Ugyan nem élünk jól, de stabilan állunk a lábunkon

H_A Címkék: kampány kormány demokrácia kormányzás munkahelyteremtés sikertörténet Orbán Viktor rezsicsökkentés2013.06.22. 20:20

De most komolyan, Viktor...egy hét nem telhet el úgy, hogy ne ragadtasd magad valami olyan kijelentésáradatra, amelyet akkor sem lehet szó nélkül hagyni, ha az ember szándékosan befogja fülét-szemét-száját. Úgy látom, nem bírtad ki, hogy erre a hétvégére is ne időzíts egy vörös kakas meséjét is kajánul megszégyenítő dörgedelmet. Miszerint a saját lábán áll az ország.

Még nem úgy élünk, ahogy szeretnénk, még nem tudunk olyan életszínvonalat biztosítani, mint amilyenre vágyunk, de "a bűnözők börtönben vannak, megszűnt a félkatonai szervezetek szabad grasszálása, rendeztük a pénzügyeket. (...) "Ugyan nem élünk jól, de mindenki érzi, hogy stabilan állunk a lábunkon, és nem az IMF pénzén élünk." (…) "a saját erőfeszítéseinknek köszönhetjük, hogy talpon vagyunk". (...) Megosztottuk az ellenfeleinket, ugyanakkor megkötöttük a szükséges megállapodásokat is. Ebből adódóan a magyar gazdaság átszervezésének nagy munkáját nem tudták kívülről megakadályozni. Sem az uniós tagállamok fővárosaiból, sem Brüsszelből"(…) Olyan rendszert vezettünk be, amelyben a közteherviselést az eddiginél arányosabban osztjuk meg a nemzetközi cégek és a magyar emberek között. Ezért tudtuk az átalakításokat megszorítások nélkül véghezvinni. Stb, stb.

Hát mit ne mondjak, öregem? Kurvajó nekünk. Tényleg. Hányszor is hallottuk már ezt a saját lábunkon állunk kezdetű kommunikációs csavart? Megszámlálhatatlanul sokszor. Én speciell nagyon utálom ezt a pökhendi, öntelt többes számot is. Akkor is, amikor a mi életszínvonalunkról beszélsz, és akkor is, amikor a mi erőfeszítéseinket hozod szóba. Nekünk se az életszínvonalunk, se az erőfeszítéseink nem azonosak. Mint ahogy lábaink stabilitása sem azonos mértékegységgel mérhető.

20111222-orban-viktor-interjut-adott8.jpgTudod mit gondolok én, Viktor? Hogy már saját magadat is egyre nehezebb meggyőznöd érvekkel, ezért akad be a szalag egyre többször,  ezért sulykolod a töltöttkáposzta analógiájára felmelegített frázisokat arról, hogy minden jó, de sajnos még nem elég jó. Közben meg egyszerűen arról van szó, hogy egy olyan országban, ahol száz emberből kilencvennyolcnak anyagi, ha úgy tetszik, megélhetési gondjai vannak, ott egyre nehezebb (bár még mindig nem elég nehéz) bemagyarázni mekkora hősiesség fél lábon állva büszkén tűrni, hogy korog a gyomor. Az van, hogy miközben a százból kilencvennyolc ember szarul él, ti, akik szerint stabil lábakon állunk, baszottul jól éltek, akárcsak eddig. Az van, hogy valóban nem az IMF pénzén élünk, hanem ti abból, amit a közvagyonból nemzeti megfontolásokra hivatkozva félretettetek, a nép zöme meg abból, amit a rárótt erőfeszítések után sikerül megmentenie. Ha sikerül.

Apropó, ha jól látom, van egy böszme nagy logikai bukfenc ebben a zagyvaságban, amit összehordtál: először azt mondod, saját erőfeszítésből állunk a lábunkon (bónuszként még talpaink is egymásra  lépnek), utána meg arról beszélsz, hogy a gazdasági átalakításokat megszorítások nélkül sikerült véghezvinni. Most akkor melyik igaz? Miközben hosszú hónapok óta hallgatjuk, hogy a kormányzat számára a munkahelyteremtés az első, hogy három év óta folyamatosan nő a foglalkoztatottság, most azt mondod, hogy a munkahelyteremtésben alulmaradtatok. Most akkor melyik a hazugság? Miközben hosszú hónapok óta hallgatjuk, hogy az ország jobban és egyre jobban teljesít, hogy rekordmennyiségűre nőtt a befektetett tőke, hogy kint vagyunk a gödörből, hogy 40 éve nem volt ilyen alacsony az infláció, hogy nőttek a bérek és nyugdíjak, hogy egész Európa minket irigyel, most félszájjal kinyögöd, hogy nem élünk jól. Ha ennyira dübörög minden, mint a propagandátok, miért élünk nem jól szarul, Viktor? És ha szarul élünk, hogy a fenében állhatunk stabil lábakon? Főleg, hogy azt mondod, rendeztétek a pénzügyeket. De vajon melyeket, és miért nem tudunk mi is róla? Ha már érezzük a fene nagy stabilitást. Költői a kérdés, ne fáraszd magad, tudom, hogy meg tudod magyarázni.

Egyéb. Ha szerinted a rezsicsökkentés gazdasági átalakításnak és arányos közteherviselésnek minősül, akkor persze értem, hogy kormányzásod legnagyobb eredményének miért éppen a rezsicsökkentést tartod. A helyedben én is büszke lennék magamra. 1 forintot adni oda ahonnan százat elveszel, valóban nagy dicsőség. Bízzál benne, hogy azok, akik a lábnyomaidat csókolgatják ezért a nagyszerű intézkedésért nem jönnek rá a választásokig arra, hogy a rezsin megspórolt összeg többszörösét költik alapélelmiszerekre ugyanannyi, de lehetőleg kevesebb fizetésből. Reménykedj, Viktor, és tegyél úgy, mintha semmi közöd nem lenne az egészhez. Tőled tudjuk, hogy válság idején csökken a népszerűség. Nem azért mert valamit nagyon rosszul csináltatok, hanem mert jól. Nagy kár, hogy nem elég jól.

És végül, köszi, hogy szóltál: a szavazás nálunk, úgy érted, nálatok, a demokrácia ünnepe. Kár, hogy nekünk csak négyévente van okunk az ünneplésre.  Akkor sem annyira nekünk, mint nektek. Akiknek egyébként a két ünneplés között is merő egy buli az élet. És még nagyobb buli lesz ez az „izgalmas, szép és erős” választási kampány, amellyel 2014 kecsegtet, és amelyet te is alig vársz. Ha minden igaz, se izgalmas nem lesz, se szép, se erős. Egyfordulós gyors menetre tippelek sajnos. Hiába, a csökkentés nagy úr és sikeres fegyver, be kell látnom.

Ettől még nekünk, sokunknak az lesz a buli, ha végre teljes testsúlyotokat áthelyezitek a mi lábainkról a saját lábaitokra, akármikor is legyen az. Veled az élen, Viktor. Mert nem az ország áll stabil lábakon, hanem te állsz kizökkenthetetlenül stabilan a mi lábainkon. Hogy a nyakainkról ne is beszéljek. És ha kérhetem, szokj le erről az idegesítően öntelt többes számról! Ne akard helyettem jobban tudni, mit érzek, mit nem érzek, mit akarok, és mire vágyom. Azt főleg ne, hogy neked köszönhetően mennyire stabilak a lábaim.  

U.I. Ha engem kérdezel, (politikai) ellenfeleidet nem kellett különösebben megosztanod, osztódással szaporodnak  azok maguktól is. Nem a te érdemed annyira, mint az ő balf*szságuk. Majdnem eltaláltad amúgy: amit még a rezsicsökkentésnél is sikeresebben csináltál, az a nép különböző csoportjainak egymás ellen fordítása/uszítása a nemzeti-konzervatív értékek olcsó kisajátítása mentén. Ne örülj, még kiderülhet, hogy ez legalább akkora bűn, mint azoké a bűnözőké, akik most nektek köszönhetően börtönben ülnek. Vagy pont nem, mert futni hagytátok őket.

fotó: www.origo.hu

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr325373720

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.23. 13:27:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Husz_János_Puszita 2013.06.23. 13:00:25

Hányok már az egész mocsoktól, amit itt kampánynak, politikának neveznek. És még csak most jön a java...boooááá

H_A 2013.06.23. 13:42:53

@Husz_János_Puszita: Igen, és azt hiszem az a legelkeserítőbb, hogy semmi esély valamiféle változásra. Sőt.

Le_Penseur 2013.06.23. 21:49:58

@Husz_János_Puszita:
Sajnos gyomorforgató néhány hónap elé nézünk! Minden nappal egyre durvább lesz a kampány. Övön aluli ütésekkel, csúsztatásokkal, önfényezéssel.

hot-spot (törölt) 2013.06.23. 22:04:38

Megint böfögött egy kurva nagy paradoxont a szónok.
Rosszul élünk de stabilan állunk.
nyád!
süti beállítások módosítása