A Jobbik és a megélhetési rettegés

H_A Címkék: antiszemitizmus gyűlölet Jobbik Baráth Zsolt2012.04.11. 23:07

Tudja a fene. Lehet, hogy a Jobbik szerint a magyarokat nem érdekli a "naponta előráncigált antiszemita-kártya”. Engem viszont meglehetősen aggaszt, hogy a magyar költészet napján, József Attila születésnapján ahelyett, hogy valami  eme eseményhez méltó, felemelő témáról írhattam volna, a Jobbik minősíthetetlen témája volt, van újfent terítéken.

Szóval lehet, hogy a Baráth Zsoltok veszélyesen beteg eszmerendszerében bagatellnek minősül  a tiszaeszlári vérvád köré felépített retorika és üzenet, és egyenesen szánalmasnak találtatik, hogy egyesek több mint egy hét elteltével is ezt a beszédet tartják Magyarország legnagyobb problémájának. Azonban az a fajta mentális, mesterségesen táplált és fenntartott viszonyulás, amelynek hátán példának okáért a Jobbik beevezett és ott lehet ma a magyar parlamentben, egyáltalán nem bagatellizálható vagy zárójelbe tehető.

Nem is olyan régen írtam arról, hogy bár módszertanilag néhány ponton kifogásolható, ugyanakkor zsidók!!! által készített felmérésről van szó, de eredményei tükrében mégiscsak elmondható, hogy Magyarország vezeti az antiszemitizmus toplistáját Európában. Úgy gondolom, mint ahogy akkor is úgy gondoltam, hogy ha csak a fele is igaz, már nagyon komolyan veendő a dolog. Márpedig az álmagyarság és a gyűlöletkeltés nemcsakhogy nem vonatfütty, de egyenlőségjelet se érdemes tenni közéjük. De tény, hogy körbenézve gyakran tapasztalhatjuk: azért utálja Jancsi Pistát, mert a szomszéd Józsi is ezt teszi. Meg az trendi, és különben sem kell arra gondolni közben, hogy 47 ezerből kurvára nem lehet megélni. Nem nehéz ma Jobbikosnak lenni, a kreált ellenségképpel a zsebben, egymás ellen uszítani. Nem nehéz, de remélhetőleg a számlákat ki kell fizetni előbb-utóbb.

Jobbikos híveim a zsidók, meleg, cigányok következetes, soha nem lankadó gyűlöletében már megint megfelelően alátámasztották azon bizonyosságomat, hogy a világegyetemben két végtelen van: az idő és az ő butaságuk, primitívségük, felelőtlenségük. Félek abba belegondolni, hogy ez a neonáci, verbális agresszión alapuló gittegylet fogja megvédeni a „közerkölcsöt” és a „fiatal generációk egészséges gondolkodását”, amelynek érdekében például újabban betiltanák, és több év letöltendő börtönbüntetéssel büntetnék a „szexuális devianciák” népszerűsítését is. Kevés esélyét látom annak, hogy valaha is belássák: az, hogy a szerintük „unalomig ismételgetett fasisztázást a megfelelési kényszer szülte” egy hatalmas csúsztatás, és szánalmas, olcsó demagógia. Az a nagy helyzet, hogy a Jobbiknak abszolút semmi mondanivalója és megoldás nincs az ország gondjaira, csupán az örökös uszítás és gyűlöletkeltés.

Azt gondolom, ma Magyarországon reális és véresen komolyan veendő téma az, hogy van egy következetesen nyilas és náci  ideológiákat puffogtató párt a parlamenti patkóban. Amely újra meg újra ama félelmemet támasztja alá, hogy van erre igény ma Magyarországon. Másfelől azt is megkockáztatom, hogy ez alapvetően Orbánéknak kedvez, hisz íme a bizonyíték: van még élet tőlük jobbra is, azaz ők már szinte középen állnak, a szélsőségektől mentes övezetben.

És az a legdurvább, hogy ezek a bizonyos Jobbikos kártyák is csak arra jók, hogy hasonlóan szánalmas témákról tereljék el a figyelmet, mint amilyen a leggyengébb magyar államfő körüli földindulás. Mert lássuk be: az a durva, hogy Baráth Zsoltok pontosan ugyanakkora károkat okoznak ma Magyarországnak, mint amennyit eddig Schmitt Pál, Orbán és a slepp együttvéve.  

Azonban félek,  még nem vagyunk a mélyén. De ha ez így megy tovább, (és miért menne másként?) a Fidesz simán asszisztálni fog 2014-ban a Jobbik még nagyobb térnyeréséhez. És ahhoz a nyíltan deklarált elvrendszerhez, hogy nagy "hazafi" az, akinek mindenről a zsidók, melegek vagy cigányok jutnak eszébe. Aki a kollektív ellenségtől való megélhetési rettegés nevében hadat üzen az egész világnak. Aki 130 éves antiszemita hazugságokkal, vagy zászlóégetéssel, vagy éppen a melegek népszerűsítésének retorziójával kampányol. Mégis, titkon bízom benne, hogy erre az üldözési mániával vegyes gyűlöletretorikára van ellenszer.

Még akkor is, ha én személyesen sokkal jobban féltem ma Magyarországot Baráth Zsoltok Jobbikjától, mint a melegektől, a zsidoktól vagy a cigányoktól együttvéve. Mert ezek a szélsőséges fajmagyarok a büdös életben nem jönnek vissza a Mátrixból a való világba. 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr114386967

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A „szexuális devianciákról” egyeztetne a Jobbik 2012.04.17. 15:51:03

A Jobbik ötpárti egyeztetésen szeretné kibeszélni a „szexuális devianciák” kérdéskörét, egyben szeretné tisztázni saját szándékait is, mert a párt szerint a sajtó félreértelmezte múlt heti javaslatukat. A Jobbik egy önkormányzati rendelettel betiltaná a m…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása