Május elseje, Feri, és az örökzöld külhoni magyar kártya

H_A Címkék: majális ellenzék határon túli magyarok kormányváltás munka ünnepe MSZP Fidesz Gyurcsány Ferenc Mesterházy Attila DK Bajnai Gordon Május 12013.05.01. 18:00

Nyárba hajló, igazi május elsejének lehetett örülni a Városligetben, de a munka ünnepe leginkább arra nyújtott kiváló lehetőséget e nemes alkalomból színpadra lépő politikusoknak, hogy újabb lábszagú közhelygyűjteménnyel gazdagítsák amúgy is primitívvé silányult közbeszédünket. Amiből világosan kirajzolódik az ellenzék életképtelensége, a Fidesszel szembeni, látványos kommunikációs impotenciája. Nyilván nehéz másról beszélni május elsején, mint az év többi napján, de az egy szónokra jutó közhelyek száma így is szembetűnő volt. Ami újabb szomorú adalék a baloldal jelenlegi agóniájához.  Kiemelném ebből a sorból Gyurcsány Ferenc szánalmas performanszát, amely ismételten alátámasztotta, hogy egy politikai bukás nem kötelező módon jár együtt a korábbi böszmeségek revideálásához.

Általánosságban csak annyit, hogy mindenki mondta a magáét: kriminalizálta a Fideszt és megfoghatatlan, valószínűtlen ígéretekbe csomagolta a változás szükségességét, és az eljövendő Kánaánt. Cinikus Gyurcsány szájából a lopásról, csalásról szóló megszokott, ájtatoskodó sallangokat hallgatni, mint ahogy Mesterházy Orbánt letolvajozó, papírról nehézkesen olvasott beszéde sem győzött meg arról, hogy jövőre lehetséges lesz, vagy egyáltalán érdemes lesz a nagyon szart hasonló szarra cserélni. Az sem teljesen világos, hogy egy nem eladó párt (LMP) –egyébként teljesen jogos megállapításán túl (amely szerint ma Magyarországon a munkával kapcsolatban nincs mit ünnepelni) – hogy a frászban fogja majd a magyar családok érdekeit képviselni a politikai paletta széléről, a totális elszigetelődés árnyékából.  Az meg, hogy Bajnai Gordonra csak kétszáz ember volt kíváncsi, azért is ciki, mert sajnos megerősíti mindazt, amit korábban a rendszerváltó próbálkozások valószínűtlen haloványságáról írtam.

Visszatérve Ferihez: aki május elsején, a munka ünnepén is a határon túli magyarok veszélyével riogat, az vagy nagyon el van keseredve, vagy egyszerűen egy szánalmas féreg.  Ahogy elnézem, Gyurcsány egyidejűleg teljesíti mindkét szerepet. Elkeseredését értem, az ehhez hozzárendelt, mindenkit kiosztó fellengzős stílusát kevésbé. 1-2%-os társadalmi támogatottság birtokában, azaz a politikai paletta marginális pozíciójából észt osztani Bajnainak, Gyurcsánynak, szánalmas erőlködés egy sokmindent elkúrt, hitelesség tekintetében igencsak sereghajtó politikustól.

gyurcsany-majalis-mti-qpr.jpg"Soha nem fogjuk feladni." - Én is ettől féltem.

fotó:www.nepszava.com

25 perc harciasan rekedt, lelkesíteni kívánó speechbe ugyan sokminden belefér, azt azért mégsem gondoltam volna, hogy a 2004-es népszavazás, és a határon túliak szavazati joga is ilyen módon emelődik be a munka és kenyér hiányával kapcsolatos kötelező, majális apropójú szólamok sorába. Hihetetlen, hogy Gyurcsány május 1-ét is ürügyként használta arra, hogy – Mesterházy Attila kolozsvári bocsánatkérését bírálva – újfent belerúgjon a határon túliakba. Olyannyira, hogy ez nem gátolta meg abban sem, hogy ezt a bírálatot egy mondatba foglalja a „hazáját szenvedélyesen szerető” ember öndefiníciójával. És a Közlekedési Múzeum falai nem remegtek meg.

Ide figyelj, Gyurcsány Ferenc! Igazad van abban, hogy az ellenzék úgy, ahogy van, „tesze-tosza”, hogy ha még sokáig balfaszkodik, és taktikázik, Orbán lesz a régi-új miniszterelnök. Jól látod, hogy a jelenlegi kormánypropaganda célja az ellenzék „felszalámizása”, hogy nem egy balatoni családi nyaralásra készülődünk, hanem kormányt váltani, ehhez pedig valóban nem ártana eljutni végre az A-ból a B-be. Az is világos, hogy számodra a közös lista az egyedüli alternatíva arra, hogy a pálya széléről ismét visszakerülj a politika mélyvízébe. Azt viszont kevésbé értem, hogy ennek fejében miért képzeled azt magadról, hogy másoknak beszólhatsz, kritizálhatod-bírálhatod nálad jóval nagyobb népszerűséggel és támogatottsággal bíró pártok vezetőit a jónak vélt cél érdekében. Ugyan milyen alapon?

Ezen felül: mai kirohanásod azok ellen, akik a Fidesz kormány döntése nyomán szavazati jogot kaptak, és akikkel szemben Mesterházy és Bajnai a közemúltban veled ellentétben nyitottságot tanúsított, azt bizonyítja, hogy semmi keresnivalód nem lehet semmiféle összefogási egyenletben. Vagy ha igen, megette a fene azt az összefogást és azt a nemzetet, amelyet te oly szenvedélyesen szeretsz. Feltételes módban és szelektíven, ugyebár. Ugyanis eme elköteleződésed ilyetén kontextusban való hangoztatása szánalmas bohóccá tesz, és azt a bizonyosságot erősíti, hogy semmit nem tanultál az elmúltnyócév buktájából. Persze, lehet a magyar hazát úgy is építeni, hogy állandó konfliktusban élünk a külhoni nemzetrészekkel - most így május elsején, magunk között szólva - de nem tudom, hogy érdemes-e annak a harmatgyenge 1-2 százaléknak a homlokára ezt kiírni, amely még elhiszi a rablómeséidet. Ennél lejjebb már aligha süllyedhetsz, ellenben azoknak is árthatsz, akik legalább látszólag jóvá akarják tenni azt, amit te elkúrtál.

Az van Feri, hogy a határon túliak szenvedélyes gyűlölete és annak lépten-nyomon való hangoztatása még senkit nem juttatott munkához, kenyérhez e szép magyar hazában, és annak abszurditása, hogy neked május elsején is a határon túliak fájnak, csak azt igazolja, ugyanakkora szarevő vagy, mint azok, akik számításból rendeltek szavazati jogot egy nem mellesleg nemes, szimbolikus jóvátételt célzó okmány mellé. Neked is, nekik is mondom, hogy semmiről sem fognak dönteni a határon túliak. Egyetlen árva parlamenti mandátumról sem. Minden ezzel kapcsolatos paranoiád és üldözési mániád dacára, jóval intelligensebbek, mint gondolnád, ha egyáltalán lenne fogalmad arról, hogy kik ők. Nyugi, nem akarnak beleszólni a dolgaidba, a harcias szemöldögrángást kár volt erőltetni.  

Ha otthon a tükör előtt sem vagy hajlandó beismerni, hogy te már semmire nem vagy alternatíva, az is jobb lett volna, ha csak simán csendben maradsz. Így semmi mást nem tettél, mint fájó sebeket szakítottál fel ismét, és azoknak is felfrissítetted az emlékezetét, akik már elfelejtették esetleg, hogy mekkora köcsög vagy. Más szavakkal:  te magad szolgáltattad tálcán a legjobb érvet a külhoniaknak ahhoz, hogy miért mégis Orbán Viktor és a Fidesz a király. Gondolom mindenki hálás lesz érte az ellenzéki, rendszerváltó összefogás oldalán! Köszönjük, Feri!  

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr405260097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donoter 2013.05.01. 20:02:01

.... "semmiről sem fognak dönteni a határon túliak. Egyetlen árva parlamenti mandátumról sem."

Bocsánat, egy dolgot már rég eldöntöttek: gyursányt(kis g-vel)ás pártársait akkor akarják látni Erdélyben, mikor a saját hátuk közepit.Másként nem tehetnek.

Niebur 2013.05.02. 18:22:57

"Én csak egyszerűen gondolkodni akarok róla."
Ezt írja fenn a jobb sarokban. Próbálta már ésszel is?

Gyurcsány egyet mond: ne szavazzon az, aki nem viseli a következményeit. Igaza van.
Mellesleg szívesen olvastam volna a véleményét Orbán beszédéről a munka ünnepén, mivel éppen pár napja nyilatkozta ki: "ora et labora!"

H_A 2013.05.02. 18:35:53

@Niebur: Ha az én véleményemre gondol, e nemes kijelentéssel kapcsolatban, akkor ajánlom figyelmébe: hacsaknem.blog.hu/2013/04/28/imadsagra_munkara_fel Ha már az eszemre hivatkozik.
Ha jól sejtem, ugyanarról beszélünk: én sem gondolom ezt másként, fölösleges állandóan riogatni ezzel. Lábszaga van. Senki nem fog idejönni, és ön helyett dönteni. Megnyugodhat.
Arra sokkal inkább kíváncsi lettem volna május 1-én milyen eszközei vannak egy bukott politikusnak (konkrétan Gyurcsánynak) arra, hogy a jelenlegi helyzetből kivezesse az országot? A hangzatos szólamok ismerem. Konkrétan mit és hogyan? Ha már az eszemet emlegette.

quisum 2013.05.02. 21:18:48

Úgy látom előmásztak május 1-re reagálva a Fideszes férgek az indexen is. Te aki olyan szenvedélyesen kiállsz az erdélyiek mellett /gyanítom főképp a szavazataik kellenének/, vagy irgalmatlan nagy adócsaló vagy, esetleg alig fizetsz adót és emellett még rém hülye is.
Az szavazhasson már ennek a moslék országnak a parlamentjéről, aki pénzt is rakott a kasszába, adó, sztk. stb.formályában. Mint köztudott a más faszával könnyű verni a csalánt, már pedig a külhoniak szavazatvadászatával ez folyik és a sok magyarkodó barom ezt fel sem fogja.

H_A 2013.05.02. 22:05:26

@quisum: Remélem nem nekem írtad, mert ha igen, neked fölösleges olvasni, ne fáraszd magad. Nem akarnak itt szavazni a határon túliak, nem fogja az agyad? Nem lenne helyénvaló, és nagyon sokan pontosan tudják ezt, vagy egyszerűen leszarják, ami itt zajlik. Mint ahogy is gusztustalan, hogy egy túl sokmindent elkúrt volt miniszterelnök fröcsög minden adandó alkalommal ezekkel az emberekkel kapcsolatban. Szánalmas.

Niebur 2013.05.03. 05:10:56

@autognomia:
Reagálására egy rövid és egy hosszabb válasz adható.
A rövidebb: ha GYF valóban bukott politikus akkor miért rugózik rajta? Bátorságpróba?
A hosszabb: Súlyos tévedésben van abban a kérdésben, hogy a külföldiek szavazatának nincs jelentősége. Sajnos nagyon is van. A fIDESZ nagyon gyakorlatias párt, ha nem látna ebben lehetőséget akkor nem erőltetné. Vagy tényleg azt hiszi, hogy emberbaráti szeretetből özönlenek ki a milliárdok? Tényleg úgy gondolja, hogy a fIDESZ által kialakított választási rendszer,a fIDESZ által lebonyolított választás, a fIDESZ által végzett szavazat számlálás, az ezekkel kapcsolatos titkosítások egy tiszta választást fognak eredményezni? Nem. Az már most kimondható, hogy ha egy rendszer magában foglalja a csalás lehetőségét, akkor abban csalni is fognak. Lásd földbérlet, trafik pályázat. Különösen szomorú, ha erre a külhoni magyarságot használják eszköznek, majd a választások után -bármelyik oldal- bűnbaknak. Mert ez fog történni. Ha nem tekinteném politikai senkiknek a MVSZ akkori vezetőit, akkor azt mondanám, hiba volt akkor és úgy feltenni azt a bizonyos kérdést. De hibát csak politikusok (államférfiak) tudnak elkövetni. Az Ő esetükben ez egyszerűen csak bűn volt. Létrehoztak egy olyan politikai helyzetet, melynek most már nincs jó megoldása.
Én nem olvasom az Ön blogját, véletlenül tévedtem ide.Amit ír abból azt vonom le, hogy szívén viseli a határon túli magyarok sorsát. Ha igazán azt tenné, kézzel lábbal tiltakoznia kellene a választójog megadása ellen, mert higgye el: A választások után Ők lesznek a bűnbakok. Azok akik nem fizetnek adót, de beleszóltak az életünkbe.
És még egy: Én sokkal inkább kíváncsi lettem volna egy másik bukott politikusnak -aki mellesleg regnáló ME.- gondolataira a munka ünnepén. Érdekes valahogy az utóbbi időben ünnepeinken mindíg más dolga akad.

pástétom 2013.05.03. 10:41:59

A posztoló egy agyatlan féreg. Ez a sommás érdemi hozzászólásom a poszthoz.

H_A 2013.05.03. 10:45:56

@Niebur: Akkor a viszontválasz jogán engedjen meg néhány pontosítást elsősorban azért, mert nem olvassa a blogomat, így nem tudhatja, hogy számtalanszor leírtam, mit gondolok a Fidesz választási csalást előkészítő lépéseiről, a határon túliak folyamatos megosztására tett akcióiról, és egyáltalán a demokrácia elkötelezett lábbal tiprásáról. Amit közölni akartam, az egyáltalán nem mond ezeknek ellent, csupán annyit, hogy a Fideszt nem a határon túliak fogják újraválasztani, nem a határon túliak szavazatai miatt marad kormányon, hanem azért, mert a magyarországi magyarok ezt így akarják. Éppen ezért Gyurcsány Ferencnek ezzel kellene szembenéznie, illetve azzal, hogy jelenlegi támogatottsága, megítélése alapján nem biztos, hogy a magyar emberek szívesen látnák a rendszerváltók oldalán. Igen, azt gondolom, hogy Gyurcsány személye semmiféle összefogásnak nem fog előnyére válni.

H_A 2013.05.03. 10:48:23

@pástétom: A posztoló sommás hozzáfűznivalója pedig, hogy el lehet innen menni.Kösz.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.03. 11:54:59

Nem értem, hogy miért csinálja még mindig, mikor a kutya se kíváncsi rá?!

no_successful2 2013.05.03. 13:13:54

@quisum:

"Az szavazhasson már ennek a moslék országnak a parlamentjéről, aki pénzt is rakott a kasszába, adó, sztk. stb.formályában. Mint köztudott a más faszával könnyű verni a csalánt, már pedig a külhoniak szavazatvadászatával ez folyik és a sok magyarkodó barom ezt fel sem fogja. "

Figyu rengetegen voltak eddig is, akik nem ide adóznak, de ide szavaznak. pl. akik szoc segélyekből éltek.

Hogy az szavazhasson akire hatással van a szavazása eredménye ?
Na, a határainkon kívül a szomszédos országban élő, és nemzetünknek egyébként részét képező (bizony ám) de sajnos önhibájukon kívül nem ide adózó magyarság pont ilyen.
Ha az ilyen Gyurcsány félék kerülnek hatalomra pl, akkor ők akár már irathatják is a gyereküket szín egynyelvű Román iskolába pl, hogy a gyerekük egzisztenciája megalapozott lehessen.

Niebur 2013.05.03. 17:34:23

@autognomia: Szeretném tisztázni: Az, hogy nem olvasom a blogját, az nem értékítélet. Én nem blogokat, meg hírportálokat olvasok hanem cikkeket.
A Gyurcsányra vonatkozó végkövetkeztetésével akár egyet is érthetnék, Ő maga is többször bejelentette, semmilyen pozícióra nem készül. Amiben viszont nem értünk egyet az GyF. megítélése. Az általánosságokon alapuló féligazságokon kívül még senki nem írta le, mi is a konkrét baj vele. Ezek döntő része egyszerűen nem igaz, parasztvakítás. Azoknak szól akik az egészből kb. annyit értenek meg, hogy adósság, meg nagy. GyF-t egyszerűen kinevezték ördögnek és három csoport jó vastagon bekente fekete festékkel. Az egyik
a fIDESZ, ez talán természetes az előzmények ismeretében, még ha a módszerek erősen megkérdőjelezhetők is. A másik festőbrigád az sZDSZ volt, aki egérként eljátszotta az elefánt szerepét a hídon. (dübörgünk ugye?). A harmadik, a legaljasabb az mSZP akkori vezetése volt, akik az öszödi inget, ahelyett, hogy felvették volna, ráadták GyF-re.
Az egész ügyben az a legrosszabb, hogy OV. most tulajdonképpen ugyanazt csinálja, (csak rosszabbul) mint amit GyF. folytatott volna, közben elvesztegettünk 6-8 évet. Ez a problémám az Ön cikkével. Ön beállt a csapatba festeni és rugdosni a döglött oroszlánt. Én a magam részéről lezárnám ezt az eszmecserét, konkrétumok nélkül úgysem tudjuk egymást meggyőzni.
Még annyit, hogy sem pártkatona, sem senkinek a szekértolója nem vagyok.
süti beállítások módosítása