Schmitt Pali néni, akit csak úgy kérdés nélkül megszólítanak

H_A Címkék: plágium Schmitt Pál Schmitt Pálné2012.03.26. 22:48

Schmitt Pali néni újabban jótékonykodással foglalkozik. Nagyon helyes, fölöttébb dícséretesnek tartom. Mindeközben Schmitt Plagi bácsi egy másik kontinensen várja a tényfáltárás eredményét doktori dolgozatának nem mindennapi ügyében. Biztosan nélküle a nukleáris védettség alapjaiban inogna meg, tehát tökmindegy, hogy hónapok óta egy egész ország a plágiumbotrány tüzének hevében ég, az állam első embere (hehe) nem lesz jelen az ítélet kihirdetésekor. Minden bizonnyal a véletlenek szóltak közbe. Vagy nem. 

Amiről viszont most röviden elmélkedni akarok, az egyetlen áLamfőnk kedves és egyetlen nejét illeti. Nem egészen arról kívánok értekezni, hogy amikor egy kamera elé besétál az ember, aki nem mellesleg az áLam első emberének felesége, akkor minimum leveszi a napszecsót. Sőt, az sem baj, hogy az udvariasság jegyében nehezményezi, hogy férje viselt dolgairól faggatják. A hogyannal van a baj, kedves Makray Katalin. Mert ugye senki nem tehet arról, hogy családtagjai miként cselekdnek, vagy cselekedtek a múltban saját boldogulásukért. (Ahogy Schiffer András sem ekvivalens egyetlen felmenőjével sem, akiknek ügynökmúltjáért a fejét a falba kellene vernie.) Szóval Schmitt nénivel sem az a baj, hogy ki a férje. Az viszont baj, hogy a betöltött pozíció által megkövetelt méltóság helyett az impertinens „kikérem magamnak” az első és egyetlen reakciója. Tehát még egyszer: nem az a baj ezzel a kedves hölggyel sem, hogy Schmitt Pál felesége, hanem hogy az alázat fosszíliáiban sem található meg benne és a megnyilatkozásaiban. A jótékonysági cselekedetnek éppen az volna a sajátja, hogy nem igényel reklámot önmagának. Ellenben jól meg lehet lepődni, hogy jajistenem, engem kérdeznek Palikám plágiumügyében? Arcátlan, gusztustalan banda.

Én ellenben azt gondolom, Schmitt Pali néni, hogy ön tökéletesen tisztában van férje disznóságával (és bár már kimondhatatlan herótom van attól, hogy még mindig erről beszélek én is, de tényleg erről beszélek) és pontosan tudja, mit lehetne egy Mit gondol arról, hogy szerdán...? kezdetű kérdésre válaszolni. Úgy, hogy méltó legyen az intézményhez, amelyet közvetett módon bár, de ön is képvisel. Ehhez képest úgy gondolja, a tény, hogy jótékonykodik, mindent kivált, és mindent megbocsáthatóvá tesz.

Üzenném ez úton a First Lady-nek: a perselybe dobott pénz sajnálatos módon nem helyettesíti a gyónást. Mennyivel szebb lenne, ha férjeurához hasonlóan ön sem venné hülyére ezt az egész országot. Én elhiszem, hogy az elnöki bársonyszékbe való kapaszkodás indexe felülírja a jóérzést, és jobb híján el is fogadom. Éppen elég baj, hogy egy ilyen parttalan, sehova nem vezető, véget érni nem akaró tartalmatlan diskurzushullámot indított el ez az egész sztori. Egy olyan buta történet, amelynek egy tanulsága van: elfogadni csak olyan vezetőket lehet, akik emberileg, erkölcsileg, munkában, egyaránt példát mutatnak, ezáltal elvileg felettünk állnak. Schmitt Pali néni és bácsi példáját szemlélve ez a veszély aligha fenyegeti ezt az országot.

Namármost egy olyan néni, aki egy életen át élvezte férje seggnyalásának előnyeit, soha nem fogja erkölcsi alapokra helyezni annak cselekedeteit, levenni a napszemüvegét, és belenézni a doktori fokozattal nem rendelkező, és jótékonykodni sem tudó magyar emberek szemébe, ahelyett, hogy udvariatlanságra hivatkozva kikérné magának. Szerintem ez önmagában nagyobb baj, mint az, hogy másolta Plagi bácsi azt a kurva dolgozatot, vagy sem. Az áLamelnöki intézménynek már úgyis annyi. 

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr884342323

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:53:21

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása