Ez nem a Mónika-show: a vak komondor és a demokrácia

H_A Címkék: demokrácia családon belüli erőszak információszabadság Fidesz Balogh József2013.05.01. 10:03

Aligha lehet bármit is hozzátenni a családon belüli erőszak legfrissebb, nyilvánosságra került iskolapéldájáról szóló híradásokhoz, kommentárokhoz, véleményekhez. Bármennyire is nem akartam, úgy döntöttem, kénytelen vagyok szót ejteni róla. Nem azért, mert érdemben szépíteni vagy súlyosbítani lehetne a sztorit, de mert az erkölcsi romlás ellen nem szót emelni legalább annyira bűn, mint a korrupció nyílt, frontális állami támogatásáról és bebetonozásáról kussolni.

Tisztázzuk: Balogh József nem az egyedüli ember Magyarországon, aki iszik. Sőt, nem is az egyedüli politikus, aki jó barátságban van a szesszel. Nem az egyedüli, aki hosszú évekig veri a feleségét, élettársát anélkül, hogy kiderülne. Első ránézésre még az sem érdekes, hogy éppen fideszes. A közszereplő arcátlan hazudozása az, ami vérlázító. A reakció arra, hogy kiderül valami, ami eddig titokban zajlott, amiről a nyilvánosság nem tudott. Ez nem Balogh sara egyedül, ez egy kórkép, tökéletes keresztmetszete annak, amiről a Fidesz utóbbi három éve szól: a szar elkenése, a sunnyogás, a pofánkba hazudozás, és annak eladására tett kísérlet, hogy mind hülyék vagyunk, és egy másik filmet nézünk. Tudatosan összehangolt akció a nép birkasorba döntésére, amelynek langymeleg mocsarából szárba szökkenhet a diktatúra light verziója.

Balogh József a modern földesúr, aki miután 250 kg zúzát megpucol (igaz, hogy az nem negyed mázsa, hanem negyed tonna, de hadd ne kelljen tudnia ezt Fülöpháza Döbrögijének), és matára issza magát egy esküvőn, részegen beül az autójába, hazavezet, berúgatja a vak komondort, aki úgy fellöki az előzőleg –nem mellesleg - iszogató Terikét, az élettársat, hogy annak eltörik a koponyája. Ez nem egy modern népmese, és nem is Showder-klub vagy a Mónika-show. Ez napjaink rögmagyar realitása (de annak mindenképpen egy jelentős szelete). A főszereplő (aki nem is a komondor, és nem is Terike) meg egy település polgármestere, állítólag köztiszteletben álló ember, aki sok éve önzetlenül dolgozik az emberekért a keresztényi erkölcs nevében.

Komondor-mem.jpgfotó: www.hir24.hu

Ha bármi vicces lenne ebben az egészben, akkor mondhatnánk, hogy óvakdjunk a vak komondoroktól, ha isznak, ezeknek semmi sem szent: se család, se közlekedésbiztonság. Részegen vezetnek és molesztálják az asszonyt. Mondhatnánk, hogy élettársat lehet verni, feleséget csak akkor, ha nem szül eleget, de ez az ember a magyar parlamentben nyomogatja a gombokat, települést vezet, és emberek sorsáról dönt. Ez a durva.

Nem elsősorban az a baj ezzel az emberrel, hogy alkoholista, hogy egy agresszív vadállat, hogy fideszes, vagy hogy fingja nincs a mázsa és tonna közötti különbségről. Az a baj vele, hogy egy erkölcsi hulla, aki viszont köztiszteletben áll, akinek funkciója van, aki hazudik a nyilvánosság előtt, aki másokra mutogat, amikor tettlegességen érik, akinek nincs felelősségérzete, csak hatalma. Ő a Fidesz kisembere, akinek sokat elbíró vállai a nagyszerű projekt sikeréhez elengedhetetlenek.

A legdurvább meg az, hogy tulajdonképpen egyáltalán nem Balogh Józsefről kellene írnom. Hanem arról, hogy Magyarországon elfogadták az információszabadságról szóló törvényt, amely véget vet az amúgyis törékeny demokráciának.  És pontosan ezért kap ekkora nyilvánosságot egy vidéki polgármester - egyébként egyáltalán nem bocsánatos - magánemberi aljassága, ezért van vele tele a sajtó. Mert ez a Fidesz érdeke. Balogh mocskát hagyták kibontakozni azért, hogy hátha eltereli a figyelmet a sokkal nagyobb tragédiáról. Arról, hogy ha eddig következetesen azt gondoltam/gondoltuk, Magyarországon demokrácia van, ezt már többé nem fog lehetni nyugodt lelkiismerettel leírni. Nem apró adalék, hogy Balogh József-féle emberszerű lények/politikusok döntöttek arról, hogy ez így legyen.

Ha a Monika-showról lenne szó, akkor sem tudnék röhögni. Azon, hogy ez a posztmodern magyar rögvalóság: ahol nincsenek bántalmazott nők, csak túl sok a vak komondor. Meg vetőgép. Meg pálinka.

Ja, és ahol tegnaptól átláthatóság, információszabadság és demokrácia sincs. De legalább Szabikának is lesz trafikja.

UPDATE: Mindazonáltal helyeslem, hogy Selmeczi Gabriella hangján keresztül a Fidesz úgy látja "aki gyermeket, nőt bántalmaz, agresszív cselekedeteket folytat, nincs helye a közéletben". Kár, hogy a sajtótájékoztatót nem ennek az álláspontnak a világossá tétele miatt szervezték. Újságírói kérdés hiányában ezt valószínűleg nem tudtuk volna meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr435259102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pocaklakó minimanó 2013.05.01. 10:46:44

"A közszereplő arcátlan hazudozása az, ami vérlázító. A reakció arra, hogy kiderül valami, ami eddig titokban zajlott, amiről a nyilvánosság nem tudott. (...) ...ez egy kórkép, tökéletes keresztmetszete annak, amiről a Fidesz utóbbi három éve szól..."

a) Nem fejtetted ki az igazság minden részletét.
b) "Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."
c) "Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."
d) "...nem a páylázatokra jelentkezők dolga eldönteni, hogy a témájuk valóban összevág-e a kiírással, hanem azoknak, akik erről határoznak" (...) Szerinte a szóban forgó pénzek 'mentek valamire'..."

A nokiásdoboz lájkolja a szösszenetedet amúgy. :)

H_A 2013.05.01. 10:55:42

@pocaklakó minimanó: Trafik után nokiásdoboz?:) Cuki vagy. Nem mintha köze lenne a bejegyzéshez. Ránkdőlne a világegyetem, ha egyszer legalább a konkrét témáról beszélgetnénk?:P

pocaklakó minimanó 2013.05.01. 11:08:45

@autognomia:

"Ránkdőlne a világegyetem, ha egyszer legalább a konkrét témáról beszélgetnénk?"

És mi lenne, ha egyszer igyekeznél úgy függetlennek látszani, hogy ne lógjon ki a lóláb.

Lóláb: "...tökéletes keresztmetszete annak, amiről a Fidesz utóbbi három éve szól."

Nem ez szól erről. Ez az elmúlt 23-24 évről szól. Csak neked jobb a lóláb kilógatása, a függetlenségre meg köpsz.

Tudnál te fogalmazni, csak nem akarsz. :)

H_A 2013.05.01. 11:35:28

@pocaklakó minimanó: Ha függetlenül közelítenél ahhoz, amit írok, akkor pontosan tudnád (persze, hogy tudod) hogy az, amit írok most, vagy amit írtam eddig bármikor arról, hogy mi nincs rendben a jelenben, az semmilyen körülmények között nem teszi semmissé azt, ami nem volt rendben a múltban.
Az viszont, hogy mindenről ami nincs rendben a jelenben, az jut eszünkbe, és azzal érvelünk, ami nem volt rendben a múltban, az nem csak hogy nem magyarázat, de nem is vezet sehova.

Nyilván tudod te is, nem baj, hogy nem akarod leírni:)

pocaklakó minimanó 2013.05.01. 16:01:22

@autognomia:

"...akkor pontosan tudnád (persze, hogy tudod) hogy az, amit írok most, vagy amit írtam eddig bármikor arról, hogy mi nincs rendben a jelenben, az semmilyen körülmények között nem teszi semmissé azt, ami nem volt rendben a múltban."

Ó, igen. Ez lenne az a szöveg, amely próbálná igazolni a kritika függetlenségét és egyben arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy ezt a függetlenséget úgy kell elhinni, hogy rá nincs más bizonyíték, csak a függetlenséget állító úttörő-becsületszava.

Készségesen elhinném, hogy a kritikai él évtizedek óta folyamatosan megnyilvánul, de amíg azt olvasom csak, hogy itt és most nyilvánul meg és korábbi példái pedig nincsenek, kétséggel kell fogadnom az őszinte aggodalmat és a kettős mércét hanyagoló függetlenséget.

Azt hiszem, említettem már korábban, hogy nagyobb nyomatéka lenne annak a függetlenségnek, ha legalább olyan korábbi kritikák "lennének prezentálva", amelyek a korábbi érából a korábbi rezsim ekézéseit virítanák.

De eddig ilyesmit nem olvashatott senki, mégis el kell hinnie, hogy akkor is hasonló attitűd volt a jellemző.

Kicsit emlékeztet ez engem arra, amikor a kilencvenes években hirtelen egy csomó emberről kiderült, hogy ők milyen harcos kritikusai voltak a Kádár-rezsimnek. Persze bizonyíték ott sem volt, de a messziről jött ember azt mond, amit akar. :)

pocaklakó minimanó 2013.05.01. 18:39:01

@OminózusZsé:

"hhoz képest, hogy a blog leghűségesebb olvasója vagy, elég szelektív a memóriád:)"

Ahhoz képest, hogy írni és olvasni tudsz, nem merülsz le túlzottan a szövegértés mélységeibe.

Vö.: "Kicsit emlékeztet ez engem arra, amikor a kilencvenes években hirtelen egy csomó emberről kiderült, hogy ők milyen harcos kritikusai voltak a Kádár-rezsimnek. Persze bizonyíték ott sem volt, de a messziről jött ember azt mond, amit akar. :)"

Segítsek vagy megy magától is majd? :)

OminózusZsé 2013.05.01. 18:53:27

@pocaklakó minimanó: Te a hitelességed kérdőjelezed meg. Én éppen megmutatom.:)Én a szöveggel, Te a valósággal állsz hadilábon, szívem:)

pocaklakó minimanó 2013.05.01. 19:17:29

@OminózusZsé:

"Te a hitelességed kérdőjelezed meg."

Nagyjából.

"Én éppen megmutatom."

Majdnem.

Ui.: De ugye nem állt még össze, hogy a hivatkozott korábbi példa (ld. kádári ellenzék) hogy passzol ide, ugye? :)

OminózusZsé 2013.05.01. 19:21:31

@pocaklakó minimanó: Írtam, hogy szövegértési problémáim vannak:)

pocaklakó minimanó 2013.05.01. 19:24:09

@OminózusZsé:

"Írtam, hogy szövegértési problémáim vannak:)"

Az remek dolog.

A kérdés akkor csupán ennyi: Miért izmozol mégis?

A másik kérdés meg az: Ha elmagyarázom, hogy miért volt a példa, akkor vajon megérted-e a többit?

OminózusZsé 2013.05.01. 19:35:02

"Ó, igen. Ez lenne az a szöveg, amely próbálná igazolni a kritika függetlenségét és egyben arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy ezt a függetlenséget úgy kell elhinni, hogy rá nincs más bizonyíték, csak a függetlenséget állító úttörő-becsületszava."
Én erről beszélek, Te pedig a ptrekoncepcióidról:)

pocaklakó minimanó 2013.05.01. 21:22:20

@OminózusZsé:

"Én erről beszélek..."

Én pedig arról, hogy "független" (muhaha!) barátunknak valahogy nem sikerül(t) eddig - bár nincs kizárva, hogy majd fog - azt megmutatnia, hogy ő nem csupán ebben a rezsimben szószólója az elfogulatlanságnak, hanem végig is az volt.

De aki akarja, elhiszi ezt neki. Én nem.

pocaklakó minimanó 2013.05.01. 21:47:34

De lássunk pozitív dolgot is: Örömteli, hogy a Mónika-show végre hosszú ó-val íratott. :)

H_A 2013.05.01. 21:51:55

@pocaklakó minimanó: Szànalmas ez az erőlködés, de ez a dolgod. Nem irigyellek hogy ma is dolgoznod kell.

pocaklakó minimanó 2013.05.01. 22:12:27

@autognomia:

"Nem irigyellek hogy ma is dolgoznod kell."

Ó, azon már túlestem. Errefelé csak szórakozni járok. Például azon, hogy mennyire kaparnak egyesek a függetlenség látszatáért, de sehogy nem jön nekik össze. :)

Pedig milyen izgi is lenne olvasni egy 2007-es vagy 2008-as szociekézést azoktól, akik 2010-ben fedezték fel önmagukban a függetlent és azóta is bőszen függetlenednek. :)

OminózusZsé 2013.05.01. 22:41:15

@pocaklakó minimanó: Nagyon rápörögtél erre a független témára:) Vajon az, ha valakinek van véleménye, az már szabadságharc?:) Ez a függetlenesdi a Te kútfődből ered. Tehát szerinted függetlenség nincs, csak hangoztatott doktrinák,ééééértem:) megint bennem van a hiba:)

pocaklakó minimanó 2013.05.01. 23:07:56

@OminózusZsé:

"Vajon az, ha valakinek van véleménye..."

a) Nyugodtan lehet véleménye.
b) Nyugodtan állíthatja, hogy független szemszögből nézi a dolgokat és nem alkalmazza a kettős mércét.
c) Nyugodtan nem muszáj ezt elhinni.

Mi is tkp. a felvetésed?

"Tehát szerinted függetlenség nincs..."

a) Általában nincs.
b) Törekvések lehetnek a minél inkább elfogulatlanabb nézetek vallására.
c) Ettől függetlenül a személy a szocializációja során magáévá tett értékek (ha vannak ilyenek) mentén akkor is bizonyos mértékű elfogultságot fog kinyilvánítani, ha törekszik is a független és elfogulatlan nézetekre.
d) Azoknak pedig nem nagyon lehet hinni a függetlenségük terén, akik most próbálkoznak a függetlenség látszatával, de azt be sem tudják bizonyítani, hogy ugyanezen függetlenségük már évekkel ezelőtt is megvolt.
e) Nekik a függetlenséget bemondásra kell elhinni.
f) Én meg kevéssé vagyok naiv. :)

OminózusZsé 2013.05.01. 23:21:31

Azért erőlteted ezt a jelzőt, hogy valaki végre azt mondja, Te aggatod, majd, földbe döngölheted, ha erre rámutat, lááám, láááám ?:) ez édes:)

H_A 2013.05.01. 23:28:25

@pocaklakó minimanó: Fogjuk rövidre a fölösleges köröket, és a mellébeszélést. Ne halandzsázz 2007-ről, hanem térj a lényegre. A sunnyogás nem érdekel. Elítéled Baloghot, elítéled a trafikmutyit, vagy az információszabadság tökön szúrását? Erről beszélj, a többi ködösítés, nincs mit kezdeni vele. Ne fogalmazz, ne ideologizálj, csak a lényeget.

pocaklakó minimanó 2013.05.01. 23:39:22

@autognomia:

"Elítéled Baloghot, elítéled a trafikmutyit, vagy az információszabadság tökön szúrását?"

Igen.

Ui.: Látod, milyen egyszerű a dolog?

Uui.: Most akkor én is kérnék színvallást. Mutasd meg nekem, hol nyavalyogtál 2007-ben (vagy akár 2009-ben) a szocik böszmekormányának intézkedései ellen. Figyelem! Nem utólagos emlegetés, hanem akkori, legalább ennyire karakán kiállásról kell valami bizonyíték.

Köszike! :)

H_A 2013.05.01. 23:45:29

@pocaklakó minimanó: Ha igen, akkor mi ez az egész napos performansz? Semmit nem kell megmutatnom. A blog indulásának pillanata számodra is elérhető. Ne fáraszd magad tovább. Jó éjszakát!

OminózusZsé 2013.05.01. 23:51:20

@pocaklakó minimanó: Neked:) a szerzőnek nem írogatok, mint tudod :) Jó éjt:)

pocaklakó minimanó 2013.05.02. 00:00:51

@autognomia:

"Semmit nem kell megmutatnom."

Mindjárt gondoltam is, hogy manapság lettél ennyire "független." Akárcsak azok az ellenzékiek, akik az 1990-es években közölték, hogy ők már akkor is utálták Kádárt, amikor még vígan regnált. Igaz, hogy semmi bizonyítékuk nem volt rá, de ez nem számított.

Neked is elhiszi bárki, hogy te pendelyes gyerekkorod óta vadul és bőszen független vagy, csak sajnos erre nincs semmi bizonyíték.

Az itteni függetlenséged is csak utólagos magyarázkodás.

Ennyi. :)

pocaklakó minimanó 2013.05.02. 00:01:36

@OminózusZsé:

Jó éjt!

Remélhetőleg kiderül majd, hogy miről is szólt a szöveged.

H_A 2013.05.02. 00:06:41

@pocaklakó minimanó: Neked se lehet könnyű így éldegélni. Mániákusan sulykolsz valamit, aminek általában semmi köze a témához, és pöffeszkedve saját nagyságod tömjénfüstjében írod le ötmilliószor abszurd hülyeségeidet a múltról. Ötvenhatban sem voltam ott, gondolom akkor erről sem lehet véleményem. Utólagos magyarázkodásnak tűnne. Neked se lehet könnyű.
Ámen.

pocaklakó minimanó 2013.05.02. 00:14:45

@autognomia:

"Ötvenhatban sem voltam ott, gondolom akkor erről sem lehet véleményem."

Természetesen lehet véleményed.

Viszont 2009-ben már vélhetőleg éltél, de valahogy nagyon nem akarózik megmutatnod, mennyire voltál kritikus akkortájt a böszmeferivel szemben.

De azért olyan hihetően tolod a tekergést a sima bizonyítással szemben.

Szinte hihetetlen, hogy nem hiszem el. :)

H_A 2013.05.02. 00:19:38

@pocaklakó minimanó: Vélhetően nem vagy gyengeelméjű, bár hitelesen játszod a gagyit. Milyen bizonyítás kellene? Hogy mit gondoltam akkoriban, amikor még nem vezettem blogot? Nagyszerű, okos, értelmes elvárás.
De tudod mit? Nem vagy szellemi fogyatékos, ne tegyél úgy, mintha az lennél. Nem áll jól.

pocaklakó minimanó 2013.05.02. 00:29:46

@autognomia:

"Hogy mit gondoltam akkoriban, amikor még nem vezettem blogot?"

Például. Mert ugye az eléggé világos, hogy a megnyilvánulások másutt is előfordulhattak.

Az igazság szerint az sem baj, ha valamilyen más fórumból idézel önmagadtól fletóekézéseket.

Valahogy olyan érzésem van, hogy nem ez a blogod az első netes megnyilvánulásod. :)

H_A 2013.05.02. 00:34:48

@pocaklakó minimanó: Igazán nagyon kedves feltételezés:)
Egészen pontosan mire alapozod ezt a megérzést? Hátha tudok segíteni a megnyilvánulásaim szintjén történő eligazodásban :P

pocaklakó minimanó 2013.05.02. 00:36:15

@autognomia:

"Egészen pontosan mire alapozod ezt a megérzést?"

Bízom abban, hogy 4 évvel ezelőtt még nem zavart ki a számtechteremből a tan'tónéni.

DezInf 2013.05.02. 13:52:07

@autognomia:

Miért hagyod,hogy ez a fideszpárttitkár elterelje a beszélgetést a témáról?
Régi módszere a fideszcsicskáknak,de látom még mindig beválik :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.02. 13:58:31

És miután kiderült, hogy egy állat kilép a frakcióból! Nem lemond, elmenekül a nyilvánosság elé, elbújik egy sarokba és sír, hanem a frakciót védi(!!!), és függetlenül képviseli az asszonyverőket.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.05.02. 14:39:05

Mi a fenét kell vitatkozni ezzel a segg fidesznyikkel??

gnme 2013.05.02. 14:43:03

szegény vak komondor... sajnálom

kisebb kutyát kell tartani .. tovább él egészségben.. pl. a klasszikus kis spicc (deutscher Kleinspitz) 17-20 évet is

Makkasz 2013.05.02. 14:51:23

A light diktatúra helyett javaslom:

Kádár II, vagy Kádár 2.0 használatát.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.02. 14:59:19

@pocaklakó minimanó: Helyes. Ha az mszp-s politikus hazudott (meg is bukott érte), akkor a fideszes hadd verje már az asszonyt és fogja a komondorra. Az asszony verve jó, hej-hó! Amúgy meg javaslom, változtass nicknevet...

Fejesrob 2013.05.02. 15:09:07

Azért ez a ballibsi harmadik napja tartó műfelháborodás kezd röhejessé válni.

Különösen annak fényében, hogy 2006.október 23-án elég nagy volt a kuss, a "leesett" azonosítóknál.

gnme 2013.05.02. 15:33:44

gyepáld el a zasszonyt és fogd a (nyuszira) ballibre

vagy az ufókra

DezInf 2013.05.02. 15:50:35

@Fejesrob:

Robika neked is keresni kellene egy vak komondort.
Én vállalom a vak komondor vakvezetését.
Te meg vakrepülésből fox doktorálni :)))

-JzK- 2013.05.02. 16:40:16

Az teljesen rendben van, hogyha valaki utálja a kormányt (szíve joga) azonban a feminista gumicsontot nem kéne bevenni. A feminizmus egy undorító elpusztítandó eszem!

www.ferfihang.hu

Eric_Cartman 2013.05.02. 17:13:07

Ezt az ügyet nem lehetne valahogy a szemkilövetéssel kapcsolatba hozni ?

Eric_Cartman 2013.05.02. 17:15:28

Oppardon, itt van már néhánnyal feljebb az istenbarma, csak nem vettem észre.

pocaklakó minimanó 2013.05.05. 22:27:42

@DezInf:

"Miért hagyod,hogy ez a fideszpárttitkár elterelje a beszélgetést a témáról?"

Tök aranyos az látni, amikor a sarki söntésben szocializálódott lumpenprolik amúgy jó baloldali módjára sohasem a közvetlen párbeszédet, hanem a más háta mögötti ótvaros kibeszélősdit preferálják.

Ui.: Amúgy azon töprengek, készítek egy mappát 4B néven (Béna Ballibek Balfék Bugyutaságai), amelybe a jelzőket fogom összegyűjteni. :)

pocaklakó minimanó 2013.05.05. 22:30:33

@pocakos focista:

"...akkor a fideszes hadd verje már az asszonyt és fogja a komondorra."

Amire eképpen reagáltál, az éppenséggel nem arról szól, de azt már tudom, hogy a lúzer ballibek az értő olvasás során sohasem jeleskedtek.

Nem, ne fuss neki újra! Egyrészt magadtól úgysem fogsz rájönni, miről szólt a szöveg, másrészt meg uncsi, hogy fejlesztőpedagógust kell játszanom mindig, amikor egy ballib akárki a betűkre veti csipás szemeit.

Legyen inkább az, hogy te úgyis jobban tudod. :)

pocaklakó minimanó 2013.05.05. 22:31:26

@pocakos focista:

"Amúgy meg javaslom, változtass nicknevet..."

Amúgy meg javaslom, hogy igyál kevesebbet magányosan és járj el társaságba, ahol lányokkal is ismerkedhetsz.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.06. 11:28:46

@pocaklakó minimanó: Igen, jobban tudom. Nyilvánvalóan sokkal okosabb vagyok nálad, hiszen elvakult jobbant vagy, én meg konzervatív (nem bal és pláne nem lib.). Tudom, nehéz felfogni, hogy van ilyen. Aki nem velünk, az ballib, röff, igaz-e?

pocaklakó minimanó 2013.05.06. 22:21:47

@pocakos focista:

"...hiszen elvakult jobbant vagy, én meg konzervatív..."

Persze, persze. Az mszp meg becsületes emberek értékalapú közössége és Staller Ilona meg érintetlen. :)

pocaklakó minimanó 2013.05.06. 22:26:26

@pocakos focista:

"...én meg KONZERVATÍV (nem bal és pláne nem lib.)"

Vö.: "Neked nem érdemes semmit magyarázni, hiszen egy narancshálós utolsó féreg vagy, akit minden jóérzésű ember utál. Tudod te jól, hogy mi a gond, de jössz, ködösítesz, pedig ez a törvény is nyilvánvalóan a Nemzet ellen való. Rohadék hazaáruló vagy."

A "konzervatív" szellemiség (nem bal és pláne nem lib.) csak úgy árad a szövegből. Kívánságra egyéb szépségek is jönnek a "konzervatív" kútfőből.

Ekkora "konzervativizmust" manapság már csak a sarki koccintókban szocializálódott lumpenproletariátus írástudóbb tagjaitól lehet látni-hallani. :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.06. 22:39:55

@pocaklakó minimanó: Ühüm. Szerintem neked mindenki szarik a véleményedre. Miért én lennék kivétel?
:-)

pocaklakó minimanó 2013.05.06. 22:41:34

@pocakos focista:

"Szerintem..."

Legyen úgy! De akkor ne verd itt magad fölöslegesen, keress valami értelmesebb elfoglaltságot. :)

pocaklakó minimanó 2013.05.06. 22:42:31

@pocakos focista:

"Miért én lennék kivétel?"

Te nem kivétel vagy: egyéniség.

Lumpenproletár, aki konzervatív úriembernek képzeli magát.

Volt már sok ilyen egyéniség. Szomorú sorssal. :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.06. 23:21:41

@pocaklakó minimanó: Jáájjj, a modoros "anyádúristenit". :-) No mindegy, ne offoljunk, te nem hiszed el, hogy inkább vagyok konzervetív, mint libsibolsi (vagy mi) én meg nem hiszem el, hogy normális vagy. Kvittek vagyunk.

pocaklakó minimanó 2013.05.07. 21:27:13

@pocakos focista:

"...hogy inkább vagyok konzervetív..."

Madarat tolláról, lumpenprolit beírásai színvonaláról.

"Kvittek vagyunk."

Legfeljebb a néhai Marosán Györggyel lehetnétek kvittek.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.08. 08:03:00

@pocaklakó minimanó: Olyan vaghy mint egy ovodás, gondolom innen a nicknév is. "Jájj, óvónéni, csak az enyém lehessen az utolsó szó." De ettől még nem gondolom, hogy normális vagy, sőt. Tudod mit akkor nem vagyunk kvittek, mert te buta vagy, mint egy narancskommunista teve.

pocaklakó minimanó 2013.05.10. 21:45:45

@pocakos focista:

"Tudod mit akkor nem vagyunk kvittek, mert te buta vagy, mint egy narancskommunista teve."

Vö.: "Olyan vaghy mint egy ovodás..."

Ui.: A helyesírást és a stílust most nem javítom, mert rendes vagyok, bár nem érdemled meg. :)
süti beállítások módosítása