Mert „mindannyian székelyek vagyunk”!

H_A Címkék: tüntetés évértékelő tiltakozás székelyek külhoni magyarok Jobbik MSZP Novák Előd Fidesz Vona Gábor Mesterházy Attila békemenet Victor Ponta székely zászló2013.03.04. 22:36

Hogy Magyarország történelmi időket él mióta a fülkeforradalom végbement, egyáltalán nem számít újdonságnak.  Mint tudjuk, Magyarország a földgolyó azon kevés országainak egyike, ahol egy ideje a regnáló hatalom védelmében erőt demonstráló szimpátiatüntetéseket szerveznek. Ha bárki azt hitte, hogy a nemzeti groteszknek van felső határa, van oka bőven kiábrándulni. A jelek szerint sikerült továbbfejleszteni az ötletet: szombaton ellenzéki párt fog ellenzéki párt ellen tüntetni Budapesten. Jelige: „mindannyian székelyek vagyunk!”

zaszlo_1.jpgHa Novák Előd igazat beszélt az Országgyűlés hétfői ülése előtt,  akkor a Vona Gábor vezette Jobbik tiltakozó felvonulást tart március 9-én a Papp László Budapest Sportaréna körül. Nem ám csak úgy céltalanul, hanem pontosan akkor, amikor Mesterházy Attila évet értékel az MSZP romániai testvérpártja, a Szociáldemokrata Párt elnöke, egyben a jelenlegi miniszterelnök, Victor Ponta jelenlétében.

Hogy Ponta az esemény díszvendége, meglehetősen nagy szentségtörésnek számít olyan körülmények között, hogy a székely zászló ügy  még mindig nem került le a terítékről, és elbeszélő jelen időben borzolgatja a jószomszédság kedélyeit. Olyannyira nagy szentségtörésről van szó, hogy eredetileg a  Békemenet Egyesület és a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szerette volna kisajátítani a megbotránkozás jogát, és sértettsége jeleként székely zászlók bősz lengetése közepette hurrogta volna le a magyarellenes román politikust. Kopernikuszi fordulat: titkosszolgálati információkra hivatkozva, véresen komoly provokációk bekövetkezésétől rettegve, a békemenetet lefújták a szervezők.

Nem derült fény azóta sem azokra a nagyon komoly jelzésekre, amelyek miatt a menetelésre nem kerülhet sor, és szerintem fölösleges is ezen pörögni. Nem mintha a józan ész fel tudná fogni, miféle közvetlen kapcsolat létezhet a titkosszolgálatok és e civil szervezetek között. A békemenet önmagában egy provokáció, kizártnak tartom, hogy vélt vagy valós provokációtól beszart volna. A magyarázatot illetően, egyáltalán nem nehéz rájönni, hogy egyfelől egy kétharmados többség főnyaloncai mégsem hőböröghetnek a szomszédos ország kétharmados kormánya fejének látogatása alkalmával. Célszerűnek tűnt tehát átpasszolni a feladatot annak az ellenzéki pártnak, amellyel Orbánék előszeretettel szokták egyébként sütögetni a gyűlölködés, kirekesztés politikai tőkévé konvertálhatóságának pecsenyéjét. Ráadásul közeledik március 15, valószínűleg akkor sokkal jobban jön majd a biodíszlet, nehogy már az MSZP évértékelője fontosabb esemény legyen, mint a Fidesz nemzeti ünnepe. Így tehát a Jobbikra hárult a nemes feladat, hogy bevállalja a székely-szolidaritás alliterálóan nemes küldetését.

Mielőtt végképp kiütéseim lennének ettől a témától (hogy tudniillik mitől lesz jobb a székelyeknek?) borzasztó kíváncsi lennék miként vélekednek erről a Hargita lábánál élő felvilágosultabb atyafiak? Pontosabban arról, hogy egy magyarországi szélsőjobb alakulat – aki szerint a magyarság eszköztelen a román sovinizmussal szemben – a magyar fővárosban akar igazságot tenni egy olyan kérdésben, amelyben csak Bukarest jogosult döntést hozni. Tetszik, avagy sem. Vajon jót tesz ennek az egésznek, ha székely zászlóba és magyar trikolórba csavart bőrfejűek hörögnek Victor Ponta budapesti tartózkodása idején? Mennyire érdemes tovább kompromittálni ezt az ügyet?

Mert mire ez a terv szépen nyélbe üttetett, Martonyi János a román külügyminiszterrel folytatott megbeszélést hétfőn Bukarestben, amelynek (semmitmondó) eredménye: Románia és Magyarország is érdekelt a partnerség fenntartásában, de vigyázni kell a szóhasználatra. Vagy ahogy egy kiváló erdélyi szociológus és publicista  ismerősöm, volt tanárom a hivatalos összeborulásra reflektálva korábban előrevetítte:

„...ki fogják fejezni meglepődésüket és elégedettségüket afölött, hogy a magyar-román kapcsolatok milyen jók: legendásan jók. És hangot adnak majd abbéli reményüknek és mély meggyőződésüknek, hogy továbbra is ilyen jó legendás maradt. A magyar fél hangsúlyozni fogja, a román pedig aláhúzza, hogy mindamellett, hogy meglepően jók a kétoldali kapcsolatok, számukra ez természetesen nem meglepő, hiszen ők ezt már mindenkinél hamarabb tudták, így a meglepetést ők szerzik azoknak, akik ezt nem tudták.”  

És valóban. Ez történt Bukarestben. Vagyis semmi nem történt, és ha történt is, nem tudtunk meg semmi érdemi fejleményt. Lesznek hatósági szemeket nem zavaró székely zászlók az önkormányzatok épületein valaha is? Mire számíthat a romániai magyar közösség székelyebbik fele e nemes eszmecsere után? A partnerségen és válogatott szóhasználaton innen és túl, mi változik ettől arrafelé?

Amíg a diplomáciai problémakezelés eredményére várunk, vegyük tudomásul: a békemenet gyalázatos meghátrálása, Mesterházy Attila és az MSZP hazaáruló mivolta, valamint Victor Ponta sovinizmusa ellen készülődik a Jobbik össznemzeti nagygyűlése. Engem a hideg kiráz a gondolatától is. Novák Elődnek és a többieknek. Nem örülök egyáltalán, hogy Orbán átadta a terepet, bár azt se díjaztam volna, ha megint békemenetelnek egy jót. A különbség elenyésző. A közös nevező: ez a vérlázító, veszélyes, és felelőtlen állandó csatatér-szindróma kreálás, amely be- és körbelengi a Budapest-Bukarest tengelyt egy ideje. Mélyül a lövészárok a nemzet anyaországi testrészei és annak külhoni nyúlványai között, nő a feszültség és a frusztráció. A Jobbik szerint mindannyian székelyek vagyunk. Ez egyáltalán nem igaz. Sem Erdélyben, sem Magyarországon nem vagyunk mindannyian székelyek. Ellenben nagyon sokunknak elegünk van ebből az ostoba jobboldali cirkuszból, amelyet számomra rejtélyes okokból nemzetpolitikának csúfolnak.

Értem én, hogy az egymás javára történő stratégiai lemondás jegyében készül a Fidesz-Jobbik összefogás 2014-re. Azonban még egyszer felteszem a kérdést: vajon vették a fáradtságot, és megkérdezték a határon túli magyaroktól, hogy szeretnék-e egyáltalán, hogy az "érdekükben" vonulgassanak a székely zászlóval? Vagy szükségét érzik-e, hogy pont a Jobbik vegye őket "védelmébe"? Az nem válasz, hogy mindannyian székelyek vagyunk. A választások közeledtével főleg. 

(A kép forrása: www.szentkoronaradio.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr265117076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fejesrob 2013.03.05. 13:46:23

Itt speciel nem a székelyek mellett tüntetnek, hanem az ellen, hogy az MSZP meghívta Pontát.

Azt a Pontát, aki jól láthatóan magyarellenes.

"Mitől lesz jobb a székelyeknek"

Amikor te felvonulsz, mitől lesz jobb egy balliberálisnak?

Basszus, és ilyen bloggerek mondják meg a frankót.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.05. 14:23:35

A nemzetáruló MSZP ellen kötelessége minden magyarnak tiltakozni a határon túliakat kirekesztő, megbélyegző, a nacionalista románoknak tövig benyaló politikája ellen.

index.hu/belfold/2013/03/04/bartok_bela_szerzoi_jogainak_orokose_is_tiltakozik_az_mszp-s_kampanyfilm_miatt/

az a politikai csoportosulás, amely a közelmúltban nyíltan hangoztatta azt a véleményét, hogy a Bartók Béla szülőhelyén élőket nem tekinti automatikusan magyar állampolgárnak - és politikusai ezzel azt mondták ki, ha Bartók Béla ma születne Nagyszentmiklóson, akkor az MSZP szerint nem lenne magyarnak tekinthető -, "akkor se nyúljon a mai határainkon kívül született valóban nagy magyarok nevéhez, ha ez éppen a mai politikai céljainak megfelelne".

regress 2013.03.05. 14:29:13

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: én magyar vagyok,nem székely.húzzál kifelé erdélybe köcsög.a fajtád okozza a legtöbb kárt a székelyeknek.@Fejesrob: te meg követheted.kártékony beteg állatok vagytok

Balt 2013.03.05. 14:33:36

"egy kétharmados többség főnyaloncai mégsem hőböröghetnek a szomszédos ország kétharmados kormánya fejének látogatása alkalmával."

Attól tekintsünk el nagyvonalúan, hogy a szomszédos kétharmados (gyors fejszámolás: "23 millió román" 2/3-a = ~15 millió) kormányfej az itteni 12-13%-os vezető ellenzéki párt (legyünk nagyvonalúak: ez pont egymillió) botcsinálta vezetőjének provokációba hajló meghívására látogat Mo.-ra.

Elijah_Baley 2013.03.05. 14:33:57

én már tökre érzem h székely vok
egyre jobban

dean23 2013.03.05. 14:35:18

Mekkmesterházy remekül ért ahhoz, hogyan cumizzon nagyobbat az mszp. Ponta pajtás fogja betölteni faszpumpa szerepét!

Pszt! 2013.03.05. 14:46:15

Mi a francnak kell meghívni Ponta-t ebben a puskaporos levegőben?

regress 2013.03.05. 14:53:15

@Pszt!: szerintem ez hatékonyabb az árkok betemetésére mint az ellentüntetés.a jobbik,és a beszari bayerzsóti több kárt okoz,mint hasznot.@dean23: anyádat nem tudja űberelni

Fejesrob 2013.03.05. 14:53:53

@regress: Neked tulajdonképpen mi a bajod?
Nem egyezik a véleményemmel a tieddel? Ettől én miért vagyok beteg állat?

Ki a nem beteg állat? Aki ugyanazt vallja mint te?

Egyenlőre nem írtál semmit, honnan tudjam, mely vélemény mellett kell kiállni?

Menjél aztán demokratázd magad te szerencsétlen hülyegyerek.

Nermeti 2013.03.05. 14:57:59

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Ha 4 évre nyerni tudunk és utána mondjuk az 5 millió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni és ők szavazhatnának, 20 évre minden eldőlne ebben az országban." - Mikola István, Fidesz kongresszus - 2006

www.youtube.com/watch?v=JKr2Td7Pmi4

Erről szól a ti nagy "nemzetiskedésetek" meg állampolgárság osztogatásotok. Arról, hogy a tartó gazdáid megtarthassák a hatalmukat és etetni tudják az ilyen patkányokat mint te. Szartok ti magasról a székelyekre, ők is csak addig kellenek amíg leadják a szavazatukat, utána már nekik is a képükbe lehet majd vágni, hogy tessék jóllakni az autonómiával, mint ahogy mi meg megélhetünk 47.000 Ft-ból.

Még egy ilyen mocsok féreg népség nincs a földön mint a Fideszes pártkatonák. És még neked van pofád nemzetárulózni? Azt se tudod mi az a nemzet, amiben te hiszel az egy maffia és nem a nemzet.

Elijah_Baley 2013.03.05. 15:07:57

fogunk mi még december elsejét ünnepelni a nemzetiben...

regress 2013.03.05. 15:23:39

@Fejesrob: csak bayerzsótit idéztem igaz nem pontosan.dehogy nem írtam.magyar vagyok,és semmi közöm a székelyekhez.neked mitől jobb,hogy ezek az agyhalottak ott tüntetnek?

Netuddki. 2013.03.05. 15:24:37

@Pszt!: Mi a francnak kell foglalkozni vele? Oda megy ahova akar, ez egy szabad ország. Csak vannak páran mint a lobbikosok akik azt szeretnék, hogy ne legyen az. Bezzeg nagy volt a pofátok amikor a sólymot nem engedték be Szlovákiába...

Netuddki. 2013.03.05. 15:27:14

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "A nemzetáruló MSZP ellen kötelessége minden magyarnak tiltakozni a határon túliakat kirekesztő, megbélyegző, a nacionalista románoknak tövig benyaló politikája ellen."

A saját farkaddal verd a csalánt kisköcsög! Majd pont te mondod meg ki a hazaáruló és ki a magyar, te fideszes/lobbikos szarcsimbók...

dean23 2013.03.05. 15:27:23

@regress: Tied még erre se volt jó!

buday008 2013.03.05. 15:30:04

@Pszt!: Mondjuk azért hogy amit a fidesz kavart szart romániában elsímitsák..

buday008 2013.03.05. 15:32:49

Addig magyarkodik a fidesz meg a jobbik míg egyszer a románok megunják azt vagy budapesten leng majd a román zászló vagy kiüldözik az összes székelyt .. Nem ugatással kell az erdélyi magyarokat s egíteni . Tegyék rendbe a gazdaságot azt gazdaságilag "hozzákapcsolni" erdélyt az országhoz..

Fejesrob 2013.03.05. 15:41:13

@regress:

Téged gondolom az nem zavar, ha te valamiért tüntetsz, de szerinted agyhalott az, aki azért tüntet, amivel te nem értesz egyet.

Mondanak neked valamit azok a szavak, hogy demokrácia, tolerancia és hasonlók, amelyek egyébként ömlenek a balliberális politikusok szájából és amiket te rendszeresen megtapsolsz?

Az magánügyed, hogy neked semmi közöd a székelyekhez. Persze azért azt már nyilván jólesne, ha a székelyek pedig érted tüntetnének.
Na mindegy, ez beállítottság kérdése, végül is azzal vállalsz sorsközösséget akivel akarsz.

regress 2013.03.05. 15:42:07

@dean23: azért mert impotens vagy ne másra haragudj.vagy csak a fiúkra gerjedsz?az nem gond ,hogy viktorék aprópénzért leveszik kínát és az oroszokat?rosszabbak mint a kurvák

regress 2013.03.05. 15:45:10

@Fejesrob: a demokrácia szót két éve törölték a magyar szótárból.nem azért agyhalott mert tüntet valamiért.azért mert nem tudja felfogni,hogy csak árt vele.különbség

blah 2013.03.05. 16:31:16

Ismervén a jobbik tüntetési kultúráját valamint a román fél értelmét, nem igazán tesz jót az ügynek egy tüntetés. Most nem tudom, hogy viktor ezt belátva fújta le a birkamenetet vagy csak a későbbiek miatt átengedte a terepet a jobbiknak, de jelenleg az mszp meghívása hasznosabb mint bármi amit a tüntetgetők ki tudnának izzadni még akkor is ha meg sem említik az egészet.

Fullánkos Algol 2013.03.05. 17:03:45

agyarok, legyetek Európában átkozottak

no successful 2013.03.05. 18:01:54

"vérlázító, veszélyes, és felelőtlen állandó csatatér-szindróma kreálás, amely be- és körbelengi a Budapest-Bukarest tengelyt egy ideje."

Egy ideje ?
Ha nem vetted volna észre, Trianon óta ez megy. A Románok azóta vágynak arra, hogy Erdélyből, így vagy úgy, de minden magyar eltűnjön.
Ha nem vetted volna észre, ez a nemzet leépülőben van, és a leggyorsabban ez a határainkon kívül rekedt magyaroknál zajlik.
Vannak akiknek ez fáj, van viszont aki ezt magasról lesz@rja, láthatóan az utóbbi kategóriába tartozol.
Nincs semmiféle Budapest-Bukarest tengely, legfeljebb csak kényszerházasság valamilyen szövetségi rendszerben.
És erről már rég nem mi tehetünk !
A Szlovák és Román közvélemény olyan szinten van nacionalizálva, hogy mi hozzájuk képest ártatlan bárányok vagyunk.
Ha csak bratyizunk, és a hátukat lapogatjuk, az nem vezet sehova.
Igenis ütni kell a vasat.
Hogy a konfrontációval ártunk a székelyeknek?
Hát ezért kell nemzetközi publicitást kapnia ezeknek a dolgoknak, ha a Románok tudják, hogy minden lépésüket nemzetközi (Európai) szinten követik, nem mernek komoly nyomásgyakorlással élni a nemzetiségeik felé.

komplikato 2013.03.05. 18:14:15

@Pszt!: "Mi a francnak kell meghívni Ponta-t ebben a puskaporos levegőben?"

Tipp: Nem is hívták meg, konkrétan nem ők hívták meg, csak így jobban lehet ujjal mutogatni. Elég valószínűtlen, hogy az MSZP meghívta és "mellékesen" találkozik Orbán Viktorral. Kissé valószerűbb, hogy eleve jött volna Orbán Viktorhoz és ha már itt van meghívták Mesterházy-ék ...
Ez így kb. olyan mint ha egy híres színész vagy politikus elmenne a Gundelba ebédelni és utána úgy adnák elő a sajtóban, hogy a Gundel miatt jött Budapestre és mellékesen filmet forgatott vagy tárgyalt valami kormánnyal.

Crass 2013.03.05. 19:02:07

A blog szerzője nem csak téved, tudatosan torzít, hazudozik és rágalmaz is. Nem vártam jobbat, többet, szerzője is csak egyike a balliberális moslékgyár szorgos hülyítőinek.
Tételes cáfolat terjedelmi okokból nem lehetséges, minőségi okból nem indokolt adni. Aki nem lát át ezen a vacak szitán, az vagy meggyőződéses elmebeteg, vagy agymosott, agyhalott.
Az általa védett és tömjénezett maszop méltó örököse a véreskezű moszkoviták pártjának. A személyi és ideológiai összefüggéseket a vak is látja, kilóg a lónak nem csak az elvtársi lába, itt más lóalkatrész is láthatóvá vált anatómiailag értelmezhetetlen mennyiségben.

Üzenem azoknak akik nem látják, hogy és ezerszer is, ha nem tetszik nekik, ez itt egy újabb választó vonal. Nem magyar az a párt, amelyik a székelyek jogfosztottságát fenntartó román zsiványt hívja Budapestre. Meglepődni nem kell így tett már ütődött elődjük megyó is, amikor a magyar tragédia napján a románokkal pezsgőzött.Átkozottak legyenek mind, és érjék meg azt a napot amikor a magyar újra nemzetként viselkedik majd! Mindenkinek ott a helye a tüntetésen, hogy ország-világ lássa nem az árulóké az ország!

Fullánkos Algol 2013.03.05. 19:14:39

agyarok legyetek Európában átkozottak!
Nem azokra értem akik voltak olyan szerencsétlenek hogy ide születtek, hanem azokra akik a saját maffiájuk cinkosaiként definiálják a nemzetet, ezzel egy söpredékké züllesztve azt.
Legyetek Európában átkozottak!

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.03.05. 19:45:41

A székely zászlót a Székelyföldön tegyék ki, itthon felesleges műbalhé, kivagyiság, figyelemelterelés.
Vagy kérném tegyék ki a csángó, a togói és az eszkimó zászlókat is.
A fidesz most hívta meg az oroszokat a kongresszusukra, nekik lehet?

Orbán csürhe takarodj már!

MiKeyRuLeS 2013.03.05. 20:03:55

Azok a szegény romániai magyarok talán még nem jöttek rá, amire mi, hazaiak már rég: nem az ő és a mi jólétünkért küzdenek a politikusaink, hanem a saját pecsenyéjüket sütögetik.

micsoda? 2013.03.05. 20:17:09

Végre, talán elcsendesül a zászló téma. Erre itt egy újabb ébresztő. Szerintem nekünk úgy hiányzott ez a több párt rendszer, mint üveges tótnak a hanyatt esés.

ördöngös pepecselés 2013.03.05. 20:23:32

@micsoda?:

A MAGYARNAK inkább ez a szemét gyülölködö, hazát eladosító mszp, szdsz nem hiányzott, meg a szarkeverő dzsobbik!! SOHA TÖBBÉ!!! Még a román férgeknek is el akarják adni a HAZÁT! Olyan geciket hivnak ide Romániából (Ponta), aki ha meghallja a Székely Autonomia szót egyböl hánynia kell!! Tipikus román, magyarellenes szardarab!! Még Basescunál is szemetebb!! A legszomorúbb hogy vannak itthon is magyarok (??)) akik támogatják ezeket a senkiket!

Egyébként igen, JELEN esetben sokkal jobb lenne ha CSAK a Fidesz-KDNP létezne itthon!!!

De felbasztam magam megint...megyek iszom egy sört meg teát...egyedül az nyugtat, hogy az ellenzéknek ESÉLYE SEM LESZ jövöre nyerni, de 5, söt 9 év mulva sem!!! Örökre lejáratták magukat!!!

micsoda? 2013.03.05. 21:05:49

@Balibgeczyk: Egészségedre:)
Legyen igazad, legalább nem lesznek utcai harcok, csak a lelkekben, mint itt is./ha még marad itthon valaki/

azbesztos 2013.03.05. 21:47:57

Az, hogy a Jobbik vonul, sokkal jobb. Ez a Jobbik dolga. Kimondani, megcsinálni azt ellenzékben, amit hatalomban nem lehet. Ott leszünk.

Abendsen 2013.03.05. 21:57:58

Emlékeim szerint az MSZP támogatottsága egy hónap alatt (2013. január-február) kb. 10%-ot csökkent ezért én csak támogatni tudom a politikájukat!

cakula 2013.03.05. 22:23:40

@Balibgeczyk: Igazad van, sokkal jobb oroszoknak és kínaiaknak eladni mindent!

cakula 2013.03.05. 22:35:46

@Balibgeczyk: És mi a szöszön húztad fel magad? Na, akkor mit fogsz csinálni ha véget ér a szarrágás és nem fityisz kormányunk lesz? Szívrohamot kapsz?

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2013.03.05. 23:10:39

Gyáva, lapító népnek nincs hazája. Aki nem tud a sajátjaiért kiállni az kihal.
A barátságot szajkózzák 90 éve nekünk. Csapjunk röhögve a tolvaj tenyerébe, híjuk ide, lakassuk jól, hogy elmondhassuk, hogy mekkora demokraták és toleranciabajnokok lettünk.
Igen is harcolni kell az autonómiáért ahogy azt tőlünk nyugatra már megtették a kis nemzetek és kiharcolták.
Nekünk ezt nem lehet? Megint a kettős mérce??
Nagyon jól bevált az a taktika, hogy 5 ország osztozkodott rajtunk.
Ezen már csak egy giga restart segíthet....

pocaklakó minimanó 2013.03.06. 14:38:18

"...amelyben csak Bukarest jogosult döntést hozni."

Ez a mondatrész amúgy sem igaz, de legalább konzekvensen megy a kamuzás. :)

H_A 2013.03.06. 14:46:42

@pocaklakó minimanó: Hogy nehogy valami kimaradjon, amivel kapcsolatban ne lehetne egyet odaböfögni. Hogy kamu. És hogy konzekvens. Látom, most ez a mondat tetszett meg. Akkor majd ki fog döntést hozni? Gondolom te.

pocaklakó minimanó 2013.03.06. 15:15:08

@autognomia:

Nem tudom, ismerős-e neked a nemzetközi kötelezettségvállalás fogalma.

H_A 2013.03.06. 15:43:29

@pocaklakó minimanó: Remélem nem Spanyolországra, vagy mondjuk a belgiumi németek, esetleg Grönland autonómiájára gondolsz. Márminthogy ezek az ellenpéldák, ha esetleg ebben is találni akarsz kivetnivalót. Kulcsszó: állami akarat. Szerinted ha Románia esetében ez annyira kézenfekvő lenne, akkor mi a fenéért tart ott az ügy most, ahol tart? Kit érdekel szerinted nemzetközileg a székelyföldi autonómia, amikor a schengeni csatlakozás is ott tart, ahol? Értem én, hogy mindenáron bele kell kötnöd valamibe, de akkor legalább legyen értelme.

pocaklakó minimanó 2013.03.06. 16:42:19

@autognomia:

"Kit érdekel szerinted nemzetközileg a székelyföldi autonómia, amikor a schengeni csatlakozás is ott tart, ahol?"

Én ezt teljesen megértem, ezért is mondom, hogy az oláhokkal és talpasaikkal, a magyar ballibekkel nem lehet érvelgetéssel és szép szóval tárgyalni. Minden eredményt ki kell csikarni. Ha csak szépelgünk, akkor folytatódik a hagymakupolás honfoglalás és a szépelgők adják a magyarság asszimiláláshoz való muníció egy részét.

Említettem korábbi példákat: használjuk mi is őket.

pocaklakó minimanó 2013.03.06. 16:53:10

@autognomia:

Mindjárt gondoltam is, hogy megragadja a fantáziádat és szívvel-lélekkel támogatod.

H_A 2013.03.07. 12:05:12

@pocaklakó minimanó: Amúgy a kiindulási ponthoz visszakanyarodva:

A magyar külügyminiszter emlékeztetett arra, hogy az autonómia különböző formáira van már példa Európában. „Beleértve a területi autonómiát is. A lényeg azonban az, hogy a közösség maga rendelkezhessen saját ügyeiről egy adott területen belül. A budapesti kormány csak annyit tehet, hogy támogatja a romániai magyar közösség ilyen irányú törekvéseit. A döntést azonban ezekben a kérdésekben a bukaresti kormány hozza meg" – magyarázta a Digi24-nek adott interjúban Martonyi János.
www.maszol.ro/index.php/kulfold/9598-martonyi-hatalmas-butasag-erdely-elcsatolasa
Úgy tűnik, Martonyi is kamuzik, nem csak én.:P

pocaklakó minimanó 2013.03.08. 07:25:06

@autognomia:

"Úgy tűnik, Martonyi is kamuzik, nem csak én.:P"

Jól látod. Mindketten kamuztok. Ő azért, mert politikus, te azért, mert amatőr vagy.

H_A 2013.03.08. 09:22:40

@pocaklakó minimanó: Az a helyzet, ebbe beleszaladtál. Nem kicsit. Viseld el. Kritizálni ésszel kéne. Nem csakazértis alapon. Így jártál. Te sem lehetsz profi.

pocaklakó minimanó 2013.03.09. 07:37:24

@autognomia:

Abból indulsz ki, hogy nekem automatikusan támogatnom kellene az egyik oldalt azért, mert szimpatikusabbak, míg a másikat ekéznem azért, mert visszataszítóak.

Meg foglak lepni: nem teszem.

Úgyhogy nyugodtan meséld be magadnak a "beleszaladást", legfeljebb csak kiröhöglek a leegyszerűsített világképedért. :)

H_A 2013.03.09. 11:09:53

@pocaklakó minimanó: Már hogyne volna leegyszerűsített, hiszen ellentmond a tiednek. Az meg ugye tolerálhatatlan.
Egyre többet hibázol, kezdek aggódni:P
Ugyanis folyamatosan meghúztad a demarkációs vonalat, amelynek egyik oldalán szerinted segghülyék ülnek. Az általad használt jelzőkkel most megkímélem magunkat.
És akkor most jössz egy ilyen halovány kis érvecskével. Nade, sebaj, röhögcsélj nyugodtan, abban n(s)em kell profinak lenned.;)

pocaklakó minimanó 2013.03.09. 20:01:16

@autognomia:

"Ugyanis folyamatosan meghúztad a demarkációs vonalat, amelynek egyik oldalán szerinted segghülyék ülnek."

Nem. A demarkációs vonalat ott húzom meg, ahol a szerintem - figyeled? - hasznos és haszontalan, értelmes és értelmetlen vagy akár helyes és helytelen dolgok/vélemények ütköznek.

Jelen esetünkben Martonyi nézete a tiéddel együtt a helytelen oldalon húzódik szerintem.

És bármilyen meglepően hangozzék a te véleményeid között is van egy rakás olyan, amelyikkel egyetértek.

Majd írjam ki, hogy mikor és hol, hogy megnyugtassalak?

Csak kérned kell. :)
süti beállítások módosítása