"...se politikus, se anatómus nem vagyok..."

H_A 2012.01.31. 19:18

Van az a nulladik bejegyzés, ami általában arról szól, hogy nagy lendülettel indul egy blog, amely majd ilyen meg olyan lesz, és egyébként is ezekről, azokról, és nem utolsó sorban amazokról fog szólni.  Bárhogy is el akarnám kerülni..... Hacsaknem hovatovább, aligha fog sikerülni.:)

De ami a lényeg az én esetemben:  látszólag azért jó nekem, mert se politikus, se anatómus nem vagyok, (esetleg majdnem politológus) ezért írhatok bármit, ami többé-kevésbé politika, és ami egyben boncolgatása valaminek, ami a földgolyónak eme sarkában történik. Ez persze nem igaz: bármit nem írhatok. De ha már egyetlenegy egyént is sikerül elgondolkodtatni, vagy –miért ne?- felbosszantani, az egyetértés kivívásáról ne is beszéljünk, akkor már simán elégedett lehetek.

Adott tehát ez a – szerintem történelmi okokból rendkívül huzatos Kárpát-Duna medence, amelyben sok és sokféle közéleti-politikai történés alakítja az itt élő nemzetek, társadalmak, - beleértve a népszámlálási értelemben is egyre fogyó magyarság - életét. Ezeknek a történéseknek a hátterében politikai érdekeken nyugvó játszmák, alkuk, viták kiegyezések, mátrixoknak és bonyolult algoritmusoknak tűnő állandó mozgolódások zajlanak, amelyekről gondolkodni szoktam amúgyis (szakmai ártalom) és hát miért ne tenném ezután hangosan?  És persze rendkívül megnyugtat, hogy létezik kismillió befutott és/vagy kevésbé befutott politikai témájú blog, az enyém még biztosan elfér a virtuális térben, nem veszélyezteti a stratégiai pozíciókat.

Úgyhogy húzzunk bele!:) Mert nem csak a szabadság kivívása, hanem a politizálás is pontosan ott kezdődik, hogy lerúgod a cipődet, mikor szorít! Hacsaknem gondolja valaki másképp:)

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr144036530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigacherry 2012.02.03. 08:37:23

Na végre! Egy ilyen bloglbejegyzés után talán elkezdődhet az érdemi párbeszéd határon túli és határon belüli magyarok között. (Miután az erdély.ma oldalon maga moderátor gyanúsít meg mindenkit, aki nem fideszes és nem ért egyet a békemenettel, míg az őket gyalázókat megdícséri).

Tigrisfog 2012.02.03. 21:32:14

Nagy szeretettel várom az "amazok" téma felcsendülését! :)
süti beállítások módosítása