Re-Bayer: a „roma betegség” alternatív gyógymódjai

H_A Címkék: tüntetés rasszizmus neonácik roma kérdés Románia Bayer Zsolt2013.01.13. 12:48

Nem tudom, hogy a Bayer-ellenes tüntetés célját és finalitását tekintve a bűnelkövetőket fogja-e bátorítani, miként azt Kocsis Máté, a rendészeti bizottság Fideszes elnöke vizionálja. Végképp nem tudom, miért gondolja azt a kormánypárt, hogy a Bayer minősíthetetlen roma probléma felvetése kapcsán szervezett ellenzéki megmozdulás eleve kizárja a bűnelkövetés elítélését. Vagyis miből következik az, hogy aki a Bayer elleni fellépés szükségessége mellett kiáll, az egyidejűleg egyetért a romák által elkövetett gyilkosságokkal, és áldását adja azokra?

Úgy tűnik, nem beszélek fideszül, ezért nehezemre esik megérteni ezt a fajta perverz logikázást. Jobb híján viszont azt gondolhatom, hogy a DK által szervezett tüntetés tétje mindenképpen nagyobb annál, mint amennyire bagatellizálni próbálják mindazok, akik szerint a nevezett újságíró kizárása vagy megtartása a Fidesz soraiban, egyértelműen a párt magánügye. Én úgy látom, hogy egy, a bűntett határát súroló megnyilatkozás, dacára az ügyészség közösség elleni izgatás miatt tett feljelentéssel kapcsolatos elutasító döntésének, jóval kimeríti egy politikai alakulat magánügyét.  Akár a cigánybűnözésről van szó, akár azokról a kormányzati indulatokról, amelyek oly sokadszorra írták felül a nemzetpolitikai józanságot. A Fidesszel ellentétben, én egy hét távlatából sem értem meg Bayer indulatait, provokációnak szánt, egy bizonyos piaci szegmens igényeinek kielégítését célzó alpári megnyilvánulásait.

Mert az a baj – ami egyébként jó hír Bayernek és az eszméit helyeslőknek – hogy ez a fajta gyűlölködés más helyeken is a közbeszéd napirendjére kerül, táptalajjal rendelkezik, és valószínűleg sikeres karriert fut be. Igen jó hír lehet Bayernek, hogy a roma betegség alternatív gyógymódjainak megtalálása másokat is foglalkoztat ebben a huzatos Kárpát-medencében, indulataival és hozzájuk társuló jó ötleteivel egyáltalán nincs egyedül. A minap - hozzá hasonlóan nemzeti alapon aggódó - román neonáci csoport pénzt ajánlott fel azoknak a roma nőknek, akik még idén sterilizáltatják magukat, mert ivadékaik így nem lesznek a társadalom terhére (értsd: nem lesznek bűnözők, gyilkosok). A Temesvári Autonóm Nacionalisták névre hallgató csoport szerint hozzáadott értéke ennek a fantasztikus elképzelésnek, hogy a román nép genetikai öröksége is megőrízhető ezáltal. Egy sima, önkéntes alapon felvállalt meddővé tételi műtéttel. Gondolj bele, Zsolti! Igaz, hogy ez egy hosszabb távú befektetés, nem rögtönmostazonnal működik, de perKopf 20 000 forint valóban bágátell. Türelemmel, a szerte költekezett milliárdnyi forintok mellett eltörpülő anyagi megerőltetéssel nyélbe üthető a dolog.

Viccnek is túl durva lenne, ezért tisztázzuk: nem ötleteket akarok adni Bayernek, nem szorul rá egyáltalán. Azt viszont kiemelném, hogy míg esetében nem tűnt indokoltnak a büntetőeljárás elindítása, ezekre a román hazafiakra legalább már vadászik a rendőrség. Ennek a nyomozásnak az eredményétől függ, hogy az Országos Diszkriminációellenes Tanács élni fog a büntetőjogi feljelentéssel, vagy saját hatáskörében jár el. Ez azt jelenti, hogy a legjobb esetben is pénzbírsággal mindenképpen számolniuk kell ezeknek az önjelölt román verőlegényeknek. És itt jön az igazán vicces rész, ami visszavezet a kiindulási ponthoz. A Magyar Távirati Iroda fejében elsőként mi fordult meg? Hogy vajon az ODT feljelentése nem járul-e hozzá az idegengyűlölő nézetek további terjesztéséhez?  A Fidesz logikát követve: vajon a Bayer ellenes tüntetés nem a bűnelkövetésnek tesz szolgálatot? Vagyis ha jól értem a választ egyértelműen sugallni kívánó kérdésfeltevésekből, tegyünk úgy, mintha mi sem történt volna. Szarjuk le, hogy egyesek nőket sterilizáltatnának, mások meg egyenesen eltűntetnének bizonyos csoportokat, mert szerintük ez a megoldás egy súlyos és – mint a fenti ábra is mutatja – országhatárokat átívelő társadalmi betegség gyógyítására.

Nem tudom, Bayert ihlették meg a román nacionalisták, vagy fordítva történt, de az sem baj, ha a két eset semmiféle determinisztikus kapcsolatban nem áll egymással. Ami nagyon nem mindegy – bármennyire is ezt próbálja jelentéktelennek feltüntetni a Fidesz – a társadalmi reakció ezekre a beteg és veszélyes provokációkra. Ezért van az tehát, hogy a mai budapesti ellenzéki tüntetésnek valóban nagy a tétje. Ha ugyanis a baloldal mozgósító ereje ebben a kérdésben alulmarad, a jóisten őrizzen meg a jobboldal szájától, a bezzegmimegmondtuk kezdetű narratíváktól. Hogy lám-lám, nincsen ma Magyarországon felmutatható társadalmi erő, amelyet a Bayer-féle indulatok lázba hoznának annyira, hogy tiltakozásképpen akár utcára is hajlandó vonulni. Következésképpen kár volt ekkora hűhót csapni a semmiért, mert ugyi hogy Zsoltinak volt igaza? Van egy olyan rossz érzésem, hogy az erőviszonyok jelenlegi állása szerint, nem fog jó értelemben romba dőlni a Lendvay utca.

Ettől viszont még merem hinni, hogy azok, akik elítélik a roma betegség alternatív gyógymódjait – nevezetesen a romák eltüntetésére épített véresszájú retorikát, vagy a roma nők meddővé tételének egetverő ötletét -pontosan ugyanennyire ítélik el a bűnözést is. Persze nem árt tisztában lenni vele: az elítélés és tiltakozás, az elhatárolódás és felháborodás még sehol a világon nem vetett gátat semmiféle bűnözésnek. Nem ártana elgondolkodni azon, hogy a „roma betegség” gyógymódjainak megtalálása nem lehet a többségi és ellenzéki pártok egymás elleni nyilatkozatháborúinak egyik lövészárka, egy egyszerű pártpolitikai alapú konfrontációs felület. Mint ahogy Bayer ügye sem Fidesz magánügy. A cigánybűnözés pedig végképp nem zsigeri gyűlölködésen alapuló „érthető indulatokkal” állítható meg. Amíg a Fidesz és ellenzéke éppen ebben az érzékeny kérdésben akarja - egységes cselekvési terv kidolgozása helyett - szemfényvesztően túllicitálni egymást, újratermelődik és növekszik a deviáns cselekedetekkel arányos, a bővülő piaci igények kielégítését célzó beteg gyűlölködés.

U.I. Hiba csúszott a mátrixba. A hivatkozott román hazafiak nem mellesleg pontosan annyira gyűlölik a cigányokat, mint Bayer Zsoltot és szép Magyarországát. Egészen pontosan annyira.

Én elgondolkodnék ezen. Mert nekem nem  fáj annyira, hogy ezek a vadrománok, a revíziós énekek dallamára rímelő rigmusokra Nagy-Magyarország címeres matricákat tépkednek, marnak, frikálnak össze, de szerintem neked rögmagyarságból és nemzetféltésből fakadó munkaköri leírás, hogy fájjon. Te, ezek bármire képesek, nem zárható ki, hogy holnap a magyar betegségre akarnak majd alternatív gyógyászati eszközöket találni. Nagyon nehezen viselném, ha a hozzád hasonlókra is ki akarnák terjeszteni a sterilizálás ötletét. Rossz lenne így rájönni, hogy a gyűlölködésnek nincsen nemzetisége, és sajnos  immungyógyszerünk sincs az áldozattá válás ellen...

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr805015319

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.14. 11:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hanastazia 2013.01.14. 10:55:39

Van egy kedves huszonéves német ismerősöm, aki a mai német elveknek megfelelően nőtt fel. Ezalatt értem azt, hogy úgy lett nevelve mind az iskolában, mint otthon, hogy emberek egy csoportját nem szabad negatív megkülönböztetésben részesíteni. Fogalmazhatok úgy is, hogy ő is a liberálisok közé tartozott.
Amikor először járt Magyarországon, akkor szerencsénk volt egy 2 órás buszúthoz Szegedre, ahol a buszon egy cigány család is volt. Nos, kb. fél óra után megkérdezte, hogy mi nem stimmel ezekkel az emberekkel? Mert hát a roma gyerekek össze-vissza rohangáltak a buszon, tetőtől talpig mocskosak voltak és büdösek. A szülők persze nem szóltak a gyerekekre, hogy ülj le fiam, itt ezt nem illik.
Amikor az ismerősömet felvilágosítottam, hogy hát roma családoknál bizony sajnos gyakran előfordul, hogy a gyereket a szülők "elfelejtik jó modorra nevelni", az ismerősöm eléggé elgondolkodott. A 2 órás buszozás után az ismerősöm is teljesen máshogy gondolkodott a "szegény, szerencsétlen roma családokról". Pedig aztán ő még semmit sem látott a realitásból.

tundrazuzmo (törölt) 2013.01.14. 10:55:43

Lenne itt megoldás, csak a ballibek összesírják a párnájukat ha ezt meghallják.
1. Semmi segély. Falun földet művel a cigány (és a magyar is), ehhez az állam megadja a földet és a szükséges eszközöket. Városban közmunka, van tennivaló bőven.
2. Semmi családi pótlék. Beiskolázáshoz kötött havi támogatás - a nagyobb gyerekek után, akik rendszeresen járnak iskolába. Szülő bejön, fenyegeti a tanárt? Elsőre lefelezni a pénzt. Másodjára elvonni.
3. Semmi uzsorakölcsön. Az uzsorás cigányokat (és magyarokat) vasra verve elvinni a falvakból, az emberek tartozását semmisnek tekinteni. Ha újra uzsorások jönnek a faluba, akkor őket is elvinni.
4. Semmi lopkodás. Akit tetten érnek, vagy bebizonyosodik a lopás, azt nem börtönbe kell zárni üdülésre - mehet közmunkára.
5. Semmi kivételezés. Aki nem akar dolgozni, a gyerekeit nem járatja iskolába, az nem fog pénzt kapni. Semmit. Ha pedig lopni akar, akkor elkapják, és közmunkában ledolgozza.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.14. 11:00:00

@tundrazuzmo: vannak jó pontjaid, de látszik, hogy pénzért dolgozol.

Miből fizeti ki a számlákat? (vagy ha nem ő, akkor ki, mennyit és miért)

Miből vesz gyógyszert?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.14. 11:02:14

@tundrazuzmo: a pénzért dolgozol nem "piszkálás" akart lenni. Csak ebből feltételeztem, hogy ezt a két dolgot így hirtelen nem kalkuláltad bele, mert aki dolgozik annak ezek természetesek.

JohnHenry 2013.01.14. 11:09:23

eszembe jutott egy minapi kommentelő, aki azt akarta, hogy a többiek mutassanak neki egy rendes cigányt, "de a zenészek nem számítanak". (gondolom a festők se, abból is van világhírű + a többi cigány se, aki dolgozni jár, mert még van hova)

ha eljutnátok odáig, hogy nem a cigánnyal van baj, hanem a bűnözővel, az már nagy lépés lenne egy normálisabb társadalom felé.

marha könnyű általánosítani, de ennyi erővel mondhatjuk azt, hogy a magyarokra jellemző a hajléktalan, lumpen létforma, mert az aluljárókban én csak színfehér hajléktalanokat szoktam látni. (sőt, még londonban is csak fehér hajléktalant láttam)

apanna 2013.01.14. 11:09:52

"Úgy tűnik, nem beszélek fideszül, ezért nehezemre esik megérteni ezt a fajta perverz logikázást. Jobb"

Akkor te dk-s lehetsz. MAgyarázd meg nekem, hogy tudott Vadai Orbán "megvédjük zsidó honfitársainkat" mondatából antiszemitizmust varázsolni?
"Az a baj, hogy ez a fajta gyűlölködés más helyeken is a közbeszéd tárgya lesz."

LEhet, nem kellett volna rögtön az EP munkatársakhoz rohanni egy cikk miatt?
De visszafelé, amikor tüntettek a szólás, és sajtószabadság miatt, akkor ugye Gréczy, vagy az amerikai népszabadság cikkei is benne vannak?

Más: Olaszok kitoloncolták a cigányokat, mert putrivárost építettek, nem dolgoztak. MAjd megvolt az első gyilkosság, akkor kezdték őket kiebrudalni.
Franciák kifizették a repülőjegyüket + kaptak párszáz eurót, hogy hazamenjenek.
Kanada miattuk bezárta a kapukat.
Hollandiában az első prostigyilkosságot hazai cigányok követték el. Évtizedekre visszamenően nem volt gyilkosság, az Amszterdami piros lámpás negyedben. Ezt is sikerült megoldaniuk, hogy csúcstartók legyenek.

Igen, van egy réteg, aki úgy él mint az állatok.
Szégyen, hogy besározzák az amúgy nehéz körülmények között, és tripla hátránnyal induló társaikat.

2013.01.14. 11:14:11

@szabodenesnk:

És hogy miből állapítom meg? Akkor vuisszakérdezésre visszakérdezéssel én is:

Te miből állapítod meg, hogy egy afrikai vagy egy európai vagy egy indiai ember dobol mondjuk egy tamtamdobon, anélkül, hogy akácsak ránéznél? Vagy miből állapítod meg pusztán a nyomokból, vagy azok hiányából, hogy egy asszasszin, egy thug, vagy egy nindzsa gyilkolt?

Az a baj baj veletek, libsik, az, hogy elfelejtitek, amit még a ti okos nagykoponyáitok találtak ki, pl. a bűnügyi nyomozásban használt bűnözői karakterisztikát, ami alapján Amcsiban az elkövetői köröket a legvégsőkig is szűkíteni szokás, vagy a viktimológiát, amely azt mutatja, az áldozat milyen típus volt, ill. mivel válthatta ki a támadást, azaz megint csak miféle elkövetőt kell keresni.

Nem is szólva arról, hogy a tipikus áldozatok, bűncselekmény-típusok, elkövetési módok, és helyszínek, valamint hátrahagyott nyomok sok esetben utalhatnak cigány etnikumra, és ha már van valaki tettes (vagy több tettes is), akkor a teljes neve, a viselkedése, a rokonsága, a környezete, stb. megjelenése a történetben szintén.

Nos, többnyire ezért van az, hogy a média nagy része ezeket a jellemzőket igyekszik a legjobban titkolni, vagy elferdíteni, jelentéktelen momentummá tenni. És ezért láthatsz te alaposan kikockázott, kifehérített, eltorzított hangú, monogrammal jelölt gyanúsítottakat / elkövetőket,

nem pusztán csak azért, mert, úgymond, "jogaik vannak", hisz láthatod, hogy akinek pl. nem egy putri a környezete, azt nyugodtan megmutatják, vagy magyar hangzású a neve, azt mindig nyugodtan ki szokták írni, legfeljebb a pofázmányon kell még javítaniuk egy kicsit ... :)

Lucky Larry Silverstein 2013.01.14. 11:17:17

1. Hazugságra épül a romarettegés mert Bayer nem beszélt a cigányok (enblock) eltüntetéséről.

2. Nagyon jól megy a rasszistázás az Indexen de egy poszt nem volt róla hogyan négyeljük fel a rohadék késes mocskokat. Gartu.

Kabarészínész 2013.01.14. 11:17:44

Nagyon szép, hogy ennyi kedves Magyar állampolgár látja, hogy itt nincs minden rendben. Ugyan fegyvert egyik sem akar fogni, "cigányért is annyit kapsz, mint egy emberért" stb. stb.

Közben mai napon már a 8 év alatti lakosság több mint 50%-a cigány.

2050-re az aktív korú lakosság (akik kitermelik a nyugdíjat, a TB-t, az adót a mindent) több mint 50%-a lesz cigány.

Személy szerint, (ha egyáltalán addig itt maradok, vagy nem ölnek meg egy fémdarabért) biztosra vehetem, hogy nyugdíjat nem kapok.
Szóval ne pofázzatok, mindenki tudja, hogy gáz van. Vagy cselekedjetek, vagy húzzatok el és akkor minden megoldódik. A magyarok így-is úgy-is kipusztulásra vannak ítélve. (születési szorzó 0.5)

baliquez 2013.01.14. 11:19:25

Nem a romákat hanem a cigányokat ekézte.

Hanastazia 2013.01.14. 11:19:31

@apanna: 2006-ban Svédországban is próbálkoztak menedékjogot kérni. A svédek meg persze gyorsan haza is küldték őket, még a repülőjegy is ingyen volt.

Csak az a kérdés, hogy ha ezek a fejlett, liberális, nyugati országok annyira sajnálják a cigányokat, akkor miért küldik mindegyiket vissza?! Ebből is elég egyértelműen látszik, hogy egyik ország sem kér belőlük.

tundrazuzmo (törölt) 2013.01.14. 11:25:37

@doggfather: Az, hogy nem kap segélyt, az nem jelenti azt hogy pénzt sem kap. Csak a közmunkáért cserébe. A beiskolázáshoz kötött havi támogatást is a család kapja, ez is pénz.

Így már érthetőbb, gondolom.

Lucky Larry Silverstein 2013.01.14. 11:29:16

Én tüntetnék az angol nagykövetség előtt is Gyurnaiék helyében, mert ilyen blogokat türnek meg 970.000 lájkkal -

www.vice.com/read/i-hate-v10n8

Me and my brother Gary were walking past this settlement of Gypsy children in Bristol recently when he came out with, “Y’know what, Jack? I fucking despise Gypsies and think they are the scum of the earth. Sending children out to beg by the highway until they are black with exhaust fumes is not a culture. It’s a breed of animal. They are lazy fuckers and lying thieves but somehow they’ve convinced the bourgeoisie that Gypsydom is a culture of charming nomads. Let’s get out of here before I start throwing rocks.”

Kb. ugyanaz mint Bayer (csak nem a cigók egy részéről írnak hanem általában).

baliquez 2013.01.14. 11:30:48

@szabodenesnk: "Úgy gondolom, hogy az életellenes bűncselekmények 10%-nál nem nagyobb a cigány elkövetők aránya"

Jól gondolod. Ugyanis "halált okozó testi sértésként" és nem gyilkosságként kategorizálják a cétípusú életellenes bcs.-ket, így nem jelennek meg a gyilkossági statisztikákban.

khmm... 2013.01.14. 11:33:13

@ekszvájzed: Ráadásul az ENSZ rasszizmusügyi megbízottja KIFEJEZETTEN javasolja a kormánynak az etnikai nyilvántartást!

Githu Muigai, az ENSZ rasszizmusügyi megbízottja

"azt javasolta a kormánynak,

hogy készítsenek etnikai nyilvántartást - például a bűncselekmények elkövetőiről -, hogy reális képet kapjanak a problémákról."

"Muigai helytelennek tartja, hogy Magyarországon a törvények nem engedélyezik az etnikai kisebbségekről szóló adatgyűjtést, mert ennek hiányában nem volt lehetősége megalapozott véleményt hallani erről. Arra kérte a kormányt, gondolja át az ezzel kapcsolatos álláspontot és törvényeket, mert ha nincsenek tisztában a tényekkel, nehezebb megoldást találni a problémákra.

Utalt arra, hogy a bűncselekmények esetén is rögzíteni kellene az elkövetők etnikai adatait."

www.origo.hu/itthon/20110527-az-ensz-rasszizmusugyi-megbizottjanak-magyarorszagi-latogatasa.html

khmm... 2013.01.14. 11:35:22

Githu Muigai, az ENSZ rasszizmusügyi megbízottja

"azt javasolta a kormánynak,

hogy készítsenek etnikai nyilvántartást - például a bűncselekmények elkövetőiről -, hogy reális képet kapjanak a problémákról."

"Muigai helytelennek tartja, hogy Magyarországon a törvények nem engedélyezik az etnikai kisebbségekről szóló adatgyűjtést, mert ennek hiányában nem volt lehetősége megalapozott véleményt hallani erről. Arra kérte a kormányt, gondolja át az ezzel kapcsolatos álláspontot és törvényeket, mert ha nincsenek tisztában a tényekkel, nehezebb megoldást találni a problémákra.

Utalt arra, hogy a bűncselekmények esetén is rögzíteni kellene az elkövetők etnikai adatait."

Nesze forrás:

www.origo.hu/itthon/20110527-az-ensz-rasszizmusugyi-megbizottjanak-magyarorszagi-latogatasa.html

tundrazuzmo (törölt) 2013.01.14. 11:43:11

@Hanastazia: "006-ban Svédországban is próbálkoztak menedékjogot kérni. A svédek meg persze gyorsan haza is küldték őket, még a repülőjegy is ingyen volt. "

Na, vajon miért? Mert derék svéd barátaink rájöttek, hogy a "menekültek" csak élősködni mennének ki, a jüléti társadalom vérét szívni.

Van egy szép hasonlat erre: a légtornászok és a védőháló. A légtornász "munkaköri kötelessége" az, hogy fönt dolgozzon a trapézon. Ha véletlenül leesik, akkor a háló megfogja. Ekkor 1 percen belül kimászik a hálóból, és folytatja fent a trapézon. Mert ő egy légtornász, akinek ez a dolga.

A szociális védőháló is hasonló elven működik: dolgozol, mert dolgozni kell, aztán ha véletlenül leesel, akkor megtart a háló. De utána nem kell tanyát verni a hálóban, hanem takarodni kell vissza a "trapézra", dolgozni. Ehelyett a szociális védőhálónk tele van olyan cigányokkal, akik póknak képzelik magukat, a hálóban laknak, eszük ágában sincs visszamászni a trapézra dolgozni, inkább azok vérét szívják, akik a hálóba esnek. Mert nem a rózsadombról vagy a bankból lopnak a cigányok - ugye ez eddig is tiszta volt - hanem a szegény falvakban lopják el a másik szegény család tyúkját, biciklijét, termését, pénzét.

Na, ezt a pók mentalitást kellene megszüntetni a cigányoknál. Kifelé a szociális védőhálóból, nem nektek készült az! Tessék dolgozni, munka van, ne hazudjon senki, hogy nincsen. A drága anyaföld ingyen termést ad, az állatnak is van mit legelni, senkinek nem kellene éhen halnia.

Ja, a cigánynak ez nem tetszik? Azt gondolja, hogy ő nem lesz "paraszt", mert a magyarok a "parasztok"? Nem akar földet művelni, hanem csavarog, lóg egész nap, mások nyakán él? LESZAROM, HOGY MIT GONDOL! Az én adómból nem fog lopni, nem fog hepajkodni, hanem dolgozik, tanul, és felzárkózik. Vagy alternatív megoldásként túrja a földet, hogy ne haljon éhen.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.14. 11:46:12

@tundrazuzmo: a beiskolázáshoz kötött pénzt nem költheti (elvileg) csak a gyerekre. Ergo se számlára, se a saját vagy a párja gyógyszereire.

tundrazuzmo (törölt) 2013.01.14. 11:48:11

@doggfather: "a beiskolázáshoz kötött pénzt nem költheti (elvileg) csak a gyerekre. Ergo se számlára, se a saját vagy a párja gyógyszereire."

Nem baj. Egyrészt, én nem beiskolázási pénzről beszéltem, hanem olyan havi pénzről, amit a beiskolázott gyerek után kap a szülő. Amíg a gyerek rendesen jár iskolába.

Másrészt, a közmunka után járó pénzt arra költi, amire akarja.

Éhes_ló 2013.01.14. 11:48:15

Ez a sokadik szar post ugyanarról a mocsokról.
Gondlom parancs van rá, vagy csak viszkető kényszer így a sabbat után.

kifordított nagyanyó 2013.01.14. 11:53:54

Az lehet hogy a tüntetés a rendes cigányokért is szólt de a bűnözők alá fogja majd adni a lovat.

Lucky Larry Silverstein 2013.01.14. 12:01:38

@kifordított nagyanyó: A Bayer beszéd nem szólt a rendes cigányokról, így nagyjából a Gyurcsány féle idióták szereplési lehetőségéről szól a tünti.

chocco channel 2013.01.14. 12:05:51

Ebben a kerdesben egyetertek Bayer-el, leven nem azt mondta, h minden cigany bunozo, hanem azt, h bizonyos reszuk, ami igaz is. Nem o az elso, es velhetoleg nem is az utolso aki ezt leirja, mi tobb errol anno mindenfele tanulmanyok szulettek, irok, professzorok nyilvanitottak velemenyt, most akkor mindenki rasszista?:-))

Tulkepp nem ertem, hogy ezzel mi a baj. Ha azt mondta volna, h pl. a magyarok egy resze bunozo, azzal is egyetertettem volna. Ezek tenyek, minden nacioban elofordul, leven emberek vagyunk.

Magyarorszagon az ilyesfele velemnyformalasa meg gyerekcipoben jar, es nem kell vele egyeterteni, de nem kell autmatikusan tuntetni sem ellene, leven nem azt mondta, h most azonnal irtsuk ki a ciganyokat.

Ha azt mondta volna, h minden cigany allat, elhatarolodnek tole (mint feltehetolen minden normalis gondolkodasu ember), de ugye nem ezt mondta.

A liberalizmusba ez is beletartozik, legalabbis egy europeer orszagban.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.01.14. 12:13:31

@khmm...: Igazad van, a börtönökben felüreprezentáltak a cigányok. Azért az érdekes statisztikai adat lenne, hogy az általuk okozott anyagi kár hányada a nem romák által elkövetett bűncselkményekéhez képest. Azért azt Te sem hiszed komolyan, hogy minden cigány elítélt életellenes bűncselekmény elkövetése miatt van bent?
A Posta Bank vezérét 3 millió Ft-ra büntették a millárdos károkozásért. A Fidesz volt gazdasági igazgatója felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Sorolhatnám a végtelenségig. Ezek után mondd annak akinek semmilye nincs, hogy ne lopjon élelmet, tüzelőt,.....

tundrazuzmo (törölt) 2013.01.14. 12:16:00

@chocco channel: "Magyarorszagon az ilyesfele velemnyformalasa meg gyerekcipoben jar, es nem kell vele egyeterteni, de nem kell autmatikusan tuntetni sem ellene, leven nem azt mondta, h most azonnal irtsuk ki a ciganyokat."

Egyetértek. Miért van az, hogy ha vízszerelőt hívok, akkor lehet őszintén beszélni, társadalmi problémák esetében pedig nem?
- Mia baj, kedves ügyfél?
- Csöpög a csap. És a kád mellett is folyik.
- Rendben, megnézem, és megjavítom.

A politikust is ezért tartom. Vannak bonyolult társadalmi problémák, amikre megoldást várok. Nem a mellébeszélést, nem a mismásolást, hanem a megoldást szeretném látni. A ballib fő problémája az, hogy a tényekkel vitatkozik, a nyilvánvaló igazságokkal szemben hazudik. Mintha a csőszerelő ezt mondaná:
- Mi a baj, kedves ügyfél?
- Csöpög a csap. És a kád mellett is folyik.
- De NEM CSÖPÖG, mert ilyet nem lehet mondani.
- Már hogyne csöpögne? Javítsa meg!
- Nem javítom. JOGÁBAN ÁLL CSÖPÖGNI.
- Akkor szerelőkém, te most eltakarodsz a fenébe, hívok helyetted mást.

Ez történt a ballibbel is 2010-ben. És most vissza akarnak jönni, és azt pofázzák, hogy nem is csöpög a csap? Hát elhajtom őket megint a fenébe!

cukkorborsó 2013.01.14. 12:19:35

@tundrazuzmo: le a kalappal, jó kis hozzászólás.
Látom itt divat Bayert fikázni de senki nem ismeri a cikkeit, a műsorait tehát olyasmiről beszélnek amiről fogalmuk sincs. Bayer most írt egy cikket amivel fel akarta rázni a közvéleményt és ez 100%-osan sikerült. A cigánykérdésről sokan beszélnek de az már kevés, tenni is kellene. Pintér 2 hetes közbiztonsága semmit nem ér, olyan börtönöket kellene csinálni amelyek tényleg visszatartó erjűek és ott kőkeményen KELL dolgozni, na annak lenne elrettentő ereje! Vannak ötleteim: el lehetne kezdeni ásni az 5-ös metrót vagy egy autópályának nem kell feltétlenül gépi munkával készülnie.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.01.14. 12:20:47

@ekszvájzed: Bizonyára hallottál már Cesare Lombrosoról. Ő volt az a kriminológus, aki először próbált meg a külső jegyekből következtetni. Mondanom sem kell, hogy nem állta ki az idő próbáját a feltételezése.
Abban igazad van, hogy megpróbálnak profilt alkotni az elkövetőről. Azt is tudjuk, hogy ez sokszor tévútra vezet. Az elkövetési mód, a helyszín, az áldozat személye bizonyára sokat elárul. Azt is tudjuk, hogy azért sikeres az életellenes bűncselekmények felderítési aránya, mert az esetek 90 %-ban a tettes és az áldozat között valamiféle kapcsolat van.
Egy a lényeg: ne azért ítéljünk el valakit, mert nem magyar, hanem azért, amit elkövetett. Legyen az bármelyik kisebbséghez, vagy etnikumhoz tartozó. (A romák nem kisebbség, hanem etnikum)

DR. Smit Pal 2013.01.14. 12:26:31

"agyis miből következik az, hogy aki a Bayer elleni fellépés szükségessége mellett kiáll, az egyidejűleg egyetért a romák által elkövetett gyilkosságokkal, és áldását adja azokra? "

Az mszp mindig is gyilkosokat tamogatta. Nekik mindegy, hogy tankkal gyilkolnak mint 56-ban, vagy halalra keselik embereket. Az mszp-nek csak az szamit minel tobb halott legyen.

bilolyogus 2013.01.14. 12:27:18

Az a fő probléma, hogy ha elfogadottá válik Bayer nézete, hogy Dunába kell lőni a cigányokat, akkor később elfogadott lesz az is, hogy ugyan ezt kell tenni a zsidókkal, a hajléktalanokkal, a homoszexuálisokkal, az ateistákkal, végül mindenkivel, aki nem őket támogatja. Biztos, hogy olyan országban szeretnénk élni?

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.01.14. 12:33:52

Azon tűnődöm a hozzászólásokat olvasva, hogy vajon hol van az Orbán által beharangozott, Európában egyedülálló roma stratégia?
Merton szerint, ha a társadalomban elérhető célok és a hozzávaló eszközök nincsenek arányban, akkor nő a devianciák száma.
Ma már mindent lehet kapni a piacgazdaságban, hiszen kínálati piac van. Igen ám, de a hozzávaló eszköz, - jelen esetben a pénz - nincs mindenkinek. Márpedig pénzt munkával, szerencsejáték nyereménnyel, örökléssel lehet szerezni.
Itt a kulcsszó a munka. Magyarországon jelenleg közel 12% a munkanélküliségi mutató. (Ennél egyébként lényegesen magasabb) A munkanélküliek között felülreprezentáltak a cigányok és az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők. Ahhoz, hogy a munkaerő piacon megjelnhessenek, ahhoz tanulni kellene. Vagyis az oktatásra kell nagy súlyt fektetni.
Sajnos egyik párt részéről sem látom ennek a koncepciónak a kidolgozását. A cigányok a választások előtt fontosak, aztán marad minden a régiben. Hol van Farkas Flórián? Mit tudott felmutatni az ánusz kényeztetésén kívül?

Helyszíni zsemle 2013.01.14. 12:35:09

@bilolyogus: a zsidok utan rogton elkezdenek tiltakozni.

kanálwarrior 2013.01.14. 12:36:28

@Hanastazia: A nyáron találkoztam pár régi osztálytársammal. Éppen mentek "bulizni", hívtak engem is. "Gyere csak! Tök jó lesz! Bebaszunk, aztán megyünk dinnyét lopni". Ha esetleg ők jártak a nagyapádnál -ami persze valószínűtlen de nem kizárt- elnézéseteket kérem hogy nem vágtam őket jól pofán.
Egyébként mindketten utálják a büdös cigányokat, mert azok lopnak.
A tanulságokat mindenki vonja le maga.

von Putri 2013.01.14. 12:36:42

"a társadalmi reakció ezekre a beteg és veszélyes provokációkra."

Ez megint egy ballibsi poszt a szokásos cigánymosdatással.

A társadalom többsége nem Bayerzsóti miatt gondolja a cigányokról amit gondol. Hanem egy parazita, bűnelkövetésre feltűnően hajlamos cigány réteg miatt.

Magának a cigányságnak és a vele szövetkezett ballibsi felforgatóknak kéne kivetnie ezeket ahhoz, hogy megváltozzon a társadalom véleménye. Ehelyett megy a provokáció a többséggel szemben.

tundrazuzmo (törölt) 2013.01.14. 12:37:15

@bilolyogus: Ne moralizálj, próbálj meg a kiváltó okra koncentrálni.

Bayer cikkét elítélem, még gondolatban sem fogadok el a cigányok kiírtását, vagy megölését mint megoldást. OK. Ezen túl vagyunk, ebben egyetértünk.

Most pedig beszélj arról, hogy mi a véleményed a cigányság helyzetéről, felzárkóztatásuk lehetséges módszereiről, az általuk okozott barbár károk és bűncselekmények megelőzéséről?!

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.01.14. 12:40:22

@DR. Smit Pal: Ekkora butaságot nem lehetett könnyű megfogalmazni, leírni. Szép teljesítmény.
Miért következik abból, ha nem értek egyet Bayer írásaival, hogy én a gyilkosokat támogatom? Már kérdeztem az előbb, de nem jött válasz. A soproni kettős gyilkosság, vagy a kaposvári diákgyilkosság kapcsán miért nem tíltakozott Bayer? Mert az elkövetők dicső és bátor hazafiak voltak? Akik aljas módon előre kitervelten, nyereségvágyból követték el a tettüket? Ha Bayer minden ilyen esetben, tíltakozna, talán senki nem reagált volna az írására.

von Putri 2013.01.14. 12:41:12

@szabodenesnk:
Nem olvastam Lombrosót, de ha felszállok a 6-os villamosra és első látásra meg tudom mondani kik a zsebesek

Lucky Larry Silverstein 2013.01.14. 12:41:25

@bilolyogus: Bayer nézete miszerint a késec cigányállatokat a Dunába kell(ene) lőni gondolom ma is elfogadott, nem kell elfogadottá válnia. A zsidóknak sem kell félni ha viselkednek.

Lucky Larry Silverstein 2013.01.14. 12:43:55

@szabodenesnk: Mutass már olyan romastratégiát akárhol a világon, amelyik müködött, oks?

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.01.14. 12:44:04

@von Putri: azt is megtudod mondani ránézésre egy szmokingos úrról, hogy ez 10, vagy 100 millát sikkasztott?

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.01.14. 12:49:48

@Lucky Larry Silverstein: Nem nekem kell stratégiát mutatnom, hanem a regnáló hatalomnak. Azért vannak a hatalmon, - ráadásul 2/3- dal - hogy erre a társadalmi problémára választ adjanak. Ráadásul Európában egyedüállót.

Lucky Larry Silverstein 2013.01.14. 12:56:08

@szabodenesnk: Kitelepítés ukrán bérbörtönökbe. Mondjuk ez nem egyedülálló viszont lehet hogy müködik.

Én nem hallottam olyanról, hogy a nyugatra kivándorolt magyaroknak az ottani kormányok milliárdos programokkal segítenének felzárkózni, mégis 1-2 generáció alatt megteszik. Itthon se költsenek erre egy fillért se.

2013.01.14. 12:58:33

@szabodenesnk:

Tényleg soha nem tudtok a cb. ellen felhozni mást, mint ezt a kötelező "fehérgallérosozós" mantrát, és mutogatást?

Mert akkor közölném, hogy az ilyenek túlnyomó többsége, amelyik közülük mondjuk nem roma "politikus" ill. maffiavezér, az is olyan etnikum tagja, melynek nevét megemlíteni az úri körökben szintúgy illetlenségnek számít ... :))) Szóval, csak a galllérjuk fehér.

Nézd meg az ország ma pártokat irányító, napisajtóban ködösítő, és tömegeket utcákra bolondító 2-3 legnagyobb bűZőzőjét, oszt' csodálkozz.

És most fejszámolj egy kicsit, kb. hányan szenvednek a "fehérgallérosok" terrorjától, és hányan a "nemfehérgallérosokétól". Amúgy közvetlenül, persze, leszámítva a (szintén nemmagyar) úri söpredék által a nyomorba taszított valódi magyarokat, mert azért bárhogy is sulykolják belétek, a "szegény" még mindig nem = a "cigány"-nyal.

De gondolom neked is a fehérgallérosokkal akad az utcán, vagy a boltban, meg a bulizóhelyeden a legnagyobb bajod. Csak úgy hemzsegnek mindenütt, és egyfolytában rettegsz miattuk az életedért.

tundrazuzmo (törölt) 2013.01.14. 13:02:22

@szabodenesnk: "A soproni kettős gyilkosság, vagy a kaposvári diákgyilkosság kapcsán miért nem tíltakozott Bayer?"

Már megbocsáss: és TE tiltakoztál?
NEM? Miért nem? Mert nem ez a munkád? Vagy mert egyszerűen nem érdekelt? Vagy mert mással voltál elfoglalva?

Talán Bayernek is ez lehet a mentsége. És rajta kívül még a többi 9,99 millió honfitársunknak, aki szintén nem tiltakozott. Mert nem érdekli, mert leszarja, mert nincs hatással az életére. A cigányok életvitele azonban sokkal több embert érint, nyilván több a hozzászóló is.

Neked milyen javaslatod van a cigányság felzárkóztatására, a megélhetési bűnözés felszámolására és a vidéki falvak biztonságának növelésére?

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.01.14. 13:06:24

@ekszvájzed: Alapvetően tévedsz. Én csak azt írtam, hogy a romák által okozott anyagi kár messze elmarad attól, amit a nem cigányok okoznak.
Érdekes amit írsz, hogy a "szegény" még mindig nem azonos a romával. Igazad van. Viszont van egy érdekes megfigyelés. Mégpedig az, hogy a romákhoz hasonló élethelyzetben élőknél általában ugyanaz a bűncselekmény fajta fordul elő, mint a cigányoknál. Gondolj bele a kocsmai késelésekbe, a "emberkedésekbe"!
Volt szerencsém némelyik szabolcsi faluban megtapasztalni.
A logikád szerint, ha betőrnek hozzám és kifosztanak, akkor legyek nyugodt, mert nem ért veszélyhelyzet. Ha cigány jön velem szemben, akkor meg féljek?

2013.01.14. 13:07:34

@kanálwarrior:

Nem simán "lopásról" volt az olvtársnál szó, hanem többségében ÉRTELMETLEN, BRUTÁLIS PUSZTÍTÁSRÓL. És nem is szólva arról, hogy nagygazdaságból, vagy a fenti nagypapáéhoz hasonló magánkertből?

Egyébként meg ilyen sztorit én is leírok neked százat, cigányokkal, ha akarok, mert nekem is van képzelőerőm, csak nem teszem, mert nem volna becsületes.

Mellesleg a haverjaid mind ún. "magyarok" voltak? Netán kikérdezted őket magyarságból, vagy a nemzeti érzelmekről? Mert azt nagyjából mindenki sejti, hogy a cigányt még a komcsi meg a libsi, sőt még a CIGÁNY is nagyon tudja egymás között utálni ám ... :)

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.01.14. 13:09:23

@tundrazuzmo: Már írtam az előbb. Értelmes munkát, amivel jövőképet lehet kialakítani. A közmunka nyilvánvalóan erre nem alkalmas. Oktatás. Ez a két legfontosabb. Jövőkép nélkül nem lesz változás. Mit gondolsz, miért mennek sokan külföldre dolgozni?

Lucky Larry Silverstein 2013.01.14. 13:15:58

@szabodenesnk: Erre a szocializmusnak nevezett 40év sem volt alkalmas, akkor a cigányoknak is volt munkájuk és oktatásuk. Úgyhogy törődjön velük akinek 7 anyja van.

A kanadába kivándorolt cigók is nagyon siettek munkába állni. Abban a rasszista országban nem jutott nekik egy fejsze. Ghecc!

Hanastazia 2013.01.14. 13:20:43

@kanálwarrior: itt nem egy dinnyéről volt szó, hanem az egész termésről.
Amúgy meg arra akartam kilyukadni a példával, hogy sok roma lakta településen a lakosság odáig jutott, hogy nem műveli meg a földeket, mert sajnos az egész termést ellopják és tönkre teszik. Mivel sok roma életében nem dolgozott, azt sem tudja megbecsülni, amit ellopott.

dukeekud 2013.01.14. 13:20:54

Ha volna egy kis eszuk a cigany vezetoknek, ertelmisegieknek, akkor Ok tiltakoznanak a leghangosabban, az ilyen Jonas Janoska es csaladja fele viselkedes ellen. Es tuntetest szerveznenek Bayer Zsolt MELLETT, mondjuk egy cigany bekemenet frappans volna. Kar hogy nincs ennyi eszuk, pedig ez segitene a ciganyok helyzeten, megitelesen.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.14. 13:21:53

@tundrazuzmo:

"Másrészt, a közmunka után járó pénzt arra költi, amire akarja. "

Így van, de ez azért nem akkora összeg, hogy egy 2 gyerekes család (nem 4-5 vagy 7 gyerek, csak 2) számláit, orvosi, iskolás megélhetése költségeit fedezni tudja.

Oké, hogy a fidesz szerint meg lehet élni 47 ezerből, de ezt csak olyanok állították eddig akik vastagon többet keresnek.

Most ne az legyen az érv, hogy a szocik alatt még kevesebb volt, mert ez nem változtat azon a tényen, hogy a 47 mennyit ér.

von Putri 2013.01.14. 13:24:17

@szabodenesnk:
Ha Kolompár Orbánra gondolsz itt az összesítés:

hu.wikipedia.org/wiki/Kolomp%C3%A1r_Orb%C3%A1n

Kolompár Orbánt korábban két ízben jogerősen elítélték orvhalászatért és garázdaságért.

Újabb büntetőeljárás 2008 őszén indult ellene, jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt, 2009 júliusában a Fővárosi Főügyészség sikkasztás és a számviteli rend megsértése miatt emelt vádat. 2009 októberében egy harmadik ügyben Kolompárt és öt társát azzal vádolta meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség, hogy összesen 145,5 millió forintos visszaélést követtek el egy főként európai uniós, kisebb részben állami forrásokból finanszírozott munkaügyi pályázaton. A három ügyet összevonták.

2012 februárjában egy negyedik ügyben jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolta meg a Kiskunhalasi Városi Ügyészség.

2013.01.14. 13:25:03

@szabodenesnk:

És a szabolcsi falvakban a hetyke legények a gyerekeket, az öreg szüléket, vagy a fiatal nőket atrocitálták és bicskázgatták meg a nagy kötekedésben? Vagy inkább úgy-ahogy rendes ember módján a hasonló súlycsoport rendezte le így a vitáit, esetleg azonos kondiban és felszereltségben? Mert a régi világ ismeretében én nagyon azt saccolom.

Egyébként nagy divat ezt a Lombrosót citálni, mint egy korai, elbaltázott elmélet szülőjét, de ilyen alapon lehet hibáztatni a flogisztonelméletet, a lapos, vagy üreges Földet, az éterelméletet, az "állati elektromosságot", stb.

Egy szó, mint száz, még a szegénység sem ad okot a vadállati brutalitásra, mert akkor Móra Ferenc is azzal volna tele. Az, hogy később Móricz már azt írta meg, az is csak arról szólt, hogy ott se a gyengébbet bántotta senki. És főleg hogy ott is kb. egy szúrás, vagy ütés történt, nem pediglen trancsírozás, vagy élve boncolás, a folyamatos, rabszolgatartóhoz illő kínzásról meg már nem is beszéve.

von Putri 2013.01.14. 13:25:51

@doggfather:
Nem számoltad bele a segílt, meg amit össze tudnak még lopni a környezetükből

von Putri 2013.01.14. 13:34:40

@ekszvájzed:
Ezek mindig a szokásos panelszövegekkel jönnek, kétlem hogy csak úgy maguktól találnák ki. Lényeg hogy minden bűnt, akármilyen ocsmány és visszataszító, megpróbálnak relativizálni, mint Kuncze annak idején (belügyminiszterként!) a "megélhetési bűnözés" fogalmával.

Amióta amortizálódott az SZDSZ jogvédőnek álcázzák magukat, de mindig csak bizonyos csoportok jogait védik, inkább lobbistáknak mondhatók tehát

2013.01.14. 13:41:36

@szabodenesnk:

Nem én mondom meg azt neked, hogy te kitől félj, azt döntsed el szépen te, saját magadban. Tapasztalat, utóítélet, és a szeretteid, vagy más, általad megbecsült személyek őszintén feltárt saját élményei és érzései alapján. Mindent, de MINDENT gondosan a mérlegedre téve.

Az előzőekhez: Jut is eszembe még, egy novellájára visszaemlékezvén, ahol történetesen három kisleánnyal végez egy szabadságos katona, hogy azért az első világháborús trauma és sokk kiváltotta erőszakhullámot a Móriczos részbe ne vegyük bele, mert az messzire vinne.

Ami ugyanis az emberségtől alapjaiban foszt meg, az éppen a háború, bárki is vívja, bármilyen okokból, és bárki ellen, vagy az arra való testi-lelki felkészülés.

De még az amcsi vietnami veteránok jó része is inkább elvonult egy időre odahaza, hogy feldolgozza azt, mert tudta jól, hogy rendes, közösségi életet nehezen tudna ezután élni így. És nem kereste a direkt konfliktust, ha nem konkrétan provokálták.

(Persze, a setétebbje ott is kóbor motoros bűnöző bandába verődött, és direkt csinálta a balhét, sajnos, igencsak nem túl szép hagyományt teremtve ezzel)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.14. 13:41:56

@von Putri: nem figyeltél a beszélgetés elejére.

nincs segíj, meg elméletileg lopás se...

bilolyogus 2013.01.14. 14:04:24

@Lucky Larry Silverstein: OK, a probléma ott van, hogy ki jogosult a még nem késelő, de potenciálisan veszélyt jelentő késes cigányokat megelőzésképpen kiválasztani Dunába lövésre? Hiszen utólag már késő, az egész a jövőbeni problémák megoldására ad javaslatot.

2013.01.14. 14:32:21

@bilolyogus:

Jó, akkor lődd bele Te azt a putrisságra szocializált, és félig degenerált, félbites agyhelyű élőlényt utólag, aki esetleg a saját anyádban vagy a fiadban forgatta meg a kést háromszor, de legalább akkor már csak azért is hozasd vissza a halálbüntit, hogy ezt meg is tehessed.

Úgy bírom ilyenkor azt a csudaszép, humánus, minden 'ártatlanért' a Jézus töviskoronás szívét megszégyenítően vérző lelketeket, amely amúgy meg sem rezdül a felkoncolt Solymosi nénik, vagy széjjelvagdalt Szita Bencék láttán.

Azt meg már ne is taglaljuk itt talán, ugye, hogy szuperszabad libsiék kiktől és hogyan akarnak a leginkább távol maradni, vagy minden áron megszabadulni, akár "otthon", akár ebben az országban, mert megint messzire juthatnánk. Addig védenétek ti csak a cigányt, amíg végre meghitt, édes kettesben maradhatnátok itten velük, van egy olyan érzésem.

ayatollah 2013.01.14. 14:34:50

@midnight coder: hűha! azt hittem egyszerűbb értelmezni amit írok. azt írtam A KORMÁNY feladata a közbiztonság megtartása, nem azt, hogy "Az Orbán-kormány" vagy hogy "Orbán" feladata lenne. És végképpen nem írtam, hogy az Orbán előtti kormányok milyen jól vizsgáztak volna, de az is kétségtelen, hogy most még tovább süllyedünk lefelé.

bilolyogus 2013.01.14. 14:42:32

@tundrazuzmo: tény, én csak a cikkről beszéltem, abban pedig nem volt egy mondatnyi másfajta megoldási javaslat sem, mint amiről a hozzászólásomban írtam, amitől - bevallom - félek.

A hozzászólásod második részéhez: előrebocsátom, nem tartom magam olyan okosnak, aki tudja a megoldást. A cigányság helyzetével kapcsolatban egy dolog bizonytalanít el: az az arány - tudva, hogy ennek ismerete az egyéni tragédiák esetén semmiféle jelentőséggel sem bír -, ami azt mutatja meg, hogy a "cigányság" viselkedésében - hasonlóan a "rossz" gyerek esetéhez, aki gyakran helytelenül viselkedik, amire válaszul állandóan leszidják, így egy idő múlva már elfogadja a szerepét, elhiszi, hogy ez az, amiben "különb" mint a többi gyerek - mekkora a másik oldal, az előítéletek (amit természetesen nem ítélek el, az antilop is előítélettel viselkedik az oroszlánnal szemben, jogosan) szerepe, mekkora hatással van ez az egyéni döntésekre, pl. hogy elfogadható-e számára a kés használata problémamegoldásként.
Ez természetesen semmire sem mentség, de az "engem elkönyveltetek késes cigánynak, ha ez kell nektek, hát megkapjátok..." gondolatmenet kiváltásában igenis lehet szerepe a korábbi frusztrációknak a "genetikus determináltság" és az "etnikai kultúra" mellett, kérdés a kettő aránya. És azt is be kell látnunk, hogy a "problémának" - a cigányok általunk elfogadhatatlan viselkedésének - kiküszöbölésére két út van: vagy a viselkedést, vagy a cigányokat kell eliminálni. Bayer az utóbbit támogatja, én inkább olyan országban szeretnék élni, ahol a központi kormányzat - annak ellenére, hogy az sokkal nehezebb - az előbbit.

ayatollah 2013.01.14. 14:47:07

@ekszvájzed: "És ráadásul csakis azon románok ellen, akik Magyarország egy részét majd 100 éve megszállva tartják"

Mi van elgurult a gyógyszer?

ayatollah 2013.01.14. 14:55:05

@luis5: "Minden szélbal akció, hazugság jópár%-ot hoz a Fidesznek és a Jobbiknak is mert a propaganda legjobb ellenszere a mindennapi tapasztalat."

Hát ha az hoz népszerűséget a fidesznek, hogy hagyja a cigánybűnözőket szabadon bűnözni, és ezt kompenzálandó nagyritkán tart egy cigányozós performanszot egy budai burzsujgeci ahol 40 kilométeres körzetben egy cigányállat sem lakik (utána összekacsintanak a Bayerek a Farkasflóriánokkal) akkor ez a nép MEGÉRETT A PUSZTULÁSRA. De komolyan!

bilolyogus 2013.01.14. 14:55:32

@ekszvájzed: Te értesz félre: ha velem ez történne, én sem lennek megbocsátó, főleg, ha már nem lenne vesztenivalóm...
Amiről próbálok szólni, az annak a veszélye, ha ez a megoldás hatalmi szinten is elfogadhatóvá válik, annak később - ha kell új ellenség - akár Te is kárvallottja lehetsz.

ayatollah 2013.01.14. 15:01:38

@Lucky Larry Silverstein: baszod ez a cikk az ír cigányokról szól, nem roma cigányokról. you moron

2013.01.14. 15:03:09

@ayatollah:

Ajánlok akkor Neked ebben a kérdéskörben egy, az ún. "legújabb kor" eseményeit taglaló, közepes méretű általános iskolás törikönyvet, a megfelelő töriatlasszal együtt, ha esetleg hiányoztál volna az óráról, és a tematikát az évzáró doliból is kihagyták volna.

Mert ha ez nem megszállás (és azzal együtt járóan -ofkorsz- elrablás), akkor mégis minek nevezzem, kiszámolós játéknak, barátságos vendégeskedésnek, vagy zálogba adásnak, bizalmi kezelésbe? Persze, ha nem a te országod ez itten, akkor nem szóltam, de akkor a magadét se nézzed így ... :)

Ne is menjünk ebbe bele, mert hosszú lesz, tapasztalatból mondom ... :)

ayatollah 2013.01.14. 15:05:09

@kifordított nagyanyó: na aztán a cigánybűnözőt kurvára érdekli hol csinál magából hülyét Gyurcsány vagy Bayer. le se tudja írni a nevüket :)))

khmm... 2013.01.14. 15:26:31

@tundrazuzmo: LIKE :-) Nagyon jó a hasonlat.

khmm... 2013.01.14. 15:31:18

@szabodenesnk: Mekkora HAZUGSÁG!!!!!!!

Szinte mindenkinek vannak szegény sorsú rokonai vidéken. Vagy az előző generációkban nagyszülők, nagynénik, stb. stb. És egy se bűnözött!!!!!

ayatollah 2013.01.14. 15:35:03

@ekszvájzed: de nyugodtan belemehetünk, legfeljebb ha megyek melózni, majd folytatod mással :)

szóval SZÖVEGÉRTELMEZÉS 1. lecke:

adott két kifejezés:

a.) határmódosítás
b.) megszállás

feladat:
próbáld meg eldönteni hogy a két kifejezés szinonim-e avagy sem?

ayatollah 2013.01.14. 15:39:31

@tundrazuzmo: Baszod benned egy költő rejlik, komolyan, zseniális...

2013.01.14. 15:40:38

@bilolyogus:

Ez mind-mind nagyon szép, de azért megnézném EZT a kormányzatot, amelyik - már csak a főgóréja és annak jó néhány spanja származása miatt is - még a valahai, és igazán szélsőséges maszop-szadesz koalánál is látványosabban és hagsúlyosabban védelmez és támogat, valamint követ meg mindeféle súlyozott c. és zs. kisebbségi és kisebbségvédői felbuzdulást, ráadásul úgy, hogy még az egykori szadesz is pirulna tőle, ...

... amint ilyesféle radikális megoldásokat és javallatokat forgat meg abban az okos kis buksijában. Lévén ez, már többszörösen is megmutatva és kinyilvánítva is, nagyon látványosan sem nem célja, sem nem érdeke.

A dolgoknak ezen -bayeres- része ugyanis szinte csak azt szolgálja, hogy fenntartsa, és erősítse az ilyenkor szokásos hőbörgést, elhatárolódást, és semmittevést. Meg az esetleg megingani látszó vakhívek meggyőzését, hogy "naugye, mégiscsak 'rendes' magyar gyerekek ezek".

Azaz továbbra se történjen egyetlen határozott lépés sem az ellenállás irányába, ellenben a forrpontja körül táncoló porbléma nyugodtan eszkalálódjék csak tovább, a valahai jövőben bekövetkezendő robbanásáig.

És nem tudja még a ballibsi oldal sem, a kötelező hőbörgésre felszólító, főszocialista bankosaival az élén, hogy mit készül elszabadítani (azaz, hogy éppen hogy azt, amitől -állítólag- fél) vagy pedig nagyon is jól tudja, és ez pedig az, amitől meg én félek.

von Putri 2013.01.14. 15:55:50

@doggfather:
"nincs segíj, meg elméletileg lopás se... "

Akkor az nagyon elméletileg lehet

2013.01.14. 15:58:14

@ayatollah:

'Határmódosítások', amelyek emberek ezreit teszik tönkre, veszik el hazájuktól, teszik földönfutóvá, fosztják meg vagyonuktól, házuktól, életvitelüktől, a szomszéd falutól, amelyek országokat vágnak földhöz, és köpködnek meg ... Valóban, apró kis finomság, ilyet én is rajzolok egy 'blank map'-re, bármikor.

És mit szólsz azon teljesen hideg, és diplomatikus "határmódosítgatásokhoz", amelyeket nagyon is forró, és egyáltalán nem diplomatikus megszállogatásokkal kényszerítgetnek ki, hogy azokat legalizálják velük? Méghozzá a legsötétebb középkor és imperializmus szokásainak jogán?

Akkor is, ha a korabeli és mai törvények szentesítik is ezeket, netán azok ettől igazságosak? Mert még ha "nemzetiségijeink" becsületesen, fegyveres küzdelemmel, egyenlő feltételekkel vívott harcban vették volna el ...

még akkor sem biztos, hogy a központi hatalmak legkevésbé beleszóló részországa kellett elszenvedje a legnagyobb veszteséget, amit a magukat "demokratáknak" hazudó, csodálatos, és a hazai értelmiség által annyira imádott Nyugat diplomatái képesek voltak rá kimérni. Ha nincs valamiféle csoda, amitől mégis képes megmaradni egy akármilyen nemzet, ebbe akár bele is pusztulhattunk volna.

Lucky Larry Silverstein 2013.01.14. 16:02:59

@ayatollah: Teljesen mind1 kikről szól, annyi a lényeg hogy rasszizmus mindig ott van ahol büdös gané cigányok élnek. Angliában pl. ír travelerek és roma cigányok is vannak.

Arra írtam hogy a sok hülye jogvédő azzal érvel hogy a rászizmus a setét középkori országok(mint Mo.) hazája ez nagyon távol áll a valóságtól.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.14. 16:21:04

@von Putri: ej, ez ismét nem az elvről szóló komment volt, nah.

ayatollah 2013.01.14. 18:06:59

@Lucky Larry Silverstein: Ez így tényszerűen nem igaz. Rasszizmus mindenhol van ahol különböző népcsoportok élnek együtt, csak a mértéke különböző.

Az már viszont igaz hogy nomád életmódúak és civilizált életmódúak között értelemszerűen ez eleve nagyobb, legyen akár roma cigány, ír traveler cigány, északafrikai nomád tevepásztor stb.

Amúgy érdekes de én úgy tudom NBR-ban jóval nagyobb közutálatnak örvendenek az ír cigók mint a romák.

Az utolsó mondatodhoz meg csak annyit, hogy ha valaki igazán virulens rasszizmust akar látni, annak Oroszországban érdemes keresgélnie.

ayatollah 2013.01.14. 18:16:54

@ekszvájzed: Na már látom kezded azért kicsit kapizsgálni. Amíg az új hatalom nincs nemzetközileg elismerve illetve nem követi egy békekötés, addig beszélhetünk megszállásról, ha ezek megtörténtek utána beszélhetünk határváltozásról. Ebben az értelemben például Palesztinában vagy Hegyi-Karabahban beszélhetünk megszállásról, de akár Koszovó esetében is. Románia nemzetközi elismertsége viszont teljes, Magyarország is elismeri, országaink közt békeszerződés, diplomáciai kapcsolat és alapszerződés is van (most EU stb. nem is mondom). Megszállásról beszélni legalábbis elég nagy elragadtatásra vall (azt kizárom hogy butaságból mondanád, mert látom nem vagy az)

miketbeszéltek 2013.01.14. 20:59:40

@ayatollah: "A közbiztonság fenntartása a kormány és rendvédelmi szerveinek a feladata." Persze, félreérthetően fogalmaztam. Nem a közbiztonság fenntartását várnám el a most demonstráló ellenzéktől, hanem azt, hogy kifejezze: érzékeli a problémát, együtt érez a bűnözés által fenyegetettekkel is, ill. valamilyen tett-vágyról tegyen bizonyságot. A 2 hetes ígéret számon kérésében tökéletesen igazad van, de hát tökéletes impotenciával hagyják ki a többi ziccert is....

miketbeszéltek 2013.01.14. 21:21:21

@hungarisztan: "Alternatív problémamegoldás 22 éve nincs. Még csak szándék vagy kísérlet szintjén sem."
Azért az kicsit naivitás, hogy csak a szándékon múlt. Tudsz mondani országot, ahol sikerült megoldani a problémát? Én csak arra gondoltam, hogyha a lakosság nem zsigerből rasszista, de veszélyeztetett része sem a kormánytól (aki néhány jó kezdeményezés után rátámadt a rendőrségre), sem ígéretek szintjén a liberális beállítottságú ellenzéktől (akinek nehezen bocsájtják meg a "megélhetési bűnözés" bevezetését) nem kapja meg az együttérzést sem, (nemhogy a segítséget) akkor nem meglepő, ha nem mérlegel, hanem megnyílik a náci "megoldások" számára.

RoxyCRX 2013.01.14. 22:33:29

Csak par egyszeru kerdes.....
Ki utalja a ciganyokat azert mert barna a szinuk?
Ki gondolja azt pl hogy a magyarorszagon elo pl. szerbek megnehezitik az eletet m.o. -n?
Ki gondolja azt hogy a ciganyokat es azon belul is csak egy csoportjukat a cselekedeteik miatt es az eletmodjuk miatt utaljak de kurvara? Ki gondolja hogy egyszerubb lenne az elet nelkuluk? Ha emiatt antiszemitak es fajgyulolok vagyunk akkor rendben...bevallaljuk, de nem artana elobb pontosan megerteni mi a fajgyulolet!!! Mert nem a cigany ember fajtajat gyuloli a nep nagyresze hanem azt amit csinalnak kozuluk sajnos nagyobb szamban mint akik nem....

RoxyCRX 2013.01.14. 22:36:54

Csak par egyszeru kerdes.....
Ki utalja a ciganyokat azert mert barna a szinuk?
Ki gondolja azt pl hogy a magyarorszagon elo pl. szerbek megnehezitik az eletet m.o. -n?
Ki gondolja azt hogy a ciganyokat es azon belul is csak egy csoportjukat a cselekedeteik miatt es az eletmodjuk miatt utaljak de kurvara? Ki gondolja hogy egyszerubb lenne az elet nelkuluk? Ha emiatt antiszemitak es fajgyulolok vagyunk akkor rendben...bevallaljuk, de nem artana elobb pontosan megerteni mi a fajgyulolet!!! Mert nem a cigany ember fajtajat gyuloli a nep nagyresze hanem azt amit csinalnak kozuluk sajnos nagyobb szamban mint akik nem....

hungarisztan 2013.01.14. 23:00:13

@RoxyCRX:
Ha ezt a leckét ilyen szépen fel tudod mondani, akkor miért nem a *bűnözést*, a *bűnözőket* és az *erőszakosságot*, *agresszivitást* utáljátok?
Megmondom.
Mert ezek olyan fogalmak, amelyből nehéz ellenségképet gyártani. A tökig feketébe öltözött legények sem igen tudnának mit kezdeni vele, mert ugyebár a bűnözés ellen küzdeni az egy teljesen más agyi kategória, mint távcsöves puskával belőni egy ablakon.
Arról nem is beszélve, hogy nehéz lenne hitelesnek maradniuk az erőszakkultusz ellen fellépve...

Valahogy sosem az hangoztatódik, hogy mocskos, szemét bűnözők. A Fradi B közép sem ezt szokta skandálni.

Pár válasz volt.

hungarisztan 2013.01.14. 23:14:10

@miketbeszéltek: Az okokban, hogy miért nácul az ország, teljesen egyetértünk. A következtetésben, hogy egy országnak szükségszerűen náculnia kell, ha a felelős vezetői (nota bene: akiket ők választottak és választanak meg!) folytatólagosan nem oldanak meg egy-egy problémát, nos, ebben nagyon nem értünk egyet. A náculás ugyanis még soha semmilyen problémát nem oldott meg, legfeljebb súlyosbította azt.

De hát az istenadta nép náculni akar, hát náculjon, menjen végig még egyszer azon az úton, ahol egyszer már pofán baszódott. Fáradt vagyok én már ahhoz, hogy változtatni akarjak.
Mert ugyebár az igény megvan rá. Széllel szemben meg...

2013.01.15. 09:17:57

@ayatollah:

Ami a "megszállást" illeti, végül is tényleg "csak az indulat beszél belőlem" (by M. P. Sziámi) amit ez a kanalakkal harcoló széllibsi mantraember hozott elő, nem először már az indapassos praxisom során. (Bár akkor is csak egy szentesített megszállásról beszélünk, ahogy később a "béketábor" sem volt más). Azzal a végtelen cinizmussal, ami kéjjel von egyenlőségjelet a kinti, magyargyűlölő szélsőségesek és a bent a cigányok áldozatává vált román ember, vagy a kinti szélsőségesek által gyűlölve köpdösött és lefojtott, de kb. abszolút vétlen kisebbségi magyarság, meg az itt állítólag "elnyomott" és "üldözött" cigányok közé, és amelyik nem szégyelli a valódi, az emberi természetben alapból rejlő "gyerekcsínyt" összemosni azzal a veszett, vérengző tébollyal, amit a cigányvajdák annak neveznek.

miketbeszéltek 2013.01.15. 10:41:00

@hungarisztan: "A náculás ugyanis még soha semmilyen problémát nem oldott meg"
Kedves hungarisztan! Szerintem jobban egyetértünk, mint ahogy gondolod! Az, hogy az okokat boncolgatom, még nem azt jelenti hogy ezzel egyet is értek. Egyébként a népvesztők általában úgy tettek szert támogatásra (Hitlert is demokratikusan választották meg), hogy megoldást ígértek egy égető problémára (pld. a német gazdasági válságra), ez pedig elhomályosította azt a veszélyt amit nem láttak/nem akartak meglátni a tömegek. Éppen ezért is fájlalom, hogy magára hagyta a mindennemű bűnözéstől veszélyeztetett embereket mindkét oldal!

miketbeszéltek 2013.01.15. 10:44:58

@miketbeszéltek: "Az, hogy az okokat boncolgatom, még nem azt jelenti hogy ezzel egyet is értek."
Na, megint sikerült félreéthetően fogalmaznom:-( Az idézett mondatoddal persze egyetértek, az elemzett folyamatokkal nem értek egyet!

hungarisztan 2013.01.15. 10:51:12

@miketbeszéltek:
Értettem elsőre is. :) Meg nem is gondoltam, hogy nem vagyunk azonos állásponton.
De a következtetéseddel – a szükségszerű náculással – nem szeretnék egyet érteni, mert vannak ellenpéldák.
Az, hogy Magyarországon ezek miért nem működnek (vagy ha úgy tetszik: ott miért szükségszerű a náculás), az más kérdés. Jó lenne tudni rá a komplex választ, de ha nagyon egyszerűsítek, mindig oda érkezek vissza, hogy műveletlenség, butaság, megvezethetőség, önnön érdekek fel nem ismerése. :(
Ismerős a történelmünkből?

2013.01.15. 11:05:43

@hungarisztan:

"Önnön érdekünk fel nem ismerése" tehát az, ha nem szeretjük látni országunk és népünk maradékának hülyének nézését, megalázását, terrorizálását, szándékos kifosztását, az, hogy nem szeretnénk tétlenül nézni, azt, hogy szélsőséges nemzetellenes csoportok gyakorlatilag felszólítanak a magyarságunkkal való szakításra, és a magyar történelmi és szellemi értékek megtagadására?

Műveletlenség-e az, ha kijelentjük: nemcsak az itthoni szélballib kisebbség által diktált kulturális világ-mainstream az, amitől emberi lénynek tartása, tudata, világról alkotott épkézláb véleménye lehet, és ha nem engedjük elfeledni azokat, akik több mint 500 éve írtak és beszéltek ennek az országnak a nyelvén, és a kultúráját jobbították?

Butaság és megvezethetőség-e az, ha azt monduk: egy napi szinten agymosott, és szinte kizárólag a pénz világában érdekelt, emiatt pedig minden helyi tradíciót és kialakult gondolkodás- és életmódot félresöprő, idézőjelbe tévő, vagy eltaposó politikai szekta véleménye ne határozza meg egész országok, népek, és földrészek sorsát?

"Csak ennyit" szeretnék kérdezni ... Mert még ez is ismerős a történelmünkből.

miketbeszéltek 2013.01.15. 11:11:49

@hungarisztan: Én sem akarnék úgy fogalmazni, hogy szükségszerű, inkább azt írom, hogy fennáll a veszélye.
De ez meg már eufemizmus. Nézd meg a nyugati országokat! Ott is korábban szinte szabályos fordított arányosság állt fenn a szélsőjobb százaléka és a gazdasági növekedés között. (Ma már komplikáltabb a helyzet az új kihívások miatt.) Kicsit más, de analogia: az USÁban nem mondtak le sok évszázados elvükről a 9/11 által létrejött fenyegetés miatt?
Nyilván a náculás ennél komplexebb, és nálunk elválaszthatatlan az antiszemitizmustól. A műveltség sajnos nem garancia. Lsd. Mengele jelenség, illetve nézd meg, hogy művelt emberek milyen üldözéses téveszméket tudnak magukévá tenni a zsidóság kapcsán!

miketbeszéltek 2013.01.15. 11:19:39

@ekszvájzed: Őszintén értékelem az intellektuális teljesítményét a hozzászólásodnak, így már van értelme vitatkozni! De mennem kell dolgozni:-) Így csak egy gondolat: a német nép úgy gondolta, az az érdeke, hogy Hitlert bízza meg a válság megoldásával. Az orosz nép azt gondolta, érdekében áll a béke, és a földosztás, amit a kommunisták kínáltak. Sok magyar és (német) úgy gondolta, érdeke megsemmisíteni a zsidóságot, benne a Radnótikkal, Rejtőkkel, Richter Gedeonokkal:-(

2013.01.15. 12:04:55

@miketbeszéltek:

És azok, az ún. "csendes többség", akik akkoriban egyáltalán NEM akarták megsemmisíteni a zsidóságot? Azokat miért nem szokás a ballib oldalon emlegetni, legalább akkora hévvel, mint azokat, akik a vesztüket kívánták?

Tudod, hiszed-e, vagy sem, de a magyar állam egészen a zsidótörvényekig ugyanúgy védelmezte a zsidóságot is, mint bárki mást. Komoly eljárások folytak pl. azok ellen, akik a zsidó felekezetet nyilvánosan sértegették, a fajvédőknek pedig álcázniuk kellett néémetországi kiadványok magyarra fordítása útján is terjeszteni kívánt 'felvilágosító' előadásaikat, és egyéb ténykedéseiket. Ezeket levéltárban fennmaradt anyagból tudom.

És vajon ez a szekta, amiről beszélek, miért nem nézi meg azt, hogy vajon miért is volt ez? Hogy sokszor éppen a keresztény hit, vagy a magyarságban ugyanúgy benne lakozó telrmészetes emberi becsület miatt rejtegettek, bújtattak, vagy éppen csak NEM lőttek le százakat ...

És vajon miért is nem Radnótikból, és Richter Gedeonokból, stb. áll ez a tüntetgető, millás-elempés-DK-s bagázs, ezek miért csak a hitványa?

Állítom, sem Radnóti, sem Richter, de még Rejtő, Szerb, stb. sem süllyedt le ezeknek a szintjére, még a saját, szerencsétlen végzetük peremén sem, hogy Magyarországot a tüdejük szakadtából gyalázzák, népét lealattvalózzák, bőgatyásozzák, koronájátz lemicisapkázzák, stb.

És én ezért (is) tartom nagy embernek őket. A gyurcsánnyal, bajnaival, dániel péterrel, noé krisztinával, a hitgyülisekkel, vagy azzal főszakáll baptista "prófétával", meg a többi habzószájjal szöges ellentétben, akik a teáltalad fent említetteknek még a lába vizét sem ihatnák meg.

miketbeszéltek 2013.01.15. 12:17:35

@ekszvájzed: Most megint csak egy mondatra van időm: abszolút nem erről volt most szó, csupán arról, hogy az érdeknek látszó alternatívák nagyobb bajt okoztak már sok esetben...

2013.01.15. 12:24:25

@miketbeszéltek:

Bocs: a koronát inkább "lesvájcisapkázzák". No meg nézd csak meg a nemrég bemutatott "mi a magyar?" kiállítás általuk produkált szellemi hozadékát ...

És akkor még a Nyugatnak szánt, tipikus "házmesteri" feljelentgető, károgó leveleket aláírogató, hol 20, hol 40 ún. "értelmiségiről" meg a hites tanítványaikról, a romkocsmákban tobzódván holtig tanuló, elefántcsonttornyi bölcsészekről nem is beszéltem.

És ahogy most mi beszélünk a régi, nagy, s bár hébernek született, de a magyar közéletet, kultúrát és tudományt erősbítő koponyákról, no, ugyanúgy NEM fog beszélni ezekről a mai macskajancsikról, ugyanennyi nemzedék múlva már a kutya se.

Vagy ha mégis, akkor a másik típusba tartozóak, a kunbélák, meg a rákosik, stb. között lesz az ő jól megérdemelt helyük is, de csak szólj, ha hitedből kifolyólag ezt te másképp látod.

miketbeszéltek 2013.01.15. 13:00:35

@ekszvájzed: "ha hitedből kifolyólag"
Mire gondolsz?

2013.01.15. 14:34:17

@miketbeszéltek:

Arra, amivel az egész topikhoz a hozzászólást nyitottam, és azóta is felhozok, miszerint ma Magyarországon az ún. "liberalizmus" eszméit vallani vakhit kérdése, azokat ellentételezni pedig eretnekség.

Mondom ém mindezt állandóan erre a bizonyos általam (is) kárhoztatott, valaha pedig még (ma már persze szánom-bánom) kultivált és nagyra tartott csoportra, az ún. "kemény magra" kihegyezve, melynek tagjaival, vagy híveivel a netes viták során állandó csörtézésbe futok.

Csupán megelőlegeztem ezzel azt, hogy ha valaki feltétlen hittel viszonyul a mai, itteni liberalizmus "szentségeihez" akkor vsz. ki is kérheti magának az efféle összevetéseket.

És bocsi, ha ezzel rólad is tételeztem volna egy ilyen vakságot, de nagyon unom ezeket, rosszabbak, mint a jehovisták, de télleg.

De ne térjünk azért el a tárgytól, ha kérhetném, SMS üzemmód ide vagy oda :)))

2013.01.15. 15:28:25

@miketbeszéltek:

És vajon az általam kárhoztatott csoport érdekeinek megfelelő "alternatívák" rövid vagy hosszú távon mégis hová vezetnének, szerinted? Kiket szolgál ez a több mint 20 éve tartó állandó görcsölés a képzeletbeli fasizmussal, a folyamatosan, kényszeresen vizionált, ker-konzervek általi népirtással, és az állítólagos kedvenceik mindenáron való "megvédelmezésével", mikor bizonyos szempontból éppen hogy az ő állításaiknak a fordítottja áll?

(Mert hogy nem pl. a Petőfi megálmodta Kánaánhoz juthatunk el az ő világuk és "eszmeiségük" által, ahol pl. „Ha majd a bőség kosarából / Mindenki egyaránt vehet, / Ha majd a jognak asztalánál / Mind egyaránt foglal helyet, / Ha majd a szellem napvilága / Ragyog minden ház ablakán...” az tutkó. Hanem, teszemazt, a kölcsönös gyűlöletnek a végletekig való felszításához, és robbanásához, amint egyszer itt már mondtam.)

hungarisztan 2013.01.15. 20:02:06

@ekszvájzed:
Szeretném mondatról mondatra szétszedni ezt a paranoid és totálisan elfogult csokrot, amit összeállítottál, de annyiszor megtettem már, tök fölöslegesen, hogy bocs, most már nem.
Már csak azért sem, mert sosem tudnálak meggyőzni semmiről. Te nyertél, ti nyertetek, csináljatok magatoknak olyan élhetetlen, nyomorult országot, amilyet akartok.
Ha náculni akartok, náculjatok. Az értelmiség nagy részét már elzavartátok (ismét), mert nektek az nem kell. Volt már ilyen, de semmiből nem tanultok.

Ez az ország reménytelen ezzel a tömény gyűlölködéssel, önhazugsággal, önámítással. Aki értelmes, menekül.

2013.01.15. 20:52:15

@hungarisztan:

Ne csüggedjél te azért, kedves embertárs. Mert én azt hiszem, te nem igazán azt szedted szét. Lehet, hogy kissé szelektíven olvastál? Mert én -láthatod- olyan értelmiségről emlékeztem meg pozitívan, amelyet tudok becsülni.

De az, hogy ma ki mindenki merészeli magát "értelmiségnek" definiálni, még a pénzen és hatalmon vett "doktor"-ságon kívül is, már egy másik kérdés. 100 éve ezt a furton visító a csürhét még kicsapták volna a libalegelőre, mert ott több hasznot hajtottak volna.

Utáljad csak a szülőföldemet, az attól még / már nem lesz kisebb :) csak engem igazolsz vele. DE tényleg, csak a levegőt rontani vagytok már képesek itt, másra nem?

És tudod mit: én örültem volna talán a legjobban, ha 20-22 évvel ezelőtt ennek a mai "értelmiségnek" az akkori szellemi atyjai a rettegés felgerjesztése helyett inkább megcsinálták volna azt a bizonyos élhető, normális országot,

amit pl. én is elvártam volna tőlük, (tudod, olyasfélét, mint amilyenből a Lajta, meg az ír óriások összegörgette parti sziklák között több is akad) és aminek reményében én még 1994-ben (először, és utoljára) őrájuk szavaztam.
süti beállítások módosítása