Lekapcsolom a villanyt, hogy ne lássam Schmitt Pált...

H_A Címkék: Schmitt Pál Föld Órája2012.03.31. 19:32

... és legalább elsötétül a televízió, a számítógép és minden olyan képernyő, és általában véve bármilyen felület, ahonnan esetleg Schmitt Pál és a Fidesz-féle morális fertő köszönhetne vissza.  És ezen a héten legalább egy óra erejéig megkímélem magam attól, hogy akarva-akaratlanul a pofámba röhögjön az akadémiai karaoke nagymestere és a fölötte alatta, mellette álló narancssárga nehéztüzérség.

foldoraja.jpg

Tisztában vagyok vele, hogy nem fogom megmenteni a földgolyót egy óra alatt. Nem fogom számottevően csökkenteni  a világ áramfogyasztását, és egyáltalán semmi nem fog holnaptól megváltozni attól, hogy én is csatlakozom a magam módján a Föld Órájához.

Továbbá nincsen államelnöki tisztségem, amelyről le tudnék mondani és nincsen semmilyen eszköz a kezemben, amely révén rá tudnék bírni egy gátlástalan, szégyentelen és cinikusan hiú embert arról, hogy ezt tegye. De majdnem biztos vagyok benne, hogy a klímaváltozás veszélyei (szerencsére és ugyanakkor sajnos) nem egy Schmitt Pál jellegű gerinctelen figura történelmi szerepével említhetők egy napon. 

Ezért aztán bármennyire is elhanyagolható az én cselekedetem ebben az egyébként világméretű önkéntes akcióban, ezt a gyertyafényes egy órát nem csupán az éghajlatváltozás veszélyeire való figyelmeztetésnek szánom, hanem azt is szeretném jelezni: elegem van abból, hogy ennyi figyelmet, energiát, dühöt, semmit nem értést invesztálunk immár lassan egy hete (és tágabb értelemben lassan három hónapja) ebbe a politikai fosszíliába.

Nem tegnap óta tudom, hogy mindenfajta tüntetés, nevetés, kiröhögés, sírás, könyörgés fölösleges: Schmitt Pál megmenthetetlen. Józan önértékelés teljes hiányában nem tudatosította, hogy már régen nem a humor forrása, de sokkal inkább a nevetség tárgya. A méltóság, és emberi tartás teljes összeomlása azt hiszem már túlságosan hosszú ideje monopolhelyzetből vonja el a figyelmünket arról, ami a háttérben zajlik: káosz, anarchia, szélsőséges eszmék előretörése, Európai Uniós elszigetelődés, mélyülő szegénység és általában véve a megingathatatlannak látszó modern diktatúra elburjánzása.

Tehát én a következőt javaslom ma estére magamnak, magunknak: kapcsoljuk le a nélkülözhető világítást, és az elektromos berendezéseket is helyezzük használaton kívül egy óra erejéig! Én a magam részéről amellett, hogy elsősorban bolygónk létének fenyegetettségére próbálok ezáltal refelketálni,  egyben jelezni kívánom: számomra Schmitt Pál és bandája teljességgel nélkülözhető, a világításnál hatványozottan nélkülözhetőbb. A nemzet egységét kifejező hivatalt betöltő személy az én szememben immár megmenthetetlen. A Föld talán még nem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr304352558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása