Hazudni rendületlenül, árvíz idején is

H_A Címkék: kormány gazdaságpolitika propaganda árvíz növekedés Magyarország EU Európa Selmeczi Gabriella Varga Mihály2013.06.06. 11:20

Mit kell tenni, amikor egymásra lépő talpainkat nyaldossa az évszázados történelmi árvíz? Ki kell állni – na nem a gátra – hanem a sajtótájékoztató mikrofon mögé, és a Fidesz kabinet elmúlt három éves gazdaságpolitikájáról érdemes előadást tartani. Időszerű egyrészt, másrészt soha nem lehet elégszer mondani. A gyengébbek kedvéért. Miközben lehetőleg arról is érdemes beszélni, hogy most mindenkire szükség van a gátakon.

A kormány megteremtette a gazdasági növekedés alapját, de Európa fellendülése nélkül nem várható, hogy Magyarországon gyorsabb ütemű növekedés lesz. (Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter)

 

Az, hogy Magyarország jobban teljesít, mint az uniós tagországok, a magyar emberek összefogásának, munkájának köszönhető.  (...) Míg Európában csökken, nálunk nő a foglalkoztatottak száma, tartósan alacsony az infláció, és csökken az államháztartás hiánya. Az eddigi eredmények bizonyítékul szolgálnak arra, hogy az a módszer, az a recept, amit a magyar kormány követ, hatásos és jó. Az a tény, hogy ma a saját lábunkon állunk, és minden külső segítség nélkül érünk el sikereket, bizonyíték arra, hogy jó gazdaságpolitikai döntéseket hoztunk. (Selmeczi Gabriella, a rendületlen szóvívő)

Lehet, hogy az árvíz elmosta az agyamat, de nekem úgy tűnik, hogy ez a két kijelentés nem éppen rímel egymásra. Az nagyjából már világos, hogy amikor a gazdasági sikereket kell rivaldafénybe állítani, vannak páros és páratlan napok, hétköznapok és ünnepnapok: az egyiken hanyatlik Európa, nincs rá szükségünk, a másikon viszont jól jön, hogy van, és mi is önfeledten simulunk kies tájába.

Kicsit összezavarodtam most, mivel a fenti két kijelentés egy napon hangzott el. Nem értem. Hogyhogy Európától függünk a gazdasági növekedés tekintetében? Nem arról beszélt a vezér is, hogy minden eldőlt és Magyarország a saját lábán, stabilan áll az európai dzsumbuj közepén? "Magyarország elvégezte a házi feladatát, a saját lábán áll, nincs szüksége más országok pénzére, sem a Nemzetközi Valutaalap vagy az Európai Unió pénzügyi programjára." Ha jól értem ez azt jelenti, megnyertük a szabadságharcot, erősek vagyunk, jobban és egyre jobban teljesítünk. Hogy került megint a képbe Európa?

Úgy tűnik, hiba csúszott az egyébként hibátlanul dübörgő propagandába: vagy Orbán visszhangja, Selmeczi, vagy a nemzetgazdasági miniszter beszél mellé. Egyfelől úgy értem az elhangzottakat, hogy a keleti nyitásra mégsem lehet egy egészséges gazdaságpolitikát felépíteni, mégis kell az a fránya, dekadens Nyugat. Ha viszont a saját lábunkon dübörgünk, és Varga Mihály ennek dacára rója a kötelező udvariaskodási köröket az EU-val szemben, akkor nem irigylem ezért a kijelentésért. Orbán Viktort megcáfolni nem hálás, és nem is következmények nélküli küldetés egy olyan rendszerben, ahol az érzelmi lojalitást már régóta felváltotta a kizárólag érdekalapú kötődések logikája.   

Egyébként igazad van, Gabriella. Most tényleg mindenkire szükség van a gátakon. A jóérzés hiánya viszont megakadályozott téged is abban, hogy legalább ilyen válságos időkben ne magatokat fényezd már megint, és az összefogás fontosságáról elmélkedj, hanem mondjuk gyönge kezeiddel megragadj egy homokzsákot. Ha már ellenzékben azt nyomattátok, hogy árvíz idején a gátakra koncentráltok, és nem kormányt bíráltok, következetesebb lett volna most is a féltéglával mellveregetés helyett hallgatni.

Azokra is szükség van ott ugyanis, akik sokkal jobban érzik magukat a kamerák előtt és a szájukba dugott mikrofon megnyugtató társaságában. Nehogy véletlenül kiderüljön, hogy az árvíz elhárítása terén is csak akkor teljesíthetünk jobban, ha Európa jól végzi a dolgát. Azért is mondom ezt, mert ugyan elhangzott, hogy az árvízi védekezés költségeinek fedezete biztosított, hogy szükség esetén a költségvetési tartalékokból, illetve fejezeti összegek átcsoportosításával is előteremthető a védekezés költségeinek fedezete, hogy az Európai Unió is fenntart egy szolidaritási alapot e célra, de a fenti ellentmondó kijelentések alapján nem tudom mit érdemes ebből komolyan venni. Lehet, hogy így van, lehet, hogy nincs így. Lehet, hogy szilárdan, és rendületlenül állunk a lábunkon, de az is lehet hogy szégyenszemre mégis rászorulunk arra az európai alapra.

Félreértés már megint ne essék: nekem se esik jól árvíz idején a kormányt bírálni, vagy ne adj isten ellene szurkolni. Azonban ahogy így elnézem a víz szintjének állását, egyelőre felbecsülhetetlennek tűnik a kár elhárításának anyagi terhe. Belegondolni sem akarok abba, hogy erre hivatkozva, az önfenntartó, önellátó, önműködő magyar gazdaságról szóló propagandának ellentmondva, az újabb megszorítások szükségességét miként fogják indokolni, és a vízre ráfogni mindazt, amit páratlan napokon az EU-ra szoktak. Meg a Gyurcsányra, meg a Bajnaira. Sajnos a Varga-Selmeczi páros kijelentései alapján nem vennék mérget arra, hogy ez nem következik be. Mert lehet, hogy a saját lábunkon állunk, de lehet, hogy a másokén.

Apropó: a békemenet ilyenkor hol van? Jó, tudom: most nem a kormányt kell megvédeni, meg valószínűleg pénz sem járna érte. De kivételesen a magyar embereken lehetne segíteni.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr565346539

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.07. 11:52:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Waszabi 2013.06.06. 18:38:37

Képmutatóak ne legyünk már, legalább ennyit őrizzünk meg az önbecsülésünkből.
Orbán személyesen irányítja a mentést? Ért hozzá? Ehhez is? Ne vicceljünk már. Politikai arculata érdekében ott lábatlankodik, mint utolsó mentőövbe kapaszkodik, ez a helyes kifejezés valójában.
Mert több erőforrást köt le a kerülgetése, ne hogy a lábára essen egy homokzsák vagy lapát. Vagy az, hogy senki ne álljon a bokorból vigyázó TEK-esek látómezejébe.
Szóval, baj idején először is nem illik seg..úrni a hajlongó önkénteseket, itt kezdődik az összefogás. Tehát Vargára visszatérve, a kormány nem hogy nem alapozta meg a növekedést, hanem egyenesen a sírba taszította és egyre ölesebb léptekkel tolja oda a magyar gazdaságot. Ez a valós helyzet. Elég, ha megnézzük a konok kitartásukat az energiaszektor szétverésében, vagy a minden szektorban csökkenő forgalmat, amit szíveskedtek egyedül, önerőből elérni a sikeresnek mondott gazdaságpolitikájukkal. Ideális ötlet volt fogyasztási adókra alapozni a költségvetést, csak éppen nem kellett volna agyonverni közben a forgalmat, mert így nem csak a gazdaság döglik meg, de a költségvetés is hiányos lesz. Mert a semmi adója is semmi, ha az százalékosan van megállapítva s nem konkrét számú királyi aranyban, ugye. Nem bonyolult ez, egy általános iskolás is felfogja hamar. A jelek szerint csak az nem fogja fel, aki legkevésbé ért hozzá, azaz Orbán Viktor és választott szárnysegédei.

komplikato 2013.06.06. 19:01:52

@Mr. Waszabi: Én már azt nem értettem, mikor személyesen Orbán nyilatkozik tévében és rádióban, hogy árvíz jön és mindenki segítsen. Kérdem én az a sok ember akit ezért fizetnek, hogy ezeket elmondja és koordinálja miért nem volt jó erre a célra? Konkrétan ez mióta bármelyik miniszterelnök feladata?
Mindeközben a sajtófotók és videók kedvéért hihetetlen gárda dolgozik azon, hogy minden öltönyös képviselőt, minisztert, szóvivőt, akárkit eljuttassanak olyan helyre, ahol árvízi hátér lehet a téma.

2llkedő 2013.06.06. 19:37:10

Nincs itten kérem szépen semmiféle ellentmondás! Mi dübörgünk, az EU meg lohol utánunk, üldöz minket. Ha nem lennének, akkor ellustulnánk, é végül leköröznének, ezért van szükség rájuk.

Muad\\\'Dib 2013.06.06. 19:52:55

@komplikato: @Mr. Waszabi:
Értem én, hogy jó magyar szokás szerint mindent fikázni kell, de biztos feltűnt még nektek is, hogy pont ezt csinálta a kis hazánkból rajongva tisztelt Merkel, és többi nyugati kollégája is...

Muad\\\'Dib 2013.06.06. 19:53:44

@komplikato: @Mr. Waszabi:
Kiegészítésül megjegyezném, hogy ezt csinálja a teljes magyar ellenzék is...

Fejesrob 2013.06.06. 19:55:44

Semmiféle ellentmondás nincs a kettő között.

Az egyik, (az alsó) azt mondja, kimásztunk a szarból.
A felső pedig azt, hogy ha Európa nem mászik ki belőle, nem fogunk tudni gyorsan növekedni.

Ezek az orbánfikák amúgy egyre gyengébbek.

2llkedő 2013.06.06. 19:59:19

@Muad\\\'Dib: "Értem én, hogy jó magyar szokás szerint mindent fikázni kell, de biztos feltűnt még nektek is, hogy pont ezt csinálta" Piktor is ellenzékben.

Muad\\\'Dib 2013.06.06. 20:01:40

@félázsiai 2llkedő:
Minden politikus. A vezetőktől meg el is várják, hogy körbejárják a bajbajutottakat és fűt fát megígérjenek. Merkel is körbehaknizott már pár helyet, pedig biztos megtudta volna mástól is, hogy hol kell segítség...

komplikato 2013.06.06. 20:36:48

@Muad\\\'Dib: Félre értés van. Az, hogy az ME kimegy terepre és erről promó film is készül, az tényleg máshol is így megy.
Na de az, ahogy a ott tobzódik a gátakon a teljes "politikai elit"-ünk, természetesen többségében nemhogy hasznos munkát nem végezve, de azt akadályozva, az egy kabaré.
Másrészt azon értetlenkedtem, hogy amit az általános riadóláncnak, médiának és magának főleg a katasztrófa elhárításnak illenék bejelenteni, ahhoz minek az ME?
Hitelesebb? Drámaibb?
Itt most nem beszédről van szó, hogy segítsen aki tud, hanem a helyzet bejelentéséről ...

Egyébként mire alapozták a kijelentést ma a rádióban (híradóban), hogy majd benyújtjuk a károkról az igényt az EU-nak, amikor mai nap híre volt, hogy elfogyott az alap amit erre félre tettek?

Mr. Waszabi 2013.06.06. 20:52:18

@Muad\\\'Dib: Én meg felmutatom a középső ujjamat mindazoknak, akik pofán hazudják a nemzet testét, s közben vádaskodnak ájtatoskodva. Rühellem a szarkeverőket, akik másokat manipulálnak lelkileg, miközben a legordenárébb szélhámosságokat viszik véghez mások kárára. Undorító, amikor valaki politikai tőkét kovácsol bárki bajából. Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. A szóvátétel tárgya az volt, hogy legalább ezt a pár napot kibírhatták volna tisztán, tényleg a bajra koncentrálva, anélkül, hogy újabb nettó hazugságokkal bombázzák a lakosságot. Nem bírták ki, ezért meglehetősen pofátlan a reklamációd. Szerintem nyugodtan lecserélhetnéd a nickedet, mert közöd nincs annak filozófiájához, aki azt viselte eredetileg. Ha már tisztességről papolsz...
Orbán keze soha semmi negatív intézkedésbe nem lóg bele véletlenül sem, de véletlenül alkalmaz vagy száz széltolót, akiknek semmi sem szent, akiknek nincs becsülete, akik bármilyen hazugságot bevállalnak helyette. Ő meg felmászik a gát tetejére és ő a szent? Ne viccelj. Ez csak politikai manipuláció, nekem meg hánynom kell az ilyentől. Ez olyan, mint amikor TGM tanácsára "titokban" elment az agyonvert férfi sírjára egy szál rózsát tenni. De azért készült róla videó és publikálták is azonnal. Álságos, képmutató, hazug.

"A színpadon 3 majom / hülyének néznek, azt gondolom"
/Republic/

Mr. Waszabi 2013.06.06. 20:57:15

@komplikato: a szerénységról fingja nincs Orbánnak. Nem bír az egójával, ez látszik. Normális politikus kiment volna a gátra és hagyta volna, hogy az ott jelenlevők fotózzák, meg feltöltsék a fészbukra, és az emberke onnan tudják meg, hogy lám, ott volt XY is, és milyen szerényen, még a Híradó se volt kint.
De így abszolúte hiteltelen és manipulatív. Ehhez ért, ez a lényege. Pont.
Most megyek és megnézem az igazi Majmok bolygóját, mert ebből a mai olcsó magyar koppintásból elegem van:)

Blogger Géza 2013.06.06. 21:00:34

Akkor az árvíz elmosta az agyadat, ugyanis nincs semmiféle ellentmondás a két nyilatkozat között, mindkettő a valóság talaján áll.

Európa meg úgy jön a képbe, hogy az a legfőbb exportpiacunk.

Mr. Waszabi 2013.06.06. 21:02:24

@komplikato: Rákosi elvtárs...dettó. Csak a haj különbözik, a többi stimmel.

Blogger Géza 2013.06.06. 21:07:38

Amúgy is sok a bajod, ha egyesek kimennek a gátra, az a baj, ha meg mások nem (békemenet??? - az nem egy szervezet, az nem tud kimenni), akkor meg az. Inkább te is kimentél volna, több haszna lett volna, mint ennek az összegányolt betűhalmaznak. Miért másokat ugráltatsz (és milyen alapon), miért nem te csinálsz valamit? Más szemében a szálkát...

monddazigazatmar 2013.06.06. 21:36:34

@Mr. Waszabi: Hát, igy látva a fényképedet, szerintem te rejszolsz is a Majmok bolygójára...

Mr. Waszabi 2013.06.06. 21:46:33

@monddazigazatmar: mindenki magából indul ki, ugye:)

monddazigazatmar 2013.06.06. 21:48:13

@Mr. Waszabi: Hát ilyen fejem lenne biztos én is arra verném. Férfiblog... eszem faszom megáll.

Mr. Waszabi 2013.06.06. 22:00:19

@monddazigazatmar: látom, hogy csak a pofád jár.

"monddazigazatmar 2012.01.10. óta tag. 0 bejegyzés 1226 hozzászólás"
Azaz, egy nyamvadt kormányzati troll. Elmehetsz.

Netuddki. 2013.06.06. 22:09:16

@Muad\\\'Dib: "Értem én, hogy jó magyar szokás szerint mindent fikázni kell"

Megélhetési politikusnak úgy kell egy jó kis hóvihar meg árvíz mint egy falat kenyér. Lehet téblábolni a homokzsákot töltő emberek között, és eljátszani azt mintha qrvára érdekelné az érintettek sorsa. Pedig nem, és ezt nagyon jól tudjuk, tapasztaltuk más helyzetekben...

Netuddki. 2013.06.06. 22:10:21

@Mr. Waszabi: Ezt nem így kell. Figyi...

Netuddki. 2013.06.06. 22:11:20

@monddazigazatmar: Elmész te vissza ahonnan jöttél, te orbánfartúró fideszes csótány, te!

monddazigazatmar 2013.06.06. 22:13:45

@Mr. Waszabi: Igen, tudjuk neked nem csak a pofád jár, hanem a kezed is a Majmok Bolygója alatt :D
Mi ebben a kormányzati?
Rittyentenem kellene egy férfiblogot, vagy egy ilyen cudar fejet? Mennyivel különb a te férfivéleményed, mint bárki másé?

monddazigazatmar 2013.06.06. 22:14:53

@kovi1970: Ez igen :D Jól megmutattad a férfinek is meg mindenkinek.

Netuddki. 2013.06.06. 22:20:50

@monddazigazatmar: Qrvára nem érdekelsz, nem vagy vitaképes...

Parajpuding 2013.06.06. 22:20:56

A birkamenet degenerált zombik és trottyosok csürhéje. Csak parancsra mozdulnak és bégetnek. Az árvíz nem az az esemény, ahol jót lehet csicskulni.

Parajpuding 2013.06.06. 22:25:11

A birkamenet degenerált zombik és trottyosok csürhéje. Csak parancsra mozdulnak és bégetnek. Az árvíz nem az az esemény, ahol jót lehet csicskulni.

2013.06.06. 22:26:44

Asz a paja a meleg-barát liberálszociundorköcsögöknek, hogy müködik asz ország, pedig ő szerintük nem kéne müködni!
Le veletek hazaárulók!!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.06.06. 22:32:18

@Blogger Géza: Te kimentél? Mert én most jöttem vissza a gátról és nem láttalak. Valamint kurvára elfáradtam, úgyhogy szégyeld magad.

monddazigazatmar 2013.06.06. 22:59:24

@kovi1970: upsz. szóval nálad a vita ott kezdődik, hogy "takaroggyá ahonnak jöttél orbánseggnyaló"?

Mr. Waszabi 2013.06.06. 23:19:51

@monddazigazatmar: látod, ez nem is rossz ötlet. Például, láthatná bárki belőle, hogy vannak önálló gondolataid is, nem csak másokat tudsz fikázni kiscsoportos szinten. Van pici különbség.
Majd dobj egy linket, kíváncsian várom, mivel debütálsz:)

anyadmajma 2013.06.06. 23:31:52

@monddazigazatmar: Veletek kéne megtölteni a zsákot, nem homokkal.

Bár nem értem a cikk lényegét. Orbán hazugságaival Dunát lehetne rekeszteni, hát kiment, hátha sikerül.

Indriq 2013.06.06. 23:59:14

"Az a tény, hogy ma a saját lábunkon állunk, és minden külső segítség nélkül érünk el sikereket, bizonyíték arra, hogy jó gazdaságpolitikai döntéseket hoztunk. "
Nekem azt mondja el valaki, hogy ha ez igaz, honnan finanszírozzuk a 2,9-2,7%-os költségvetési deficitet....
ámbár lehet hogy a szenátorasszony ismét hazudik....

anyadmajma 2013.06.07. 00:02:06

@Indriq: 10-12%os kamatú állampapírokból megy finanszírozás. Hogy azt miből fizetjük vissza? Kit érdekel.....

felcsutisuttyo 2013.06.07. 05:57:03

A FIDESZ BŰNSZÖVETKEZETET MOSNÁ EL AZ ÁR? AZ LENNE IGAZÁN SZÉP !!!!!!!!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2013.06.07. 06:42:34

@komplikato: ennek a fasznak feltűnési viszketegsége van (a rosszabb értelmezés szerint személyik kultuszt épít), mindenben mindig ott van, mindenhez hozzászól. Nevetséges, hogy a rádióban állandóan mindenről ő pofázik, azon a naaagy, komoly hangján motyogva. Már reflexszerűen tekerem le a hangot, ha meghallom...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.07. 06:47:46

Hazudni rendületlenül, árvíz idején is"
erre vannak a bloggerek mint te.

csabakirályfi 2013.06.07. 09:06:09

@Muad\\\'Dib: Linkelnél valamit konkrétan arról, ahogy Merkel IRÁNYÍTJA a védekezést? Mert Orbán azt csinálja. Irányítja. Én egy fotót láttam Merkelről Passauban, a járdán állva nézelődött, sehol semmi hapták meg jelentés.

belekotty 2013.06.07. 09:53:31

@anyadmajma: "10-12%os kamatú állampapírokból megy finanszírozás." - Azért ez egy csúnya nagy hazugság, ekkorát még Blogger Géza sem szokott ellenkező előjellel.

Indriq 2013.06.07. 10:12:30

@belekotty: igazad van, csak 7-9%-osak voltak, az megnyugtató ilyen gazdasági teljesítmény mellett....

Muad\\\'Dib 2013.06.07. 10:29:00

@csabakirályfi:
www.rp-online.de/panorama/deutschland/kanzlerin-merkel-besucht-die-hochwasser-opfer-1.3442738
De teljesen felesleges ebbe az irányba elvinni a beszélgetést. Az önmagában nem baj, ha a miniszterelnök koordinálja a munkát, és minden segítséget azonnal elérhetővé tesz, és megad. Még akkor sem baj, ha ezzel pr húrokat is penget. Az baj, ha szakmai dolgokba beszél bele.

nusica 2013.06.07. 10:34:03

Posztamens (= demens posztoló), Merkel árvízi kampánydumáihoz mit szóltál? :(

csabakirályfi 2013.06.07. 10:42:39

@Muad\\\'Dib: Asszem akkor alapjaiban egyetértünk. Merkel nem irányít, vizitál. Elvárhatóan. Az a liszteszsák jól mutat a kezében. Orbán viszont úgy van elővezetve, hogy irányít. Ami csak PR. Jó esetben.

belekotty 2013.06.07. 10:44:26

@Indriq: De az csak egy rövid ideig volt, nem az a többség.

Muad\\\'Dib 2013.06.07. 10:54:28

@csabakirályfi:
Ebben nem értek egyet teljesen. A mi országunkban simán el tudom képzelni, hogy sokat lendít egy feladat elvégzési sebességén, ha a miniszterelnök adja az utasítást. Lehet ez nem jó, de így van. Emiatt viszont én nem tartom rossznak, ha valóban koordinálja a dolgokat.
Merkel esetében meg szintén szigorúan pr értéke van a dolognak, de ezzel nincs semmi baj, ilyen a világ, mindig is ilyen volt.

komissarlajos 2013.06.07. 11:21:14

@kovi1970: Kedves @kovi1970! Miért keresel egy csótányba értelmet és vitaképességet? (Vagy annak van, de a vitapartnered ezeket nélkülözi.)

Netuddki. 2013.06.07. 11:45:28

@Muad\\\'Dib: A kettő között óriási különbségek vannak. Mind morális, mind kulturális téren...

Netuddki. 2013.06.07. 11:48:37

@komissarlajos: Hé! Ez az én szövegem. ;)
Mellesleg olvasd el az az előtti hozzászólásomat is, ahol kiosztom az orbánfarturkász kötsögöt. Így kell bánni "ezekkel" a fideszes trollokkal. Főleg ha semmi érdemi hozzászólása nincsen...

csabakirályfi 2013.06.07. 12:27:21

@Muad\\\'Dib: Sajnos a hóvihar téged igazol.

meszena 2013.06.07. 17:47:38

@komplikato:
Meglehetősen cinikus megjegyzések.
Komolyak is?
Az mindenki előtt nyilvánvaló, hogy egészen más, ha egy miniszterelnök nyilatkozik, nyugtat meg, stb, mint egy ismeretlen hivatalnok.
Ez a hozzáállás a "ha van sapkája azért; ha nincs azért" tipikus esete.
Tehetne Orbán bármit, amit elismernél?
:)
Erről ennyit.

meszena 2013.06.07. 17:49:55

Kifejezetten jól csinálja az árvízi védekezést a miniszterelnök. Jól csinálja a maga részét.
Mivel az a népszerűségét is növelheti, nagy a dohogás ott, ahol ebben ellenérdekeltek.
Állítólag Bajnai is lapátolt. Egy órát a sajtónak.
Igaz, Gyurcsány viszont egész nap segített. 1 pont neki.

Csutka Alma 2013.06.09. 12:56:46

El kellene már ismerni Orbán Viktor Miniszterelnök érdemeit!!
Nem gondoljátok?

2002-ben is Ők voltak a gáton, és most is!
Amikor gáz van, ez a Kormány teljesít!
A 2006-os nyuszifül volt.
Ezeket azért írom, mert hivatalból résztvettem az eddigiekben, és a 2013-as árvízi védekezésben is jelen vagyok.

2006-ban semmit sem tettek vismajor esetére a nagyok, és most dícséret jár nekik, mert pár percre megmutatják magukat a napsütésben a friss levegőn?

GONDOLKOZZATOK EMBEREK!!
Alma

Csutka Alma 2013.06.09. 13:01:35

@Mr. Waszabi: HÚ, de nagyon okos vagy!!
Te mihez értessz?

Mr. Waszabi 2013.06.09. 13:36:39

@Csutka Alma: még egy kormányzati troll.
De félreértetted a parancsot, nem azt mondták, hogy a neten gátolj, hanem hogy a gáton lapátolj - a miniszterelnök körül. Látod, félreértés miatt kihagytál egy jó esélyt a megbecsülésed közvetlen kifejezésére, pedig ott még a tv is vette volna. Itt meg nem leszel népszerű.

Csutka Alma 2013.06.09. 15:22:15

@Mr. Waszabi:
Én - Veled ellentétben - nem a népszerűségre hajtok, hanem tényeket írok.

Kár, hogy nem látod a fától az erdőt!!

Mr. Waszabi 2013.06.09. 16:42:32

@Csutka Alma: mellébeszélsz, de nem hagyom.
Idejöttél egy blogba beszólni, ahol egyértelműen más tények alapján értékelték a miniszterelnököt, mint amik számodra fontosak. Ez is tényhalmaz, az is tényhalmaz, mivel mind történésről szól.
De. Ha el akarod ismerni a teljesítményét, azt megteheted, senki nem gátol meg benne. Ideírod szépen, hogy bele vagy pistulva a miniszterelnök árvizi teljesítményébe, legfeljebb kiröhögnek páran.
De nem ezt tetted, hanem azzal kapásból másoknak tettél szemrehányást, hogy ők miért nem teszik azt, amit te sem tettél?
Én szóltam, hogy nem jó helyre jöttél...talán próbálkozz a fidesz.hu-n, hátha ott hülyébbek az emberek.

"A színpadon 3 majom / hülyének néznek, azt gondolom"
/Republic/

Csutka Alma 2013.06.09. 16:55:53

@Mr. Waszabi:
Nem vagyok semmilyen párt híve.
A tevékenységem az, ami miatt betűk halmazát vetettem ide.

Ne feledd: nem mínősítettem senkit sem!!

A Republik idézet itt nem állja meg a helyét- már ha asszociálsz :-))

Egyébként: SNITT.

Mr. Waszabi 2013.06.09. 17:14:55

@Csutka Alma: nem minősítettél? Szemrehányást tettél x embernek, hogy miért nem azzal vannak elfoglalva, amivel te. Ez is egy tény. Magyarul, elterelni jöttél a témát, de nem sikerült, aztán még fel is vagy háborodva.
Arról nem mások tehetnek, hogy béna troll vagy, ez a te problémád egyedül.
süti beállítások módosítása