNYELTE.
Ezzel felkerült a kilövendő listára, ami a kormányváltás után megtörténik!!!.---hehheh

torró 2013.07.14. 08:01:51

@ob.szerver:
Vannak olyan lépések amit ha tetszik ha nem, meg kell lépni.Ezzel a nyugdíj vagyonnal már annyit foglalkoztunk itt , hogy csuda. Még sincs megértve, hogy a baloldal is gondolkodott a megszüntetéséről, ugyanis az eladósodást nagymértékben segítette.
Kalmár meg rosszul tudja, nem volt egy hét az államcsődig, ezt maga Feri mondta egy interjúban, hogy egy éjszaka állt rendelkezésre. Így kellett aláírni olyan diktátumot is ami nem volt az ők ínyére sem, de nem volt más választás. Amúgy Ferenc valóban kiterítette a szennyest, teljesen igaza van.Csak! Ezzel nyilvánvalóvá vált a baloldal igazi arca. És ez bizony nagyon nem tetszett. Majdnem megtalálható ez a fajta hozzáállás a FIDESZ soraiban is, ezért nem az MSZP-t támadták, hanem Gyurcsányt.És milyen érdekes, hogy a mai napig a Ferit szidja mindenki, és nem az elmondottakat vesézik.

2llkedő 2013.07.14. 08:04:30

@torró: "Még sincs megértve, hogy a baloldal is gondolkodott a megszüntetéséről,"

Ezt honnan szedted? Éjjel megálmodtad?

2llkedő 2013.07.14. 08:06:22

@torró: "Amúgy Ferenc valóban kiterítette a szennyest"

Nem teregette ki. Annyit tudunk, hogy hazudtunk reggel, délben, meg este. De hogy kinek és mit, arról nem tudunk. Piktor ezzel szemben sohasem hazudott, csak sorban lelepleződik a hazugságaival.

Nero Bianco 2013.07.14. 08:23:45

@torró:
"nem volt egy hét az államcsődig, ezt maga Feri mondta egy interjúban, hogy egy éjszaka állt rendelkezésre"

Bakker, ti minden ostobaságot beszoptok.

Parajpuding 2013.07.14. 09:56:51

Miért retteg a fideszmaffia? Ki ne rettegne, ha tudná, hogy előbb-utóbb végetér a kánaán, a szabadonlopás, a büntetlenül fosztogatás. És nemcsak véget ér, de el kell számolni a tetteikkel. No ezért rettegnek. Teljes joggal.

komplikato 2013.07.14. 10:14:06

@bekerült: "Ő vállalta el a Gyurcsány melletti szerepet és az ő javaslatára lett miniszterelnök. valójában tehát az árnyék csinált belőle valakit és nem fordítva. Ez ellem Bajnai egy szóval sem tiltakozott."

Ezt szerintem egyszeri emberként mi soha nem fogjuk tudni ... akkor igen nagy balhé volt, már ha emlékszik valaki, mert hirtelen kellett a kormánynak egy bűnbak, egy balek és sorban NEM vállalta el senki akit felkértek. Amikor a Gordont kinevezték egy ország röhögött rajta, hogy volt akkora marha elvállalta. Így utólag valószínűleg nem gondolnám annyira buta lett volna, hogy ne tudta volna mivel jár és biztos nem egy 2 perces beszélgetés eredménye volt.

komplikato 2013.07.14. 10:18:57

@Szélmalomharcos: Amikor az MVSZ amerikai részlege tolta a nem kevés lóvét 2002-ben a FIDESZ-nek, akkor is fel voltál háborodva? Az sem gyanús, hogy a pénz nagy részét nem a jenkiktől kapták, hanem az ÁLLÍTÓLAG a kormány mögött álló "nem-oligarcháktól"? Vagy ilyesmiken gondolkodni már fájó következtetések levonásával járna?

komplikato 2013.07.14. 10:22:01

@torró: Megszüntetés = ellopás és "eltőzsdézés"? Nem mint ha a többivel egyetértenék, csak ez itt eléggé szúrja a szememet.

2013.07.14. 10:26:39

Ez ebben a formában igy sajnos nem igaz, kedves blogger !

Mert tüntetni joga van, ha kap engedélyt "rája" ( nem tengeri ), de ha kérhetem, akkor ne munkaidőben, és ne közpénzen fizetett fityiszes sárgalábúak tüntessenek vagy vezényeljenek ki tünteni közmunkásokat--mert jön a rettegett Bajnai.

Bár azért hogy elengedte Vikor basi--a mi pénzünkön--a helység tartozását, ezért nyalni kellett. Most itt ez történt--nyaltak, nyaltak és nyaltak, mint ahogy a hű alattvaló--vagy alávaló vezetőkhöz illik !
Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok !

torró 2013.07.14. 10:27:52

@félázsiai 2llkedő:
Akkor olvasd el még vagy kétszer azt a beszédet ,vagy hallgasd végig . ha így sem érted, akkor nincs miről diskurálnunk.
A nyugdíjról meg pláne. Többen is kifejtették hatását a költségvetésre. De úgy látszik Te okosabb vagy náluk. Miért nem lettél miniszter?

torró 2013.07.14. 10:30:11

@Nero Bianco:
Láttad a riportot? Nem hiszem. Vagy akkor is hazudott Ferenc?

2013.07.14. 10:40:45

@torró: Ne terelj! A nyugdíjvagyon esetében nem az az igazi kérdés, hogy vissza csatornázták-e. Egy: nem. Mert azt ígérték,hogy semmi, gond, nevesítve lesz a befizetésed. Lett?
Kettő: az igazi gond, hogy az így lenyúlt pénz nem segítette az ország gazdaságát. Több veszteséget halmoztunk fel, mint előtte a sokat szidott Gyurcsányék.
Hogy hiába múlt el a válság, a magyar gdp folyamatosan romlik. Rosszabb a helyzet, mint Bajnai alatt, aki válságkormányzott.
Most meg ugye elrugaszkodunk...
Bár lehet, úgy kell érteni a kancsal zseni szavait, hogy a valóságtól.

torró 2013.07.14. 10:41:20

Na mégegyszer! A magánnyugdíj pénztárba kivitt összeget, hitelből kellett az állami nyugdíj alapba pótolni.= eladósodás. Először meg kellett volna teremteni az alapot mnyup bevezetésére. Amúgy sem álltunk jól költségvetésileg, vagyis hibás volt a bevezetés időpontja. Ahogy nálunk egyetlen kormány sem képes lemodellezni egy rendelkezés utóhatását, ez a vége sokszor az ehhez hasonló lépéseknek.

2013.07.14. 10:43:12

@torró: Érdekes kérdésfelvetés.
Mert ugye, ha hazudott, akkor nem kúrták el.
Ha igazat mondott, akkor viszont ő volt az első, és eleddig utolsó, aki ki merte mondani.

2013.07.14. 10:44:41

@torró: Most ugyanez a helyzet: a manyup pénz elment, hitelből kell fedezni a nyugdíj kifizetéseket. Bravó, szép megoldás!!! Tapsikoljunk!

torró 2013.07.14. 10:49:38

@Parajpuding:
Ne röhögtess már:)) Kinek kellett itt elszámolni az elmúlt 21 évben bármiről is. Max neked, meg nekem. Keller Laci hány fideszest ültetett le? És most a Gyula hány szocit ültetett le? Ugyan már. Ne légy ennyire naiv! Ahogy Hofi papa mondta "Maó holnap én". erről ennyit!

torró 2013.07.14. 10:56:11

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Szerintem Ő merte kimondani. Az eredményét látjuk. Nálunk nem szeretik a kimondó embereket. EGYIK PÁRTBAN SEM!!!!!!
Most meg már nincs annyi befizetés, mert a fiatalok tömege van kint. Bukta ez akárhogy csűrjük csavarjuk. És arra sincs bizonyosság, hogy ha nem a fidesz van kormányon jobban állnánk.

2013.07.14. 11:10:04

@torró: Hát igen. Teljesen igazad van. Ez az elkúrás nem most kezdődött. De azért talán nem épülne fölösleges stadion. Nem állna a pénz a MOL-ban.
Talán nem piaci árfolyamon hiteleznénk az országot. (minden híresztelés ellenére a piac többet kér)

Mensikov 2013.07.14. 11:10:57

De hogy jön ehhez Zrínyi ?

2013.07.14. 11:12:18

Ez a közmunkások kivezérlése szöveg egy ujabb mocskos hazugság. Naponta találnak ki ilyeneket az egyre elkeseredettebb ballibbantak, agyukra ment a FIDESZ növekvő népszerűsége.

ob.szerver 2013.07.14. 11:18:25

@torró:

"Még sincs megértve, hogy a baloldal is gondolkodott a (manyup) megszüntetéséről"

Meg lehetett volna tenni, hogy a manyupot államosítják, a magánpénztárak vagyonát összevonják egy állami magánnyugdíjpénztárba. Ezzel kiiktatták volna a legnagyobb ellenérvet, azt, hogy az éves költségvetési hiányt 1,5%-kal növelte.

Ezt tették? Nem. Miért nem? Mert a lóvéra volt szükségük.

Eltűnt 3000 milliárd forint. 12 év megtakarítását részben folyó kiadásokra költötték, másik része államadósság csökkentésre ment, amely viszont csak átmenetileg csökkent, ma ugyanott van, mint korábban. Volt pénz, nincs pénz, nyoma sincs.

Egy egész nyugdíjas generációt nyomorítottak meg, aminek a jelentőségét ez az ország még mindig nem fogta fel. De ez csak idő kérdése, ebben biztos lehetsz.

torró 2013.07.14. 11:22:27

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Na kezdjük kapizsgálni. Röviden: egyik kutya másik eb!
Mi itt vitatkozunk ők meg tollasodnak. Na megyek mert főzök. Annak legalább van értelme.:)))

2llkedő 2013.07.14. 11:40:51

@torró: Milyen hazugságról tudsz?

És valami forrást tudsz adni a manyuppal kapcsolatos állításodra?

bgp 2013.07.14. 11:42:02

@Barragon: Összefogás = harmónia a tagok között = nincsenek egymást ütő színek

2llkedő 2013.07.14. 11:42:30

@torró: "És arra sincs bizonyosság, hogy ha nem a fidesz van kormányon jobban állnánk."

De 50%-nyi esély volna rá.

bgp 2013.07.14. 11:43:39

@Lindalinda: Ezért voltak CSAK közmunkások azon a tüntetésen, ugye :D
Legalább annyi esze lehetett volna a fideszbaromnak, hogy pár lelkes narancsdroidot is közéjük kever.

torró 2013.07.14. 12:27:03

@félázsiai 2llkedő:
Ha végig követted annak idején ezt a nyugdíj históriát, volt itt annyi állítás, mint égen a csillag.Most már mi értelme van ezt boncolgatni?
50%-k esély van arra is, hogy én király leszek.

Kalmár 2013.07.14. 13:22:48

@ob.szerver: Először is te vagy a barom.
Másodszor a legtöbb mutatónk jobb.
Ezen nem is vitáznék, egy befejezett óvoda már elég képzettség, hogy te is megtaláld.

Kalmár 2013.07.14. 13:36:26

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ne írkáljunk ilyen marhaságokat, mert sírás lesz a vége.
Egy forint hitel nem megy nyugdíjra. A nyugdíjkassza évtizedek óta először végre egyensúlyban van.
A nyugdíjbefizetések fedezik.

A MOL visszavásárlása stratégiai ok miatt történ. Teljesen normális és az ellenzék szintén kezdeményezte csak nem jött össze nekik.Szomorú, hogy nem ül sitten valaki az eladás miatt.

Semmilyen nyugdíjas generációt nem nyomorítottak el. Kár huhogni.
Eddig 75-25% megoszlásban az állammal, egy maszek pénztár ígérte, hogy tuti adni fog vissza a pénzedből, most az állam garantálja a teljes nyugdíjat.
Mindenkire rábízom, hogy kiben bízik. Egy országban, amelyik még fletót is túlélte, vagy egy pénzintézetből amiből tucataszám csődöltek be a világon.
A csaló hitelminősítők AAA kategóriát adtak a kamu ingatlanpapírokra, ami miatt vehettek belőle nyugdíjalapok is.
Ott lehet megnézni a nyugdíjat.
Itthon európai viszonylatban egyedülálló módon nem csökkentek a nyugdíjak.

Kérdezz meg egy görögöt, akik nem a piacról finanszírozzák az országot, hanem az olcsó IMF-től.....
Sokba kerül az az "olcsó" pénz.

13 év befizetések után sok pénztár a tőkét sem tudta megtartani. Komolyan ott lenne jó helyen a pénz???

Nekem jobb ha megy a nyugdíjkasszába én pedig többet tartok meg az egykulcsos adó miatt.
Majd abból gondoskodok nyugdíj kiegészítésről ahogy akarok.

2llkedő 2013.07.14. 13:43:20

@torró: "Most már mi értelme van ezt boncolgatni?"

Mert te állítottál valamit, amire kértem igazolást. Ha nincs értelme boncolgatni, akkor nem kell valótlanságokat állítani, vagy ha állítasz valamit, akkor azt tudd is igazolni.

2llkedő 2013.07.14. 13:43:53

@Kalmár: "Másodszor a legtöbb mutatónk jobb."

??????????????????????????

2llkedő 2013.07.14. 13:49:27

@Kalmár: "A nyugdíjkassza évtizedek óta először végre egyensúlyban van."

Most. Hála annak, hogy nem megy a manyupba pénz. De hogy mi lesz később, kit érdekel?

m.privatbankar.hu/cikk/a-kormany-tudomast-sem-vesz-a-nyugdij-katasztrofarol-254701

2llkedő 2013.07.14. 14:11:23

@Kalmár: "Nekem jobb ha megy a nyugdíjkasszába én pedig többet tartok meg az egykulcsos adó miatt."

Erre találták ki a lehetőséget, a szabad akaratot. Most nem volt szabadság. Nem sok választás volt.

2llkedő 2013.07.14. 15:15:15

@Kalmár: "én pedig többet tartok meg az egykulcsos adó miatt.
Majd abból gondoskodok nyugdíj kiegészítésről ahogy akarok."

És mi van azokkal, akik kevesebbet kapnak az egykulcsos miatt? Azok hogyan gondoskodjanak a nyugdíj kiegészítésről?

2013.07.14. 23:10:31

@Kalmár: "A társadalombiztosítási alapok hiánya tavaly ugyanis több mint háromszor akkora lett, mint az előirányzat. Ide tartozik a Nyugdíjbiztosítási Alap (vagyis a nyugdíjkassza) és az Egészségbiztosítási Alap (E-alap). A 2012. évet az nyugdíjkassza az előirányzott nullszaldóval szemben 70,8 milliárd forint hiánnyal zárta, miközben a megelőző évben az alap hiánya csak 0,2 milliárd forint volt. A nyugdíjkassza kiadásai annak ellenére haladták meg a bevételeket, hogy azok az előirányzatnál jobban teljesültek. "

Hazudj, Pinokkió!

2013.07.14. 23:13:19

@Kalmár: A legtöbb mutatónk jobb????
A GDP egyre romlik. Sikerült az egy főre eső GDP tekintetében történelmi mélypontra kerülni.
Az ipari termelés egyre romlik. Mijafasz javul? A számmisztika?
Mióondjuk kezdelek írigyelni, mert ekkora sötétségben minden fénysugár megvilágosodás.

2013.07.14. 23:14:56

@Kalmár: "Kérdezz meg egy görögöt, akik nem a piacról finanszírozzák az országot, hanem az olcsó IMF-től....."

mondjuk a tények ne zavarjanak. Görögország nem tudja magát a piacról finanszírozni. Ezért kell a mentőöv.
Szánalmas vagy.

2013.07.14. 23:17:24

@Kalmár: "én pedig többet tartok meg az egykulcsos adó miatt.
Majd abból gondoskodok nyugdíj kiegészítésről ahogy akarok."

Édes Istenem, ennyire sötét nem lehetsz.
Társadalmi szinten kell nézni a problémát, nem egyén szintjén. Tudod, ha nincs, aki befizessen adót, neked nem lesz mit jóváírni.
Szánalmas vagy.
süti beállítások módosítása