A velünk élő Érpatak-szindróma

H_A Címkék: buzizás meleg köcsög melegfelvonulás sokszínűség normalitás Orbán Viktor Tarlós István Budapest Pride Orosz Mihály Zoltán Nyitottak vagyunk Érpatak-szindróma2013.07.03. 09:36

„...a buzikat ne melegeknek hívjuk, hanem mondjuk azt, hogy buzi vagy köcsög. Én azt egy devianciának gondolom, egy degeneráltságnak. Azt gondolom, hogy ezt a degeneráltságot gyógyítani kell. Nem Budapest Pride-ot kell szervezni, hanem a pszichiátrián kellene őket kezelni. Én azt mondom, hogy ez egy betegség. Nyilvánvaló, hogy egyébként sajnálom őket, azokat, akik ilyen szinten lelkileg sérültek és degeneráltak, hogy az azonos nemükhöz vonzódnak.

Mi lesz, ha mondjuk az ön gyerekéről derül ki egyszer, hogy a saját neméhez vonzódik?

Nem fordulhat elő. Én '88-ban voltam katona Zalaegerszegen, ahol több ezer ember volt, és ez fel sem merült. (...) Régen, amíg nem gerjesztették mesterségesen, felforgatással, nemzetközi ügynökhálózatokkal ezt. (...)Van egy felforgató szabadkőműves nemzetközi ügynökhálózat, és annak az aktivistái minden devianciát, minden olyan dolgot, ami egy nemzetet kártékonyan rombol, aláz, aláás, bénít, megoszt, egy aktivitással pártolják és pénzelik. Ilyen például a buzifelvonulás. A társadalomnak nincs rá igénye – de mégis, miért kell akkor a fővárosokba? Egyetértek az orosz gyakorlattal, ugye Putyin elnök úrral, hogy a konzervatív eszmerendszer fényében azt mondja, hogy Isten szemében ez egy halálos bűn. Ugyanúgy kellene Magyarországon ezt visszafogni, mérsékelni, és segíteni nekik, hogy kigyógyuljanak belőle, ha igénylik." (Interjúrészlet: Orosz Mihály Zoltán, Érpatak független szélsőjobbos szittyamagyar polgármestere)

***

– Mi az a Pride? – kérdezte Tarlós István a riportertől. Miután elmagyarázták neki az egész lány-lány, fiú-fiú dolgot, a főpolgármester annyit mondott: „Én a másik oldalon állok”.

– Nem kaptam meghívót – válaszolt Orbán Viktor.

Mert ha valaki politikusként, közéleti személyiségként „a másik oldalon áll”, akkor magától értetődik, hogy félrefordítja a fejét vagy lesüti a szemét és hazudik, amikor „az egyik oldalról” van szó? Mert bár Orbán Viktort és Tarlós Istvánt is meghívták a Budapest Pride szervezői a szombati melegfelvonulásra, nekik ciki ez az egész. Olyannyira, hogy képesek letagadni, hogy meghívták őket, vagy úgy tenni, mintha életükben nem hallottak volna erről a dologról. Mert miközben a „hanyatló Nyugaton” nem ritkán még a konzervatív pártok képviselői is részt vesznek az ilyen típusú rendezvényeken - ugyanis nekik nem ciki kiállni a melegek egyenjogúsága mellett - mifelénk az egész kormányzat cinkosan asszisztál ahhoz, amit nyugodtan nevezhetünk Érpatak-szindrómának.

Amelynek része, hogy például Orosz Mihály Zoltán névre hallgató, polgármesterré választott egyének a bazári majmot is megszégyenítő nemzeti bohócruhába öltözve 8-10 éves gyerekeket okítanak magyarságra és hagyománytiszteletre. Lehetőleg sűrű buzizás és mocskolódás kíséretében. Majd a fent idézett olcsó, szemforgató, buta és primitív stílusban,  nemzeti értékekre hivatkozva dugják homokba a fejüket (aki ’88-ban katona volt Zalaegerszegen, annak semmi esetre sem lehet meleg a gyermeke) és minősítik degenerált elmebetegeknek, pszichiátriai kezelésre szorulóknak a tőlük különböző (jelen esetben szexuális irányultságú/identitású) embertársaikat. És büntetlenül megtehetik, a szemük sem rebben. Mert minden bizonnyal, aki olyan mint „mi” (azaz nem beteg, lelkileg nem sérült és nem is degenerált) és következésképpen közénk tartozhat, az esetleg nemzeti érzelmű rúdtáncos, vagy asszonyverő, vakkomondoron áteső polgármester lehet. Mert ez a keresztényi, polgári, erkölcsös, jobboldali  és nemzeti és magyar.

Miközben Érpatak polgármestere ugyanezzel az energiabedobással beszélhetett volna a bármilyen természetű másság elfogadásának természetes és pozitív voltáról, a szolidaritás, a saját és mások jogaiért való aktív kiállás fontosságáról is azoknak a gyermekeknek. Ahelyett, hogy  zsinóros mentében, honfoglaló gúnyában parádézva megállapította volna, hogy az ő előadása közben beszélgető 8-10 éves gyermek nem tiszteli a hagyományt, akkor pedig menjen a liberálisokhoz, meg a melegekhez. (Micsoda gondolati ív, micsoda logikai bravúr!) Elvégezhette volna ezt a nevelésnek alig nevezhető mutatványt anélkül is, hogy a sorok mögött azon kellene rettegnie, hogy ezáltal szükségképpen homoszexuálisokká, azaz elmebeteg köcsögökké válnak ezek a gyermekek. Nem hiszem, hogy a csörgősipka leesett volna szittyamagyar fejéről.

De nem. Ez az ember komolyan gondolja, és vérmagyarsága természetes velejárójának/feltételének tartja ezt a fajta előítéletes megbélyegző, sértő és kirekesztő gyűlölködést. Amelynek sajátja, hogy a legperverzebb, legföldhözragadtabb, ily módon mesterségesen hízlalt félelmeinkre apellál: hogy nehogymá’ minket itt elnyomjanak ezek a „köcsögök”, minket, akik „normálisak” vagyunk, és szeretjük a hazánkat. Mert mi a hazánkat csak akkor szerethetjük igazán, ha a köcsögözünk, és másokat megbélyegzünk. Ez a velünk élő Érpatak-szindróma.

Orosz, Orbán, Tarlós elvtársak cinkos-elhatárolódó-elutasító-megrökönyödő-álszent összekacsintása ellenére, sok más európai nagyvároshoz hasonlóan, szombaton Budapesten is sor kerül a Pride-ra. Akkor is, ha nem lehet elégszer meghívni a miniszterelnököt ahhoz, hogy egyéb fontos teendőire hivatkozva távol maradjon a rendezvénytől, és csendben asszisztáljon a köcsögözés elfogadott társadalmi normává válásához.  

És ahol éppen ezért nagyon fontos az a kezdeményezés, amelyhez a a Prezi, az espell és a Google felhívására több mint száz közösség és cég csatlakozott már. Akik szégyenkező, felelős politikusainkkal ellentétben nem fordítják el a fejüket, hanem szervezett formában vesznek részt a Budapest Pride-on azon a napon, amikor a világ számos pontján a sokszínűséget ünneplik. Mert szerintük az a normális, hogy aki ide született, az ennek az országnak a másokkal egyenjogú tagja. Tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai meggyőződésre. És ezt senkinek nincsen joga megkérdőjelezni. Egyetlen csörgősipkás bazári majomnak sem.

Létfontosságú, üdítő és tiszteletreméltó törekvés ez ebben a tévhiteken alapuló, folyamatos (ál)rettegéssel, és a buzizás fojtogató bűzével átitatott, magába fordult jelenünkben, ahol a normalitás mércéjét őrző kulcs sokszor illetéktelen kezekbe kerül. Fontos lépés lehet ez a velünk élő Érpatak-szindróma leküzdésében. Abban, hogy egy olyan világot teremtsünk magunk köré, ahol - miként a kerekesszékes, esetleg siket vagy világtalan embertársainkat nem nevezzük szerencsétlen nyomoroncoknak - úgy a tőlünk különböző szexuális orientációjú/identitású embereket sem köcsögözzük ész nélkül. Egy olyan világot, amelyben nem attól leszünk normálisak, és jobb, igazabb magyarok, hogy a tőlünk különböző embereket elrettentő példaként listázzuk és mutogatjuk, hanem megértjük: a másik ember másságától mi egyáltalán nem leszünk kevesebbek.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr945388908

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A velünk élő Érpatak-szindróma 2013.07.03. 20:13:01

A Nyitottak vagyunk!-kezdeményezés fontos lépés lehet ez a velünk élő Érpatak-szindróma leküzdésében.

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.03. 12:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 10:22:24

Ezt nem értem. Aki elmegy a homokbüszkeségre, az támogatja őket. Miért menjen el az, aki NEM támogatja őket?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 10:23:07

"a „hanyatló Nyugaton” nem ritkán még a konzervatív pártok képviselői is részt vesznek az ilyen típusú rendezvényeken"

Mármint ÁLkonzervatívok, ez tegyük hozzá.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 10:26:21

"a világ számos pontján a sokszínűséget ünneplik"

Ez a homoklobbi csúsztatása, sőt hazugsága. A homokbüszkeség nem a sokszínűséget ünnepli, hanem a homoszexet. Márpedig mi ünnepelni való van egy természetellenes, beteges viselkedésen?

Vagy pedig ha tényleg sokszínűségről van szó, akkor hol vannak a neonácik, tübbnejúek, zoofilek, iszlám fanatikusok, pedofilek a tüntetésen, ők miért nincsenek ott, hiszen sokszínűség, nem?

H_A 2013.07.03. 11:32:01

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nem világos, melyik részét nem érted/nem akarod érteni annak, amit írtam, de megkérdezem: mi a te problémád tulajdonképpen? Ki bántott?

Hol olvastad tőlem azt, hogy el kell mennie annak, aki nem támogatja őket? Azt hol olvastad, hogy neked ott kell lenned, és egyáltalán bárkinek ott kell lennie? Hol írtam le, hogy én arra buzdítok bárkit is, hogy legyen ott, akkor is, ha nem akar? SEHOL.

Ehhez képest olyan dolgokról írtam, amelyek nyilván a homofóbiát vallásként gyakorló/megélő ember számára ördögtől valók, de amelyek egyszer talán eljuttathatnak oda, hogy viszolygás és (ÁL)rettegés helyett elfogadjuk a másik embert olyannak, amilyen. Mert ha te kopasz vagy, szemüveges, és két mázsát nyomsz, attól még nem vagy sem degenerált, sem köcsög. Ez a fajta mentalitás idegen tőlem, erről szól az írás, és arról, hogy örülök, hogy mások is vannak még a világban, akiktől ez idegen. Ha neked nem inged, ne vedd magadra. Ilyen nagyon egyszerű.

Azért a pedofíliát a homoszexualitással összemosni elég meredek.

H_A 2013.07.03. 11:52:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ha pedig ez a konzervatív magyar eszmerendszer, amelyet az Orosz-félék propagálnak, és amelynek hallatán az Orbán-Tarlós félék elfordított fejjel cinkosan összekacsintanak, nos akkor legyen inkább nyugati és hanyatló és ál.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 13:42:53

@autognomia:

A konzervativizmus és a homokos lobbi támogatása egyszerre kb. olyan, mint antiszemitának lenni és kedvelni a zsidókat, vagy marxistának lenni és támogatni a magántulajdont.

Szóval jobb ilyenkor nem összemosni a dolgokat szerinten, hanem a szavakat valós értelmükben használni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 13:45:14

@autognomia:

Azt sugalltad, mintha az elmenés nem a homoklobbi támogatása lenne, hanem valamiféle vidám támogatása a jó dolgoknak, a sokszinűségnek. Ez abszurdum.

Ez kb. olyan, hogy elmegyek a Jobbik tüntetésére, majd azt mondom, elutasítom a Jobbik eszméit, de támogatom a sokszínűséget a véleményszabadság terén.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 13:46:13

@autognomia:

"Azért a pedofíliát a homoszexualitással összemosni elég meredek."

Sosem mostam őket össze. Mindkettő beteges, ez a hasonlósáhuk, de egyébként nyilván két különböző jelenség. Ha ugyanaz lennének, nem lenne két nevük.

Husz_János_Puszita 2013.07.03. 20:03:07

Anális fixáció. Tartsátok szorosan a záróizmot gyerekek, ki tudja mi meg nem történhet?

aeidennis 2013.07.03. 21:55:45

Szerintem egy meztelencsigaszopogató versenyre sem mentek volna el Orbánék, pedig az sokkal kevésbé gusztustalan.

Donoter 2013.07.03. 22:28:53

Elöljáróban annyit, semmi bajom a homoszexuálisokkal vagy leszbikusokkal addig amíg természetüknek megfelelő cselekedeteiket teszik négy fal között, el tudok képzelni olyan közösségi házakat is hol ezt mások szeme elől takarva tudják csinálni. Például voltam Bécsben olyan lokálban ahol a gyakorlatlan szem kívülről nem lát semmi különlegest, majd mikor az első fogadó termen túljut jön rá, hogy hol is van. De ettől, a különböző hivalkodó szabadtéri rendezvényekig felvonulás, parádék, tulajdonképpen toborzó jellegű megnyilvánulásokig hosszú az út. Ezeket viszont tiltani kéne. Miért? Ha nem tűrjük és a btk. sem tűri a köztéren elkövetett „jó erkölcsöket” megbotránkoztató szexuális megnyilvánulásokat, akkor ennek az ellenkezőjét miért tűrnénk meg? Annál is inkább mivel azt hajtogatják nem betegség csupán másságról van szó. Ilyen másságként fel lehet fogni drogfogyasztást, az alkoholizmust, a dohányzást is mindezek egy másféle szokásból lesznek betegséggé melyek ellen a törvény erejével lépünk fel. És ekkor még nem is szóltam arról, hogy a homo- műfajok a családot, bármely társadalmi berendezkedés alapját támadják. Erre a káros másságra van szükségünk ezt védelmezzük?

Szabványok 2013.07.07. 13:05:37

@autognomia: "vHol olvastad tőlem azt, hogy el kell mennie annak, aki nem támogatja őket? Azt hol olvastad, hogy neked ott kell lenned, és egyáltalán bárkinek ott kell lennie? Hol írtam le, hogy én arra buzdítok bárkit is, hogy legyen ott, akkor is, ha nem akar? SEHOL."

Tehát semmi gond nincs azzal, hogy Tarlós nem megy el, messziről tojik az egészre. Tökéletesen egyetértünk. (Hozzátéve, hogy Tarlós nem a szívem csücske, de ezzel a megnyilatkozásával egyetértek. Ha betiltja azzal nem értenék egyet.)

Szabványok 2013.07.07. 13:12:39

@autognomia: Az, hogy a 'konzervatív' egyenlő Orbánnal épp olyan butaság, mint az, hogy 'liberális' egyenlő 'ballibsi', azaz baloldali, zsidó (és buzi).

Le kéne már szokni erről az egyetlen állásfoglalásból kiderítjük, hogy a mikutyánk kölke, vagy az ellenségé és megöljük, vagy mennybe emeljük.

hungarisztan 2013.07.07. 17:48:01

Kedves homofóbok, mondjátok már el, miért is számít betegségnek a homoszexualitás?
Egyszerű kérdésre egyszerű választ szeretnék.

Ragályos? Fertőző? Milyen szervet támad, mi a hatásmechanizmusa, miért káros népegészségügyileg? (Előre szólok, hogy az nem érv, hogy aki homokos, az nem szül gyereket, mert az akkor sem szül gyereket, és nem lesz tőle hetero, ha elnyom(at)játok vele a homoszexualitását, ráadásul ennyi erővel a katkó papokat is be kell tiltani, mert ők sem szülnek gyereket, meg azokat is, akik saját belátásuk, és/vagy anyagi/lelkiismereti okokból nem szülnek gyereket. Mondjuk elég durva lenne ez alapján betegségnek titulálni valamit...)

Ugyanakkor arra is szeretnék választ kapni, hogy miért írogattok olyanokat, hogy „semmi bajom a homoszexuálisokkal vagy leszbikusokkal addig amíg természetüknek megfelelő cselekedeteiket teszik négy fal között”
Szerintetek mégis mi folyik egy Pride-on? Egymás farát túrják premier plánban, vagy mi van a ti fejeitekben? Mi ellen tiltakoztok ilyen vehemensen? Milyen jogaitokban tipor ez ennyire? Mitől féltek ennyire?
Hogy megrontják a védtelen heterókat? Elkapják tőlük a kórt? Ez ennyire könnyű lenne? Hisz akkor nem is vagytok igazi heterók! Vagy ti nem kapjátok el, csak másokat féltetek? De hát ha ti nem kapjátok el, akkor mások miért kapnák el? Vagy a túlnyomó többség látens homoszexuális, és ha odanéz egy békésen gyalogló (!), táncoló, bulizó menetre, ne adj isten, csatlakozik hozzá, akkor ő is homo lesz? (Hű! Ha én csatlakozom a birkamenethez, akkor én is fogalmatlan idióta leszek?)
De ha – a logikátok szerint – a többség látens homo, ráadásul csak egy pride kell nekik, és kijön belőlük a „betegség”, akkor miért a heteroszexualitás a normalitás? Ami szerintetek a kisebbség? Hogy van ez? Tök logikátlan az egész tiltakozás.
süti beállítások módosítása