Titkosított külhoniak

H_A Címkék: nemzetbiztonság kettős állampolgárság diplomácia közérdekű adatok honosítás nemzetpolitika Fidesz2013.03.13. 02:46

Addig is, amíg a Vatikánban felszáll a fehér füst, és Áder Janó soha nem volt kételyeit maga mögött hagyva kézjegyével látja el az alaptörvény vadiúj módosításait, olvasom, hogy Nemzetbiztonsági és diplomáciai érdekekre hivatkozva tenné eltitkolhatóvá a kedvezményesen honosított magyar állampolgárokra vonatkozó adatokat egy fideszes képviselő, a parlament honlapjáról pedig eltűnt egy dokumentum, amely tartalmazott ilyen számokat. Korábban a hvg.hu már pert indított a statisztikákért, amelyekben már a tárgyalás napja is ki van tűzve.

Nos, arról van szó, hogy Potápi Árpád fideszes képviselő titkosítni akar engem,  és még pár százezer külhoni magyart, mivelhogy obskúrus nemzetbiztonsági, külpolitikai érdekek, és erők ezt bármikor megkívánhatják. Bonyhád szorgos-dolgos polgármesterének szeget ütött a fejébe, hogy Navracsics minisztériumának pert érő válasza a hvg.hu januári, közérdekű adatkérelmére, perspektívikusan kibekkelhető egy törvényjavaslat segítségével. Be is nyújtotta rögvest.

Amit sem ő, sem a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nem vág (Navracsics nem ennyire hülye, de ő is szívesen lemegy pojácába, ha kell) az az, hogy nem nevet, lakcímet, telefonszámot, cipő- és melltartóméretet, a férj/feleség megcsalásának körülményeit, fertőző betegségek listáját vagy az alkoholfogyasztás gyakoriságára vonatkozó személyes információkat  akarja megtudni a világ, benne a hvg.hu is, mindössze annyit, hogy a kedvezményes honosítás lehetőségének bevezetése óta pontosan mely országokból hányan kérték és kapták meg a magyar állampolgárságot, illetve hány kérelmezőt és milyen okból utasítottak el. Száraz statisztikai adatokat. Amelyek semmiféle kormánydöntést nem alapoznak meg, ellenben egy döntésvégrehajtásról szolgáltatnak olyan információt, amelynek titkosítási kísérlete újabb szöget verhet a magyar jogállam koporsójába.

DSCF1865.JPG

fotó: www.tapiobicske.jobbik.hu

Furcsállhatnám a dolgot, ha nem a Fidesz-KDNP kormányról lenne szó. Így viszont húzok egy vonalat az összes többi egetverő pofátlanságuk mellé. Egyfelől van egy Semjén Zsolt névre hallgató miniszterelnök-helyettese Magyarországnak, aki nem mellesleg nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli miniszter, és aki arról ismerszik meg, hogy bármit kérdeznek tőle, az egyszerűsített honosítás történelmi sikerét ecseteli. Nos, legutóbb az M1 hétfő reggeli műsorában ilyeneket mondott:

Két évvel ezelőtti bevezetése óta már 410 ezren igényelték az egyszerűsített honosítási eljárás keretében a magyar állampolgárságot, és több mint 330 ezren már le is tették az állampolgársági esküt. Kormányzati becslések szerint az egyszerűsített eljárás keretében honosított magyarok száma év végére a félmilliót is elérheti. A bevándorlási hivatal adatai szerint az elutasítások aránya mindössze másfél százalék, ez azokat sújtja, akik nem beszélnek magyarul, illetve nem tettek eleget a hiánypótlási felszólításnak. A legtöbben Erdélyből, ezen belül Székelyföldről, illetve a Vajdaságból élnek a lehetőséggel, a felvidéki, illetve kárpátaljai magyarokat visszatarthatja, hogy kormányaik nem ismerik el a kettős állampolgárságot, és szlovák, illetve ukrán okmányaik visszaadására szólítják fel azokat, akik magyar papírokhoz is jutnak.

Tehát ha ezt a szépreményű, öröm és boldogság ízű sikersztorit minden alkalommal elő lehet adni, egyúttal az egyetemes magyar érdekérvényesítés és határokon átívelő nemzetegyesítés diadalának állítva újabb meg újabb szobrot, akkor szerintem az anyaországi társadalomnak, sajtónak, és közvéleménynek jogában áll tudni, hányan lettek magyar állampolgárok, és honnan jönnek ők. Ellenkező esetben ez is egy újabb kényes súrlódási felület lesz, amely az összes többi mellett, frusztrációkat szül, és lövészárkokat ás a határon innen és túl között. Azok között, akik egyik oldalon a statisztika elemeit képezik, és másik oldalon, akik nem értik, egyáltalán minek kellett ez az egész statisztika. A Fidesz olyan döntéseket hozott a magyar adófizetők pénzén, amelyekhez felhatalmazást aligha kapott. Mivel szerintem az egyszerűsített honosítás is ezek közé tartozik (nem beszélve a válaszójogról) már szinte hallani vélem az ilyenszerű hangokat: tudni akarom, kiket engednek be ebbe az országba, kiknek folyósítják az adómból a segélyeket, kiknek adnak szociális támogatást. De ha nem adnak semmiféle segélyeket, akkor is joga van tudni.

Merthogy másfelől: tisztázzuk, kedves Fidesz, Pótápi Árpád és mások! Nincs itt semmiféle nemzetbiztonsági, diplomáciai érdek, sem kockázat. Minden poént lelőttetek, amikor Orbán Viktor névreszóló levelet küldött a honosított határon túliaknak. Igénybe véve ezáltal a román, a szlovák, az ukrán, stb. posta szolgálatait. Szerintetetek a szlovák titkosszolgálatnak az információ, hogy hány szlovák állampolgár rendelkezik kettős állampolgársággal? Dehogyis. Ami érdekes számára: név szerint kik azok. Ezt meg ti osztottátok meg velük önként dalolva, amikor ezeket a leveleket szétküldtétek az egész Kárpát-medencében. Gratulálok! Újabb szemfényvesztő, röhejes, szánalmas produkció.

Nyugi, kedves magyar kormány! Nem jelentek én semmiféle nemzetbiztonsági kockázatot! Szavazni sem fogok. Igaz, mások nevében nem beszélhetek. Tudom, hogy minden szavazat számítani fog, ezért ennyire fontos nektek, hogy csak ti tudjátok, hova érdemes menni szavazatokért könyörögni. Vagy még mocskosabb dologra készültök? Bárhogyan is legyen, remélem a hvg.hu megnyeri azt a fránya pert. Én meg addig maradok tisztelettel titkosítani kívánt külhoni  magyarnak.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr105132033

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: poker 88 2019.05.05. 21:21:25

Bírálod a rendszert? Repülsz! - hacsaknem

Trackback: poker88 2019.05.03. 17:12:42

Basshunter - Boten Anna - Retro-disco

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2013.03.13. 17:53:21

Titkolják csak, kit érdekel. De ugye ha titkolják akkor szavazni sem fognak tudni a külhoniak jövőre?

HomicideWatch (törölt) 2013.03.13. 18:05:37

Az anyaország lakóinak azt is hogs lenne tudni, hogy az országgyűlési képviselőknek milyen állampolgársága van a magyaron kivül. De leszarják, kussolj hülye magyar.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.13. 18:05:54

Hát, eléggé demagógra sikerült a cikk. Miféle segélyek? Alanyi jogon milyen segélyek járnak?

Larry Silverstein 2013.03.13. 18:07:01

Az a legjobb, amikor a masdzopos zsidók nem liberálkonzervatívnak, hanem határon túli magyarnak adják ki magukat!....:DD

A fidesz adta az állampolgárságodat, most meg köpködsz, köcsög?

Én valóban felvettem az ápot, tehát nem szoci agitátor vk, nem kaptam névre szóló levelet természetesen, és a szlovák titkosszolgálat sem vette el senkitől az áp-ot ilyen infó miatt, mert arra ráment volna a sajtó. Deviszont a győri anyakönyvisek pont emiatt az eljárás alatt az ügyfelekkel emailben tartják a kapcsolatot.

Szóval hazudozz anyádnak bolsi kötsög!!

Fullánkos Algol 2013.03.13. 18:19:53

A magyar jobboldal soha el nem évülő történelmi bűne hogy legalább annyi magyarnak az ezzel az országgal való összetartozását szakította meg mint amennyinek kettős állampolgárságot adott. És ez egy magyartól bűn, mivel hazaárulás (ellentétben a mostani határok megrajzolóival), így aztán a következményei is csúnyábbak lesznek.

göndörke 2013.03.13. 19:51:23

hallottam én olyat a helyi okmányirodából, hogy még a nevét sem tudta leírni latin betűkkel, de megkapta a magyar állampolgárságot, erről ennyit

Larry Silverstein 2013.03.13. 20:33:07

@göndörke: Az jó lehetett tekintve hogy az okmányirodának semmi köze az állampolgársághoz deviszont magyar nyelvvizsga az áp.feltétele.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2013.03.13. 21:03:00

@Larry Silverstein:

Tehát felvetted az állampolgárságot?

Az én magyarországi magyar állampolgárságomat?

Ahova én fizetem az adómat? Amit én tartok fenn?

Ezek után te lebolsizol engem az én országomban, miután kifizettem, kifizetek neked mindent, amihez egy jött-ment "magyar"-nak joga van?

Van bőr a pofádon szar bevándorló. Csak várj. El leszel kapva. Nyugodtan vegyél rá mérget.

prim 2013.03.13. 21:17:22

Bezzeg ha szóbakerülne hogy esetleg hány izraeli kapta meg a magyar állampolgárságot, akkor meg még én lennék a náci ugye?? Azt országgyűlési képviselőknél meg végképp ne feszegessük, mert az már színtiszta fasizmus ?? És rögtön tüntenni kellene ellene?
süti beállítások módosítása