Szaniszló visszaadta. Szebb jövőt!

H_A Címkék: Szaniszló Ferenc Echo TV Táncsics-díj2013.03.20. 22:11

Majdhogynem könnyes, drámai momentum volt:  a megindultsággal küzdő Szaniszló Ferenc térdre borult a „pusztuló aljas világrend” előtt. Már nem kell neki a Táncsics-díj, lemondott róla, vigye az amerikai nagykövet, ilyen áron nem tart rá igényt.

Tulajdonképpen semmi váratlan, semmi meglepő, vagy világrengető nem történt. Mint leírtam már, mindennek a forgatókönyv szerint kellett alakulnia. Az egész ordas cirkusszal Orbánék bepróbálkoztak, hiszen ahogy fogy a megfojtott jogállam levegője, minden elégedett mosolyba csomagolt szavazatra szükségük van. Leginkább azokra a szavazatokra, amelyek a Szaniszló Ferencek hívó szavára magához nyúló Jobbik-táborból egyenesen átjátszhatók a Fidesznek.

szan.jpgTökéletesen felépített stratégia: így kell hőst, mártírt csinálni egy náci-fasiszta-antiszemita-rasszista eszméket terjesztő újságíróból, a rendszer hűséges kiszolgálójából. Elmondtam már, megismétlem: ebből a sztoriból kizárólag a radikális, szélsőségesen agresszív hangnemet megütő jobboldal fog megerősödve kikerülni. Nagyon kevés idő telt el a végkifejlet óta, a fórumokon szembejövő reakciók – bármennyire nem örülök neki – engem igazolnak. A hátborzongás kedvéért következzék néhány ínyencfalat. Minden mást fölösleges hozzátenni, mert minden más mellékvágány, és terméketlen filozófálgatás.

„Tapsolhatnak a jobboldali-baloldali-liberális magyargyűlölők! Egy IGAZ MAGYAR EMBERT így meggyalázni és ehhez még bekérni a fél világ "segítségét" ember emlékezet óta nem látott a Magyar Nemzet!!!Ennek ellenére Szaniszló Ferenc csattanós választ adott mind a hazai, mind a nemzetközi ellenlábasainak!Az érveit nem lehet megcáfolni azzal kapcsolatban ami a világban manapság történik-a színfalak előtt és mögött!Az idő előbb vagy utóbb úgy is Szaniszló Ferencet fogja igazolni!Egy igaz műsor van a mai bulvár mételyes magyar médiában és ez nem más mint a Világpanoráma!”

„Ha a 10 millió magyarból csak 8 millió olyan lenne, mint Szaniszló, akkor a mi országunkban itt lenne a kánaán erkölcsileg és anyagilag is.Tisztelem ezt az embert, még közelebb kerültem ezzel a fasiztázott jobboldalhoz.”

„Minden Tiszteletem Szaniszló Ferencé!!!!Szaniszló úr ön nyert nem pedig veszített!!!Szépen indulatoktól mentesen,ízesen, nem dadogva a képükbe vágta a saját mocskukat!!!Minden elismerésem az ÖNÉ!!!”

„A klasszikus okos enged... történet. Ennél nagyobb reklámot még magyar újságíró nem kapott. Honnan lehetne megtudni az Echo tv mai esti nézettségi adatait? Szerintem verte a szappanoperákat.”

„Helyesen cselekedett. Aki kimondja az igazságot, elítéltetik. Ilyen liberális bagázsba nem is való egy hazaszerető ember! Mély gratuláció Szaniszló úr! Remélem elélvezett Ábrahám, Balog, Ilan Mor és a többi féreg!”

„Leborulok Szaniszló Ferenc és a Nemzet nagysága előtt! Ezzel az egész műbalhéval a kilincsorrúak csak alátámasztották Szaniszló igazát. Ez volt a legjobb húzás tőle, hadd vigyék a kufárok azt a díjat, az övéik közé! Sokkal több van ennek az EMBERNEK a birtokában. Igazsága és egyenes gerince. Ilyen tulajdonságokkal pedig Ábrahám népe és kiszolgálóik soha nem rendelkeztek. Szebb jövőt!”

„Minden szava igaz!!!!!!!!! Másként gondolkodik, tehát "náci, rasszista, antiszemita"........ Hála Istennek, egyre többen vagyunk!!!!!!Gratulálok Ferenc!!!!!!”

Végeérhetetlen a sor, és attól tartok, tényleg egyre többen lesznek. Akik szerint a rasszizmus és antiszemitizmus egyszerűen ártatlan másként gondolkodást jelent. Szebb jövőt, feleim!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr655157277

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennyire idegenszívű Ön? Tesztelje! 2013.03.21. 12:02:24

Nemzeti érzelmű igaz magyar ember Ön, vagy idegenszívű hazaáruló? Ötperces gyorstesztünk kitöltésével megtudhatja! Olvassa el figyelmesen az alábbi 12 kérdést, és karikázza be a monitoron a helyes választ! Az egyes válaszokért járó pontszám és az érték...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

berczy04 2013.03.21. 14:17:27

@sárkányfő: Azt hiszem más fogalmaink vannak a kettős mércéről és nem is tervezem, hogy meggyőzzelek.

Dekatlon 2013.03.21. 14:17:35

Annyi embert tünettek ki az elmúlt 20 évben. Valahogy egyik ellen se volt ekkora nemzetközi hörgés. Vajon miért lehet ez?
Mert most először kapott díjat iganzán Tökös Magyar Ember? Ez is lehet persze, de akkor ezzel a díjazott szóljátok le.
Valószínűbb a másik megoldás, hogy ez a Szaniszló tényleg egy szar alak.

Dekatlon 2013.03.21. 14:18:12

@Dekatlon: ezzel a többi díjazottat...

berczy04 2013.03.21. 14:18:18

@szamarhegy: No, ezt azért mondd már el, mondjuk a híradónak is. hitelesség a képernyőn, mi? Ne már...

szamarhegy 2013.03.21. 14:21:00

@berczy04: Igazad van, nem is onnan és nem is egy helyről igyekszem tájékozódni.

sárkányfő 2013.03.21. 14:21:34

@berczy04: nincsenek érveid. egyébként rákerestem, még csak nem is követelték a visszavonást, csupán tiltakoztak.

és ha szerinted egy magyargyűlölő újságíró legmagasabb rangú állami kitüntetése ellen nem kellene minimum a lehető legerősebben tiltakoznia, az adott ország magyar nagykövetének, sőt akár követelnie is, akkor neked komoly gondjaid vannak a hazaszeretettel.

Sam the Ace 2013.03.21. 14:21:41

@grani: Érdekes amit írsz. Mármint, hogy többmillió ember önérzetébe tapos bele az, akinek nem tetszik, hogy egy ilyen kitüntetést egy elmebeteg kapja meg. Maximum a széljobberek önérzetéről lehet szó, de merem remélni, hogy nemhogy a több, de az egymilliót sem éri el a számuk. Meg ők aztán amúgy is csak ezen gondolkoznak. Mármint, hogy lehet a leghatékonyabban mások önérzetébe taposni, szóval ez a része hidegen hagy. Amúgy meg nem értem, hogy mit értesz "titeket" alatt, illetve köszönöm, de engem a közvetlen környezetemből nem utál senki. Még a szélsőjobbosok sem. Ugyhogy tényleg kösz, hogy felvilágosítasz miért is utálnak egyesek, de ezt inkább rájuk (vagy inkább rátok?) hagyom. Szaniszló attól még nem fogja megérdemelni ezt a díjat.

berczy04 2013.03.21. 14:22:12

@szamarhegy: Helyes! Pontosan ez a lényeg, hogy több helyről szerezzük be az infót. Ettől még Szaniszlót kedvelem. A kettő nem zárja ki egymást.

szamarhegy 2013.03.21. 14:22:47

"Én olyasmit képzelek el, hogy az ország és a lakosainak az élete ne már egy szeszélyes, nemzetközi pénzügyi játszmától függjön, hogy ha épp úgy fúj a szél, akkor tönkre megy 100x ezer ember."

Ezt azért nehéz kivédeni, a Jobbik milyen megoldást tud erre adni?

PiBá 2013.03.21. 14:23:01

@grani: Ja,ja, közismert, hogy a Kennedy gyilkosságot pontosan feltárták már ...

berczy04 2013.03.21. 14:24:21

@sárkányfő: Rendben, akkor nicnsenek.

Nekem vannak komoly gondjaim a hazaszeretettel, mi? Kiforgattad a szavaim, nincs több mondandóm neked.
Légy jó!

berczy04 2013.03.21. 14:25:40

@szamarhegy: Nem a JObbik politikájának a megvitatása itt a téma, még akkor sem, ha most örömtáncot jár a többség, hogy valaki vállalja nyíltan.
Nézz utána, hosszabb ez, mint sem, hogy itt röviden ki lehessen fejteni.

szamarhegy 2013.03.21. 14:26:15

Én is lépek, szép napot mindenkinek!

berczy04 2013.03.21. 14:26:15

@szamarhegy: De tényleg ennyi, ha nem minősítesz legközelebb, folytathatjuk.

liebend 2013.03.21. 14:29:03

Ma az a baj, hogy összekeverik és sok esetben azonosítják a zsidóság (kultúra, zsidó-magyar, zsidó-valamilyen együttélés, identitáskérdések, holokauszt, stb.) problematikáját Izrael állam (legitimitás, politikai vonalvezetés, biztonság, stb.) problematikájával. A vicces az, hogy Izrael államon kívül ezt (leginkább) két nézet, csoport teszi legszívesebben: egy alapvetően baloldali entellektüel réteg, és a szélsőjobb. Az előbbi azzal, hogy valami képzeletbeli parnasszusról morális alapon antiszemitának bélyegez mindenkit, aki bármilyen kritikával illeti Izraelt, mint államot. Az utóbbi azzal, hogy minden zsidósággal kapcsolatos dologban valami világuralomra törő szándékot és összeesküvést vél. Számomra mindkét fél szélsőség. Mindkét fél a másikra mutogatva tud morális bázist gründolni saját víziójához. Ha a fenti kettőt szét tudjuk választani, akkor jó lesz a zsidóságnak, hogy nem pajzsként tartják szenvedéstörténetét napi politikai disznóságaik elé. Én tisztelem a zsidó kultúrát, és Magyarországon (is) értéknek tekintem, de amit Izrael megtehet, az vicc. Semmibe vehet ENSZ határozatokat, legitimitást nyerhet úgy, hogy immáron 65 éve semmibe veszi a legitimitását lehetővé tevő rendezést. Úgy vonulhat ki sértődötten az (BT-ben vétójogú) USÁ-val ketten az ENSZ Közgyűlésről, hogy minden jelenlévő nemzetet leantiszemitáz. Egyenlőséget, vagy legalábbis súlyának megfelelő helyet a világban, mert a súlytalan irritálás gyűlöletet szít.

sárkányfő 2013.03.21. 14:29:24

@berczy04:
óh, bocsánat, a világért sem akartam kiforgatni a szavaid. kérlek akkor önts tiszta vizet a pohárba:
te indokoltnak és jogosnak tartanál-e a magyar nagykövet részéről egy tiltakozást, sőt követelést, ha egy másik országban egy magyargyűlölő újságírónak legmagasabb rangú állami kitüntetést adnának?

és ne terelj, hanem válaszolj...

berczy04 2013.03.21. 14:30:45

@sárkányfő: ...csak tudnám miért válaszolok még neked, de ez az én gyengeségem. :)))

dadddd 2013.03.21. 14:31:38

Valaki tudna idézni Szaniszlótól zsidógyűlölő szöveget? Úgy értem, zsidó, mint teljes népcsoport, nemzet vagy vallás.

sárkányfő 2013.03.21. 14:31:45

@berczy04: helyes. jó válasz, én is így gondolom. na most ha erről így gondolkodsz, és szerinted nincs kettős mércéd, akkor mi a bajod azzal, hogy az izraeli nagykövet most tiltakozott?

J.László 2013.03.21. 14:31:45

@sárkányfő:
"ha egy magyargyűlölő újságírót kitüntetnek Romániában vagy Izraelben vagy bárhol, akkor az ottani magyar nagykövet nem tiltakozna?"

Valószínű, hogy a legtöbb magyar nagykövet nem tiltakozna. Az MSZP-SZDSZ kormány követei pedig egyenesen kitüntetnék az ottani magyargyűlölőket.

berczy04 2013.03.21. 14:33:19

@sárkányfő: Tudtam, hogy ezt mondod. :)
Nincsen, mert szerintem Szaniszló Ferenc nem zsidógyűlölő és nem is antiszemita. Szerintem ez egyszerű.

sárkányfő 2013.03.21. 14:37:13

@J.László: Látom, te is kretén vagy, akárcsak Szaniszló :) Ugye hogy reggeltől estig hülyíted magad szanaszét a kurucinfón meg az Echo tv-n, ugyehogy ugye? :)

@berczy04: jaja, kifejezetten szereti őket ;)
gondolom képmutatónak sem tartod magad, ugye? :)

2013.03.21. 14:38:59

"náci-fasiszta-antiszemita-rasszista eszméket terjesztő újságíró"

Tényleg ilyen eszméket terjeszt, vagy ezt szokás szerint a ballibsi degeneráltak hazudják róla?

Költői kérdés volt...

berczy04 2013.03.21. 14:40:25

@sárkányfő: Ugyan, személyeskedéssel velem semmire nem mész. Nem vagyok az, de hidegen hagy mit gondolsz.

J.László 2013.03.21. 14:43:02

@sárkányfő:
Kedves sárkányfő

Aki nem ért veled egyet, az nem biztos, hogy önmagát hülyítő kretén. Anyukád nem tanított meg erre, amikor még kisfiú voltál?

sárkányfő 2013.03.21. 14:43:39

Nesztek, Szaniszló-fanok, itt a nagybetűs Igazság, semmi túlzás, semmi hazugság, semmi idegengyűlölet, csak maga az Igazság :)

"Magyarország régóta útjában áll már a globális világhatalomnak, mert engedetlen, mert nem törik meg, mert ellenségeink és a helyünket kiszemelők nem képesek elűzni a magyarságot ősei földjéről. És ha már a gonoszok nem tudják elvenni nemzetünktől sokezer éves őshazáját, amely az emberi és az európai műveltség forrása, hát minden létező pszichológiai, technikai, fizikai, kémiai eszközzel próbálnak elpusztítani bennünket. Tönktereszik életterünket, természetes környezetünket, már ami Trianon után megmaradt nekünk. Megmérgezik élelmiszerünket, vizünket, lelkünket. Mert ugye folyóink, tavaink kiszáradását okozva szörnyű szárazsággal tetézik a már amúgy is eltaposott magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar miatti gondokat."

danesdzsu2 2013.03.21. 14:44:41

@grani: hol vádaskodtam alaptalanul? Tudod bizonyítani, hogy édesanyád nem járt Magyarországon?

Mit tehetek és teszek meg?

berczy04 2013.03.21. 14:45:26

@sárkányfő: Köszönöm, örülök, hogy rátaláltál, s immáron te is látod az igazságot! :DDD

berczy04 2013.03.21. 14:47:05

@sárkányfő: Ez most nagy öngól ám, mert azért ezt a többség így gondolja, még a vérbalos, MSZP-s anyám is. :)))

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.03.21. 14:47:36

@sárkányfő: Kimondottan jó szöveg, tekintettel arra, hogy a magyarokat már a Kárpát medencéből sokhelyen elűzték az ősei földjéről.
Az utolsó mondat lehet kissé necces: mondjuk a tavalyi aszály tényleg szörnyű volt.

sárkányfő 2013.03.21. 14:47:44

@dadddd:
Kérdés? az nincs. csak az ellenség, meg a drónok mindenfelé, az van :)

rettegjetek! :D

sárkányfő 2013.03.21. 14:50:11

@berczy04:
nem szép dolog, hogy így leégeted ország-világ előtt anyukádat. már az is épp elég tragédia, hogy azt hiszi az ellenség szárítja ki a tavainkat és a folyóinkat, erre te még világgá is kürtölöd hogy szegény milyen hülye :(

istenem, hogy viselkedhet így egy fiú az anyjával... :((

berczy04 2013.03.21. 14:50:44

@sárkányfő: Ezzel most arra célzol, hogy szándékos félelemkeltéssel, ellenségképpel tartják rettegésben, félelemben az embereket, hogy engedelmes, félő birkaként viselkedjünk. Nem vagy szimpatikus barátom, de ebben van valami.

Ezen elmélet szerint Szaniszló is csak ezt szolgálja. Nem titkolom, nekem is megfordult már ez a fejemben, mert ugye minden igaz és annak az ellentéte is.

berczy04 2013.03.21. 14:52:24

@sárkányfő: gyenge ez a személyeskedés barátom. Nem égetem egyáltalán, vállalja, ahogy én is, hogy Jobbikra szavazok. Megvannak az elvi, ill. gyakorlati okai, ahogy nekem is. Neked vannak?

J.László 2013.03.21. 14:52:49

@sárkányfő:
Ez egy nagyon korrekt leírása a jelenlegi helyzetünknek. Az utolsó mondat talán túlzás, de mindenkit magával ragadhat a szenvedély. Nem is olyan "hülye" ez a Szaniszló. De nem ám!

Kotkodus 2013.03.21. 14:54:36

@berczy04: nos, ami az érveket illeti talán hallottál arról, hogy hazánk a globális világgazdaság egy nagyon apró szereplője.

a globális világgazdaság leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a legtöbb terméknek, szolgáltatásnak világpiaci ára van és ha ezeket meg szeretnéd venni (energia, autó, tv, stb.) akkor ezt az árat meg kell fizetni. hazánknak nincsenek nagy tételben természeti kincsei, amelyeket elcserélhetne ezekre, ezért kénytelen olyan árukat előállítani amelyeket (pénzügyi tranzakciókon keresztül) elcserélhet a vágyott termékekre, szolgáltatásokra.

a fenti helyzetből kifolyólag, nem lehetünk függetlenek a globális világgazdasági rendszertől és képtelenség azt elvárni, hogy nekünk bármit olcsóbban adjanak, mint másoknak csak mert mi büszke magyarok vagyunk...

ha valaki elhiszi egy bármilyen 10 milliós ország bármelyik pártjának, hogy az képes az alaphelyzeten változtatni, az hívő. bocs! ez van!

az egyetlen üdvözítő út a minél gyorsabb alkalmazkodás a körülményekhez (ezt a képességet szokták egyébként intelligenciának is nevezni).

tökéletes a rendszer? nem! de a fidesz + jobbik csak hőzöng. alternatívát egyik sem tud kínálni. üres szavakat és délibábot kínálnak (szabadságharc, függetlenség, stb.). nem lehetünk függetlenek a globális világgazdaságtól (hacsak nem vállaljuk az általános mélyszegénységet) és a szabadságunk már megvan.

ezért nem tudtál példát sem írni arra, hogy mi a cél. mert ezt nem tudják neked elmondani. mert a mozgalom egyetlen célja az emberek frusztráltságára építve a gazdasági és politikai hatalom megszerzése, megtartása. nincs cél, nincs hosszú-távú alternatíva.

ha elfogadjuk, hogy ny.európa nekünk tartozik (miért is?), akkor mi is tartozunk a nálunk jóval szegényebb országok felé! miért csak azt hallani a "nemzeti" oldaltól, hogy nekünk több jár? akkor többet is kellene adnunk a nálunk sokkal jobban rászorulóknak! hallottál már arról, hogy a fidesz v. a jobbik szegényebb országokba megy, hogy adakozhasson? akkor milyen jogon várjuk el, hogy a nálunk gazdagabb országok többet adjanak a sajátjukból?

egy szó mint száz, a fidesz és a jobbik politikája nem ad választ a globális világgazdaság kihívásaira.

sárkányfő 2013.03.21. 14:56:04

@berczy04: Nem személyeskedek, megvetlek amiért anyádat leégeted ország-világ előtt.

@J.László: jönnek az ufók, rettegj kretén!

dadddd 2013.03.21. 14:56:26

@sárkányfő: Bocs, hogy nekem nem természetes, hogy izraeli kémrepülők repkednek a magyar légtérben. Vagy ez sem történt meg?
index.hu/belfold/2010/03/18/izraeli_kemrepulok_magyarorszag_folott/

sárkányfő 2013.03.21. 14:59:58

@dadddd:
"A Nemzeti Közlekedési Hatóság megerősítette, hogy ők adták ki az engedélyt az izraeli gépeknek. "Az izraeli repülőgépek számára előzetes külügyi egyeztetést követően a légiközlekedési törvény alapján került az átrepülési engedély kiadásra""

Azért rettegj csak tovább...

berczy04 2013.03.21. 15:02:21

@Kotkodus: Ne haragudj, most ebbe lusta vagyok jobban belemenni.

Igazat szólsz, de az a baj az elméleteddel, hogy feltételezi, hogy tisztességes a világ/globális piac, holtott többször bizonyította már, hogy nem az. (meg ne kérdezd, hogy honnan veszem!)
Így viszont akárhogyan próbálunk alkalmaszkodni, csak belénkrúgnak, ahogy jól látszott ez a szocialista kormányzat alatt, ami kiszolgálta a piacot, kapitalista módon, mégis csak szívás votl.

Nem tartom helyesnek ehhez a tisztességtelen rendszerhez való alkalmazkodást.

Kiút? Passz. De attól még egy rossz rendszer nem lesz számomra elfogadható, csak mert nincs másik, ill. nem tudunk róla.

Hogy nem ad választ a világgazdaság kihívásaira, oké. De engem inkább az országunk kihívásai érdekelnem, bocs, nem vagyok europér. Ez van.

(és mint mondtam, én már kevés vagyok ehhez, és nem is vagyok közgazdász.)

dadddd 2013.03.21. 15:02:52

@sárkányfő: És ezt a magyarázatot hány nap alatt sikerült kitalálniuk?
Egyébként azóta sem tudjuk, mit is kerestek itt...

J.László 2013.03.21. 15:06:19

@sárkányfő:
Az a helyzet kedves barátom, hogy te is égeted az édesanyádat, hiszen ő nevelt belőled ekkora sutyerákot.

Kotkodus 2013.03.21. 15:11:24

@berczy04: nem választhatod el az ország kihívásait a külső környezettől (emlékszel: globális világgazdaság!). az ország legnagyobb kihívása pont a külső környezethez való alkalmazkodás. neked azt hazudják, hogy majd a külső környezet alkalmazkodik hozzánk, de ez képtelenség (az eu gdp-jének 1%-át sem érjük el és ennek is a többségét külföldi cégek termelik). nem kell közgazdásznak lenni, ahhoz, hogy ezt megértsd.

"Kiút? Passz. De attól még egy rossz rendszer nem lesz számomra elfogadható, csak mert nincs másik, ill. nem tudunk róla."

szóval követsz egy mozgalmat vakon és amikor azt mondom hívő vagy sértőnek találod?

Kotkodus 2013.03.21. 15:18:29

AZT MONDJA MEG NEKEM VALAKI, HOGY MI A CÉLJA A "FÜGGETLENSÉGÜNKNEK"? MIT AKARUNK ELÉRNI A "SZABADSÁGHARCUNKKAL"?

LEGYETEK SZÍVESEK NEMZETKÖZI PÉLDÁT ADNI ARRA, HOGY MI A CÉLJA HOSSZÚ-TÁVON A FÜGGETLENSÉGI MOZGALMUNKNAK!

Kotkodus 2013.03.21. 15:34:09

@berczy04: és az elméletem sehol nem feltételezi, hogy "tisztességes a világ/globális piac".

nem, nem az! pont azt írtam le, hogy a rendszer távolról sem tökéletes, de akkor is ez a rendszer létezik és ehhez kell alkalmazkodnunk. mert a rendszer nem fog hozzánk alkalmazkodni. és minél tovább várunk arra, hogy a rendszer hozzánk alkalmazkodjon, annál többet kell majd futni a vonat után később...

Kotkodus 2013.03.21. 15:35:12

egyedül maradtam? :)

lacimaci666 2013.03.21. 15:40:01

@Kotkodus: Szerintem kb az,hogy legyen a GDP=GNP hosszú távon.
Lefordítva: az itt megtermelt hozzáadott érték minél nagyobb százaléka maradjon itt, költődjön el itt. A külföldiek a beruházásaik után vigyenek ki nyereséget, ne a pénzügyi trükkjeik után.

deruyter 2013.03.21. 15:46:53

Ez a Szaniszló komplett üldözési mániás. A paranoia lényege, hogy egy teljesen zárt gondolati rendszer, ami egyrészt szerintem depresszióból fakad , másrészt tehetetlenség érzésből. A paranoiás ember, azzal hogy sz életére (vagy tágabb közössége pl. a nemzet) életére törő fenyegetést lát minden bokorban, egyrészt leveszi a saját válláról az önálló döntés felelősségét, azzal, hogy minden rossznak az okozói azok a "mások", legyenek azok zsidók, cigányok, komcsik, ufók stb., másrészt, ha ezt a védelmmi harcát kiterjeszti egy nagyobb közösségre (az persze, nem érdekli, hogy az a közösség kér-e ebből) akkor már azok megmentője is lesz. Kritikát nem fogad el, ellentmondást nem tűr. Hiszen a kritikusok fenyegetik az intakt világképét, az ellentmondók meg egyből igazolják az elméleteit, hiszen miért is kritizálnák, ha nem lenne igaz.
Az fel sem vetődik, hogy például egy zsidó felháborítónak tartja, hogy valaki olyanokat terjeszt róluk, amik nem igazak ? És zavarja őket, ha ezért egy ország minisztere még meg is jutalmazza az adott embert? Bezzeg azon az ilyen nagyon okos nagyon nemzetmentő zsenik mindjárt felháborodnak, ha valaki le meri írni, hogy magyar katonák civileket is megöltek a szovjet fronton. Az már mindjárt aljas rágalom. Szerintem nagyon szánalmas az ilyen ön-piedesztálra emelő gondolkodás.
Egyébként meg lehet izraelt is kritizálni. Csak tessék olyasmiért kritizálni, amit valóban elkövet.
Nyilván USA érdek is, hogy Izrael, mint előretolt állás, valamint rengeteg amerikai és befolyásos zsidó őshazája ne tűnjön el az arab tengerben. És persze a világon mindenhol élő zsidóknak is.
Mi is el szoktuk várni, hogy a magyar származású üzletemberek, képviselők a külföldi döntéshozatalban képviseljék az érdekeinket még akkor is, ha pl. USA állampolgárok.
De azt hiszem fölöslegesen koptatom a számat, mert akinek önfelmentés, meg sötétben bujkálók kellenek a boldog élethez, az megteremti magának úgyis a saját démonjait.

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.21. 15:51:41

" valaki olyanokat terjeszt róluk, amik nem igazak"
mi nem igaz?

"Nyilván USA érdek is, hogy Izrael, mint előretolt állás, valamint rengeteg amerikai és befolyásos zsidó őshazája ne tűnjön el az arab tengerben. És persze a világon mindenhol élő zsidóknak is."

akkor is, ha ehhez le kell gyilkolni egy nép felét, másik felét el kell üldözni, nyomorba kell taszítani, meg kell bélyegezni. undoríytó náci vélekedés, te is undorító náci vagy. annak a is legrosszabik fajtája, cionista.

deruyter 2013.03.21. 15:55:00

@Kotkodus: Nem : ) Teljesen egyetértek. Ha kiderülni, hogy a világot a zsidólobbi vagymittoménki irányítja, akkor meg ahhoz kell alkalmazkodnunk.
Csak a sok jobbikos azt nem érti, hogy ezt nem hőbörgéssel, meg vörösfejjel ordibálással kell intézni, hanem okos taktikázással, szövetségesek keresésével.
Mondjuk azért nem baj, ha van 1-2 kirakat dühöngő, különben úgy tűnhet, mintha elfogadnánk a fennálló helyzetet. Na de hogy országos politika szintjére emelkedjen, az agyatlan paranoia meg puffogás, annak nem sok értelkmét látom.
Mert, hogy zsákutca.

Kotkodus 2013.03.21. 16:05:47

@lacimaci666: "A külföldiek a beruházásaik után vigyenek ki nyereséget, ne a pénzügyi trükkjeik után."

pontosan mire gondolsz?

gdp=gnp legutóbb a 19. században volt értelmezhető.

a mol-t hova sorolod? és az otp-t? ők is tőkét vonnak ki a külföldi piacaikról. trigránit, cba, stb...

a multinacionális (több-nemzetes) cégek korát éljük barátom! ezt se te, sem én, sem viktorka nem tudja megváltoztatni!

dean23 2013.03.21. 16:06:57

Tegnap sikerült megnéznem ezt a rendkívüli panorámás rettenetet! Szaniszló arcmimikája arról árulkodik, hogy valószínűleg igencsak orvosi segítségre szorul!

deruyter 2013.03.21. 16:07:08

@Kiszaj Károly:
Á, szóval cionista vagyok. Tehát mindenki, aki nem ért egyet zaniszlóval, az cionista. Úgy látom van még egy jelölt Szaniszló kórtermébe.

És kérdem talán a tuszikért is felemeled a azavad, meg az örményekért, meg a bosnyákokért? Jaj ne legyél már ilyen vicces. A nép felével meg el vagy kicsit tájolva. Az arabok több száz millióan vannak, a palesztinok ennek egy csoportja, de igazából semmiben nem különböznek a többiektől. Szunniták, arabul beszélnek, mitől külön nép???? Ha ezt meg tudod cáfolni várom szeretettel. És még az ő felüket sem irtották ki, közel sem. Néhány tízezer esetleg százezer áldozatról van szó, ami persze sok, de egy háboróban ez már csak így szokás. (Csak jelzem, hogy a délszláv háboróban is vagy 200000 ember meghalt.) Mi ez ahhoz a több miélió civilhez, akiket a nácik kinírtak. Vagy az nem is történt meg ugye?
Mindez nem jelenti azt, hogy ne követtek volna el mocskos dolgokat a zsidők az izraeli/palesztin területen. De próbálj már meg egy kicsit a zsidók fejével is gondolkodni. 2000 évvel ezelőtt kezdve elüldözték őket a hazájukból, ahol előtte már több ezer éve éltek. Üldözték őket a vallásuk miatt, mert nem voltak hajlandók istenként imádni a római császárokat. A huszadik századra előállt egy olyan helyzet, hogy lehetőségük lett visszavenni a földjüket, és a hatalmas muzulmán világ egy apró részén ezt meg is tették. Nincs ebben semmi magasztos így kívülről nézve, de szerintem a részükről teljesen logikus. A muzulmán világ nagy része meg a saját diktatúrája alatt nyög, de ha elébük dobják, hogy mindez a mocskos globális zsidóuralom miatt van, akkor már mindjárt boldogan elhiszik ezt a saját piti diktátorának. Hát ennyi. Ezen gondolkodjál.

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.21. 16:11:30

@deruyter: ne demagógoskodj! leírtam, miárt vagy náci.

"Nyilván USA érdek is, hogy Izrael, mint előretolt állás, valamint rengeteg amerikai és befolyásos zsidó őshazája ne tűnjön el az arab tengerben. És persze a világon mindenhol élő zsidóknak is."

akkor is, ha ehhez le kell gyilkolni egy nép felét, másik felét el kell üldözni, nyomorba kell taszítani, meg kell bélyegezni. undoríytó náci vélekedés, te is undorító náci vagy. annak a is legrosszabik fajtája, cionista.

na meg ezért is

". 2000 évvel ezelőtt kezdve elüldözték őket a hazájukból, ahol előtte már több ezer éve éltek. Üldözték őket a vallásuk miatt, mert nem voltak hajlandók istenként imádni a római császárokat. A huszadik századra előállt egy olyan helyzet, hogy lehetőségük lett visszavenni a földjüket, és a hatalmas muzulmán világ egy apró részén ezt meg is tették. Nincs ebben semmi magasztos így kívülről nézve, de szerintem a részükről teljesen logikus. A muzulmán világ nagy része meg a saját diktatúrája alatt nyög, de ha elébük dobják, hogy mindez a mocskos globális zsidóuralom miatt van, akkor már mindjárt boldogan elhiszik ezt a saját piti diktátorának. Hát ennyi. Ezen gondolkodjál."

beteg állat vagy.

berczy04 2013.03.21. 16:13:17

@Kotkodus: Na vagyok, csak megbeszélésen voltam. :/

Mondtam, közgázhoz nem értek.
Azért az, hogy vakon a JObbik, erős túlzás. Megvannak az okaim, hogy miért velük szimpatizálok a legjobban az összes közül, de ez itt, most lényegtelen, mert ez nem erről szól.
Ha szerinted ezért hívő vagyok, ám legyen, egyáltalán nem veszem sértőnek, szerintem nem is írtam ilyet. (bár nem hiszek vakon bennül, hiába akarod azt kihozni.)

berczy04 2013.03.21. 16:16:22

@Kotkodus: Egyébként ezt írtam fentebb, hogy folyamatosan próbálunk alkalmazkodni ehhez (jó, Orbán alat annyira nem), és mégis hová jutottunk? Folyamatosan a nyugathoz próbálunk húzni és hová jutunk? Ahol most vagyunk azt hiszem mindennek lehet nevezni, csak jónak nem, hiába húzunk oda. Emiatt engedtessék már meg, hogy ne tapsikoljak ahhoz, hogy olyan rendszerhez próbálunk alkamazkodni, ami csak szart okoz nekünk.
Kb. így gondolom.

Lehet ezt csűrni, csavarni, de attól a tény, tény marad, hiába a nagy arrafelé húza, egyre csak szarabb lesz.

(egyszerűen foggalmaztam, mert így estére már nem fog annyira az agyam.)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.03.21. 16:18:39

@sárkányfő: Nem vagy te véletlenül az az agyatlan 'kiafaszaza' Dajcstompika

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.03.21. 16:27:25

@Kotkodus: Csak tudod, nem mindegy, hogy a külföldi anyacég hogyan viszi ki a nyereséget... adózás után osztalékként, vagy anyavállalati kölcsön kamataként adózás előtt! Ez utóbbi esetben gyakorlatilag az itt elért nyereséget "odahaza" adózza le, mondjuk ciprusi kamatadóval.... ami azthiszem 0% :-)

Kotkodus 2013.03.21. 16:30:20

@berczy04: nem akarlak bántani azzal, hogy hívőnek nevezlek. tulajdonképpen még irigylem is a hívőket, legyenek ők isten-, allah-, orbán-, vagy jobbik-hívők!

azonban tudni kell magadról, hogy az vagy. hogy nincsen igazán perspektíva, ráció abban amit csinálsz, de szívesen csinálod. még az sem zavar, hogy büszke vagy erre!

nem is próbállak győzködni! egy hívőt nem lehet meggyőzni. ahhoz, hogy valakit meg tudjál győzni, ahhoz logika és racionális gondolkodás szükséges.

én pl. alig várom, hogy valaki rámutasson a világképem logikai hibáira, hogy újragondolhassam. és volt, van ilyen! én nem félek megváltoztatni a véleményemet! csak az ostobák és a radikálisok hiszik, hogy ragaszkodni kell bármilyen elmélethez, amiről többnyire azt feltételezik, hogy az egyetlen igazság. 7 milliárd igazság létezik a földön és mindegyik ugyanolyan értékű. azonban ha együtt akarunk élni békésen, kénytelenek leszünk kompromisszumokat kötni... lehet azt mondani, hogy engem csak a 10 millió érdekel, de akkor a fáról beszélünk és nem az erdőről. azonban a fa az erdőben áll...

Kotkodus 2013.03.21. 16:34:54

@Magánvéleményem: nem vagyok képben adó-elkerülés szempontból, de ha igaz amit mondasz:

a magyar multik (mol, cba, otp, trigránit, stb.) nem ugyanezt csinálják? ők talán az egyetlenek akik betartják a szabályokat?

különben is, ha 4x módosítottuk az alkotmányt, miért ne tudjuk megváltoztatni az adózási szabályokat.

pont erről beszélek! alkalmazkodni kell! nem okvetlenkedni és hőzöngeni, mert abból még soha nem lett kaja az asztalon!

berczy04 2013.03.21. 16:40:02

@Kotkodus: azt hiszem, kissé elhamarkodottan ítéltél meg, rendkívül hibásan, de ez nem az én bajom.

Ha azt gondolod, hogy egy blog néhány hozzászólásábol meg tudsz ítélni, nagyot tévedsz. Sajnálom, hogy a végén rám, az én hívőségemre hegyezted ki a dolgot, értelmes embernek tűnsz, nem gondoltam volna. Nem bántottál meg, ugyan, csak csalódást okoztál, de gondolom hidegen hagy, ahogy engem is.

A gond azzal van, hogy az alapján nézel rám, hogy Jobbikra szavazok . És ezen a szőrűn át szólsz. Nagy hiba.

deruyter 2013.03.21. 16:47:19

@Kiszaj Károly: Te tényleg beteg beteg vagy. Próbálok érvelni, tényekről írni, történelmi, reálpolitikai szemszögből elmagyarázni neked valamit. Cak hogy értsd, nekem a zsidók semmivel se fontosabbak, mint a vietnamiak, vagy apacsok. Tökmindegy. Csak próbálom a fejedbe verni, hogy a gondolatmeneted se másoknak nem segít, se neked. Valszeg meg sem próbálod megérteni, amit írok.
Nyilván nem vagyok hülye, tudom, hogy az amerikai kongresszusban, vagy a bankvilgágban felül vannak reprezentálva a zsidók, de attól még nem gondolom, hogy megoldaná a problémáimat, vagy Magyarország problémáit, ha mindenhol őket látom. Mert ez paranoia.
De, ha jól esik leírnod, hogy náci vagyok, meg cionista (egyszerre...), akkor egészségedre. Csak ne gondolkodj, mert megfájdulhat a fejed.

Kotkodus 2013.03.21. 16:52:09

@Kiszaj Károly: @deruyter: annyit még hozzátennék, hogy tudomásom szerint a cionista mozgalom már a 19. század végén elkezdett kibontakozni, azonban gyakorlatilag semmilyen világpolitikai támogatást nem kapott.

ironikus, de a cionista mozgalom végső sikerét hitler alapozta meg... még ironikusabb, hogy a palesztinok többsége hősként tiszteli hitlert...

deruyter 2013.03.21. 16:54:52

Ja még valamit. Az csak az egyik probléma, hogy Szaniszló antiszemita, a másik az, hogy újságírónak gyenge. Alapszabály a minőségi újságírásban (ilyet Magyarországon csak nagyítóval találni, mivel majdnem minden szereplő pártelkötelezett), hogy amit írsz, tényekre alapozod, körbejárod. Mert ha nem így teszel az nem tényfeltárás, az emberek tájékoztatása, hanem indulat vagy vágy vezérelte agymenés, vagy bulvár. Szaniszló attól még nem minőségi újságíró, hogy sokan nézik esetleg, mert pl. ugyanabban hisznek. Ezért kellene a díjakat a szakmának adnia, és nem az államnak, és a grémiumoknak képviselnnie kellene minden oldalt. Állam ad díjat ujságírónak??? Eleve milyen hülyeség már.

deruyter 2013.03.21. 16:56:04

@Kotkodus: Na ja. De ide ne pazarolj ilyen komplikált gondolatokat : )

lacimaci666 2013.03.21. 17:03:39

@Kotkodus: szerintem nem annyira bonyolult ez. A GDP és a GNP nem attól egyenlő, hogy nem viszik ki a nyereséget,hanem attól, ha egyensúlyban van.
Másrészt,ha kormány eladja a monopóliumokat és az extraprofit kikerül, az nem szerencsés. Ebből persze ki lehet tömni a döntéshozók, a media, de még a kommentelők zsebét is. De ekkor nincs szó függetlenségről, csak kb annyira, mint 1953ban.

Kotkodus 2013.03.21. 17:08:21

@berczy04: mint mondtam semmi bajom a hittel és azokkal a hívőkkel akik tudják, hogy hívők!
tiszteletben tartok minden hitet!

amikor viszont logikus, racionális, tényszerű dolgokról van szó, ott a hitnek semmi helye.

én leírtam neked, hogy az én logikám szerint hogyan épül fel a világ és miért nem jelent hosszú-távú perspektívát a jobbik "politikája". erre te azt írtad, hogy te sem látod a perspektívát("Kiút? Passz. De attól még egy rossz rendszer nem lesz számomra elfogadható, csak mert nincs másik, ill. nem tudunk róla."), de azért mégis őket követed. ergo racionális meggyőződés nélkül követed, ergo hiszel bennük.

emellett egy barátságos figurának tűnsz, aki nem anyázik és kulturáltan társalog. ebből azt szűröm le, hogy alapvetően jó szándékú ember vagy. csak te 10-15 millióban gondolkodsz én meg 10-15 millióban a 7 milliárd között. szerintem nem lehet elvonatkoztatni. te elvonatkoztatsz és nem érdekel mi van a maradék 6 milliárd 985 millióval. pedig ők valamivel többen vannak...:)

Torkosborz 2013.03.21. 17:08:28

@Emiksz:
Hülye gyerek, hiányos történelmi ismerettel, az vagy .

Azok a Nobel-díjasok mind MAGYAR zsidók voltak. Szülőföldjükre büszkék, magyar nyelven tanultak, nem zsidóként lettek elismerve, hanem magyarnak!
A cionista propaganda tette őket csak zsidóvá!
Azok a tudósok többet tettek MAGYARORSZÁGÉRT mint a most regnáló utódaik!
Példát vehetnétek az Ő életükből, sohasem tagadták meg hazájukat, népüket, magyarként és zsidóként egyaránt.
Az itt trollkodók gyenge mutánsok vagytok hozzájuk képest!

deruyter 2013.03.21. 17:08:30

@berczy04: Ha nem haragszotok , még kiszállás előtt ide felcsatlakozok.
Valóban van igazságod abban, hogy van adóelkerülés. Ezzel az a baj, hogy ezt mindenki csinálja egy bizonyos méret és vagy szakértelem felett. Vannak törekvések az off-shore-ozás visszaszorítására, de szerintem kiskapuk mindig lesznek. Mert hogy az összes ország gazdasági politikai elitje érdekelt ebben. Ez nem zsidó specialitás. Nyilván nem véletlen, hogy megmaradhattak Európában olyan törpeállamok, liechtenstein, stb. vagy arrébb a kajmán szigetek stb. amik pont ebből élnek. És mindenki jól jár, kivéve persze az egyszerű népet.
Amennyire tudom, azért nem olyan egyszerű, mindent offshoroltatni, hiszen az kell hozzá, hogy a profit az offshore országban mutatódjon ki. Erre vonatkozóan pedig vannak kolátozások, például a vállalatcsoporton belüli transzferárakra vonatkozó szabályozásokban. Nyilván, ha a lehetőségek korlátlanok lennének, a magas adókulcsú országokban nem adóznának a nagy cégek. Ez pedig nem így van. Lehet nézegetni eredménykimutatásokat mérlegeket a cégnyilvántartásban, vagy a NAv pozitív adóslistáit. Bár ennyire azért nem vagyok benne a témában.

Kotkodus 2013.03.21. 17:30:01

@lacimaci666: tisztázzuk! a gdp az, ami az ország területén megtermelődik. a gnp pedig (utoljára az egyetemen találkoztam ezzel) elvileg az amit egy ország állampolgárai a világban összesen megtermelnek.

tehát, ha a gdp=gnp, akkor az azt feltételezi, hogy senki nem megy külföldre beruházni. mindenki marad otthon és otthon fektet be és termel (vagy csak olyan arányban fektet be és termel külföldi a te országodban, amilyen arányban te is termelsz nála). ez szép lenne, ha az országok és polgáraik erőforrásai egyenlőek lennének (akkor sem, mert nem garantálhatod, hogy ugyanolyan sikeres legyen a cég b országban, mint b cég a országban... vagy ha igen az tervgazdaság... remélem ez mond valamit...).

sajnos az állami monopóliumokban a legritkább esetben képződik "extra-profit". igazából extra-profit nem igazán létezik. viktorka találta ki és biztos vagyok benne, hogy te is csak úgy használod, hogy fogalmad sincs róla, hogy milyen konkrét számadatot (profitkulcsot) rendelsz mellé.

az állami cégek általában a helyi politika legnagyobb kifizető-helyei. akkor is ha mszpnek hívják a kormányt, akkor is, ha fidesznek. ha követed a napi sajtót jelenleg is hetente legalább 1 visszaéléssel találkozol (meghívásos pályázatok, titkosított pályázatok, 1 pályázóra kiírt pályázatok, pályázás nélküli pályázatok, stb.).

egy magáncég valóban több profitot termel egy állami cégnél, de nem azért mert kizsákmányol, hanem azért mert hatékonyabban működik (kevesebb, de többet dolgozó alkalmazott... ha jártál állami cégnél, minisztériumban, akkor biztosan láttál már ilyet).

az államnak általában pont azért van szüksége monopóliumra, mert tiszta versenyben képtelen versenyképes lenni a hatékonyabb versenyszférával. a te érdekedet (mint fogyasztó) az szolgálja, hogy minél többen versenyezzenek a pénzedért.

tudsz olyan területet mondani ahol az állam versenyez és hatékonyabb? ha sok ilyen van neked van igazad. ha kevés, vagy egyáltalán nincs, akkor a makro-ökonómiai elmélet győzött...

pocaklakó minimanó 2013.03.21. 17:32:57

@Emiksz:

"Nem pont akkor mondott le egy miniszterelnök?"

Az árfolyam miatt tette volna? Nem azért, mert már a sajátjainak is túl nagy teherré vált az önjáró bohóckodása?

Kotkodus 2013.03.21. 17:34:17

@deruyter: az'szem adóelkerülés ügyben @Magánvéleményem:-mel beszélgettünk (és nem @berczy04:-el).

én azért köszönöm a hozzászólást! mindenképpen releváns volt!

szép estét kívánok! :)

flippant 2013.03.21. 17:38:51

Beszélgessünk inkább a magyargyűlölő kertész ákosról. Ő milyen díjat kapott?

deruyter 2013.03.21. 17:42:41

@Kotkodus: És akkor ehhez még annyit, hogy az ún. extraprofit nem létező fogalom. Vagy, ha igen, akkor ez szerintem semleges fogalom. Csak a mai magyar kádárista agyakban vált szitokszóvá.
Persze lehet extraprofitot ügyeskedéssel is csinálni, meg ésszel is. Ha ügyeskedéssel történik, mert pl. korrupt módon átad egy monopol piacot az állam egy magáncégnek, akinek ráadásul garantál is piaci feletti profitot, akkor az szerintem ügyeskedés. Ha viszont hatékony egy cég, akkor az ésszel való profitszerzés. Ennyiben kritizálnám is az ágazati különadókat, különösen a távközlésit és a kiskeradót. Ugyanis ez egyszerű rablás, tök mindegy minek hívják. És kontraszelktív és elrettenti a cégeket a beruházástól. Mivel ilyen adóztatás esetén egy cég nem tudhatja, hogy hatékony működés és az ebből eredő magas profitja miatt mikor figyel fel re O.V. és M. Gy. árgus szeme és adóztatja meg jól, inkább óvatos és kivárásra játszik, de beruházni nem fog.
A kádári éra modelljét tudnám párhuzamnak hozni, ahol attól a cégtől vont el a legtöbbet az állam, amelyik a legjövedelmezőbb volt. Ezért azok igyekeztek is eltitkolni elkenni a profitot.

deruyter 2013.03.21. 17:45:06

@flippant: Nobel is zsidó volt , vagy az összes svéd, meg a norvégok is. Csak ügyesen álcázzák magukat. Vagy implantátum van a fejükben amin keresztül Krapulax Mordeháj irányítja őket. : )

deruyter 2013.03.21. 17:47:10

@flippant: Ja még annyit, hogy nem ákos, hanem Imre.

flippant 2013.03.21. 17:49:31

@deruyter: Én erre a tagra gondoltam:

„A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.”

– Kertész Ákos. Nepszava.com, 2011. augusztus 29.

88888888 2013.03.21. 17:51:23

@Charlie Lownoise: "@Sam the Ace: mitől elmebeteg? ja, hogy az ATV-n azt mondták?
gondolom soha nem láttál egy műsorát sem. "

én évek óta nézem szaniszlót, rendkívül szórakoztató az ipse. és teljesen nyilvánvalóan vagy elmebeteg vagy a nézőit nézi annak.

ahhoz mit szólsz hogy a zsidók direkt a dunába lövik magukat, csak hogy ártsanak hazánk nemzetközi megítélésének?

én ezen borultam eddig a legjobban...:):):)

öszödi mém 2013.03.21. 18:21:03

Szerintem nem értetted a lényeget. A ballib oldal vesztett, mert ők a kiszolgálói a globális rendszernek. Ez most már napnál világosabb mindenkinek.

Torkosborz 2013.03.21. 18:26:36

@Kotkodus:
MARX is zsidó volt /tanulmányozd/ és a versenyszféra sohasem versenyképes az "állami" monopóliummal szemben, mert akkor nem akarná "privatizálni".
A"versenyszféra" termeli a profitot? KIKNEK és kikre költi, és mi (KI?) határozza meg a profit volumenét?
Piac befolyásolás, korrupció, árkartell stb. könnyű versenyképesnek mutatkozni. Nemtelen eszközökkel (politika, hitelezés stb.) tönkre tenni a konkurenciát.Ez neked a versenyszféra?
Német, angol, zsidó stb kapitalista semmivel sem jobb az orosz vagy kínai kapitalistánál.
A jelenlegi demokrácia diktatúráját művelő, erkölcstelen "szociókapitalistáktól" pedig óvakodjon a humán része az emberiségnek.
Rólad annyit: nem tanultál, hanem tanítottak, azt szajkózod. Tovább kell tanulnod még, egészséges szkepticizmussal.

geniusgenie 2013.03.21. 18:32:53

Szaniszló is zsidó, mint a neve is mutatja.Belülről bomlasztja árvalányhajkoszorús nemes hazánkat.
Amúgy egy tehetséges rendes magyar ember, kár, hogy futóbolond.

Éhes_ló 2013.03.21. 18:35:03

Poster, beszoptátok, no. Ez van.
bolgár és a bolsi haverjainak sincs már táncsics díja és a patás ördög főnácinak se.

Jól mérted fel ki járt jobban.
Az echot ezek után az is meredten nézi majd, aki nem is tudott róla jobberek közül.

Remélem folytatjátok, mert kellene a 2/3 2014-ben is.
Ha egyedül nem megy akkor a jobbikkal.
Szóval csak hajrá!

Egyallampolgar 2013.03.21. 18:52:30

Nem értem a posztot. Orbán nem szereti a konkurenciát, körbeveszi magát üresfejű barmokkal. Ezek felemelték ezt az elmebeteg férget.
Aztán a barmoknak szólt az Orbán, hogy így nem nyerjük meg a mindig mindent eldöntő ide-oda szavazókat. Hát ejtették a férget.

A nácik szerint persze a buzizsidólibsik tehetnek erről, de azért ők elég kevesen vannak.

H_A 2013.03.21. 19:56:42

@Egyallampolgar: Melyik részét nem érted? Hogy csak az üresfejű barmokkal lehet végigjátszatni "A szerepet"? Hogy aztán bármikor, nyugodt lelkiismerettel meg lehessen szabadulni tőlük. A cél szentesíti az eszközt. Tehát Szaniszló hőssé, mártírrá avanzsálásához végig kellett játszani egy kínos sztorit. Balog tökéletes volt erre. Előbb-utóbb csomagolhat. A felhalmozott potenciális szavazati tőke ellenben mindenért kárpótol. Ilyen egyszerű.

gigabursch 2013.03.22. 07:42:50

Levél Hillary Clintontól:

Kedves Partnerünk és Szövetségesünk, Kedves Magyar Barátaink, csak a rend kedvéért !!!!

- lehet, hogy halottakat hugyozunk le Afganisztánban
- lehet, hogy időről időre független országokat rohanunk le gazdasági és politikai érdekeink miatt
- lehet, hogy bankjaink kitoltak egész Európával
- lehet, hogy elnökeink esetenként pártcélokra használják fel a titkosszolgálatokat
- lehet, hogy a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) leghatékonyabb eszköze a sugárzási engedélyek meghosszabbítása vagy elutasítása
- lehet, hogy az FCC megtagadhatja a sugárzási engedélyt, ha az adott rádió vagy televízióadó műsoraiban tartalmi kifogásokat talál
- lehet, hogy kuss van azoknak, akik nem tudják kifizetni a frekvenciadíjat
- lehet, hogy az FCC médiatestület szervezetileg független az Egyesült Államok elnökétől, de az ő jogkörébe tartozik öt tagjának kinevezése
- lehet, hogy az FCC időnként politikailag lojális tisztségviselők központjává válik
- lehet, hogy - úgymond a frekvenciák korlátozottsága miatt - szükséges a kiadott engedélyeket bizonyos közérdekhez fűződő kritériumokhoz kötni
- lehet, hogy az amerikai másodlagos hitelválság pénzügyi világválságot okozott
- lehet, hogy az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynöksége 2001 óta lehallgató berendezéseket telepített az egész országban a telefonhívások, valamint a fax- és e-mail-forgalom ellenőrzése végett
- lehet, hogy az amerikai kongresszus törvényt fogadott el, hogy szankciókkal sújthassanak több arab műholdas tévéadót az Egyesült Államokkal szemben ellenséges és erőszakra uszító műsorok sugárzása miatt
- lehet, hogy az Egyesült Államok arra használja az internet-források fölött gyakorolt ellenőrzését, hogy különböző módokon beavatkozzon más országok belügyeibe
- lehet, hogy az amerikai rendőrség gyakran erőszakosan lép fel a lakossággal szemben, és a hatalommal való visszaélés mindennaposnak számít a törvény végrehajtói körében
- lehet, hogy a szegénység következtében jelentősen megnőtt az öngyilkosságok száma az USA-ban, és évente 32 ezren vetnek véget az életüknek
- lehet, hogy 46,3 millió amerikai, a teljes népesség 15,4 százaléka egyáltalán nem rendelkezik egészségbiztosítással
- lehet, hogy az USA a világ legjelentősebb fegyverszállítójaként rendkívüli mértékben súlyosbítja a világ instabilitását
- lehet, hogy az USA katonai bázisokat telepít az egész világon
- lehet, hogy ezek a bázisok súlyos környezeti károkat és légszennyeződést okoznak
- lehet, hogy a kisebbségi csoportokhoz tartozók átlagjövedelme a fehérek átlagjövedelmének 60-80 százaléka
- és lehet, hogy az Egyesült Államokban 2008-ban 7783 bűncselekményt motivált fajgyűlölet,

de hogy mi a demokrácia és ki a demokrata, azt mi mondjuk meg.

Szívélyes barátsággal, Hillary

tonális 2013.03.22. 09:06:56

Gratulálok Szaniszló Ferenc Úr a bölcs döntéséhez amelyet a kitüntetéssel kapcsolatban hozott. Meggyőződésem, hogy az Ön véleményével azonosuló magyarok száma több milliós nagyságrendű. Együttérzésemről biztosítom Önt. Tisztelettel tonális!

Kotkodus 2013.03.22. 09:28:13

@Torkosborz: nem igazán értem hogy jön ide, hogy marx zsidó volt-e, vagy sem. szerintem ennek semmi relevanciája nincs, főleg nem az általam leírtakkal kapcsolatban.

sehol nem írtam, hogy létezne a gazdaságtanban definiált tökéletes piac (a gazdaságtan is azt tanítja, hogy ilyen nincs, vagy csak lokálisan értelmezhető). tény, hogy a versenyszféra is számos torzulás és torzítás tárgya. az államoknak pont az a dolga, hogy ezeket a torzításokat szabályozzák. sajnos sok esetben (nálunk ennek kultúrája van) az állam is összejátszik a versenyszféra szereplőivel és - ahelyett, hogy kiküszöbölné ezeket - inkább még további torzulásokat idéz elő.

a kapitalisták valóban nem "jó" emberek. a kapitalisták egyetlen célja a profit maximalizálása. de ebben csak az lát kivetni valót, aki nem sikeres e téren...

az általad védett állami monopólium meg egy kommunista elképzelés, amely - ha szép, ha nem - nem működik. az emberi természethez (hedonizmus, egoizmus) egyszerűen közelebb áll a kapitalista életfelfogás. ezt nekem nem kell bizonyítanom. a történelem megtette helyettem. ezt még tanulnom se kellett: láttam és átéltem a eszme gyakorlatát és bukását.

mint többször említettem a piacgazdaság nem tökéletes, azonban én nem ismerek ennél hatékonyabban működő mechanizmust. alig várom, hogy leírd az ennél jobban működő rendszert! kész vagyok tőled tanulni, de akkor ne csak hőzöngj és ne csak köpködj, hanem fogalmazd meg az elképzeléseidet! alig várom, hogy tanulhassak tőled! és ha már tanítasz örömmel vennék 1-2 példát arra, hogy a tisztán állami vállalat megállja a helyét a versenyszférával szembeni versenyben... ahhoz, hogy ez az elmélet igazolást nyerjen, persze többségben kellene lennie ezen sikeres állami vállalkozásoknak...

nagyon várom, hogy tanulhassak tőled... de most, hogy alkalmad van okítani, nehogy eltűnj! :)

Kotkodus 2013.03.22. 09:42:03

@deruyter: egyetértünk! az állam dolga a piac szabályozása (mint fentebb is írtam), azonban nálunk nem a versenyt szabályozzák mostanában, hanem kiszámíthatatlan módon (és többnyire egyes piaci szereplők javára) korlátozzuk a versenyt.

sajnos az átlag magyar nem fogyasztó szemmel áll a piachoz, hanem "magyar" szemmel. és alapvetően sokan képtelenek felfogni, hogy (úgy ahogy @Torkosborz: is írja: "Német, angol, zsidó stb kapitalista semmivel sem jobb az orosz vagy kínai kapitalistánál.") a magyar kapitalista semmivel sem jobb vagy semmivel sem másabb, mint a többi kapitalista. ugyanúgy kiviszi a nyereséget kedvezőbb adózású helyre (vagy adómentes helyre) és ugyanúgy nem fektet be magyarországon, ha jobb lehetőséget lát valamelyik szomszédos államban.

sajnos sok egyszerű ember gondolja, hogy "legalább magyar nyerészkedik", azonban azt nem értik, hogy az ő életükre ennek a világon semmi befolyása nincsen (azon kívül, hogy magyar vállalkozásnak dolgozni sokszor megalázóbb helyzetbe hoz, mint egy ny.európai üzleti kultúrával rendelkező cégnek...).

nekünk még sokat kellene tanulnunk tőlük és sajnos mostanában (számomra érthetetlen okból) mi próbáljuk okítani őket... azt meg hogy "rohad a rendszerük" és hogy "nemsokára lehagyjuk őket" azt már a 70-es évek óta hallgatom. és - empirikus alapon - eddig ennek semmi valós alapját nem tapasztaltam.

Kotkodus 2013.03.22. 10:02:14

@gigabursch: lehet, hogy mi 30x kevesebben vagyunk és lehet, hogy a gazdaságunk 100x gyengébb, mint az usáé, de jogunk van ugyanazokkal a nagyhatalmi eszközökkel élni, mint az usa!

viktorka

kedves barátom! te magyar szemmel próbálod megérteni és értelmezni a világ (jelenleg) leghatalmasabb államának a politikáját. inkább örülj, hogy nem kína, vagy a szovjetunió tartja befolyása alatt a világot! vélhetően fiatal vagy még, mert különben tudnád, hogy az milyen világ volt...

egyébként a megjegyzéseid jogosak. alig várom, hogy leírd hogyan kellene az usának másképpen politizálnia... és, hogy annak milyen hatása lenne pl. a 80as évek magyarországára...

Emiksz 2013.03.22. 11:38:05

@Torkosborz:
"A cionista propaganda tette őket csak zsidóvá!"

Akkor mit kerestek a marhavagonban?
Wiesel Elie, Kertész Imre, Harsányi János?

Emiksz 2013.03.22. 11:41:12

@pocaklakó minimanó:
Sajátjait is meglepve mondott le egyik napról a másikra. Emlékszem, hirtelen mindenki ötletekkel állt elő, ki legyen az utódja, a sajtó vagy 15 tutibiztos névről cikkezett.
Ha megpuccsolták volna, akkor úgy néz ki az ügy, ahogy Medgyessy esetében.

pocaklakó minimanó 2013.03.22. 23:14:55

@Emiksz:

"Sajátjait is meglepve mondott le egyik napról a másikra."

Annyira spontán volt, hogy azonnal tudtak is mondani pár nevet.

Megesik ez a Magyar Csereszabatos Pártban.
süti beállítások módosítása