Magyarország jobban teljesít: mégis lesz megszorítás

H_A Címkék: gazdaság megszorítás adóemelés Fidesz EU EB Varga Mihály rezsicsökkentés túlzottdeficit-eljárás rezsieljárás2013.05.10. 21:17

Ott, ahol nettó 1 milliárd 330 millió forintot szemrebbenés nélkül el lehet tapsolni kormánypropagandára kormányzati kommunikációra, nehogy már ne lehetne helye egy bruttó 262 milliárdos megszorításnak  az államháztartás intézményrendszerében. Ott, ahol ama néphülyítő társasjátékot játsszuk 3 éve, hogy egy minket gátlástalanul, méltánytalanul és igazságtalanul támadó Európával szemben kis nemzeti színű homokozónkban naponta vívjuk magányos szabadságharcunkat, ott április közepén bőszen el lehet mondani, hogy idén nem lesz több megszorítás, majd alig egy hónap múlva az ellenkezőjét is ugyanolyan rezzenéstelen arccal be lehet jelenteni. Nem, kedves híveim, nem lesz megszorítás. Megszorítás van, volt. Folyamatosan.  A rezsicsökkentés hősi himnuszával szokták túlkiabálni.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter május 10-én bejelentett szerencsecsomagja a zárolásokról, lefaragásokról, a beruházások nem elképzelhetetlen felfüggesztéséről, a tranzakciós, illetve energiaadó szükség esetén történő megemeléséről, birkanylevre lefordítva ennyit tesz: az elmúlt nyolc év alatt az idegen érdekek kiszolgálását az emberekkel megfizettető kommunistákat hatalomba visszasegíteni akaró, keresztényellenes, balliberális multik támadása ez a rezsicsökkentés nemzeti kormánya ellen.

Varga-Mihaly(2)(650x433).jpgVarga Misi: Nem lesz több megszorítás? De lesz. Ööö..."nincs szükség rá, de a Bizottság miatt mégis lesz csomag, ha kell."

Bármerre nézünk, a közterekről, a médiából, és a csapból a jól teljesítő Magyarország képe ömlik ránk, miközben a számok, és hétköznapi tyúkszaros életünk semennyire nem igazolja a körénk rajzolt földi paradicsomot. Ha a Tárki frissen publikált adatai hazudnak, akkor én is hazudok. Akkor nem igaz, hogy a magyarok közel fele szegénységben él. Nem igaz, hogy  a szegények nem csak többen lettek az elmúlt időszakban, hanem távolabb is kerültek attól, hogy ebből a helyzetből kikerülhessenek. Nem igaz, hogy hogy a 2000-es évek elejéhez képest több mint kétszeresére emelkedett a nélkülözők aránya. És végképp nem igaz, hogy az utóbbi három évben felerősödött a szegénység és a társadalmi kirekesztettség generációk közötti újratermelődése. Mert természetesen ezeknek az adatoknak semmi közük ahhoz, amit a dübörgően jól teljesítő Magyarország kormánya nap mint nap, fáradságot és állami pénzeket nem kímélve lenyom a torkunkon. Hogy Magyarország jobban teljesít, tolja az istenverte EU szekerét, de ezek állandóan bántanak minket.  

62106_rezsi_kamp.jpgPedig nálunk a rezsicsökkentés is jobban teljesít...

Ott, ahol Európa napján csak egy gyászosan szánalmas „Nem leszünk gyarmat!” csatakiáltásra futja a hatalmon lévő politikusok részéről, fölösleges elvárni, hogy pont ők szembenézzenek a túlzottdeficit-eljárási, megszorítási miértek mögött meghúzódó okokkal.  Aki szándékosan kussol arról, hogy Brüsszel nem csupán a hiánycél teljesítését vizsgálja, de a hosszú távú fenntarthatóságot is, annak most is, sokadik alkalommal is kézenfekvő a felelősséget másokra hárítani, és győzködni a galád Európai Bizottságot, hogy már megint homályosan látja a honi állapotokat.

Miközben legalább egy Fidesz hátországnyi ember nyomorog és létminimum alatt él, miközben az elvtársak egymás között mutyizzák a dohányt meg a földeket, és hatalmas energiákat fordítanak tartalom nélküli, az átlagos 10 éves gyerek szintjét alulról súroló propagandára, kinek van ideje az online pénztárgépek rendszerével vagy az elektronikus útdíjrendszerrel foglalkozni, amelyekben elvileg 170 milliárdos költségvetési bevétel szunnyad? No para. Ez mind nem gond. Ezek már megint ráb*sztak, de ha ennyire akarják, megcsináljuk, amit kérnek. Viszont jól jegyezzétek meg, birkák: annyira jól teljeseítünk, hogy tulajdonképpen semmi szükség rá.

Ezek vagyunk  mi, a jobban teljesítés bajnokai. Nyomjuk a propagandát, hogyaszongya: "Több hónapos tárgyalások  után magyar sikerrel zárult a 2014-2020 közötti uniós költségvetésről szóló vita. Egy magyar állampolgárra 51 ezer forinttal több támogatás jut a következő hét évben."  Közben háttérzajként/esetenként zenei aláfestésként szidjuk a kettős mércével mérő, igazságtalan, méltánytalan, minket gyűlölő uniót.

Nem baj. A lényeg, hogy se gazdasági növekedés, se munkahelyek, se túlzottdeficit-eljárás alóli kikerülés. Mert három évig egyetlen gazdasági elképzelés mentén böfögtük, hogy nálunk nincs megszorítás, csak akciótervek, átszervezés, és hosszútávú stratégiák: adókat, különadókat vezettünk be, adókat emeltünk, vagyis gazdasági hanyatlás idején a legnagyobb terhekkel éppen az alacsony jövedelmű rétegeket nyomorítottuk. És amikor a belső piacot a futószalagon átnyomott, személyreszabott törvények garmadájával teljesen kiszámíthatatlanná tettük, benyomtuk a rezsicsökkentés nemzetmentő tervét.

Az tehát, hogy ma megszorító csomagot kell meghirdetnie a kormánynak, amiatt a szakmainak álcázott eljárás miatt van, amely az egész unióban páratlan gyakorlat, és amellyel értelemszerűen kizárólag Magyarországot terrorizálják. Ez nem túlzottdeficit-, hanem rezsieljárás, amely a magyar baloldal hathatós közreműködésének köszönhető. Nem azért van mindez, mert alkalmatlanok vagyunk, mert alulmaradtunk ígéreteinkhez mérten. Nekünk semmi közünk ehhez az egészhez.

Hozzáadott bizonyosság: Varga Mihály felkészült gazdasági, nemmatolcsy szakember mától szánalmas, orbáni utopisztikus diktátumokat végrehajtó Misivé lett, aki az óvodás színvonalú kamu propagandával eredményesen felülírta mostanig hiteles szakmaiságát. Kár érte. Táskás Rogán szintjére süllyedni a méltánytalan támadásokkal való riogatás, vagy akár a rezsicsökkentés hazugsága mögé beállás tekintetében nem ciki. Vérciki.

De semmi gond, Misi. Persze, hogy az idióta Európai Bizottság az oka mindennek (meg a komcsik, libsik, multik), mer' mér'  kérdezi folyton, hogy az útadóból hogy lesz plusz bevétel? És az ÁFA-ellenőrzésből? És ha ezekből nem, akkor miből? A rezsicsökkentésből?

fotó: www.fn.hir24.hu, www.mandiner.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr645294312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pocaklakó minimanó 2013.05.10. 22:06:40

"...és mindennapi tyúkszaros életünk..."

Csak korrigálnék. Ha már nem tudtad rendesen megtanulni azt az idegen nyelvet, amelyről "tükörfordítod" a szöveget, akkor legalább ne virítsd a tudatlanságod.

"Make the same old mistakes
Again and again,
Chickenshit conformist
Like your parents"

www.youtube.com/watch?v=s9wo5uqHAHc

H_A 2013.05.10. 22:16:36

@pocaklakó minimanó: Kösz, hogy szóltál. Hétköznapit akartam írni. Ki is javítom. Végül is ezért vagy itt. Mondanám, hogy ezért tartalak, de nem tőlem kapod a fizetséget ezért a nemes melóért. Amúgy ne ragadtasd magad ilyen vad megállapításokra. A tudatlanság kicsit mást jelent.
Nem utolsó sorban: örülj, hogy beszélek idegen nyelveket.

pocaklakó minimanó 2013.05.10. 22:32:33

@autognomia:

"Nem utolsó sorban: örülj, hogy beszélek idegen nyelveket."

Kiváló! Remek! Pazar! Akkor már csak az hiányzik, hogy a saját anyanyelveden (ez a magyar lenne, ugye?) azt is le bírd írni helyesen, hogy: nem utolsósorban.

De ha az utolsó sorban (szamárpad) ültél a suliban, akkor nem várható el ilyen. :)

H_A 2013.05.10. 22:38:22

@pocaklakó minimanó: Csak a szokásos melléduma. Megspékelve sajátos akasztófahumorral.
Javítgasd csak szépen a helyesírási hibákat, azért duplán fizetnek ;)

pocaklakó minimanó 2013.05.10. 22:40:26

"...se túlzottdeficit-eljárás alóli kikerülés."

Igaz, hogy jobbak a mutatók, mint számos országnál, de ha egyszer Brüsszelben úgy döntenek, hogy nem hisznek a számoknak, mert csak, akkor az önbeteljesítő jóslat megindul.

Ez alap.

pocaklakó minimanó 2013.05.10. 22:41:51

@autognomia:

"Csak a szokásos melléduma."

Megértem, hogy kínos, de szokj hozzá: az egyiket nem beszéled, a másikon nem tudsz írni. :)

Itt tudjuk lemérni a közoktatás csődjét. :)

Politikai árva 2013.05.10. 22:42:56

PM, nem lehet egyszerű együtt élni a trollságoddal. szánalmas, ahogy posztról posztra játszod a messiást, a nyelvtanárt, vagy éppen Öveges professzort. valamiért leginkább mégis arra a szemüveges törpére emlékeztetsz, amelyik mindig fejjel a földben végezte abban a bizony kék birodalomban.

pocaklakó minimanó 2013.05.10. 22:54:46

"NEM FENNTARTHATÓ A MAGYAR KÖLTSÉGVETÉS EGYENLEGE, a hiány 2013-ban ismét 3 százalék fölé mehet, EZÉRT AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG NEM JAVASOLJA a túlzott deficit eljárás megszüntetését - derült ki csütörtökön OLLI REHN, az Európai Unió pénzügyi biztosa által tartott sajtótájékoztatón." (index.hu, 2011. november 10.)

ÉS

"OLLI REHN PÉNTEKEN BRÜSSZELBEN ELMONDTA, HOGY 2012-BEN MAGYARORSZÁG SIKERESEN SZORÍTOTTA LE AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS HIÁNYÁT jóval a stabilitási és növekedési paktumban meghatározott háromszázalékos határérték alá, ÁM AZ ELŐREJELZÉS SZERINT A HIÁNY JÖVŐRE ISMÉT NÉMILEG MEGHALADJA MAJD AZ UNIÓS KÜSZÖBÉRTÉKET, de a kormány új intézkedésekkel biztosíthatja, hogy a deficit az idén és jövőre is a bruttó hazai termék (GDP) három százaléka alatt maradjon." (origo.hu, 2013. 05.03.)

Már 2011-ben sem hittek a jövőben. És hiába a 2012-es cáfolat erre, továbbra sem hisznek. És ha egyszer beindul a hitetlenség, akkor az önbeteljesítő lesz. Addig nem hisznek, ameddig tényleg nem úgy lesz - ha kell, egy kis rásegítés is jól jön - és akkor diadalittasan lehet mondani, hogy: Lám, mi szóltunk.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f7/EU_Fiscal_Compliance_%28debt-to-GDP_ratio%29.png/435px-EU_Fiscal_Compliance_%28debt-to-GDP_ratio%29.png

A hit nagyon fontos. A hittel szemben a számoknak addig nincs semmi jelentőségük, amíg a hittel kimondottak nem teljesülnek. Akkor jön el a számok ideje. :)

pocaklakó minimanó 2013.05.10. 22:56:26

@condemnation:

"...nem lehet egyszerű együtt élni a trollságoddal."

a) Egy hozzád hasonló mezei talpas ballib troll nem mérvadó forrás. Örülök, hogy segíthettem.
b) Ha úgy látod, nyugodtan hanyagolj. Arra sem kértelek, hogy reagálj. Ne pörgesd magad ennyire túl miattam. :)

Politikai árva 2013.05.10. 22:57:58

@pocaklakó minimanó: na végre valami őszinte reakció, nem mindig csak a sajtóközpont által diktált lárifári. örülök, hogy segíthettem.

pocaklakó minimanó 2013.05.10. 22:58:51

Belgium, Franciaország, Hollandia, Egyesült Királyság...

pocaklakó minimanó 2013.05.10. 22:59:54

@condemnation:

"örülök, hogy segíthettem."

Életed első nagy sikere ez. Most menj és pakold ki a FB-ra. Hátha valami kóbor lélek elolvassa. :)

Politikai árva 2013.05.10. 23:01:39

@pocaklakó minimanó: a hozzászólásodat? tudnál esetleg fotót küldeni hozzá?

pocaklakó minimanó 2013.05.10. 23:05:40

És az is elég érdekes, hogy milyen régóta vagyunk az eljárás alatt, de valahogy nem tűntek olyan idegesnek emiatt korábban. Sem itthon, sem külföldön.

De most, hogy csökkennek az értékek és közelebb kerültünk ahhoz, hogy ne legyen ránk alkalmazható a dolog, hirtelen beindult az aggódók kórusa, miszerint nem fog sikerülni.

Miért nem volt ez AKKORA probléma pár éve?

Miért MOST AKKORA probléma?

Nem a bloggazdától várható erre válasz, mert ő most "utolsó sorban" tanul. :)

pocaklakó minimanó 2013.05.10. 23:06:41

@condemnation:

"tudnál esetleg fotót küldeni hozzá?"

Csak a hozzád hasonló tipikus talpas ballibekről tudnék. De a FB-on is van cenzúra. Meg ízlés.

Politikai árva 2013.05.10. 23:10:19

@pocaklakó minimanó: éppen ezért segíthetnél nekem meg a sok mezei talpas ballib ismerősömnek. szeretnénk végre fotót látni egy igazi, elkötelezett jobboldaliról, aki elfogadja a diverzifikációt, nem hülyézi a bloggereket azért, mert maga vagy képtelen alkotni, vagy éppen hányni tudna a párközponti utasításokra megírt fikázásaitól, de sajnos maradnia kell a sorban, különben ugrott a krumpliföld.

pocaklakó minimanó 2013.05.10. 23:12:09

@condemnation:

Ez az! Hergeld magad!

Majd esetleg aztán a topichoz is szólj hozzá.

Én azt is tettem. :)

pocaklakó minimanó 2013.05.10. 23:15:31

"Europe's move to give France two more years to cut its public deficit to below 3pc marks the end of the "austerity dogma" in Europe, French Finance Minister Pierre Moscovici has said." (independent.ie, 2013. május 6.)

Érthető. A franciákat - bár nem teljesítenek és bár kozmetikáznak - azért elnézően kell szemlélni. :)

Politikai árva 2013.05.10. 23:15:41

@pocaklakó minimanó: pocakom, pocakom. szerintem dobd le a gúnyádat és szabadítsd fel magad. nekünk sajnos nem fog menni:-)

pocaklakó minimanó 2013.05.10. 23:18:40

"German central bank head Jens Weidmann has strongly criticized French efforts to reduce its budget deficit, just days after the European Union granted Paris more time to meet EU requirements. He warns that French delays could damage the credibility of euro-zone rules.

France needs more time to get its budget deficit under control. That much was made clear last Friday when the European Commission announced it was granting Paris until 2015 to bring its budget deficit below the maximum 3 percent of gross domestic product allowed by European Union rules ensuring the stability of the euro. (spiegel.de)

Quod licet Iovi... :)

pocaklakó minimanó 2013.05.10. 23:26:05

GDP, government deficit/surplus and debt in the EU (in national currencies)

Hungary
Government deficit (-) / surplus (+) (2009): -4.6
Government deficit (-) / surplus (+) (2012): -1.9

Government debt (% of GDP) (2009): 79.8
Government debt (% of GDP) (2012): 79.2

Forrás: epp.eurostat.ec.europa.eu

pocaklakó minimanó 2013.05.12. 21:27:31

Látom már, hogy hibát követtem el azzal, hogy számokat másoltam be. Most hová lesz így a nagy igyekezet, hogy azok nélkül mondják meg a tutit és ekézzenek? :)

pocaklakó minimanó 2013.05.15. 21:36:53

"A vártnál jobb első negyedévi magyar GDP-adatsor nyomán több londoni közgazdász utalt 2013-ra szóló magyar GDP-előrejelzései javításának lehetőségére, sőt van olyan ház, amelyik máris az általa eddig várt recesszióról növekedésre módosította az év egészére vonatkozó prognózisát." (www.origo.hu/gazdasag/20130515-londonban-atirtak-egy-magyar-szamot.html)

Szemét, fideszes londoniak! :)
süti beállítások módosítása